Costa de la Luz, Cádiz nyaralás

Costa de la Luz, Cádiz utazás, látnivalók

Costa de la Luz

A Costa de la Luz, magyarul a "fény partja" a napfényes Andalúzia egyik üdülőterülete (a déli tartomány másik három partvidéke a Costa del Almería, a Costa del Sol, és a Costa Tropical). A Costa de la Luz Cádiz, és Huelva tartományok tengerpartjait foglalja magába, a Guadiana folyóig tart. Főleg spanyolok nyaralnak itt, bár az utóbbi években külföldi, leginkább francia, és német turisták körében is egyre népszerűbb. Ez a spanyolországi rész ugyanakkor a magyarok körében szinte teljesen ismeretlen, az utazási irodák közül is kevés szervez ide utat.

A tenger, és a napfény mellett, a gasztronómia miatt is érdemes idelátogatni: Andalúzia remek konyhájáról is híres. Természetesen itt is lehetőség van vízisportolásra, és golfozni is lehet. A Costa de la Luz legnagyobb attrakciójának romlatlan, védett természeti szépségei számítanak, többek között a Donana Nemzeti Park, és a La Brena y Marismas del Barbate természeti park. A Costa de la Luz Európa legdélebbi romlatlan partvidéke, a kontinens egyik legféltettebb titka, a "valódi Spanyolország" egy szelete. Még ma is beépítetlennek számít, nélkülözi a magas szállodákat - kilométereken át romlatlan, homokos strandok láthatók. Azoknak ajánlható, akik Európa egyik utolsó beépítetlen, természetes tengerparti övezetét szeretnél látni, nem pedig a népszerű tömegnyaralóhelyeket szeretnék meglátogatni. A Costa de la Luz legnépszerűbb, legérdekesebb üdülőhelyei: Cádiz, Colin de la Frontera, Sanlúcar de Barrameda, és Chiclana de la Frontera, amely a fantasztikus Barrosa strandról híres. Érdemes Jerez de la Frontera városába is ellátogatni.

Fapadossal a Costa de la Luzra jutni a Wizz Air Budapest és Malaga között közlekedő járatával, majd néhány átszállással lehet: először helyi vonattal be kell menni a repülőtérről a malagai vasútállomásra, majd onnan sevillai vagy dos hermanasi átszállással lehet vonattal Cádizba jutni. Másik, egyszerűbb lehetőség: valamilyen fapadossal Barcelonába menni, majd onnan olcsó repülőjárattal Jerezbe, Jerez repülőteréről pedig közvetlenül el lehet jutni Cádizba. Olcsó repülőjegy keresési tippek, tanácsok, a legjobb eszközök itt: Hogyan keressek olcsó repülőjegyet?

Costa de la Luz szállás

Costa de la Luz szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Costa de la Luz szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Cádiz

A 128 ezer lakosú Cádiz Nyugat-Európa legrégebbi, ma is álló városa. Alapítását Kr. e. 1104-re teszik, bár az első régészeti leletetek Kr. e. 9. századból származnak. Cádizt a föniciaiak hozták létre, akik Gadir néven alapítottak itt települést. Cádiz tipikus andalúz városnak számít, jól fennmaradt, ősi műemlékekkel. Óvárosa, amely a városfal maradványain belül terül el, kontrasztot alkot az újabb résszel, ahol széles sugárutak húzódnak, és modern épületek láthatóak. A gyönyörű várost még barátságosabbá teszi számos parkja, melyek közül sokat egzotikus növények díszítenek.

Cádiznak megszámlálhatatlanul sok műemléke, történelmi kincse, és nevezetessége van. Egyik legismertebb látnivalója szemet gyönyörködtető, fehér katedrálisa. 1776-ban, Vincento Acero tervei alapján, neoklasszicista stílusban épült, egy 1260-ban épült, de 1596-ban leégett katedrális helyére. A Plaza de la Cathedralon, ahol a cádizi katedrális áll, egy 1635-ben épült barokk templom is található.

Az óvárosban számos gyönyörű tér található, legszebb közülük a Plaza de Mina. Számos erőd, vár, plaza, a városfal maradványai, a tornyok, és a városháza: mind-mind érdekes, és szép látnivaló.

Cadiz strandjai közül az egyik legszebb, és legnépszerűbb a 400 méter hosszú, 30 m széles La Playa de la Caleta. Ez az óvárosban, a San Sebastian és a Santa Catalina között található. Másik népszerű strand a La Playa de la Victoria: az újvárosi részen található, három kilométer hosszú, és átlagban 50 m széles, homokos strand. További fürdőhelyek a kis La Playa de Santa María del Mar és Playita de las Mujeres strandok, remek kilátással Cádiz óvárosára.

Cádizba szépségén, nevezetességein, és gyönyörű strandjain kívül, világhírű karneválja miatt is érdemes ellátogatni. Az autentikus karnevált 2016-ban február 4-14. között tartják. A legtöbb karneváltól annyiban tér el, hogy itt nem a tradicionális öltözeten, hanem a humoron, az aktuális eseményekre való vicces reagáláson van a hangsúly, de természetesen a zene, tánc, és a jelmezek nem hiányozhatnak, csak a cádizi karneválon ezek a humorra, a szatírára épülnek.

Cádiz

Cádiz

Cádiz

Cádiz

Cádiz képek: .santiMB, closelyobserved.com, Paulo Ramalho, Sean Munson

Conil de la Frontera

A festői, fehér házakkal teli, és magas szállodákat nélkülöző üdülőtelepülésnek hat, fehérhomokos strandja van: Playa La Fontanilla, Playa El Roqueo, Playa Fuente del Gallo, Playa Punta Lejos, Playa Cala del Aceite és Playa los Bateles. Közülük a leghosszabb, és legnépszerűbb a Playa los Bateles. Mint a Costa de la Luznál általában, Conil de la Fronteránál is elmondható, hogy egy romlatlan, festői településről van szó, ami még nem épült be, és természeti szépségeit nem rontották el. A legtöbb turista itt is spanyol, de néha német szót is hallani. Conil de la Frontera éjszakai életére sem lehet panasz: számos étterem, bár, és diszkó található itt.

Conil de la Frontera

Conil de la Frontera kép: Alex Montrasi

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Cádiz Spanyolország Havannája. Sőt, gyöngyszeme. Imádtam és bárcsak már ma visszamehetnék. Mindenkinek ajánlom, csodálatos város hihetetlenül kedves emberekkel, fantasztikus éghajlattal, rengeteg lehetőséggel, és mindemelett viszonylag nyugis. :-) érdemes leugrani oda, főleg ha valaki Sevillában tartózkodik (második kedvenc - vale la pena visitarla! - vagyis megéri ellátogatni oda is).
#1 - Pasajero - 2010.05.09. - 11:44
Sziasztok!

Cadiz-ból hogyan lehet lejutni Tarifába?

Előre is köszönöm a választ!
#2 - Anita - 2011.03.16. - 13:08
Szia!

A közlekedés rovatban is megkérdezted, ott válaszoltam!
#3 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.16. - 15:16
Decemberben végén voltunk Cadizban, szerintem is egy fantasztikus hely! az idő nagyon jó volt, napközben 20-26 fok, este is 15 környékén! Az emberek kedvesek, a táj gyönyörű, jókat kirándultunk és élveztük a hely adta lehetőségeket.
#4 - hcila - 2011.05.15. - 22:27
Most jöttem vissza Cadizból. Innen érdemes elmenni a Donana Nemzeti Parkba hajóval San Lucar de Barramedából. Buszközlekedés jó és viszonylag olcsó.
#5 - Eszter - 2012.09.02. - 10:13
Hogyan lehet eljutni legkönnyebben és költséghatékonyabban Cadizba?
#6 - Szabolcsi Angéla - 2013.12.13. - 07:41
Szia!

Budapestről? A legkedvezőbben úgy, hogy áprilistől közlekedik a Wizz Air (és lehet, hogy a Ryanair is indít majd) Budapest és Malaga közötti járata. A malagai reptérről pedig először be kell menni helyi vonattal a malagai vasútállomásra, onnan pedig vonattal lehet, sevillai vagy dos Hermanasi átszállással Cadizba jutni.
Másik alternatíva: Barcelonáig valamelyik fapadossal, majd onnan vagy Sevillába, vagy a Cadizhoz sokkal közelebb lévő Jerezbe, Jerez repülőtérről közvetlenül megy vonat Cadizba.
Itt kereshetsz még sevillai és malagai járatokat Budapestről illetve a Barcelonából indulókat: skyscanner.hu
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.12.13. - 13:44
Kedves Tibcsi!

nincs valami olyan oldal, ahol látom Jerez repülőteréről hova és mennyiért mennek vonatok?

Köszönöm!
#8 - Krisztike - 2014.08.05. - 11:07
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.05. - 13:15
Köszönöm a gyors választ! Olyan jó, hogy mindig tudsz segíteni.:) Lehet én nem olvastam végig, de Jerezen van strandos, tengerparti rész? Vagy hova érdemes átmennünk onnan vonattal, ahol szép fehér homokos strand van, s lehetőség szerint nincs annyira messze Jereztől?

Köszönöm szépen!
#10 - Kedves Tibcsi! - 2014.08.06. - 11:18
Azóta rájöttem, hogy Jereznél nincs strand.:) S akkor valszeg Cádizba kéne menni.:)
#11 - Kedves Tibcsi! - 2014.08.06. - 11:20
Bocsi véletlen írtam a névhez a kedves Tibcsit.. :)
#12 - Krisztike - 2014.08.06. - 12:39
Kedves Tibcsi!

érdeklődnék, hogy azóta esetleg van-e más módja a Cádizba való eljutásnak? Ahogy az átszállásokat néztem fentebb, nos, nem a legegyszerűbben megközelíthető hely. :) Talán ez az egyik oka, hogy nem annyira felkapott/érintetlen stb. így azért az útiköltség nem kevés, de maga a város, a part nagyon megfogott monitoron keresztül is, és kíváncsi vagyok.

Köszönöm előre is!
#13 - Gábor - 2016.08.12. - 14:25
Kedves Gábor!

Honnan szeretnél eljutni, a malagai reptérről?
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.12. - 14:50
Budapestről repülővel Madrid,Málaga vagy Barcelona és onnan vonat/busz/repülő. Még az jutott eszembe, hogy Málaga reptéren autóbérlés, és azzal Cádizig. árban, időben sem tűnik rossz megoldásnak, de ha erről más véleményed van, esetleg rossz tapasztalat, kérlek jelezd. Mellesleg szuper az oldal, tavalyi madridi utunk előtt nagyon nagy segítség volt. Köszönöm a gyors reakciót!
#15 - Gábor - 2016.08.12. - 16:43

Kedves Tibcsi! Mi májusban megyünk Jerezbe. Szeretnénk elmenni a Spanyol királyi lovasiskolába. A neten próbáltam jegyet venni, de nem sikerült. Az adatoknál kér olyat, hogy CIF vagy DNI. Tudnál segíteni, hogy ez mi? sajnos kötelezö adat és ezért nem tudok a neten jegyet venni. A másik kérdésem, hogy Jerezben milyen tömegközlekedési eszközök vannak?Hol találom ezeket?Nekem az útvonal tervező csak reptérről a vonatot dobja ki, helyiközlekedésre meg csak gyalog ad ki mindent.
Segítséged előre is köszönöm!
Üdv:Tünde
Tünde - 2018.03.06. - 02:35
Kedves Tünde!

Írd be a személyi igazolvány számodat.
Jerez helyi tömegközlekedés, a helyi buszok útvonala térképen: http://www.jerez.es/webs_municipales/autobuses_urbanos/lineas/
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.06. - 17:20
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás