Lanzarote utazás, időtöltés, látnivalók

Lanzarote

Európában kevés helyen látható, nagyon különleges látványt nyújtó táj jellemzi Lanzarotét. Szép, és egyedi természeti szépségek, izgalmas látnivalók láthatók itt, Mindezek mellett jó strandokon lehet fürdeni. Izgalmas, egzotikus és exkluzív nyaralási célpontnak mondható. Az alábbiakban, egy általános bevezető után, bemutatjuk Lanzarote legjobb látnivalóit, kirándulási lehetőségeit, majd nyaralóhelyeit. A leírás végén hasznos közlekedési információkat is közlünk.

A vulkáni eredetű, és ezáltal lenyűgöző természeti szépségeket tartogató Lanzarote a Kanári-szigetek 4. legnagyobb tagja, közülük a legkeletibb, és bizonyosan a legkülönlegesebb. Közvetlenül Fuerteventura szigetétől északra található, attól mindössze 11 km-re. Lakossága 142 ezer fő, ezzel Tenerife és Gran Canaria után a 3. legnépesebb a szigetcsoportban. A 17-19. századi vulkánkitöréseknek köszönhetően létrejött természeti csodák miatt Lanzarotén járva olyan, mintha egy másik bolygón lennénk, gyakran Hold- vagy Mars-szigetnek is leírják. Jellemző még rá, hogy kopár sziget, alig látni fákat. Vulkáni eredete ellenére a száz vulkán szigetén csodálatos, fehérhomokos tengerpartok is találhatóak. Teneriféhez és Gran Canáriához képest kevésbé zsúfolt, valamivel exkluzívabb, így némileg drágább szállásokat kínáló sziget.

A 60 km hosszú, és 25 km széles Lanzarote egész évben kellemesen meleg, szubtrópusi-sivatagi éghajlattal rendelkezik. A többi Kanári-szigethez hasonlóan, télen is alkalmas a nyaralásra. Eső szinte sosincs, a nyári hónapokban tényleg nulla. Az átlag legmagasabb hőmérséklet a leghidegebb hónapban, januárban 21oC. Összehasonlításképp: ez Budapest májusi átlagos hőmérsékleti értéke. Augusztusban pedig 29oC, ami Budapest júliusi átlagos legmagasabb hőmérsékleténél 2,5 oC-al magasabb. Lanzarote valószínűleg az első meghódított sziget a Kanári-szigetek tagjai közül, már Kr. e. 1100-ban éltek itt emberek. Platón, és Herodotus is elismerően írt a sziget szépségeiről.

Az alábbiakban bemutatjuk a sziget nyaralóhelyeit, legjobb látnivalóit. Az alábbiakban bemutatott helyek térképen Lanzarote térkép oldalunkon kerültek feltünetésre.

Szállások | Timanfaya Nemzeti Park | El Lago Verde | Playa del Papagayo | Los Verdes barlang | Jameos del Agua | Kaktuszkert | Mirador del Rio | Fundación César Manrique | Bodegas el Grifo | Puerto del Carmen | Costa Teguise | Playa Blanca | Arrecife | Yaiza | Playa Quemada | Közlekedés, reptéri bejutások | Hozzászólások

Lanzarote szállás

Lanzarote szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Lanzarote szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Timanfaya Nemzeti Park

A sziget délnyugati részén elhelyezkedő Timanfaya Nemzeti Parkot a varázslatos, Holdbéli vidék miatt szinte kötelező mindenkinek megnéznie itt nyaralva. Európában nagyon kevés helyen látható, különleges látványban lehet részünk. Ez Lanzarote legérdekesebb, első számú látnivalója. Az 51.07 km2-es terület teljes egészében vulkáni talajon terül el. A tűzhegyek (Montañas del Fuego) 1730-1736 között jöttek létre, mely években 100 vulkánkitörést regisztráltak több mint 50 km2-es területen. Az utolsó vulkánkitörés 1824-ben érte a szigetet. Valóban "forró" hely, érezhetjük a kavicsok forróságát, ha az üregekbe, lyukakba vizet öntünk, azok felforrnak.

A nemzeti parkban nem lehetséges csak úgy mászkálni a vulkánok között, de a 10 Eurós belépődíj (7-12 éveseknek 5 EUR, 2018-as árak) tartalmaz egy szép látványt, sok érdekességet nyújtó, 30-40 perces busztúrát a nemzeti park területén belül. A buszozás után tanúi lehetünk annak, milyen forróság is uralkodik a lábunk alatt, láthatjuk, ahogy a vulkán melege által sütnek húst. Lehetőség van tevegelésre is, ennek díja 12 EUR / teve / 20 perc, de egy tevére ketten is felférnek, tehát fejenként 6 EUR-ért kipróbálható. Ha nem buszozni, hanem sétálni szeretnénk a nemzeti parkban, arra van két kijelölt túraútvonal is, az egyik 3 km hosszú, 2 órás, könnyű út, a másik 9 km hosszú, 5 órás, nehéz túra. Ezek vezetett túrák, és csak előre foglalás alapján járhatók be, foglalni ITT lehet.

A Timanfaya Nemzeti Park minden nap 9:00-17:45-ig tart nyitva (a nyári időszakban 19:00-ig, az utolsó busz indulása minden esetben 1 órával a zárás előtt). Érdemes korán, akár nyitás előtt érkezni, mert később már sokan vannak, és az emberek sorba állnak a buszokhoz. Vagy pedig 15:00 után is jó időpont. A Timanfaya Nemzeti Parkhoz eljutni busszal, tömegközlekedéssel nem, csak autóval, taxival, vagy szervezett túrák keretében, ill. esetleg kerékpárral lehetséges.

Timanfaya Nemzeti Park, Lanzarote

Timanfaya Nemzeti Park, Lanzarote

Timanfaya Nemzeti Park. Képek: besia, bilnkingidiot/Flickr/Creative Commons

El Lago Verde / Charco de Los Clicos

Az El Golfo közelében található El Lago Verde (vagy Charco de Los Clicos néven is hívják), egy félkör-alakú vulkáni kráter, amely az óceán vízével van feltöltve. Az algák miatt zöld víz, a fekete homok, a kráterek piros, narancssárga, és sárga háttere, és a különleges alakú sziklák egy igen figyelemreméltó hellyé teszik. A hidro-vulkanizmus (vulkáni tevékenység a víz közelében) néhány példájából az egyiket láthatjuk itt, Lanzarotén.

Az El Lago Verde csak autóval közelíthető meg, ingyenes parkoló van a közelben. A közeli kisvárost, El Golfót is érdemes megnézni, ha erre járunk.

El Golfo, Lanzarote

El Lago Verde

El Lago Verde. Képek: xavipat, Concepcion Muñoz/Flickr/Creative Commons

Playa del Papagayo

Lanzarote déli csücskébe elautózva a leglátványosabb strandokat láthatjuk. Öt szemet gyönyörködtető, remek homokos strandból is választhatunk. Az öblökben elterülő, sziklákkal védett homokos partok, kristálytiszta vizükkel, lenyűgöző szépségűek. Persze ezt már sokan felismerték, így a nyári hónapokban turistás, zsúfolt rész általában.

Van egy bódé, ahol fizetni kell 3 EUR-t, hogy a strandhoz vezető göröngyös földútra hajthassunk. Ugyanakkor a strandokon infrastruktúra nem igazán van, erre fel kell készülni. Vannak ugyanakkor éttermek, azok mellékhelyiségeit lehet használni. Naturista részek is találhatók erre.

Playa del Papagayo

Playa del Papagayo

Playa del Papagayo. Képek: SantiMB Photos, Danipuntocom/Flickr/Creative Commons

Los Verdes barlang

A 3000 évvel ezelőtt, a La Corona vulkán kitörésekor létrejött, láva által kivájt barlang 6 km hosszú, és további 1,4 km-es hosszában az óceán alatt is húzódik, de a turisták számára csak az első 2 km-re látogatható. A Cueva de Los Verdes (zöld barlang) szélessége, és magassága is 15 m. A csodás természeti képződményt még lenyűgözőbbé teszi fantasztikus kivilágítása.

Különleges színei, és formái miatt mindenképp megéri a látogatást, és a 9,50 Eurós belépő kifizetését (7-12 éveseknek 4,75 EUR, 15:00 után felnőtteknek és gyerekeknek is 20%-al olcsóbb a belépő). Ezzel egy 1 órás vezetett túrán vehetünk részt. A Los Verdes barlang 10 és 18 óra között tart nyitva (utolsó belépés: 17:00), júlus 1.-szeptember 30. között nyitva 19:00-ig. A nyári hónapokban érdemes inkább késő délután idelátogatni, akkor már kevesebben vannak. A Los Verdes a sziget északi részén, Punta Muereshez közel található.

Los Verdes barlang

Cueva de Los Verdes

Los Verdes barlang. Képek: J. Carlos, Óscar Cuadrado/Flickr/Creative Commons

Jameos del Agua

A Los Verdes barlanghoz hasonlóan (mely mindössze 800 méterre található innen), a Los Jameos del Aguát is lávafolyam formálta barlanggá. Egy gyönyörű kert is található itt, trópusi növényekkel. Egy szép medence, étterem, bár, és egy, a sziklákba vájt koncertterem is a komplexum részét képezi, a medencében ugyanakkor fürdeni nem lehet. A világ egyik legszebb és legkülönlegesebb koncertterme, és étterme került kialakításra ezen a speciális helyen. Békés, idillikus hely, a Los Verdeshez hasonlóan varázslatos.

A belépő ide is 9,50 EUR 2018-ban, 7-12 éveseknek 4,75 EUR, és itt is 15:00 után 20% kedvezmény a belépőből. Minden nap 10:00-18:30-ig van nyitva, keddenként, és szombatonként, nyaranta szerdánként is, 00:30-ig.

Jameos del Agua

Jameos del Agua, Lanzarote

Jameos del Agua. Kép: Doblonaut, Jordi Payá Canais/Flickr/Creative Commons

Kaktuszkert / El Jardin del Cactus

Lanzarote gyönyörű és változatos kaktuszkertjében 1100 kaktuszfaj 7200 példánya él. A kaktuszok Észak- és Dél-Amerikából, Afrikából, valamint a Kanári-szigetekről származnak. A kaktuszkert közelében található felújított szélmalom, a fémszobrok, a vulkáni kőzet, a kis tavacskák és a kaktuszok igen érdekes kontrasztot alkotnak.

Az El Jardin del Cactus Guatiza külső részén, a Mala felé vezető út mentén található.

A belépő 2018-ban 5,80 Euró (7-12 éveseknek 2,90 EUR), a nyitvatartás pedig 10:00-17:45 között van (július 1.-szeptember 30. között 9:00-17:45 között).

Kaktuszkert Lanzarotén

El Jardín del Cactus, Lanzarote

Lanzarote kaktuszkert. Képek: rvr, Plougmann/Flickr/Creative Commons

Mirador del Rio

Az 1973-ban épített, a sziget északnyugati részén elhelyezkedő Mirador del Rio egy korábbi ágyúraktár helyére épült, ahol az amerikaiak és a spanyolok Kubáért folyó háborújának ágyúit őrizték. Korábban a helyiek pedig kilátópontként használták, itt figyelték, hogy érkeznek-e kalózhajók a szigetre. A 474 méterrel a tengerszint felett található helyről csodálatos kilátás nyílik Lanzarotéra, Graciosa szigetére és az óceánra.

Belépő 2018-ban 4,75 (7-12 éveseknek 2,40 EUR) Euró, a kilátó 10:00-17:45-ig van nyitva (július 1.-szeptember 30. között 18:45-ig), ugyanakkor nem is feltétlenül szükséges kifizetni a belépőt, mivel már az odavezető útról is tökéletes panorámában lesz részünk. A Mirador del Rio autóval érhető el, a bejárat közelében van parkoló.

Mirador del Rio

Mirador del Rio

Kilátás a Mirador del Rioról. Képek: Miss K, Pretre/Flickr/Creative Commons

Fundación César Manrique

A Fundación César Manrique (vagy Taro de Tahiche) César Manrique építész/szobrász/festő korábbi háza. De ez nem csak egy egyszerű ház, ilyet máshol nem látni. A ház földalatti lávabuborékok által létrehozott barlangokban került kialakításra. A művész a természet és az építészet fantasztikus kapcsolatát alkotta meg. Ez egy igazán különleges, egyedi és szép érdekesség, melyben sétálva mintha egy másik világba csöppennénk. Szép kertek, úszómedence, és egy jó képgaléria is van benne.

A Fundación César Manrqiue Arrecifétől 5 km-re északra, Tahiche közelében helyezkedik el. Nyitva minden nap 10:00-18:00-ig (pénztárzárás: 17:30, január 1.-én zárva). Belépő 2018-ban 8 EUR, 12 év alatt 1 EUR.

César Manrique (1919-1992) az az ember, aki nagyon sokat tett azért, hogy Lanzarote ma is ennyire jó hely legyen. Óriási szerepe volt abban, hogy Lanzarotén építészeti korlátozásokat vezettek be, hogy nem engedélyezték és engedélyezik a magas szállodák építését. Ennek köszönhetően a 21. századra is egy turisztikailag népszerű, de természeti szépségeit megóvó, csodás sziget maradhatott. Mindezeken felül, neki köszönhetjük nem csak ezt a szép látnivalót. Az előzőekben bemutatott három látnivalót, a Jameos del Aguát, a Kaktuszkertet, és a Mirador del Riót is ő alakította ki, tehát Lanzarote legérdekesebb látnivalóinak nagyobb része is neki köszönhető. Nem sok embernek volt ennél nagyobb befolyása tehát a történelem folyamán egy nagy, Európához tartozó sziget természeti és építészeti értékeire.

Fundación César Manrique

Fundación César Manrique

Fundación César Manrique. Képek: Enrique Domingo, Tim Bartel/Flickr/Creative Commons

Bormúzeum / Bodegas el Grifo

A bormúzeumban a borkészítés ősi eszközeivel lehet megismerkedni. Lanzarote, a sziget távolságának, és kommunikációs problémáknak köszönhetően, mindig évszázadokkal volt elmaradva a borkészítés éppen aktuális, legújabb technológiáitól, így itt máshol nem látható eszközöket is meg lehet tekinteni.

A Bodegas el Grifo San Bartolomé településen található. Nyitva minden nap 10:30-18:00-ig. Belépő 5 EUR, ebben benne foglaltatik 1 bor megkóstolása, 16 EUR-s belépőért / 2 fő pedig 6 bor, és sajttál kóstolható a 2 főnek.

Lanzarote, Bormúzeum

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen Lanzarote első, legnagyobb, és legnépszerűbb üdülőtelepülése, és ez található a legközelebb a repülőtérhez is. Négy homokos strandja van, köztük a legnépszerűbb az 1 kilométer hosszú Playa Grande. A strandokon vízisportok is kipróbálhatóak. Több étterem, bár, üzlet, és egy kaszinó is szolgálja a nyaralók szórakoztatását. 2008-ban egy 18 lyukas golfpálya is nyílt. Még üzletközpont is van Puerto del Carmenben, a Biosfera Plaza. Az éjszaki élet a szigeten itt a legjobb, fiatalok számára ez a legjobb célpont.

Az egyik legjobb programlehetőség a Puerto del Carmen külterületén működő Rancho Texas Park, amely egy remek, magas színvonalú, érdekes állatkert felnőttek és gyerekek számára is. Érdekes fókashow-kat és madárröptetéseket is tartanak, és van aquapark része is a Rancho Texas Parknak. 2017 novembere óta 4 kedves delfin is lakik itt. Nyitva minden nap 9:30-17:30, belépő 2018-ban 30 EUR, 2-14 éves gyerekeknek 22 EUR. Puerto del Carmenből, Costa Teguise-ből és Playa Blancából el lehet jutni ide a park által működtetett busszal, mely Puerto del Carmenből ingyenes, Costa Teguise-ből és Playa Blancából pedig 4 EUR rá a jegyár.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen. Képek: VIK hotels group, Terry Wha/Flickr/Creative Commons

Costa Teguise

Lanzarote második legnagyobb nyaralóhelye a sziget középső, tengerparti részén lévő Costa Teguise. Az Arrecife repülőtértől mindössze 20 percnyi autózásra található. Központi elhelyezkedésének köszönhetően remek kiindulópont a sziget kincseinek felfedezéséhez. Fehérhomokos strandjai, éjszakai bárjai, és több szórakozási lehetősége emlékezetes nyaralást tesznek lehetővé. Szörfözési lehetőségek, búváriskolák is vannak.

Costa Teguisét az 1970-es években kezdték építeni, kifejezetten nyaraló-településnek, így házai, utcái, utcai világításai mind-mind modernek. Puerto del Carmen után ez Lanzarote másodiknak kialakított nyaralóhelye.

A turisták szórakoztatásáról egy aquapark is gondoskodik (de ez nem annyira jó, vagy különleges), ahova a belépő 2018-ban 22,50 EUR (15:00 után csak 16 EUR), 4-12 éveseknek 16 EUR (15:00 után csak 12 EUR). Nyitva áprilistól minden nap 10:00-18:00. Puerto del Carmenből és Playa Blancából is el lehet jutni az aquaparkba az aquapark buszával, melyért 3 EUR-t kell fizetni. Menetrend szerinti buszokkal is elérhető Arreciféből, Costa Teguise-ből és Puerto del Carmenből. Nyitva 2018-ban március 18.-tól, minden nap 10:00-18.00.

Az aquaparkon kívül akvárium is található a nyaralóhelyen. 33 akvárium van bent, a belépő 2018-ban 14 EUR (4-12 éveseknek 9 EUR), nyitva minden nap 10:00-18:00 (utolsó belépés: 17:15).

Van egy 28 lyukas egy golfpálya is Costa Teguise területén.

Costa Teguise

Costa Teguise

Costa Teguise. Képek: Gienepien, Jenny Mackness/Flickr/Creative Commons

Playa Blanca

A Lanzarote legújabb üdülőhelyén nyaralóknak csendesebb, nyugodtabb pihenésben lehet részük, mint Puerto del Carmenban, vagy Costa Teguisén. A sziget déli részén elhelyezkedő Playa Banca máig megőrizte egy halászfalu hangulatát. Egészen 1980-ig az is volt, akkor kezdett üdülőhellyé fejlődni.

Ez Lanzarote legdélebbi üdülő-települése, 37 km-re található Arrecifétől, és 33 km-re a repülőtértől. Így kicsit kiesik a látnivalóktól. Fehérhomokos strandja (Playa Blanca), amelyről a település a nevét kapta kék zászlós minősítést érdemelt ki. A Playa Blancán kívül még 3 csodálatosan szép strand vár az üdülőkre. A part mentén egy gyönyörű sétány húzódik. Felső kategóriás, drágább szállásokat kínáló résznek számít a szigeten belül.

Playa Blanca

Playa Blanca, Lanzarote

Playa Blanca, Lanzarote. Képek: Big Kay, 0nny_t/Flickr/Creative Commons

Arrecife

Az 51 ezer lakosú Arrecife Lanzarote keleti részén található. Lanzarote fővárosa 1852 óta. Élettel teli kikötőváros, kikötője összeköttetést biztosít Európa több szigetével, és Afrikával is. Érdekes történelmi épületei, és persze gyönyörű városi tengerpartja is van, a Playa el Reducto.

Arrecife

Arrecife

Arrecife. Képek: zeitspuren, SantiMB Photos/Flickr/Creative Commons

Yaiza

A 10 ezer lakosú kis alvótelepülés az elmúlt években többször is elnyerte a Spanyolország legszebb települése címet. A színes növények és fehér házak fantasztikus kontrasztot alkotnak vulkáni hátterükkel. Szép temploma, a Nuestro Senora de los Remedios is megtekintésre érdemes. Yaiza remek választás azoknak, akik az autentikus, tradicionális Lanzarotét keresik.

Yaiza

Yaiza

Yaiza. Képek: zeitspuren, edomingo/Flickr/Creative Commons

Playa Quemada

A kis tengerparti települést érdemes felkeresni azoknak, akik kíváncsiak arra, amilyen Lanzarote azelőtt volt, hogy a turizmus térhódítása megkezdődött, szállodák, és apartmanok épültek. Az Arrecifétől a Playa Blanca felé vezető úton található, Puerto Calero és Costa de Papagayo között. A fekete, sziklás strandja miatt a spanyolok "égett tengerpartnak" nevezik ezt a részt. Itt nincsenek éttermek, szórakozóhelyek, nagy szállodák, ez egy "igazi" lanzarotei falu.

Playa Quemada

Playa Quemada

Playa Quemada. Képek: luisxto, SantiMB Photos/Flickr/Creative Commons

Lanzarote közlekedés, reptéri bejutás

Budapestről Lanzarote szigetére a Wizz Air közlekedtet heti egyszer repülőjáratot, Azon kívül, el lehet jutni fapadosokkal (Ryanair, Easyjet, Vueling) például Londonból, Barcelonából, Madridból, Párizsból, Milánóból, Rómából. Ezekre a helyekre pedig Budapestről egyszerűen és olcsón eljuthatunk repülővel. Az ilyen kombinációkhoz érdemes egy jó, több légitársaságos keresőt használni. Mindezekről, olcsó repülőjegy keresési tippekről, a legjobb eszközökről, weboldalakról, részletesen, mindenre kiterjedően írtunk itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Lanzarote repülőteréről a 22-es és 23-as busszal Arrecifébe juthatunk el. Menetrendek itt: 22-es busz, 23-as busz. A 161-es és a 261-es busz pedig Puerto del Carmen - Playa Blanca útvonalon közlekedik a reptérről. Menetrend ITT.

A szigeten közlekedő buszok útvonalai, menetrendjei INNEN érhetők el. A vonalak térképen feltüntetve pedig ITT láthatók.

Jegyárak a buszokra nem egységesek, távolságtól függnek. Jegyek a sofőrtől vehetők.

A menetrendek nem túl gyakoriak, és több természeti szépséghez egyáltalán nem lehet busszal eljutni. A sziget bejárásához tehát érdemes autót bérelni. EZEN az oldalon összehasonlíthatók az autóbérlési cégek árai, és a legjobb áron kölcsönözhetők autók.

A szigetről át lehet hajózni Furteventurára, Tenerifére, Gran Canariára és La Palmára is, tehát itt nyaralva több másik szép sziget is felfedezhető. A kikötők helyszíne Arrecife és Playa Blanca, mindkettőből indulnak a járatok. A hajók, kompok árai, menetrendjei a Fuertventuráról induló hajótársaságok oldalain nézhető: Naviera Armas, Fred Olsen és Transmediterranea.

Ugyanakkor bizonyos szigetek között túl hosszú az út komppal, sokkal gyorsabb, egyszerűbb (sokszor olcsóbb is) repülővel közlekedni. A Binter Canarias és a Canaryfly légitársaságok közlekedtetnek repülőket a szigetek között. Mindkét légitársaságnál figyeljünk arra, hogy lekeresésnél, a személyek számánál a no residente/non resident lehetőséget válasszuk, tehát hogy nem vagyunk Kanári-szigetek lakosok.

Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Lanzarote, út

Lanzarote, út. Kép: Roby Ferrari/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

2007 augusztus elején töltöttem el 8 napot Lanzarote szigeten.életemben nem találkoztam még ilyen csodálatos, egyedülálló természeti szépségekkel, mint ezen a szigeten.Felejthetetlen élményeket köszönhetek ennek a hihetetlenül változatos szigetnek, a csodaszép tengerparti strandoknak, a kedves szigetlakóknak, ott élő magyar barátainknak és a Budavártours utazási irodának.Mindenkinek ajánlom, aki nem csak napozni és fürödni szeret nyaraláskor, hanem különleges élményekre is vágyik.
#1 - Rolencz Gáborné - 2008.05.07. - 12:43
2008. okt.4-15-ig Royal Caribbean Independence hajóval kikötöttünk itt is.
Nekem Tenerife, Gran Canary, Lanzarote között utóbbi ragadott meg maga természeti szépségeivel, nem agyon tömött szállodasorral. A modernizálás után sajnos eltünik az eredeti panoráma is, mint pl. Gran Canaryn, ahol a régi házak elé épí­tették a szállodákat. Kár volt, nem lehetett volna szabad területen kiépiteni?
Mindennek ellenére csodálatos mindhárom sziget!!!!! Boldog vagyok, hogy ott lehettem!
#2 - Eríµs Zsuzsanna - 2009.01.20. - 18:09
Sziasztok!
Szükségem lenne Tapas receptekre. Illetve milyen tapas-okat fogyasztanak leginkább a turisták Lanzarote-n.
Tudna valaki segí­teni ez ügyben Nekem?
üdv,
Csilla
#3 - Sz. Csilla - 2010.02.03. - 11:09
Csilla: jó sok féle tapas van ott, pl. itt egy lista róluk angolul: http://www.lanzaroteinformation.com/content/enjoying-tapas
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.02.08. - 19:30
Köszönöm nektek a jó kis leí­rást, nagyon sokat segí­tett igazi nagy élményeket találni. Köszönetül ajánlom figyelmetekbe a kis képalbumomat, ha esetleg érdekel valamelyik kép benneteket, akkor szí­vesen átpostázom. A legjobbakat, Zsolt

http://picasaweb.google.com/darvalics/Lanzarote2010#
#5 - Darvalics Zsolt - 2010.02.09. - 22:13
Sziasztok!! Egy ideje itt élek a szigeten, és tényleg én is ajánlom, mint nyaralási célpont. Ha bármilyen segítségre, információra van szükségetek a szigeten vagy a szigettel kapcsolatban (akár ideutazás, akár csak érdeklődés szintjén), szívesen segítek! Nyugodtan lépjetek velem kapcsolatba a következő email címen: lanzalanzarote@gmail.com
Móni
#6 - Móni - 2011.03.04. - 12:10
Sziasztok!

2010 Május végét és Június elejét töltöttük itt, valami hihetetlen jó volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Az oldalon találtakat gyakorlatilag végig követtük, mindent megnéztünk amit itt felsoroltak. Egyedül a Jameos del Agua volt kicsit csalódás keltő, de annak legalább jó a marketingja :)
Mi még ezen felül voltunk tengeralattjárózni és Go-kartozni is, mindkettő kötelező program... A Texas Ranch-et is érdemes megnézni, ha valaki szereti az állatokat, ott láttunk Fóka showt ill. Sas bemutatót, érdemes ellátogatni. Tapasztalat, érdemes autót bérelni, mert kétszemély buszos kirándulásainak a költsége 3 nap alatt egy heti autóbérlés árát emészti föl. érdemes a teli tankkal felvesz és azzal lead opciót választani, mert nincsenek nagy távolságok és benzinkút szinte minden bokorban található. A benzin nagyon olcsó!
Szóval felejthetetlen volt!:)
#7 - Roland - 2011.06.15. - 19:47
Roland, mennyibe kerül a belépő a Texas Ranch-ra? :)
Köszi előre is az info-t
#8 - Katus - 2011.07.27. - 13:47
Sziasztok, tud nekem valaki segíteni, hogy hajóval hogy jutok át vagy repülővel Gran Canariaról Lanzarotera? Sajnos a repjegyet nem engedi foglalni nem tudom miért:S

Köszönöm.
#9 - frufru - 2012.08.10. - 09:21
Szia!

Megy repülő is a két sziget között - skyscanner.hu , én 9000-ért találtam a Binter ill. Islas légitársaságnál, de időponttól is függ.
Hajó pedig: http://www.trasmediterranea.es/Step1/?lang=UK
Itt a Las Palmas - Arrecife útvonalat nézd a keresőben.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.11. - 16:11
A fiam szeptember második felében utazott oda dolgozni. Márciusban jön vissza, csak elragadtatással lehet szólni a sziget szépségéről. Kellemes klíma, kedves emberek, gyönyörű táj. Kisgyermekes családok számára is ideális, szívből ajánlom mindenkinek. kisgyermekes
#11 - Pittino István - 2012.11.11. - 20:22
A kanári-szigeteken belül itt van a legtöbb kókuszpálma!
#12 - Nagy Aladár - 2013.01.14. - 09:31
Október végén, november elején jó strandidő van még, vagy már nem?
#13 - betti - 2013.06.05. - 15:07
Lanzarotén egész évben szép idő van szinte, október vége fele még 24-25 fok az átlag maximumhőmérséklet, de az óceán hűvösebb, 21 fok körül van, még épp hogy talán alkalmas fürdésre (vagy lehet éppen hűvösebb is a víz, 19-20 fokos).
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.06. - 08:46
Elolvastam a látnivalókat,és a kommenteket,és örülök hogy szinte mindenki pozitivat mond a szigetröl.
Agusztus 5-én repülünk 1 hétre,érdekelne hogy milyen az óceán hömérséklete ebben az idöpontban?
Köszönöm elöre segitségeteket!
üdv.
#15 - Bede lászló - 2013.06.21. - 10:54
Augusztusban 22-23 fokos a víz Lanzaroténél. Jó utat!
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.26. - 05:55
Köszönöm szépen Tibcsi
#17 - Bede László - 2013.07.17. - 15:58
2014. júniusban voltunk Lanzarote egyik ismert nyaralóhelyén, Costa Teguisen. Csodálatos táj, jó kirándulóhely. A HD Beach Resort hotelt ajánlani tudom gyermekes szülőknek is.
Abszolút család-barát volt a hotel teljes személyzete.
#18 - Dr Fazekas Márta - 2014.06.15. - 17:55
Lanzarote-ra tervezünk nyaralást. Szándékunkban áll Fuerteventurára komppal átmenni. Tudjátok, mennyibe kerül a komp: autó és utasok? Köszönöm a segítséget.
#19 - F.Zsuzsi - 2014.09.08. - 13:09
Szia!

Ezen a két oldalon megnézheted az árakat, ez a két társaság közlekedik Lanzarote és Fuertventura között:
http://www.fredolsen.es/en
http://www.navieraarmas.com/en/home
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 01:31
Köszönöm, Tibcsi, a kompinfót. Nekem a komp autóval, oda-vissza, 4 felnőttel 180 euróval kicsit soknak tűnik. Ez valós lehet?
#21 - F.Zsuzsi - 2014.09.11. - 12:48
Nekem is azt adta ki a Fred Olsen, nem valószínű hogy rossz árakat ad meg a honlapjuk, és a Naveria Armasnál is hasonlók az árak, ahogy nézem.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.12. - 23:52
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,ha kutyámmal,sátorral egy hétre megyek.... kutyussal mennyire hagynak békén a playa- kon? Ott is tiltott a belépés az összesre, mint tenerifén? Nem a turisták által megcélzott partokra gondolok....köszi a válaszokat előre is!!! A nap süssön rátok!!!
#23 - Diana - 2014.09.24. - 23:37
Sziasztok !
Most 8 an utazunk playa blanca ra a 2 Eves kisfiunkkal , erdekkodni szeretnek az idobarassal kapcsolatban hogy mit pakoljak . Strandolni lehet meg ilyenkor medencében ? Nyári ruha vagy mar inkább a hosszú otthon őszibarack ruhát pakoljak . Valaki tudna tanácsot adni . Köszönöm .
#24 - Anikó Kenyeres - 2014.12.31. - 00:37
Szia!

18-20 fok körül lesz a következő napokban az időjárás Lanzarotén, Időjárásról a különböző időjárási oldalakon tájékozódhatsz, pl.: http://www.bbc.com/weather/6297189
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.01. - 18:33
Sziasztok, mi hamarosan szeretnenk kikoltozni. Elsosorban kint elo magyaroktol kerdeznem, higy mennyire konnyu vagy nehez munkat talalni?( egyelore akarmi:takaritas stb) elore is koszi
ildi
#26 - Ildi - 2015.01.12. - 18:00
Sziasztok!
Csodálatos sziget! 2016 jan. 3-án utaztunk az ITS Billa Reisen-nel (ausztria), Playa Blanca részre, a The Mirador Papagayo hotelba. A hotel családok számára is jó választás, a nagyobbik medence fűtött (kb 24 C) Az egy hét alatt végig fürdésre alkalmas idő volt (20-24 C napközben), homokos strandok vannak a hoteltól nem messze, átlátszó tiszta vízzel. általában enyhén szeles az időjárás (Az óceán viszonylag hideg) Estére elkelhet a hosszúnadrág és a pulcsi is. Autót mi az egyik helyi irodába béreltünk (olcsóbb), biztosítással együtt 56 € volt 2 napra. A látnivalók megnézéséhez kellett is a 2 nap. A belépők 6-10 €/fő körül mozognak, a tevegelés 2 főre 12 € (25 perc). érdemes útikönyvet olvasni és kiválasztani mit érdemes megnézni. Magyar nyelvű könyvet nem találtunk. A látnivalóknál általában spanyol, angol, német tájékoztatás is van. Nagy tömeg sehol sem volt.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csendes, nyugodt, szép szigetet!
#27 - Sziva - 2016.01.16. - 11:27
Sziasztok!
Mi valamikor szeptember elso ket heteben utaznank,es kb. 8-10 napot szeretnenk a szigeten tolteni, 4felnott es 2gyerek Teguisebe.Ha van valakinek tapasztalata ,hogy Budapestrol hogyan , milyen atszallassal juthatunk el a legolcsobban a szigetre,kerem irja meg.

Koszonom, :-)
#28 - Eva - 2016.03.24. - 17:59
Szia!

Többek között, a következő lehetőségek jöhetnek szóba, mely kiinduló állomásokra Budapestről mennek fapadosok (Ryanair, Wizz Air). A saját dátumaiddal tudsz keresni az alábbi légitársaságok oldalain. Nem lehet megmondani, hogy pont akkor mi lesz a legolcsóbb, a csatlakozó járattól is függ, Budapestről. Illetve, talán még kicsit korán is vagyunk a szeptemberi dátumhoz, hogy a legkedvezőbb jegyárak legyenek.
https://www.ryanair.com/hu/hu/ (Barcelonából, Madridból, Londonból, Milánóból Lanzarotéra)
http://www.easyjet.com/hu/ (Lanzarote Londonból, Milánóból)
http://www.vueling.com/en (Lanzarote Barcelonából, Malagából, Rómából)
https://www.iberiaexpress.com/en (Madriból)
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.27. - 18:53
sziasztok!
Autóbérléssel kapcsolatban érdemes előre foglalni, vagy majd a szállásnál Teguise-ban? Hogy olcsóbb?
Januárban utaznánk. A nemzeti parkba a belépőt mindenképp előre foglalni kell az itt feltüntetett oldalon vagy lehet úgy is ha csak úgy odamegyünk? Nem beszélünk angolul, igy azért körülményesebb.
#30 - ági - 2016.10.29. - 19:09
Szia!

Mivel nem tudom a szállásnak milyen ajánlatai vannak, illetve hol foglalnál ott, így nem tudom megmondani, mi az olcsóbb.
A Timanfaya nemzeti parkon belüli buszozáshoz nem kell előre jegyet foglalni, csak a túrázáshoz a kijelölt túraútvonalakon. Ugyanakkor érdemes korán odamenni.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.30. - 07:50
Sziasztok!

Mi november 16-án utazunk Lanzarottéra a Costa Teguizeben fogunk megszállni a Barceloban. Az lenne a kérdésünk hogy érdemesebb e itthonról foglalni autót vagy kint esetleg ráérünk a reptéren vagy a szállodánál?
Továbbá egyenlőre még két foglalásunk van és nem tudjuk melyik szállást válasszuk. Mindkettő Costa Teguise-en van az egyik a már fent említett Barcelo a másik pedig egy 2 csillagos Blue Sea Apartmentos Costa Teguise Beach - van valakinek esetleg véleménye róluk?
A szigeten hol érdemes enni?
Köszönjük előre is a segítséget!
#32 - Nóra - 2016.10.31. - 19:10
Szia!

Nem tudom, hogy milyen ajánlatok vannak a szállodánál, így nem tudom megmondani, hol érdemesebb foglalni.

A Barcelóról azért sokkal jobbak az értékelések a neten, illetve az 4 csillagos, nem 2, bár gondolom drágább is, a Blue Searől azért eléggé rosszak.

Itt áttekintheted Costa Teguise és környékének éttermeit, értékelések, és árkategória alapján:
https://www.tripadvisor.co.uk/Restaurants-g659633-Costa_Teguise_Lanzarote_Canary_Islands.html
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.03. - 08:57
Szia!
Decemberben mennénk Lanzarotera. Az lenne a kérdésem, hogy autó helyett motorkerékpár, akár robogó bérlésére van lehetőség? Köszi.
#34 - Bogdány Attila - 2016.11.06. - 17:26
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.07. - 10:36
32.Nórának üzenném,hogy mi meg 20.án érkezünkCosta Teguizébe,ahol 5 éjszakát töltünk,öten vagyunk igaz,de ha autót béreltek,szívesen csatlakozunk,akik beférünk.Részünkről nagyon jó lehetőség lenne,mert csak busszal tudnánk egyébként közlekedni. Ha gondoljátok,keressetek akár addig is emailben,vagy a helyszínen a Lanzatota Paradíse apartmanban.üdv: Marika.
#36 - Zolta Csabáné - 2016.11.09. - 19:11
Sziasztok.Mi éppen a szigeten tartózkodunk,nagyon szuper választás volt,annak ellenére hogy a sziget szeles oldalán Caletta de Caballon száltunk meg ! Autókölcsönzést ajánlani tudom csak vigyázni kell hogy milyet.Pl.nekünk automata váltosat adtak,amit visszacseréltünk mivel még nem vezettem hasonlót,ez viszont eléggé sok időt igényelt ! Délelőtt meglátogattuk a nemzeti parkot,délután sétálni indultunk a tengerpartra ,amiből végül fürdés lett,amit a 4 éves kislányom nagyon díjazott ! Elsőre az óceán vize hidegnek tünt,de néhány perc alatt megszoktuk. Napolajjal mindenki készüljön,elég sok pecsenyére pirult személlyel találkoztunk. Egy hétre jöttünk,remélem még tudok jó hírekkel szolgálni ittlétünk alatt !
#37 - István - 2016.11.10. - 22:42
Sziasztok! November 23-27-ig leszünk a szigeten, a szállásunk Arrecifeben lesz. Ha valaki ebben az időpontban tartózkodik itt és autót bérel szívesen csatlakoznánk két fővel. Köszönöm
#38 - R.Nóra - 2016.11.18. - 21:08
2016 november 25-től december 5 ig vagyunk Lanzarotén Playa Blanca városában a Sandos Papagayo Beach Resortban .csodálatos hotel fantasztikus személyzettel és ellátással,autót a Pluscartól béreltünk a reptéren kaptuk meg és ott is adjuk le. Grand Canaria,Fuerventura. és Tenerif után itt is csodálatos minden.Más mintaz eddig látottak Timanfayamaga a csoda azt feltétlen látni kell, valamint a Playa papageno is megér egy napos turát fehér homok,kristálytiszta viz .Aki teheti jöjjön nézze meg és mindig vissza fog vágyni
#39 - Resita - 2016.12.03. - 21:40
Köszi a beszámolót minden látogató nevében is!
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.04. - 00:26
üdv! Március 15-22 között leszünk Arrecife-ben egy 6 évessel. Ha lesz vki innen, szívesen találkoznánka. Andrea
#41 - Andrea - 2017.03.01. - 10:32
Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy mennyire vannak veszélyes szerpentinek, tenger fölé magasodó panoráma utak? Van egy csöppnyi tériszonyom...
#42 - Péter - 2017.03.05. - 21:13
Sziasztok !

Nézegetem a nyaralási lehetőségeket valamelyik spanyol szigetre, Lanzarote, Mallorca, Tenerife..

Még nem néztem részletes infókat a szigeteken lévő tömegközlekedésről, a buszozásról,
azaz a nevezetességekhez és városok között mennyiért és mennyire megbízható menetrenddel lehet eljutni busszal...???

Csak egy általános kérdésem van erről, pl. egy 50 km-es busz út mennyi euró kb.?????

Illetve a görög szigetekhez hasonlóan itt is divatos-e és annyira elterjedt-e a 2 személyes robogó bérlés,
azaz görögben szinte minden 2. utcasarkon van bérlési lehetőség, mert a kocsi bérlésnél ugye ez olcsóbb ill. jobban szeretünk motorozni.....

A görög szigeteken kb. 10 euró / nap a robogó bérlés, a spanyol szigeteken kb. mennyi az ár, ha van...????

köszönöm
#43 - varroneni - 2017.05.13. - 10:34
Szia!

A kérdést a Fuerteventura oldalon is feltetted, ott válaszoltam.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.14. - 14:23
Sziasztok!
Július közepén mennénk egy hétre Lanzarote és Fuerteventura szigetekre. Szeretnénk autót bérelni, de nem egyértelmű, hogy lehet e kompolni a két sziget között oda-vissza, kölcsönzött autóval. Tud valaki egy pontos infó-t,vagy egy olyan kölcsönzőt, ahol ez megoldható lenne? (ugyanezt kerékpárra is) Köszönettel!
#45 - Feri - 2017.05.29. - 15:59
Sziasztok
Esetleg aki kint él junis 14en utaznank 21 eig
Tudna nekem autoberlesben segiteni?
Mert olvastam hogy bank kartya kellene kint hozza esetleg nelkule nem lehetne nem tudjatok?elore is koszi
#46 - Csilla - 2017.05.30. - 11:42
Sziasztok! Mi is jún.14-től 21-ig leszünk Costa Teguise településen ketten..szívesen csapódnánk autóbérléshez..
#47 - Timi - 2017.06.11. - 12:41
Aki kirándulni szeret és nem a napon aszalódni, annak is nagyon jó választás a sziget. Gyönyörű helyek vannak. Olvastam, hogy a Rancho Texas Park felejtős. Hát ez nem igaz! Autóbérlés alap és sima ügy a Cabrera Medinánál. Szerintem kevés az 1 hét.
#48 - Vicky - 2017.06.22. - 21:50
Sziasztok! Most néztem, hogy a Fred Olsen hajótársaság visz át autót Lanzarote és Fuerteventura között. 1 autó+ 2 személy odavissza 121 Euro interneten előre megvéve.
https://www.fredolsen.es/en-US/CompraOnline/C-DatosTarifa.aspx
#49 - Dia - 2017.06.28. - 22:50
én a Touristticket-nél fizettem be egy egésznapos Fuerteventura Tour-ra (Lanzarote-ról). 44 eur a felnőtt, 22 eur a gyerek. Ebben a komp, Aloe farm és kecske sajt üzem látogatás, Betancuria, homok dűnék voltak busszal.Ugyanennyi lett volna csak a komp és elvittek az érdekesebb helyekre, bár mindenhol a vásárlás promózása volt a cél, de ez nem kötelező. én az egysávos hegyoldali úton nem biztos, hogy mertem volna vezetni,így összességében szerintem megérte;)
#50 - Vicky - 2017.06.29. - 19:42
Sziasztok!
Az autóbérlés után szeretnék érdeklődni, remélem tudtok segíteni. Ami szemet szúrt, hogy csak hitelkártyával lehet fizetni. Mindenhol így van? Remélem nem, mert az sajnos nincs.
Ha esetleg tudtok valamilyen céget, ahol bankkártyával, esetleg KP-val lehetne fizetni, hálás lennék.
Előre is köszönöm :)
#51 - Moe - 2017.09.21. - 12:16
Sziasztok. 2-en megyünk Lanzarotera november 8-15 között. Minden hasznos infót szívesen fogadunk. ( Binter, komp,közlekedés.) Autoberlesbe betarsulnank. Szállás Apartmento Casa Mamen. Köszönöm.
#52 - Klári - 2017.10.22. - 22:07

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás