La Palma utazás, időtöltés, látnivalók

La Palma

A 706 km2 területű La Palma a hét fő Kanári-sziget 5. legnagyobb tagja. 85 ezer lakosából 18 ezer a sziget fővárosában, Santa Cruz de La Palmában él. A fővárosnál is több, 20 ezer lakosa van Los Llanos de Aridane városának, így ez az egyetlen kanári-szigeteki település, amelyen többen élnek, mint az adott sziget fővárosában. A vulkáni eredetű sziget legmagasabb csúcsa 2400 méteres. A szigetet a kék, a zöld, és a fekete színek uralják: kék a környező tenger színe, a zöld a Kanári-szigetek talán legváltozatosabb élővilága, feketék pedig a vulkáni kövek, és a vulkáni eredetű feketehomokos strand. Az élővilágot kaktuszokkal, banánfákkal, szőlőültetvényekkel, sárkányfákkal, fenyőfákkal, mandulafákkal, citrusfákkal, egzotikus állatokkal, lepkékkel, sólymokkal, és egyéb madarakkal, és persze az óceán élővilágával lehet jellemezni. Spanyolország utolsó vulkánkitörésének is a sziget volt a helyszíne: a Teneguía-vulkán utoljára 1971-ben tört ki, és az aktív vulkánok miatt a jövőben további kitöréseket valószínűsítenek. La Palma strandjai nem a tömegről, városai nem a hosszú, éttermekkel teli sugárutakról, a gyorséttermekről, nem a bevásárlóközpontokról, és az elegáns üzletekről szólnak, és az éjszakai életet keresők is inkább pl. Tenerifét, Mallorcát, vagy Ibizát válasszák. La Palmán Santa Cruzon, és Los Llanoson található néhány diszkó. La Palma nem ezekről szól, La Palma a békére, a csendre, a romlatlan természeti kincsekre, és a tradicionális spanyol atmoszféra ízére vágyók tökéletes szigete lehet.

La Palma szállás

La Palma szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

La Palma szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Santa Cruz de La Palma

A 17 ezer lakosú főváros La Palma keleti-középső részén a tengerparton, egy dombvidék alján van. Az itt található Brana Beja panoráma-kilátást nyújt La Gomerára. A várost 1493. május 3.-án Alonso Fernández de Lugo alapította. Kalóztámadások után erődítményeket állítottak fel, hogy megvédjék a várost, ma látható közülük a Castillo de Santa Catalina és a Castillo de la Virgen. A főváros kikötőjéből hajójáratok indulnak Cádizba, Tenerifére, Gran Canáriára, és Lanzarotéra.

Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz de La Palma fotó: ngc1039

Los Cancajos

A sziget legnagyobb üdülőközpontja a repülőtérhez, és La Palma fővárosához, Santa Cruzhoz is közel található. Számos, jól felszerelt szálloda található itt, amelyek dominálják a település képét, hiszen a szállodák építése előtt itt nem volt város, ezért Los Cancajosnak nincs óvárosa. A közeli Tenerife, és La Gomera szigetére jó rálátás adódik Los Cancajosból.

Los Cancajos

Los Cancajos kép: Cocoabiscuit

Los Llanos de Aridane

A sziget legnagyobb, és legnépesebb településén a modern épületek a régi, történelmi házacskákat veszik körül. Városszerte érdekes művészeti alkotások, szobrok, és falfestmények fedezhetők fel. Los Llanos társasági központja a Plaza de Espanya, ahol az emberek összegyűlnek, kávéznak, vagy ebédelnek. A bevásárlónegyednek is a Plaza de Espanya a központja.

Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane kép: jtoledo

Puerto Naos

A nyugati parton, a sziklák alatt található településen egy nagy szálloda, a Hotel Sol, és több apartman található. Ahogy Los Cancajost a szállodák, Puerto Naost a háromemeletes apartmanépületek uralják. A strandolás mellett bárok, és éttermek gondoskodnak a gasztronómiai élményekről.

Puerto Naos

Puerto Naos kép: miki

(Puerto de) Tazacorte

A kb. 6000 lakosú Tazacorte a sziget legmelegebb települése. Itt nincsenek szállodák, csak apartmanok. Nagy strandja, és halászkikötője van, a viszonylag nagyobb település sugárútja mentén éttermek, kávézók, kocsmák, és (hal)éttermek vannak.

Tazacorte

Tazacorte fotó: Florian Seiffert

Valle de Aridane

A sziget nyugati részén, Los Llanos körül lévő "völgy" számos magánszállást, bungalót, és nyaralót kínál a tengerparthoz, és a településekhez közel. A legjobb hely azok számára, akik nem hotelben, vagy apartmanban akarnak megszállni.

Caldera de Taburiente Nemzeti Park

Az 1954-ben nemzeti parkká nyilvánított területen található a híres, nagy kráter, a Caldera de Taburiente, amely meghatározza La Palma északi részének panorámáját. A nemzeti park legmagasabb része a 2423 magas Roque de los Muchachos, magyarul a "fiúk sziklája". A Caldera de Taburiente Nemzeti Park meglátogatása hatalmas élményt jelent, a hegyek, a sziklák, a kráter szépségei, és monumentalizmusai lenyűgözők. A nemzeti park minden nap 9 órától este fél 8-ig tart nyitva, három fő bejárata van: El Pasoból, Santa Cruzból, és Llanos de Aridanéből (az utóbbi településről terepjárón megközelíthető).

Caldera de Taburiente Nemzeti Park, La Palma

Caldera de Taburiente Nemzeti Park

Caldera de Taburiente kép: untipografico, Maxey

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Háááát ez non xép... a Legszebb ORSZíG(L) non szeretem! (L)(L)(L)(L)(L)(L)
#1 - Szandi - 2008.07.08. - 13:42
A nyáron két hetet töltöttünk ezen a szigeten.Hát mit mondjak....................meseszép.Csend,béke és nyugalom.Ráadasul az unokánk is ott él!
#2 - Márta - 2008.11.01. - 14:27
Márta!melyik szigeten nyaraltál?la palmán?
#3 - tibor760111@freemail.hu - 2009.01.18. - 11:36
Igen ,La Palman.
#4 - Marta - 2009.02.21. - 18:04
A sziget egyetlen legalisan dolgozo sikloernyos tandempilotaja MAGYAR.
Hivjatok ha repulnetek
691723268
Balazs
#5 - Balazs Gyori - 2016.04.18. - 18:07
Szia Balazs! Decemberben megyunk ki egy hetre, tudnal irni infot , vagy elerhetöseget ahol el tudjuk olvasni pontosan, hogy is megy ez a repules, mennyibe kerul /fö, van-e lehetöseg hogy egyszerre legyunk a levegöben ha ketten mennenk...? Mindig is szerettem volna kiprobalni :)
#6 - Dzseni - 2016.10.31. - 07:58
Tisztelt Cím !
Szeretnék érdeklődni, hogy Magyarországról La Palma szigetére van-e szervezett út ? Ha igen melyik utazási irodával lehet felvenni a kapcsolatot ? Január elején Szeretnénk menni ! Ha már ott Vagyunk, akkor érdekelne a repülés is. Várom megtisztelő Válaszát !
#7 - Usztrunul Károly - 2016.12.25. - 08:54

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás