Granada utazás, nevezetességek

Granada kalauz, látnivalók, időtöltés

Granada

A híres spanyol mondás szerint:"Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". Ez talán igaz is, hiszen a tartomány rendkívül sokat tud adni az idelátogatóknak. Granada 238 ezer lakosú, 2,7 km2 területű város, a Sierra Nevada lábánál, 738 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Granada városában számos csodálatos szépségű műemlék található - az Alhambra, a Katedrális, vagy a Generalife. De Granada például a flamenco szülőhazája is, így idelátogató turistaként vétek lenne kihagyni egy flamenco est megtekintését a sacramontei barlangokban. A leírhatatlan szépségű épületeket, és a város fantasztikus hangulatát továbberősíti a Sierra Nevada hegyi környezete, mely szépsége mellett a légzőszervi megbetegedésekkel küzdőknek is javíthatja az állapotát. Az egészségmegőrzést több helyi gyógyfürdő is szolgálja. Miután megnéztük a várost, fantasztikus kirándulást tehetünk a hegyekben, élvezve a kilátást, és mélyeket szippantva a kristálytiszta levegőből.

Granada szállás

Szállások Granadában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Granada szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is<

Alhambra

Az Alhambra, Spanyolország egyik legismertebb látványossága, kötelező látnivaló Granadában, sőt, a környékén nyaralva is. Az ókori Mór Monarchia szent helye, és erődítménykomplexuma volt. A Granada felett lévő dombon álló, 140 ezer m2 területű, lélegzetállítóan szép épületegyüttes 1223 és 1408 között épült. Három részből áll: a díszes Nazrid palota (a jegyen található dátum az ide belépésre vonatkozik), az Alcazaba, valamint a Generalife (a kertek). Erődítménye az Alcazaba, a komplexum legrégebbi része, melynek tornyaiból csodás kilátás nyílik Granada városára. Ma már nem az eredeti Alhambra látható: V. Károly lebontatott egy épületet, hogy helyére palotát építtessen magának, majd 1812-ben a távozó francia megszállók felrobbantották a komplexumot. A 19. században megkezdődött a restaurálás, amely jelenleg is folyamatban van.

Tippek:

  • Érdemes, sőt, szinte kötelező előre jegyet venni, ezen az oldalon (ez sokszor már hónapokkal a látogatás előtt szükséges), mert nagy sorok alakulhatnak ki, és az is elképzelhető, hogy nem jutunk be. 2017. október 1.-től már nem a ticketmaster oldalon, hanem a linkelt új weboldalon lehetséges az online jegyvásárlás, és már otthon nyomtatható, nem szükséges a helyszínen, automatáknál kinyomtatni.
  • A megadott időpontról nem lehet lekésni, sőt, előtte 1 órával már szükséges megérkezni. Az időpont a Nasrid kertbe szól, azt lekésve azt a részt már nem tekinthetjük meg. De az Alhambra többi részét akkor és addig, ameddig akarjuk.
  • Előrefoglalt jegy nélkül nyitásra, vagy pedig zárás előtt érdemes megérkezni. Illetve már nyitás előtt megvenni a jegyet: a jegypénztárak korábban nyitnak. De már a jegypénztárak nyitása előtt is legalább fél órával (tehát az Alhambra nyitása előtt 1 órával) legalább érdemes ideérni. A jegypénztárakon kívül, sorban állás nélkül vehetők jegyek, korlátozott számban, a ServiCaixa automatáknál, a jegypénztár mellett is (ha tehetjük, érdemes inkább korábbi napon megvenni).
  • Az Alhambra elérhető gyalog, felfelé gyaloglással, vagy pedig a C3 és C4 busszal.

Belépő (2017): Teljes Alhambra: Nazrid palota, Alcazaba, Generalife: 14 EUR. Diákoknak, nemzetközi diákigazolvánnyal, valamint 65 éven felüli nyugdíjasoknak 9 EUR. 12-15 éveseknek 8 EUR. 12 éven alul, szülői kísérettel ingyenes, és ingyen jegy beszerzése szükséges. Csak kertek, Generalife és Alcazaba: 7 EUR. 12 éven alul, szülői kísérettel ingyenes, és ingyen jegy beszerzése szükséges. Online jegyfoglalásnál minden esetben még 0,85 EUR kezelési költség rakódik a jegyekre.

Nyitvatartás: Április 1.-október 14.: 14:00-20:00. Október 15.-március 31.: 8:30-18:00. A jegypénztárak fél órával korábban nyitnak, és 1 órával korábban zárnak.

Alhambra

Alhambra

Alhambra, Granada

Alhambra képek: pepesaura, Chris Stoelting, kawanet/Flickr/Creative Commons

Generalife

A Generalife az Alhambra része. Ez volt a Nasrid szultánok nyári palotája. A palota, és a gyönyörű kertek 1313-1325 között épültek. Az Alhambra jeggyel a Generalife is megnézhető. Az Alhambra, és a Generalife, és az Albicín városrész együtt teszi ki Spanyolország 38 világörökségi kincsének egyikét.

Generalife

Generalife kép: capitan-patata

Katedrális

A granadai katedrálist a spanyol reneszánsz csúcspontján, 1521-ben, Izabella királynő parancsára kezdték építeni. Gótikus, reneszánsz, és barokk motívumokat is felfedezhet az avatott szemlélő a székesegyházban. A monumentális alkotás elkészítése 181 évbe tellett, de pénzügyi okok miatt nem fejezték be teljesen. Ahogy kívülről, úgy belülről is leírhatatlanul gazdag, és szép. Belépő 2017-ben 5 EUR, ingyenes audioguide-al.

Granada katedrális

Albaicín / Albayzín

Granada legismertebb városnegyede az Albaicin, a régi mór városnegyed, mely 1984 óta a Világörökség része. Az Alhambrától északra, a Darro folyó túlpartján, az Alhambrával szemközti dombon található. A városrésznek több szép temploma, műemléke, és egy fellegvára van, de ami a turistákat igazán elvarázsolja, az a városnegyed roppant különleges atmoszférája, romantikus terei, szűk utcácskái, és ősi házai. Itt járva úgy érezheti az ember, mintha 500 évet visszament volna az időben.

Albaicin

Albayzin, Granada

Albaicin. Képek: oteo, perlaroques/Flickr/Creative Commons

San Nicolas kilátóhely / Mirador de San Nicolas

Az Albaicin városrészben lévő kilátóhelyről fantasztikus látvány nyílik a városra, az Alhambrára, és a Sierra Nevadára. Érdemes megnézni itt a naplementét, ahogy a nap sugarai eltűnnek az Alhambra mögött, és utána gyönyörködni Granada esti fényeiben, ami innen a legjobb. A látványt esetleg egy sör, vagy egy kávé elfogyasztásával még jobban feldobhatjuk. Még különlegesebbé teszi a hely atmoszféráját a helyiek zenélése, és tradicionális dobokon való játéka.

Kilátás a Mirador de San Nicolasról

Éjjeli kilátás az Alhambrára a Mirador de San Nicolas kilátóhelyről

Plaza Nueva

Az élettel teli Plaza Nueva Granada központja - esténként itt gyűlnek össze a fiatalok, akik később továbbmennek a Plaza diszkóiba, kávézóiba, és sörözőibe. Ez a szép, és elegáns tér remek hely elfogyasztani egy kávét, élvezni Granada különleges atmoszféráját, és figyelni a helyiek jövését-menését. A Plaza Nueván van ezen felül a királyi kancellária, és a nagyon szép, hangulatos kis Santa Ana templom is, melyeket szintén érdemes megnézni.

Plaza Nueva - Santa Ana templom

Plaza Nueva - Santa Ana templom

Sacromonte / Barlanglakások

Több volt cigány barlanglakás jelenleg múzeumként működik, így a látogatóknak elképzelése lehet arról, hogy hogy éltek itt az emberek évszázadokig. Ezenfelül valódi cigánylakások is vannak még itt, ahol még ma is mindennapi, igen nyomorgó életüket élik a lakók. Innen származik a Flamenco - a barlanglakásokból átalakított flamencobárokban tartott valamelyik flamencoelőadást ott jártunkkor vétek lenne kihagyni.

Sacromonte barlanglakások

Sacromonte, Granada

Sacromonte barlanglakások. Képek: Giant Ginkgo, Jeanne Menjoulet/Flickr/Creative Commons

Parque de las Ciencias és Biodomo

Remek családi program a 70 ezer m2-es, érdekes, izgalmas, tartalmas interaktív tudományos múzeum meglátogatása. Granadában nem csak az Alhambra érdekes, sőt, a gyerekek valószínűleg jobban is fogják élvezni ezt a látványosságot. Főleg gyerekeknek szánt múzeum, de gyerekek nélkül utazó felnőtteknek is érdemes lehet ellátogatni, nekik is érdekes több része. A Parque de las Ciencas több épületbéen többek között ilyen látványosságokat találunk: az emberi test pavilonja, felfedező udvar, planetárium, kilátótorony, trópusi pillangók kertje, repülő ragadozók bemutatója. Megismerhetjük az univerzumot, az emberi testet, különböző élőlényeket, de a még robotoknak szentelt kiállító rész is van. Számos attrakció, és program van gyerekeknek, tudományos kísérletek is kipróbálhatók. A komplexum része a külön belépőjegyért megtekinthető BioDomo állatkert, ahol emlősök, madarok, ragadozók, kétéltűek, halak és gerinctelen állatok figyelhetők meg.

Eljutás: A városközponttól 15 perces gyaloglásra. Buszok ide: SN5, C0, C5, U3, SN2, SN3, LAC. Cím: Av. de la Ciencia, s/n, 18006.

Belépő (2017): Múzeum: 7 EUR, 65 éven felülieknek és 17 éven aluliaknak 6 EUR. Planetárium: 2,50 EUR, 65 éven felülieknek és 18 éven aluliaknak 2 EUR. BioDomo: 6 EUR, 65 éven felülieknek és 17 éven aluliaknak 5 EUR. Biodomo+múzeum kombinált jegy: 11 EUR, 65 éven felülieknek és 17 éven aluliaknak 9 EUR.

Nyitvatartás: Kedd-szombat: 10:00-19.00. Vasárnap, hétfőn, ünnepnapokon, és ünnepnap előtti hétfőkön: 10:00-15:00. Zárva. minden hétfőn (kivéve ünnepnapok előtti hétfőkön), január 1., május 1., december 25.

Parque de las Ciencias, Granada

Parque de las Ciencias. Kép: Ana_Rey/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Granada gyönyörű, egyszer már voltam ott, de örömmel nézegetem a szép fotókat is. Jó lenne újra elmenni oda.
#1 - asztalos sándorne - 2008.05.03. - 19:33
Ide mindenkinek el kell mennie!!!
Az alhambra jegyekért már érdemes korán reggel kelni, mert korlátozott számban árulják (talán napi 800??? de az tuti hogy kb fele annyit mint amennyi elkelne.)
én amikor egy éve ott voltam fél héttől sorban áltam (pénztár 8-kor nyit) és utánnam már csak 250 jegy volt (ezt folyamatosan közlik hangosbemondón, hogy menni van még) Szóval lehet í­gy is. Az idén inkább a neten rendeltem jegyet mert muszáj újra látnom. Gondolom ez másokat is érdekelhet:
www.alhambra-tickets.es
spanyol oldal, de angolra átállí­tható.
Talán egy euróval drágább í­gy jegyenként, de legalább előtte nyugottan alszol: bejutsz az alhambrába biztosan!
#2 - Detti - 2008.05.23. - 07:23
Mi tavaly voltunk az Alhambrába.
Amúgy ha jól tudom napi 8000 jegyet árulnak.De lehet előre venni BBVA bankfiókba azt tudom.
Mondjuk mi úgy mentünk,h Benalmadenan nyaraltunk és ott az egyik utazási irodában fizettük be magunkat,szóval sima volt a bejutás.
Amúgy szerintem í­gy csoportosan menni jobb is vagy odaverődni valami csoporthoz mert időbeosztás alapján lehet az egyik helyről a másikra jutni és ha mondjuk sokat időzöl a Generalifeben akkor már nem engednek be az Alhambrába....meg az idegenvezetés miatt is jó szerintem.
Amúgy tényleg fantasztikus hely érdemes megnézni.
#3 - Bazsa - 2008.05.25. - 18:12
Ha jól emlékszem 4 része volt a belépőnek és csak az alhambra egyetlen részén nézik az időpontot a többire bármikor bemehetsz! (mondjuk az a legislegszebb). De örülök, hogynektek könnyen ment. Szerintem akár í­gy-akár úgy az a lényeg hogy mindenki nézze meg!!!
#4 - Detti - 2008.05.26. - 13:38
Megnéztem a www.alhambra-tickets.es oldalt.
Sajnos félig spanyolul van.
úgy tűnik, mintha 3 különböző jegyet kéne külön-külön megvenni, (GENERALIFE, JARDINES, NOCTURNA) és a harmadik helyen (NOCTURNA) nem is rendelhető a július 7-i hétre. Aki már rendelt itt, kérem segí­tsen.
#5 - Mariann - 2008.06.30. - 17:34
Mariann,
én ma rendeltem jegyet ezen a weboldalon, és arra a következtetésre jutottam, hogy az általános (general) jegyben benne van minden, miközben vehetsz külön olcsóbb jegyet csak a kertekre, vagy éjszakai látogatásra, amely nincs minden nap.
Egyébként nagyon részletes angol leí­rás van a jegytí­pusokról és egyebekről ezen a honlapon:

http://www.alhambra.org/eng/index.asp?secc=/alhambra/information/ticket_types
#6 - Zoli - 2008.07.02. - 14:27
Sziasztok!
Kicsit irigykedve olvasom a lelkes beszámolótokat. én jövőre szeretnék kimenni és azt hiszem, szükség van egy-két tanácsra. Ha valaki közületek szí­vesen megosztaná velem az élményeit és tanácsokat tudna adni, hogy mire kell figyelni, nagyon megköszönném.
#7 - Ilona47 - 2008.09.02. - 14:18
Gyönyörű a város sok szép látnivaló örülök, hogy eljutottam oda .örök élmény.
#8 - Erzsébet - 2010.10.25. - 22:38
Kedves Utazok!

En Granadaban elek, valamint itt is dolgozom mint idegen vezeto!
Ha barmiben segithetek az ide latogato magyaroknak szivesen teszem!
Varom kerdeseiteket az e-mail cimemre!

Udvozlettel:zsolti
viva la Granada
#9 - Zsolt - 2010.11.15. - 16:47
Kedves Utazok!

En Granadaban elek, valamint itt is dolgozom mint idegen vezeto!
Ha barmiben segithetek az ide latogato magyaroknak szivesen teszem!
Varom kerdeseiteket az e-mail cimemre!

Udvozlettel:zsolti
viva la Granada
zsoltkekesy@gmail.com
#10 - Zsolt - 2010.11.15. - 16:49
sracok en angliaba elek a csaladommal 6 eve. A munkatarsam granadai.Hidjetek nekem azt a helyet latni kell.TEMPERAMENTUM KULTURA REGISEGEK-UJDONSAGOK CSODALATOS ES HIHETETLEN LATNIVALOK varnak az oda latogatokra. Batran ajanlom mindenkinek.sziasztok
#11 - laca - 2011.06.24. - 00:07
A múlt héten volt szertencsém 3 napot Granadában tölteni. Csodálatos élmény. Aki csak teheti utazzon oda.
#12 - Krisz - 2011.09.28. - 18:34
Granada gyönyörű. Szeptember végén voltunk Granadában. A Nasrid palotát este 22 órakor láttuk, a többit nappal. Aki teheti nézze meg. A Fehérvár travellel voltunk, csúcsszuper idegenvezető volt.
#13 - Demeter árpád - 2011.12.05. - 18:11
Valaki meg tudná írni, melyik rep.társasággal olcsó az út Granadába?(Bécsből v. Budapestről)
Valenciába találtam 160 Euros jegyet, de Granadába csak 280-ért...
#14 - Berni - 2012.01.04. - 19:11
Szia!

Egy jó megoldás lehet (ha időben, átszállásban jól kijön oda és vissza is) Budapestről Barcelonáig menni fapadossal, és onnan menni Granadába, a momondo.com-on kereshetsz pl. Barcelona és Granada közötti járatokat, 20 ezer Ft alattiak vannak. Illetve még a momondo.com-on ki lehet próbálni különböző kombinációkat, London, Bécs belevételével, stb.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.01.10. - 20:16
Talán mostmár a BP-Alicante vagy BP-Malaga Ryanair a legkedvezőbb.
Szerencsével potom összegekért lehet jegyet venni. Onnan meg már csak 350 ill. 100 km.
Gyönyörű szép és az Alhambra elképesztő.
#16 - pityesz - 2012.04.03. - 21:31
Igen, valóban mióta a Ryanair indít járatokat ezekbe a városokba, azt ajánlanám én is!
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.04.10. - 00:45
Sziasztok!

Most rendeltem jegyeket az Alhambrába, de visszaig. e-mailben nem küldtek jegyeket a csatolásban, állítólag a visszaigazolással és a bankkártyával (amivel fizettem) ott lehet átvenni...Aki már rendelt így légyszi segítsen, tényleg nem lehet kinyomtatni?
Köszi
#18 - Edina - 2012.06.20. - 19:44
Kedves Edina!
Ugyanebben a cipőben járok. én a ticketmaster-en keresztül vettem. Leleveleztem velük a témát, meg átnéztem az oldalt. úgy tűnik, hogy csak azok nyomtathatják ki, akik a vétel előtt már regisztráltak. Marad az egyéb megoldás. írnak valami Caixa, meg mit tudom én mi a fenéről. Ez valami spanyol nyavaja, úgyhogy nem értem. De a lényeg, hogy az Alhambra pénztáránál van egy "szoba", ahol olyan masinák vannak, amibe AZT A KáRTYáT DUGD BE, amivel a jegyet fizetted. /Nekem is ezt kell majd tennem./ Ki fogja nyomtatni a jegyet. Lényeg, hogy legalább egy órával előbb tedd ezt, mint hogy a Nasrid palotába mennél.
üdv
Feri
#19 - Feri - 2012.08.15. - 10:32
sziasztok!
szept. végén megyünk Malagába 1 hétre. Szeretnénk áthajózni Tangerbe.A segítségeteket kérjük,honnan érdemes: Gibraltárból vagy???
Edinától kérdezném:hol rendelte meg a belépőjegyeket az Alhambrába?
Köszönet a válaszokért! éva
#20 - éva - 2012.09.24. - 18:46
Szia!

Algecirasból Tangierbe sokkal gyakrabban megy, mint Gibraltárból, ezen felül 20 km-el közelebb van Algeciras mint Gibraltár. Jó sok hajótársaság közlekedik, össze lehet hasonlítani az árakat, és a megfelelő időpontot, hajótársaságok tehát Algeciras és Tanger között: www.trasmediterranea.es
www.comarit.es
www.frs.es
www.baleria.com
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.09.24. - 20:14
Hogyan tudok bejutni a reptérröl az Alhambra-hoz?
Előre is köszönöm a segítséget :)
#22 - Feri - 2013.04.05. - 21:22
A granadai reptérről? Buszok közlekednek a reptér és a város között, hogy pontosan hol szállj le, ami az Alhambrahoz a legközelebb van, azt meg kell kérdezni, de ahonnan leszállsz, még valószínű 2 km-t gyalogolni kell, vagy taxi, vagy egy helyi buszjárat.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.06. - 23:01
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A hivatalos Alhambra oldalról érdemes jegyet rendelni?
#24 - hannus - 2013.07.12. - 11:31
Alhambra jegyet en ezen vettem, nekem ez tunik a "hivatalos" jegyvasarlo helynek (es ezen nincs kezelesi koltseg) http://www.ticketmaster.es/nav/landings/en/mucho_mas/entradas_alhambra/
Ez is csak vouchert ad, amit a helyszinen kell automatabol jegyre valtani (kell a kartya, amivel fizettel)
#25 - Bandi - 2013.08.07. - 09:11
Olvastam egy helyen, hogy Granadában található Európa egyetlen karavánszerálya, de az utikönyvekben, neten nem találok pontosabb leírást. Tudna valaki segíteni?
#26 - gyurics agi - 2014.05.15. - 13:52
aki már váltott ki jegyet az automatából az Alhambrához, attól kérdezném, hogy pontosan mit kell csinálni az automatánál,ha lenne szíves az egyes konkrét lépéseket leírni,mert csak általánosságokat lehet olvasni, hogy azzal a kártyával lehet kiváltani, amivel rendeltem, de pontosan hogyan, azt senki sem írja!Pl. mit kell megadni, a pin-t is? Köszönöm a részletes választ. l
#27 - evelyn - 2014.09.12. - 14:35
Egy gyors válasz reményében kérdezném Tőletek:
Az Alhambrába helyszínen is tudok venni jegyet az adott napon???

Köszi a gyors választ.

Kriszta
#28 - Krisztina - 2015.07.25. - 17:55
Lehet a helyszínen is jegyet venni.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.25. - 22:26
Sziasztok! A férjem a barátaival pár napra Malagára utazik... Szeretnének az Alhambrába is elkirándulni, szétnézni. Nagyon nem tiszta nekem, hogy most pontosan melyik jegyet is kell lefoglalnok nekik. A ticketmasters-en néztem, úgy értelmeztem, hogy a general jegy a palotába nem érvényes, csak a kertre???? és mivel február végén mennek, vajon mekkora a sor? Tehát meg kell-e (érdemes???) vennem előre nekik a jegyet, vagy azért februárban nincs akkora sor?? Nagyon köszi előre is a válaszokat!!!
#30 - Katyuska - 2016.02.06. - 23:00
Szia!

A general ticket abszolút mindenhova érvényes, a kertekbe is. A lejjebb lévő, olcsóbb Alhambra Gardens, Generalife and the Alcazaba jegy is érvényes az Alhambrába, a Generalife-ba, kertekbe, az azonban nem a Nazari-palotába.
Nem tudom neked sajnos azonban megmondani hogy pontosan azon a február végi napon mekkora sor lesz, de mindenesetre több februári napra már elfogytak a jegyek online.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.07. - 22:46
Szia! Köszönöm Tibcsi! Igen, én is a general ticket-et néztem, arra gondoltam.
Remélem, a fiúk nem fognak elkésni, mert mint látom, a palotába belépésnek szigorú szabályai vannak... :)
Láttam én is, hogy fogynak nagyon a jegyek... most azt hiszem el is indítom a vásárlást, a biztonság kedvéért :)
#32 - Katyuska - 2016.02.10. - 06:14
Kedves Segítők! :)
Tervezzük, hogy 2,5 hét múlva Andalúziában töltjük a nyaralásunk és most olvasom, hogy az Alhambra-ba előre kell foglalni a jegyet. Ellenőriztem az ajánlott weboldalakat és létezik, hogy már szeptember végéig minden jegy foglalt?!?!?! :(
Előre is köszönöm a segítséget!
#33 - Anett - 2016.06.25. - 23:16
Kedves Anett!

Nem feltétlenül kötelező előre lefoglalni a jegyet. Mindenesetre itt lehet venni:
http://goo.gl/O5jOsv
nem látom én úgy, hogy szeptember végéig foglaltak lennének a jegyek, nekem bármilyen időpontot enged.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 00:23
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a gyors segítséget! Meg is próbálom ezen a linken.
#35 - Anett - 2016.06.27. - 11:13
Kedves Tibcsi!

mi augusztus elején-közepén megyünk Alicantéba és onnan szeretnénk egy napra "átugrani" az Alhambrába. melyik jegyet ajánlanád? Tényleg jobb, ha előre megvesszük? Olvastam máshol más hozzászólásokat, hogy még az elővételes jeggyel is gondok voltak.

Előre is köszönöm.
#36 - Mariann - 2016.07.11. - 15:54
Szia Tibcsi!
A 34.hozzászólásban adott linken rendeltem 2 jegyet az Alhamraba, megadtunk minden adatot, de nem kaptunk semmilyen visszaigazolást.
Ráadásul mégegyszer végigcsináltam...:(
Szerinted lesz ebből jegy, hova forduljak most?
Köszönöm a segítséget!
Barbi
#37 - Bathó Barbara - 2016.08.28. - 21:06
Bár csak szeptember 9-én megyünk Granadába - így nem tudom biztosra mondani, hogy nekem sikerült a jegyfoglalás, de én bizony kaptam egy elég komoly spanyol nyelvű nevemre szóló visszaigazolást, indulási dátumokkal idővel, költségelszámolással..
#38 - Tamás - 2016.09.01. - 16:38
Szia Barbara!

A pénzt levonta a kártyádról? Az is lehet a kártyával volt a gond?
Mindenesetre a ticketmaster-rel lépj kapcsolatba:
http://ayuda.ticketmaster.es/contact-us/
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.02. - 01:32
Sziasztok!

December 05. és 08. között valamelyik napra szerettem volna jegyet venni az Alhambrába, úgy láttam hogy arra hétre minden jegy elfogyott, lehetséges ez? Köszönöm a válaszokat!
#40 - Várdayné Balogh Sarolta - 2016.11.28. - 12:32
Szia!

Igen, úgy tűnik arra az időszakra pont elfogytak a jegyek. A helyszínen tudsz majd remélhetőleg venni.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.29. - 17:50
Szia, az Alhambrába szeretnék menni január első hetén valamikor...vennék az interneten jegyet de úgy tűnik dec 24 és jan 8 között már nincs jegy...lehetséges ez? van e valami más megoldás a bejutásra?
#42 - Szabina Zoltán - 2016.12.18. - 14:40
Szia!

Valóban nincs már online jegy, a helyszínen próbálj majd jegyet venni.
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.18. - 17:06
Szia!
A jövő héten csütörtökön v. pénteken szeretnénk az Alhambrába jegyet venni. Azt olvasom a válaszaidban, hogy a helyszínen is lehet jegyet venni? Online úgy tűnt már nincs jegy, ennek ellenére lehet esetleg a helyszínen is venni? Kicsit el vagyok veszve a dologban.... :( Hová, merre, melyiket, h időben is megfelelő legyen..árban is megérje.. Mit tudsz tanácsolni?
Köszi előre is
#44 - Cservenák Ildikó - 2017.05.11. - 13:52
Utolsó mentsváram ez a fórum...
A Ticketmasteren próbáltunk kb. 20- szor jegyet venni, de minfig elutasítja a kártyát mondvát a számhoz rossz a lejárati dátum. Pedig nem. Apám kártyájával ugyanezt csinálta. 4 számítógépen, telefonon próbáltuk. Kétféle típusú bankkártya két különböző bankból.
ötlet?
Köszi előre is!!
#45 - Hammerné Anikó - 2017.05.25. - 20:01
Szia!

A ticketmasterrel ill. a bankotokkal lenne szükséges kapcsolatba lépni, én nem tudom ezt sajnos megoldani. Lehet hogy fordítva írjátok a hónapot és a napot mint kéri, ha a lejárati dátummal van probléma, de ez csak egy tipp.
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.26. - 16:17
A bank sem oldja meg a problémát. Telefonon keresztül vettünk jegyet a granadai jegyirodától a hivatalos oldalon megtalálható telefonszámon. Angolul és spanyolul is beszélnek.
#47 - Tamás - 2017.05.29. - 15:06
Sziasztok,

sajnos többször tapasztaltam, hogy Spanyolországba nem mindig lehet előre megvenni neten keresztül a jegyeket, mert nem fogadják el az idegen kártyákat. Ha valaki vonattal kar menni valahova országon belül az is járhat így, erre figyelni kell sajnos. A bank nem tudja megoldani, mert nem az ő oldalán van a hiba.
Mindenesetre köszönöm az infót az angol nyelvű telefonos jegyrendeléssel kapcsolatban.

üdv.: Zsuzsa
#48 - Zsuzsa - 2017.06.06. - 14:25
Sziasztok!
úgy tűnik sikeres volt a telefonos jegyrendelés! A számlánkat legalábbis megterhelték. Már csak a sárga masináknál izgulhatunk, hogy kiadja-e a jegyet...
Anikó

Köszi a segítséget mindenkinek!!
#49 - Hammerné Anikó - 2017.06.09. - 07:22
Sziasztok!
Sajnos mi is belefutottunk az Alhambra online jegyvásárlás mizériába, nekünk sem engedi a fizetést.
Meg tudnátok mondani, hogy telefonos jegyvásárlás esetén a bankkártyának milyen adatait kérik el? Kicsit rizikósnak érezzük minden kártyaadatot kiadni.

#49- Anikó, Nektek végül sikerült a jegyvásárlás?
#50 - Letti - 2017.09.01. - 19:33
Szia, mindenkinek.
Aug.15.-én voltunk Granadában, az Alhambra-belépőt júl.5.-én vettem meg a Ticketmasteren,semmi problémám nem volt-másodjára. Kétszer futottam neki, mivel elsőre túlléptem a vásárlásra rendelkezésre álló időt! Valószínüleg ez sokaknak okoz problémát, nagyon rövid az időkeret. A kívánt időpont előtt 5 héttel a délelőtti időpontok teljesen, a délutániak fele már foglalt volt.
A jegyek kiváltása-nekünk- roppant egyszerűen ment. Fél egykor már egyáltalán nem volt várakozó a kasszáknál, símán kiadták a jegyünket, de AZ a kártya kell, amivel megvetted.
A többek által "megénekelt" sárga iroda a pénztárak közelében van, ha szembe állsz az Alhambrával jobb kéz felé, a butikok után. Egyáltalán nincs eldugva.
Mivel csak fél 3-ra volt időpontunk, a jegyek megszerzése után volt 2 óránk az Alhambra megnézésére. Kb.40 fok volt, így elég lassan haladtunk árnyéktól-árnyékig. A Naszrid-palotába nem engednek be az időpontod előtt! Hogy mennyi késést tolerálnak? Talán a következő turnusig.
A Generalife-ra nem maradt erőnk, két óra alatt mentünk végig a Naszrid-palotán, így muszáj lesz még erre járnunk.
Három napra volt bérelt autónk-Benalmádenában nyaraltunk, a középső napra esett Granada, másnap mentünk Cordobába. Rossz ötlet volt, túl tömény a két mór város egymás után!
Aki Malaga környékén nyaral és meglátogatná ezeket a városokat, érdemes autót bérelni. Három napra 117 Eu volt, teljes biztosítással, kaució nélkül. A Malaga-Granada buszjegy két embernek oda-vissza kb. 80 Eu.
Balu

#51 - balu - 2017.09.01. - 22:31
Bocsi!
A 80 Eu a Malaga-Ronda vonatjegy ára két személyre, oda-vissza. A Malaga-Granada buszjegy 56 Eu. ( két személy, retúr)
Balu
#52 - balu - 2017.09.10. - 23:10
Szai!

Köszi a részletes és hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.12. - 00:26
Sziasztok!
én az Alhambrába szeretnék jegyet foglalni márciusra, de azt írja hogy nem lehet. Csak januárban meg áprilisban vannak jegyek, az év többi részére egyáltalán nem lehet. Valaki tudna segíteni, hogy ez miért van.
#54 - Szandi - 2018.01.19. - 01:25
Szia!

Lehet, elfogytak az online jegyek, januárra és áprilisra is azt írja hogy "utolsó jegyek". Ill. májustól lehet még meg se nyílt a jegyárusitás.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.21. - 02:44

Sziasztok! Az Alhambrát szeretnénk megnézni május 7-én, de nem merek előre jegyet foglalni. váratlan esemény miatti lemondás esetén visszatérítik árat? Azt olvastam, hogy délután 14 órától van nyitva. Mikor nyit a jegypénztár?
Szabó Györgyné - 2018.03.30. - 10:53
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás