Formentera utazás, időtöltés, látnivalók

Formentera

A Baleár-szigetek legkisebb tagja, az Ibiza déli részétől 6 km-re található, a mediterrán térség egyik utolsó paradicsomának tartott Formentera a robinsoni nyaralás egyik legjobb színhelye. Ez többek között annak köszönhető, hogy kizárólag Ibizáról, hajóval lehet idejutni, és a mostanában növekvő turizmus ellenére még mindig igen édenkerti, romlatlan helynek számít. A 19 km hosszú, 7461 lakosú sziget idilli, 20 km hosszú fehérhomokos tengerpartjai, és a kék hihetetlen árnyalataiban váltakozó tengervíz a naturalistákat is csábítja: a sziget majdnem minden strandján engedélyezett a nudista fürdés, és napozás. Formentera fővárosa Sant Francesc. A sziget már a karthágóiak korában is lakott volt, majd a rómaiak, vizigótok, bizánciak, vandálok, és arabok is laktak itt, amíg a katalánoké nem lett.

Formentera szállás

Formentera szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Formentera szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Far de la Mola világítótorony

A varázslatos hely Jules Vernét is megihlette, aki több művében is megemlítette. A La Mola a sziget legmagasabb részén található, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik Formenterára. A világítótorony El Pilar de la Mola településtől kb. 2 km-re található.

Far de la Mola

Far de la Mola fotó: random0

Far des Cap de Barbaria világítótorony

A Cap de Barbaria szikláin sétálva a szabadság, és a magány legmagasabb fokát érezheti az ember. A fok végén egy másik varázslatos világítótoronyhoz, a Far des Cap de Barbariához lehet érkezni.

Cap de Barbaria

Cap de Barbaria kép: fdrca'n'dave

Sant Francesc Xavier templom

Az 1738-ra elkészült templom a sziget fővárosában, a főtéren, a városházával szemben áll. Vastag falai védelmet nyújtottak a helyiek számára a kalózok ellen.

Sant Francesc Xavier templom

La Mola Molí Vel

Az 1778-as, Formentera keleti csücskében található szélmalom ma is működik.

Formentera, szélmalom

Formentera szélmalom kép: Hugo!

Cova d`en Xeroni barlang

A nagy, fantasztikusan kivilágított mészkőbarlang Sant Ferran keleti részén, a főút mentén található. 1970-ben fedezték fel, amikor egy közeli telek tulajdonosa kutat ásott.

Cova d'en Xeroni barlang, Formentera

Formentera strandjai

Formenterán döbbenetes szépségű strandokkal találkozhatnak az odautazó turisták, melyek többségén a meztelen fürdőzés is engedélyezett. Nézzünk néhány igazán szép strandot a Formentera által kínáltakból: a 300 méter hosszú, Formentera keleti-középső részén találhatü ó Es Pujols strand finom, fehér homokjáról ismert, és két alacsony szikla választja ketté. Szép promenádja, és több partmenti étterme van. Egy 17. századi óratorony, a Torre de Punta Prima áll itt.

Es Pujols

Es Pujols strand kép: SurfGuard

A Cala Saona öble Sant Francesc városától néhány kilométerre, délnyugatra található. A tengerpart vörös sziklákkal határolt. A mindössze 200 m hosszú, gyönyörű hely népszerű lehetőség az úszásra, és a sziklatúrák kiindulópontja is. Itt található a Punta se Sa Gavina, egy 18. századi őrtorony is.

Cala Saona

Cala Saona kép: controvento

Az Espalmador egy külön sziget, Formentera északi csücskétől kb. 150 méterre található. A 3 km2 területű sziget számos kincset tartogat. Formentera kikötőjéből hajóval, vagy a szigeti északi részétől, jó időben akár úszva is elérhető. A sziget szépsége, az egyedülálló flóra, és fauna védelmében a szigeten semmilyen étterem, vagy büfé sem található.

Espalmador

Espalmador kép: Samu73

Az Illetes a sziget legészakibb részén, az Espalmadorhoz legközelebb lévő strand, Formentera egyik legnépszerűbbje.

Illetes

Illetes kép: planeta roig

A Migjorn strand Formentera déli részén található. A fehérhomokos strandot, Formentera egyik legnagyobbját, homokdűnék határolják.

Migjorn, Formentera

Migjorn kép: diluvi

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

gyonyoru sziget! a homok tenyleg olyan feher, mint a kepeken, a viz kristalytiszta! aki ibizara megy, annak ez kotelezo tura!!!
#1 - Laura - 2008.07.16. - 23:59
14 repülünk Ibizára,sant antoni-ba. Tudna nekem mondani bárki valami nem nagyon drága éttermet. Ha nem szeretem az erős, csí­pős ételeket, akkor mit egyek? Bármi egyéb pénztárca kí­mélő ötletet szivesen fogadok. Köszönööööm!!!!
#2 - ancsa - 2008.08.07. - 21:38
Nyáron itt dolgoztam. Fantasztikus a sziget, kristálytiszta tenger, és fehér homok. A naplementék pedig semmihez sem hasonlí­thatók. Legjobb éttermek a tájvédelmi területen belül találhatók, Platja de Illetes es: Tiburon Beach CLub, Juan y Andrea, Es Ministre vagy pedig a Big Sur mind nagyon jó helyek.
#3 - Andrea - 2008.12.17. - 22:36
Sziasztok!
Tudna nekem valaki mondani szállást ezen a szép szigeten, elfogadható áron?
Esetleg utazási iroda neve kéne, aki szervez ide utat.
Köszönöm
#4 - Nándi - 2009.04.29. - 13:52
Sziasztok!

Ha valaki tud szallast, vagy utazasi irodat, aki Formentera-ra szervez nyaralast,kerlek irjatok!
Koszonom!
#5 - Juditp - 2009.05.30. - 20:39
Sziasztok.nem kell utazasi iroda es szervezö sem....sokkal olcsobban kijöttök,ha magatok vesztek repjegyet az interneten,es a www.booking.com -on foglaltok szallast.igy a legolcsobb.es a szallasert is csak a helyszinen kell fizetni,de a neten le lehet foglalni.
#6 - Garai Andrea - 2010.06.05. - 16:09
A fotók és a leírtak alapján gyönyörű, különösen Espalmador, ahol még büfék sincsenek...de nincsenek itt cápák?
#7 - Anyuka - 2011.07.14. - 10:26
Sziasztok!

Gyönyörű a sziget, nem tudnátok esetleg segíteni nyári munkával kapcsolatban?
#8 - Fekete Eszter - 2013.03.11. - 23:27
tegnap hajnalban értünk haza, Bécsen keresztül... az európai földi Paradicsomban töltöttünk 10 napot! Hófehér homok, türkiz tenger, a szabadságfeeling szigete... megtetézve masszív környezet- és tájvédelemmel! Nem kell a karibi szigetvilágba utazni, ez is ugyanolyan jó, ha nem jobb!
#9 - Myrtill - 2015.09.28. - 13:52

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás