Madrid - tippek, tanácsok, szállás

Utazás nyaralás info » Spanyolország » Városok, nyaralóhelyek » Madrid tanácsok, közlekedés

Hasznos tippek, közlekedési információk Madridba utazóknak, madridi szállás

Madrid, Debod templom

Madrid nevezetességeinek részletes, fényképes bemutatása itt található

Szállások Madridban

Szállás Madridban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Bármilyen kérdés esetén olvassa el a gyakran ismételt kérdések internetes szállásfoglalásnál részt, és ha nem talál választ, írjon az utazas-nyaralas.info e-mail címére.

Madrid hotel

Utazás Madridba

Budapestről közvetlenül a Wizz Air, és a Ryanair indít olcsó fapados járatokat Madridba, Spanyolország fővárosába. A két low-cost légitársaságon kívül, az Iberia járataival is közlekedhetünk. Vagy akinek közelebb van Pozsony, mint Budapest, onnan is utazhat Madridba, Ryanairrel.

Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Akik, a rendkívül hosszú út ellenére, autóval indulnának útnak, azoknak az oldal autós útvonaltervezője lehet segítségükre.

Repülőtér, Madrid

Madrid repülőtere - bejutás a városba

Madrid repülőtere a Barajas repülőtér, 12 km-re, északkeletre található Madridtól. Európa legnagyobb, Spanyolország legforgalmasabb, és egyben Európa 6. legforgalmasabb repülőterének számít. 1928-ban nyílt, 2016-ban 50,2 millió utas fordult meg itt. A repülőtérről Madridba való bejutásnak számos módja van:

Taxival: 10 km-es út felett fix 30 EUR a díj a repülőtér és a városközpont között. Az út kb. 25 perc. 10 km alatt a minimális díj 20 EUR.

Metróval: A madridi repülőtérnek két metrómegállója van (a 8-as metróvonal megy ki oda). Egyik megálló a 2-es terminál mellett, ez szolgálja ki az 1-2-3-as terminált, a metrómegálló tehát az 1-es és 3-as termináltól is elérhető, a másik metrómegálló pedig a 4-es terminálnál van. A metrójegy ára (a tervezett megállók számától függően) 1,50-2 Euró, ugyanakkor a repülőtérről, és a repülőtérre 3 Eurós kiegészítő metrójegyet (Billete Suplemento Aeropuerto) kell vásárolni, így a teljes viteldíj 4,50-5 Eurót tesz ki. A metró mindössze 12 perc alatt megérkezik a Nuevos Ministerios metróállomásra. Itt át lehet szállni a 6-os, és 10-es metróvonalakra is, valamint a C3 és C4 vonalú elővárosi vonatokkal is gyorsan be lehet jutni a városközpontba. További átszállási lehetőségek: a Mar de Cristal állomásnál a 4-es metróra, valamint a Colombia állomásnál a 9-es metróra.

A 200-as busz a T1, T2, T3, T4 terminál elől, Avda. De America megállóig közlekedik, 12-16 percenként. A buszjegy ára mindössze 1,50 Euró. Az Avda. De Americán, a 200-as busz végállomásán át lehet szállni a 4-es, 6-os, 7-es, és 9-es metróra, valamint a végállomás előtt eggyel leszállva az 5-ös metróra, annak Canillejas állomáson, és metróval továbbmenni a cél felé. Ez a busz+metró kombináció a legolcsóbb bejutás a városba a reptérről.

A 101-es busz pedig a T1, T2 és T3 terminál elől indul, és az 5-ös metró Canillejas állomásáig visz, a jegyár erre is 1,50 EUR.

Repülőtéri expresszbusz az Exprés Aeropuerto, melynek a repülőtértől mindössze három megállója van: O'Donell, Plaza de Cibeles, és Atocha. 40 perc alatt ér a végállomásra, a viteldíj 5 Euró, melyet közvetlenül a sofőrnek, készpénzben kell kifizetni. Kb. 18 percenként közlekedik. Menetrend - a reptérről ITT, vissza a reptérre ITT. A repülőtéri expresszbusz éjszaka is közlekedik (de akkor nem az Atochától, hanem a Plaza de Cibelestől indul!), így akinek korán reggel indul vissza a repülőgépe, amikor még nincs metróközlekedés, ezzel kimehet a repülőtérre, nem kell taxiznia. Az éjszakai menetrend itt érhető el, az alján a jobb oldalon a fekete táblázatban látszanak felül a hétköznapi, alul a hétvégi éjszakai indulások a Plaza de Cibelestől.

Repülőtéri vonat is közlekedik, kizárólag a 4-es termináltól, a belvárosba. Ez a C-1-es elővárosi vonal, a vonatok fél óránként járnak, a pontos menetrend itt megnézhető (a repülőtér állomása: Aeropuerto-T4, ezt kell kiválasztani a lekeresésnél). A jegyár a vonatra a városközpontig 2017-ben 2,60 Euró. A megállók a reptértől Chamartin (11 perc), Nuevos Ministerios (18 perc), Atocha (25 perc), Méndez Alvaro (29 perc), Pirámides (35 perc) és Príncipe Pío (38 perc utazás után). Ez az egyik legolcsóbb bejutási módszer, csak a hátránya, hogy először át kell menni a 4-es terminálra, ha nem oda érkezik a gép.

A repülőtér termináljai között ingyenes buszjáratok közlekednek, 5 percenként.

Madrid repülőtér

Tömegközlekedés Madridban...

Útvonaltervező, metrótérkép

Madridi tömegközlekedési útvonaltervező: a Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezője remekül használható.

Madrid metrótérképe (PDF)

Metrómegállók, és a metróvonalak menetrendje

Madrid interaktív térképe, a nevezetességek feltüntetésével

Madrid metró

Vonaljegy

A vonaljegy (Billete EMT, buszra) az "A" zónában 1,50 Euróba kerül. A metrójegy (Billete metro) az "A" zónában 5 megállóig 1,50 EUR, majd minden újabb megálló után plusz 0,1 EUR, de maximum 2 EUR (10 vagy több megálló esetén). A jegykiadó automatának csak meg kell adni a végállomást, így az árat kikalkulálja. A repülőtérről/repülőtérre ezen felül 3 EUR-s kiegészítő jegyet kell venni.

A gyűjtőjegy (billete 10 viajes) 2017-os árakon 12,20 Euróba kerül, és 10 utazásra érvényes buszra és metróra az "A" zónában. Több ember között megosztható (természetesen mindenkinek érvényesíteni kell). Nincs korlát a metróállomások számát illetően, belőle egy jeggyel 10 állomásnál többet is utazhatunk, ameddig az "A" zónában maradunk (kivéve: repülőtér), ezt a zónát turistaként gyakorlatilag sose fogjuk elhagyni.

Jegyautomata Madridban

Turistajegy

Turistajegy (Abono Transporte Turístico) is vásárolható 1, 2, 3, 5, és 7 napra. Naptári napokkal, nem pedig 24 órás időszakokkal kell számolni az érvényességét. Ezzel korlátlan számban lehet utazni a választott napokon, és zónákon belül metrón, buszon, az ML1 vonaton, és a zónán belüli elővárosi vonatokon is. Fontos információ, hogy a turistajegy mellé a hozzá járó jegyet is magunkkal kell vinni, amelyen feltüntetésre kell, hogy kerüljön az utas azonosítószáma (pl. útlevél, vagy személyi igazolvány szám). A turistajegy megvásárolható, többek között, az összes metróállomáson, bizonyos trafikokban, és újságárusoknál, turistainformációs pontokon, utazási irodákban, szállodákban, valamint a repülőtér T1, T2, és T3 termináljain, a metróinformációs pontoknál is. Turistáknak általában elegendő "A" zónára szóló turistajegyet venni: ezt egész Madridban lehet használni, a városhatáron belül érvényes. Turistajegy birtoklásával a repülőtérre és repülőtérről nem szükséges kiegészítő jegyet venni (A zonás esetén sem).

Árak ("A" zóna, 2017):

1 napra: 8,40 Euró
2 napra: 14,20 Euró
3 napra: 18,40 Euró
5 napra: 26,80 Euró
7 napra: 35,40 Euró

11 éven aluliaknak 50% kedvezmény, 4 év alatt ingyenes a közlekedés.

Madridi metró

Városnéző busz

A madridi városnéző busz (Madrid CityTour) árai 2017-ben: 1 napra 21 EUR (7-15 éveseknek: 10 EUR, 7 év alatt ingyenes), 2 napra 25 EUR (7-15 éveseknek: 13 EUR, 7 év alatt ingyenes). Online kedvezményes jegyek vehetők. Csúcsidőszakban 8, a hidegebb hónapokban 14 percenként jár. A jegy érvényességi ideje alatt egy jeggyel bárhol leszállhatunk, majd felszállhatunk egy következő buszra bármennyiszer. Két útvonala van, van a kék - Madrid történelmi részében közlekedik, és a zöld - Madrid modern részében jár. Az útvonal itt megtekinthető.

Madrid városnéző busz

Taxi

A szerződött, törvényes madridi taxik fehérek, oldalukon piros áthúzással, és Madrid címerével, tetejükön taxi jelzéssel. Hivatalos, megszabott taxi árak Madridban: Hétköznap 7:00-21:00: alapdíj 2,40 EUR + 1,05 EUR / km + 20,50 EUR / óra. Hétköznap 21:00-07:00, hétvégén és ünnepnapokon egész nap: alapdíj 2,90 EUR + 1,20 EUR / km + 20,50 EUR / óra. Kiegészítő díjak: vasútállomásoktól, és vasútállomásokhoz, buszállomásoktól és buszállomásokhoz +3 EUR. 5-nél több utas esetén +1 EUR / utas. A Barajas repülőtérről és a repülőtérre fix 30 EUR a viteldíj Madridból. Uber Madridban nincs, Spanyolországban betiltásra került.

Egy adott út költségét ITT lehet kikalkulálni.

Madrid taxi

Csomagmegőrzés

A nap 24 órájában nyitva tartó csomagmegőrző Madridban a repülőtér 1-es, 2-es és 4-es terminálján található (0-2 óra 6 EUR / csomag, 2-24 óra 10 EUR / csomag). A T1 és T4 terminálon a 0. szinten, a T2 terminálon az 1. szinten van. Ezen kívül, a madridi Atocha pályaudvar épületében működő csomagmegőrző 6:30-22:20-ig, a Chamartin pályaudvar épületén kívül lévő (kijárat a 18-as vágánynál) csomagmegőrzési lehetőség 7-23:00-ig tart nyitva. Mindkét vasútállomás az 1-es metróval érhető el.

Madrid csomagmegőrző

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés Madridban és környékén

Bérelhető autók keresésére, ha Madridba, vagy bárhova Spanyolországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Madridi éghajlat és időjárás

Madrid éghajlata mediterrán, az éghajlatra jellemzőkhöz képest hidegebb telekkel, de igen forró nyarakkal. Madrid Európa legnapfényesebb városa: a napsütéses órák száma több, mint Európa bármelyik másik fővárosában. A város éghajlata igen száraz, és a páratartalom viszonylag alacsony. Így nyáron szinte mindig napfényre, és melegre lehet számítani. A július, és augusztus kifejezetten forrónak mondható, rendszeresek a 30 fok feletti napi csúcshőmérsékletek, a hőmérsékleti értékek még a 40 fokot is elérhetik, a nyári hónapokban a klíma szinte elviselhetetlen. Ez az év két legkevésbé csapadékosabb hónapja is. A Magyarországtól megszokottaktól eltérően, ezekben a nyári hónapokban a legforróbb napokon is hűvösek az éjszakák: kb. 18 fokra hül le a hőmérséklet naplemente után. Május, június, szeptember, és október szintén kellemesen meleg, és napsütéses, ugyanakkor a forróság ezekben a hónapokban kevésbé jellemző.

A hegyek közelségének köszönhetően a téli hőmérsékletek meglepően alacsonyak lehetnek: a téli hónapokban 2-3 fok közötti átlagos minimum, és 9-13 fok körüli átlagos maximumhőmérsékletek a jellemzőek, napközben jellemzően 8-10 fok van, éjszaka fagy is előfordulhat. A hegyek közelsége miatt a madridi levegő télen-nyáron igen tiszta, és friss!

Összehasonlítva a magyarországi éghajlattal: januárban az átlag napi legmagasabb hőmérséklet Madridban 9,7 fok (Budapesten ezzel szemben 1,2 fok), áprilisban 17,5 fok (Budapesten 16,3 fok), júliusban 31,2 fok (Budapesten 26,5 fok), októberben pedig 19 fok (Budapesten 16,1 fok).

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés, tengervíz-hőmérséklet

Madrid időjárás, hőmérséklet statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk madridi látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. Ezért, a fenti táblázat értékeinek figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Madridban, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Madrid korábbi időjárása

Jelenlegi időjárás és előrejelzés

Find more about Weather in Madrid, SP

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások (2012-2014) |
Legújabb hozzászólások (2015-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Szia Tibcsi!
Mi áprilisban megyünk Real Madrid-Malaga meccsre, 5 napot leszünk Madridban. Hol érdemes szállást foglalni, ha minél több helyre szeretnénk eljutni? A stadion, a reptér, vagy a belváros közelében?
Lenne még egy dolog, amiben szeretném a segítségedet kérni, de jobb szeretném privátban. Azt lehet?
#1 - Heni - 2015.01.21. - 11:12
Szia!

A reptéren közelében szerintem ne. A belvárosban vagytok a legközelebb a nevezetességekhez, de a szállás is drágább, tehát külsőbb részeken lehet többet kell utazni, de olcsóbb szállások lehetnek.
Az oldal legalján a narancssárga sávban "Kapcsolat"ra kattintva küldhetsz privát üzenetet.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.21. - 11:27
Szia! Az lenne a kérdésem,hogy Madridból milyen opciókkal(ár, idő) lehet eljutni az El Escorialhoz? Előre is köszönöm a választ!
#3 - Xabi - 2015.01.21. - 18:23
Szia!

Válasz a Madrid menüpont ( https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid.html ) 34-es (2009.03.22-es) hozzászólásában.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.21. - 20:06
Szia Tibcsi!
Mennyire drága az élet Madridban? Boltok, éttermek, kávézók stb. érdekelnek elsősorban, magyar viszonylatban.
A másik kérdésem a repülőjegy árakra vonatkozik. Nem vagyok tapasztalt e téren. áprilisban utazunk, jelenleg oda-vissza kettőnknek 62 eFt körül tudok foglalni. érdemes még várni, vagy ez csak feljebb megy? Tudom, hogy a wizzair szokott akciózni, de nem tudom, merjek-e várni egy ilyen lehetőségre. Köszi előre is!
#5 - Heni - 2015.01.22. - 09:49
Szia!

Kb másfélszeres-kétszeres árakkal számolhatsz Magyarországhoz képest, de függ attól, hogy hol eszel, vásárolsz, kávézol.
Nagyjából ilyenkor szoktak a legolcsóbbak lenni a jegyek 2-3 hónappal előtte, ha 1 hónap van az utazásig, már általában magasabbak, és ez elég jó ár, ha ketten oda-vissza összesen annyit fizetnétek, de nem tudom azért megjósolni, ha vársz egy Wizz Air akcióra, ami pont olyankorra érvényes, az bejöhet, de szerintem kockázat, és akkor naponta figyelheted.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.25. - 00:28
Köszönöm szépen az infókat!
#7 - Heni - 2015.01.26. - 11:53
Szia
Hol lehet Madridban biciklit bérelni?és mennyiért?
Nagyon Köszönöm :-)
#8 - Viki - 2015.01.27. - 12:54
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.27. - 14:26
Szia!

Segítséget kérnénk! Májusban megyünk igaz még csak Bilbao-ba, de én már vágom a centit...Szerinted hogyan jutok el oda Madridb gyorsan és olcsón?
Köszi a választ! Sly
#10 - Sly - 2015.01.30. - 22:01
Szia!

Madridból Bilbaóba eljuthatsz repülővel, vonattal, vagy busszal.
A leggyorsabb repülővel, most még viszonylag olcsó ennyire előre, bizonyos dátumokra (1 órás út):
https://www.aireuropa.com/en/flights#/book-flights
http://www.iberia.com/
Vonattal 5 óra, vonatttól függően Atocha vagy Chamartin pályaudvartól, előre foglalva olcsóbb mint a helyszínen, de most még nem adja ki a májusi dátumokat:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/horarios.html
Busszal, az avda De America pályaudvartól busztól függően 4-5 óra, olcsóbb lehet mint a vonat, de kevésbé kényelmes. http://www.alsa.es/
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.31. - 02:19
Nagyon köszönöm, átnézem a lehetőségeket!
#12 - Sly - 2015.01.31. - 19:45
Szia Május elején megyünk Madridba bikaviadalra szeretnénk lefoglalni az Arénába a helyjegyet 18:30 kor kezdődik a műsor mit tanácsolsz hová foglaljunk Közép árkategóriában?illetve van valamilyen közvetlen buszjárat a reptérről,ami 5 Euroért bevisz Madrid City-be tudnál erről a buszról 1 fotót küldeni ?Nagy segítség lenne h ne ott kelljen kóvályognunk hanem tudjuk h mit keressünk naagyon köszönöm :-)
#13 - Viki - 2015.02.07. - 10:53
Kedves Tibcsi es Forumozok!
Az egyes szamu repteri Terminalrol szeretnek az Atochaig eljutni.
Melyik lenne a legolcsobb megoldas erre?
Koszonom a valaszt!
#14 - Agnes - 2015.02.07. - 12:34
Sziasztok!

VIKI: Nem tudom hogy milyen helyek vannak, mik a választási lehetőségek a kategórián belül. általánosságban előbbről jobban látni, de van aki jobban szeret feljebb ülni, mert ott védve van a naptól/széltől (a napos részek olcsóbbak), és vannak akik félnek elől, tehát pl. ideális lehet középen. Horizontálisan pedig persze nem jó nagyon szélen. Kép a reptéri expresszbuszról: http://www.rentautobus.com/upload/images/tinymce/Bus-for-airport-transfer-in-Madrid.jpg


áGNES: A legegyszerűbb közvetlenül repülőtéri expresszbusz az Atocháig, 5 EUR. Olcsóbb 1,5 EUR-val: 200-as busszal Avenida de Americáig, onnan 6-os metróval Pacifico állomásig, onnan meg 1-es metróval Atocha vagy Atocha Renfe (ha a vasútállomásra mentek) állomásig.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.07. - 14:55
Sziasztok ! 3 hét múlva utazunk Madridba és mindenképp szeretnénk Valenciában is eltölteni egy napot. Vonattal vagy busszal jutunk el és ezek mennyibe kerülnek? Tudunk esetleg online jegyet venni itthonról vagy inkább ott helyben vegyük meg? Nagyon Köszönöm a segítséget
#16 - Somogyi Nóra - 2015.02.10. - 21:51
Szia!

El lehet jutni Madridból Valenciába busszal, vonattal, és repülővel is (AirEuropa légitársaság).
Busszal olcsóbb mint vonattal (kivéve a regional vonat), de lassabb. A http://www.avanzabus.com -on lehet árakat, menetrendet nézni, és jegyet foglalni.
Vonatra is lehet előre jegyet venni, a renfe.com-on, előre foglalva olcsóbb is vonatjegy. Vonatból van nagy sebességű, valamint olcsóbb de sokkal lassabb, azaz nagyon nagyon lassú regional vonat is. További információk a vonatos közlekedésről a Közlekedés Spanyolországban menüpontban.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.10. - 22:06
Sziasztok!
Szuper az oldal. Ez alapján már meg tudom oldani a városba bejutást. Bár google-maps-be bárhogy írom be, nem ajánlja fel azt a buszos megoldást, miszerint az Avda de Americánál kéne átszállnunk. Mindenképpen a 200-as+74-es buszt javasolja.
Pont a központban tervezünk megszállni a Hostal La Jerezanában 1 éjszakára (Cruz, 26, 28012 Madrid), remélem jó lesz, elég jó áron van.
Ami számomra nagyobb gondot okoz az másnap a reptérre való kijutás lesz. Oda szintén a google-maps csupán metrós kombinációt javasol. Mi lenne a legolcsóbb kijutási lehetőség a városközpontból (Mercado de San Miguel piac), illetve mennyi időt venne igénybe vagy milyen sűrűn közlekedik?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
és gratulálok az oldalhoz!
#18 - artepetra - 2015.02.15. - 16:38
Sziasztok!
A metrójeggyel és a gyűjtőjeggyel át lehet szállni egyik metróvonalról a másikra, vagy minden egyes átszállásnál új jegyet kell érvényesíteni?
Köszönöm
#19 - éva - 2015.02.15. - 16:55
Sziasztok!

ARTEPETRA: A legegyszerűbb reptéri expresszbusszal lesz Plaza de Cibelesig, onnan pedig 2-es metró Puerta de Solig. Nekem azt sehogy sem javasolja amit írtál, nem is tudom, hogy a 200-as busz meg a 74-es kapcsolódik-e. úgy látom hogy 200-as busz Avenida Americáig, onnan pedig 52-es busz Plaza Canalejasig (vissza persze ugyanez), de így akár 1 óra 15 perc, és max fél euró a spórolás, ezért nem érdemes ekkora kerülőt tenni. Inkább akkor ha a legolcsóbb, 200-as busz Avenida Americáig, onnan meg metró.


éVA: át lehet szállni a gyűjtőjeggyel. Sima metrójegy, nem gyűjtőjegy esetén is át lehet szállni, a jegy ára a távolságtól függ (egyszerűen meg kell adni, hogy hova mész, ha ilyen típusú, nem gyűjtőjegyet veszel).
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.16. - 14:00
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az Alsa honlapján néztem Madrid-Granada buszt, és oda-vissza 36 eurót írt ki. Ez szerintetek mennyire reális? (Jún elején mennék és így olcsóbban jönne ki, mintha Malagába repülnék.

Előre is köszönöm a válaszokat!
#21 - Zoli - 2015.02.19. - 21:37
Szia!

Igen, ha az alsa weboldala azt adja ki, akkor annyi, sőt én többségében olcsóbban, 33,8 EUR-ért látom oda-vissza (időponttól függ). Ugyanakkor ezek online árak, ha nem veszed meg a neten, a helyszínen több lehet.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.20. - 17:53
Kedves Tibcsi!

Koszonom a valaszodat!
#23 - Agnes - 2015.02.21. - 12:54
Köszönöm a választ!
#24 - Zoli - 2015.02.22. - 20:32
sziasztok!
Aug. 15-18-ig keresek Madridban ár-érték arányban megfelelő szállást 3 napra 4 felnőtt részére,privát fürdővel, légkondival, lehetőleg két hálószobával és parkolási lehetőséggel. Hostalokat találunk a neten, de parkolóhely általában nincs..
ha van valami ötletetek, szívesen fogadom.....előre is köszi a választ..
#25 - TOMI - 2015.02.26. - 22:56
Szia!

Sajnos konkrét szállást nem tudok ajánlani, itt elég sokból lehet választani: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Madrid.htm?a_aid=9088
érdemes mindig elolvasni az értékeléseket, akár külső oldalakon is, hogy lássátok, hogy ti szempontjaitoknak mennyire felel meg a szállás, meg egyáltalán, nem mocskos-e, vagy van nagyon rossz helyen, és azért az árért lehetne sokkal jobbat találni. így jobban is jártok, mintha bárki ajánlana, az ilyen értékelések tapasztalataim szerint nagyrészt fedik a valóságot.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.27. - 00:33
Szia!
A repülőtérről egyenesen a Vicente Calderon stadionba megyek, és a táskámat szeretném csomagmegőrzőben hagyni. Azt láttam, hogy a repülőtéren és a pályaudvaron van csomagmegőrző, de a stadion környékén nincs erre lehetőség? Mennyibe kerül? Köszönöm!
#27 - Peter - 2015.03.08. - 21:40
szia! Madridból szeretnénk alicanteba menni, vonattal. Online próbálkoztam, de ha angol nyelvet állítottam akkor is maradtak spanyol részek a foglalásnál. jún 11 9-11 óra között gondoltam az indulást, jún 14 este jönnénk vissza madridba. mennyibe kerül a legolcsóbb vonatjegy 2főnek? köszönöm a választ
#28 - jános - 2015.03.09. - 05:11
Sziasztok!

PETER: A stadionban nincs csomagmegőrző. Azaz olyan dolgokat megőriznek, amiket nem vihetsz be, pl. üvegek, de nem valószínű hogy nagyobb táskákat is be lehet adni.


JáNOS: Ezek jegytípusok, és osztályok. A Közlekedés Spanyolországban menüpontban le van írva, hogy a spanyol kifejezések mit jelentenek. Ha most veszed a jegyet, a legolcsóbb jegy egy főre oda 23,35 EUR a 10:45-ös vonatra (Promo jegyár, Turista Plus osztály), vissza Madridba pedig egyelőre még nem ad ki vonatokat.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.09. - 15:22
Szia Tibcsi!
Le tudnád írni légyszíves hogy lehet eljutni a reptérről arra a vasutallomasra ahonnan indul a vonat Alicanteba! Előre is köszönöm!
Kornelia
#30 - Kornelia - 2015.03.23. - 13:50
Szia!

Az Atocha pályaudvartól megy a vonat Alicantéba, a legegyszerűbb közvetlenül repülőtéri expresszbusszal a végállomásig, Atocháig.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.23. - 13:58
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy az Amaral Hotelbe mennénk a Calle Gral Varela-n van. A repülőtérről hogyan lehet a leggyorsabban tömegközlekedve odajutni. Előre is köszönöm, ha valaki segítene.
#32 - Annamari - 2015.03.24. - 12:38
Szia!

A reptérről 8-as metró Nuevos Ministeros állomásig, majd onnan 10-es metró Cuzco állomásig.
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.24. - 13:23
Szia Tibcsi! Nagyon szépen köszönöm. és a reptérről egyszerűen megtaláljuk majd? Nagyon izgulunk. Te többször voltál már?
#34 - Annamari - 2015.03.24. - 13:25
Szia!

A 4-es és a 2-es terminálon is van metróállomás, utóbbi az 1-es és 3-as termináltól is elérhető. Nagyon jól ki van táblázva, termináltól függően rövidebb-hosszabb gyaloglással elérhető a metró. Nem kell izgulni.
A Cuzco metróállomástól pedig a szállás: https://goo.gl/maps/4TkMG
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.24. - 15:40
Nagyon szépen köszönöm. Nagyon sokat segítettél.
#36 - Annamari - 2015.03.24. - 20:11
Majusban megyunk Madridba,valamikor ejjel erkezik meg a repulo,kerdesem az lenne hogy a 8 metro hany oraig kozlekedig,egyes oldalokon 12 orat,masokon meg fel kettot ir.Es a terminalnal az jegyautomatan lehet-e 3 napos turista jegyet venni(talan 18,40 Euro).Koszonom szepen ha valaki segitene.
#37 - Todor Tibor - 2015.04.04. - 18:41
1:33-kor megy az utolsó 8-as metró a reptérről: http://goo.gl/qKfn2y
Igen, lehet minden típusú tömegközlekedési jegyet venni a reptér metróállomásán.
#38 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.05. - 21:48
Szia Tibcsi!
Pénteken indulunk Madridba, szeretném a segítségedet kérni az alábbiakban:
- Az Amaral Hotelhez hogy tudunk a legkevesebb pénzből eljutni a reptérről? 7 napos jegyet csak a következő naptól veszünk. Olvastam, hogy valakinek ajánlottad a metró-metrót, de ő a leggyorsabb megoldást kereste. 
- Iható a csapvíz?
- Jól látjuk, hogy távolsági közlekedés esetén (Toledo, Segovia) a busz jóval olcsóbb, mint a vonat? Buszjegyet érdemes online, előre venni (alsa.es), vagy nincs sok különbség az árban, ha a helyszínen vesszük meg? Ha online, hogy működik? Van vonalkód olvasó a buszokon?
- Két szállásunk is lesz, az egyik Tetuán (Amaral Hotel), a másik San Blas (Ibis Budget Madrid Valentin Beato) területén. Nem tudsz véletlenül olcsó, menüztetős helyeket a környékeken? Olyanra gondolok, ahol a helyiek esznek, nem a turisták 
- Melyik élelmiszerláncnál érdemes vásárolni?
Nagyon szépen köszönöm a válaszaidat előre is!
#39 - Heni - 2015.04.13. - 10:16
Szia!

- 8-as metróval Nuevos Ministeriosig, majd 10-es metró Cuzco megállóig a legegyszerűbb. Ha 1-2 EUR-t akartok spórolni, akkor 200-as busz Avenida de Americáig, majd 6-os metró Nuevos Ministeriosig, és innentől ugyanúgy 10-es metró.
- Online nem olcsóbb a buszjegy, és nem szükséges online venni, lesz hely, de azért érdemes lehet az utazás előtti nap megvenni a jegyeket az állomáson. Ha online vesztek, akkor a megadott személyi igazolvány számotokat veti egybe a sofőr.
- A csapvíz természetesen iható egy nyugati fővárosban, ráadásul a madridi egész Spanyolországban az egyik legjobb, a környező hegyekből jön.
- Sajnos nem tudok ajánlani konkrét éttermeket konkrét környékeken.
- Mercadona, Alcampo (az Auchan a spanyol nevén), Lidl a legolcsóbbak, de ez függ attól, hogy a környéken mi van, mert bizonyos szupermarketek csak külvárosban vannak, a belvárosban inkább a valamivel drágább El Corte Inglés üzletek, a Google térképen tudsz rákeresni ezekre a szupermarketek nevére, hozzáírva, hogy Madrid és akkor látszik, hogy a szállás közelében milyenek vannak.
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.13. - 12:58
Nagyon szépen köszönöm, hihetetlenül nagy segítség vagy!
Heni
#41 - Heni - 2015.04.13. - 13:06
Szia!

Lehet, hogy korábban már érdeklődtek ezzel kapcsolatban nálad, de sehol sem találok Madridon belül strandot. A szállodák medencéin kívül nincs is más fürdőzési lehetőség? Előre is köszönöm!
#42 - Gábor - 2015.04.19. - 13:07
Szia!

Van több is, de nem ismerem konkrétan őket, hogy milyenek. Több inkább nagyobb sportközpont, melynek strand, azaz kültéri medence részei is vannak. Itt olvashatsz 3 kiemeltről: http://www.timeout.com/madrid/things-to-do/swimming-pools-in-madrid
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.19. - 22:09
Szia,
Rossz csatlakozás miatt egy jó félnapunk lesz Madridban. A legfontosabb látnivalókat szeretnénk megnézni. Nyilván valamit enni is szeretnénk és itt kérem a segítségedet. Korábbi utazások során voltunk olyan kis talponálló üzletben, ahol ott a szemünk láttára sütötték meg a tengeri herkentyűket, melyeket a kirakatból vettek éppen akkor be. Nem csináltak semmiféle előkészítést, csupán megsózták és már sütötték. Nagyon finom volt, minden, nem felejtem az ízeket, a mai napig sem. Ezek a helyek tiszták voltak és higiénikusak, dacára annak, hogy az étkezés végén a szalvétát használat után mindenki a padlóra dobta és estére már térdig ért. Kérdésem, hogy léteznek e még ilyen helyek Madridban, hogy hívják és hol találni őket.
Ettünk még csurrót is meg más egyéb egyszerű finomságokat, de már nem emlékszem a nevükre. Léteznek még ilyenek? Segítségedet előre is megköszönöm!
üdvözlettel:
Attila
#44 - Attila - 2015.04.20. - 11:57
Szia!

Sajnos nem tudom melyik lehet ez az étterem, hogy kirakatból veszik ki, stb. Churro biztos van, további spanyol ételekről a spanyol konyha menüpontban olvashatsz: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/spanyol-konyha.html
Ha ezek szerint érdeklődtök a helyi ételek iránt, mindenképp menjetek el a Mercado San Miguel gourmet-piacra, ahol sok mindent kóstolhattok:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid.html#mercado-san-miguel
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.20. - 15:46
Mindenütt az A zonáról írnak, amikor metrózás, vagy tömegközlekedés van. Hogy kell az A zónán továbbutazni? ( leginkább metro , esetleg busz )
Az út elején kell megvennem a jegyet B1 v B2 zónáig, Vagy hol fizetem a plusz pénzt, ? Lehet a külső zónás turistabérletet is venni?
Félek nem találunk szállást metróvonalon, csak sok gyaloglással--
Szállás ebben az esetben is lehet hogy praktikusabb a belvárosban ha tömegközlekedünk.
Ahova mennénk: Alcorcon, Leganes, Gerafe több helyre. Vagy oda már kocsit kell bérelni:?
Köszönöm
#46 - Mariann - 2015.04.21. - 17:14
Szia Tibcsi,
A #121 sz. választ köszönöm, jó ötletnek tartom a piacon jót kóstolgatni a helyi ételekből.
Köszönöm szépen a választ!
üdvözlettel:
Attila
#47 - Attila - 2015.04.22. - 11:11
Kedves Mariann!

A metrójegy ára a belvárosban távolságtól függ. Alcorncornba, Leganesbe, és Getafe-ba a 12-es metróvonal közlekedik, arra MetroSur jegy kell, ami 1,50 EUR egy útra. Az A zónás turistajegy jó minden madridi buszra, az A zónán kívüli metróvonalakra T zónás turistajegyet lehet venni, melynek árai 1,2,3 és 5 napra 17, 28,40, 35,40 és 50,80 EUR.
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.23. - 19:10
Köszönöm !
#49 - Mariann - 2015.04.24. - 08:49
üdvözlöm, érdeklődöm, hogy Madrid központjából hogyan lehet legegyszerűbben Toledóba eljutni, kb. mennyi az utazás időtartama? Előre is köszönöm a választ. üdv, Emese
#50 - emese - 2015.05.05. - 21:57
Madridból Toledóba vagy Atocha állomástól lehet menni vonattal 12,90 EUR-ért, 33 perc alatt - www.renfe.com
Vagy busszal 60-90 perc alatt a Plaza Eliptica buszállomástól, 5,43 EUR-ért: www.alsa.es
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.06. - 15:59
Szia!

érdeklődöm, hogy a Bernabéu-túra illetve a többnapos korlátlan metro+buszbérlet /turistabérlet/ fizethető-e American Express blue kártyával?

Előre is köszönöm!
#52 - Gábor - 2015.05.08. - 19:00
Szia!

Nem tudom pontosan, ha Magyarországon széleskörűen elfogadják, akkor ott is biztos. De minkét jegyet mindenesetre online is meg lehet venni, és úgy elfogadnak American Express-t.
Turistajegy itt: http://www.madridcard.com/en/compra#171
Bernabeu-jegy itt: http://www.realmadrid.com/en/tickets/bernabeu-tour
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.09. - 17:43
"A" zónás turistajeggyel használhatom a C1-es vonalon a vonatot a repülőtérről az Atocha állomásig (ill. majd vissza a repülőtérre)?
Köszönöm.
#54 - BáGá - 2015.05.15. - 14:43
Nem, arra vonatjegy kell, 2,60 EUR-ért. Csak a 4-es termináltól megy a vonat.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.18. - 10:33
Kedves Tibcsi!

Szeretnék érdeklődni, egyes múzeumokban melyik napokon vagy mikor lehet ingyenes látogatást tenni. 5 évvel ezelőtt már voltam Madridban és emlékszem adott időben mentünk valahova, csak nem emlékszem mikor és hova :)
#56 - Heni - 2015.05.22. - 17:17
Kedves Heni!

A Madrid menüpontban megtalálod az ott szereplő múzeumok ingyenes belépési idejét (ha van):
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid.html
ami ott nem szerepel, azt pedig a múzeumok hivatalos oldalán:
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.22. - 18:14
Szia! Egy Spanyol túrát szervezek magunknak és ehhez szeretnék egy kis segítséget! Madridből szeretnénk Valenciába menni, majd pár nap múlva Barcelonába. Az útvonal tervezőben láttam, hogy van valamilyen vonat, ami másfél óra alatt van Valenciában. Ez milyen járat és mennyibe kerül? Láttam, hogy adtál meg menetrend oldalt, de sajnos spanyolul még nem tudok és nem tudtam az árakat megnézni, főleg ezt a gyors járatot. Ezután a Valencia-Barcelona jegy árat szeretném megkérdezni. Valenciában október elején még lehet fürödni a tengerben? Jó idő lesz még akkor? Vagy inkább szeptember végén? köszi
#58 - Kati - 2015.06.14. - 11:16
Szia!

A Madrid-Valencia, Valencia-Barcelona, Madrid-Barcelona vonatok ára időponttól függ, előre foglalva olcsóbb árak kaphatók, ezek az árak a renfe.com oldalon nézhetők, ami angol nyelvre is állítható, valamint még információkat kaphatsz erről a Közlekedés Spanyolországban menüpontban. Megnézhettek repülő árakat is (aireuropa.com, vueling.com), valamint Madrid-Barcelona / Valencia-Barcelona esetében a vonatnál lassabb, de olcsóbb busz mellett is dönthettek (alsa.es)
Szeptember végén/október elején lehet még fürödni a tengerben.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.14. - 15:01
Köszi! Még egy kérdés! 4 jegy ár is fel van tüntetve. Nem találom a jelzések jelentését. Kaphatnék egy kis segítséget hozzá?
#60 - Kati - 2015.06.14. - 16:00
Ezeket megtalálod a Közlekedés Spanyolországban menüpontban, a Vonattal Spanyolországban résznél: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html#vonat
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.14. - 18:06
Kedves Tibcsi! Szeretném megtudni, hogy a legolcsóbban és legegyszerűbben hogy jutok el Madridból El Escoriálba és Valle de los Caidosba ? Nagyon köszönöm a válaszod ! Mennyi időt szánjunk rá???? Köszönöm. BEA
#62 - Bea - 2015.06.14. - 21:41
Kedves Bea!

El Escorial: vonattal az Atocha, Sol, vagy Nuevos Ministerios állomásról, a C3-as elővárosi vonalon 1 óra alatt: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/madrid/index.html
A jegyár 4,05 EUR. A vasútállomáson még buszra kell szállni a dombra, a kolostorhoz, vagy pedig 30 perc gyalog.
Vagy: lehet közvetlenül is menni Madridból, Moncloa metróállomástól, végig a kolostorig, az árat nem tudom: http://autocaresherranz.com/pdf/lineas/C664/ida.pdf

Valle de los Calidos:
El Escorial buszállomástól, ahova az előbb említett busz érkezik, egy másik busszal:
http://autocaresherranz.com/pdf/lineas/C660/ida-vuelta.pdf
De onnan az emlékműhöz még gyalogolni kellene 5 km-t.
Ugyanakkor naponta egy busz van El Escorialból a Valle de los Caidos emlékműhöz közvetlenül, ez 15:15-kor indul, és 17:30-kor indul vissza El Escoriálba, tehát ez lesz a jó, más lehetőség nincs mint ez a busz, csak szervezett túrák:
http://autocaresherranz.com/pdf/lineas/C660A/ida-vuelta.pdf
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.14. - 22:28
sziasztok! jövő héten utazok Spanyolországba. Az úti célom Alicante, de az utolsó 2 napot madridban töltöm majd, megvettem a renfe oldalán a vonat jegyet Madrid puerta de Atocha állomásig, délután fél 5 körül leszek ott. A repülőm haza másnap 10 órakor indul. Az már tuti, hogy a repülőtéren alszok, de előtte szeretnék a leehtő legtöbb időt a városban tölteni és csak a lehető legkésőbb kimenni a reptéree, na jó persze nem délelőtt 9kor, hanem kora hajnalban valamikor. Szeretnék majd A zónás madridi turista jegyet venni (ez kapható vajon az Atocha állomáson is), csak azt nem tudom, hogy 1 vagy 2 naposat vegyek-e... az 1 napos adott nap 23:59-ig érvényes vagy a vásárlástól számított 24 órán belül? Valószínű egyébként, hogy éjfélnél tovább amúgy sem maradok, bár ez a közbiztonságtól függ, mi a véleményetek? 22 évesen, hátizsákkal bóklászva, kellő óvatossággal a városban ellehet ütni éjszaka az időt minden gond nélkül? A vonat érkezése és este 6 között ezeket a helyeket tervezem bejárni: Retiro park, Puerta de Alcalá, Palacio de comunicaciones (fel szeretnék menni a kilátójába), Gran Vía (később éjszaka is megnézném mégegyszer), Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real de Madrid, Almudena katedrális. Ezután jönne az ingyenes múzeum túra :D 6-tól Prado, csak úgy nagyjából..., 7től esetleg fél 8-tól Reina Sofia 9-ig. 9 után ismét Gran Vía, esetleg beülök valahová, aztán kivilágítva szeretném megnézni a Templo de Debad-ot illetve a Puerta de Europa-t (ezt ha valami csoda folytán beleférne akkor még világosban is szívesen megnézném). Illetve ugyanez lenne a tervem a Cuatro Torre-szel is (világosban és sötétben). Egyébként fel mehetek a tetejére csak úgy? Vagy fizetni kell, vagy fel sem lehet menni?
#64 - ádám - 2015.08.14. - 15:37
... még egy kérdés: a cercanias (C1, C2, C3...stb.) vmi városi vonat akar lenni? Ezen elfogadják az A zónás turistajegyet?
#65 - ádám - 2015.08.14. - 17:24
Szia!

A turistajegy nem 24 órás időszakokra, hanem naptári napokra érvényes.
Szerintem el lehet ütni az időt éjszaka, ha olyan helyen vagy, de nem merek azért senkinek ilyet felelősen javasolni, nehogy aztán én mondtam, hogy mászkáljon, és kizsebeltek valakit.
Nem lehet felmenni a felhőkarcolók tetejére.
Igen, ezek elővárosi vonatok. Csak Madrid határain belül érvényes rá az "A" zónás turistajegy, ezen kívül már "T" zónás kell.
#66 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.17. - 05:16
Szia!
Októberben megyünk Madridba 1 hétre,érdeklődnénk hogyan júthatnánk el legolcsobban Toledoba,reggel mennénk este jönnénk!Amit én találtam az egy utra?12.30 euró/fő.
Előre is köszi!
zoli
#67 - Zoltán - 2015.09.02. - 10:44
Szia!

Madrid-Toledo infók feljebb, a 127-es hozzászólásban.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.02. - 11:53
Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem? Szeptember 29én utaznánk ki Madridba onnan pedig Murciába szeretnénk eljutni. Spanyolul nem tudok így nem igazán értem a busz meg vonat menetrendet. Megtudnátok mondani hogy oda előre kell vennem jegyet vagy ráérek akkor is? és hogy jutok el madridi reptérről lejetőleg leggazdaságosabban a vasútállomásra?! Köszönöm szépen!
#69 - Donko Dalma - 2015.09.14. - 07:33
Szia!

A vonat Murciába gyorsabb, és kényelmesebb a busznál, de valamivel drágább.
Ha előre veszel jegyet a renfe.com-on, akkor (akár sokkal) olcsóbban kaphatsz jegyet. Elméletileg elfogyhatnak a jegyek, ha nem veszel előre, de nem valószínű.
Két egyszerű, közvetlen lehetőség van a reptérről a vasútállomásra jutni:
Vagy reptéri vonattal Chamartin állomásig
Vagy repülőtéri expresszbusszal Atocha állomásig (ahol szintén megáll a vonat Chamartin után).
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.15. - 03:56
Szia!
Tudnál kicsit segíteni nekünk? A reptérről a San Bernando 1. Szam alatti hotel Santo Domingoba hogy jutunk el a legkönnyebben tömegközlekedéssel?

Köszi előre is!
#71 - Kondor Andrea - 2015.09.20. - 22:27
Szia!

A reptérről először 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig. Onnan pedig 10-es metróval Plaza de Espana állomásig, majd a metróállomástól 5 perc gyalog a szálloda:
https://goo.gl/maps/fQNKbGBFpi32
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.20. - 23:01
Szia! Novemberben mennénk Madridba,érdeklődnék,hogy bikaviadal mely napokon van,milyen árak vannak?Előre is köszi
#73 - Tünde - 2015.09.27. - 15:49
Szia!

Ezeken az oldalakon látszanak a következő időpontok, és árak a különböző helyekre:
http://www.ticketstoros.com/ingles/teyci.html
http://www.bullfightticketsmadrid.com/en/home
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.27. - 16:14
Szia!
Létezik még a reptérről a 200-as busz?
#75 - Vagányi Zoltán - 2015.10.01. - 19:05
Szia Tibcsi!
Véletlenül Barcelónához írtam a kérdést!
14-én 20 órakor érkezünk Madridba,érdeklődnénk hogy legolcsóbban hogyan juthatnánk el a szállásunkra?Hostal Panizo Cruz 26,Derecha 01. centro.Válaszodat köszönjük előre is!
#76 - Vagányi Zoltán - 2015.10.01. - 19:20
Szia!

Igen, létezik, az oldalon friss, aktuális infók vannak.
Ha a legfőbb szempont, hogy a legolcsóbban, akkor a 4-es termináltól, ahova ingyenes transzferbusszal át lehet menni az 1-esről, ahova valószínűleg érkeztek, vonattal, Atocha állomásig. Atochától 15-20 perc gyalog: https://goo.gl/maps/XEhgrmBc4232
1 EUR-val drágább, de még mindig olcsó út, jóval kevesebb gyaloglással a végén: 200-as busszal Av. Americáig, onnan 6-os metróval Manuel Becerra állomásig, onnan pedig 2-es metróval Puerta del Solig (amit most lehet Vodafone Sol-nak neveznek).
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.02. - 12:04
Szia Tibcsi,
Ha jól értem akkor minden esetben kell kiegészító jegyet vennem ha metróval szeretnék bejutni a városba, úgy is, hogy 3 napos turista jegyet tervezek venni?
Előre is köszönöm a választ.
#78 - Balázs - 2015.10.07. - 20:33
Szia!

A turistajegy egy tömegközlekedési jegy, mely érvényes a metróra is. Ezen felül annak birtoklásával nem kell kiegészítő jegy a reptérre. Tehát nem kell semmi mellé.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.07. - 20:42
Szia!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Pénteken érkezünk Madridba, 20.50-kor, és érdeklődnék, hogyan tudnánk legegyszerűbben és nem túl drágán eljutni a szállásunkig,ami: Pensión Lemus Hortaleza, 7 1º Izquierda
28004 Madrid.
Válaszodat előre is köszönöm!üdv.: Anikó
#80 - Anikó - 2015.10.25. - 19:04
Szia!

8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, onnan 10-es metróval Tribunal állomásig, ahonnan 450 m gyalog, vagy még 1-es metró Gran Via állomásig, ami a szálloda közvetlen közelében van.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.26. - 10:01
Szia Tibcsi,
Jovo heten utazunk Madridba. A szallasunk Sainz de Baranda állomás közelében lesz. "A" zóna turistajegyet veszünk az eleg lesz? Köszönöm
#82 - Szilvi - 2015.11.02. - 10:35
Szia!

Igen, az az "A" zóna, még Madrid határain belül van.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.02. - 11:58
Sziasztok!
Jövő héten utazom Madridba... Visszafele 06:50-kor indul a gép, viszont, ahogy láttam az első metró 06:05-kor indul, s úgy olvastam, hogy a transzferbusz is ilyentájt. Van esetleg más közlekedési eszköz, amivel kijutnék vagy marad a taxi...?
Nagyon köszönöm előre is,
Niki
#84 - niki - 2015.11.04. - 14:40
Szia!

Ahogy a cikkben is szerepel, a repülőtéri expresszbusz éjjel-nappal jár, éjszaka a Plaza de Cibelestől. Menetrend a Plaza de Cibelestől itt, a felső táblázat legalján (Salida desde Cibeles (servicio nocturno)):
http://www.emtmadrid.es/lineaaeropuerto/horarios.html
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.04. - 14:48
Szia Tibcsi. Nekem csak annyi kérdésem lenne hogy a 200-as busznak hol találom meg a menetrendjét?
#86 - gabor - 2015.11.18. - 19:13
Szia!

Itt:
http://www.emtmadrid.es/data/mapasLineas/Linea200B.png
az alsó táblázat (desde Aeropuerto) az, ami a repülőtértől (a felső pedig a repülőtérre), a táblázatokon belül pedig az első táblázat hétköznap, a második hétvégén.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.18. - 19:41
Szia!
Kérhetnék egy kis segítséget? A reptérről T1 terminálról a Travelodge Hotel Alcala Calle de Santa Leonor 34. szám alatti hotelbe, hogy jutunk el a legkönnyebben tömegközlekedéssel?

Köszönöm előre is!
#88 - Anna - 2015.11.23. - 21:49
Szia!

A reptérről 200-as busszal Avenida América megállóig (a két Avenida America megálló közül az elsőig), onnan, az 5-ös metró Canillejas megállójától 5-ös metróval Ciudad Lineal állomásig. Majd onnan 10 perc gyalog: https://goo.gl/maps/C7wfgYMg8TA2 vagy a Ciudad Lineal metrómegállótól még a 77-es busz közelebb visz, azzal tehát még lehet Alcala - Sta. Leonor megállóig.
Vagy: a reptérről közlekedő 200-as buszról leszállva a Calle de Alcalán kicsit gyalogolva már ott fel lehet szállni a 77-esre, tehát akkor onnan nem metróval, hanem 77-essel Alcala-Riobamba megállóig.
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.24. - 14:30
Köszönöm szépen! :-)
Tudnál esetleg ajánlani valami helyet azon a környéken, ahol kajálni lehet és viszonylag normális árban van?
Köszönöm előre is!
#90 - Anna - 2015.11.25. - 00:14
A Calle de Alcalán van több étterem is, pl. ezt találtam, amit olcsónak, és jónak mondanak, 2 metrómegállóval arrébb, a Quintana metróállomásnál:
https://www.tripadvisor.co.hu/Restaurant_Review-g187514-d3452521-Reviews-100_Montaditos-Madrid.html
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.25. - 15:07
Január végén megyünk Madridba, Barajas T1-re érkezünk és onnan is jövünk vissza Budapestre. Szállásunk a Gran Via 64 alatt..... Mi a legolcsóbb de mégis biztonságos, tehát a legjobb közlekedési forma amivel be tudunk jutni a városba illetve majd vissza a reptérre ? Nem tervezünk tömegközlekedést, mert valódi célunk mindössze 12 méterre van a szállásunktól ( koncert ) a legfontosabb látványosságok meg tudomásom szerint gyalogosan elérhetők. Van tippem, de megerősítést szeretnék- amit előre is nagyon de nagyon köszönök ! Maga az út karácsonyi-születésnapi ajándék két-két személyre, és nem kevés pénzbe kerül tehát szeretném mindenből a lehető legjobbat kihozni.
#92 - Manyi55 - 2016.01.10. - 15:49
Szia Tibcsi.olvastam hogy a gyűjtőjegyet több ember is használhatja de ha két metróval megyünk akkor átszállásnál is kel érvényesiteni vagy csak akkor kel ujra ha elhagyom a metrot? Van külön atszállós gyűjtőjegy is?
#93 - gabor - 2016.01.10. - 18:34
Eszembe jutott még egy kérdés.toledoba és segoviába is elmennénk busszal.láttam hogy online is meglehet venni a buszjegyet.ha megveszem online a jegyet akkor kapok valamilyen emailt ami tartalmazza a jegyet és azt kell kinyomtatni? Előre is köszönöm válaszodat.
#94 - gabor - 2016.01.10. - 18:40
Sziasztok!

MANYI: A legegyszerűbb 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd 10-es metróval Plaza de Espanáig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/GS4Lg9bQ6xu
2 EUR-val olcsóbb, de több átszállást igényel: 200-as busszal Avenida Americáig, onnan 7-es metróval Canal állomásig, onnan pedig 2-es metróval Santo Domingo állomásig.


GáBOR: Nem kell átszállásnál érvényesíteni a metróban, távolság szerint van a vonaljegy, a gyűjtőjegynél pedig nem is kell nézni a megállók számát.
Nem tudom annál a busztársaságnál épp hogy van az online jegyek eladása, de a foglalás végén ki fog derülni.
#95 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.11. - 10:19
Kedves Tibcsi ! Köszönöm ! :) Ez volt a tippem, mármint a metró egyetlen átszállással..... így már azt hiszem, minden tiszta.
#96 - Manyi55 - 2016.01.11. - 12:12
Köszönöm a válaszodat.Még lenne kérdésem a segoviába utaztató buszcéggel kapcsolatban.Arra a linkre kattintva ami a Segoviáról szóló leírásban van azzal a busztársasággal mennénk.Ott is lehet online foglalni jegyet csak az a furcsa hogy ha 2 vagy 4 főre foglalom a jegyet akkor is ugyanannyi.Ez miért lehet?
#97 - Gábor - 2016.01.11. - 21:27
Megint eszembe jutott még egy kérdés :) Ha ott a helyszínen vesszük meg a buszjegyet akkor drágább mint online?
#98 - Gábor - 2016.01.11. - 21:44
Nem ismerem ezt a busztársaságot, és nem foglaltam online ott, de kérdés, hogy a foglalás legvégén is ennyi lenne-e az ár, több főre is csak egy személy, vagy csak ott az első lépéseknél írja ki így. Illetve azt tudom, hogy nem szükséges erre a buszra online venni jegyet, megvehető a helyszínen, lesz hely, sok busz megy egy nap, nem hiszem, hogy drágább lenne.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.11. - 22:07
Szia.most nèztem vissza pár hozzászólást ès olvastam hogy irtad hogy az alsa busztársaságnál drágább lehet a jegy a helyszînen mint ha online vennènk meg.toledoba az alsával mennènk, akkor amit online vètelnèl nèztem árat nem is annyi lesz a helyszínen?
#100 - gábor - 2016.01.14. - 20:05
Szép napot, még egy kérdés..... Tehát : Barajas T1-ről 8-as metró..... De ehhez ugye kell a kiegészítő jegy ami világos, hogy megveszem belépéskor, automatából, rendben van. De amikor visszafelé megyek a Plaza de Espaná-ról, akkor mi a helyzet ? Jól rémlik az nekem, hogy majd Barajasnál csak úgy tudunk kijönni ha ott vesszük meg ezt a kiegészítő jegyet ? Voltunk már Madridban 5 évvel ezelőtt, de azóta elég sok helyen jártunk és nem egészen tiszta az emlékkép.
Még egyszer köszönöm a segítséget ! :)
#101 - Manyi55 - 2016.01.15. - 08:12
Sziasztok!

GáBOR: Vannak olyan útvonalak, hogy igen, de a Madrid-Toledo úton úgy látom nem olcsóbb online, hiszen mindig 5,42-re írja. De mivel az egész jegy csak ennyi, ha drágább is a helyszínen, maximum 1-2 EUR-val.


MANYI: Visszafele is kell kiegészítő jegy, nem csak a reptérről a városba!
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.15. - 10:03
Kedves Tibcsi, azt értem-tudom, hogy kell a Billete Suplemento Aeropuerto mindkét irányba, csak az nem világos, hogy ezt meg lehet venni bármely állomáson ? Ha veszek egy tízes gyűjtőjegyet és vagyunk rá ketten, akkor oda-vissza négyet elhasználunk, marad még ha mindenképp akarunk metrózni tehát nem szeretnék kétszer jegyet váltogatni ha nem muszáj. De a kiegészítő jegyet meg tudom venni oda-vissza vagy visszafelé külön kell ?
#103 - Manyi55 - 2016.01.15. - 12:07
Kedves Manyi!

Ez egy ugyanolyan jegy mint a többi, tehát lehet belőle többet is venni, oda és vissza is, nem pedig külön típusú jegy van belépésre és kilépésre a reptérnél.
#104 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.16. - 10:19
Szia!

én január 27-31-ig leszek kinn madridban. A szállásom az Antón Martin metro mellett lesz. érdeklődnék, hogy melyik a legolcsóbb és a legegyszerűbb bejutás ide? A közelben van valami olcsó Tapasbar? Azt mindenképp kipróbálnám. Tervezem hogy elmegyek Toledóba vagy Segóviába. Mivel érdemes menni busz vagy vonat?érdemes megvenni a madrid kártyát vagy a turistabérletet? A pradba van olyan nap mikor ingyen lehet bemenni?

Előre is köszi a választ!
#105 - Monyo - 2016.01.16. - 15:23
Köszönöm szépen, így már minden világos..... Utazáspara tetőfokán, de majd kiegyenesedik. Tibcsi ! Köszönet a türelmedért !
#106 - Manyi55 - 2016.01.16. - 21:30
Szia Monyo!

A legegyszerűbb repülőtéri expresszbusszal Atocháig, onnan 1-es metróval Anton Martin állomásig 1 megálló (vagy gyalog 10 perc / 750 méter Atochától).
Ennél 1,5 EUR-val, ha gyalogoltok Atochától, 3-al, ha nem, olcsóbb, de bonyolultabb: 200-as busszal Avenida Americáig, onnan 6-os metróval Cuetro Caminosig, onnan 1-es metróval Anton martinig.
Ha van turistajegyetek, akkor viszont egy harmadik helyzet van, ekkor végig mehettek metróval, 2 átszállással a reptérről, külön költség a turistajegyen felül nincs.
Az Anton Martin közelében a Taberna el Sur, nagyon jó tapasbar van (Calle Torrecilla Del Leal 12)
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.18. - 17:21
Szia!
áprilisban leszünk Madridban még a szállás foglalás előtt vagyunk. 8-n megyünk 4 db 2 ágyas szoba az ideális számunkra. Ha reptér melletti szállodát választunk és megvesszük a Madrid kártyát ingyenesen tudunk közlekedni a tömegközlekedéssel? Nem igazán tudok eligazodni a zónákon, vonatkozik a Madrid kártyára is a Zóna? A reptérről pedig valahol pótdíjat is olvastam. Várom válaszod!
üdv: Fodor Miklós
#108 - fodmiki - 2016.01.22. - 15:00
Szia!

A Madrid Card nem tartalmaz tömegközlekedést.
A turistajegy tartalmaz tömegközlekedést, és azzal nem kell kiegészítő díjat fizetni a reptérre, ahogy a leírásban is szerepel, tehát ha metróval mentek be a reptérről a városba, ill. vissza a reptérre, akkor a turistajegy arra jó lesz.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.22. - 15:15
szia!
A turista kártya érvényességéről szeretnék megtudni infót. Mi hétfőn este 20 órakor vesszük meg és az első utazásnál ami akkor lesz érvényesitjük. Pénteken este indul a gépünk vissza hány naposat kell venni?
#110 - Fodor Miklós - 2016.01.22. - 18:49
Szia!

Naptári napokra (ill. másnap reggel 5 ór&aacaacute;ig az éjszakai buszokra is), nem pedig 24 órás időszakokra érvényes, tehát ha hétfőn, és pénteken is használjátok, akkor 5 naposat kell vennetek.
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.22. - 20:50
Szia,
mi április elején megyunk Madridba, voltam már kétszer, de mindkét alkalommal osszel és érdekelne, hogy áprilisban milyen idore kell számítani? Valamint tudnál nekunk ajánlani valami olyan helyet, ahol van élo zene és nem húznak nagyon le pénzileg? Továbbá visszafelé úton valószínuleg taxival kell kimennunk a reptérre, ezt elintézi nekunk a hotel vagy egyezzuk le vmilyen taxissal? Szállásunk a Bernabeunál lesz, kb. milyen árral kell számolnunk?
Koszonom szépen a válaszod
#112 - Erika - 2016.01.27. - 16:12
Szia!

Valamivel melegebbre, mint Magyarországon átlagban, de mindig előfordulhatnak az átlagnál magasabb és alacsonyabb értékek. Lásd a leírásban a Madrid éghajlat és időjárás részt, ahol linket is találsz, mellyel korábbi évek hőmérsékletét megnézheted.
A városközpont és a reptér között fix 30 EUR a taxi (ki is egészítettem ezzel a leírást), ha a szálloda intéz, úgy egyszerűbb.
De a reptérre éjjel-nappal el lehet jutni repülőtéri expresszbusszal.
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.27. - 20:08
Koszonom a válaszod. és szórakozóhelyet tudnál ajánlani, ahol élo zene van és nem nagyon drága?
#114 - Erika - 2016.01.27. - 21:30
Először is köszönet Tibcsinek, az itteni infók nélkül nem tudtunk volna ennyi mindent látni Madridból és környékéről.
Fiam rövid síszünetet kapott, a repjegy is ilyenkor sokkal olcsóbb, Madridban az idő is jobb, hát célba vettük. Mivel szombaton is lehetett programot csinálni így Ryanairt választottuk kifelé. El Escorial és Toledo is szimpatikus volt, hétfőn El Escorial zárva, El Greco szintén vasárnap 3-tól, így egy elég kockázatos tervet készítettem, de bejött.
Ryan gép érkezése után T4-re átmentünk tranzitbusszal az C1-es "hévhez" és a piros automatás jegyváltás után Chemartinba mentünk a 14:27-essel. Némi rohanás után kb 1 perccel indulás előtt szálltunk fel. 14:40-kor megérkeztünk és rohantunk az 14:50-es El Escorialos jegyért. Nem elég hogy kevés volt az idő, a tábla sem volt egyértelmű, a másik irányú jött előbb és a mi vonatunkban a másik végállomást mutatta célként. Bár angolul nem tudtak de megnyugtattak hogy ez a jó vonat, azonnal indult. Még 4 előtt El Escorialba értünk, és egy nagyon szép parkon át vitt be az út, benne virágzó gyümölcsfákkal a fenyők közt a háttérben hósipkás hegyekkel. A kripták sora lenyűgöző, de a Habsburg és Bourbon szárny is érdekes volt, abszolút megérte. Kifelé a bejárattal szembeni hangulatos teret megnéztük és a parkon át elmentünk az állomásra kb negyed hétkor, mikor is még világos volt. Madridig egy egészen különleges alkonyatot csodáltunk meg. Az Atochán vettünk jegyet másnapra Toledoba. Az Ibis Calle megtalálása nem volt egyszerű mert Booking foglaláshoz nem mellékeltek útvonalat. (Később kiderült hogy van egy előzetes becsekkolási lehetőség és akkor adták volna.)
Egy csomó angolul nem tudó kutyásba botlottuk, még végül eligazítottak bennünket. (nem kell átmenni a felüljáró alatt, Mc Donalds'-tól jobbra van a hotel ahogy metrótól kijövünk.)
Másnap Atochán a metróból kijövet egy kis kerek pavilonban nagyon finom 1.5EUR-os szendvicseket vettünk, majd a 9:20-assal Toledóba mentünk. A vonatállomáson van egy utazási iroda, ahol különböző túrákat próbáltak elsütni. Térképet a tőle kb 2. ajtóra lévő Tourist Office-ban adnak, nagyon részletes és ingyenes. Nagyon különleges a fogadócsarnok, kilépve ott a piros emeletes Hop on Hop Off.
Mi egész napra vettünk jegyet, de az egykörös elég lett volna, 9EUR helyett 5.5EUR-ért. Ez az óváros körül megy főleg a Tejot követve. Furcsa volt Lisszabon után viszont látni a folyót ebben a keskeny mivoltában. Fantasztikus panorámákat láttunk amit gyalog nemigen lehetett volna érzékelni.
Az Alcazarnál bent leszálltunk és a Greco Házhoz mentünk. ütközben a Mazapant gyártó apácababás kirakatos cukrászdában vettünk 2 dbot, valszeg az volt a legdrágább hely. Nagyon finom, jobb mint az itteni marcipán, több helyen is veszegettünk napközben. A Greco ház vasárnap ingyenes akárcsak a Szefárd Zsinagóga. Utána a többi helyen 2.50EURos jegyek voltak, a másik zsinagóga és a San Juan Monastery megérte, viszont a Tome "Templom" egyetlen Greco festményéért már sokalltam utólag, a térképen 2-es számmal jelzett mecset határeset. A másik mecsetet a Katedrális közelében nagyon nehéz megtalálni, nincs kiírva, renoválják. A keresés közben találtunk a bevásárló utca sarkán egy sonkaboltot ahol kis tölcsérben 1 EUR-ért lehetett venni kolbászkákat, sonkát vagy sajtot, repetára visszamentünk a Katedrális után. Vasárnap kettőkor nyit, hosszú sor volt, de hamar ment a 8 EUR befizetése. A Katedrális Képtárát érdemes megnézni. Mi nem mentünk fel a toronyba, épp elég volt előtte a kövezett dombot mászni keresztül-kasul a látnivalókért. A Katedrális hatalmas, de kissé áttekinthetetlen a közepén elhelyezett kápolnáktól. De a csodálatos San Juan közelében sincs szerintem szépség tekintetében. Az Alcazarnál nem volt az emeletesbusz és menetrend sem, hát gyalog mentünk le a vasúthoz. Bár arra nem volt kitáblázva, a régi hídon keresztül odataláltunk. A folyóparton barna és fehér birkákat legeltettek, passzoltak a középkori látképbe.
A 15:23-assal jöttünk vissza, ott is volt biztonsági ellenőrzés.
Majd a Pradohoz mentünk Hop on Hop offozni. 2 napos jegyet vettünk, mert csak a régi Madridot bemutató járatra volt idő mert 6-ig jár télen. A Reina Sofiánal leszálltunk kb fél 6-kor. Vasárnap ingyenes, jó egy óra alatt megnéztünk az állandó kiállítás 1. emeletét, a többi ilyenkor nincs nyitva. Prado úton találtunk egy Luciano nevű kisvendéglőt, amiben sok helyi is volt, tenger gyümölcseis paellát ettünk, kb 10EUR-ért.
Hétfőn a Hoho másik, modern útvonalára mentünk és fel akartunk a Cibeles kilátóra menni utána de hétfőn az zárva van. Lett volna Kandinszkij Kiállítás, de az nem fért bele időben. Metróval elmentünk Operához és megnéztünk a Katedrálist, Oriental teret és a Cervantes emlékművet, ott épp jött a Hoho, és elmentünk vele Playa Majorhoz, majd Solnál felszálltunk a másikra a Bornemissza Múzeumig. 1 után értünk oda, kb másfél óra alatt végigrohantuk. Hétfőn déltől 4-ig ingyenes. Aztán besétáltunk a Sol-t megnézni, majd a San Migual Marketra mentünk. Kóstolgattuk a tapasokat (1-3EUR/db). A spagetti külsejű halas volt a legjobb szerintünk. Kicsivel 4 előtt értünk a királyi palotához, a Palacio Realhoz. Ott voltak az udvaron a lovas rendőrök. Nyitásig megnéztük a Sabatini kertet, amire visszaértünk a Bazilika lépcsőéig állt a sor, de fél 5-re bent voltunk. Ott a hölgy leigazoltatott bennünket, mert nem tudta hogy Mo EU tag és nekünk így ingyenes. Az Opera metronál még megkóstoltuk a csokis churros-t és a 3 metróval mentünk ki az esti Wizzairhez. Ott egy bermudás kisfiúval találkoztunk, a virágzó gyümölcsfák, rövidujjú pólós fiatalok után nem is volt meglepő.

#115 - ildiko - 2016.02.02. - 03:20
Kedves Ildikó!

Köszönöm a részletes, érdekes és hasznos beszámolót, minden látogató nevében is!
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.02. - 19:27
Nekem volna mégegy kérdésem, hogy vmi helyet tudnál ajánlani, ahol Flamenco show van? Koszonom
#117 - Erika - 2016.02.04. - 19:38
A flamenco nem jellemző Madridra, turistás, kevésbé autentikus lehet sok helyen.
Mindenesetre ezeket egészen jónak és autentikusnak mondják:
http://www.tablaolascarboneras.com
http://www.cardamomo.es/
http://www.casapatas.com/
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.05. - 12:42
Szia!
Március vègén érkezünk a barátommal Madridba, 3 napra (csütörtökön du száll le a repcsi,vasárnap hajnalban 6 körül pedig vissza).Azt szeretném kérdezni,hogyha 3 napos turista kártyát veszünk az érvényes-e a kint létünk alatt végig? Illetve, olvastam,hogy 6 előtt nincs metro,akkor mivel tudnánk a legolcsóbban kijutni a reptérre?
Természetesen láttam,hogy az expressz busz éjjel is szállít,viszont a szállásunktól( Hotel Praga-Calle de Antonio Lopez,65) hogy jutunk el hajnali 4:30kor a Plaza de Cibeleshez)?
Előre is köszönöm a válaszodat!:))
#119 - Nóri - 2016.02.07. - 21:00
Szia!

Ha csütörtökön veszitek meg, az csak szombatig érvényes (ki is egészítettem most ezzel a leírást, hogy nem 24 órás időszakokra, hanem naptári napokra érvényes).
Szerencsétek van, mert az N15-ös éjszakai busz 20 percenként közlekedik, közvetlenül a szálloda elől (nem pedig a másik oldalról, nem kell átmenni) a Plaza de Cibeleshez. Hétvégente 20 percenként jár. Azt viszont, hogy pontosan a szálloda elől mikor indul, nem tudom megmondani, azt ellenőrizzétek majd, ill. a szállodában érdeklődjetek, ill. kalkuláljatok be esetleges akár 20 perces várakozást.
A busz menetidejét is 20 percnek látom, de ez nem hivatalos adat.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.07. - 22:34
Kedves Tibcsi!
Szeretném a segítségedet kérni, jelenleg Atocha pályaudvarról nem indulnak vonatok, szeretnélek megkérni utána tudnál nézni, hogy ez az állapot meddig fog tartani, nekem júniusban Muxiába kell eljutnom Madridból. Nagyon szépen köszönöm segítségedet!!!
üdvözlettel: Etus
#121 - Etelka - 2016.02.23. - 21:00
Kedves Etus!

én azt se látom sehol, hogy bármi lenne az Atochával, hogy nem közlekednének a vonatok, és semmi hírt sem látok erről, a renfe.com-on is kiadja menetrendben, de ha valahol láttad, lehet, hogy úgy van. Mindenesetre a Murciába tartó vonatokra a Chamartin pályaudvaron is fel lehet szállni.
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.23. - 21:38
Tibcsi!
Köszönöm válaszod! Igen a Renfe kiadja a menetrendet, de csak Chamartin pu.ról, az utolsó vonatot 18:40) Pontosítás kedvéért Santiagó de Compostelaba kell mennem. Bocsánat, de mostanában utazóktól hallottam, Ők is busszal utaztak, ami elég fárasztó.
üdv. Etus
#123 - Etelka - 2016.02.24. - 21:19
Kedves Etus!

Ja, értem, tehát nem Murciáról van szó. Akkor az a gond, hogy Santiago de Compostellába nem az Atocha, hanem a Chamartin pályaudvarról indulnak vonatok. Tehát az Atochától valóban nem lesz vonat, mert nem onnan mennek a vonatok Santiago de Compostelába, de az Atocháról egyébként továbbra is járnak a vonatok, csak nem oda. Ezeket a renfe továbbra is kiadja, az összeset, azonban ha júniusi időpontot nézel, az még túl késői időpont, még nincs fenn az összes vonat.
Továbbá, repülővel is el lehet jutni Madridból Santiago de Compostelába, sokszor jobb áron mint vonattal: ryanair.com
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.26. - 01:39
Szia!

Annyi lenne a kérdésem hogy a reptérről, az Illunion suites Madrid nevezetű szállodába hogyan jutunk be a leggyorsabban, legkényelmesebben, és költséghatékonyan.

Válaszodat előre is köszönöm
#125 - Tomi - 2016.03.03. - 13:06
Szia!

8-as metróval Mar de Cristal állomásig, majd onnan 4-es metróval Alfonso XIII állomásig.
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.03. - 14:30
Kedves Tibcsi!

Tavaly már jártunk Madridban, a segítségeddel könnyen megtaláltuk az akkori szállásunkat idén is ebben kérhetem a segítséged. A mostani szállás: Novotel Puente de La Paz.
Továbbá kérdezném, hogy a tavaly ajánlott metrójegy nagyon hasznos volt, viszont ott vettük meg a stadionlátogatásra a jegyet. Ezt megtehetjük esetleg itthonról.
Köszönöm előre is a segítséget.
#127 - Annamari - 2016.03.08. - 13:47
Kedves Annamari!

Többféle eljutás lehetséges, olyat írok, ahol könnyebb tájékozódni, mert metrós: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd 6-os metróval Intercambiador de Avenida de América állomásig
VAGY a reptérről 200-as busszal Avenida de América Intercambiador végállomásig.
EZEK UTáN, akár busz, akár metró a reptérről, 7-es metróval Barrio de la Concepción állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/8PVPbmoVd6r

Igen, meg lehet venni a stadionlátogatás jegyet online, itt: http://realmadrid.entradas.com/deportes/tour/rm/tour_bernabeu?keep_prebook=true&lang=en
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.08. - 20:22
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm. Szerinted mennyire van jó helyen ez a szállás (Novotel Puente de La Paz) . Tavaly az Amaral nagyon szupi volt, a segítségeddel könnyen megtaláltuk. Most nem mehetünk oda, mert gyerekekkel már nem olyan kedvező az ára.
A stadionlátogatást is köszönjük.
#129 - Annamari - 2016.03.10. - 15:19
Kedves Annamari!

Nincs közel a központhoz, de a környékkel egyébként nincs gond.
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.10. - 20:59
Kedves Tibcsi!
Mindig nagy segítség számunkra, hogy bármit kérdezhetünk. Most találtunk egy másik szállást is, kérdeznénk, hogy ez mennyire van közel a központhoz, illetve a Bernabeu környéke lenne nekünk nagyon kedvező. Tehát a szállás neve: Aparthotel Sercotel Togumar. Calle de Canillas.
Köszönöm segítséged.

#131 - Annamari - 2016.03.16. - 12:32
Kedves Annamari!

A szállástól 5 perces gyaloglásra lévő Prosperidad metrómegállótól, pl. a 4-es metróval Goyánál átszállva a 2-esre, kb. 13 perc alatt juthattok a központba + átszállás + várakozás, ill. függ attól is, pontosan hova.
A Bernabeutól pedig 10-es metróval kb. 10 perc alatt + esetleges átszállás(ok).
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.16. - 15:12
Kedves Tibcsi!
Tehát ha jól értem ez a szállás a 4-es metró vonalán van a Prosperidád megállónál...az nagyon szuper, mert közel van a Bernabeu. Ahol a szállást foglaltuk azt mondták, hogy a 7 napos metrójegyet nem tudjuk itthonról megvenni csak 5 naposat, pedig látjuk, hogy van ilyen jegyből 7 napos is. Mi tavaly vettünk és nagyon jó volt, korlátlanul tudtuk használni. Viszont a reptérig az 1 jegy drága volt. Bocsánat, hogy ennyit kérdezek. De köszönöm válaszod! Annamari
#133 - Annamari - 2016.03.17. - 20:26
Kedves Annamari!

Ha szeretnéd online megvenni, megveheted a 7 naposat is, de hivatalos oldalt nem látok, csak külső oldalakat, ott figyelj, hogy nincs-e valami plusz költség. Megveheted egyszerűen a reptéren egyébként a metróállomáson.
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.17. - 20:41
Köszönöm Tibcsi!
Azért vettük meg itthon, mert a nyelv nem megy annyira. Két szállást is kérdeztünk a 2.-hoz is tudnál esetleg egy térképes segítséget küldeni?
A szállás: Aparthotel Sercotel Togumar.
Köszönjük!
#135 - Annamari - 2016.03.17. - 21:11
A szállás és a Prosperidad metróállomás közötti gyaloglás:
https://goo.gl/maps/wEKetBkRoZM2
Ebben a videóban megnézheted, hogy lehet venni turistajegyet automatából:
https://www.youtube.com/watch?v=1dpr5ppFvaM
#136 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.18. - 10:12
Szia Tibcsi!

Sokat segítettél nekünk a szállásokkal kapcsolatban. Viszont foglaltunk a Bookingon is egyet, ezt szeretném megkérdezni még, ez alapján döntünk, hogy melyik lesz a befutó. Ez a szállás a Novotel Campo De La Naciones. Madrid Amsterdam 3. A Bernabeuhoz nézzük, melyik lesz a legkedvezőbb számunkra. A térképes segítséged eddig nagyon sokat segített. Köszönöm Annamari
#137 - Annamari - 2016.03.29. - 20:36
Szia!

A szállás a Campo de las Naciones metrómegálló közvetlen közelében van:
https://goo.gl/maps/D4GZhQmENj62
Onnan 8-as metróval 11 perc / 4 megálló Nuevos Ministerios állomásig, majd 10-es metróval 1 megálló Santiago Bernabeu állomásig.
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.29. - 21:23
Kedves Tibcsi! Megvettük itthon a madridi turistajegyet...Azt szeretném kérdezni, hogy mit takar igazából az A zóna? Többen írják, hogy az A zónában...Tavaly a reptérről a metrókra teljesen jó volt ez a jegy. Gondolom a külvárosnál van más zóna? Mi idén is mindent meg tudunk oldani a metrókkal, akkor ez elég számunkra?

#139 - Annamari - 2016.04.01. - 15:54
Kedves Annamari!

Az "A" zónás jegyek általában elegek szoktak lenni, a többi zóna külvárosok. Itt látható egy zónatérkép a metrómegállókkal:
http://www.planometromadrid.org/mapas-metro/precios-metro-madrid-2016.png
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.01. - 22:12
szevasztok! Május közepén megyek madridba. Akarok menni Toledoba.
Interneten hogy tudom megvenni a retur jegyet a vonatra? Kösszi a választ!!
#141 - Gyugyo - 2016.04.28. - 08:05
Szia!

A http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html
oldalon tudsz online jegyet venni.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.28. - 09:16
Kedves Tibcsi! A google javaslata szerint reptéről metroval kell mennünk a Nuevos Ministeriosra, onnan C3-mal megyünk a Solra ezt mindet megvehető a reptéren ugye? és ha jól számolom 4,5+2,6= 7,1euroba kerül felnőttre és gyerekre is ugye?
#143 - Sanyi - 2016.04.29. - 11:04
Kedves Sanyi!

Igen, az úgy jó eljutás. 4,5-5 EUR+1,70 EUR az ár, ha nincs turistajegyetek.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.30. - 23:48
Kedves Tibcsi!

Megtudnád mondani a 101-es busz menyiért vissz Canillejas, az 5-ös Metrohoz? Kösszi!
#145 - Gyugyo - 2016.05.05. - 12:02
Kedves Gyugyo!

1,50 EUR az ár arra is, mint a 200-as buszra (ki is egészítettem vele a leírást).
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.05. - 12:33
Kedves Tibcsi!

Ha este érkezéskor megvesszem az automatában a Tourist Pass 7napos bérletet azt már a 101-es busszon tudom is használni? és légyszives ird meg mi a teendő a bérlet aktiválásához? Hogy kell kitöltenni stb? Kősszi!!!
#147 - Clementis György - 2016.05.07. - 15:43
Kedves György!

Igen, csak az expresszbuszra nem érvényes, a 101-esre igen.
A bérlet aktiválásra kerül az első használatkor, lehet, már nem kell kitölteni, de ha igen, akkor értelemszerűen neved, stb.
#148 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.10. - 22:39
Kedves Tibcsi!

Gyorsan elment a 2hét. Ujra itthon. Fantasztikus helyeken jártam. Mindenkinek ajánlom Madrid és környékét Busszal Moncloa állomásról, vagy vonattal Atocha állomásról. Lehet Szeptemberben megint ki megyek mert ahol a nagy kereszt van a hegyben pedig a templom nem mükődött a felvonó. Azt a panorámát még nem hagynám ki. Ha valaki ott jár és müködik a felvonó, ne hagyja ki! Kőssz a segitségedet. Szevasz!!!
#149 - Gyugyo - 2016.05.28. - 18:41
Kedves Gyugyo!

Köszi a beszámolót, örülök hogy jól telt az utazás!
#150 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.30. - 18:49
Kérdésem lenne.
Nem egyértelmű számomra a reptértől bejutáskor csupán a metró jegyhez kell reptéri kiegészítő jegyet vásárolni? Ha én 10-es gyűjtőt vásárlok és 200-as busszal jutok be madridba, akkor kiegészítő jegyet nem kell vennem, ugye?
#151 - Gábor - 2016.06.03. - 07:17
Kedves Tibcsi,

A fenti kérdésem kicsit kifejtve, mivel próbáltam utánanézni ennek. A reptérre jutásnál a 200-s buszhoz az 1,5 eurós árat tüntetitek fel. A metróhoz a metró reptéri kiegészítő jegyet (3 eur), azonban a 10-es gyűjtő jegynél írjátok, hogy az 12,2 eur, és érvényes buszra, metróra, míg az A zonában maradunk (kivéve reptér).

én egyébként a szállásra kétféleképpen juthatnék ma este 20 órakor, miután leszállt a gépem a T1-nél. Vagy elsétálok a 20 percre lévő 5-ös metro vonalához, és ott megyek pár megállót, majd átszállok, azt hiszem a 9-es metróra, és ott is megyek pár megállót, ez kb. 1 óra. Ebben az esetben nem elég csak egy gyűjtőjegyet érvényesítenem, mivel átszállásra nem alkalmas? Ilyenkor két gyűjtőjegyet kell ellőnöm?
A másik verzió a 200-as busz a gyűjtőből (1,22 eur) és majd vagy kicsi séta, vagy átszállni metróra, de itt újabb jegy kéne. Viszont úgy fogalmaztatok, hogy a gyűjtőjegy érvény A zónában, viszont a reptér azon kívül van, tehát mégsem jó a 200-as buszra egy gyűjtőjegy érvényesítése, kell hozzá kieg jegy, vagy külzónás jegy, ami drágább?
Melyikkel járnék jobban? Segíts légyszíves. Az utazási idő megyegyik mindkét útnál, kb. a séta is, ha busz után sétálok és nem metrózok.
#152 - Gábor - 2016.06.03. - 11:51
Kedves Gábor!

A 200-as buszra nem szükséges kiegészítő jegy. Ugyanakkor a gyűjtőjegy nem érvényes rá a legutóbbi információim szerint, 1,50 EUR rá a jegy.
#153 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.06. - 22:35
Kedves Tibcsi

Segitsegedet szeretnèm kérni azzal kapcsolatban, hogy egy hétvégét toltenèk barátnőmmel Madridban. A szàllàs foglalàssal kapcsolatban merre fele foglaljunk ha az éjszakai élethez szeretnénk közel lenni ,.
Nagyon köszönöm válaszodat
#154 - Annamaria - 2016.07.04. - 17:01
Kedves Annamária!

A Puerta del Sol - Plaza Mayor - Plaza de Santa Ana/Calle de Las Huertas háromszögben, vagy környékén érdemes akkor nézelődni.
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.04. - 23:44
Kedves Tibor!
Nekünk 2 napra kellene korlátlan metró Madridban: 14,20 Euró/db ugye és ez az:Turistajegy (Abono Transporte Turístico)
és ezt nem értjük: Mi az hogy a turistajegy mellé a hozzá járó jegyet is magunkkal kell vinni? Milyen hozzá járó jegyet? Ez nem egy bérlet?
Köszi!
#156 - Edina - 2016.07.06. - 17:59
Kedves Tibcsi!

Először is szeretném megköszönni a sok hasznos infót, rendkívül jó alapot nyújt a városnézés megtervezéséhez.

3 napot fogok Madridban eltölteni, a szállásom az Atocha mellett lesz.

A kérdésem, hogy szerinted elég lenne-e 1 napos turistajegyet venni, hogy az alábbi látnivalókat megnézzem, sorrendben kb. így:

Cuatro Torres Business Area
Bernabeu stadion
Faro de Moncloa
Királyi palota
Plaza Mayor
Mercado de San Miguel
Debod templom (esti kivilágításban)

Ha szerinted túl zsúfolt és rohanós lenne ennyi program egy napra, akkor marad a két felé osztás.

Köszönöm!
#157 - Bálint - 2016.07.09. - 17:22
+ Almudena katedrális, ez kimaradt a listából :]
#158 - Bálint - 2016.07.09. - 17:27
Kedves Tibcsi!
Augusztus 24.-én töltünk 6 órát Madridban(15:30-22:10)szóval nincs sok időnk mert repülünk tovább Sevillaba. Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet a legegyszerübben a reptérről a Prado-hoz eljutni?A T4-es terminálba érkezünk. Ugyan megtaláltam a renfe oldalát, de nem tudtam rajta kiigazodni. Az út vissza a reptérre gondolom ugyanaz. Azt olvastam hogy a Prado Hétfőtöl Szombatig 18:00-20:00 ingyen látogatható. Valószínüleg nagyon sokan mennek ilyenkor, szerinted van esély az ingyenes bejutásra? Segítségedet előre is köszönöm!
#159 - Bogi - 2016.08.04. - 23:05
Kedves Tibcsi!
Szeptemberben mennék ki Erasmusra Madridba 4 hónapra és ennek kapcsán szeretnék érdeklődni, hogy szerinted melyek az elkerülendő, vagy veszélyesebb városrészek?
A másik kérdésem az lenne, hogy azt jól értelmezem-e hogy van egy 20 eurós (Joven) diák havi jegy, ami az össze zónára jó?
Segítségedet előre is köszönöm!

Lili
#160 - Lili - 2016.08.07. - 14:52
Kedves Tibcsi!
Jövőhéten megyünk Madridba, két gyerkőccel (8 és 10 évesek). A Bernabeu stadiont mindenképpen szeretnénk megnézni (szállásunk is ahhoz közel van gyalog). Wizzairrel megyünk, annak érkezési helyétől a 8-as metróval tudunk bejutni, ha jól logisztikáztam (Nuevos Ministerios). A kérdésem, hogy az A zónás jegyet elég-e megvennünk 4 napra, hogy ne kelljen állandóan jegyért rohangálnunk, megéri-e, illetve a Stadionba minden nap be lehet menni? Jegyet ott vegyünk inkább vagy előre? Köszönöm a segítséget :)
#161 - Yu - 2016.08.17. - 10:02
Kedves Tibcsi! A párommal november 4-én megyünk ki Madridba 4 napra, mert a Real madrid meccsre megyünk. Az lenne a kérdésem, hogy mi a géppel 20:05-kor érünk ki ha minden jól megy. én felírtam, hogy az Aeropuertonál felszállnánk és elmennénk a Ministeriosig, onnan átszállni a Sol-ig. De amint olvastam van repülőtéri expressz busz is. Az megy be a központba is? Mert ha igen akkor ahogy láttam nekünk pont jó lenne hogy a Plaza de Cibelesnél szállnánk le mert 400 méterre lenne a szálloda. A másik hogy a stadionba mennénk túrára, ott kell megvenni hozzá a jegyet? Várom válaszát.
#162 - Tarkó Szandra - 2016.09.25. - 15:15
Kedves Szandra!

Igen, mehettek repülőtéri expresszbusszal, pontosan a Plaza de Cibelesig, ahogy a leírásban van.
A helyszínen és online is lehet venni a stadiontúrára jegyet. Ugyanakkor ha a meccs napján mennétek, meccsnapokon jóval előbb zár a túra.
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.25. - 23:34
Kedves Tibcsi! Azt szeretném megkérdezni, hogy nemrég megvettem a túra jegyeket a stadion túrára, de mi ugye november 4-én megyünk ki, hogy akkor is be lehet vele menni ugye? Az nem számít hogy mikor veszem meg. üdv: Szandra
#164 - Szandra - 2016.09.27. - 17:18
Kedves Szandra!

Igen, be lehet menni, nem dátumra szóló jegyek, nem kérdez dátumot a vásárláskor.
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.27. - 17:34
Kedves Tibcsi! Bocsánat hogy újra írok, de szeretnék annyit megérdeklődni még, hogy amikor leszállunk a repülőről akkor hol fogjuk megtalálni a Exprés Aeropuerto-t, mert mivel este érünk ki sötét lesz. Kell menni a repülőtérről valahova vagy a parkolóban megtaláljuk?
#166 - Tarkó Szandra - 2016.10.01. - 14:55
Kedves Szandra!

Sárga buszok, könnyű őket észrevenni. Az érkezési terminál elől indulnak, a BUS jelzéseket kell követni.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.01. - 21:23
Szia Tibcsi,

Szeretném megkérdezni, hogy a 85-ös hozzászólásodban a linket meg tudnád újra adni, mert ez már nem érvényes és érdekelne a busz menetrendje!

Köszönöm szépen!

üdv.
#168 - Thomas - 2016.11.06. - 13:40
Szia!

A leírásban viszont jól szerepel a link:
A reptérre:
http://www.emtmadrid.es/data/mapasLineas/linea203A.png
A reptérről:
http://www.emtmadrid.es/data/mapasLineas/linea203B.png
#169 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.06. - 18:19
Kedves Tibcsi!
November 25.-én 6 fővel megyünk Madridba. Az lenne a kérdésem, hogy mi a géppel 20:05-kor érünk ki (ha minden jól megy) az 1-es terminálra.
A szállásunk az Hotel Exe Plazaban lesz , hogyan lehet a legkönnyebben oda eljutni?

Köszönöm!
#170 - Viktor - 2016.11.17. - 20:42
Halihó Tibcsi.Nyugdijas férjem megvalósulatlan álmát szeretném karácsonyra megvalósitani .2017 áprisban Reál Madrid élőben láthassa.Szeretném ha közel a stadionhoz lenne szállás vagy 10 Metró vonalán hogy ne tévedjünk el.Olcsó repülőjeggyel és megfizethető szállás+meccsjegy=így talán Szeretett Férjemnek hatalmas boldogságot tudnék hozni életébe.Elő te is köszi segitségedet.Egy nyugdíjas házaspár
#171 - Hauer Judit - 2016.11.18. - 03:13
Kedves VIKTOR!

Eljutás: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd 10-es metróval Plaza de Castilla állomásig.


Kedves JUDIT!

Repülőjegy: szerintem még korán van a legjobb árakhoz, de pontosan nehéz kiszámítani, illetve nem lehet tudni, hogy mikor akcióznak a légitársaságok. Elméletben 1-3 hónappal az utazás előtt a legolcsóbb. de meg lehet nézni most is a Ryanair és Wizz Air oldalán, hogy milyenek az árak jövő áprilisi dátumokra.

Meccsjegyek: itt lehet majd venni, de áprilisig még a dátumok változhatnak:
http://www.realmadrid.com/en/tickets

Szállások nagy választékban, távolság megadva a stadiontól itt:
http://www.booking.com/searchresults.hu.html?landmark=1200&aid=338579
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.18. - 21:03
Szia Tibcsi!

Olvastam, hogy a repülőtérre éjszaka is indul busz a Cibelestől és az út ára 5 euro. Ez a 203-as jelzésű busz? Ha van 5 napos bérletem tömegközlekedésre akkor erre a buszra is érvényes? Ha 1,5 órával a repülő indulása előtt érnénk ki az még belefér? Csak sima kézipoggyász lesz nálunk.
Köszönöm a segítséget!
#173 - Gábor - 2016.12.28. - 18:05
Szia!

Nem, ez a reptéri expresszbusz, a leírásban annál a bekezdésnél van írva, tömegközlekedési jegyek nem érvényesek rá. 1,5 óra elméletben elég, de én a biztonság kedvéért azért 2 órával előtti kiérést rá szoktam számolni, hátha valami közbejön, akár a busszal, ha nincs rá különösebb okod, hogy ne előbb menj, szerintem akkor inkább egy kicsit előbbre számolj mint 1,5 óra.
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.28. - 18:21
Köszönöm a válaszod! Még annyit kérdeznék hogy éjszaka is fix 30 euro hivatalos taxival az út a reptérre, mondjuk a Cibeles térről? Könnyű taxit találni éjjel 4 körül ezen a környéken?
#175 - Gábor - 2016.12.28. - 23:11
Nem látok rá utalást, hogy éjszaka több lenne, úgy írják, hogy ez egy 24 órás fix tarifa.
Nem kéne hogy gond legyen taxi találással Madridban, még éjszaka sem, de esetleg, ha esetleg szállodában szállsz meg, érdemes lehet kérni a recepción, hogy hívjanak.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.30. - 13:51
Szia,
01.28-02.01. között megyünk Madridba, 29-i meccsre szeretnénk kimenni, de nem találok olcsón jegyet. Van valami ötleted, hogy hol tudnék olcsón jegyet venni (4 db)? Az internetes oldalaktól félek, mert a szállodába küldik a jegyet, nem olvastam túl sok pozitív hozzászólást. Előfordult az is, hogy a kezdés előtt 5 perccel érkezett meg a jegy.
#177 - Andi - 2017.01.03. - 17:10
Szia Tibcsi!

Márciusban mennénk barátokkal Madridba, az lenne a kérdésem, hogy tudnál e olyan szállás lt/környéket ajánlani, ahol éjszaka nyugalmasabb, de a látnivalókhoz is könnyen el lehet jutni.
Segítsedet köszönöm! :)
#178 - Ingrid - 2017.01.13. - 18:47
Szia!

Környékeken belül is vannak csendesebb, hangosabb utcák, vagy lehet egy csendes környék, de forgalmasabb út mellett, érdemes a szálloda értékeléseit elolvasni, hogy mit írnak, mennyire csendes. Retiro, Salamanca, Malasana környékek mindenesetre csendesek például.
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 19:34
Szia Tibcsi,

áprilisban leszünk 5 napot Madridban. Sajna a gépünk éjfélkor landol, vissza meg reggel 8korül fog visszaindulni.
Szállásunk itt lesz: Hotel 4C Puerta/Bravo Murillo, 364, Tetuán.

érkezéskor és visszainduláskor milyen tippet adnál a tömegközlekedéshez? Lesz 5 napos turistajegyünk.

Köszönöm előre is a segítséged
#180 - Zsófi - 2017.02.04. - 07:22
SZIA!
SZERETNéK TANáCSOT KéRNI TOLED, HA LEHET. MOST, FEBR. 8-áN UTAZUNK MADRIDBA. SEHOL NEM TALáLOK UTVONALTRVEZOT, HOGY HOGYAN TUDUNK A REPTéRROL A HOTELHEZ BEJUTNI TOMEGKOZLEKEDéSSEL A HOTELUNK: Hostal Sotileza 2 csillag

Del Arenal, 15, 3º Izquierda, Madrid belvárosa, 28013 Madrid
NAGYON MEGKOSZONNéM, HA TUDNáL SEGIOTENI, BáR TUDOM, HOGY ROVID AZ IDO.
KOSZONOM SZéPEN! KIVáNOK NEKED MINDEN JOT!
KOSZONETTEL BAKOS éVA
#181 - BAKOS éVA - 2017.02.06. - 23:15
SZIA!
Segítséget szeretnék kérni, a repülőgép 14 órakor száll le és Real meccs 16.15-kor kezdődik, hogyan jutok ki leggyorsabban és a csomagokkal mit csinálkak? Van-e a stadionnál csomagmegőrző vagy, ha csak hátizsákkal megyünk, azt be lehet-e vinni? Vagy mit csináljak a csomagokkal?
Segítséget előre is köszönöm.Lizi
#182 - lizike - 2017.02.07. - 16:43
Sziasztok!

ZSóFI: az utolsó metró éjjel fél 2-kor indul a reptérről, tehát mehettek metróval még: 8-as metróval Nuevos MInisterios állomásig, majd 10-es metróval Plaza de Castilla állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/YdRcnsK52r92

Visszafele olyan 6:10 körül indul az első metró, úgy látom. Vagy azt "megkockáztatjátok", vagy jóval korábban, N23-as éjszakai busszal bementek Plaza de Cibelesig, ahonnan Express Aeropuerto busszal mehettek a reptérre. A pontos időpontokhoz, hogy mikor induljatok, stb., érdemes a Google Térképet használni, illetve a megállót is előre kinézni, ott az időpontokat megnézni (ott az reptéri buszt N27-el jelölik).


éVA: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, onnan C-3 vagy C-4 vonattal Sol állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/c2pvWVZKPGE2


ILDIKE: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, onnan 10-es metróval Santiago Bernabeu állomásig.
A legegyszerűbb a reptér csomagmegőrzőjét lenne használni. De bevihető hátizsák a stadionba, csak ne legyen benne semmi, amit repülőre se vihetnél fel.
#183 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.07. - 19:37
Kedves Tibcsi!

Március közepén utazunk Madridba, és 2 kérdés merült fel. Ebben kérném segítséged!
- Szállásunk az Ibis budget Calle 30, Calle Lozano 3, 28053. A vasárnap kora reggeli Ryanairrel megyünk haza, innen van esélyünk valahogy elkapni az éjjeli expresszbuszt a reptérre? Vagy inkább taxi?
-Bernabeu stadionlátogatásra személyesen is ugyanannyiba kerül a jegy, mint online? Személyesen mekkora sorra számíthatunk?
Köszönöm előre is!
#184 - Samuel - 2017.02.15. - 21:43
Kedves Samuel!

én a 4:35-ös busszal elmennék már a Plaza de Cibelestől. Az oda, biztonság kedvéért 4:20-as érkezéshez az útvonaltervező az N11-es éjszakai busszal 4:01-es indulást javasol a szálláshoz közeli Mendez Alvaro-M30, vagy az N25-ös éjszakai busszal 4:05-ös indulást Av. Cdad. Barcelona - M30 buszmegállótól (Google térképen a megállók nevére rákeresve megtalálhatók, érdemes már előre kikeresni egyik előző nap).
Nem tudom megmondani hogy egy adott időpontban pontosan mekkora sor lesz, de igen, személyesen is ugyanannyi a jegy a Bernabeu-látogatásra.
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 02:16
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönjük!! :)
#186 - Samuel - 2017.02.20. - 08:56
KEDVES TIBCSI!
Tegnap küldtem egy üzenetet, de most sehol nem látom.
#187 - Isabel - 2017.02.27. - 20:35
Kedves Isabel!

Sajnos én se, nem ment át valahogy.
#188 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.28. - 21:00
Szia.

A segítségedet szeretném kérni. Tervezünk egy kiruccanást, Real Madrid focimeccsre. óriási segítség lenne számunkra, ha javasolni tudnál nekünk valami legegyszerűbb útvonalat a Hotel H10 Tribeca-hoz. Reptéren a taxiért mennyi összeget kell fizetni 2fő részére, mennyire megbízható? Köszönöm!
#189 - Erika - 2017.04.04. - 22:41
Szia!

útvonal a reptérről: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd onnan 10-es metróval Santiago Bernabeu állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/CDBkrUgNDQK2
Fix 30 EUR a taxidíj a reptérről.
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.06. - 01:19
Tibcsi nagyon szépen köszönöm a segítségedet! :)
#191 - Erika - 2017.04.06. - 20:47
Szia! A szállásunk ezen a címen lesz: San Augustin de Guadalix, Aal, Cachucho. Kérdésem, hogy milyen tömegközlekedéssel jutunk oda Madrid belvárosából, illetve onnan be a városba. Nem szeretnénk egy halom pénzt eltaxizni. Köszi a választ :)
#192 - Rita - 2017.04.19. - 11:16
Szia!

Ez 45 km-re van Madridtól. úgy látom magából San Agustín del Guadalixból, mely település közelében van, a 190B, 191, 193, 194, 195, 196, 199-es buszokkal be lehet jutni Madridba, de fel a szálláshoz lehet csak autóval lehet menni, a szállástól érdemes érdeklődni.
#193 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.20. - 01:12
Köszi Tibcsi! ????
#194 - Rita - 2017.04.20. - 14:35
Szia!
Még soha nem repültem,ha odaértünk a reptérről hogy jutok el a szállásig,nagyon nem tudunk semmi nyelvet,nehéz megértetni magunkat?Cason de tormes apartmanba mennénk
#195 - éva - 2017.04.24. - 18:41
Szia!

Nem kell nyelvet tudni ahhoz, hogy eljuss a szálláshoz, csak kövesd a táblákat, jelzéseket a metróhoz, ott a megfelelő vonalhoz, stb. Esetleg szállodában be/kijelentkezésnél, nevezetességeknél jegyvásárlásnál, boltban lehet csak gond, de megoldható.
én Cason del Tormes apartmant nem találok, csak Cason del Tormes hotelt, a Calle del Rio, 7. címen, ha erre gondolsz: a reptérről 8-as metró Nuevos Ministerios állomásig, majd 10-es metró Plaza de Espana állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/13JLorH3FGN2
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.24. - 23:10
Kedves Tibcsi!
Olvastam, hogy Barcelonában a 10 darabos gyűjtőjegy sokkal jobban megéri, mint a több napos bérlet. Ez igaz a Madridi jegyekre is? Vagy itt akkora távok vannak, hogy érdemesebb megvenni a turista kártyát? Köszi a segítséget!
#197 - alexa - 2017.04.29. - 09:46
Kedves Alexa!

Ez attól függ, hogy hol a szállásotok, és mi a programotok, ill. hány napot lesztek. Barcelonában valamivel olcsóbb a 10 db-os gyűjtőjegy, ott 2 nappal számolva 15 utazástól éri meg jobban a 2 napos jegy, mint a T-10, Madridban már 12-től jobban megéri a 2 napos turistajegy.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.29. - 23:31
Jó napot! A segítségét szeretném kérni a helyi közlekedés kapcsán. Július végén tervezek kimenni Spanyolországba azon belül is Santanderbe. Afelől szeretnék érdeklődni, hogy hogyan közelíthető meg a legegyszerűbb és legolcsóbb módon a város, emellett kell-e a vonatra helyjegy vagy elég ott helyben megvásárolni és mennyibe szoktak kerülni átlagosan?
Előre is köszönöm.
#199 - Fanni - 2017.05.02. - 19:38
Kedves Fanni!

Magyarországról fapadossal Barcelonába vagy Madridba tudsz menni.
Ezekről a helyekről pedig repülővel vagy vonattal érhető el Santander. De ha végig repülővel mennél, akár az is lehet, hogy pl. brüsszeli vagy berlini átszállással olcsóbb, most akár 42 EUR-ért látok Budapest-Santander jegyeket, brüsszeli átszállással, Wizz Air és Ryanair.
érdemes lekeresni az időpontoddal a skyscanner.hu vagy a momondo.com oldalon, és látod mik a legjobb repülős lehetőségek, csak figyelj hogy bőven elég idő legyen az átszállás között, én legalább 4 órát mondanék, mert a fapadosok nem várnak egymásra.
Ha repülővel csak Madridig vagy Barcelonáig mész, akkor a renfe.com oldalon lehet vonatmenetrendet, vonatjegy árakat keresni, meg kell nézni hogy a legolcsóbb, lehet végig repülővel jobb árban jobb ki, időponttól függően.
#200 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.03. - 09:36
Köszönöm gyors válaszát. Mindenképp a vonatos megoldást választom, mivel 18 évesen még sosem repültem és félek, hogy az átszállással problémáim lennének. Azt megtetszik tudni mondani, hogy a jegyeket előre meg kell e vásárolni egy adott időben induló vonatra vagy helyben is elintézhetem? Mert félek, hogy a repülő nem úgy érkezik meg, ahogy a vonatom indulna.
Köszönöm
#201 - Fanni - 2017.05.03. - 16:27
A spanyolországi távolsági vonatokra előre váltva sokkal olcsóbb a jegy, de igen, bizonyos típusú, általában a legolcsóbb jegyeknél a vonat lekésése esetén a jegy elvész. Helyben is lehet jegyet venni a pályaudvaron, esetleg előfordulhat, hogy már nem lesz hely egy adott vonatra.
Akkor tehát ha nem végig repülővel mész, akkor a következő módon lehet: Madridból vonattal 5-6 óra, busszal is 5-6 óra (közvetlenül a reptérről is van busz, buszmenetrendek pedig az alsa.es oldalon) Barcelonából busszal 9,5-10 óra, tehát Madridba lenne a legjobb utazni.
Nem biztos hogy bonyolultabb lenne átszállni egy reptéren, ahol minden jól ki van táblázva, főleg ha rengeteg időd van az átszállásra, segítenek is ott, ha megkéred, mint leszállni egy reptéren, bemenni a városba, megkereseni a vasútállomást, ott jegyet venni, a vonatot megkeresni, majd hosszút vonatozni, vagy ugyanez buszozás esetében.
#202 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.03. - 20:37
Végül az átszállás mellett döntöttem. Azt meg tetszik tudni mondani melyik oldalon talált 42euroért repülőjegyet, mert amiket én találtam azok mind 100.000 forint felett voltak.
Köszönöm
#203 - Fanni - 2017.05.04. - 15:36
Időponttól függ, lehet a te időpontodra drágábbak a jegyek. Pontosan melyik nap mennél, vagy ha nem fix az időpont milyen dátumok között jó, illetve csak oda, vagy oda-vissza is kell jegy?
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.05. - 11:39
Igen retúrjegyet szeretnék, július 24-e körüli utazással és augusztus 28-a fele jönnék haza,de ezek az időpontok 1-2 nap eltéréssel is lehetnek.
#205 - Fanni - 2017.05.05. - 14:01
Később lejjebb mehetnek az árak, nyár végére most drágák, elvileg nem ennyire sokkal előtte a legolcsóbbak a jegyek, de sokszor nehéz kiszámítani, de most amit látok erre az időpontra: július 25.-Bp-Berlin Ryanair, 9:10-kor induló gép, majd több mint 5 óra lesz átszállásra Berlinben, Berlin-Santander 16:10-kor Berlinből, összesen 87,82 EUR (kézipoggyásszal).

Vissza: augusztus 28.: Santander-Barcelona Ryanair 13:10-kor indul Santanderből, majd Barcelonából Budapestre van hasonló áron 17:10-kor egy Ryanair, és 18:25-kor egy Vueling gép is. 122 EUR összesen (szintén csak kézipoggyásszal).
én itt szoktam keresni olcsó gépeket:
http://www.azair.com/
Nyilván ha magas az ár, akkor meg lehet nézni hogy inkább csak Madridig repülővel, és onnan vonattal hogy jönne ki. De ez a 200 EUR se annyira rossz oda-vissza, bár rámegy még a feladott csomag díja.
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.05. - 19:40
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
#207 - Fanni - 2017.05.06. - 09:20
Jó napot! Az utazás előtt mennyi idővel érdemes megvenni a repülőjegyet? Köszönöm
#208 - Andrea - 2017.05.09. - 10:12
Kedves Andrea!

Nem tudom, mikor utaznál, a nyári főszezonban-e pl., de ha most jó árat látsz, akkor érdemes most, érdemes áttekinteni az árakat a következő hetekre, hónapokra, és ha a te árad elég alacsony, akkor érdemes megvenni. Egyébként általában 1-2 hónappal a legolcsóbb utazás előtt, de most már ez nem feltétlenül van így, mert a Wizz Air sokszor az utazás előtt nem sokkal nagyon leviszi az árat, ezért nehéz kiszámítani. Tehát ha jó az ár (pl. 30 ezer alatt oda-vissza, Madridba drágább a repjegy általában mint egyes nagyon olcsón elérhető helyekre, pláne nyáron) akkor érdemes megvenni.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.09. - 12:32
Szia,

Nekem mintha úgy tűnik, hogy a fent emlegetett Madrid kártya és a weboldal ebben a formában már nem létezne...

Létezik ez így?

Balázs
#210 - Vlaszij - 2017.07.02. - 12:05
Szia Tibcsi,

Közben megkaptam a választ magamtól illetve a hivatalos Madridi turista oldalon a www.esmadrid.com oldalon.

we regret to inform you that the Madrid Card tourist pass is no longer available and currently it cannot be purchased anywhere.

Helyette összesen ezt ajánlották:

we suggest you to buy the Paseo del Arte Pass, which includes the access to the Prado Museum, Thyssen Museum and Reina Sofia Museum.

Szép napot!

Ha gondolod nézz utána és javítsd az infókat.

Balázs
#211 - Vlaszij - 2017.07.02. - 12:27
Szia!

Köszi, töröltem a Madrid Cardot, a Paseo del Arte Passt külön ide nem írva, mert a Madrid látnivalók oldalon említve van ezeknél a múzeumoknál.
#212 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.02. - 23:55
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy Madridból hogy lehet eljutni Alhambrába? Vagy melyik városbol a legkönnyebb eljutni a google tervező szerint nincs vonat sem Malagaból sem Valenciabol sem Madridbol.
Köszönöm szépen!
#213 - Linda - 2017.07.13. - 18:14
Szia!

Vonattal, van Madridból is vonat Granadába, ahol az Alhambra van (jelenleg egy szakaszon busz közlekedik a vonat helyett). Menetrend, árak: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html
Vagy akár busszal, de azzal 4 óra helyett 5 óra az út: https://www.alsa.es/en/our-destinations/national/madrid-granada
#214 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.14. - 01:58
Szia Tibcsi!
Köszönöm a gyors választ!
Ez nagyon hosszú út . Akkor nem is érdemes Madridból - Alhambrába oda vissza menni elmegy vele 8 óra. Van ötleted hogy hogy a legrövidebb mert ugye a repülőjáratok még Valencia és Malagában tesznek le de ezek közül is mind messze van gondolom. Persze eszemben van a közelebbi szállás keresése, csak mindenhol 3 nap a minimum és az kicsit sok mert 5 napot leszünk és ott is el kell tölteni 3 éjszakát az utolsó napokat amelyik városban a reptér van mert attól sem lehetünk messze, hogy elérjük a hazafele gépet ami nagyon korán indul. Pedig Alhambra az utazásunk fő célja. Te hogy csináltad mikor ott voltál? :)
A vonat célállomásához Granadát kell kiválasztani vagy van valami pontosabb megnevezés?
Köszönöm a segítséged!
#215 - Linda - 2017.07.14. - 19:49
Szia!

Tehát ha nem Madridba utazol, hanem konkrétan Granadába mennél, akkor Malagába érdemes menni repülővel, melyhez közel van Granada. Malaga repteréről pl. közvetlen buszok közlekednek Granadába, 2-2,5 óra alatt.
De átszállással lehet menni Granada repterére is, csak úgy drágább lesz valószínűleg, bár néhány időpontra kifoghatók jó árú jegyek.
#216 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.16. - 17:13
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a 203-as busz, ami az Atocha végállomásról a reptérre megy, arra a jegy 1.5 euro-e, illetve a 10-es gyűjtőjeggyel lehet-e utazni rajta? Válaszotokat előre is köszönöm.
#217 - Gergő - 2017.07.17. - 23:39
Szia!

Ez a leírásban említett repülőtéri expresszbusz más néven, nem érvényesek rá a madridi tömegközlekedési jegyek
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.18. - 02:02
Kedves Tibcsi!
Szeretnek erdeklodni, hogy a repterrol az alabbi cimre bejutashoz mely tomegkozlekedesi eszkozok a legcelszerubbek. Eleg keson, este 10 fele erkezunk, ezert a jegyvetel is erdekelne). Elore is koszonom!
-->Calle del General Pardiñas
Kati
#219 - Kati - 2017.07.19. - 10:28
Bocsanat, ami me'g kimaradt, hogy ezzel a fenti szallascimmel milyen jegyeket, gyujtot, egyebet erdemes beszerezni egy 6 napos tartozkodashoz.
Koszonom!
#220 - Kati - 2017.07.19. - 10:57
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy gyüjtőjeggyel, metrójeggyel vagy a vonaljeggyel van-e lehetőség átszállásra? Köszönöm a segítséged!
#221 - Csilla - 2017.07.21. - 00:41
Kedves Tibor!
Szeretném megtudni, hogy a Madridból Toledóba és Madridból Segoviába induló vonatra helyben is tudok jegyet venni vagy inkább érdemes online.
Olvastam leírásokból, hogy a jegy vásárláshoz ( ügyintézéshez) is sorszámot kell húzni, és sokszor már tele a vonat? Az online vásárlás kicsit rizikós, mert hátha közbejön valami és lekéssük a vonatot! Te mit javasolsz?
Köszönettel éva
#222 - éva - 2017.09.23. - 17:55
Kedves éva!

A Madrid-Toledo vonalon online nem olcsóbbak a jegyek. A Madrid-Segovia vonalon sem, viszont ott kétféle vonat van, az Alvia vonatok kétszer annyiba kerülnek, mint az Avant vonatok, de a menetidő ugyanannyi, erre érdemes figyelni.
Hogy érdemes-e előre megvenni abból a szempontból, hogy betelik-e: elméletben, igen, betelhet, de gyakorlatban nem valószínű, mivel az ingázók reggel jönnek Madridba, délután pedig vissza, te pedig pont fordítva fogsz menni, tehát gyakorlatban nem valószínű, hogy nem lesz hely.
#223 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.24. - 16:09
üdv! érdeklődni szeretnék, hogy idegen nyelv hiányában mennyire lehet boldogulni Madridban? Nagyon szeretnénk eljutni egyszer oda, de mivel nem beszélünk idegen nyelvet ezért nem tudom hogyan boldogulnánk. (Utazás, Szállás, Vásárlás stb..)
#224 - Vetési Zoltán - 2017.12.28. - 19:28
Szia!

Nem tudom, mutogatással, odafigyeléssel, a táblák figyelésével, előre felkészüléssel, útvonaltervek kiírásával, vagy ott a Google térkép használatával :) és ki lehet nézni, felírni angolul, spanyolul a legfontosabb szavakat, kifejezéseket, ott a Google fordító okostelefonon is a helyszínen, stb.. Például ételek, italok spanyol nevéről itt az oldalon is van leírás:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/spanyol-konyha.html
Nem hiszem, hogy túl sok különbség van ilyen szempontból a különböző helyek között, Spanyolországban azért mindenesetre elég barátságosak az emberek, még ha nem is pont Madridban a legbarátságosabbak.
#225 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.28. - 20:20
Köszönöm a választ! Néztem autóbérlést az oldalon, nem túl drága az is jó megoldás lehet a városon belöli utazáshoz.
#226 - Vetési Zoltán - 2017.12.28. - 20:48
Utolsó kérdésem az lenne, hogy a repülőn kívül érdemes (lehet-e) más módon utazni? Pl: vonat, autó stb
#227 - Vetési Zoltán - 2017.12.29. - 08:46
Budapestről nem igazán, amellett hogy ennél hosszabb út nem sok van Európán belül, sokkal drágább is lenne.
#228 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.29. - 12:53
Szia! Az lenne a kérdésem, hogy Madridban a reptéren a csomagmegőrző az most is üzemel még? Esetleg ha igen tudsz-e valami infót róla? Köszi. üdv.
#229 - Gergő - 2018.01.31. - 16:19
Szia!

Igen, van, 0-2 óra 6 EUR / csomag, 2-24 óra 10 EUR / csomag. A T1 és T4 terminálon a 0. szinten, a T2 terminálon az 1. szinten van.
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.31. - 17:25
Koszi! Meccsre megyunk a Bernabeube de keson er be a gep es nem lesz idonk evinni a cuccainkat a hotelhez. Viszont azt mondtak hogy a stadionnal terrorveszely miatt nem lehet lerakni. Igy azt talaltam ki hogy repteren hagynank es meccs utan mennenk vissza erte. Mukodokepes ez akkor vagy van esetleg valami jobb otleted? Udv.
#231 - Gergő - 2018.01.31. - 18:05
Meg annyit kerdeznek, hogy nagymeretu borondot is le lehet igaz lenni a megorzobe? Koszi.
#232 - Gergő - 2018.02.01. - 13:18
Abba a csomagmegőrzőbe rakd akkor a reptéren, ami 0-24-ig nyitva van, mert a T2 terminálon lévő csak 5:00-22:00, a T1 és T4-en lévő 0:00-24:00-ig.
http://www.consigna.es/en/#locations
Be lehet tenni nagyobb bőröndöt.
Másik ötlet: attól függ, hol van a szállásotok, ill. meddig tart a meccs, ha ezek szerint Madridban maradtok, nem mentek haza reggel.
#233 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.04. - 20:41

Kedves Tibcsi!
Én ma vettem meg a repjegyet, április végén utazunk. 2 illetve 3 éve is voltunk kint, számunkra nagy segítség volt, h már itthon megvettük az x napra szóló metrojegyet és ott csak korlátlanul tudtuk használni..ma az utazási irodában nem tudtal ebben segíteni, pedig 2 éve is náluk vettük meg ezt a jegyet.

Tudsz róla vmit esetleg, megszűnt?
Köszönöm Annamari
Annamária - 2018.04.05. - 21:59
Kedves Annamári0!

Nem tudom, hol, milyen utazási irodánál vetted meg, de a reptéren egyszerűen megvehető automatában.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.22. - 00:53
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2012-2014) |