Közlekedés

Utazás nyaralás info » Spanyolország » Közlekedés Spanyolországon belül

Közlekedés Spanyolországon belül

Busz | Vonat | Szállás | Belföldi repülőjáratok | Hajók, kompok | Autó, autóbérlés | Barcelona repülőtér - városközpont eljutás | Barcelona-Costa Brava eljutás | Barcelona repülőtér - Barcelona buszpályaudvar eljutás | Barcelona-Lloret de Mar eljutás | Girona repülőtér-Barcelona eljutás | Madrid repülőtere | Hozzászólások

Spanyolország

Spanyolországi buszjáratok, buszpályaudvarok

Spanyolországban számos busztársaság van, itt található egy lista róluk, valamint az utolsónak említett Movelia linkre kattintva több társaság között is lehet keresni.

Busz Spanyolországban

Vonattal Spanyolországban

Renfe vasúttársaság - Spanyolország minden részébe.

Rövidebb távolságra közlekedő, elővárosi, nagyvárosok környéki településeket összekötő vonatok menetrendje azonban nem a fenti linken látható, hanem a megfelelő elővárosi menetrend oldalon, pl. a Barcelona környéki elővárosi menetrend itt, a Madrid környéki itt, a Malaga környéki, a Costa del Sol településeire közlekedő itt, Valencia környéki pedig itt érhető el.

Előre, online lefoglalva általában jóval kedvezőbb jegyárak kaphatók a távolsági vonatok esetében, azonban beszámolók szerint, van, aki nem tud magyar bankkártyával foglalni a renfe oldalán, megpróbálni mindenesetre érdemes.

Lekeresés után az oszlopokban a turista, a turista plus, a preferente, és a club különböző osztályokat jelentenek, minőség szerint így sorrendben, a turista a 2. osztály, a turista plus kényelmesebb 2. osztály, a preferente 1. osztály, a club pedig prémium 1. osztály.

A különböző osztályok esetében is különböző jegyárak érhetők el, jellemzően hosszabb útaknál. A Mesa (4M) jegyek sokszor a legolcsóbbak, de csak akkor, ha legalább 4-en utazunk, ezek csoportos jegyek. A Promo (P) jegy a legkedvezőbb árú nem csoportos jegy, de nem visszaváltható, és nem módosítható, és hely sem választható. Az ilyen típusú jegyek korlátozott számban vehetők igénybe, tehát utazás előtt jóval le kell foglalni. A Promo+ (P+) renfe-jegyek időpontja már módosítható, 20% kezelési költség, plusz az esetleges jegyárkülönbség megfizetése mellett. Az ilyen jegyek visszaválthatók, de csak a jegyár 70%-át kapjuk vissza. A Flexible (F) típusú vonatjegyek ára legmagasabb, de az időpont ingyenesen módosítható, az esetleges jegyár különbség megfizetése mellett (de ha alacsonyabb a másik vonat jegyára, azt is visszafizetik), és visszaváltás esetén a jegyár 95%-a jár vissza az utasnak.

A nagytávolságú vonatok esetében előfordulhat, hogy aznap bizonyos vonatokra már nem lesz hely, így az állomáson nem lehet már venni. Amennyiben nem telt be a vonat, az állomáson is minden esetben lehet venni.

Vonat Spanyolországban

Szállás Spanyolországban

Szállások Spanyolországban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Spanyolországi belföldi légitársaságok, repülőjáratok

Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Az alábbiakban a Spanyolországban közlekedő belföldi fapados, és nem fapados légitársaságok listája látható, melyek Spanyolország szárazföldi részein belül, vagy a szárazföldi részekről a szigetekre, vagy a szigetek között közlekednek:

 • AirEuropa - a harmadik legnagyobb spanyol légitársaság, több belföldi spanyolországi úttal
 • BinterCanarias - regionális légitársaság, csak Kanári-szigetek
 • canarfly - regionális légitársaság, csak Kanári-szigetek
 • Iberia - nemzeti légitársaság, a legnagyobb spanyol légitársaság
 • Iberiaexpress - az Iberia rövid-, és középtávú útvonalakat kiszolgáló légitársasága
 • Ryanair - Európa legnagyobb fapados légitársasága Spanyolországban is számos belföldi útvonalat üzemeltet, valamint szinte minden európai úti céljáról közlekedtet járatokat Spanyolország különböző reptereire. Amennyiben Magyarországról nincs közvetlen járat egy spanyolországi nyaralóhelyre, a legtöbbször Ryanaires átszállással a legkedvezőbb odajutni.
 • Volotea - kisebb légitársaság, Madrid vagy Barcelona repülőteréről nem közlekedik
 • Vueling - fapados légitársaság, Spanyolország 2. legnagyobb légitársasága, számos belföldi spanyolországi úttal is

Vueling repülőgép

Hajók, kompok Spanyolországban

A következő hajótársaságok közlekednek Spanyolország szárazföldi részei, a Baleár- és Kanári-szigetek között, valamint Spanyolország és Marokkó között. Általában kompok, tehát autóval is igénybe vehetők.

 • Balearia - Barcelonából, Déniából és Valenciából Baleár-szigetek, a Baleár-szigetek között, valamint Algecirasból Marokkó
 • Fred Olsen Express - a Kanári-szigetek között, nagysebességű kompok
 • FRS - Algeciras, Gibraltár, Tarifa és Marokkó között közlekedik, tehát ennek a hajótársaságnak a többivel ellentétben spanyolországi belföldi útjai nincsenek
 • Naveria Armas - Granadából Marokkó, valamint Huelvából a Kanári-szigetek, valamint a Kanári-szigetek között
 • Transmediterranea - Barcelonából és Valenciából Baleár-szigetek, Baleár-szigetek között, a Kanári-szigetek között, Algecirasból, Almeriából és Malagából Marokkó

Fred Olsen hajó, Spanyolország

Autóval Spanyolországban

Akik autóval indulnak útnak, vagy Spanyolországban bérelnek autót, mellyel bejárják az országot, azoknak az oldal autós útvonaltervezője lehet segítségére, mellyel Magyarországról Spanyolországba tartó, és Spanyolországon belüli utak is tervezhetők.

Spanyolországban a közlekedési bírságok rendkívül magasak, 250-900 EUR között vannak. Ha a külföldi állampolgárok a helyszínen nem tudják kifizetni a bírságot, az autójuk lefoglalásra kerülhet. Spanyolországban minden autóban kötelező a fényvisszaverő mellény megléte, utasonként egynek kell az autóban lennie. A vezetés közbeni mobiltelefonálásért 300 EUR a bírság. Tilosban parkolás 90-250 EUR. Vezetni 0,5 g/l véralkohol szintig lehet, kezdő vezetőknél ez az érték alacsonyabb. 1,2 g/l-t meghaladó véralkohol szint esetében az ittas vezetés már bűncselekmény. A sebességhatár lakott területen belüli 60 km/h-t, lakott területen kívüli 80 km/h-t meghaladó átlépése szintén bűncselekménynek számít.

A fizetős autópályák autópályadíjai ezen az oldalon tekinthetők meg, vagy még inkább itt, ahol áttekinthetőbb módon lekereshetők az utak valahonnan valahova, és a lekeresés után kiadja az árat.

Továbbá, lásd külön oldalunkat részletesen a spanyolországi autópályadíjakról: Spanyolországi autópályadíjak

Spanyolországi út

Autóbérlés Spanyolországban

Bérelhető autók keresésére, ha Spanyolországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Hogy jutok el..?

Eljutás Barcelona repülőteréről a városközpontba

Ez az információ átkerült a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalra.

Barcelona

Barcelona - Costa Brava

Eljutás a Barcelonából a Costa Bravára:

Közvetlenül a repülőtérről, busszal a Sarfa társaság buszaival lehet eljutni Lloret de Marba, és Tossa de Marba, és tovább északra, egészen Cadaqués-ig de nem túl gyakoriak az indulások. Menetrend itt, lekeresés után. Ha máshova mennénk a Costa Braván, Lloret de Marból esetleg már át lehet buszozni ezek után.

A reptérről Calellába, Pineda de Marba, Santa Susannába, Malgrat de Marba, Palafollsba, Blanesbe és Gironába is el lehet jutni közvetlenül, egy másik busszal, melynek menetrendje ITT lekereshető (a kezdőállomásnak az oldalon Aeroport del Prat de Llobregatot kell kiválasztani). Ezzel a busszal a reptérre korai repülőgép indulásokhoz is vissza lehet érni.

Ha nem a repülőtérről jutnánk el, vagy nem megfelelő a menetrend, akkor vonattal és busszal is el lehet jutni a Costa Bravára Barcelonából. A vonat jobb, gyakrabban jár, de valahova csak vonat, valahova csak busz megy közvetlenül.

Barcelonából, busszal: Barcelona, és számos costa bravai település (Lloret de Mar, Tossa de Mar, Blanes, Girona, Palamos, Pineda de Mar stb.) között a Barcelona belvárosában lévő Barcelona Nord állomásról közlekedik buszjárat, kb. 1-1,5 óránként. Az út kb. másfél órát vesz igénybe, persze attól függ, hogy pontosan melyik costa bravai üdülővárosról van szó. Részletes menetrendi információk itt találhatóak.

Egyirányú buszjegyárak (2016):

Barcelona - Calella: 5,10 EUR
Barcelona - Pineda de Mar: 5,10 EUR
Barcelona - Blanes: 6,50 EUR
Barcelona - Malgrat de Mar: 6,50 EUR
Barcelona - Lloret de Mar: 10,75 EUR
Barcelona - Tossa de Mar: 12,15 EUR

A Barcelona Nord buszállomás címe:
C. Alí Bei, 80
08013 Barcelona

Eljutás:

- L1 metróval, melyről az Arc de Triomf állomáson kell leszállni
- 54-es TMB-busszal
- Renfe elővárosi vonattal az 1-es, 3-as, és 4-es, 7-es vagy 12-es vonalon

Éjszakai busz is közlekedik, de csak Pineda de Marig, a Barcelona - Mataró - (...) - Arenys de Mar - Canet de Mar - Sant Pol de Mar - Calella - Pineda de Mar útvonalon. Az N82-es éjszakai busz a Passeig de Gracia 6. előtti buszmegállóból indul, a mindig aktuális pontos menetrend INNEN kérhető le.

Barcelonából, vonattal is el lehet jutni a Costa Bravára, ráadásul a vonatok sokkal gyakoribbak, és az utolsó vonatok később indulnak, mint az utolsó buszok Barcelona Nordról, ezért késői repülőgép érkezéskor, vagy hosszú barcelonai városnézéskor sokszor csak a vonat az egyetlen járható út. A vonatok Barcelona-Sants vasútállomásról indulnak, az R1-es elővárosi vonalon, Macanet-Massanes felé (figyelem: az R2 is Macanet-Massanes felé megy, az azonban nem jó!). A Barcelona-Sants vasútállomásra a repülőtérről közvetlenül, RENFE-vonattal el lehet jutni, így tehát egy átszállással érhetők el egyes Costa Bravai nyaralóhelyek. Érdemesebb azonban Clot állomáson átszállni inkább mint Sants állomáson, ugyanis utóbbi állomás kisebb, így könnyebb navigálni.

Ugyanakkor, a Costa Brava felé közlekedő vonatok nem mennek olyan sok településre, mint a busz, pl. Lloret de Marba és Tossa de Marba nem közlekednek, azokhoz a helyekhez Blanesbe lehet átszállni (de túl későn már nincs busz Blanesból Lloretbe és Tossába).

A vonatok Sants indulással a következő állomásokon és településeken állnak meg: Barcelonában még Catalunya, Arc de Triomf, valamint El Clot-Aragó vasútállomásokon, majd: Sant Adriá de Besos, Badalona, Montgat, El Masnou, Ocata, Premiá de Mar, Vilassar de Mar, Cabrera de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Caldes d'Estrac, Arenys de Mar, Canet de Mar, Sant Pol de Mar, Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar, Blanes, Tordera, és a végállomás Macanet-Massanes.

Menetrend itt nézhető.

Jegyár 2016-ban Barcelonából (T-General jegy): Calelláig, Pineda de Marig, Santa Susannáig és Malgrat de Marig: 4,90 EUR, Blanes állomásig 6,15 EUR.

A Barcelona és Costa Brava között többszöri vonatos utazás esetén a vonaljegyek helyett megérheti 10 utazásra érvényes gyűjtőjegyeket vásárolni. Bonotren és T-10 típusú gyűjtőjegyek vannak, melyeket egyszerre több személy is használhat, persze annyiszor kell érvényesíteni, ahány személy utazik. A Bonotren csak vonatra érvényes, a T-10 viszont a vonat előtt/után Barcelonában metróra vagy buszra átszálláskor is még jó.

A gyűjtőjegyek ára: Calelláig és Pineda de Marig 5 zónás Bonotren 33,50 EUR, 4 zónás T-10 34,45 EUR. Santa Susannáig és Malgrat de Marig 5 zónás Bonotren 33,50 EUR, 5 zónás T-10 39,55 EUR. Blanesig pedig 6 zónás Bonotren 41,85 EUR, 5 zónás T-10 39,55 EUR. Az eltérő zónák a két típusú jegynél az ATM és a Rodalia zónarendszer eltérése miatt vannak.

Tossa de Mar

Eljutás a barcelonai repülőtérről a barcelonai buszállomásra

Aki a Barcelonába való érkezés után rögtön, busszal szeretne továbbutazni a Costa Brava felé, vagy máshova, az a következőképpen juthat el a repülőtérről a Barcelona Nord buszpályaudvarra:
- először repülőtéri Renfe-vonattal (R2-es vonal) Clot állomásig kell menni
- onnan pedig L1 metróval 3 megálló, Arc de Triomf állomásig.

Barcelona busz

Barcelona (repülőtér) - Lloret de Mar

Eljutás Barcelonából / a barcelonai repülőtérről Lloret de Marba:

Lásd a cikk előző bekezdéseiben (Barcelona - Costa Brava rész) a közvetlen Barcelona repülőtér - Lloret de Mar buszt, valamint a Barcelona Nord buszállomásról közlekedő járatokat Lloret de Marba. A Barcelona Nord buszállomáról az eljutás kb. 1 órát vesz igénybe, a jegy ára 10,75 Euró. Pontos menetrendi információk itt találhatóak.

Alternatívaként, el lehet jutni vonattal is Barcelonából Lloret de Marba, de ez átszállást igényel.

A Barcelonai repülőtéren lévő vasútállomásról először Barcelona Sants vagy Clot vasútállomásra kell elmenni a repülőtéri vonattal, amely félóránként jár. Barcelona Sants állomásról pedig félóránként indul R1 vonat Costa Brava felé, amelyről Blanes városában kell leszállni. A Barcelona - Mataro - Macanet de la Selva (R1) vonalat kell keresni. Blanesig az út 1,5 óra.

Blanesből helyi buszjárattal lehet eljutni Lloret de Marba, vagy egyéb kívánt településre. Azonban este figyelni kell, hogy túl késői Barcelonából a Costa Brava felé tartó vonatra ne szálljunk, mert ez esetben esélyes, hogy az utolsó Blanesből Lloretbe tartó busz elmegy. A vonatok Barcelona és Costa Brava között félóránként járnak, az út pedig 1 óra 20 percet vesz igénybe. A jegy ára 5,40 Euro (6 zónás T-General jegy). Pontos menetrendi információk itt találhatóak. A célállomásnak Blanest válasszuk ki.

Lloret de Mar

Eljutás Girona repülőteréről Barcelona városába

Ez az információ átkerült a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalra.

Girona

Madrid repülőtere

Madrid városközpontját a 8-as (rózsaszín) metró köti össze a Barajas repülőtérrel. A vonal egyik végállomása a repülőtér, míg a másik Madrid központjába, a Nuevos Ministerios állomáshoz vezet. Lehetőség van még busszal való közlekedésre (a repülőtérhez/repülőtérről a 200-as, és 204-es járatok közlekednek, valamint az Exprés Aeropurto), a taxiösszeköttetés pedig kb. 20 Euróba kerül. További információk...

Madrid

Hozzászólások

Korábbi hozzászólások (2008-2013)
Legújabb hozzászólások (2014-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Sziasztok!
Tossa de Mar-ba szeretnénk menni párommal nászútra. Valamikor Tossában dolgoztam egy néhány hetet- de minden kiesett már a fejemből, néhány infora lenne szükségem: mivel a Wizz már csak Barcelonáig viszi az utasokat Pestről, így újratervezés van: hogy jutunk el Tossaba a repülőtérről busszal vagy vonattal? Milyen árakon veszegetik a jegyeket 2 főre oda-vissza? Vagy jobban megérné autót bérelni egy hétre? Egy másik kérdésem lenne: Tossából emlékeim szerint járt egy hajó is (kirándulóhajó-de óránként indult kb) Barcelonaba, az a hajó jár még oda?
Továbbá: Barcelonában milyen honlapokon találok infot busz-metró-villamos stb jegyekről, napijegyekről.. Van-e Barcelona Card, mint minden európai nagy városban, ami az utazásra és néhány múzeumba is belépésre jogosít?
Tudom egyszerre talán sok kérdés, de hálás lennék, ha ezek válaszával megkönnyítenétek az utazásunk szervezését!
Köszönöm szépen!!!

Jucus
#1 - Jucus - 2014.01.04. - 09:07
Szia!

A Barcelona-Tossa de Mar eljutást megtalálod a cikkben a hozzászólások felett Barcelona-Costa Brava, és pont alatta, az eljutás a Barcelonai repülőtérről a Barcelonai buszállomásra bekezdésekben.
Barcelona-Tossa de Mar busz ára 12 EUR.
A barcelonai tömegközlekedési jegyekről, Barcelona Cardról itt találasz infot: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#tomegkozlekedes
Az autóbérlés árát nézheted szintén ebben a cikkben, aminek most a hozzászólásait olvasod, a hozzászólások felett az Autóbérlés Spanyolországban bekezdésben a keresőt használva, vagy az Autóbérlés menüpontban (de ott ugyanaz a kereső van).
Tossa de Mar - Barcelona hajóról nem tudok, de ha van, észre fogjátok venni a hirdetéseket a városban.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.04. - 16:30
Sziasztok!
Kérlek segítsetek abban, hogy mivel és hogyan jutok el este 10 ó körül az El Prat reptérről a Sans Hotelig amely, ha jól láttam, a Sants téren van. Másnap Pamplonába szeretnék menni, gondolom, vonattal egyszerűbb és könnyebb lenne.
Köszönöm a segítséget.
#3 - Emese - 2014.02.28. - 13:21
Szia!

Ha a Barcelo Hotel Santsre gondolsz, ami a Sants pályaudvarnál van, akkor: felszálltok reptéri vonatra, és leszálltok Santsnél.
Ha azonban nem a Sants pályaudvarnál, hanem ahogy írod, a Sants téren, azaz a Placa de Santsnél van a szállásotok, akkor miután leszálltatok Santsnél, onnan még metró: egy megálló L5 metróval Placa de Santsig.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.28. - 18:48
Tibcsi, köszönöm a választ.
Leírom pontosan a helyet ahol szállást kértem, hátha így jobban tudsz segíteni:
Hostal Sans, Antoni de Capmany, 82, Sants-Montjuic. A szállásfoglalásnál szempont volt a minél könnyebb elérhetőség és a pályaudvar elérhetősége. Elég biztonságos ez a hely?
Pamplonába vonattal tudok tovább utazni? Több pályaudvar van? S akkor melyikről indulok?
Köszönöm türelmedet és válaszodat.
Egyedül utazom, ezért egy kicsit félek, s a nyelvet is csak kicsit beszélem.
#5 - Emese - 2014.03.03. - 14:42
Ez a szállás a Place de Santsnél van, tehát a 2. megoldás, amit írtam. Biztonságos a környék.
Pamplonába pont a Sants pályaudvarról indul vonat.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.03. - 14:48
Nagyon köszönöm Tibcsi, sokat segítettél.
#7 - Emese - 2014.03.04. - 11:48
Tovább kerestem a szállás lehetőségek között, így találtam meg a Hostel Bcn Rooms lehetőséget. Ez a Poeta Cabanyes (?)-en van.
Kérlek szépen, segítsél abban, hogy oda hogyan tudnék eljutni az El Prat reptérről., vagy mit lehet tudni róla.
Köszönöm.
#8 - Emese - 2014.03.04. - 13:56
Szia!

Ismerem őket, az nagyon szuper szállás, nagyon jó áron, de minimum 2 fősek az apartmanjaik, tehát talán ki kéne fizetned 2 fő árát (nem adnám ki, hogy mennyi, majd ők küldenek neked ajánlatot). Vagy lehet van egy hosteljük is, és arra gondolsz, bár én arról nem tudok, ez nem egy hostel, hanem apartman, de akkor ez persze nem igaz. Oda az eljutás: reptéri vonat Santstig vagy Passeig de Graciátig, majd L3 Paral-lelig, majd az Av. Paral-lelen menni Pl. Espanya felé, és majd jön a Poeta Cabanyes.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.04. - 16:40
Ez most, első olvasásra eléggé bonyolultnak tűnik! Az árajánlatuk megfelel, na meg az is, hogy "értem a nyelvet". Még egy kicsit gondolkozom s figyelmesebben megnézem.
Nagyon köszönöm a segítséget.
#10 - Emese - 2014.03.05. - 17:00
Sziasztok!érdeklődnék, hogy Barcelona reptérről hogy tudok eljutni Benidormba. Jelenleg Budapestről Benidormba nincs közvetlen járat 05.12-én,csak Barcelonába. Ha nincs más megoldás, érdekelne hogyan juthatok el tömegközlekedéssel Benidormba? Előre is köszönöm az információkat!
#11 - Szabi - 2014.03.08. - 00:39
Szia!

Több lehetőséged van Barcelonából és Madridból, ami számodra a legkedvezőbb, legkényelmesebb, vagy akár legjobb áron van.
1. Barcelonáig repülő - Wizz Air vagy Ryanair Budapestről, majd Barcelonából Vueling légitársasággal repülő Alicantéig. Igaz, így a reptéren reggeltől estig kell várnod, de maximum bemész Barcelonába szétnézni. Vagy nézhetsz olyat is, hogy Madridig repülő, és onnan Alicante.
2. Barcelona-Alicante (5 óra) vagy Madrid-Alicante (2,5 óra) vonat:
www.renfe.es
3. Barcelona-Benidorm vagy Madrid-Benidorm busz, de ez 7-8 órás út Barcelona, és 6 óra Madrid esetében: http://www.alsa.es/

Alicantéből Benidormba repülő vagy vonat esetén pedig kis vonattal lehet eljutni 1 óra alatt: http://www.tramalicante.es/page.php?idioma=_en
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.08. - 10:00
Nem találom sehol, hogyan tudnám megnézni, esetleg a jegyet megvenni Madridból Sevillaba az AVE vonatra. A jegy árát sem sikerült eddig megnézni.
Segítenél?
#13 - vulekata - 2014.03.28. - 07:39
A renfe.com-on láthatók az árak, és vehetők meg a jegyek, jegyvásárlásról leírás a cikkben a hozzászólások felett, a "Vonattal Spanyolországban" bekezdésben.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 12:04
Sziasztok! érdeklődni szeretnék, hogy jól olvastam-e, hogy eltudok-e jutni a Barcelonai reptérről Calellába, mely a 4 zónaba tartozik a 614-es busszal? Milyen jegyet ajánlatos vennem?Olvastam az egyszeri jegyet, mely 5,1 euro lenne oda?! Válaszotokat előre is köszönöm! Nagyon jó és hasznos ez az oldal!
#15 - Bernadett - 2014.03.30. - 17:34
Szia!

Igen, létezik ez a busz, 5,10 EUR rá az egyirányú jegy. Ezen az oldalon látható a menetrend: http://www.barcelonabus.com/
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 19:18
Sziasztok!

Az idén utazóknak egy kis segítség,hogy hova érdemes ellátogatni.
Mi tavaly Santa Susannán nyaraltunk, a tenger hirtelen mélyül,apró kavicsos a part. A parton van egy kiránduló hajó amire a jegyet több helyen is meg lehet venni. érdemes,mert mindenhol megáll amit látni érdemes. Mi így mentünk Tossa de Marban,de aki teheti és lassan mélyülő, nem zsúfolt parton szeretne fürdőzni annak Santa Cristinat ajánlom. Vonattal érdemes Barcelonába bemenni, a fakultatív programot nem ajánlom. Drága és rohanás az egész. Barcelonában pedig van városnéző busz, amire akkor szállsz fel amikor akarsz.
#17 - Linda - 2014.04.03. - 10:18
Szia Tibcsi!
Szeretném a segítségedet kérni. 2 hét múlva megyünk Madridba és szeretnénk megnézni Segoviát és Toledót. A renfe oldalát én is néztem már a menetrendet és megvan, hogy melyik pályaudvartól tudok menni. A kérdésem az lenne, ha nem tudom online megvenni a jegyeket(olvastam, hogy elég sok nehézség van vele) akkor az állomáson még lesz lehetőségem erre, csak az ár lehet hogy magasabb lesz? A return jegynél van valami kedvezmény akkor is ha csak egy nap mennénk oda-vissza? Köszönöm a segítséget előre is.
#18 - Kata - 2014.04.20. - 15:38
Szia!

Igen, az állomáson már az olcsóbbik jegyekből valószínű nem tudsz választani, de meg lehet venni az állomáson. Legutóbb nekem sikerült online megvenni magyar Mastercarddal, de sokaknak tényleg nem. Oda-vissza útra 20% kedvezményt adnak 1 évig.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.20. - 18:45
Köszönöm. és még egy kérdésem lenne. Mi a véleményed, Segoviaba nem lenne érdemesebb busszal menni? Olvastam, hogy a vasútállomás elég messze van a központtól.A buszok amúgy a Principe Pio megállótól indulnak?Köszönöm
#20 - Kata - 2014.04.23. - 12:23
Szia Tibcsi!
Segítséged és tanácsod kérném, végigolvastam a blogokat, de nem találtam rá utalást eddig.
Mi kocsival megyünk Spanyolországig, ott Malagán nyaralunk és Algecirasból mennénk át komppal Tangerba, ahol bérelnénk egy másik kocsit az ottartózkodásunk idejére, viszont a mi autónkat Algeciras-ban hagynánk megőrzésre erre az időre. Jó lenne tudni milyen őrzött parkolási lehetőségek közül lehetne választani, vagy hol keressek rá a neten? Vagy lenne e valakinek ismerőse, ahová be tudnánk adni az autónkat, persze nem gondoltuk ingyen. Eddig semmit nem találtam a neten. Nagyon örülnénk, ha tudnál infót szerezni erre vonatkozóan!
Köszönettel,
Ildi
#21 - Ildi - 2014.04.24. - 16:57
Sziasztok!
KATA: Persze, lehet busszal is menni: http://www.lasepulvedana.es/
Igen, a Principe Piotól indulnak.


ILDI: Van egy többemeletes őrzött parkolóház az algeciari kikötőben.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 20:23
Szia Tibcsi,
köszi a választ, már lefoglaltam a Park Via.com - on keresztül egy parkoló helyet, nem volt olcsó és 20 percre van a kikötőtől elméletileg, sajnos konkrétumot nem írtál, más lehetőséget nem is találtam. Le kellett foglalni időben, mert az árak napról napra változnak, természetesen felfelé.
Azért nagyon köszönöm! Sok jó és hasznos infó van a honlapon!! Sok mindent találtam más városokkal kapcsolatban is, amiket idén érinteni fogunk.
Ildi
#23 - Ildi - 2014.04.29. - 13:06
Kedves Tibcsi!
Szeretnem megkerdezni, hogy Malagabol hogyan tudnek Rondaba, illetve Marbellara eljutni?
Koszonom!
#24 - lincsi - 2014.05.08. - 22:09
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.08. - 22:24
Sziasztok!

Mi júliusban megyünk Madridba és onnan Segur de Calafelbe.
A vonatot már kinéztük viszont csak Camp Tarragonáig mennénk és itt jön a problémám. Ez az állomás vagy 15 km re fekszik a várostol és azt már sokszor volt alkalmam megtapasztalni hogy az áldott busztranszfer legalább annyira lehuzos mint a taxihiéna ergo mindenképp szívnánk. Nem tudja valaki hogy mi ebbe n a helyzetben a legjobb/legolcsóbb megoldás? Láttam az AVE oldalán hogy vannak ilyen turista vonatjegyek viszont sajna nem értem melyik mit jelent, mert gondoltam olyanra hogy a vonatjegy árába bent van a transfer is.
Aki erről tud valami infot vagy hasznos tanácsot adni előre is nagyon köszönöm!!
#26 - Henzus - 2014.05.18. - 14:31
Kedves Tibor ( Tibcsi ) !

Vasárnap ( máj. 25-én) szeretnék eljutni Barcelonából Pamplonába. A fenti hozzászólásokból és válaszokból kimazsoláztam, hogy a Renfe oldalán megtalálom a menetrendet és az árakat is.
Ezzel nem is volt bajom.
Tegnap éjjel kb. 2 órát küzdöttem a foglalással, de valahányszor a végére értem a több oldalnyi kitöltenivalónak minden alkalommal "visszabeszélt" az oldal, hogy a piros mezőket töltsem ki, ill., hogy nem valós adatokat írtam be.
Kitöltetlen mezőt nem hagytam, az adataimat beírtam, de nem boldogultam.
én nem jutottam el addig, hogy kérje a kártyát, és azt nem fogadta volna el ( fentebb többen is írták, hogy nem boldogultak a MasterCard-dal).
Szóval nem tudom mit hibázok el, de most már megkérdezem, hogy kell-e oda valahogy külön regisztrálni?, vagy van vmi különös feltétel aminek nem felelek meg esetleg?
Ha tudnál segíteni megköszönném.
Várom válaszod : Ildikó
#27 - Márton Ildikó - 2014.05.19. - 14:49
Sziasztok!

HENZUS: Konkrétan erről csak annyit tudok, hogy Segur de Calafell állomás az R2-es barcelonai elővárosi vonalon van ( http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/ ) , tehát Barcelonából biztos elérhető vonattal 50 perc alatt (Camp Tarragonához képest Barcelona már nem sokkal több idő, de azért ez az 50 perc már rátesz, de ha mást nem találtok, esetleg az is lehetőség lehet).


ILDIKó: Nekem MasterCarddal sikerült már vonatjegyet foglalnom (pont Barcelonából Pamplonába legutóbb, amikor nővérem El Caminóra ment), de valóban sokaknak nem működik. De ezek szerint nem jutottál el addig valamiért. Nem kell külön regisztrálni a renfe oldalra. Ezek szerint, ha azt a hibát adta ki, hogy nem töltöttél ki minden adatot, de látszólag beírtad, akkor inkább az adatok kitöltési módjával lehet hiba, érdemes mindent ellenőrizni még egyszer, ill. kérdés, hogy nincs-e baja valamilyen ékezetes karakterrel, megnézni más böngészőben, megnézni, hogy a személyi adatoknál valóban személyi igazolványt választottál-e ki, stb. csak ha látnám foglalás közben a te esetedet, tudnék erről így bővebbet mondani. Azt is el tudom képzelni, hogy éppen "érdekesen" működött az oldal, a renfe oldalán minden elképzelhető.
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.21. - 02:30
Sziasztok!
Szeptemberben utazunk Lloret de Marba a férjemmel. Barcelonában szál le a gépünk, onnan a fentebb ajánlott busszal fogunk elmenni Lloretbe. A kérdésem az lenne, hogy ez a bizonyos busz hol fog minket kitenni Lloret de Marban? Illetve szeretnénk egy napot Barcelonában tölteni, Lloretből milyen közlekedési eszközzel tudunk a legolcsóbban és legegyszerűbben eljutni?
Köszönöm a segítséget!
#29 - Réka - 2014.05.22. - 13:29
Szia!

A busz a Lloret de Mari buszállomásra érkezik. Lloret de Marból Barcelona is busszal, a buszállomásról (10,75 EUR).
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.22. - 14:37
Köszönöm a választ! Még azt szeretném megkérdezni, hogy a jegyet a buszon meg tudjuk venni, vagy valahol máshol kell?
#31 - Réka - 2014.05.23. - 14:55
Ezt sajnos nem tudom, vagy a buszon, vagy valahol a buszmegálló környékén (a T2 terminál buszparkolójában).
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.24. - 19:54
Szia Tibi!
Gyorsvasúttal szeretne 10 fős csapatunk eljutni Madridból Barcelonába június 19-én. (6 felnőtt + 4 gyerek). A Renfe oldalán próbáltam jegyet foglalni. Sokmindent nem értettem...de aztán megtaláltam az oldaladon, hogy mit is jelentenek a MESA és PROMO szavak.
Ha jól értem...akkor a 10 főnek úgy tudok a legköltséghatékonyabban jegyet foglalni, hogy veszek 2 MESA jegyet (8főnek= 402 EUR) és mondjuk 2 PROMOT...aminél az egyik fő a gyerek (ami a gyerekkedvezmény miatt =175 EUR). Válaszodat előre köszönöm!
#33 - Anita - 2014.05.26. - 13:02
Szia!

Igen, a Mesa a csoportos jegy, ha többen utaznak, valóban az jön ki a legjobbnak, 8 főnek 2 Mesa jegy. A másik 2-re igen, a Promo a legolcsóbb. Csak ugye ezeknél az olcsó jegyeknél a probléma, hogy nem lehet visszaváltani, ha valami közbejönne, akkor bukjátok a pénzt. Gyerekkedvezményt a Renfe weboldala 14 év alatt említ (valamint 4 év alatt ingyenes), de erről nem tudok többet, de nem említik, hogy külföldieknek ne lenne igénybe vehető, és gondolom a foglalásnál majd úgyis kiderül, olcsóbb árat fog adni gyerek választása esetén.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.26. - 14:46
Szia! Olvastam, hogy Tosse de Mar busszal, vagy hajóval közelíthető meg. Tudnál segíteni abban, hogy Callela, ill. Pineda de Mar-ból pontosan hogyan tudunk eljutni Tossába? Blanesba is tervezünk egy pár órás kirándulást, de oda közvetlen vonat megy, van jobb opció?
Barcelonában a Golondrinasról van tapasztalat, megéri egyáltalán?
Köszönöm
#35 - Marcsi - 2014.06.03. - 22:54
Szia!

Egyrészt vannak (taxi)hajók. Busszal/vonattal pedig Blanesen keresztül kell lehet: Calellából / Pineda de Marból először vonat Blanesbe, majd onnan busz Tosse de Marba (ha épp van közvetlen busz, ha nincs, akkor meg Lloret de Maron keresztül).
Helyi vonatmenetrend (Blanesba) itt: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/

Illetve, vannak közvetlen buszok is, de nagyon ritkán (ez a nyári menetrend, június 23-tól):
http://www.sagales.com/pubdocs/3651_aeroport-girona-costa-brava-sud-i-maresme-estiu-(23-06-a-11-09)-2013-06-02-(601,-603-i-605).pdf

Golondrinas: nem ismerem, megoszlanak róla a vélemények (Tripadvisorön olvashatók hozzászólások róla).
#36 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.05. - 20:19
Szia!

Egy hét múlva indulunk Barceolnába. A repülőtérről vonattal megyünk a Passeig de Gràcia megállóig. Szeretném megkérdezni, van-e valamilyen buszjárat a Balmes, 83, L'Eixample negyed, 08008 barcelonai szállásunkhoz.
Előre is köszönöm!
Inés
#37 - Inés - 2014.06.09. - 18:37
Szia!
A sarfa busztársasággal szeretnék utazni,Barcelona elprat repűlőtérről LLoret demar-ba csak online lehet foglalni jegyet vagy a helyszinen is lehet vásárolni? Köszi
#38 - Judit - 2014.06.12. - 08:34
Sziasztok!

INéS: Onnan gyalog 500m a cím..
https://goo.gl/maps/CAaRo


JUDIT: A helyszínen is lehet.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.12. - 21:01
Halihó!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet eljutni Barcelonából Valenciába.
Előre is köszönöm!
#40 - Adél - 2014.06.27. - 16:34
Szia!

Vonattal, a Sants pályaudvarról. Információk a spanyolországi vonatozásról a cikkben, a vonattal Spanyolországban részben.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.27. - 20:29
Sziasztok!

Szeretném megtudni, hogy Barcelonából Sitgesbe vonattal hogyan tudnék eljutni.
Melyik vonatállomásról indul a vonat, s mennyibe kerül a jegy? Ha kétnapos városi közlekedéses jegyet vásárolok (Hola BCN) akkor is kell külön vennem jegyet? Ha igen, akkor mennyibe kerül, s hol tudom megtekinteni a vonatindulásokat?

Előre is köszönöm!

Dóra
#42 - Dóra - 2014.07.05. - 09:11
Szia!

R2 vonattal a Sants vagy Passeig de Gracia állomásról.
Menetrend: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
A jegy ára 4,10 EUR. Az Hola BCN, vagy a sima csak barcelonai T-10 nem érvényes rá (magasabb zónás T-10 pedig nem éri meg egy útra).
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.06. - 12:44
Köszönöm szépen a segítséget!
Az lenne még a kérdésem, hogy el lehet jutni busszal Tossa de Marból Gironába? Ha igen, akkor melyik busztársaság visz oda?
Előre is köszönöm!

Dóra
#44 - Dóra - 2014.07.06. - 16:04
Közvetlen busz csak a gironai reptérre van Tossa de Marból, de úgy látom az is csak napi 2, 11:00-kor, és 15:40-kor, vissza pedig csak 14:30-kor, Lloret de Marig ugyanakkor 20:25-kor el lehet menni nem is csak a reptérről, hanem a gironai buszállomásról is. Az alábbi linken lekeresés után meglátod a menetrendeket:
http://www.sagales.com/
A reptérről tehát odafele még be kell még menni a városba transzferbusszal, úgy látom az minden órában félkor van.
Ha ez így nem felel meg, akkor szerintem be kell menni Barcelonába, majd onnan Girona vonattal 38 perc a Sants állomásról, vagy esetleg lassabb de néhány EUR-val olcsóbb busz a Nord buszállomásról.
Vagy még szóba jöhet a blanesi csatlakozás is.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.06. - 17:10
Köszönöm szépen a segítséget!
#46 - Dóra - 2014.07.07. - 12:59
szia :) készülünk az el caminora és szeretnénk megkérdezni, hogy Barcelona reptérről Pamplonába hogyan tudnánk eljutni a leggyorsabban és hogy érdemes-e megvenni a HOLA illetve valami más kedvezményre jogosító kártyát...pl szállásokhoz jó lesz-e az utunkon...előre is köszönjük a segítséget! üdv: Juni és Kriszti
#47 - krisztina - 2014.07.13. - 22:14
Sziasztok! Megvettem szeptemberre a jegyet a Renfe honlapján, de semmilyen visszaigazolást nem kaptam. Hogy tudom megnézni, hol ülök, melyik vonat, stb.
Köszönöm
#48 - Viki - 2014.07.14. - 12:18
Sziasztok!

KRISZTINA: Reptéri vonat Sants pályaudvarig, ahonnan indul a vonat Pamplonába. Mivel egyetlen egy utatok lesz, a reptérről a vasútállomásra, erre nem kell semmilyen kártya, csak egy vonaljegy a vonatra. A barcelonai közlekedési kártyák nem adnak kedvezményt szállásokra. Camino tippeket a Városok, nyaralóhelyek, látnivalók - Camino menüpontban olvashatsz.


VIKI: A foglalás után meg kellett volna kapnod a jegyet pdf-ben (lehet, új ablak nyílt, már nem emlékszem), ezen felül e-mail visszaigazolást is kapsz, ha tényleg megvásároltad, és kifizetted online a jegyet.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 12:32
Köszönöm. A pénzt levonták. Hogy tudom kivarázsolni a gépből utólag?
#50 - Viki - 2014.07.14. - 13:16
Szia!

1. Ellenőrizd a spam mappábat az e-mail fiókodban. Az állomáson is ki lehet nyomtatni a jegyet, de ahhoz is kell egy visszaigazolási szám, amit e-mailben kiküldtek, vagy a foglalás végén meg kellett hogy kapd.
2. Lépj be a renfe oldalán My Accountra kattintva, hogy ott mit látsz, ha be tudsz.
3. Lépj velük kapcsolatba a Customer Service-ra kattintva, ott a formon keresztül, vagy telefonon.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 14:53
Köszönöm a segítséged. Sajnos a fogalási számot nem írtam fel. Megpróbálom felhívni őket.
#52 - Viki - 2014.07.14. - 15:09
Felhívtam a Renfét és a kártyaszámra vissza tudták keresni a foglalást és lediktálták a kódot, ami alapján ki tudtam nyomtatni a jegyet a honlapjukról.
Annyi lenne még a kérdésem, hogy Avilából hogy tudunk majd közvetlen eljutni Segovia-ba? Jó lenne mindkettőt megnézni egy nap.
Köszönöm
#53 - Viki - 2014.07.16. - 22:03
örülök, hogy megoldódott :) Avila és Segovia között napi néhány buszjárat közlekedik: http://goo.gl/9aydh7
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.17. - 23:47
Sokat segítettél ezzel a link-kel, köszönöm.
#55 - Viki - 2014.07.21. - 20:25
Még annyi kérdésem lenne, hogy érdemes itt is előre megvenni a jegyet vagy mindig van hely.
#56 - Viki - 2014.07.21. - 20:45
Nem ismerem a buszt, de nem hiszem hogy egy buszra jegyet kéne előre venni.
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.21. - 21:23
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy ha Malagából mennénk busszal Granadába, megvegyük-e előre a jegyet, ill. az Alcazar-ba mikorra érdemes helyet foglalni. Van délelőtti látogatási időpont csak kérdés, hogy csak 9-14-ig lehet a területen tartózkodni vagy az mire vonatkozik.
Köszönöm
#58 - Andi - 2014.07.25. - 07:06
Kedves Tibor (Tibcsi)!
Calafell és Barcelona Placa Catalunya között az R2-essel végig lehet közlekedni? Itt is igaz egy szakaszra a 4,10-es ár? 18 év alatti kedvezmény van-
e?
#59 - Bea - 2014.07.26. - 19:29
Kedves Bea!

ANDI: Ha akarjátok, megvehetitek előre a buszjegyet, de sajnos nincs tapasztalatom a konkrét buszutat illetően.


BEA: Calafell és Barcelona között 4,90 EUR az egyirányú ár. Nincs 18 éven aluli kedvezmény. Nem lehet úgy végigmenni, Santsnél át kell szállni R1, R3 vagy R4 vonatra (vagy esetleg L5 metróra, de az lassabb).
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.28. - 03:16
Kedves Tibcsi!

A Renfe vasútállomásokon van csomagmegőrző, mondjuk Sevillában? S nyugodtan lehet használni?

Köszi!!
#61 - Klára - 2014.08.13. - 11:16
Sevillában már reggel leszáll a gépünk s mielőtt vonattal tovább mennénk, gondoltuk kicsit megnézzük a várost. Csak nem tudjuk hol hagyjuk a bőröndöt...
#62 - Klára - 2014.08.13. - 11:34
Szia Tibcsi!
Tudnál abban segíteni, hogy ha a movelia-n szeretnék jegyet venni, miért nem fogadja el a jogosítvány számát? Az alsa-n meg az a gond, hogy nem tudunk Mastercard-dal fizetni.
#63 - Viki - 2014.08.13. - 20:39
Sziasztok!
Olyan kérdéseim lennének, hogy az El Prat repülőtérről Castelldefelsre a Platja de Castelldefels környékére szeretnék eljutni. így is úgy is átszállásos, de nem tudom melyik a jobb árban/időben PR1+vonat vagy PR1+L94?
Köszi!!
#64 - Dani - 2014.08.14. - 00:08
Sziasztok!

KLáRA: Igen, van a vasútállomáson. A vasútállomásos csomagmegőrzők, akár automaták, akár beadósak, a tapasztalataim szerint mindenhol 100%-ig biztonságosak.


VIKI: Nem tudok segíteni így ebben, de az állomáson majd fogsz tudni jegyet venni.


DANI: A reptérről vonattal El Prat de Llobregat állomásig menjetek, majd ott szálljatok át az R2 vonatra Platja de Casteldefellsig. Figyeljetek arra, hogy a reptérről-reptérre közlekedő vonat is R2 (R2 Nord), és a Castelldefellsbe közlekedő is (R2 vagy R2 Sud), csak kettéágazik El Prat de Llobregatnál, tehát ott vissza ne menjetek a reptérre :) Mindez vizuálisan itt látszik, csak El Prat de Llobregatot pont nem írja ki: http://goo.gl/haHka1
Castelldefels, és a reptér is még 1-es zóna, tehát olcsó így a vonaljegy, ill. ha mentek Barcelonába is, jó lesz a T-10.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 20:57
Szia Tibi!

Köszi a választ! :)
#66 - Klára - 2014.08.15. - 10:10
Meg tudná valaki mondani, mennyibe kerül a vonatjegy Madridból Sevillába?
#67 - repülő - 2014.11.03. - 01:47
Többféle jegy van, időponttól függően, akár 34 EUR-tól, de az olcsóbb jegyet előre kell venni neten. Itt lehet lekeresni az árakat, és jegyet venni:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html
Az állomáson szerintem max 70-80 EUR lesz.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.03. - 16:00
Kedves Tibcsi! Tudna segíteni abba hogy hol találom azt a keskeny nyomtávu villany-vonat honlapját ami Alicante kikötőjéből közlekedik pl:Benidormba érdekelne az útvonal és az ár de nem találom.Teri
#69 - terimama - 2014.11.07. - 09:55
Kedves Teri!

Itt van a weboldal: http://www.tramalicante.es/page.php?idioma=_en
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.10. - 00:17
Kedves Tibcsi! Tudnál abban segíteni, hogy lehet eljutni a Malagai reptérről Mijas-Costa-ra. Köszi.
#71 - Mácsár Judit - 2014.11.10. - 15:28
Kedves Judit!

A reptérről vonattal Fuengirola állomáig. Onnan egy háztömbre a tenger fele van a buszállomás. Onnan busszal, Marbella felé, Mijas Costa éppen Fuengirolán kívül lesz (de érdemes rákérdezni, hogy megy-e arra/megáll-e ott!)
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.10. - 19:22
Először is gratulálni tudok a segítségedért, amit itt nyújtasz a sok kíváncsi kirándulónak.Pár kérdést szeretnék én is feltenni:
jövő nyárra tervezzük utunkat Calella-ba,majd párszor onnan szeretnénk beutazni Barcelonába városnézésre.A RENFE vonatról már olvastam, viszont nem tudom van-e pl: családi kedvezmény 2 felnőtt és 2gyerekre (12és 16 évesek), vagy ez már csoportos jegynek számít tényleg? Kb.milyen árban van?
-másik kérdésem,legegyszerűbb eljutás a Nou Camp-stadionba, taxival fix árak vannak vagy alkuképes pl egy családra vonatkozóan.Tömegközlekedéstől kissé félek, sok metróvonal. Ami a legolcsóbb/legegyszerűbb lenne. Nagyon köszi a segítséget!
#73 - Kedves Tibcsi! - 2014.11.27. - 14:19
Kedves Hozzászóló!

Callella és Barcelona között az egyirányú jegyár 4,9 EUR. Lehetőség van 10 db-os vonat gyűjtőjegy vételére (Bonotren 10 viatges), melyet egyszerre több személy is használhat, ennek ára 33,50 EUR. Lehet venni olyan 10 db-os gyűjtőjegyet, ami barcelonai tömegközlekedésre is érvényes, és a vonatra is (T-10 4 zones), az 35,65 EUR. Amennyiben ezt a 4 zónás T-10-et veszitek, Barcelonában azért ne azzal utazgassatok (hanem ott sima T-10-el), arra drága, ez arra jó, hogy a vonattal beérkezés után, és a vonatra felszállás előtt még egyszer fel lehet szállni metróra is, és az érvényesítés ellenére nem vesz le új utat.
Családi kedvezmény nincs.
A Worldtaximeter oldal szerint Callelából a Camp Nouba a taxi 70-90 EUR, Barcelonából pedig attól függ, pontosan honnan.
Camp Nou eljutás tömegközlekedéssel a Barcelona menüpontban: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
Tömegközlekedésről információk a Barcelona tippek menüpontban, nem kell félni tőle: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.29. - 18:17
Szia Kedves Tibcsi!
Szeretném kérni a segítségedet,vagy a javaslatodat arra vonatkozólag, hogy májusban vinném a családot(2 felnőtt,2 gyerek) nyaralni Rosesbe. Barcelonába mennénk repülővel,és onnan szeretnék eljutni valahogy Rosesbe.Azt néztem, hogy mennék vonattak Figueresbe,és onnan busszal át Rosesbe.Szerinted jó ez a terv és kb. mennyibe kerülhet? Vagy ha lenne valamilyen javaslatod, azt nagyon megköszönném. Mindenképpen olcsóbb megoldás érdekelne. A segítségedet előre is köszönöm.
üdvözlettel: Gábor
#75 - Bajor Gábor - 2015.01.15. - 01:35
Szia!

Vagy pedig napi egyszer (úgy látom 11:15-kor, lehet, pont nem megfelelő az időpont nektek, ha az, akkor azért majd még ellenőrizzétek utazás előtt is) közvetlen járatok is mennek a reptérről Rosesbe:
http://www.grupsarbus.com/en-GB/trayectos.html
Valamint a reptérről közvetlenül el lehet jutni busszal Figueresbe is:
http://www.sagales.com/index.php?secc=linies&tipus=interurbanes
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.15. - 23:33
Azt szeretném megtudni, hogy Santa Susannából hogyan juthatunk el a Barcelonai repülőtérre szombaton (július 18-án). A repülőnk Budapestre 17 órakor indul.
Köszönöm
#77 - Sutusné Irén - 2015.02.22. - 14:14
Vonattal, átszállással Barcelona-Sants vasútállomáson. 1 óra 40-1 óra 50 perces út összesen.
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
#78 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.22. - 14:27
Sziasztok!

Olvastam feljebb, hogy Algerciras-ból a legkönnyebb eljutni Tarifára. Rengeteg oldalt felkerestem ahol írja a buszokat, viszont ha rákeresek, akkor már csak hibás találatot ad ki. De gondolom csak van onnan busz.
Köszönöm a segítséget előre is!.
#79 - Zoli - 2015.03.01. - 00:11
Szia!

Itt megtalálod az Algeciras-Tarifa közötti menetrendet:
http://siu.ctmcg.es/es/horarios_lineas_tabla.php?linea=7
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.01. - 23:42
Köszönöm, ezt az oldalt már megtaláltam, de utána az oldalon hiába kerestem jegyárat stb. nem írt ki újabb információt. Erre írtam az előbbi bejegyzésemben, hogy megtalálom őket, de amikor konkrétan rámegyek, akkor már hibát ír ki:D Remélem nem ott fog érni a meglepetés:D Válaszodat köszönöm!
#81 - Zoli - 2015.03.03. - 20:24
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, milyen éjszakai járattal lehetne eljutni Barcelona reptérről Blanesba. Sajnos a ryanair 23 órai érkezéséhez nem találok sem vonatot, sem buszt. Lehetséges,hogy a nyári menetrend későbbi járatindulással is bővül? Tavaly is jártunk erre, ismerem az utat, csak hátha valaki tud éjszakai járatokról. Köszönöm.
#82 - István - 2015.03.11. - 17:32
Szia!

Ilyenkor már csak taxival lehet Blanesbe jutni. Busz nincs a nyári menetrend szerint se, esetleg a vonatmenetrendet majd még megnézhetitek, ha már lekereshető a nyári időpontokra. Taxi úgy látom 130-140 EUR körül van, tehát érdemes lehet első éjszakára Barcelonában szállást keresni.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.11. - 18:50
Kedves Tibor!
Közlekedéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni!
Barcelonában lesz a szállásunk.

1.Ha Monsterratba veszünk jegyet, akkor 5 zónásat kapunk, amivel aznap délután még Sitgesbe is eltudunk menni? (mert Sitges 3 zónás csak.) Ezt a jegyet is meglehet venni az előző napon?

2. A napi jegyet is meglehet venni előre és az is csak az első utazástól számít?
A napi jegy 0-24-g érvényes ?

3. Séta hajóval szeretnénk megnézni a Costa Bravát
Santa Susannából indul jó időponttal és jó R1 vasútállomás megközelítéssel, a hajó.
Kérdésem lenne, hogy ebben az esetben az 5 zónás jegy helyett a T-Generál kártya is megfelelő-e ami 2 óra menet időre szól.
A T-Generál jegyet is meglehet venni előzőnap és csak az érvényesítéstől ketyeg az idő?

4. Barcelonából Figueres be mennénk AVANT.. vonattal ami csak 55 perc, de visszafelé Gironában szeretnénk megállni.
Ha retúr jegyet veszünk, és Gironában kiszállunk kell út megszakitási igazolás, ( Magyarországon kell ilyen) vagy inkább Regionális vonattal jöjjünk vissza?

Köszönettel éva

#84 - dancsika - 2015.03.14. - 17:25
Kedves éva!

Ha Montserratba vonaljegyet vesztek, akkor Sitgesbe másik jegy is kell.
Ha 5 zónás napijegyet (T-Dia) vesztek 17 EUR-ért, akkor az már jó egész nap, Montserratba és Sitgesbe is, de emellé még kell jegy a Montserratra való feljutáshoz a vasútállomásról.
A napijegy megvehető előre, az első érvényesítéstől aznap üzemzárásig érvényes.
A T-General sima vonatjegy, ami persze jó vonatra, azt is zónánként adják. Az nem vehető meg előre, az eladástól számított 2 óráig érvényes. De nem teljesen értem, mire használnátok, vissza az R1 vasútállomástól Barcelonába? Persze, úgy érvényes.
Nem lehet utat megszakítani a renfe szállítási feltételei szerint, nem szállhattok le Gironában, Gironában új jegyet kellene venni, tehát ne retúrjegyet vegyetek.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.15. - 18:06
Tudja valaki hogyan lehet Barcelonából legegyszerűbben és legolcsóbban eljutni Costa Blancára? Vonattal vagy busszal vagy kocsival? Minden információ érdekelne
#86 - Rita - 2015.03.17. - 09:53
1. Autóval 526 km, / kb. 5 órás út, autópályadíj 58 EUR.
2. Barcelona-Alicante vonattal 5 óra. árak változóak, előre foglalva olcsóbbak:
www.renfe.com
3. Busszal 7-8 óra, árak: http://www.alsa.es/
4. Repülővel: http://www.vueling.com/en
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.17. - 21:18
Sziasztok,

ha reggel 06-kor indul a Barcelona El Prati reptérről a járatom, ahhoz valamilyen éjszakai busszal el tudok jutni Lloret del Marból??
#88 - Anita - 2015.03.24. - 23:02
Szia!

Lloret de Marból 5-kor van az első busz, míg Blanesből 3:18-kor, ami 5-re ér a reptérre, tehát nem lehet eljutni, csak drága taxival, ezért érdemesebb Barcelonában aludni utolsó éjjel. Barcelonában a Pl. Catalunyától N16-os (2-es terminálra) vagy N17-es (1-es terminálra) éjszakai buszokkal lehet a reptérre kimenni 4:30 környékére.
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.25. - 21:35
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék foglalni buszt (Madrid-Granada). Itt felajánl több fajta azonosítót mint NIF,NIE vagy útlevél. Utána néztem melyik mit jelent, de sajnos egyik se a mi személyi igazolványunkat. érdeklődnék, hogy itt az útlevél helyett meg lehet-e ezt adni?

A válaszokat előre is köszönöm!
#90 - Zoli - 2015.04.07. - 12:02
Szia!

írd be az útlevél helyére a személyi igazolvány számodat. Később lesz olyan probléma, hogy nem tudsz bankkártyával fizetni, akkor válaszd majd a PayPalt, a PayPalon keresztül használható magyar bankkártya.
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.07. - 20:00
Köszönöm a válaszod!
Ott csak egy a probléma, hogy az én kártyám nem PayPalos, ugyanis diákkártya:S De akkor majd elkérem valakiért, hátha valakinek van.
#92 - Zoli - 2015.04.07. - 21:15
Vagy akkor marad a készpénz
#93 - Zoli - 2015.04.07. - 21:18
Bocsánat félreértettem. Azt hittem a PayPass-ra gondolsz. Ezt a PayPall-t nem ismerem, utána kell olvasni.
Köszönöm a válaszod!
#94 - Zoli - 2015.04.07. - 21:22
Egyszerűen a PayPal fizetést választod, és ott ugyanúgy fizethetsz bankkártyával, mint máshol, nem kell regisztrálni, de maximum a buszpályaudvaron veszel jegyet, ha tudsz, 1 nappal előtte, de elég sok busz megy a két város között.
#95 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.07. - 22:02
Kedves Tibcsi!

Július végén megyünk egy hétre nyaralni Salouba, és a transzfert próbálom megtervezni, főképp a vissza út az érdekes, mert reggel 9kor indul haza a gépünk. A busplanat néztem ki, ami jó is lenne árban, és elvileg van megálló több helyen is a városban, a szálláshoz közel is, a gondom, hogy a menetrend szerint reggel 4:50-kor indul a busz a reptérre, de nem világos, hogy pontosan honnan indul a busz? Mert lekésni semmiképp nem szeretnénk. Valami központi buszpályaudvarról indulhat, de akkor nyilván pár perc, mire a megállónkhoz ér a busz. Jól gondolom? Nem szoktak előbb jönni, vagy késni? A Busplana a reptérre visz egyenesen, így gondolom, kényelmes és olcsó megoldás korán reggel, de kicsit félek, hogy lekéssük, vagy nem találjuk a megállót.
#96 - Fabyen82 - 2015.04.30. - 22:40
Kedves Fabyen82,

A busz számos helyen megáll Salou-ban, a megállók listája itt látszik: http://autocaresplana.pesvalencia.com/Documento.asp?w=1&idc=4033&tipo=PARADAS
érdemes előre megkeresni a megállót, egyik előző nap valamelyik délutáni buszhoz kimenni az egyik megállóba. A helyszínen is érdeklődj a menetrendről, mert nem tudom mennyire tartják karban a honlapjukat, de én is látom a 4:50-es járatot, de hogy az melyik Salou megállóra vonatkozik, azt nem tudom.
#97 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.30. - 23:06
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors válaszod, mindenképpen előzőleg körül járjuk a témát. Esetleg megkérdezzük a helyi utazási irodában vagy a hotel recepcióján, hogy mit javasolnak. De akkor elvileg nem esélytelen elérni a reggeli gépet a busszal szerinted?Köszönöm még egyszer!
#98 - Fabyen82 - 2015.05.01. - 11:07
Kedves Tibcsi!
Kikérném a véleményed.Minden évbe Barcelonába megyünk nyaralni.én szeretnék Costra Bravára is eljutni.Mit javasolsz nekem?Ahol van sok látnivaló és persze fürdőzés ha már ott vagyunk,és az eljutás egyszerű(nem átszállós).Köszönöm
#99 - Melinda - 2015.05.01. - 16:25
Sziasztok!

FABYEN82: Elvileg el kellene érnetek simán, még ha 1 órát is késne a busz is, de igen, a helyi utazási irodában, és a recepción is nagyon jó ötlet érdeklődni.


MELINDA: Inkább a Costa Brava egészén, mint egy konkrét településen van sok látnivaló. Javaslom a Costa Brava menüpontot: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html , ahol olvashatsz a településekről és látnivalókról, és kiválaszthatod a nektek szimpatikus helyet (a szállásajánlatokat is figyelembe véve, vagy az utazási iroda ajánlatait, ha irodával mentek). Az onnan elérhető Costa Brava térképen az is látszik, hogy mi mennyire van közel Barcelonához, de busszal szinte minden elérhető átszállás nélkül.
Ha úgy érted, hogy csak 1 nap látogatnátok a Costa Bravára Barcelonából, akkor viszont Tossa de Mart javaslom.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.02. - 17:08
Sziasztok!

én augusztus végén utazok Alicantéba, az odaút rendben van, Alicante repterén szállok le. A visszaút problémásabb, ugyanis a gépem Madridból indul 10:30-kor. Az lenne a kérdésem, hogy hogy lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb eljutnom oda, nyilván korán kell indulni, de se vonat se busz nem lesz sztem ennyire korán. Valószínű, hogy előtte egy nappal már Madridba kell mennem? Esetleg este és megengedett egy éjszakát a reptéren tölteni? Az eljutási lehetőségről még: a telekocsi mennyire működik spanyolországban, olcsóbban megúsznám így?

Előre is köszi!
#101 - ádám - 2015.05.03. - 19:46
Szia!

Valóban nem látok vonatot, ugyanakkor úgy látom, van éjszakai busz, ami odaér időben, bár nem tudom a pontos dátumodat. A movelia.es-en keresd le, így ez lehet az egyik lehetőség (bár kockázatos is lehet, mert mi van, ha kis eséllyel lerobban a busz, vagy lekésed, stb.)
Jobb szerintem előző éjszakára Madridba menni. A reptéren lehet aludni, erről tippeket, beszámolókat itt olvashatsz: http://goo.gl/UxYX3d
Spanyol telekocsi oldalakat nem ismerek, de gondolom, ha mint Magyarországon, vannak értékelések az autósokról, és pl. egy jó értékelésekkel rendelkező pont megy olyan időben, hogy jó neked, akkor az is megoldás lehet, de abban is van egy kis kockázat.
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.03. - 22:20
Köszönöm a gyors választ! Ez a reptereken alvós oldal nagyon tetszik!!! :D Végül meg van a terv: telekocsival előtte való nap Madrid (15-20 euro) városnézés stb. este reptéren alvás, másnap repülés! :D
#103 - ádám - 2015.05.04. - 23:09
Ja igen a telekocsi spanyol megfelelője a blablacar.es :) ajánlom mindenkinek aki a legolcsóbban akar eljutni A-ból B-be persze ha nem gyalog vagy stoppal megy :D zárójelben megjegyzem, hogy van amikor az Alicante-Madrid táv mindössze 10 euróba kerül :)
#104 - ádám - 2015.05.04. - 23:12
Sziasztok! Szeptemberben látogatunk el Spanyolországba. Malgrat de Mar-ba. A Barcelonai repülőtérről, hogyan jutok el vonattal oda. A jegy árát is tudjátok? Köszönöm előre is a segitséget!
#105 - Zsuzsa - 2015.05.06. - 14:31
Szia!

Lásd a cikkben, a hozzászólások felett, Barcelona - Costa Brava rész utolsó bekezdését, a "Vonattal" részt.
#106 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.06. - 16:23
Tibcsi köszönöm a felvilágositást. Bár biztos egyszerübb és kényelmesebb a transzfer 20000-ért, de vonattal és ugyan annyi idővel 6000-ből megúszom. A különbözetből inkább az unokáknak veszek valamit! Még egyszer köszi! :)
#107 - Zsuzsa - 2015.05.06. - 18:00
Szia!

Júliusban megyünk repülővel Barcelonába. Onnan kéne eljutnom Malgrat de Marba. Ahogy látom a Renfével kéne menni Sants állomásig majd tovább az R1 - vonattal Malgratba.

Egy helyen azt olvastam: hogy két jegy kell ( Reptér- Sants) + 4, 90 Sants- Malgrat de Mar.
De a reptérről nem lehet a 4, 90 árú jeggyel menni, úgy hogy átszállok Sants nál?

+ Visszafelé reggel 7: 00 re kell a reptéren lenni ezért traszfer kéne. A taxi ahogy olvastam nagyon drága. Tudtok valami biztos, de elfogadható árú transzfert? ( 3 fő)
Köszönöm
LáSZLó
#108 - láSZLó - 2015.05.26. - 22:00
Szia!

Nem kell két jegy, a reptéren lehet venni egy 4,90 EUR-s jegyet Malgrat de Marig. Nem tudok sajnos transzfert ajánlani, esetleg meg lehet fontolni utolsó éjszaka Barcelonában aludni. Vagy van egy éjszakai busz is Malgrat de Marból a reptérre, ami 3:37-kor indul Malgrat de Marból, és 5:15-re a reptérre ér:
http://goo.gl/liAagU
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.26. - 22:59
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy az Alsa társaságnak elég kinyomtatni a visszaigazoló emailt, melyben elküldték a foglalási pdf-et?

Előre is köszönöm!
#110 - Zoli - 2015.05.29. - 21:40
Szia!

Igen, e-mailben küldik ki a jegyet, nem tudom, hogy az az e-mailben van-e benne, vagy a pdf mellékletben, a jegyet kell mindenesetre kinyomtatni.
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.30. - 15:34
Köszönöm a választ!
#112 - Horváth Zoltán - 2015.05.30. - 21:18
Sziasztok!

Madridból utaznánk Murciába vonattal. A renfe oldalán azt írják, hogy elfogadják a EYCA diákkártyát (20%), viszont a foglalásnál magasabb árat számol erre, mint egy sima felnőtt jegynél. Miért? Valamit elrontok?

Köszi a választ, előre is!
#113 - Barbi - 2015.06.21. - 15:44
Szia!

Lehet, hogy a legolcsóbb, akciós jegyekre nem adja a kedvezményt, vagy arra a konkrét útvonalra nem, nem tudom, ha bejelölted hogy Tarjeta Joven, és ezt az árat adta, azzal nem tudsz mit csinálni, esetleg kapcsolatba léphetsz az ügyfélszolgálattal.
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.21. - 16:49
Kedves Tibcsi! A Sagalés buszokkal közvetlenül el lehet jutni a Costa Brava több településére, és ezt a lehetőséget itt az oldalon még nem láttam. (Vagy csak nem figyeltem.) Itt a teljes menetrend: http://www.sagales.com/uploads/20150618173019_812a641b14b991764f46297bd4da02c511f23f10.pdf
Az oldal webcíme: http://www.sagales.com/en
#115 - Végh ágnes - 2015.06.29. - 08:05
Kedves ágnes!

Köszi a hozzászólást, de az oldalon szerepel már ez az információ, a leírás Barcelona-Costa Brava részében.
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.29. - 16:07
Kedves Tibcsi!
Júl.11-én kell eljutnom Lloret de Mare-ból 11,25-ös barceloniai T2-es reptérre. Van nagyon korai busz, ami kivisz egyenesen a reptérig? Láttam valami Barri Pescadors állomást, de nem tudom mi az.... és hol van? a sarfa.com-on néztem meg. Helyben is lehet venni, vagy csak online? Kicsit izgulok, hogy elérem-e időben?.. :( Tudnál válaszolni? Előre is köszönöm!
#117 - Dorka - 2015.06.30. - 12:30
Kedves Dorka!

Simán kiérsz, a leírásban szereplő sarfa-busszal ki lehet jutni Lloret de Marból a reptérre, a leírásban látsz linket is a menetrendre, de mindenesetre, indulások aznap Lloret de Mar buszpályaudvarról: 4:00, 5:00, 6:00, 7:00, 8:00, 9:00, stb. a menetidő 1 óra 35 perc az 1-es, 1 óra 55 perc a 2-s terminálig.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.30. - 12:43
Kedves Tibcsi!
Megnyugtattál, köszi szépen! :)
#119 - Dorka - 2015.07.02. - 22:10
Kedves Tibi! A multkor sokat segitettel a barcelonai infokkal a masik topicban, most viszont s.o.s problemank van: Tossaban vagyunk (gyonyoru, ajanlom mindenkinek) es holnap, legkesobb holnaputan szerettuk volna Gironat megnezni. Az 1 dolog, hogy csak 2 busz megy egesz nap, de hogy visszafele nem jon csak 13.30-kor az utolso? Szerinted elkepzelheto? Azt hittem, hogy siman el tudunk menni, most meg kiderul, h elmenni meg igen, de visszafele mar nincs lehetoseg. Van esetleg otlet? Lattam feljebb egy leirast, ahol irtad, h Gironabol jon busz Lloretba 20.25-kor. Ez a busz meg megvan vajon? Es ha azzal eljovunk Lloretig, akkor onnan hogy jutunk Tossaba? Elore is koszonom, ha tudsz segiteni, de azt is, ha nem.. :-)
#120 - Edina - 2015.07.04. - 22:45
Kedves Edina!

Tossa de Mar és Lloret de Mar között fél óránként van busz: http://goo.gl/zBpyMZ
Lloret de Marból Gironába szintén fél óránként, és vissza, Lloret de Marba is, és este is.
http://goo.gl/36KKJ3
de még ezeken kívül is vannak, más vonalakon: http://www.sagales.com/
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.05. - 13:47
Szeretném megkérdezni, hogy szeptember végén már nem közlekednek a buszjáratok Barcelonaból Tossa de Marba ? A hivatkozott oldalon ( Nord Station ) a dátumot beütve ezt a választ kaptam. A felvilágosítást előre is köszönöm.
#122 - Ramóna - 2015.07.07. - 13:54
Ez érdekes, valami nem stimmel valamelyik oldalon, mert valóban ha a Barcelona Nord oldalon lekeresek egy szeptember végi időpontot, kiírja, hogy nincs közlekedés, ugyanakkor az időpontokat kiadja. Ugyanakkor, ha a Sarfa oldalán lekeresem az utat, kiadja a menetrendet, és hogy van közlekedés, de más időpontokat ír mint a Barcelona Nord oldala.
összefoglalva, szerintem közlekedni fog, de ha nem, akkor sincs semmi gond, mert Lloret de Marig biztos el fogsz tudni jutni onnan, Lloret de Martól pedig biztos hogy át tudsz menni egy másik busszal Tossa de Marba.
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.07. - 15:01
Szia!
Nyáron szeretnénk eljutni Callelából Santa Suzannába illetve Barcelonába vonattal.érdeklődnék,hogy az állomáson(Callela) van-e lehetőség vonatjegyet venni vagy csak a vonaton?A Renfe honlapja számomra kissé bonyolult, nem találtam menetrendet a a vonatindulásokkal kapcsolatban.Esetleg más oldalt tudsz -e ajánlani?Segítségedet előre is köszönöm!üdvözlettel!
#124 - Zita - 2015.07.07. - 18:20
Szia!

Lásd a leírásban a Barcelona - Costa Brava részt, de röviden, a Barcelona környéki menetrend nem a "fő" Renfe-oldalon, hanem itt található:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
Jegyet az állomáson vehetsz, nem a vonaton.
#125 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.07. - 18:22
Köszönöm a gyors válaszodat és a hasznos segítségedet!Lenne még egy kérdésem: ha városlátogatásra mennénk Callelából Barcelonába,akkor melyik barceloniai állomáson érdemes leszállni?
#126 - Zita - 2015.07.07. - 18:42
Catalunya vagy Arc de Triomf állomáson, és valószínűleg még át kell szállni metróra attól függ hol szállj le, és mire szállj át, ha átszállj, hogy hogyan járod be a várost, mit nézel meg először. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedését láthatod a Barcelona térkép oldalon:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-terkep.html
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.07. - 19:06
Sziasztok! Nagy dilemmában vagyunk, segítségre lenne szükségünk. Idei úticélunk Costa del sol lenne. Nagyon sok szállást találtam jó árban, de nem tudjuk eldönteni, melyik település lenne a megfelelő. A legjobb opció az lenne, ha Malagában laknánk és csillagtúraszerűen átutazgatnánk a jobb strandokra. Vágyunk éppúgy városnézésre, mint egy jó strandra. Viszont a közlekedésről mindenhol mást olvasok. Van aki azt írja, csak autóval, mások kiválónak tartják a tömegközlekedést. Van valakinek friss tapasztalata? Hogyan vezetnek odalent? Nagy a forgalom? Szeptemberben mennénk.
Köszönöm,
Szilvi
#128 - Szilvi - 2015.07.09. - 08:40
Szeretném megkérdezni , hogy július végén tartózkodik-e valaki Barcelonában aki segítene a városban mint idegenvezető ?
#129 - kriszta - 2015.07.19. - 14:15
Kedves Tibcsi!
Azt próbálom kideríteni, hogy jutunk el olcsóbban a reptérről Salouba, vonattal vagy busszal. A busz megvan, de a renfe honlapja elég bonyolult. Miért van az, hogy az egyik vonatra 8,80 a jegy a másikra meg 19,70? A menetidő sem sokkal több, hogy megmagyarázná, az egyik Talgo néven van a másik R expressz, van valami jelentős különbség? Az állomáson tudok jegyet venni rá, vagy nagyon macerás, érdemes megvenni előre?
A Barcelona Saints-ig közlekedő vonatot sem találom,vagy létezik, hogy reggel 8tól a leghamarabb induló vonat Saintsbe 11: 38-as, vagy valamit nagyon nem jól nézek? Köszönöm!

#130 - Fabyen82 - 2015.07.19. - 20:12
Sziasztok!

KRISZTA: A Barcelona tippek menüpontban találsz leírást idegenvezetőről.


FABYEN82: Salou és Barcelona között nem reggel 8-kor, vagy 11:38-kor van az első vonat, már előtte is, a menetrend itt:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/horarios.html
(csak rá kell kattintani, hogy all stations, mert alapból nem adja ki Salou-t)
A Talgo vonatok nagyobb távolságra közlekednek, és kényelmesebbek mint a Regional Express típusú helyi vonatok. Az állomáson tudsz venni jegyet.
#131 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.24. - 09:31
Ha renfe.com oldalon akarok jegyet venni és eljutok oda hogy kiválasztottam hanyas vonat melyik jegy s továbblépek és a numerosa generalt kiválasztom a descuento kedvezménynél és mellé beirom oda a diákigazolványom számát úgy érvényes lesz és olcsóbban megtudom venni a jegyet? plusz kint nem fognak megbüntetni? van nemzetközi diákim két fajta is
#132 - andi - 2015.08.01. - 17:40
EYCA-nemzetközi diákigazolványt elvileg elfogadnak, de erről inkább a renfe ügyfélszolgálaton érdeklődj, nem tudom pontosan megmondani.
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.02. - 19:34
Szia! érdeklődöm hogy szeptemberben megyek, Malgrat de Mar -ra nyaralni egy nap szeretnék elmenni Barcelonába vonattal ! A kérdésem a következő hol kellene leszallni a vonatról hogy a központba legyek. ? és ott fel tudok e szállni a varosnezo buszra?
#134 - Györgyi - 2015.08.06. - 12:57
Szia!

Ez attól függ, hogy hol akarod kezdeni a városnézésed, mit néznél meg először, merre indulnátok. Jó lehet az Arc de Triomf vagy a Catalunya megálló, az biztos hogy nem a Clot, vagy a Sants. A Catalunyán megáll a városnéző busz.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.07. - 15:53
Kedves Tibcsi!
Jövő héten utazunk Calellába és azt szeretném kérdezni hogy tudunk eljutni Andorrába? Köszi
#136 - ildi07 - 2015.08.09. - 14:41
Kedves Ildi!

Egy napos kiránduláshoz kicsit messze van.
Elutni busszal, a Barcelona Nordtól lehet, 3-4 óra alatt, menetrend:
www.alsa.es
http://www.autocarsnadal.com/cast/lnregular.php?Prefix=Barcelona

A Barcelona Nord buszállomásra Calellából pedig közvetlenül közlekednek buszok.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.09. - 16:54
Kedves Tibcsi!
Szeptemberben Blanesben leszek. Szeretnék Barcelonába a Camp Nouhoz és egy Boqueirához eljutni. Azt már megnéztem, hogy az R1 vonattal eljutok, de nem tudom ez hány zónát jelent, a retúrjegy ára is érdekelne és hol érdemes átszállnom a (5-ös?) Metróra ami elvisz a stadionig, valamint a 3-as (?) Metróra ami elvisz a piacig. 1 zónás napijegyet érdemes vennem, vagy mit javasolsz? Mivel 2 fő utazik, érdemes e 10 db-osmetró jegyet váltani, de az felhasználható a vonatra is? köszi
#138 - Juga Ildi - 2015.08.19. - 23:44
Kedves Ildi!

5 zónás T-10 biztos hogy nem fogja megérni, jóval a két vonatjegy ára felett van. Esetleg az 5 zónás napijegy megérheti, ha sokat utaztok Barcelonában.
Vonatjegy egy irányba 6,15 EUR, 5 zónás napijegy 19,30 EUR, tehát a különbség 7 EUR, amit ha leutaznátok fejenként, vehettek napijegyet, de nem hiszem hogy fejenként 5-nél többet utaznátok Barcelonában, tehát a vonatjegy mellé lehet inkább a barcelonai 1 zónás T-10 lesz a jó, kettőtöknek egy db, amit használhattok ketten, csak mindig kétszer kell érvényesíteni. Ha 5-nél többet utaznátok fejenként, akkor 5 zónás napijegy.
Hogy hol szálljatok le a vonatról, és mire szálljatok át, attól függ, először hova mentek. A Camp Nouhoz? A barcelonai nevezetességekhez közeli metrómegállók a Városok, nyaralóhelyek, látnivalók - Barcelona menüpontban: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.22. - 02:00
Kedves Tibcsi!
Köszi az infót, tényleg elég lesz az 1 zónás T-10 jegy. Igen,először a Camp Nouhoz szeretnénk elmenni, hiszen ott a Kubala László szobor, amit látnunk kell. Onnan visszafelé szeretnénk először a piacra menni, majd a "kötelező" látnivalókat csodáljuk meg. Vagyis vonat és onnan az 5-ös metró,Collblanc megálló és gyaloglás? Visszafelé pedig valahol az 5-ről átszállni a 3-ra és eljutni a piacig? köszi a segítséget.
#140 - Juga Ildi - 2015.08.22. - 12:58
Kedves Ildi!

Ez esetben a Sants állomáson szálljatok le, majd onnan 5-ös metró Collblancig.
A Camp Noutól a La Boqueira piac 5-ös metró vissza Sants állomásig, majd onnan 3-as metró Liceu állomásig.
#141 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.23. - 00:34
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszi, az eddigi tájékoztatást.
Még azt szeretném tudni, hogy Calella-Barcelona-Santst útvonalon az R1-re jó e a T10-es gyűjtőjegy, vagy külön vonatjegyet kell venni? Ha külön kell venni, akkor mennyibe kerül az oda-vissza jegy 70 éven felülinek + normál jegy? Sajnos nem találom a menetrendnél, az erre vonatkozó leírást. üdv: Juga Ildi
#142 - Juga Ildi - 2015.09.01. - 07:37
Kedves Ildi!

Calella és Barcelona közötti jegyekkel kapcsolatban infók, árak feljebb, a 286-os hozzászólásban, valamint ilyesmire válaszoltam, csak ott az 5-ös zónával kapcsolatban 351-es hozzászólásban írt válasz érvényes ide is, ugyanaz van mint a 286-ban, csak más megfogalmazással.
#143 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.01. - 13:18
Kedves Tibcsi!
köszönöm az eddigi segítségedet. Sajnos nem olvasom a megjelölt válaszokban a retúr jegy árát (Calella- Barcelona Sants) valamint, hogy van e 65/70 év feletti kedvezmény a vonatra. Szerencsésnek tartom, ha 1x váltok vonatjegyet az állomáson, ami oda-vissza biztosítja az utazást. De ha megtudod mondani, hogy hol keressem, utanézek én. Köszönöm Juga Ildi
#144 - Juga Ildi - 2015.09.02. - 13:26
Kedves Ildi!

Nem biztos, hogy van kedvezmény ezen a vonalon retúrjegyre, ha van,, akkor az 2 egyirányú jegy árának összegének maximum 20%-a. Nincs kedvezmény 65/70 év felett.
#145 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.02. - 13:36
Kedves Tibcsi!
Igen nagy segítsége vagy a magyar túristáknak. Sok-sok türelmed van hozzánk, utazókhoz. Köszi.
Mennyi is a retúrjegy ára? (lemaradt a válaszodból, bocs.) Köszi Juga Ildi
#146 - Juga Ildi - 2015.09.02. - 13:51
Kedves Ildi!

Ez ott van a válasz első mondatában.
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.02. - 13:52
Szia Tibcsi !

Szerdán repülünk Guardamar del Segurába. Alicante reptérről hogyan jutnánk el tömegközlekedési eszközzel a leggyorsabban?
Segítségedet előre is köszönjük !
Laci
#148 - Laci - 2015.09.20. - 22:38
Szia!

Először a reptérről el kell menni Torreviejába, menetrend itt:
http://www.autocarescostazul.com/1/torrevieja_aeropuerto_alicante_770531.html
Majd Torreviejából lehet menni Guardamar del Segurába, menetrend itt, az alsó táblázat a pdf 1. oldalán:
http://www.autocarescostazul.com/1/upload/torrevieja_mil_palmeras.pdf
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.20. - 22:56
Szép napot. Egy hónap múlva repülök Madridba egy hétre és egy teljes napot szeretnék eltölteni Toledóban. A kérdésem,hogy honnan tudnék letölteni pdf térképet Toledóról és a környékéről. Szeretek túrázni és így bebarangolnám a környékét is,ha találnék valami jó térképet hozzá. Előre is köszönöm.
#150 - Zsolti - 2015.09.21. - 21:27
Kedves Zsolti!

Nem tudom milyen részletességű, méretű, stb. térképre gondolsz. Nyomtathatsz Google-térképet is, esetleg wordben összeillesztve.
Illetve itt van több térkép, 1-2-n a környéke is rajta van:
https://goo.gl/6zDx8F

Ezeken az oldalakon konkrét túratérképek is:
http://www.wikiloc.com/trails/trail-running/spain/castille-la-mancha/toledo
http://www.wandermap.net/en/regional/Spain/Castilla+-+La+Mancha/Toledo/
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.22. - 04:34
Kedves Tibcsi!

Melyik a legtakarékosabb lehetőség arra, hogy Budapestről Oviedoba jussunk ( repülő, vonat stb vagy ezek kombinációja) ? Nyáron szeretnénk majd megejteni az utat. Köszönöm előre is: ágota
#152 - ágota - 2015.10.04. - 22:51
Kedves ágota!

Nem tudom hogy lesznek a nyári menetrendek, árak, de valószínűleg Budapesttől repülővel Barcelonáig (Wizz Air, Ryanair, Vueling), onnan pedig repülővel, Vueling légitársasággal Asturias repülőterére. Előre foglalva mindkét repjegy nagyon olcsó, csak össze kell kombinálni jól a barcelonai érkezést, és hogy legyen elég idő az átszállásra, esetleges késést is beleszámítva.
Barcelonából lehet vonattal is menni, csak ez egy nagyon-nagyon hosszú, 10 órás út, a vonatjegy viszont nagyon olcsó (főleg a renfe.com-on előre foglalva)
Másik megoldás: repülővel Madridig, és onnan vonattal "csak" 4-5 óra, szintén jó árak előre foglalva, busszal (alsa.es) 5,5 óra, vagy pedig repülővel Madridból, az Iberia légitársasággal, Asturias repterére.
Amelyik megoldás a legkedvezőbb kényelemben, árban, átszállási időben, ezt majd kb. 2-3 hónappal az utazás előtt lehet látni leghamarabb.
#153 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.04. - 23:43
Kedves Tibcsi !

Köszönöm a gyors választ !

ágota
#154 - ág - 2015.10.05. - 21:28
Kedves Tibcsi!
Szuper az oldalad! Nagyon jó, hogy rátaláltam! én is a segítségedet szeretném kérni. Novemberben most először utazunk Spanyolországba. A repülőnk 20.30 kor száll le Malagában, de mi La Lineába szeretnénk eljutni. Kérdésem az lenne, hogy mi lenne a legjobb megoldás? Amit az útvonalkereső kiadott nem túl biztató! E szerint ugyanis nincs éjszakai járatú busz. Keresgéltem, de nem igazán jutottam semmire. Előre is köszönöm a válaszodat!
#155 - Márta - 2015.10.16. - 19:57
Kedves Márta!

Sajnos én is úgy látom, hogy ilyenkor már nem lehet eljutni, csak taxival. A taxi 160-190 EUR, tehát érdemes lehet Malagában aludni az első éjjel.
A Malaga-La Linea busz menetrendje egyébként itt kereshető le:
http://www.avanzabus.com/web/default.aspx?lang=en
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.16. - 22:16
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen a segítségedet!
üdv: Márta
#157 - Márta - 2015.10.19. - 08:50
Ha elszeretnék jutni malagábol gibraltárra de nem veszek előre neten buszra jegyet az baj? kint is megtudom venni?
#158 - márti - 2015.11.09. - 19:47
Nem kell előre venni jegyet elvileg, bár néha betelhetnek a buszok, de nem hiszem hogy így novemberben.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.09. - 21:35
Szoval akkor ha odamegyek a buszhoz kint akkor ott megtudom venni helyben malaga la linea között meg majd vissza is? mert ettől félek csak tényleg hogy majd ott kint az lesz hogy azt mondják hogy neten kellett volna és nem fogok tudni eljutni gibraltárra
#160 - márti - 2015.11.10. - 22:13
Nem kell előre megvenni elvileg, ha odamész, tudsz jegyet venni, de ritkán betelhetnek a buszok, akkor lehet gond, hogy nem férsz fel, ha 100%-ig biztosra akarsz menni, vegyél online jegyet.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.11. - 12:51
Kedves Tibcsi! Hamarosan utazunk Madridba 3 napra, szerinted 1 napra érdemes Valenciába elmenni, illetve melyik állomásról indul vonat oda. Előre is nagyon köszönöm a segítséged!
#162 - Judit - 2015.11.28. - 23:32
Kedves Judit!

Valencia jó hely, de vannak közelebb is szép helyek, lásd a Madrid menüpont végén a kirándulási lehetőségeket. Hogy maga Valencia megéri-e nektek, azt csak ti tudjátok eldönteni, pl. ha átnézitek a Valencia menüpontot, ott láthatjátok, hogy az adott nevezetességek érdekelnének-e. Illetve kérdés hogy a maradék 2 napra Madrid elég-e, attól függ ott, és a környékén miket néznétek.
Valenciába a Puerta de Atocha pályaudvarról indulnak nagysebességű vonatok.
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.29. - 18:31
Kedves Tibcsi! Köszönöm szépen a gyors választ! Nem írtam , bocsánat, Madrid nevezetességeit már láttuk, Toledóban, El Escoriálban is voltunk. Segovián gondolkozunk, és Valencia egy hirtelen ötletként jött. Még egyszer nagyon köszönöm a segítségedet, minden jót kívánok Neked!
Judit
#164 - Judit - 2015.11.29. - 22:44
Kedves Tibcsi!
Vonatjegyet próbálunk foglalni online a Talgora. A Turista Promo jegynél azt sikerült lefordítani, hogy nincs ülőhely. Ezt azt jelenti, hogy nem helyjegyes? Ahol találunk helyet, oda lehet leülni, mint itthon egy személyvonaton?
Az árát az oldal 11,95-re adja fejenként egy útra, de a végén a dupláját számolja, mintha "turista vuelta" jegy lenne. Barcelona-Benicarlo/Benicarlo-Barcelona között szeretnénk közlekedni. Tudsz ebben tanácsot adni, mit nem veszünk esetleg észre? Az oda-vissza út mindig kb. 96 euróra jön ki, bár pár másodpercre kb. 71 euró villan fel.
Köszönjük előre is!
#165 - évi - 2015.12.14. - 21:05
Kedves évi!

Nem, az is helyjegyes, csak nem lehet helyet választani, a rendszer kioszt nektek egyet.
Nem tudom sajnos így megmondani, hogy mikor miért milyen árat ad ki a ti konkrét dátumra szóló konkrét foglalásotoknál, ami a ti gépeteken látható. A végén kiadott árat kell megfizetni. A legolcsóbbak a biztos hogy a turista helyre szóló, promo típusú típusú jegyek. 71 EUR oda-vissza útra 2 főre, így összesen reális ár.
#166 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.17. - 03:08
Kedves Tibcsi!

Mi február elején megyünk Malagába, egy hétre. Bérlünk autót. Kell-e autópályadíjat fizetni, ha Granadába, majd Gibraltárra kocsikázunk? Ha kell, miként? Nyilván a környékbeli szép helyeket felkeresnénk. Ronda, Marbella stb.
üdv.:
Anti
#167 - Tácsik Antal - 2016.01.04. - 23:14
Kedves Antal!

Malaga-Granada között nincs autópályadíj, de Malaga-Gibraltár között van: 7,85€ / 11,2€, az autó méretétől függően.
Rondába csak akkor van, ha először az AP-7-es autópályát használjátok, de még rövidebb is annál jóval az A-357-es és A-367-es út igénybe vétele. Marbellába van autópályadíj, 4,6€ / 7,45€, de úgy látom 20 perccel hosszabb úton lehet autópályadíj nélkül is menni ha nem az AP-7-es autópályán, hanem A-357-es és A-355-ös úton mentek.
Autópályadíjak lekeresése: https://www.autopistas.com/en/mapa
(ez az oldal nem adja viszont ki, ha autópályadíj nélkül is megközelíthető egy hely, arra lásd a Google térképet)
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.05. - 01:55
Szia!

Olyan kérdésem lenne hogy hogy jutunk el Tossa del Mar-ból Madridba? köszi előre is a választ.
#169 - cintii - 2016.01.23. - 10:47
Szia!

Először be kell menni Barcelonába busszal.
A barcelonai buszállomásról a vasútállomásra L1 metróval Placa de Sants állomásig, majd onnan L5 metróval Sants állomásig.
Sants állomástól mennek vonatok Madridba: renfe.com
Vagy repülővel is lehet menni, akkor a barcelonai buszállomástól Clot állomásig menj az L1 metróval, onnan jutsz ki a reptérre reptéri vonattal.
Repülők Barcelona és Madrid között: vueling.com
#170 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.23. - 13:24
Sziasztok,
Májusban Barcelonába megyünk, 22.50 re ér a repülő az Eprat 2 re. A szállás az Ant Hostelbe lesz, Passeig Pujades,17, hogy jutunk el éjjel ide. Az Arc de Triomf-ig kell eljutni. Tavaly a Serendipity hostelba voltunk, ez messze ven e az Ant-hoz? köszönöm.
#171 - Csillag Kati - 2016.03.01. - 11:19
Szia!

Vonattal El Clot-Aragó állomásig (vagy Aerobus-szal Catalunyáig, az gyakrabban jár, ill. az a jó, ha lekésnétek az utolsó, 23:38-as vonatot, de a vonat sokkal olcsóbb, ha T-10-et használtok, a vonatra érvényes), majd, mindkét esetben L1 metróval Arc de Triomf állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/Hx6EtVrdwoD2

A Serendipitytől 1 km-re van.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.01. - 18:08
Sziasztok!
Július. 10-én mennénk nyaralni a párommal Madridba, ott egy éjszakát eltöltenénk (Hostal Atocha). Aztán a következő foglalásunk júli. 12-19-ig van Lloret de Mar-ban. Az a kérdésem lenne, hogy hogy lehetne a legolcsóbban eljutni Madridból Lloret de Marba. én azt néztem, hogy busszal (ALSA) 11-én éjjel, Madridból Barcelonába, majd Barcelonából szintén busszal (Sarbus, Sarfa) Lloret de Marba. Tudnátok esetleg ajánlani ennél jobb, költségkímélőbb megoldást, ha van? Illetve a véleményetekre lennék kiváncsi.
#173 - Rákosa Soma - 2016.03.02. - 20:05
Szia!

Lehet menni busszal, vonattal (renfe.com), vagy repülővel ( vueling.com), ahogy nektek a legkényelmesebb, ahogy az adott időpontban a legolcsóbb, időponttól függ. Busszal nem lesz nagy élmény az a 7,5 óra, vonattal és repülővel nem feltétlenül (annyival) drágább. Mindenképp Barcelonába kell menni, majd onnan busszal Lloret de Marba. Ha a reptérre, vagy a vasútállomásra érkeztek, mert esetleg nem busszal mentek, akkor el kell még jutni a barcelonai buszállomásra (ill. a reptérről közvetlenül is lehet menni Lloret de Marba)
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.03. - 14:41
Szia! Idén júliusban mennénk repülővel Barcelonába, onnan Malgret de Marba, 3 felnőtt, 3 gyermek. A repülő kb. 23 h-kor landol. Ebben a késői időpontban lesz-e vonatunk, és kisgyerekekkel közel van-e a vasútállomás a reptérhez? Kb. mennyibe fog kerülni egy odaút? Vagy közvetlen buszjárat van-e, ami a reptérről indul Malgret de Marba ilyen későn? Az mennyibe kerülne ennyi embernek (a gyerekek 17, 10 és 1 évesek)? A választ előre is köszönve: Krisztina
#175 - G. Krisztina - 2016.03.29. - 13:52
Szia!

23:00-kor már nem lehet eljutni a reptérről Malgrat de Marba, az utolsó vonat Sants állomásról 22:27-kor elment, és ahhoz a reptérről 22:08-kor el kéne indulni.
úgy látom, busszal sem, mivel az utolsó 22:30-kor megy a reptérről, de azért majd június környékén ismét ellenőrizheted itt:
http://www.sagales.com/en/regular-lines
(kiinduló állomás: Aeroport del Prat de Llobregat, célállomás: Malgrat de Mar, majd lejjebb bejelölni hogy choose date and time, és a megfelelő júliusi nap)

Tehát alternatív lehetőségek: taxi (100-150 EUR), transzfer, Barcelonában alvás, vagy busz Lloret de Marba: http://www.sarfa.com/paginas/interurbano_buscador.php (még éjfélkor van), és onnan taxi Malgrat de Marba, előre szervezéssel.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.29. - 20:51
Szia nyáron megyünk nyaralani spanyolországba, és barcelonából szeretnénk eljutni 2-en lloret de mar-ba. busszal fogunk menni meg is néztem, hogy sarfa vagy sarbus társasággal megyünk, meg is van az időpont csak nem tudom, hogy milyen fajta jegyet kellene vennünk, tudsz ebben segíteni?
#177 - Soma - 2016.04.02. - 19:14
Szia!

Egyszerű buszjegy vehető ezekre a buszokra, a barcelonai tömegközlekedési jegyek nem érvényesek rá.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.02. - 19:50
Szia!
Köszönöm korábbi válaszodat! Mivel későn landol a gépünk Barcelonában, így a vonatos utazást nem tudjuk igénybe venni a szálláshelyig, ahogy írtad is. Azt szeretném még megtudni, hogy ilyen későn (23 h) lehet-e a reptéren vagy közvetlen környékén autót bérelni? Válaszodat előre is nagyon köszönöm! Krisztina
#179 - Gerlai Krisztina - 2016.04.03. - 15:02
Szia!

Igen, lehet: http://goo.gl/gcfSr5
#180 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.04. - 13:23
Szia! Alsa buszfoglalásnál okmányszámként melyiket válasszam? NIF(ID) NIE(ID) vagy Passport, (az útlevelem lejárt)
#181 - Anna - 2016.04.06. - 19:27
Szia!

Az alsa oldala szerint, tehát a közlekedési társaság információja: külföldiként az NIE mezőbe írd be a személyi igazolvány számod.
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.06. - 21:55
Szia!
Madridban, Atocha vasútállomáson van csomagmegőrző, és ha igen kb mennyibe kerülhet?
#183 - Anna - 2016.04.07. - 16:52
Szia!

Van, elvileg 6:30-22:00-ig van nyitva, az árát nem tudom.
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.09. - 18:58
Kedves Tibcsi!

Jövő hónapban utazunk a Costa Brávára, nagyon sok hasznos dolgot olvastam az oldalon, nagyon szuper!
Szeretném kérdezni a borotern 5 zónás 10-es jegy (öten utazunk). a reptérről is jó Malgrat de Marig? Hol tudjuk ezt a reptéren megvásárolni?
Még egy kérdésem van Malgratból át szeretnénk menni Tossa de Marba (nem hajóval). Hogyan tudunk költséghatékonyan és minél egyszerűbben (esetleg átszállás nélkül) eljutni?
Segítséged előre is nagyon köszönöm.
évi
#185 - Kovács éva - 2016.05.17. - 01:32
Kedves éva!

Igen, a reptér is a Barcelona környéki zónarendszer része, jó onnan Malgrat de Marig az 5 zónás Bonotren.
Malgrat de Marból Tossa de Marba: Malgrat de Marból Blanesig vonattal, Blanesből pedig busszal Tossa de Marba (lehet, hogy át kell szállni Lloret de Marban):
https://goo.gl/WA9TZa
Malgrat de Mar és Blanes között már nem lesz jó az 5 zónás Bonotren, (csak az 5 zónás T-10 lenne jó, vagy a 6 zónás Bonotren, de csak emiatt nem éri meg azt venni), Blanesből a buszra pedig már egyik se.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.17. - 02:12
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a gyors válaszod. Még azt szeretném megkérdezni, hol tudom a reptéren az 5 zónás bonotern vonatjegyet megvenni?
Előre is köszönöm. évi
#187 - Kovács éva - 2016.05.17. - 07:12
Kedves éva!

A 2-es terminálon lévő vasútállomáson.
#188 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.17. - 11:20
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen a gyors vàlaszokat, nagyon sokat segítesz a praktikus, naprakész tanácsokkal. Még egy kérdésem van. Mivel Malgrat és Blanes is a T5 zónában van és öten utazunk oda-vissza az 1zónás T10 jegy jó lenne a vonatra Blanesig és vissza? Köszönöm. Èvi
#189 - Kovács éva - 2016.05.17. - 21:45
Kedves éva!

Malgrat de Mar és Blanes között lehet közlekedni 2,15 EUR-s vonatjeggyel, vagy az 1 zónás T-10, vagy az 1 zónás Bonotren is jó, valamint korábban nem pontosan fogalmaztam, természetesen a meglévő 5 zónás Bonotren (vagy 5 zónás T-10) is használható lenne, csak úgy drágább, mint egy vonatjegy.
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.17. - 21:52
Kedves Tibor.

Vonattal el lehet-e utazni Santiago de Compostellaból Portóba / Portugália / ???

Köszönöm a választ!
#191 - Csutorka Krisztina - 2016.05.23. - 19:43
Kedves Krisztina!

Közvetlenül csak buszjárat van, napi kétszer, 10:00-kor és 12:30-kor, menetrend: alsa.es (Oporto-t kell kiválasztani, mint célállomás)
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.23. - 23:26
Szia! Korábban már érdeklődtem, azóta kicsit változott a Barcelonába való érkezésünk időpontja. Júliusban, vasárnap reggel landol a gépünk. Innen mit javasolsz, vonattal vagy busszal menjünk Malgrat de Marba? 3 gyermekkel melyik az egyszerűbb? Ha jól értem, akkor a reptérről átszállás nélkül nem lehet vonattal közlekedni Malgrat de Marba? Vagy mégis? Hol tudunk vonatjegyet venni? A menetrendből jól láttam, hogy vasárnap is rendszeresen mennek a vonatok? Válaszodat előre is köszönjük: Krisztina
#193 - G. Krisztina - 2016.06.06. - 17:07
Szia!

Amennyiben reggel landol a gépetek, nem éjszaka, úgy már megvan mindenféle lehetőség az eljutásra, vagy busszal mentek a reptérről, vagy vonattal, Sants vagy Clot átszállással, ahogy a leírásban részletesen be vannak mutatva a lehetőségek. Vonatjegy megvehető a reptéri vasútállomáson. Vasárnap ugyanúgy mennek a vonatok, mint más napokon.
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.06. - 17:13
Kedves Tibcsi!

Július 05.-12.-ig Malgrat de Mar-on fogunk nyaralni öten. Ebből egy 2 éves a többi felnőtt.
Szeretnénk egy napot Barcelonaba kirándulni. Mivel érdemes menni, milyen jegyeket kell venni, hol érdemes leszállni, mikor érdemes indulni?
Barcelonaba mi az amit egy nap alatt érdemes megnézni? :)

Nagyon szépen köszönöm segítséged!
üdv,
Petra
#195 - Petra - 2016.06.07. - 13:48
Kedves Petra!

Egyszerűen vonattal be tudtok menni Barcelonába, a vonatjegy ára 4,90 EUR. De mivel 4-en lesztek (a 2 éves gyereknek ingyenes), az oda vissza 8 út, megéri az 5 zónás Bonotren gyűjtőjegy Malgrat de Mar és Barcelona között, melynek ára 33,50 EUR.
Barcelonában pedig használjatok T-10-et.
Hogy hol érdemes leszállni Barcelonában, az a programotoktól függ, mit néztek meg először.
Barcelonában azt nézzétek meg, ami érdekel titeket, a Barcelona menüpontban részletes leírások vannak rengeteg látnivalóról. 1 nap esetén mindenképp érdemes online jegyeket venni a látnivalókhoz, hogy ne menjen el az idő várakozással.
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.07. - 14:41
Kedves Tibcsi!
Olvasgattam a fórumot, sokmindent meg is tudtam, amiert köszönetet is mondok, viszont a jegyekkel kapcsolatban valami nem vilagos. Itt vagyunk Salouban, a reptérről T-10-es gyűjtővel mentünk be Santsig, ott T-generalt vettünk, mivel csak később indult a vonat Salouba, es olvastam hogy csak 2 óráig érvényes a Tgeneral. Viszont az utolso napon megyünk vissza Barcelonaba, a szallasunk az üzleti negyedben lesz a Gran Via Hotelben, es oda is megy vonat. Oda jó lesz-e még az a T-general jegy, amivel Saloubol jövünk? Illetve kérdezném még, hogy a gyüjtőjegy érvényes a 2-es zónára is?
Nagyon köszönöm a választ!
üdv,
Monika
#197 - Monika - 2016.06.12. - 18:39
Kedves Mónika!

Salou nem a barcelonai zónarendszer része. Ha Salouból a Passeig de Gracia vasútállomásig kérsz jegyet, akkor át se kell szállnod, mivel megy közvetlen vonat oda. A másik állomás, ami közel van a szállodához, a Catalunya, ha odáig veszel jegyet, akkor gondolom, hogy Santsnél átszállhatsz.
A T-10 nem érvényes a 2-es zónába, csak ha 2 zónásat veszel, de az egy útra nem éri meg, de nem tudom, hol használnád, mert sem Salou, sem Barcelona nem a 2-es zóna.
A barcelonai közlekedésről, jegytípusokról olvashatsz a Barcelona tippek menüpontban
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.12. - 19:59
Szia! Nagyon köszönöm a gyors választ. Közben èszrevettem, hogy a hotelnèl lemaradt a Fira. Tehat a szallasunk az Euro Hotel Gran Via Fira-ban lesz, Hospitalet De Llobregatban. Ahogy néztem a közelben is van vasútállomás, az ugyanaz a vonal?
Errol a szallasrol mivel a legegyszerubb a repterre kijutni?
Köszönöm.
#199 - Monika - 2016.06.13. - 19:31
Kedves Tibcsi!

Nagyon hasznos és naprakész az oldal gratulálok! Rengeteg információhoz jutottunk!

Nekem is lenne pár kérdésem. Salouba megyünk a hónap végén, több helyre szeretnénk elmenni a környéken, egy hozzászólásban olvastam, hogy ott is lehetséges gyűjtőjegyet vásárolni a helyközi buszjáratra?
Pobletbe is szeretnénk elmenni csak nem tudjuk Tarragonából honnan indulnak a buszok? Hazafelé Madridból indul a gép ahova már megvettük a vonatjegyet . Salouból a Camp Tarragona vasútállomásra hogyan tudunk kijutni, illetve, négy felnőtt részére, talán taxival sem sokkal drágább az eljutás Salouból? Utolsó kérdésem a Madridi gyűjtőjeggyel kapcsolatos, érvényes a C-vel kezdődő vonalakra? Nagyon köszönöm a válaszaid előre is.
Kata
#200 - Kata - 2016.06.13. - 21:04
Sziasztok!

MóNIKA: Igen, az máshol van. A Bellvitge vasútállomástól 1,1 km gyaloglásra. Amennyiben nem sok ennyi gyaloglás, akkor lehet Salouból oda, Sants átszállással, vonattal menni.
A reptérre vagy a 800 méterre lévő Europa-Fira metróállomásról lehet kimenni L9 Sud metróval, vagy az említett Bellvitge vasútállomástól reptéri (R2 Nord) vonattal.


KATA: Salou környékén a Plana busztársaság busza közlekedik. Ők valóban árulnak buszos gyűjtőjegyet, azonban úgy tudom, ez a nyári időszakban már nem érvényes. Mivel a weboldalukon nincs róla semmi info, a helyszínen majd meg tudod kérdezni.

Tarragónából Pobletbe a pobleti buszállomásról indulnak buszok, amik 10 perces gyaloglásra van a vasútállomástól. A menetrendet itt tudod lekeresni, ha beírod a route search mezőbe, hogy poblet:
http://www.empresaplana.cat/servicios_linea.asp?i=2

Salou és Camp Tarragona között úgy lehet közlekedni, hogy először busz Salouból Tarragónába (vonat is megy, de az a buszállomástól kicsit messze tesz le), majd onnan egy másik busz a Camp Tarragona vasútállomásra: http://empresaplana.cat/finestra.asp?idproducto=265&i=3
A pontos taxiárat Salouból Camp Tarragona vasútállomásig nem tudom megmondani.

A Metrobus gyűjtőjegy nem érvényes az elővárosi, Cercanias madridi vonatokra.
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.15. - 01:43
Kedves Tibcsi!
Augusztus 2.felében utazunk Barcelonába,életünk első spanyol útjára :-)
Terveink szerint 3 éjszakát töltünk Barcelonában,majd további 7et szeretnénk üdülőhelyen foglalni.Sok-sok órát töltöttünk már a Bookingon szállás kereséssel,ennek ellenére úgy érzem,hogy "nullán vagyunk".
Tudnál segíteni,hogy mely helyeken nézelődjünk,mert elsősorban lassan mélyülő homokos(vagy aprókavicsos)partra szeretnénk menni.(ahol van fp.s ellátás is,tehát bizonyos apartmanok meg bungalok kizarva).

A másik kérdés:vasutasok vagyunk,a RENFE-n Fip szabad jeggyel utazhatunk.A kérdés az,hogy az elővárosi R1,R2...vonalakra érvényes-e a Fip jegy,vagy arra meg kell váltani egy oda szóló jegyet?

Köszönöm!
üdv.,Edit
#202 - Edit - 2016.06.15. - 10:37
Szia Tibcsi!
Megint szeretnék kérni egy kis segítséget....ElPrat-ról hogyan jutunk el Sitgesbe? Előre is köszönöm Anna
#203 - Balogh Annamária - 2016.06.19. - 17:00
Sziasztok!

EDIT: Az biztos, hogy a Costa Brava strandjai gyorsan mélyülnek, azon a részen nehéz lesz lassan mélyülő strandokat találni. A Costa Dorada (pl. Salou) strandjai között ugyanakkor vannak lassan mélyülők, és szinte mindegyik homokos.
Azt sajnos nem tudom mondani, hogy a szabadjegy érvényes-e az elővárosi vonatokra, a MáV-nál, ill. a RENFE-nél érdemes érdeklődni.


ANNA: Vagy az óránként közlekedő Monbus-szal az 1-es terminálról (a 2-esről át kell menni először az 1-esre), 25 perc alatt:
http://www.monbus.cat/en/
Vagy vonattal, a 2-es terminálról 1 megálló El Prat de Llobregat állomásig, majd ott átszállás a Sitges felé közlekedő vonatra, 4,1 EUR, összesen 42 perc:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.19. - 23:31
Szia szeretnék a sarfa oldalán jegyet venni és van 4 fajta jegy, különböző árakkal:
-1 ORDINÀRIA - ORDINARIA
Max. Units: 9 ---> 10,75€

-2 GRUPS - GRUPOS
Min. Units: 10 - Max. Units: 19 ---> 9,75€

-3 FAM.NOMBROSA - FAM.NUMEROSA
S'haurà de presentar Títol acreditatiu Se deberá presentar Título acreditativo
Max. Units: 1 ---> 8,70€

- 4 FAM-NOMBROSA ESPECIAL- FAM. NUMEROSA ESPECIAL
S'haurà de presentar Títol acreditatiu Se deberá presentar Título acreditativo
Max. Units: 1 ---> 5,50€

Ha jól sejtem akkor az első opciót kell választanom, és a 10,75€-s jegyet megvenni ugye? (Barcelona-Lloret busz)
#205 - Soma - 2016.06.29. - 14:35
Szia!

Igen, az Ordinaria típusú jegy kell.
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.29. - 15:44
Sziasztok! Tudna abban segíteni valaki, hogy LLoret de Mare-ból a Barcelona Reptérre hogyan lehet eljutni reggel 8-rabiztosan (10.00-kor indul a gép)? A Safra kicsit bizonytalannak tűnik, mert nagyon kicentízné (7.55 ha nem késik) és messze is indul a szállodánktól... Előre is köszönök minden javaslatot!
#207 - Szaki - 2016.07.03. - 02:11
Szia!

El lehet jutni 5:35-re, 6:35-re, és 7:35-re is a reptérre Lloret de Marból busszal: http://compras.moventis.es/en-GB/trayectos-barcelona.html
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 02:44
Szia Tibcsi! Júl.13-án megyünk Calellába, tervünk szerint egy napra a partikisvasúttal mennénk be Barcelonába, aztán vissza is e formában. Tudnál segíteni, térkép hol található a látnivalók megközelítésére? Nagyon kezdő módon..köszi előre is
#209 - MMarcsi - 2016.07.10. - 21:51
Szia!

A Barcelona oldalon megtalálod az eljutásokat a látnivalókhoz, a Barcelona térkép oldalon pedig térképen látszanak a látnivalók.

https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-terkep.html
#210 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.11. - 00:36
Kedves Tibcsi!

Szeretnék kérni egy kis segítséget: azt írtad az egyik hozzászólásban (#201), hogy pontosan nem tudod a taxi árat az állomásig Saloutól. Mi is a Costa Douradan leszünk augusztusban, és van ahova csak taxival tudunk eljutni. Régebben említetted a worldtaximeter oldalát. Azt tudjuk tájékoztatóként használni Salou és Cambrils környékén, vagy az itt nem érvényes?
Még egy kérdésem lenne, látom, hogy a Montjuic kastély is ingyenes vasárnap délutánonként, talán a hivatalos honlapján azt láttam 20 óráig van nyitva. Igaz ez, vagy csak 18 óráig, ahogy írtad.

Előre is köszönök minden segítséget!
#211 - Csaba - 2016.07.15. - 12:40
Kedves Csaba!

A barcelonai taxiárak 1,10-1,40 EUR / km + idődíj. A worldtaximeter oldalon lekeresve egy saloui útvonalat 1,03 EUR/km-rel számol nekem, ezeket a számokat tehát szerintem lehet kiindulásnak használni.
Változott a nyitvatartása köszi, frissítettem hogy ebben az időszakban 10:00-20:00.
#212 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 17:59
Szia Tibcsi!

Köszönök minden segítséget! Még az a kérdésem lenne, ha a Tibidabóra a T2A busszal szeretnénk felmenni, annak mennyi a menetideje a Pl. Catalunyától?

Köszönöm szépen a választ előre is.
Csaba
#213 - Csaba - 2016.07.18. - 16:27
Kedves Csaba!

A T2A bus (Tibibus) menetideje kb. 20-30 perc.
#214 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.19. - 23:53
Szia Tibcsi! A kérdésem az lenne, és elnézést, ha már szerepel valahol, de nem láttam, hogy Tossa de Marból hogyan tudunk eljutni Figuerasba? Mert úgy emlékszem mintha valahol azt olvastam volna, hogy van közvetlen busz, de most nem találom. és a Dali múzeumba szükséges-e jegyet online foglalni? Köszi Andrea
#215 - Duba Andrea - 2016.07.21. - 16:10
Szia!
Tossa de Marban lehet-e autót bérelni? Az autóbérlés keresőbe nem lehet beírni Tossát ezért elbizonytalanodtam.
Köszönettel
István
#216 - Ormay István - 2016.07.23. - 08:27
Sziasztok!

ANDREA: Először el kell menni Lloret de Marba. Onnan megy busz Figueresbe vagy közvetlenül, vagy gironai átszállással:
http://goo.gl/KgMEeW
Nem kötelező online jegyet foglalni a Dali múzeumba.


ISTVáN: úgy látom, tudsz, a helyszínen, a kereső nem ad ki minden helyet. Pl:
http://www.olimpiarent.com/t/en/home
#217 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.26. - 01:41
Szia,
szeptember elején mennénk (2 fő) Pineda de Marba.A gépünk reggel 9 körül érkezik,hogyan a legegyszerűbb eljutni.Milyen jegyet érdemes venni?Mennyi a menetidő?Vissza szintén reggel 9-kor indul a gépünk.mi az amivel érdemes és mikor utazni.
ilyen korán?Jegyeket érdemes -e előre megvenni,ha nem akkor hol vehetünk?
Az ott tartózkodásunk alatt többször (5 nap)bemennénk Barcelonába,hogy megnézzük.Mivel és milyen jeggyel érdemes bemenni illetve Monserrat hegyet is megnéznénk.

Kösz Vali
#218 - vali - 2016.08.02. - 10:24
Szia!

MIvel azt írod többször is bementek Barcelonába (minimum 2x2=4 út tehát), valamint 2x2=4 út a reptérig, meg fogja érni minimum 1 db 4 zónás T-10, amit egyszerre ketten is használhattok, kétszer érvényesítve, és ami érvényes a repülőtérről Pineda de Marba, Barcelonába, valamint Montserratig a vonatra is (ez esetben viszont külön kell majd venni libegő vagy hegyivasút jegyet).
Az eljutás a reptérről Pineda de Marba lehetséges közvetlen busszal, vagy vonattal, Sants átszállással, ezek részletesen le vannak írva a leírásban, menetrend linkekkel, tudnivalókkal.

A 7:30-as visszaérés a reptérre a 9:00-s gépinduláshoz mind busszal, mint vonattal lehetséges, ugyanakkor vonat esetén nem fér bele egy esetleges késés, valamint a csatlakozás lekésése a Sants pályaudvaron, tehát visszafele inkább buszt javasolnék, az 5:24-kor Pineda de Marból indulót, mely 6:57-re a reptéren van (de persze keressétek meg egyik előző nap már a Barcelona felé közlekedő megfelelő megállóját, a menetrendből látszik hogy nem mindegyik busz ugyanott áll meg, az 5:24-es pl. máshol, mint a 6:22-es), menetrendje:
http://goo.gl/aGxi56

Maximum a buszjegyet vehetnétek meg előre a sagales oldalán, de mivel a 4 zónás T-10 éri meg leginkább, ami meg nem vehető meg online, így gyakorlatilag nem tudok előre jegyet venni, a 4 zónás T-10-et pedig megvehetitek a reptéren. Persze, ez lehet el fog fogyni, akkor kell venni még egy 4 zónás T-10-et, illetve busz/vonatjegyet. A barcelonai helyi közlekedésre ugyanakkor ne a 4 zónás T-10-et használjátok, hanem a városban csak 1 zónásat.
#219 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.04. - 01:35
Szia! Azt szertném kérdezni,hogy melyik a legegyszerűbb mód Barcelona el prat repteréről eljutni Calellába? VAn a reptéren közvetlen vonat vagy busz, vagy valahol muszáj átszállni? köszönöm
#220 - Tündi - 2016.08.10. - 10:20
Szia!

A leírásban a hozzászólások felett, a Barcelona - Costa Brava részben részletesen leírásra kerültek az eljutási módok, van közvetlen busz is a reptérről.
#221 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 14:40
Szia!
Szeretnénk Valenciából Zaragozába kirándulni. 1 napba ez az út belefér?
Sz.E.
#222 - Szőke Erzsébet - 2016.08.26. - 14:34
Szia!
Ryanair géppel érkezünk Barcelonába 22:55-kor. Calella de Mar-ba szeretnénk eljutni, de nem találtunk se vonatot se buszt ebben az időben. Tudnál segíteni?
Segítséged előre is köszönjük.
#223 - Biacsi Ferenc - 2016.08.29. - 22:40
Sziasztok!

ERZSéBET: Busszal 4 óra, vonattal 5 óra - 5 óra 20 perc az út a két város között, tehát nem igazán fér bele. Esetleg madridi átszállással lehet még menni 3-3,5 óra alatt vonattal.


FERENC: Az N82-es éjszakai busszal lehet közlekedni az utolsó busz és vonat után Calellába. Ez Ez 0:15-kor, 1:15-kor és 3:10-kor indul a Passeig de Gracia 6. előtti buszmegállóból:
http://goo.gl/dSUcC2
ahova a reptérről reptéri vonattal mehetsz, Passeig de Gracia állomásig.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.29. - 23:15
Sziasztok!
Malagába megyünk október végén. Egyik nap Rondába készülünk bérelt autóval és útközben megnéznénk a felújított Camino del Reyt. Milyen útvonalon találunk oda legkönnyebben? Ha Ardales felé mennénk, akkor merre van a bejárat, hol tudjuk átvenni a neten megrendelt jegyeket, honnan hoz vissza a busz? Előre is köszönöm a segítséget.
#225 - Erika - 2016.10.05. - 21:19
Kedves Tibcsi!

érdeklődni szeretnék, hogy az avanza busztársaság oldalán bizonyos járatoknál mit jelent az, hogy 50% Dto PrettyDays? Ez milyen kedvezmény? :)
#226 - alexa - 2017.01.21. - 19:28
Kedves Alexa!

Januárban és február hétvégéin az azokon a napokon vásárolt jegyekre 50% kedvezményt adnak ha azok bizonyos dátumokra szólnak.
#227 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 19:24
Kedves Tibcsi!
érdeklődöm, márciusban hogyan tudunk legegyszerűbben, átszállás nélkül egynapos kirándulást tenni Barcelonából Tossa De Marba? Szállásunk a Sagrada F. közelében lesz.Továbbá kérlek, javasolj valami biztonságos,kora reggeli (5-6 órakor)eljutást e szállásról a reptérre! Taxin kívül! Előre is köszönöm válaszodat!
#228 - Edina - 2017.02.27. - 19:14
Kedves Edina!

Barcelona és Tossa de Mar között busz közlekedik a Barcelona Nord buszállomásról, ahogy a leírásban olvasható.
Szívesen írok eljutást a reptérre, de kérdés hogy az 5-6 óra az az, amikorra ki kell érni, vagy akkor indulnátok, és akkor is pontosan hánykor, a menetrendek, az első reptéri vonat indulása, stb. miatt fontos.
#229 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.28. - 21:08
Szia! érdeklődnék, hogy Santa Susannara vonattal, hogy a legegyszerűbb eljutni a Barcelonai reptértől?
#230 - Kriszti - 2017.04.01. - 23:41
Melyik vonat járatok mennek és meik állomásról?
#231 - Kriszti - 2017.04.01. - 23:45
Szia!

El lehet jutni közvetlenül busszal is: http://www.sagales.com/en
(de hamarosan életbe lép a nyári menetrend, a most a lekeresés után megkapott menetrend változni fog)
Vonattal: a Sants állomáson kell átszállni a reptérről közlekedő vonatról az R1 vonalú elővárosi vonatra. 14 perc van mindig a csatlakozásra.
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.02. - 04:32
Nagyon szépen köszönöm! :)
#233 - Kriszti - 2017.04.02. - 15:29
Szia!
Santa Susannában fogunk eltölteni 1 hetet. 3 alkalommal szeretnénk Barcelonába látogatni. R1 vonattal terveztük a beutazást Barcelonába, majd ott metróval közlekednénk. 6 személynek ebben az esetben a T10 5 zónás jegy lenne a legoptimálisabb? Köszönöm.
#234 - Laci - 2017.07.07. - 18:32
Igen, vagy az 5 zónás T-10 a legjobb, vagy olcsóbb az 5 zónás Bonotren bérlet (Legalább 4 db 5 zónás T-10 vagy Bonotren kell a 36 útra). De Barcelonában csak 1 zónás T-10-et használjatok, az 5 zónásat csak utazásra Barcelonába és Barcelonából (kivéve rögtön átszállásra a vonatról, amennyiben még érvényes, időben vagytok hozzá, mert akkor még nem számol új utat).
#235 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.07. - 23:51
Szia! Szeptember első hetében utazunk Calellara. Be szeretnénk utazni Barcelonába egy napot városnézésre. Milyen járművel tehetjük meg ezt a legegyszerűbben ? Bár elő A-ban a tömeg közlekedésre milyen jegyet kell váltani? Nagyon köszönöm a választ! üdv, K k
#236 - Kozma Krisztina - 2017.08.11. - 22:05
Szia!

Ahogy a leírásban szerepel, vonattal, ill. ahogy ott is szerepel, 4,90 EUR a vonaljegy, vagy vehető 5 zónás Bonotren vagy 4 zónás T-10 gyűjtőjegy, melyeket több ember is használhat egyszerre a megfelelő számú érvényesítéssel, így jóval olcsóbbra jöhet ki mint vonaljegyekkel megfelelő számú út/ember esetén.
Barcelonai tömegközlekedési jegyekről pedig itt olvashatsz (általában a T-10 a legjobb): https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#tomegkozlekedesi-jegyek
#237 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.14. - 04:28
Kedves Tibcsi! Köszönöm a választ ! üdv K K
#238 - Kozma Krisztina - 2017.08.19. - 22:27
Kedves Tibcsi!
A segítségedet szeretném kérni, nagyon tetszik az oldal, többször végig olvastam mégsem tudok kiigazodni a T/10-es gyűjtőjegyeken! Santa Susanna-n lesz a szálláshelyünk (2 fő), négy napot tervezünk Barcelonában eltölteni városlátogatással és az R1-es vonatot igénybe venni és azzal utazni oda-vissza. Először úgy értelmeztem, hogy az elővárosi vonatokra is érvényes a T/10-es gyűjtőjegy, ami 9,95 euróba kerül. Olvastam olyat is, hogy Santa Susanna-ról, Barcelonába az árak zónánként változnak! Vagyis az 5. zónára a gyűjtőjegy 39,55 euróba kerül! Légy szíves megírni, hogy használhatom-e a T/10-es 9,95 eurós gyűjtőjegyet Santa Susanna-ból, Barcelonába való beutazásra vagy meg kell vennem a 39,55 eurós gyűjtőjegyet?
A válaszod előre is köszönöm szépen!
üdv.: Andrea
#239 - Andrea - 2017.09.09. - 14:54
Szia! Először is szeretném megköszönni az itt található nagyon hasznos információkat! Januárban az itt szerzett információk alapján tájékozódtunk és tömeg közlekedtünk Barcelonában! :) Most Calellába indulunk és segítségre lenne szükségem a közlekedést illetően. Ha jól értem, a Renfével ami a reptérről indul közvetlenül eljuthatunk Calellába? és itt már nem tudjuk használni a T-10-es gyűjtőjegyet mert ez már egy másik zóna lesz? Köszönöm! üdv.Gabi
#240 - Gabi - 2017.09.09. - 18:49
Kedves ANDREA!

Ahogy a leírásban szerepel. " Santa Susannáig és Malgrat de Marig 5 zónás Bonotren 33,50 EUR, 5 zónás T-10 39,55 EUR", ezek a jegyek használhatók, vagy vonaljegyek. Az 1 zónás T-10 nem jó oda.


Kedves GABI!

Ahogy a leírásban szerepel, Calellába közvetlenül a reptérről busszal lehet eljutni, vonattal csak Sants vagy Clot átszállással. Vagy vonaljegyet kell venni 4,90 EUR-ért, vagy ": Calelláig és Pineda de Marig 5 zónás Bonotren 33,50 EUR, 4 zónás T-10 34,45 EUR".
#241 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.10. - 21:27
Kedves Tibcsi!
2018 március 4-én szeretnénk Sevillából egy AVE vonattal Madridba utazni, de sajnos a Renfe honlapján csak 2018. 02.26-ig találom a menetrendet (2018.02.25-én utazunk Madridból Cádizba, erre a vonatra már november végén sikerült megvenni a jegyeket) új menetrend lesz 2018.02.27-től , vagy én rontok el valamit és ezért nem találom az induló vonatokat? Előre is köszönöm a segítségedet. üdv:Judit
#242 - Judit - 2018.01.15. - 22:06
Kedves Judit!

Még egyszerűen nincs fenn, elvileg 60 nappal előre kerülnek fel a menetrendek, míg a nagysebességű vonatok esetében 90 nappal előre, de most úgy tűnik ez nem igaz, néha van, hogy csak 30 nappal előre.
#243 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.15. - 23:30

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi hozzászólások (2008-2013)