Madrid utazás, nevezetességek

Madrid kalauz, látnivalók, időtöltés

Madrid

Madrid Spanyolország fővárosa, 3,2 millió lakosával (a külvárosokkal együtt 6,3 millió fő a lakossága) az ország legnagyobb városa, és egyben az Európai Unió harmadik legnépesebb városa (London és Berlin után). Barcelonát megelőzve, Spanyolország leglátogatottabb városának, és egyben Európa 4. leglátogatottabb városának számít. 660 méterrel a tengerszint felett fekszik, ezzel Európa legmagasabban fekvő fővárosa. A város szinte mértanilag pontosan Spanyolország közepén található. Éghajlata mediterrán, kontinentális jellemzőkkel, 24 fokos nyári átlaghőmérséklettel. Madrid a világ egyik legélhetőbb, legtisztább fővárosa. Legendás éjszakai életével, rengeteg bárjával és szórakozóhelyével, értékes múzeumaival, sok parkjával, virágaival, és mosolygós, kedves emberekkel várja a turistákat. Ráadásul gyönyörű középkori városokba is el lehet kirándulni innen viszonylag gyorsan, melyeket a leírás végén mutatunk be.

Az alábbiakban Madrid fő nevezetességeinek részletes, fényképes bemutatása olvasható, eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkkal. Madrid tömegközlekedéséről, a repülőtérrel való bejutásról, a különböző kedvezményekről, stb. a Madrid tanácsok, közlekedés oldalon lehet olvasni. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése pedig Madrid térképén került feltüntetésre.

Szállások | Almudena katedrális | Bernabéu stadion | Cerro del Tio Pio | Cuatro Torres Business Area | Faro de Moncloa | Gran vía | Mercado San Miguel | Thyssen-Bornemissza múzeum | Museo del Prado | Reina Sofia múzeum | Sorolla múzeum | Museo Arqueologico Nacional | Palacio de Comunicaciones | Palacio Real de Madrid | Vidámpark és állatkert | Parque del Buen Retiro | Parque de el Capricho | Plaza de Cibeles | Plaza Mayor | Puerta de Alcalá | Puerta de Europa | Real Jardín Botánico | Teleférico - libegő | Templo de Debod | Ajánlott szállások | Madrid környéke | Hozzászólások

Madrid szállás

Szállások Madridban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Madridban | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Almudena katedrális

1561-ben Spanyolország fővárosa Toledóból Madrid lett, és az új fővárosnak (katolikus országoktól szokatlan módon) nem volt katedrálisa. Így már a 16. században elkezdték tervezni Madrid katedrálisát, de a kivitelezés csak 1879-ben kezdődött meg. Az építkezés lassan haladt, az 1930-as években, a polgárháború következtében teljesen le is állt. A királyi palota mellett álló eklektikus, számos építészeti jegyet magán viselő 104 m hosszú, 76 m széles katedrálist végül 1993-ban II. János Pál pápa szentelte fel, de 1999-ig folytak még építési munkálatok. 2004-ben itt tartották már Fülöp herceg és Letizia Ortiz Rocasolano esküvőjét. Más európai székesegyházaktól eltérően kevésbé grandiózus, inkább viszonylag modern katedrális. Kupolájába fel lehet menni, ahonnan lenyűgöző 360°-os kilátás nyílik Madridra.

Eljutás: 2-es metró, 5-ös metró: Opera állomás. Busz: 3, 148. Cím: Calle Bailén, 10, 28013.

Belépőjegy (2018): Ingyenes. Adomány: 1 EUR. Kupola: 6 EUR.

Nyitvatartás: Minden nap 09:00-20:30. Július és augusztus 10:00-21:00.

Összefoglaló: Viszonylag modern, kevésbé díszes katedrális.

Almudena katedrális

Almudena katedrális, Madrid, fotó: Daniel Coomber

Bernabéu stadion

A Real Madridnak, a világ legeredményesebb, és jelenleg is az egyik legkiválóbb focicsapatának szentélye. Az 1947-ben épített stadion 85 ezer fő befogadására képes, a világ egyik leghíresebb, és legelismertebb labdarúgó-helyszíne. Háromszor tartottak itt UEFA-kupa döntőt, valamint 2010-ben a BL-döntőt. Az érdekes stadiontúra folyamán a vendégek ellátogatnak a stadion legmagasabb pontjára, az öltözőkbe, a VIP-részlegre, a játékoskijáróba, a sajtórészlegre, a trófeákhoz és a Real Madrid múzeumba, és még a kispadra is leülhetnek.

Eljutás: 10-es metró: Santiago Bernabéu állomás. Busz: 14, 27, 40, 43, 120, 126, 147, 150. Cím: Av de Concha Espina, 1, 28036

Belépőjegy a stadionlátogatásra (2018): 25 EUR. 14 éven aluliaknak 18 EUR. 5 év alatt ingyenes.

Nyitvatartás: Túra: nem meccsnapokon, hétfő-szombat: 10:00-19:00, vasárnap és ünnepnapokon 10:30-18:30. Meccsnapokon csak a kezdés előtt 5 óráig van lehetőség a stadiontúrára, de ekkor az öltözőt nem érinti a túra. Zárva: január 1.-én és december 25.-én.

Összefoglaló: Focirajongóknak kötelező!

Bernabeu stadion, Madrid

Bernabéu stadion, Madrid. Fotó: UggBoy, UggGirl

Cerro del Tio Pio

A 7 dombon elhelyezkedő parkból szép a kilátás Madridra, valamint az egyik legjobb hely a naplemente megtekintéséhez, egy kis romantikázáshoz. Kikapcsolódáshoz, olvasgatáshoz, piknikezéshez is igen kellemes ez a csendes, nyugodt park.

Eljutás: 1-es metró: Buenos Aires állomás, Calle Pio Felipe kijárat.

Összefoglaló: Nem egy kötelező, hanem inkább egy "titkosabb", kevésbé ismert látnivaló, ahonnan szép a panoráma, és ami egy romantikus helyszín a naplemente élvezetéhez.

Cerro del Tio Pio, panoráma

Cerro del Tio Pio, panoráma. Kép: Manuel Caballero/Flickr/Creative Commons

Cuatro Torres Business Area

Madrid új, 2008-ban befejezett üzleti negyede négy tornyáról a Cuatro Torres Business Area (CTBA) nevet kapta. Itt állnak Spanyolország legmagasabb épületei, és egyben az Európai Unió 4., 5., és 7. legmagasabb épületei. A négy torony közül a legmagasabb a Torre Bankia. A 45 szintes felhőkarcoló 250 méteres magasságával az Európai Unió 4. legmagasabb épületének számít (a londoni Shard, és két frankfurti felhőkarcoló után). A további három torony: a Torre de Cristal (249 méter magas, 45 szintes, az EU 5. legmagasabb épülete), Torre PwC (236 méter magas, 52 szintes, az EU 7. legmagasabb épülete), és a Torre Espacio (230 méter magas, 57 szintes, az EU 12. legmagasabb épülete).

Eljutás: 10-es metró: Begona állomás.

Összefoglaló: A felhőkarcolók rajongói nézzék meg.

Cuatro Torres

Cuatro Torres Business Area

Cuatro Torres Business Area képek: Bob_Fisher_photo, sky_hlv/Flickr/Creative Commons

Faro de Moncloa

A Faro de Moncloa egy 1992-ben épült, 110 méter magas adótorony, amely kilátóként is funkcionált, és ahonnan csodás panoráma nyílik a városra. Ahogy innen sokat látni a városból, a torony is Madrid sok részéről látszik. 2005-ben, megnyitása után mindössze 13 évvel bezárták, mivel úgy ítélték meg, egy esetleges tűzvész alkalmával nem lenne biztonságos menekülőút a mindössze 80 cm széles csigalépcső, ráadásul a lépcső korlátjához érve sokak kisebb áramütést éreztek. A szükséges munkálatok elvégzése után azonban 2015. április 24.-én újra megnyílt, és azóta ismét látogatható a Faro de Moncloa. A kilátóhoz panorámalifttel juthatunk fel.

Eljutás: 3-as, 6-os metró: Moncloa állomás. Busz: 44, 46, 82, 83, 132, 133, 160, 162, A, G

Belépő (2018): 3 EUR. 7-14 éveseknek és 65 éven felülieknek 1,50 EUR. 7 éven aluliaknak ingyenes.

Nyitvatartás: Hétfőnként zárva. Kedd-vasárnap: 9:30-20:30. A délelőtti órákban csak fél óránként induló vezetett túra keretében lehetséges felmenni, egyszerre maximum 25 ember. 13:30-tól viszont szabadon látogatható.

Összefoglaló: 2015-ben újranyitott kilátó, szép panorámával

Faro de Moncloa

Faro de Moncloa fotó: R.Duran

Gran Vía

A Gran Vía Madrid díszes, és előkelő bevásárló-utcája, ahol az éjszakai élet is jelentős. A Plaza de Cibelestől a Plaza de Espanyáig fut. Az élettel teli utca a város egyik legfontosabb bevásárlóterülete, ahol a vásárlás mellett a lenyűgöző építészeti alkotásokban is lehet gyönyörködni. Építését 1904-ben hagyták jóvá, pár évvel később elkezdték, és teljesen 1929-re készült el.

A Gran Vía végén, a Calle de Alcalá és a Gran Vía sarkán az utca talán legnagyobb attrakciója, a Metropolis elnevezésű épület található. Az irodaház építését 1907-ben kezdték, és 1911-ben avatták fel. Tornyát 24 karátos arany díszíti. Nappal és kivilágítva is bámulatos, de más és más élményt nyújt. Híres épület még Gran Via 1 szám alatt található 1917-es Edificio Grassy, vagy a 28-as szám alatti Teléfonica - az első európai felhőkarcoló, 1926-1929-ig épült, 89 méter magas.

Eljutás: 1-es, 5-ös metró: Gran Via állomás.

Összefoglaló: Madrid bevásárlóutcája, híres épületekkel.

Gran Vía

Metropolis, Madrid

Gran Vía kép: mallol. Metropolis kép: JP

Mercado San Miguel

A Plaza Mayorhoz közel található 1916-ban nyílt piacot magánbefektetők 2003-ban megvásárolták, és 2009-re renoválták. Ez Madrid legnépszerűbb piaca, inkább egy gourmet, mint egy hagyományos piac. Nagy választékban kóstolhatók tapasok, sonkák, olajbogyók, tengeri fogások, desszertek, iható sör, bor, és pezsgő. Nem a legolcsóbb hely, zsúfolt, és elég turistás is, de mindezek ellenére is, a kulináris élvezetek számára nyitottaknak kihagyhatatlan, akik remek gasztronómiai élményekkel távozhatnak. A piac szép, a felújítás folyamán csodálatosan renovált épülete, melyet vas és üveg alkot, szintén figyelemre méltó.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: 1-es, 2-es, 3-as metró: Puerta de Sol állomás. Busz: 3: Mayor - Pza. de la Villa megálló. Cím: Plaza San Miguel, s/n.

Nyitvatartás: Hétfő, kedd, szerda, vasárnap: 10:00-24:00. Csütörtök, péntek, szombat: 10:00-02:00.

Összefoglaló: Gourmet-piac, remek fogásokkal, mindenki jöjjön el, aki szereti a hasát, és el akar merülni a spanyol konyhában.

Mercado san Miguel

Mercado san Miguel kép: jatsegal/Flickr/Creative Commons

Museo de Arte Thyssen-Bornemisza / Thyssen-Bornemisza múzeum

A "művészeti aranyháromszögben", ahol a Prado, és a Reina Sofia galéria is található, helyezkedik el a Thyssen-Bornemisza múzeum. A múzeumban olyan művek találhatók, amelyek a Pradóból hiányoznak: impresszionisták, expresszionisták, valamint európai, és amerikai festmények a 19. század második feléből. Ezeken kívül a 14. századtól is találhatók festmények. A múzeum 1992-ben nyílt, August Thyssen, Heinrich Thyssen, és Hans Heinrich gyűjteményére alapul. 1600 festményével a világ második legnagyobb magángyűjteményének számít. Jan van Eyck, Albrecht Dürer, Caravaggio, Rubens, El Greco, Goya, Rembrandt, Monet, Cézanne, Dali, Renoir, Van Gogh, Picasso, Piet Mondrian, Edward Hopper munkái találhatók a nagy, de mégis jól bejárható múzeumban, hogy csak néhány nevet említsünk.

Eljutás: 2-es metró: Banco de Espana állomás. Busz: 1, 2, 5, 9, 10, 14, 15, 20, 27, 34, 37, 41, 51, 52, 53, 74, 146 és 150. Cím: Paseo del Prado, 8, 28014.

Belépőjegy (2018): 12 Euró. Diákoknak és 65 év felettieknek 8 Euró. 12 éven aluliak számára ingyenes. Hétfőnként 12:00-16:00 között mindenki számára ingyenes. Kombinált belépőjegy (Paseo del Arte) a Prado, a Thyssen-Bornemisza és a Reina Sofia múzeumba: 29,60 EUR.

Nyitvatartás: Hétfőn: 12:00-16:00. Kedd-vasárnap: 10:00-19:00. Zárva: január 1., május 1., december 25.

Összefoglaló: Híres, jelentős múzeum, a Pradóban láthatóknál modernebb, pl. impresszionista festményekkel is.

Thyssen-Bornemisza múzeum

Thyssen-Bornemisza múzeum kép: Manzaitaverde

Museo del Prado

A Prado a világ egyik legnagyobb leghíresebb, és legjelentősebb szépművészeti múzeuma, a spanyol művészeti alkotások legjelentősebb kiállítóhelye. A festményeken és szobrokon kívül több, mint 5000 rajz, 1000 érme, és medál és egyéb szépművészeti alkotások tekinthetők meg. A spanyol festményeken kívül itália, flamand, francia festők alkotásai, és néhány német festmény is kiállításra került. Olyan festők felbecsülhetetlen értékű művei találhatók meg a 8600 darabos gyűjteményben, mint Goya, Velazquez, Rubens, Rembrandt és El Greco. A Prado 1819-ben nyílt, 1918-ban, 1950-ben, és 1960-ban is kibővítették. Érdemes korán, nyitásra vagy nyitás előtt érkezni, esetleg online jegyet venni (a megvásárlástól számítva 1 évig érvényes, online jegyvásárlási probléma esetén telefonon is megvehető a jegy), különben hosszan kell sorban állni.

Eljutás: 2-es metró: Banco de Espana, és 1-es metró: Atocha állomás. Busz: 9, 10, 14, 19, 27, 34, 37, 45. Cím: Paseo del Prado, s/n, 28014.

Belépő (2018): 15 Euró. 65 éven felülieknek 7,50 Euró. 26 év alatti diákok, és 18 éven aluliak számára ingyenes. Mindenki számára ingyenes: hétfő-szombat: 18:00-20:00, vasárnap és ünnepnapokon 17:00-19:00. Kombinált belépőjegy (Paseo del Arte) a Prado, a Thyssen-Bornemisza és a Reina Sofia múzeumba: 29,60 EUR.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat: 10:00-20:00. Vasárnaponként és ünnepnapokon: 10:00-19:00. Január 1.-én, május 1.-én és december 25.-én zárva. Január 6.-án, december 24.-én és december 31.-én: 10:00-14:00.

Összefoglaló: A világ egyik legnagyobb, leghíresebb múzeuma. Nagy sor szokott lenni, ezért érkezzünk korán, vagy vegyünk online jegyet!

prado

Prado múzeum kép: Corremadrid

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía / Reina Sofia múzeum

A színvonalas múzeum a spanyol kortárs művészet remekeit mutatja be a 20. századtól, pl. Picasso, Dali, Miró alkotásait, de külföldi művészek festményei is kiállításra kerültek. Az 1992-ben nyílt, 2005-ben kibővített múzeum a modern művészet, a kubizmus, a szürrealizmus szerelmesei számára nagy élményt és remek időtöltést ígér. A múzeum leghíresebb kiállítási tárgya, Picasso a háború borzalmait bemutató festménye, a 3,5 m magas, 7,8 m széles Guarnica.

Eljutás: 1-es metró: Atocha megálló. Az Atocha vasútállomástól gyalog elérhető. Cím: Calle de Santa Isabel, 52, 28012.

Belépőjegy (2018): 10 Euró, online 8 EUR. Ingyenes belépés hétfő, szerda, csütörtök, péntek, szombat 19:00-21:00-ig, és vasárnap 13:30-19:00, valamint egész nap: április 18., május 18., október 12., december 6. Kombinált belépőjegy (Paseo del Arte) a Prado, a Thyssen-Bornemisza és a Reina Sofia múzeumba: 29,60 EUR.

Nyitvatartás: Keddenként zárva. Hétfő, szerda, csütörtök, péntek, szombat: 10:00-21:00. Vasárnap: 10:00-14:30-ig a teljes múzeum nyitva, 14:30-19:00-ig csak bizonyos részei. Zárva: január 1., január 6., május 1., május 15., november 9., december 24., 25., 31.

Összefoglaló: Kifejezetten modern művészeti múzeum.

Reina Sofia múzeum

Reina Sofia múzeum kép: Wojtek Gurak/Flickr/Creative Commons

Museo Sorolla / Sorolla múzeum

A múzeumban a spanyol impresszionista festő, Joaquín Sorolla gyönyörű festményei csodálhatók meg. A művész házában működik, melyet halála után özvegye múzeummá alakított. A felső szinteken időszaki kiállításokat is tartanak.

Eljutás: 1-es metró: Iglesia állomás, vagy 5-ös metró: Ruben Dario állomás, vagy 7-es és 10-es metró: Gregorio Maranon állomás. Busz: 5, 7, 14, 16, 27, 40, 45, 61, 147, 150. Cím: Paseo del General Martínez Campos, 37, 28010.

Belépőjegy (2018): 3 EUR. 18-25 éves diákoknak, és 18 év alattiaknak ingyenes. Mindenkinek ingyenes minden szombaton 14:00 után, minden vasárnap egész nap, továbbá a következő napokon: április 18., május 18., október 12. és december 6.

Nyitvatartás: Kedd-szombat: 9:30-20:00. Vasárnap 10:00-15:00. Minden hétfőn zárva, továbbá zárva: január 1., 6., május 1., december 24., 25., 31.

Összefoglaló: Kicsi, és olcsón, vagy akár ingyen megtekinthető, de érdekes, szép múzeum az impresszionista művészet iránt érdeklődőknek, gyönyörű kerttel.

Museo Sorolla, Madrid

Sorolla múzeum, kert

Sorolla múzeum. Képek: Tim Adams, Jose Luis RDS/Flickr/Creative Commons

Museo Arqueologico Nacional

Az 1867-ben alapított, jelenlegi helyére 1895-ben költöztetett spanyol nemzeti régészeti múzeumban őskori, egyiptomi, kelta, ibériai, görög, római és középkori történelmi emlékek kerültek kiállításra. Az emberi evolúciót is remekül mutatják be. A múzeumot nemrég renoválták nagyon jól és ízlésesen. Virtuális elemekkel, jó leírásokkal is gazdagították.

Eljutás: 4-es metró: Serrano vagy 2-es metró: Retiro állomás. Busz: 1, 9, 19, 51, 74. Cím: C/ Serrano, 13, 28001

Belépőjegy (2018): 3 EUR. Ingyenes szombatonként 14:00-től, és vasárnap reggel. Továbbá a következő napokon egész nap: május 18., október 12., november 16., december 6.

Nyitvatartás: Kedd-szombat: 9:30-20:00. Vasárnap és ünnepnap: 9:30-15:00. Minden hétfőn zárva, továbbá zárva: január 1., 6., május 1., december 24., 25., 31.

Összefoglaló: A világ egyik legjobb múzeuma a történelem, régészet iránt érdeklődőknek - olcsó vagy ingyenes belépéssel.

Museo Arqueologico Nacional, Madrid

Museo Arqueologico Nacional. Kép: Luis García/Flickr/Creative Commons

Palacio de Comunicaciones

Az 1909-ben, Antonio Palacios által épített, a Plaza de Cibelesnél található szép épület korábban a főposta épületeként funkcionált. 2007 óta a madridi városháza működik itt. 2011 óta a hivatalos neve: Palacio de Cibeles. Kilátójából csodálatos a panoráma, az ár pedig mindössze 2 EUR.

Eljutás: 2-es metró: Banco de Espana megálló. Busz: 1, 2, 5, 9, 10, 14, 15, 20, 27, 34, 37, 45, 51, 52, 53, 74, 146, 150, 202. Cím: Plaza Cibeles, 1, 28014.

palacio de comunicaciones

Palacio de Comunicaciones fotó: Wongoz

Palacio Real de Madrid / Királyi palota

A palota Spanyolország királyának hivatalos rezidenciája. VI. Fülöp király azonban nem a királyi palotában lakik, hanem a kisebb Palacio de la Zarzuelában, amely Madrid külvárosában található. A korábban ezen a helyen álló Antiguo Alcázar 1734 karácsonyán leégett, a jelenlegi Királyi palota 1738-1755-ig épült. A Palacio Real de Madrid jelenleg ünnepségeknek, diplomáciai, és protokolláris eseményeknek ad otthont. Belső tere gazdagon díszített, olyan művészek munkáival, mint Velázquez, Tiepolo, Mengs, Gasparini, Juan de Flandes, Caravaggio, és Goya. Tetszetős és értékes bútorok, szőnyegek, és tárgyak (pl. egy Stradovarius-hegedű, porcelánok) is díszítik. Fegyverraktára is érdekes, a világ legjobbjának tartják. A palota egyik legszebb része trónterme. Szép, érdekes palota.

A palota keleti részén Madrid egyik legszebb tere, a Plaza de Oriente fekszik, gyönyörű épületeivel, kertjeivel, szobraival, és szökőkútjaival egy kellemes sétára, hangulatos kávézásra csábít a királyi palota meglátogatása előtt vagy után.

Eljutás: 2-es, 5-ös metró: Opera állomás. Busz: 3, 25, 39, 148. Cím: Calle Bailén, s/n, 28071.

Belépő (2018): 10 Euró. 17 éven aluliak és 65 éven felüliek számára 5 Euró. 5 éven aluliak számára ingyenes. Mindenkinek ingyenes május 18.-án, valamint október-március között hétfő-csütörtök 16-18 óra között, és április-szeptember között hétfő-csütörtök 18-20 óra között.

Nyitvatartás: október-március: 10:00-18:00, április-szeptember: 10:00-20:00. A jegypénztár zárása egy órával korábban. Zárva: január 1., 6., május 1., december 25. Csak 15:00-ig nyitva: december 24., december 31. 17:00-től nyitva: október 12.

Összefoglaló: Szép, gazdagon díszített királyi palota.

Royal Palace

Madridi királyi palota kép: Cocoabiscuit

Parque de Atracciones és Zoo Aquarium de Madrid / Vidámpark és Állatkert

Madrid vidámparkja és állatkertje egymás mellett, a Casa de Campo parkban találhatók, (nem csak) gyerekkel utazóknak érdemes felkeresni őket.

Az 1969-ben nyílt vidámpark a 3. legrégebbi vidámpark Spanyolországban. A családi, kisebb és nagyobb gyerekek számára ideális játékok mellett, tinédzserek és felnőttek számára is vannak itt nagyon izgalmas, új generációs attrakciók. Például az 1999-ben megnyílt, 800 m-es utat megtevő, többször függőlegesen megforduló Tornado hullámvasút, amely útja folyamán a 80 km/h-s sebességet is eléri. Vagy épp a 105 km/h-s sebességre felgyorsuló Abismo hullámvasút, vagy a La Lanzadera: 2 másodperces szabadesés 63 méter magasságból, 80 km/h-val, illetve a 80 méter magas Star Flyer repülő kőrhinta, csak néhányat kiemelve. A nagy sorokat drágább jegy megvásárlásával át lehet ugrani.

Madridi vidámpark

Madridi vidámpark kép: Roller Coaster Philosophy/Flickr/Creative Commons

A madridi állatkert és akvárium, azaz a Zoo Aquarium de Madrid 1770-ben nyílt. Egyike Európa néhány állatkertjének, ahol óriáspandával lehet találkozni. A kontinens jobb állatkertjei közé tartozik. Az állatkert delfináriuma 1987-ben nyitott meg, 9 delfin otthona. Az állatkert akváriuma a nagyobb akváriumok közé tartozik. Az állatkertben állatsimogató is van. A vidámparkhoz hasonlóan, érdemes inkább hétköznap, mint hétvégén látogatni, mivel hétvégén nagyon sokan vannak.

Zoo Aquarium Madrid

Zoo Aquarium de Madrid kép: Nathan Rupert/Flickr/Creative Commons

Eljutás: 10-es metró: Batán állomás. 33-as busz: Príncipe Pío – Casa de Campo megállóhely. 65-ös busz: Plaza Jacinto Benavente – Colonia Gran Capitán megállóhely. A vidámpark és az állatkert elérhető a cikkben lejjebb, külön bemutatott Teleférico libegővel is, azzal utazva a vidámpark még negyed óra, az állatkert pedig fél óra gyaloglás a felső libegőállomástól. Cím: Casa de Campo s/n, 28011, Madrid.

Belépőjegy (2018) Vidámpark: 31,90 EUR (online vásárolva: 19,90 EUR). 100-140 cm közötti gyermekeknek: 24,90 EUR (online vásárolva: 19,90 EUR-tól). 60 éven felülieknek: 18,90 EUR (online vásárolva is 18,90 EUR). Állatkert: A jegy ára attól függ, mennyire előre, ill. online vesszük-e. A helyszínen felnőtteknek 23,30 EUR, 7 éven aluli gyermekeknek és 65 éven felülieknek 18,90 EUR.

Nyitvatartás: Vidámpark: itt megtekinthető. Állatkert: változó, itt megtekinthető. Ott láthatóak a napi érdekes állatshowk (delfinshow, fókashow, ragadozó-, és egzotikus madár show) időpontjai is.

Összefoglaló: Remek vidámpark és állatkert.

Parque del Buen Retiro

Az 1,4 km2 területű park a Puerta de Alcalá mellett, a Pradohoz közel található. A hangulatos, békés, szép parkban egy nagy, mesterséges tó, a Estanque del Retiro is van, amelyen csónakázni is lehet. Madrid legnépszerűbb és legszebb parkjának számít: hétvégenként rendkívül zsúfolt, amikor a spanyol családok itt sétálnak, napoznak, és ilyenkor muzsikosok, festők, művészek, zenészek, artisták is szórakoztatják a tömeget. Eredetileg királyi park volt, ekkor még jóval a város határain kívül volt található - 1832 óta publikus parkként működik.

Eljutás: 2-es metró: Retiro, 9-es metró: Ibiza megálló. Buszok: 1, 2, 9, 14, 15, 19, 20, 26, 28, 32, 51, 52, 61, 63, 74, 146, 152, 202, C. Cím: Plaza de la Independencia, 7, 28001.

Összefoglaló: Szép, idillikus park, ahol nagyon jó megpihenni városnézés közben.

Parque del Buen Retiro

Parque del Buen Retiro fotó: Sam Kelly

Parque de El Capricho

Ez a csodálatos park nem a belvárosban, hanem Madrid északkeleti részén, a repülőtér közelében van, de ha közel van a szállásunk, érdemes ellátogatni. A 14 hektáros park 1787-ben nyílt meg. Gyönyörű, számos díjat nyert, nagyon szépen karbantartott parkról van szó. Gyerekekkel is ajánlott, akiknek tetszeni szoktak a kacsák, vagy a fekete hattyúk. Különösen szép tavasszal, virágzási időben. Kevésbé ismert, "titkos" látnivaló.

Eljutás: 5-ös metró: El Capricho állomás. Busz: 101, 105, 151, 211, 212.

Nyitvatartás: Október-március 9:00-18:30. Április-szeptember 9:00-21:00

Összefoglaló: Szép, fantasztikusan gondozott park, szökőkúttal, fekete hattyúkkal, a repülőtérhez közel.

Parque de el Capricho

Parque de el Capricho. Kép: basiar/Flickr/Creative Commons

Plaza de Cibeles és Paseo del Prado

A Plaza de Cibeles talán Madrid legszebb tere, gyönyörű szökőkútjai, szobrai, és épületei Madrid szimbólumává tették. A Plaza de Cibeles mára a Real Madrid focicsapatával is összefonódott, hiszen ha a Real Madrid valamilyen trófeát nyer, mindig itt találkozik a szurkolóival. A teret lenyűgöző épületek veszik körül. A tér központjában látható híres szökőkutat 1777 és 1782 között Ventura Rodrigez építette. A tér talán legszebb épülete a Palacio de Comunicaciones épülete. További híres épület a Banco de Espana: legrégebbi része 1882 és 1891 között épült, 1936-ban, és 1975-ben is kibővítették. Itt, 30 méter mélyen tárolják a spanyol nemzeti bank aranykészletét. A Banco de Espanaval szemben a Palacio de Lineares áll: a barokk palotát 1873-ban építtette José de Murga, a gazdag bankár. 1992-ben, az összedőlés határán álló épületet teljesen felújították. Jelenleg a Casa de América, a latin-amerikai művészettel foglalkozó kulturális központ, és művészeti galéria működik benne.

Madrid egyik leghíresebb és legszebb útja a Paseo del Prado. A Plaza de Cibelestől indul, és azt a Plaza del Emperador Carlos V-el köti össze, ahol az Atocha vasútállomás található. A széles, fákkal szegélyezett sugárút mentén terül el a Prado és a Thyssen-Bornemisza és a Reina Sofia múzeum, a királyi botanikus kert (melyek külön bemutatásra kerülnek itt az oldalon), valamint több szép tér, palota, étterem, kávézó, kert, szökőkút, és művészeti galéria. Madridban járva mindenképp kötelező program sétálni a Paseo del Pradón, nagyon jól átérezhető itt a város kellemes atmoszférája.

Eljutás: 2-es metró: Banco de Espana állomás. Busz: 1, 2, 5, 9, 10, 14, 15, 20, 27, 34, 37, 45, 51, 52, 53, 74, 146, 150, 202.

Összefoglaló: Madrid legszebb tere, és legszebb útja, mindenképp érdemes végigsétálni rajtuk!

Plaza de Cibeles

Paseo del Prado, Madrid

Plaza de Cibeles kép: caribb. Paseo del Prado kép: Nacho Rascón

Plaza Mayor / Fő tér

A 120x90 méteres Fő tér 1617-1619 között épült, mai formáját több tűzvész után, a 18. század végén nyerte el. A Fő teret korábban vásárokra, bikaviadalokra, fesztiválokra, focimeccsekre, nyilvános kivégzésekre használták. Ma különböző kulturális eseményeknek ad otthont, rendkívül népszerű hely a helyiek, és a turisták körében is. Mindig nyüzsgő tér (pláne este, és a hétvégén), a város egyik központja. Az árkádokban éttermek, bárok, és üzletek találhatók. A környéken is érdemes sétálni, rengeteg bár, és étterem fedezhető fel. A tér felépítésében, építészetében hasonlít a párizsi Place des Vosges-hez. A tér leghíresebb épülete a Casa de la Panaderia - 1619-ben épült, jelenlegi formáját a tűzvész után, 1790-ben nyerte el. A tér központjában III. Fülöp király bronz lovasszobra áll.

Eljutás: 1-es, 2-es, 3-as metró: Puerta del Sol állomás.

Összefoglaló: Nyüzsgő, pezsgő tér.

plaza mayor

Fő tér kép: capitan-patata

Puerta de Alcalá / Alcalá kapu

Madrid híres emlékműve ez a gránitkapu, amely néhány méterre a hatalmas és szép park, a Parque del Buen Retiro bejáratától található. A parkba menet, amit szintén érdemes megnézni, érdemes a Retiro metrómegállónál leszállni, így mindkét nevezetességet láthatjuk. Az Alcalá kaput 1778-ban avatták fel, Sabatini olasz építész tervezte. A Puerta de Alcalához számos fontos esemény köthető. Még ma is láthatók rajta ágyúlövések nyomai. Eredetileg a város kapuja volt: Madrid keleti határában állt - jelenlegi helyére a 19. században került.

Eljutás: 2-es metró: Retiro állomás. Busz: 1, 2, 9, 15, 20, 28, 51, 52, 74, 146. Cím: Plaza de la Independencia, 1, 28014.

Royal Palace

Alcalá kapu kép: alvar astulez

Puerta de Europa / Európa kapuja

1989-1996-ig épült ikertornyok, irodaházként funkcionálnak. A tornyok 114 méter magasak, 26 emeletesek és 15 fokos dőlésszöggel rendelkeznek - ezek a világ első ferde felhőkarcolói.

Eljutás: 1-es, 9-es, 10-es metró: Intercambiador de Plaza de Castilla állomás. Busz: 151, 152C, 153, 154C, 155, 155B, 156, 157, 157C, 159, 161, 171, 181, 182, 183, 184, 185, 191. Cím: Plaza Castilla, s/n.

Puerta de Europa

Európa kapuja kép: Nemesis Storm

Real Jardín Botánico / Királyi Botanikus Kert

A Plaza de Murillon, a Prado mellett található 8 hektár területű gyönyörű botanikus kertet 1755-ben VI. Ferdinánd király alapította, jelenlegi helyére 1774-ben, III. Károly király költöztette, és itt 1781-ben nyílt meg. Az 1808-as spanyol függetlenségi háború alatt a kert tönkrement, de 1857-ben új életet leheltek belé, és egy új üvegházzal is bővült. 1974-1981 között a kert zárva tartott, az eredeti tervek alapján restaurálták, majd 1981-ben nyitott meg újra. Ma a kert 90 ezer növénnyel, virággal, és 1500 fával büszkélkedhet. A kert hét külső részre van osztva, és egy nagy herbáriuma, és öt üvegháza is van.

Eljutás: 1-es metró: Atocha állomás. Busz: 10, 14, 27, 34, 37, 45. Cím: Plaza de Murillo, 2, 28014

Belépőjegy (2018): 4 Euró. Diákoknak 2 Euró. 65 éven felülieknek 0,50 Euró. 10 éven aluliaknak ingyenes.

Nyitvatartás: Január-február és november-december: 10:00-18:00, március és október: 10:00-19.00, április és szeptember: 10:00-20:00, május, június, július, augusztus: 10:00-21:00. . Zárva: január 1., december 25.

Királyi Botanikus Kert, Madrid

Madridi királyi botanikus kert kép: Jan S0L0

Teleférico / Libegő

A madridi libegőt 1969-ben avatták fel, évente 180 ezer ember használja. A libegőút során madártávlatból láthatók Madrid parkjai, a Plaza de Espana, a Debod templom, a királyi palota, vagy az Almudena katedrális. A 2,5 kilométeres út 10 percet vesz igénybe, a libegő 40 méter magasra ér fel. A libegő végállomásán, a Casa de Campo parknál lévő kávézóból is nagyon jó a kilátás. Onnan negyed, ill. fél óra gyaloglással érhető el Madrid vidámparkja és állatkertje. Nem annyira nagy szám a kilátás, ez nem számít Madrid TOP10-es, vagy kihagyhatatlan látnivalójának, de akinek több ideje van, és szeretne egy kicsit más típusú nevezetességet látni, mint a belvárosban lévő múzeumok, és épületek, szeretne egy kicsit kimenni a zöldbe, és csodálni a kilátást, annak érdemes kipróbálnia, a jegyár is kedvező. Hétvégente általában sokat kell várakozni, ezért érdemes online jegyet venni.

Eljutás: A libegő a Paseo del Pintor Rosalesről indul. Legközelebbi metrómegálló: 3-as, 4-es, 6-os metró: Argüelles állomás. Busz: 21,74.

Jegyár (2018): Egy irányú jegy 4,50 EUR, retúrjegy 6 EUR. 4-12 éveseknek, valamint 65 éven felülieknek egyirányú jegy 4 EUR, retúrjegy 5 EUR. 4 éven aluliak számára ingyenes.

Nyitvatartás: Az aktuális havi közlekedési időpontok (van, mikor csak hétvégén közlekedik) ITT megtekinthetők, az oldal tetején (próximas aperturas alatt)

Libegő, Madrid

Madridi libegő kép: Cybernorn/Flickr/Creative Commons

Templo de Debod / Debod templom

A Templo de Debod egy ősi egyiptomi templom, Egyiptom 1968-ban adományozta Spanyolországnak. A Debod, melynek az építése Kr. e. 2. században kezdődött el, eredeti helyén árvíz áldozata lett volna. Egy duzzasztógát építése miatt 1960 és 1970 között számos egyiptomi építményt az a veszély fenyegette, hogy árvíz áldozatává válik. A spanyol kormány ekkor segítséget nyújtott az értékes egyiptomi építmények biztonságos helyre való szállításában. Ezért hálából az egyiket, a Debod templomot, Spanyolországnak ajándékozták, ezzel Spanyolország az egyik a világ három, Egyiptomon kívüli országa közül, ahol ilyen építmény található. A templomon gyönyörű hieroglifák figyelhetők meg, belsejében egy kis múzeum van. Ma Madrid egyik legszebb parkjában, a Parque de la Montanaban található. Érdemes inkább este idelátogatni, kivilágítva sokkal szebb!

Eljutás: 3-as, 10-es metró: Plaza de Espana megálló. Busz: 1, 2, 3, 25, 39, 44, 46, 74, 75, 133, 138, 148, C1, C2. Cím: Paseo del Pintor Rosales, 2, 28008

Belépőjegy Ingyenes belépés!

Összefoglaló: Kr. e. 2. századi egyiptomi templom, főleg este érdemes megnézni, ha van időnk.

Templo de Debod

Debod templom kép: R. Duran

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően)

 • Olcsó: Alvaro Residencia - Szép, barátságos szobákban lehet megszállni e központi, árkategóriájában ritkán látható kiemelkedő értékelésekkel rendelkező szálláshelyen, ugyanakkor közös fürdőszobák vannak. 7-8 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal San Martin - Jó és olcsó belvárosi szállás, mindenhez közel, a Gran Via mentén, egyszerű, de tiszta szobákkal, ugyanakkor még itt is közösek a fürdőszobák. 7-8 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Don Luis - Az olcsó szálloda ezért az árért fantasztikus, ennyiért inkább közös fürdőszobás, vagy elég rossz szálláshelyek kaphatók általában. Közel van a reptérhez, de Madrid központjához kb. fél órát kell metrózni: a Barajas metróállomás 5 perces gyaloglásra van, onnan a 8-as metróval Nuevos Ministeriosig utazva átszállhatunk a városközpontba, Solhoz közlekedő elővárosi vonatokra. 7-10 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Delfina - Központi, fantasztikus, makulátlanul tiszta, stílusos, egyszerű szállás, remek áron. 8-10 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Internacional - Az egyik legolcsóbb szállás a központban lévő, jó értékelésekkel rendelkezők közül. A Hostal Internacionalt a Puerta del Soltól 300 méterre találjuk. A szobák nem túl nagyok, de tiszták, az ágy kényelmes, az ár/érték arány kiváló. 9-15 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Met Madrid - A központi helyen elhelyezkedő szálláson barátságos, nagyon szép, modern és tiszta, de elég kicsi szobákban lakhatunk, a vendégértékelések tökéletesek. 10-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hotel Nuevo Madrid - Nagyon jó árú 4*-os hotel, elegáns, komfortos, tágas, szép szobákkal. Hátránya, hogy a legközelebbi metrómegállótól (Manoteras) negyed órás sétára helyezkedik el, és egy forgalmas út mellett, ezért van, akinek zajos. 11-19 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hostal Sardinero - A központi szállásnak fantasztikusak az értékelései, a szobák kifogástalanul tiszták. 14 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Tryp Madrid Chamartin - Remek ár/érték arányú 3*-os hotel tágas, tiszta szobákkal, szabadtéri úszómedencével. A Chamartin metró- és vasútállomástól 200 méterre van, ahonnan 1-es metróval negyed óra alatt a belvárosba érünk. 13-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hostal Palacio Madrid - A városközpontban, a Prado múzeumtól 10 perces sétára, nagyon jó helyen lévő szálláshely tiszta, kényelmes, és csendes szobákat kínál. 14-22 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: B&B Hotel Puerta del Sol - Madrid egyik legjobb értékelésekkel rendelkező szállodája, nem csak a 3*-os kategóriában. A központban, a Puerto del Solhoz közel lévő szállodában tiszta, szép, kényelmes, nagy modern szobák foglalhatók, melyek a hotel központi elhelyezkedésének ellenére nagyon csendesek is. 17-25 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Leonardo Hotel Madrid City Center - A San Bernardo metróállomáshoz, és a központhoz közel, attól 5 perces metrózásra található 3*-os szálloda kifejezetten jó, a szobák stílusosak, szépek, kényelmesek, modernek, tiszták. 16-30 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Luxus: Gran Meliá Palacio de los Duques – The Leading Hotels of the World - Annak, aki Madrid legjobb szállodáját, és a luxust keresi. Az 5*-os luxushotel a madridi királyi palota és a Debod-templom közelében helyezkedik el. A 19. századi palotában kialakított modern, komfortos, stílusos, gyönyörű hotel medencés és jakuzzis tetőteraszt is kínál. 55-90 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Madrid

Kép: Antonio Marín Segovia/Flickr/Creative Commons

Madrid környéke, kirándulási lehetőségek

San Lorenzo de El Escorial királyi kolostoráról híres, amely 1563-1584 között épült. A királyi palota a Világörökség része, és híres turistaattrakció, rengetegen keresik fel Madridból. Annak ellenére, hogy nem egy kifejezetten díszes, inkább rideg palota, ahol ugyanakkor lenyűgöző művészeti alkotások vannak, az egész komplexum tele van festményekkel. A legtöbben úgy érzik, megérte Madridból a fél napos túrát.

Ide eljutni Madridból az Atocha vagy Sol vagy Nuveos Ministerios vagy Chamartin vasútállomásról lehet, 1 óra alatt, elővárosi vonattal, a C3-as vonalon. A jegyár 2,60 EUR. A vasútállomástól még buszozni kell a királyi palotáig. Vagy van közvetlen busz is (661-es vagy 664-es) Madridból a palotáig, a Moncloa metróállomástól 55 perces út, de az ritkább mint a vonat. A buszról San Lorenzo de El Escorial megállónál kell leszállni. A buszjegy ára 4,20 EUR 2018-as árak szerint. A királyi palota nyitva tartása keddtől vasárnapig (hétfőnként zárva): áprilistól szeptemberig 10:00-20:00-ig, október-március: 10:00-18:00 (zárva: január 1., 6., május 1., szeptember 9., december 24., 25., 31.). Belépőjegy 2018-ban 10 EUR, 5-16 éveseknek 5 EUR, 5 év alatt ingyenes. Mindenkinek ingyenes: május 18., október 12.

El Escorial

El Escorial kép: Daniel Lázaro Fernandez/Flickr/Creative Commons

Toledo ugyancsak a világörökség része, és népszerű kirándulási lehetőség Spanyolország fővárosából. 70 km-re délre fekszik Madridtól, egy dombon. Tipikus középkori, macskaköves utcákkal szegélyezett város. Leghíresebb látnivalója 1227-1493 között épült lenyűgöző katedrálisa. A hangulatos városban órákig lehet sétálgatni, csodálatos környezetben. El Grecónak is tetszett: 1577-ben ide költözött, és egészen haláláig itt élt.

Eljutás: Toledo a Puerta de Atocha vasútállomástól fél óra alatt elérhető vonattal. Egyirányú jegyár 12,90 EUR 2018-ban. A busz ennél lassabb (másfél óra), és nem Madrid belvárosából, hanem a Plaza Elíptica autóbuszállomástól (6-os és 11-es metró) indul, de olcsóbb (5-7 EUR), és jobban a városközpontban rak le, mint a vonat.

Toledo

Toledo

Toledo. Képek: Veyis Polat, Miroslav Petrasko/Flickr/Creative Commons

Segovia szintén egy szép város, és szintén a Világörökség része. Római vízvezetékéről, a 29 méter magas, több mint 170 boltívvel rendelkező acueductóról híres, melyet még a 19. század végén is használtak. Fontos és érdekes látványosság a 1525-1577 között késői gótikus stílusban épült Katedrális, és és a középkori Alcazar is.

Madrid-Segovia eljutás: Madridból Segoviába 27 perc alatt lehet eljutni nagy sebességű, vagy pedig majdnem 2 óra alatt olcsóbb, regional típusú vonattal, a Chamartin pályaudvarról. A vonatjegy ára regional vonatra 8,25 EUR, nagy sebességű (AVANT/ALVIA/AVE) vonatra pedig 12,90-24,40 EUR között van 2018-ban, a vasúttársaság oldalán lekereshető a menetrend, és láthatók az árak a konkrét vonatokra, melyek online foglalva érvényesek. A segoviai vasútállomás még nem a városközpontban van, de 11-es busszal el lehet jutni onnan a vízvezetékhez. A vonatnál olcsóbb, de lassabb buszok a Moncloa buszállomástól indulnak Madridból. A buszra a jegyár 7,89 EUR 2018-ban.

Segovia

Segovia

Segovia. Képek: Arrano, Tomi Knuutila/Flickr/Creative Commons

Ávila egy gyönyörű és teljes, rendkívül jó állapotban lévő középkori városfallal körülvett kisváros, rengeteg román és gótikus templommal. A tengerszint felett 1132 méterrel fekszik, ezzel Spanyolország egyik legmagasabban fekvő városának számít. És talán már meg se kell említeni, hogy szintén szerepel a világörökségek listáján. A falak építése 1090-ben kezdődött.

Eljutás: A madridi Chamartin vasútállomástól másfél óra-két óra alatt lehet Ávilába érni vonattal. A vasútállomástól még kb. negyed órát kell gyalogolni a városközpontig. Vonatjegy ára 2018-ban: MD típusú vonatra, mellyel a menetidő 1 óra 37 perc - 1 óra 46 perc: 12,25 EUR, regional típusú vonatra, melynek menetideje 1 óra 57 perc: 8,95 EUR.

Ávila

Ávila

Ávila. Képek: Serge LAROCHE, Jack Cousin/Flickr/Creative Commons

Távolabbi városok vonattal: a nagysebességű vonatoknak köszönhetően dél-spanyolországi tengerparti városok, mint Malaga, is elérhető kevesebb, mint 3 óra alatt, más kérdés, hogy oda sokszor olcsóbb, és egyszerűbb Budapestről repülővel menni. Valencia pedig a leggyorsabb vonatokkal kevesebb mint 2 óra alatt megközelíthető. Oda elég olcsó vonatjegyeket ki lehet fogni Madridból (15-20 EUR körül online, előre megvéve a renfe oldalán), ami jóval olcsóbb, mint egy retúr repjegy Budapestről, tehát meg lehet csinálni, hogy 1 áráért 2 várost megnézzünk, pl. oda repülőjegy Valenciába, vissza pedig Madridból.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Szeretnénk ide elmenni szervezetten városlátogatásra. Mikor lehet? Magyar idegenvezetővel és repülővel.
Tisztelettel: Csendes Tibor
#1 - Csendes Tibor - 2008.03.25. - 15:38
Nekem okt.5 - okt.12. van repjegyem a Malév Madridi járatára, keresek utitársat a szállodai költség megosztására. Sürgős mert most még olcsón lehetne szállást foglalni. E-mail cí­mem: opraszabo (kukac) citromail.hu
#2 - Opra Szabó László - 2008.04.30. - 11:54
Sziasztok! ez a honlap egyszerűen fantasztikus,júniusban utazom Madridba a barátaimmal ki a családomhoz!Madrid fantasztikus,sajnos már rég voltam kint és most megint nagyon várom hogy menjek!!mindenkinek csak ajánlani tudom!!
pusza
#3 - Orsi - 2008.05.18. - 20:07
Már tavaly is voltam rövid madridi városlátogatáson", saját szervezésben. 5 nap 5 ország (Berlin-Barcelona-Andorra-Lisszabon-Madrid-Eindhoven) fapados járatokkal.1 nap alatt bejártuk Madridot: Prado Múzeum, Királyi palota, Cibilles, Pályaudvar, Park del Buen Retiro,Európa kapuja, sőt még a Bernabeu stadiont(Real Madrid fociszentély - ezt nem szabad kihagyni) is végigjártuk, ültünk a kispadon, az öltözökön át a pályára is ráléptünk. Klassz volt.
Idén is megyünk a barátnőmmel, ezúttal Madridon át Portóba 1 napra (20 euró volt a repjegy!), aztán 1o napot gyalogolunk a CAMINóN.... Már egyszer végiggyalogoltam a750 kilométert..... Ezt is javasolom mindenkinek!
Hát...kalandra fel! Szerencsés utat!
#4 - Jutka - 2008.05.28. - 22:25
Sziasztok!
Nagyon jó ez a honlap.
én a férjemmel augusztus 13-án indulunk Madridba. A fiamék mennek gyalogolni az El Caminói utra. Mi pedig Papával felfedezzük Madrid nevezetességeit. Igaz a nyelvet nem beszéljük, de majd "eltáncoljuk" mondandónkat.
Jó lenne összefutni magyarokkal.Tisztelettel Mária
#5 - Csernus Istvánné - 2008.06.02. - 15:25
Jó utat! Szí­vesen olvassuk a beszámolót is Madrid meglátogatása után!
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.06.05. - 02:14
Augusztusban megyünk többek között Madridba. Már nagyon várom. Nagyon sok szépet és jót hallottam már erről a gyönyörű városról.Remélem nem csalódom. üdvözlettel éva
#7 - Bányiczky Józsefné - 2008.07.14. - 13:52
Nagyon irigy vagyok rátok. én egyelőre csak álmodozhatok Spanyolországról! De mindent megteszek, hogy idegenvezető lehessek ebben a gyönyörű országban! Mindent beleadok! Látni akarok mindent Spanyolországban!!!!!
#8 - Sz.Brigi - 2008.07.21. - 21:09
Hát igazatok lehet, hogy Madrid gyönyörű akár Páris, a képek alapján, az én férjem kamionos ő most megy Madridba igaz nagy autóval amivel csak az elővárosba jut el de az is szép lehet.én is mennék vele szí­vesen de nekem az idős szüleimre kell vigyázni, meg van munkahelyem is.
#9 - Mamóka - 2008.08.04. - 13:51
Sziasztok!
Két hét múlva indulunk egy Spanyol körútra., í­gy többek között Madridba is. Mit ajánlanátok Madridban mi az amit nem szabad kkihagyni. Sajnos nagyon rövid időt /2 napot/ töltünk csak ott ezért szelektálnunk kell.
#10 - Albusz - 2008.08.08. - 21:58
Sziasztok! Szeptember 2-an megyek haza fel eves Kanari Rock N Roll utamrol,de elso utam Madridba vezet,csak aztan Magyarorszag...
#11 - Rezomen - 2008.08.22. - 20:15
Sziasztok!
Szeptember 3-án indulunk Madridba , tudja valaki, hogy a tömegközlekedésre nyugdí­jasoknak van e valami kedvezmény.
Köszi a választ.

Kati mama
#12 - Kati mama - 2008.08.28. - 12:11
Sziasztok! Most jöttünk haza Spanyolból. Nagyon jól éreztük magunkat. Szeretném az oda készülők figyelmét felhí­vni a szokásos városnézésen kí­vűl, hogy Madridban feltétlenül nézzék meg az Atoca pályaudvart, mert nagyon szép és különleges a csarnoka a rengeteg pálmával, kaktusszal és teknősbékával. Ilyet máshol nem hiszem, hogy lehet látni.
#13 - Albusz - 2008.09.04. - 20:13
Sziasztok Madridba készülők.
Elindult egy kultúrkörrel egybekötött Magyartalákozós-szervezkedős-mulatós oldal.
www.hungarito.com

kukkantsaok be,sok érdekesség vár mindenkit,és folyamatosan bővülő és információkkal teli oldallal találkozhat az odalátogató.Az oldal még fejlesztés alatt áll,de keressétek fel,már most is hasznos infókat találtok rajta.


A magyartalálkozókra mindenkit várunk szeretettel:
Jó szórakozást:
COUSIN
#14 - COUSIN - 2008.09.24. - 15:25
Sziasztok!
Valaki aki nem régen volt ,ha esetleg megtené az árakról irna pár sort.
Esetleg hol lehet olcsón finomat a belvárosban étkezni.
Köszönöm. Dittus
#15 - Kökény Edit - 2008.10.08. - 07:05
Sziaszto! Mosk készülünk, nov.1-től. kinek van friss információja az árakról: kenyér, ví­z, busz és vonatjegyek. Köszi. Erzsi
#16 - Erzsi - 2008.10.14. - 13:33
Sziasztok árakról érdeklődők.
Kenyér:0,70-4 € ig,Igénytől,minőségtől függöen.A tuti a baguette(másnapra kőkemény,de szerintem tuti és olcsó)
Ví­z.8 literes én 1,75 ért veszem az alcampo-ban.(auchan)
A busz és a metro 1 € per út.Nem kell átszállásoknál a metron jegyet venni,csak ha kimész a kapun.A busznál sajnos minden leszállás,étszállás újabb jegy.érdemes 10 alkalmasat venni(napi bérlet felesleges!!!)a 10 es jegy jó a buszra és a metrora,amivel bárhiva eljuttok.7 €.Vonat nem tudom menniy.Toledoba 9 € ért megyek.Itt szerintem az is 1 €.A reptéről 2 €,de az emelt dí­jjas,mert ,másik zóna,de ha csak a városban pörögtök akkor az 1 €,illetve 10 essel 0,7€.
Enni bárhol tudtok finomat,olcsót sajnos annál kevesebt.Ez a főváros miatt van.Tapaszozni nem fogtok mert nem jellemző,illetve nem nagyon láttam igazi tapaszos helyet,de ennek ellenére vannak tuti.
Ha kérdésetek van,vagy infóra van szükségetek látogassatok el honlapunkra:

www.hungarito.com

Itt infózhattok sokmindenről.Ne tévesszen meg a külső,átalakí­tás és folyamatos fejlesztés alatt áll.
Ha kérdésetek van a mailemre menjen,ha tudok válaszolok,ha nem nem...
Sok sikert,és jó szorakozást!!!
#17 - Cousin - 2008.10.21. - 18:52
Sziasztok. Köszönjük az infókat,-hasznosak voltak.madrid és környéke csodálatos.Segoviát is nézzétek meg El Eskoriált is ha tehetitek/hétfőn zárva/Jó a vonat és nem drága.Segovia 10E,- El Eskorial 5,8e.Metró 1E. Gyönyörű a palota, a koronázó, a búsképű meg különlegesen csúcs..Gyönyörű város,nézzétek meg, ha tehetitek..Nem bánjátok meg, mert az élmény és a látvány megéri...
#18 - Erzsi - 2008.11.07. - 19:54
Sziasztok!
Szeretnék én is kérdezni pár dolgot. Nemsokára mi is megyünk Madridba egy kisebb csoporttal (5-6fő) úgy nagyjából 7 napra. és azt szeretném megtudni, hogy valami olcsobb szállodában kb. mennyibe kerülhet ez az egy hét egy főnek?
és hogy vonattal eljutni Magyarországból Madridba lehetséges-e átszállás nélkül. és ha igen, kb. mennyibe kerül a jegy?
Höszönöm szépen a válaszokat előre is.
#19 - Orsolya - 2008.11.26. - 16:24
Szia Orsolya!

Müncheni, és párizsi, vagy pedig bécsi, zürichi, és barcelonai átszállással lehet Madridba jutni, ill. még van pár lehetőség, de mindig min. 3 átszállás. További infok: http://www.oebb.at/en/index.jsp - itt lehet keresni menetrendre Budapesttől Madridig, illetve valamelyik MíV nemzetközi pénztárban lehet kérdezni. írakat nem tudom, talán olcsóbb lehet repülővel.

Szállodákról pedig: http://www.hotelscombined.com/?a_aid=a580567d
- ezen az oldalon lehet a legtöbb szállodából válogatni.
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.28. - 16:44
Köszönöm szépen Tibcsi:)
#21 - Orsolya - 2008.11.28. - 20:02
Orsolyának!
A Wizz Air március 30-tól indit járatot Madridba. Oda vissza út 13360Ft + 2100Ft foglalási dí­j. Rep. idő 3 óra 10 perc. Bejutás a városba a 8-as metroval 1 EUR-ért.
Ennél olcsóbban nem lehet eljutni Madridba.
Szállást 6 ágyas szobában már 10-12 EUR-ért is lehet kapni.
#22 - Bela - 2008.12.08. - 15:25
Sziasztok!
én a nyáron én is megyek Madridba.A nevezetességek mellett a Bernabéu-t is meglátogatom,mint nagy madridista.Látom volt már,aki járt ott.Az lenne a kérdésem,hogy az a bizonyos "Bernabéu-túra" mennyibe kerül per fő?és még azt szeretném,hogy külön van-e jegy diáknak és felnőttnek?Előre is köszi.
#23 - Janka - 2009.01.04. - 19:24
Szia! Belépő a Bernabeu-stadionba: felnőtteknek 15, 14 év alattiaknak 10 Euró (diákjegy nincs, csak a Real Madrid Fan Club tagjainak olcsóbb). További információk, angolul: http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1193040472497/GenericoContenedor/1193040472497.htm
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.01.05. - 02:20
Köszi szépen az infókat!
#25 - Janka - 2009.01.06. - 17:45
sziasztok en mind nagy rajongo Real Madridnak kiskoromban jartam Madridban,szeretnék oda idén is eljutni,szeretnek erdeklodni hogy par napra 2 v 3 napra mennyi lenne az ut repulovel? a cimem zolek19@freemail.hu elore is koszi mindenkinek.. nyaron keszulunk a baratnommel tobb nagyob városba ezert kene csak par napra .. mégegszer koszi mindenkinek es kerlek a cimre irjatok..puxx Zoli voltam
#26 - Zoltán - 2009.02.15. - 16:09
Jézusoom!Egyszerűen elmondhatatlanul imádom ezt az országot, ez valami csodálatosan fantasztikus : ))) sajnos még nem jártam Spanyolországban, de idén nyáron megyek ki 3 hétre egy helyi születésű barátnőmhöz és már nagyon várom..annyira jó lesz (..remélem, bár biztos vagyok benne :D)imádom ezt a honlapot, mert annyira sok mindent lehet megtudni Espanaról, hogy az nem igaz..éppen szóbelire készülök az országból és biztos vagyok benne, hogy jól fog sikerülni, mert itt rengeteg információhoz jutottam..:))köszönöm annak aki futtatja ezt az oldalt( L )nem is tudom mi lenne velem nélküle :DDD (jah de..van útikönyv xd)na mindegy, nem baj ( : pusszancs mindenkinek :*
* Espana foreva..
#27 - Espana.. - 2009.02.22. - 11:45
én is szeretnék egyszer eljutni Madridba bár én csak egy 14 éves lány vagyok aki házi feladatként spanyolországot kapta és í­gy tévedtem a honlapra :)
#28 - SPANYOLLíNYKAAAAAAAAAAAAAAAAAA - 2009.03.02. - 16:58
Nektek Barcelona vagy Madrid tetszik jobban???
#29 - Melll - 2009.03.02. - 19:23
Sziasztok, ápr.7-én megyünk Barcelonába, s onnan tovább A déli részeken át Madridba. Autót szeretnénk bérelni és Madridban letenni. Tud valaki ehhez tanácsot adni?Köszönöm: Florena
#30 - Florena - 2009.03.11. - 13:17
Szevaszok ! Juniusban megyek Madridba, tudja e
valaki, a pontos árakat a közlekedésről ? ( Heti, napibérlet, kell-e fénykép stb)
Köszönöm HGY
#31 - HGY - 2009.03.16. - 13:02
Szia HGY!

Madridban busz-és metrójegy: 1 EUR, 10 db-os gyűjtőjegy pedig 7,40. Kombinált metrójegy 1,90, 10 db-os kombinált metrójegy pedig 14,50 EUR.

Turistabérlet (Abono Turistico) vehető 1, 2, 3, 5, és 7 napra, sorrendben: 5,00€, 8,40 €, 11,00 €, 16,80 €, és 22,60 €. Ezek ún. A-zónás bérletek, valószí­nűleg megfelelő lesz (a T-zónások kétszer ennyibe kerülnek). A turistabérletek érvényesek metróra, buszra, RENFE külvárosi vonatokra (zónán belül), és az ML1 vonatra (ML2, és ML3-ra csak a kétszer annyiba kerülő, T-zónás érvényes). A turistabérletek megvásárolhatók pl. az összes metróállomáson, turisztikai helyeken. Fénykép nem kell hozzá, de egy azonosí­tószám rá kell hogy legyen í­rva (pl. útlevélszám).
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.03.17. - 00:23
Szia Tibcsi !
Köszönöm a választ.
Ha még megirnál 2 dolgot a közlekedéssel kapcsolatban nagyon megköszönném:
1. Mennyi Escoriallba az ut oda-vissza
2. Ezt sehol nem találtam: hol van , illetve meddig tart az un. A zónás bérletek
határa. Köszi szépen HGY
#33 - HGY - 2009.03.19. - 11:31
Szia!

Escorialba vonattal az út oda-vissza a Renfe oldala szerint 6,60 Euró. Vonatok a Atocha és a Chamartin vasútállomástól indulnak, igen gyakran. Azonban az escoriali állomástól még buszozni kell felfelé, a hegyre. Közvetlen buszok mennek viszont (nem tudom az árát) a madridi Moncloa állomástól.

Az A-zóna majdnem teljesen Madrid határáig tart, mí­g a T-zóna Madrid környéke is (talán El Escorialig is).
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.03.22. - 20:46
Szevasztok !
Volt már valaki közületek a Hotel Galiciában ?
Vagy tudtok ajánlani 50-60 Eurós szállást ( 2fö ) olyan szállodában, ami a belvárosban van, és nem zajos ( vendégek által ) ?
Olyan szálló érdekelne, amiben voltatok, és elégedettek voltatok. Köszi szépen HGY
#35 - HGY - 2009.03.27. - 13:13
Sziasztok.
Cégünk,hosszú hétvégés, 3-4napos városlátogatásokat szervez MAGYAR NYELVü IDEGENVEZETéSSEL,Madrid és környéki nagyvárosokban.
Nagyvárosi profiljaink: Madrid,Toledo,Segovia,Avilia és újdoságként most már Cadizi túrák is.
Minden kedves vendégünknek igyekszünk a személyes igényit kiszolgálni,nagyon kedvező áron,hotel foglalás,transzferelés stb.
Jelentkezés és bővebb információ: edy.ranatrip@yahoo.es email cí­men.
Telefonszámaink: +34 619 572 631 vagy
+36 70 542 3016
Utazásszervező: Csipai Edina
Minenben szivesen nyújtok segí­tséget!
#36 - Csipai Edina - 2009.04.13. - 10:25
Sziasztok!
Szeretnénk az elkövetkező hónapokban valamikor Madridba utazni. Mi a tapasztalatotok, mennyire "kibí­rhatatlan" a meleg nyáron? Ahogy nézegettem, július-augusztusban a szállások olcsóbbak, mint a nyár elején, vagy szeptember-októberben. Ez vajon azért van, mert annyira menekül mindenki a kánikula elől? Férjem kevéssé bí­rja a hőséget, ugyanakkor nyáron könnyebben meg tudnánk oldani a kijutást.

Másik kérdésem: milyenek a tapasztalataitok a szállásokkal? Egyáltalán: melyik környéken érdemes megszállnia annak, aki viszonylag rövid időre megy, és ezért nem akar sok időt tölteni a városon belüli utazgatással? Azt gondoltuk, túl sokat nem szí­vesen költenénk a szállásra. Egész nap úgyis "talpalni" fogunk. Ugyanakkor nem mindegy, hogy egy egyszerűbb szállodában van-e légkondi, vagy hogy mennyit kell bumliznunk a látnivalókig.

Segí­tségeteket nagyon köszönöm!
#37 - Andi39 - 2009.04.22. - 23:12
SZiasztok Madrid imádók!
én is ide tartozom, bár én Madridban csak rövid időt töltöttem, főleg Andalúziát jártam be 30 évvel ezelőtt. Azóta minden évben készültem visszamenni, de a család mindí­g elirányí­tott. Most május végén megyünk Madridba. Az előre elképzelt program Prado, Királyi palota, 4 torony, Cibeles, Escorial, Cervantes emlékmű, parkok, csavargás. Várok még javaslatokat!
és egy kérdés még: május végén nincs valami fiesta?
#38 - Ildikó - 2009.04.24. - 00:01
A Retiro parkot és a botanikus kertet, melyek Prado közelében vannak nem szabad kihagyni. Egy érdekességet ajánlok figyelmedbe: az Atocha pályaudvar megtekintését. kb. 5 évvel ezelőtt terroristák felrobbantották és valami csodálatos ahogy ujjáépí­tették. Jelenleg a csarnokban egy igazi pálmaház van kialakí­tva rengeteg növénnyel és teknősbékákkal. Nem mindennapi látvány.
Ezenkí­vül érdemes éjszaka sétálni a városban, mert rendkí­vüli az éjszakai élete Madridnak.
#39 - éva - 2009.04.28. - 11:38
üdv Mindenkinek! Húsvétkor voltam Madridban a Kedvesemnél.én még ilyen GYöNYöRÅ° városban nem voltam(pedig jártam már Velencében meg Rómában is)!Csodálatos hely!!!Rengeteg park,szökőkutak,gyönyörű épületek!Csak ámultam és bámultam ennyi szépség láttán!Tisztaság!Millió ember,de senki sem lökdösődik!Nagyon jó a tömegközlekedés. Mindenkinek ajánlom menjen!!!
#40 - Zsuzsa - 2009.04.30. - 22:28
Sziasztok! En 2 eve Angliaban elek,es felevet eltem Irorszagban is,de majd meghalok Spanyolorszagert!!Egyszer volt 1 spanyol munkatarsam,es hihetetlenul kedves,baratsagos ember volt.Talan vele lehetett a legjobban elbeszelgetni,miota kint elek... Szeretnenk majd 1x ott dolgozni,elni,de addig is szeptemberben megyunk ki a parommal Madrid-Toledo-Sevilla-Barcelona uticellal, 11 napra!!Mar alig varom!Egy kerdes:volt mar valaki a Silken Puerta America G.L. nevu Hotelban? Es a Vincci Via 66-ban? Ha igen,akkor nagyon erdekelne a tapasztalata errol a 2 helyrol.Elore is koszonom szepen!! Tovabbi szep napot mindenkinek! :-)
#41 - altarka - 2009.05.10. - 21:24
Most jöttünk haza Madridból, egy hetet töltöttünk kint. Aki megteheti, ki ne hagyja ezt a gyönyörű várost! A spanyol fővárost /is/ bebarangolva újfent csak azt lehet megállapí­tani, hogy a valamikori csodálatos, világváros Budapestünket sikerült teljesen leépí­teni, tönkretenni. Bolond, aki ide jön!
#42 - Csilla - 2009.06.01. - 21:36
Sziasztok,
mi 4 napot toltottunk itt Madridban, nagzon jo a tomegkozlekedes. Erdemes 10-es jegyet venni, az 10 alkalommal buszra es metrora is hasznalhato. Annyiszor lyukasztod, ahanyan vagytok. 7,40 Euroba kerul. Az ovaros es Bourbon Madrid valojaban egy nap alatt vegig jarhato, de nagy tura, tobbet erdemelne. Minden hotelban lehet kerni varos terkepet, azon a metro vonal is rajta van. 12 metrovonal van, ha jol tudom, mi Bp-en meg csak most nyogjuk a 4.-et. Rendezett, elegans, tiszta varos. Messze vagyunk mi meg ettol.
#43 - Marti - 2009.06.02. - 09:53
sziasztok,én most jöttem haza spanyol országbol igaz én valenciába voltam 1hónapot,egyszerüen fantasztikus egy hely merrem ajánlani bárkinek a kultúra egész más mint ide haza egyszerüen csodálatos na....merrem ajánlani bár kinek akki még nem volt vagy ha volt is szerintem tudja hogy miröl is irok itt ..kellemes ott létett mindenkinek :-))
#44 - ketryn - 2009.06.04. - 06:51
sziasztok! Nekem a lányom Madridba él már 6 éve és én minden évben meglátogatom.Az valami csodás !Most költözik Benidormba , az a déli részen van a tengerpart mellett és talán még Madridnál is gyönyörübb.Sokat tudok mesélni , évente ott tőltök 2-3 hetet ismerem a várost mint a tenyeremet.
#45 - sharon - 2009.06.26. - 19:43
Valaki nem tudja véletlenül hogy hol lehet utánanézni madrid - barcelona vonatjegynek? kb mennyibe kerülhet és mennyi az út?
#46 - babzli - 2009.07.11. - 00:45
http://www.renfe.es/horarios/english/index.html , az út 2,5,-3 óra, az ár 109, vagy 129 EUR.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.12. - 20:48
Hola Sharon
en mar 10 eve elek kulfoldon,most Franciaorszagban.Jovoheten megyek Madridba 1hetre.a munkambol kifolyolag tudok 1-2 spanyol szot.az en lanyom is kint el Irorszagban.ha gondolod es van idod irjal nekem.zsokabalassa@msn.com
#48 - zsoka - 2009.07.30. - 09:21
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy érdemes-e kiváltani a nemzetközi diákigazolványt, vagy a legtöbb helyen nics is diák belépőjegy????
Köszi!
#49 - Eszti - 2009.08.11. - 14:10
sziasztok
szept.28-án megyünk Madridba.A reptérről hogy jutok a városba ill. busz vagy vonatáloomásra ami elvisz Pamplonába???
ha tudja valaki kérem irja le nekem....és melyikkel érdemesebb utazni?melyik olcsóbb??
#50 - joo adrienn - 2009.08.21. - 22:13
szep.25repülünk madridba csak reggel megy tovább a gépünk alicantéba,este megszeretnénk nézni madridot,hogyan tudunk be menni ,illetve vissza a reptérre ,tudja e valaki mit érdemes ebben a rövid időben megnézni.két hetet töltünk benidorban,ha valaki tud jó infót irjon.tibiczako@freemail. hu
#51 - czakó rózsa - 2009.09.05. - 10:02
Valaki esetleg nemtudna segí­teni abban,hogy hogyan tudnék elérhető áron kijutni Spanyolországba?Gondolok itt esetleg cserediákságon vagy akár bármi máson.
Előre is köszönöm!
Nagyon fontos lenne.
#52 - Marietta - 2009.10.12. - 23:00
Sziasztok,most megyünk Madridba.Azt az infót kaptam,hogy a metrón sok a zsebes,és a turistákat majdnem mindet meglopják.többen dolgoznak együtt,és a keleti szomszédunkból származó kisebbségi "turisták"akik elkövetik a zseb lopásokat.Figyeljetek az értékeitekre,és ha lökdösődés van a metrón,szorí­tsátok a táskátokat!
#53 - Judy - 2009.10.13. - 21:51
Sharon!

Decemberben megyek Madridba. Szállásügyben nem tudnál véletlenül segí­teni?
Persze mástól is elfogadom a sgí­tséget!Előre is köszi!

Sziasztok!
#54 - carlos - 2009.10.26. - 11:53
Sziasztok!!
Igen nagyon de nagyon szép hely én most jöttem haza több mint 3 évet laktam ott!!
De még megyek vissza!!:)
Mindenkinek ajánlom!!
cupp
#55 - Csoma Viktória - 2009.11.09. - 18:18
Hola!

Mi most még itt vagyunk, eme csodás és elbűvölő városban :) Sajnos holnap este indulunk vissza Bp-re,de biztosan visszatérünk még... visszahúz a szí­vünk!!!
Besos
#56 - Anita y Csilla - 2009.11.15. - 00:38
Prezentációt kell csinálnom Madridról és nem igazán találok róla nyagot.
Nem tudnál segí­teni valami anyaggal??
#57 - gíµzíµsvasalócska - 2009.12.30. - 13:15
Sziasztok!
én utoljára nyáron jártam az oldalon,utazásom előtt.Szerencsére már én is tapasztalatokat tudok leí­rni...:)
Szóval,szerintem a madridiak nagyon kedvesek,segí­tőkészek.Például a metrón,amikor sok csomagunk volt,töggször odajöttek,hogy segí­tenek vinni.Az étteremben is kedvesek voltak velünk(és nagyon értékelik,ha az ember tud spanyolul:))
Persze rossz élményünk is volt.Egyszer amikor sétáltunk,két nő odajött hozzánk,hogy meghí­vnak minket vmi táncos előadásra.mi persze akartunk továbbmenni,de nagyon erőszakosak volt.adtak virágot,és cserébe aprót kértek.nővérem elővette a pénztárcát,hogy ad nekik,erre az egyik elkezdett turkálni az aprók között(persze már akkor is gyanúsak voltak),de amikor hazaértünk láttuk,hogy kivette belőle az összes pénzt.nagyon kellemetlen volt...de szerencsére a többi pozití­vum enyhí­tett az ügyön.
Ja,és mi úgy vettük észre,hogy a belváros nincs elhalmozva szupermarketekkel.vagyis amire ott ki volt í­rva,hogy az,az nálunk egy "vegyesbolt".de azért mindent meg lehet kapni.
Jó utat mindenkinek!!

Ui:a Bernabéu lenyűgöző,fantasztikus,leí­rhatatlan...örök élmény!!!:)

J.
#58 - Janka - 2010.03.17. - 22:19
Reggel 7 kor indul a gépem madridból - barcelonába, de nem találok olyan tömegközlekedési eszközt, amivel 5-6 körül oda tudnék érni a reptérre. Tudtok ebben segí­teni nekem? Megköszönném.
#59 - móni - 2010.03.18. - 20:56
Május végén utazunk Madridba, örülök hogy rátaláltam erre a lapra, sok hasznos info van. este éjfél körül hogy tudok a Madridi reptérről bejutni a városba. Tudja valaki? Köszi!
#60 - márti - 2010.04.28. - 11:30
Szia!

A reptérről közlekedő 8-as metró éjjel 2-ig jár. Erről valószí­nüleg még át kell szállni 1-2x más metrókra, attól függ, hova mész, de a vonatok az összes madridi metróvonalon 2-ig közlekednek.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.04.28. - 19:00
Május 21-én pénteken megyek Madridba 3 napra. Közben egy focimeccset is megnézek. Keresnék vkit aki körbevinne Madrid főbb nevezetességein szombat délben, meg esetleg pénteken.. Bár még nem tudom pontosan, hogy mikor száll le a repülő.
Azt hiszem egyszerűbb lenne egy "idegenvezetővel" eltölteni ott az időt..
Ha esetleg tudnátok ajánlani valakit, aki kint él és lenne kedve elkalauzolni, azt megköszönném.
#62 - Jani - 2010.05.03. - 21:36
Idegenvezetest vallalok Madridban! Bar nagyon izgalmas a varos felfedezese egyedul is, nemi "betajolas" sokat segithet:). Az erdeklodok jelentkezeset a mitierra1972@gmail.com cimre varom.
#63 - marta - 2010.05.05. - 11:26
ma jöttünk haza Madridból, 8 nagyon szép és tartalmas napot töltöttünk ebben a csodálatosan szép városban. A METRó-val mindenhová el lehet jutni. Ajánlom a "TOP 10 Madrid" utikönyvet, nagy segí­tség a pogram összeállí­tásban. Minden szava parktikus és igaz, teli hasznos tanáccsal. Aki teheti látogassa meg ezt a gyönyörü vásrost.
#64 - Eta - 2010.05.18. - 20:56
Most jöttünk Madriból. Néhány hasznos dolog:
A metróval mindenhová el lehet jutni reggel 6-tól éjszaka 2 óráig. A reptéren 2 Euros jegyet kell venni, amivel be lehet jutni a városba (automatából, legyen apród).
Madrid gyönyörű, de Toledot nem szabad kihagyani, a katedráliusuk lenyűgöző, telis-tele freskokkal, festményekkel és faragásokkal, és minden gyönyörűséggel. A városnéző kicsi vonatra érdemes befizetni, mert teljesen körbevisz, ami egy városi séta alkalmával nem tudsz megnézni. A belváros is hangulatos, ódon, bár felújí­tották nagy részét, de mindent az eredeti téglákkal, és alapanyagból.
#65 - mari - 2010.06.02. - 08:22
Szeptember közepén megyünk Madridba. Kérek segitséget a tapasztaltaktól.
Sokat kell e várni a belépésre a múzeumokba. Különösen a Pradóba és a Királyi palotába. Előre is köszi.
#66 - Laci - 2010.06.03. - 14:57
Sziasztok, tudja valaki, milyen az időjárás Madridban október utolsó harmadában? érdemes akkor odautazni? és mennyibe kerül az út Madridból Segoviába?
Köszi.N.B.
#67 - Nagbogi - 2010.06.29. - 18:09
Szevasztok !
Tudja valaki, hogy Toledoban a városnéző
kisvasut ( vagy vonat ) mibe kerül, és körülbelül mit lát az ember a városból ?
Előre is köszönöm a választ, szevasztok !
#68 - HGY - 2010.07.09. - 08:12
Sziasztok!
Mi is október 20án indulunk Madridba, ha valaki innen is ekkor jön, akkor kint egy ital mellett megbeszélhetjük a tapasztalatokat, jó ötleteket.
#69 - honda - 2010.10.14. - 21:43
Sziasztok!
én két havonta járok Madridba, pontosabban Madrid-Pintóba. Aki csak teheti nézze meg a Nagy parkot. Eszméletlen gyönyörű.
#70 - kicsike - 2010.10.17. - 15:58
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy Madridba érkezéskor érdemes-e gépkocsit bérelni, milyenek a parkolási lehetőségek a nagyobb nevezetességek környékén vagy 2-3 napot tömegközlekedve lehet ezeket jobban felfedezni?
#71 - Füli - 2010.11.11. - 13:30
Szia!

Több, helyi lakos véleménye szerint is nehéz parkolóhelyet találni Madridban, és gyakran gyorsabb is tömegközlekedést használni.
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.11. - 23:53
Köszi a választ!(Tibcsi)

#73 - Füli - 2010.11.14. - 16:47
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy Madridban milyen idöjárás van decemberben? Tudtok-e adni olyan éttermek nevét ahol a spanyol konyha remekeit lehet enni(házias, kis kocsma jellegü). Borfajtái? most megyek elöször. köszi
#74 - Erica - 2010.12.21. - 21:44
Szia!

Jelenleg 10 fok körüli maximum-hőmérsékletek, és 0 fok körüli minimum-hőmérsékletek vannak, ez is az ilyenkor megszokott ott.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.12.27. - 01:03
Sziasztok!
Márciusban Teneriféről érkezve pár órát kell várnunk Madridban a budapesti gépig ( egész pontosan 13 órakor érkezünk és 19.35-kor indulunk tovább), szeretném kérdezni, érdemes-e ennyi időre villámlátogatásra bemenni a városba és melyik részére?mit érdemes megnézni?
Metróval vagy busszal lenne a leggyorsabb?
Köszi!
#76 - Zsuzsa - 2011.02.20. - 10:00
Szia!

Közvetlenül megy metró a reptérről, bővebben a Madrid tanácsok, közlekedés rovatban. Több olyan hely is van, ami körül több nevezetesség csoportosul. Pl. ha a Banco Espanahoz mentek metróval, közel a Prado, a Thyssen-Bornemissza múzeum, a Plaza de Cibeles, és a botanikus kert. A Retiro metrómegállónál pedig a Retiro park, és benne az Alcalá-kapu, és a Plaza Mayor van. De ezek mind, ill. ez a két megálló is igen közel van egymáshoz, gyalog is, tehát gyak. elvileg ezek mind meg is nézhetők. A többi nevezetesség metrómegállója pedig feljebb. A Madrid tanácsok rovatban metrótérkép is található, ill. interaktív térkép, Madrid nevezetességeivel, itt, ahol ezek láthatók "vizuálisan": https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-terkep.html
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.20. - 23:41
sziasztok,
segítséget szeretnék kérni abban, hogy madridban keresünk magyar idegenvezetőt 1 napra! 04.17-19 közötti időszakra! egy napos városnézést szeretnénk kérni, 8 főnek!
#78 - boros gyula - 2011.02.28. - 14:36
Sziasztok!
Junius 10-én Madridba megyek onnan tovább Almeriaba.Van-e aki ekkor szintén arra tart ,mert egy kicsit félek magam elindulni.De ha valakinek van jó ötlete oda utal kapcsolatban azt is nagyon köszönöm .koalaera @ citomail.hu
#79 - Szabó Erika - 2011.03.30. - 21:49

Helló megy valaki Real Madrid BL mérkőzésre az irjon Köszi!
#80 - kovács lali - 2011.04.10. - 15:42
Ajánlom Madridod, de figyelem, van egy szélhámos magyar társaság akik madridi idegenvezetést ajánlanak.
A kiscég főnökét megtaláljátok a TOP 10-es listában Egyszerűen Google
#81 - Déda - 2011.04.10. - 22:57
én 2 éve voltam Madridban, de egy másik fórumra ezt beírtam, szerintem most is hasznos lehet. Akkor még nem létezett ez a fórum, de próbáltam összeszedni, ami hasznos lehet, más városra én is kaptam innen ötleteket.

április elején voltunk Madridban 5 napot.

Közlekedés: csak a 10 alkalmas metró/buszjegyet érdemes megvenni, az összes többi kidobott pénz. Ez egy jegy, amit 10 szer lehet érvényesíteni, ha többen vagytok, ugyanazt a jegyet lehet többször is kezelni, csak hátra kell adni a kezelt jegyet. Mi ketten 12 alkalmat használtunk el, mindig metróztunk, ugyanis a metrótérkép kiváló, adnak minden állomáson

Szállás: mi egy 4 csillagos szállodában voltunk a Gran Via-n, előre kinéztük a booking.com-on, de a szálloda saját lapján foglaltuk. Ha jó előre foglalsz, sokkal olcsóbb.

(hibás link törölve)

Májusra 83 Eurótól vannak a 2 ágyas szobák reggelivel, de 102-től vannak a családi szobák szintén reggelivel. Arra kell vigyázni a foglalásnál, hogy a reggeli nélküli is ugyanannyiba kerül. Utcára néző szoba a jó, a belső udvarra néző nagyon sötét. Ezt foglalásnál lehet kérni. A reggeli kiváló- minden van, jó minőségben. Utolsó nap este mentünk vissza a csomagokért.
Metrótól 2 perc

Prado :

Nagy sor az ingyenes időben, de 10 perc alatt be lehet jutni

Prices : General entrance tickets: €6 Reduced price entry: €3 (proof required)/Free entry: Tuesday to Saturday 6 to 8 pm and Every Sunday 5 to 8 pm

Retiro park:

érdemes elmenni 1 órára, a Prado mellett van


Reina Sofía:

Sor nélkül jutottunk be az ingyenes időben

Prices : 6 euros / Reduced price entry: 3 euros (with ID). Free Admission: Saturdays: from 14,30 to 21,00 h. Sundays: from 10,00 to 14,30 h.

Ennyi múzeum bőven elég volt. A királyi palotába sajnos nem sikerült bejutni, mert szerdára hagytuk és ott viszont alig mozdult a sor az ingyenes napon.

Toledo:

Vonattal mentünk, előző napon vettük meg a jegyet a pályaudvaron, (tényleg nagyon szép a pályaudvar pálmaháza)több mint 40 percbe került, ott a helyszínen semmilyen automatából nem lehet megvenni. Helyjegyes, előre kell tudni a visszaút idejét, viszont ingyenesen átcserélhető másik időpontra. A vonat gyors, tiszta, fél óra az út, retúr 15 E
én Toledótól nem voltam annyira elájulva, mint itt a fórumon előttem, persze ez is szubjektív. Szerintem 4 óra bőven elegendő, sokan akarták előbbi járatra visszacserélni a jegyüket, de nem volt egy jegy sem. Mindenképpen előre kell megvenni a visszautat, mert 4 órakor már nem volt az aznapi vonatokra hely. Nem érdemes semmilyen turistabuszra felszállni, mert minden gyalog bejárható. Az állomáson 2 E-ért vesztegetik a térképet, amit a turistairodában ingyen osztogatnak.

Real Madrid Stadion

15 E, kb. 1-1.5 óra, meghatározott útvonal van kijelölve. Kész lenyúlás, csak a Puskásért érdemes megnézni, jó érzés, hogy a régi nagyokat hogy megbecsülik. Előttem már írták, ne csináltassatok fényképeket, csak egy pénzlenyúlás, hogy kupával, focistaképekkel csinálnak rólad képet és darabját 8 Euróért adják, előtte mindig elmondják, hogy ingyenes-csináltass képet. Persze ingyen lefényképeznek, a kép pedig 8 Euro.

Bikaviadal

A legmaradandóbb emlék Madridból. Mi a kezdés előtt 1 órával vettünk jegyet a helyszínen, ez is egy metrómegálló.

http://www.las-ventas.com/

A Precios y plano-nál láthatóak a jegyárak. Mi a grada fila 1 SOL-ban volt a jegyünk 7.70 E-ért és kíváló volt. A Sol jelenti a napos oldalt, csak napellenzős sapkával ér valamit nyáron. április elején nem volt túl meleg és a jegypénztáros is mondta, hogy nagyon jó hely ez. A napos oldal kb negyed részig, az árnyékos kb. 80%-ban volt tele. Ha nyáron mennék biztos árnyékos jegyet vennék, igaz az jóval drágább. Egyébként látható, hogy nem igazak a hírek, hogy milyen drága, mert ennyi pénzért még ennyi sem tudsz Madridban. Nagyon jó minőségű spanyolos pólókat (biztos kínai) árulnak az aréna előtt 5 Euróért. Ha bárkinek kérdése van, szívesen válaszolok.

étkezés

Erre kár előre készülni, mindenhol vannak spanyol viszonylatban olcsó helyi étkezdék, de ne várjatok csodát. A Plaza Mayor környékén a spanyoloknak a tintahalas (calamar) szendvics a kedvencük, 2.3E ba kerül, tényleg finom. Egy kis sör 1.5 körül. Paella 10 körül, de hát az semmi különös. Imádják a tapast, de hát az semmi különös, csak krumpli. Spanyolokkal is beszélgettem hazafelé, ők se tudják ebben mi a jó, de szeretik. Sok helyen lehet kis szendvicseket egy euróért kapni. Menüt is ettünk, semmi különös. Mi is vásároltunk szupermarketben, az El Corte Ingles a leggyakoribb.-már írtak róla

Modern üzleti negyed

érdemes megnézni a felhőkarcolókat, közel van egy metrómegállóhoz

általános

Madrid tele van turistával, nagyon jó hangulatú város. Legalább 4 nap kell, ha valakinek 2 napja van, az ne menjen Toledoba.
#82 - Agi - 2011.05.13. - 14:34
Szia!

Nagyon köszi a hasznos, és részletes információkat a látogatók nevében is!
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.18. - 01:54
Mit tudtok mondani arról, hogy bankkártyás fizetés mennyire elterjedt ill mennyire megszokott Madridban? 3 hét múlva megyünk, és nem szeretnék túl sok pénzt váltani, szívesebben fizetek kártyával ahol csak lehet. ráadásul olcsóbb is, mivel középárfolyamon számol.....
#84 - Manyi55 - 2011.06.05. - 13:50
Szia!

Probléma nélkül használhatsz bankkártyát a legtöbb helyen, kisebb éttermek, olcsóbb szállodák lehet, nem fogadják el, és nagyon kis összegeknél nem szeretik.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.05. - 15:04
Köszönöm, ebben reménykedtem.
#86 - Tibcsinek - 2011.06.05. - 17:13
Holnapután megyünk Madridba- picit aggasztó hírt olvastam a tegnapi tüntetésekről. Valaki tud erről valamit?
#87 - Manyi55 - 2011.06.20. - 17:54
sziasztok!

egy ismerősöm járt Madridban és csináltak egy dalt egy írónővel. Nagyon szép lett. Itt meg lehet hallgatni:

http://www.youtube.com/user/Hubaiistvan#p/u/0/DIjfeLK9wV4

Zsu;-)


#88 - Kis Zsu - 2011.09.15. - 18:30
Tudja valaki, hogy működnek a tömegközlekedési havijegyek Madridban? Hó elsejétől végéig, vagy az aktiválás idejétől 30 napig? Fényképet kérnek az igazolvány kiállításához?
#89 - Samay Géza - 2011.09.22. - 15:39
Havi, nem 30 napos, és fénykép szükséges hozzá.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.22. - 22:20
Köszi az infót.
#91 - Samay Géza - 2011.09.23. - 08:56
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek.
Nyáron szeretnék a családommal Benidormba menni. Szállás ügyben kérnék segítséget, valami nem túl drága szállást szeretnénk. Aki tud kérem segítsen.
Köszönöm.
#92 - Zsuzsa - 2011.10.14. - 21:44
Szia!

A legeslegolcsóbb szállások pl. a hostels.com-on találhatók. Nem hostel szintűek, de azért jól árban, ár szerinti rendezéssel találhatók itt: http://www.hotelscombined.com/City/Benidorm.htm?a_aid=9088 vagy itt: http://www.booking.com/city/es/benidorm.html?aid=338579
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.15. - 15:51
Okt 26-31 között voltunk Madridban. A szállás Hostel maria Reloba, a Sol mellett 1 percre volt, egy igazi régi belvárosi épület 3. emeletén van ez a Hostel, a 2. emeleten egy másik Hostel található. Interneten találtuk és foglaltuk le.De láttam olyan házat, amelyben minden emeleten másik, össszesen 5 Hostel volt. 23Euro Fő/éj. Tiszta, fürdőszoba Wc, aludni viszont az utcai zaj miatt az utca szobákban nem lehet, hajnali 5-ig buliznak a spanyolok, majd jönnek a kukások, takarítók. A környéken nagyon sok Hostel vanIgaz, 10 óránál hamarabb nem élednek fel az ottaniak, ekkor a legszebb a város.A szálláshoz nincs reggeli, de sok kávézó van a környéken finom reggelikkel 5 Euróért. Nem érdemes kocsit bérelni, parkolni belvárosban reménytelen, metro mindenhová elvisz, jelenleg 9.30 a 10 alkalomra szóló jegy, többen használtuk, kezelés után ismét be kell dugni, 10. után bekapja. Az Escorialba a Moncloa metro végállomásról a metro épületben található buszmegállóból/661 és 664-es/busszal lehet kijutni 5 Euróért. Csütörtökön 3 órától ingeyenes a belépő, a Reine Sofia muzeumba pedig este az Uniós embereknek. Az időjárás ideális október végén, polár pulcsi bőven elég volt. Utikönyvvel és minimális angol nyelvtudással /spanyolok csak spanyolul tudnak!/mindenkinek ajánlhatom az egyéni utazást, térkép információs irodákban szerezhető.
#94 - Ildimama - 2011.11.01. - 13:33
Szia!
Mi most december 22.-én megyünk Madridba.
Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e valamit mondani a karácsonyi nyitva tartásokról, étkezés és város nézegetésnél?
Ahogyan olvasgattam mindent el tudunk érni könnyen, mert a Gran via fogunk megszállni és innen nagyon sok látnivaló könnyen elérhető.
Azt sikerült megnéznem, hogy a Prado 25,26.-án zárva, tehát oda 23.-án kell menni.
Köszönöm a segitséget!
#95 - Bengi Márta - 2011.12.07. - 12:09
sziasztok! a barátnőmmel csajos, ám meccsnézős útra megyünk március 16-á. akkor milyen az idő? ezen kívül is minden friss infót szívesen fogadunk.
toledóba is ki akarunk menni, azt olvastam, hogy a vonat nagyon szuper, mennyibe kerül a jegye?
hol érdemes vacsorázni? úgy gondoltuk, hogy napközben szendviccsel elleszünk, de azért esténként beülnénk valahova.
és hát, hol érdemes egy kis shoppingolásra szétnézni
a kulturális programokra nagyon hasznosak a már fent lévő infók.
a válaszokat előre is köszönöm!
#96 - csilla - 2012.01.17. - 15:42
Szia!

16-17 fokos átlagos maximális napi hőmérsékletek vannak akkor Madridban, tehát az aznapi max lehet alacsonyabb, magasabb is.

Madridból Toledóba az Atocha vasútállomásról lehet eljutni, 21 EUR a retúrjegy, 33 perc az út. Menetrendet a renfe.com-on nézhetsz, kb. óránként megy vonat Toledóba.

A Goya (2-es vonal) és Velazquez metróállomások környékén (5-ös vonal) vannak a "Madrid Váci utcái vagy Champs-Elysées-i". De nagyon drága az itteni, környező utcákban vásárolgatni, olcsóbb rész a Chueca metróállomás környéke (5-ös vonal, itt jó utca pl.: Calle Hortaleza). és természetesen a belvárosban, Plaza Mayor, Gran Via környéke is érdemes szétnézni vásárlás tekintetében. Egy másik olcsóbb rész az egyetem környéke (Argüelles, 4-es metróvonal, Princesa és Alberto Aguilera utcák).

Jó utat, és szurkolást! :)
#97 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.01.23. - 23:22
nagyon köszönöm a választ. még egy vacsorázni hol érdemes, ami nem túl drága, de helyi és jó? :) előre is köszi
#98 - csilla - 2012.01.24. - 09:25
Szia,
nagyon sok minden érdekeset olvastam itt, nagyon köszi mindenkinek.
Mi májusban megyünk, gyakorlatilag 3,5 vagy 4,5 napunk van ott. Egy napot kimennénk szívesen Madridon kívülre,(nem Toledo), hanem természetbe vagy kisfalvakba + természetbe. Tudtok valamit ajánlani?

Köszi
#99 - Kisgyöngyös - 2012.02.05. - 18:13
Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni mikor van a Prado-ba ingyenes óra?
Mi ápr. végén megyünk a párommal. Nagyon várom már és nagyon kiváncsi vagyok milyen lesz. Nekem eddigi "városaim" közül Lisszabon mindent visz. De lehet ez most megváltozik. :)
#100 - K - 2012.02.25. - 17:08
Szia!

Hétfőtől szombatig 18-20 óra között, vasárnap és ünnapnapokon pedig 17-19 között ingyenes a Prado. Ki is egészítettem ezekkel az információkkal az írást, köszi a kérdést :) Jó utat!
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.02.27. - 22:52
Szia Tibcsi!
Március 21-én este érkezünk Madridba. Megnéztem, hogy a szállásunkra három metróval tudunk eljutni. /8-10-3-as/ érdeklödöm, hogy ebben az esetben milyen jegyet célszerü vásárolni a reptéren 2 fő részére. 26-ig leszünk a városban, milyen jegyet tömegközlekedési jegyet célszerü vásárolni. úgy látom fórumozok a 10 darabos tömböt tartják célszerünek.
Szeretnénk egy napra Toledoba is elmenni.
Milyen jegy tipus vásárlását tartod a legszélszerübnek?
Van napi turista jegy is, az érvényes reptértől is?
Köszi a válaszodat.
üdvözlettel
Fetyus
#102 - fetyus - 2012.03.08. - 13:50
Szia!

A tömegközlekedési jegyekről, a repterekről való bejutásról, az árakról a Madrid tanácsok, közlekedés menüpontban olvashatsz.

Madridból Toledóba az Atocha vasútállomásról lehet eljutni, 21 EUR a retúrjegy, 33 perc az út. Menetrendet a renfe.com-on nézhetsz, kb. óránként megy vonat Toledóba.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.15. - 22:37
Sziasztok!

Május 13-án lesz a Real Madridnak az utolsó meccse. Asszonnyal szeretnénk kimenni pár napra, meg bejutni a meccsre. Tudna ehez valaki tippet adni, hogy hol érdemes repjegyet meg szállást keresni, és hol tudunk jegyet venni?
Előre is kösz.
#104 - Balázs - 2012.03.18. - 23:28
Szia!

A Madrid tanácsok, közlekedés rovatban (bal menüből elérhető) találsz szállás ajánlatokat, és további információkat, de röviden: Madridba a Ryanair és a Wizzair fapadosa a legolcsóbb, a légitársaságok weboldalán lehet jegyet venni.

Ha Real Madrid meccsjegyre gondolsz, akkor pedig a hivatalos oldalon: http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/1330014614799/noticia/NoticiaEspecialVentaEntradasAuto/1330014614799.htm

Madridi szálláshoz pedig ezeket az oldalakat ajánlom, a legnagyobb választék, jó árak: http://www.hotelscombined.com/City/Madrid.htm?a_aid=9088&label=madridtipp és http://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-390625&aid=338579
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.18. - 23:42
április 4-én indulunk 1 hétre Madridba. Szeretnék eljutni Toledoba, az El Escorial kolostorpalotába és Aranjuezbe is, ha belefér az időnkbe. Aki volt már itt, meg tudja mondani, hogy ha csak 1-re fut idő, akkor melyik legyen?

érdemes-e este fél 1o-kor 3 gyerekkel megnézni a Real Madrid-Valencia meccset?

köszi
#106 - Szilvi - 2012.04.01. - 19:19
Sziasztok!

én eddig úgy tudtam, (a fórumokon olvasgatva), hogy a 10 utazásra szóló jegy (amit többen is használhatunk) a metróban korlátlan átszállást biztosít.

Itt viszont azt olvasom, hogy ehhez nem elég a normál, kombináltat kell venni.

Tehát (csak hogy tisztán értsem) a sima 10-es (9.5 euro) az egyszeri átszállást biztosít a metrón.
Ez jó egyébként a buszra is? Ott is egy átszállás lehetséges vagy az csak egy vonalra érvényes?

ill. a kombinált 10-es jeggyel (15 euro) viszont akárhány átszállás megengedett, ez jó a buszra is szintén bármennyi átszállásra?

Barcelonában a T10-es jeggyel kb. 75 percig lehetett utazni bármennyi átszállással.
#107 - Bea - 2012.04.17. - 12:10
Szia!

Ez valóban így van, hogy kombináltat kell venni, ami 15 EUR, az átszálláshoz, további információkat a madridi jegyekről a Madrid tanácsok, közlekedés rovatban (bal oldali részből érhető el pl.) olvashatsz. Hogy a 15 EUR-s buszra jó-e, és azzal át lehet-e szállni, azt sajnos nem tudom.
#108 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.04.26. - 00:39
Sziasztok.

Mi most jöttünk haza. Zseniális volt. Az el retiro parkot hétvégén ne hagyjátok ki, mert ennyi családot parkban "pihenni" még nem láttam. A királyi palota nem 8 hanem 12 eur!!!! De nagyon szép. A pradoba, a thyssenbe és a reinába kombinált jegyet is lehet venni (nem emlékszem mennyi, de jóval olcsóbb a három "szinglinél") A prado-t érdemes megnézni az ingyenes időszakban, (kb fél 6-tól álljatok sorba, mert a beengedés is szakaszos) és ekkor eldönteni, hogy akartok-e hosszabban itt időzni (nekem nem tetszett, bezzeg a Thyssenben el tudtam volna tölteni két napot is)

Toledoba a Corpus Christi-re érkeztünk. Ennyi szines zászló, virág és díszítés egyben ritkán látható... Sajnos emberből is volt elég...

Az előző hozzászólások kiemelték, amit ki kellett.


Zserár.
#109 - zserár - 2012.06.19. - 15:52
2012 július

Madrid metrójegy: 1,5 EUR, ha egyesével veszed. Jobb 10 utat együtt venni, úgy 12 EUR, tehát 1,20 EUR utanként.
Valenciában (ami egy gyönyörű város és még tengerpartja is van:) 2 EUR/út, a 10-es csomag pedig 7,85 EUR !
Városok közötti buszos utazás: meglepő volt, hogy különböző viszonylatokon más-más társaság utaztat, nem úgy mint Mo-n. Pl.: Barcelona-Valencia ALSA, Madrid-Valencia AVANZA.
Madridi reptérre kijutáshoz egy lehetséges megoldás:
úgy jártunk, hogy 11-kor kellett kijelentkezni a szállásról (Apartmant Numancia, kiváló hely jó áron), a gépünk meg este indult az 1-es terminálról. Megoldásom: bőröndök az Atocha Renfe vasúti pályaudvar csomagmegőrzőjébe letéve (5 EUR/24 ó), búcsú városnézés estig, majd az Atocha Renfe 2. szint külső buszmegállótól induló, sárga színű, nappal félóránként
járó Aeropuerto Express busszal kb. fél óra alatt kijutottunk az 1. Terminálhoz - 5 EUR/fő.
élvezzétek Ti is Spanyolországot!!!
#110 - Jani - 2012.07.05. - 18:05
Köszi nektek a hasznos infokat, az itt informálódó látogatók nevében is! :)
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.07.05. - 23:47
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni abban, hogy Madridból hogyan lehet lejutni az El Escorialba?
Köszönöm.
éva
#112 - Eva - 2012.08.23. - 17:01
Szia!

Válasz a 34-es hozzászólásban (kis kiegészítés: ha kifejezetten a kolostorba szeretnétek menni, az Escorial vasútállomástól még buszozni kell, de az állomás elől indulnak buszok, vagy közvetlen busz is megy Madridból végig)
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.25. - 04:42
Most jöttünk haza Madridból! 4 és fél nap alatt sikerült nagyon sok mindent megnéznunk. Mindenkinek ajánlom, h utazzon el egy napra Toledoba, gyönyörű középkori városka! Lenyűgöző a katedrálisa. Atocharól szinte óránként indulnak vonatok, fél óra az út oda.
#114 - P.Berni - 2012.10.31. - 00:03
Sziasztok!

április 18-án megyek Madridba, tudna-e valaki segíteni abban, hogy ilyenkor milyen az időjárás?
A szállásom a Best Western Arosa-ban lesz, mi a véleményetek erről a szállodáról?
A Real Madrid hazai mérkőzéseire a meccs napján mikortól kezdik árulni a jegyeket, mennyivel érdemesebb előre odamenni?
Hat napot fogok Madridban tölteni, mit javasoltok, hova érdemes elmenni? Köszönöm a segítséget!
#115 - G. Viki - 2013.02.08. - 20:33
Szia!

Akkor 20 fok körüli átlagos napi maximumhőmérséklet várható, ez sokéves átlag, amitől ha olyan az időjárás, több fokkal is eltérhet.
A szállodáról a többségében jó véleményeket írtak az ilyen szempontból megbízható tripadvisor oldalon.
A Bernabeu jegypénztára 10:00-19:00 között tart nyitva.
Hogy hova érdemes elmenni: itt több nevezetesség is le van írva, de nehéz erre a legtöbbször válaszolni, mert nem tudom, mi érdekelne téged, múzeumok? képtárak? építészet? templomok? parkok? paloták? szórakozás? vásárlás? ez mind? Madridhoz közel van Toledo, és Escorial, ezeket is meg lehet gondolni, hogy egy rövid út árán megnézni őket.
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.09. - 02:28
Sziasztok! Jún. 08.-án repülünk Madridba. Szállásunk a Hostal Buelta Madrid. Tud valaki infót erről? A reptérről a beutazás hogy a legegyszerűbb? Minden infónak örülnék, 3 napunk lesz. Köszönöm.
#117 - icsram - 2013.02.25. - 14:27
Szia!

Amit találtam róla: hogy ezért a remek árért abszolút elfogadható, és Madrid központjában, egyik legjobb helyén van.
Az eljutás: a legegyszerűbb repülőtéri expresszbusszal, ami közvetlenül Atocha végállomásig visz, melynek a közvetlen közelében található a szállás (Calle Doctor Drumen 4.). A repülőtéri buszjegy ára 5 EUR.

1-2 EUR-t lehet spórolni ha a busz helyett metróval mész (és átszállójegyet veszel a metróra), de az már két átszállás, valamivel bonyolultabb. A metrós mód tehát: a reptérről 8-as metró Nuevos Ministerios állomáshoz, majd 10-es metró Tribunal állomásig, végül 1-es metró Atocha állomásig.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.25. - 18:58
Köszönöm! Szerinted 3 napba mi fér bele? Gyalogosan mi közelíthető meg könnyen a szállásról, vagy mindenképpen tömegközlekedés?
Kösz
#119 - icsram - 2013.02.26. - 08:56
Szia!

Nehéz arra válaszolni, hogy mi fér bele a 3 napba, mert nem tudom, hogy mi érdekel, és mennyi időt töltesz pl. egy múzeumba, ha egyáltalán fogsz menni több múzeumba. Vagy pl. nem tudom, szeretsz-e sétálgatni, csak nézelődni, kiülni 1-2 helyre. Látni fogod majd, hogy állsz idővel, nézd ki előre, miket szeretnél megnézni mindenképp, és látod majd, hogy újabbak férnek-e bele.

A szálláshoz abszolút központi, közel van hozzá több dolog is, pl. a Prado-múzeum, a Parque del buen Retiro, vagy a királyi botanikus kert. Közel a Reina Sofia múzeum is, és a modern művészeti, ingyenes CaixaForum múzeum. A Museo-Thyssen-Bornemissza is 900 m. A Plaza de Cibeles már 1,3 km gyalog.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.26. - 18:43
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a diákjegyárak ránk, magyar diákokra is érvényesek, amennyiben új típusú, European Youth Card diákigazolványunk van?

A választ előre is köszönöm.
#121 - Eszti - 2013.03.10. - 11:25
Kedves érdeklődők!
Tegnap jöttünk meg Madridból. Mivel nekem is sokat segített ez az oldal indulás előtt, szeretnék néhány friss információval szolgálni.
Az egyik, hogy minden fontos helyre el lehet metróval jutni. Már a repülőtértől a városba is. A 10 alkalmss jegy 12.20 Euróba kerül, nincs ennél olcsóbb, csak drágább. Ez 1 db jegy (nem tömbjegy mint Budapesten) és 10-szer lehet az automatában használni.Többen is használhatják, akkor gyorsabban lefogy. Kezeléskor jelzi a gép, hogy hány utazás van még a jegyen. Nincs külön átszálló jegy, a metróba 1 lejutásnál a kapcsolódó metróvonalakon korlátlanul lehet utazni. Csak persze minek...Figyelni kell a vételnél, mert még a repülőtéri pénztáros sem beszél angolul, nála az automata is jobb. Nagy bőröndökkel érdemes a metróban a liftet használni, mert sok a lépcső meg a bolyongás. Tehát van 10 utazási lehetőség, de a látnivalók közül sok van közel egymáshoz, bejárható gyalog is. Hazafelé viszont külön kell a reptéren fejenként 3 Eurós reptérre bemenő jegyet venni, ami elképesztő példája a kiszolgáltatott utas búcsú lenyúlásának.
A királyi palotába 10 Euró a jegy, a katedrális ingyen van, a többi látni való terek és épületek megnézhetők, körbejárhatók. A Világító torony a Moncloán le van zárva, körbe van kerítve.meg sem lehet közelíteni, nemhogy felmenni rá. Enni, inni vásárolni mindenütt lehet, de 300-as eurós szorzóval semmi sem olcsó. Most még hűvös volt, több volt az eső mint a napsütés, de a város szép, aki nem látta feltétlenül meg kell néznie.
#122 - Edit - 2013.03.13. - 17:31
Sziasztok!

ESZTI: Ha már ilyened van, az nemzetközi diákigazolvány is, tehát természetesen elfogadják.


EDIT: Köszi a beszámolót, és a tippeket az olvasók nevében is :)
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.13. - 18:58
Mi Barcelonaban napijegyet vettük (4 napos). Kb 17 eur volt, szerintem nem érdemes 10 alkalmas jegyet venni, bőven elmetróztuk a korlátlant!
#124 - Kcico - 2013.03.30. - 13:29
Sziasztok!
Holnap utazunk Madridba. Tudna-e nekünk ajánlani valaki privát idegenvezetőt? Tudom eléggé utolsó pillanat, de remélem találok valakit. Köszönöm
#125 - Hurrányaralunk - 2013.05.23. - 19:14
Sziasztok!

érdeklődnék, hogy volt már valaki Madridban bikaviadalon a Las Ventas arénában? Mit lehet róla tudni?
Köszönöm!
#126 - Kriszti - 2013.08.24. - 22:28
Sziasztok! Tud valaki arról infót ...meccsjegyet kint érdemes venni vagy itthon..milyen árkülönbségek vannak köztük??? (domokoskinga84@gmail.com) Köszönöm!
#127 - Kinga - 2013.08.25. - 14:39
http://www.broadwayholiday.hu/
Aki Madrid meccsre akar jegyet venni!!!
#128 - Gál - 2013.09.05. - 19:00
Esetleg valaki meg tudja mondani, hogy a kiegészítő jegyet (amit olvastam, hogy kell venni a reptéren a metrohoz) szintén ott lehet megvenni ahol megveszed a reptéren a metrojegyet? S visszafelé, ha még mondjuk maradt metrojegyem, akkor a kiegészítőt külön a Nuevos Ministeriosnál megveszem?
#129 - Kriszti - 2013.09.06. - 12:08
Még egy kérdés:
Ha reggel f7-kor megy a repülő, akkor csak taxival tudok a reptérre kijutni, m olvastam, h a metró 2ig jár? éjszaki buszt a reptérre nem látok.
#130 - Kriszti - 2013.09.06. - 12:12
Szia!

Természetesen ugyanott lehet megvenni a kiegészítő jegyet is, ill. megkapod eleve kombinálva. Lehet külön is venni kiegészítőt visszafele.
Viszont most már 3 EUR a kiegészítő jegy, nem pedig 1 EUR, és a metrójegyek "filozófiája", valamint a turistajegyek ára is változott (mindig év elején frissítem az információkat, de most megnéztem, hogy felvetetted, és látom, hogy év közben változtak), ezért javaslom, hogy nézd meg ismét a Madrid tanácsok, közlekedés menüpont immár frissített Vonaljegy, és Turistajegy részét.

A repülőtéri expresszjárat éjjel-nappal megy, a Plaza Cibelestől (tehát éjszaka nem az Atochától!) indul, ahol sok éjszakai busz megáll (ill. lehet, hogy közel lesz eleve ahhoz a szállásod). Itt nézheted meg hogy éjjel hogy jár:
http://www.emtmadrid.es/lineaaeropuerto/horarios.html
Neked a desde Centro Ciudad rész (az első táblázat) kell ott a menetrendben (ezt is beleírtam már az információkba, hogy felvetődött).
#131 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.07. - 04:29
Kedes Tibi,

Köszönöm szépen az infókat!:)
#132 - Kriszti - 2013.09.07. - 10:50
Sziasztok!szeretném a segítségeteket kérni!hamarosan utazunk Madridba és szeretném megtudni,hogy a reptérről hogyan tudunk a leghamarabb beérni a Porte Del sol Térre mivel a repülő este negyed 9-kor fog landolni.érdemes esetleg taxival bemennünk?Előttem lévő sorokból olvastam,hogy a reptéri járat a Plaza Cibelesig megy-onnan,hogy jutok el a térre?
#133 - Ari - 2013.09.09. - 19:00
Sziasztok,

valaki esetleg tudja, h hogy lehet Madrid központjából a Warner Bross Parkba jutni tömegközlekedéssel?

Előre is köszi!
#134 - Kriszti - 2013.09.12. - 21:52
Sziasztok!

ARI: A Plaza de Cibelesig menj repülőtéri expresszbusszal (Exprés Aeropuerto, de amúgy az tovább megy mint a Plaza de Cibeles, tehát nem a végállomáson kell leszállni, csak éjszaka az a végállomása!), onnan 2 megálló 2-es metróval Sol állomás.


KRISZTI: Atochától renfe-vonattal majd busszal lehet eljutni. Először vonattal Pinto állomásig (menetrend: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/madrid/ ) , majd onnan 413-as busszal 1 megálló Parque del Ocio megállóig.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.13. - 18:51
Kedves Tibcsi,

ismét köszi az infót!

Esetleg tudsz ajánlani jó reggelizőhelyet vagy ebédre/vacsira egy aranyos beülős helyet?
A belvárosba fogunk lakni. Barcelonába sok helyen jártunk úgy, h ki volt írva, h 15 euro a menü, de szörnyű volt.

Előre is köszi!
#136 - Kriszti - 2013.09.15. - 16:22
Sajnos reggelizőhelyekben nem nagyon tudok segíteni, ha nézelődtök az utcán, remélem, lesz, vagy talán a szálláson tudnak ajánlani valami jót (vagy esetleg ott is lehet kérni reggelit).
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.15. - 18:39
kedves Tibcsi!nagyon köszönöm a segítségedet!
#138 - Ari - 2013.09.16. - 05:07
Kedves Tibcsi !

November elején Madridba utazom, és lenne néhány kérdésem:
A repülőtérről kifelé, és vissza befelé is plusz 3 euróért kell vásárolni valamilyen jegyet. Ez milyen jegy, mikor kell megvenni, hol tudom megvenni ha odaérkezem, és hol ha majd indulok vissza Budapestre ?

Terveim szerint csak metróval akarunk közlekedni. Milyen jegyet vegyünk ? Azt írják, hogy gyűjtőjegy (billete 10 viajes) 2013-as árakon 12,20 Euróba kerül, és 10 utazásra érvényes. Ez függetlenül az állomások számától ?

Metróval való utazás során zónák vannak ? Vagy a fenti gyűjtőjegy jegyeivel bármelyik metróval, bármennyi megállót utazhatok?

Az Vicente Calderon stadionba is szeretnék elmenni. Ez az 5. metró Pirámides megállónál van, írja a leírás, azonban a navigációs készüléken 2 helyen van jelölve Pirámides megálló. Ez csak véletlen, vagy valóban így van ? Ha igen, melyiknél szálljak le a metróról, ha a belváros irányából indulok oda ?

Ha utazom metróval a Pirámides megállóig, illetve az 1. metróval a Portazgo megállóig, akkor arra milyen jegyet vegyek, esetleg – ha vannak – körzetek a városon belül, akkor annak figyelembe vételével milyen jegy szükséges ?

Köszönöm
#139 - Csabi - 2013.10.24. - 10:47
Kedves Csabi!

Akkor kell kiegészítő jegy, ha metróval mész be a reptérről, és nem turistajegyet veszel. 3 EUR ennek a jegynek az ára, további információk itt, és a különböző jegyekről: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-tanacsok.html

A zónákkal nem kell foglalkozni, ha nem hagyod el Madrid határait. Gyűjtőjegyből lehet venni olyat, amivel át lehet szállni, és amivel nem.

Gondolom egymáshoz nagyon közel jelöli őket. Ez azért lehet, mert a Piramides nem csak metró, hanem elővárosi vonat megálló is, lehet, azt külön jelöli. A városon belül nincsenek zónák, tehát pl. kimehetsz gyűjtőjeggyel, vagy turistajeggyel.
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.24. - 15:58
Srácok. Jelenleg Madridban vagyok két hétig, pár dolgot már tapasztaltam. A metro európa egyik legjobb metrója, egy jeggyel utazhatsz bármenyi átszállással bármelyik vonalon (12 db van!), ha nem hagyod el az "A" zónát. Ez gyakorlatilag sosem történik meg. A gyűjtőjegy 10db-os, betétel után kiírja, még hány beszállásod van, nagyon praktikus.
#141 - Laci - 2013.10.30. - 09:51
Köszönöm, ha még lesz kérdésem, azonnal megírom
#142 - Csabi - 2013.10.30. - 17:51
Szia Tibcsi !
újabb kérdésem: Madridban van időeltolódás Budapesthez képest ? A beszállókártyámon szerepel a repülő visszaindulási ideje. Ha van időeltolódás, akkor az az idő a madridi idő, vagy budapesti idő ?

Köszi: Csabi
#143 - Csabi - 2013.10.31. - 14:22
Szia!

Nincs időeltolódás.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.31. - 14:27
Egy kis tapasztalat, Aki Toledoba akar me ni, jóval előtte foglalja le a helyet, mivel gyorsan fogynak az oda-visszaút hellyegyei. A renfe.com-on minden megoldható online. Sajnos a jegyvásárlásnál csak a főoldal van fordítva angolra, a többi googletranslate.
#145 - Laci - 2013.10.31. - 17:12
Sajnos 2013 végén a Faro de Moncloa torony zárva van. Ne is menjetek oda.
#146 - Laci - 2013.10.31. - 17:13
Köszi szépen az infót, akkor még mindig zárva van, feltüntettem itt az oldalon!
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.31. - 20:04
Tibcsi! nagyon jól jött, hogy volt ilyen oldal, sok mindent ennek köszönhetek. Néhány kiegészítés:

A Sofia múzemnak és a Prado-nak is van inygenes belépései ideje, az előbbinek a szombat 18-20 óráig (ekkor az egész átfutható, vasárnap este csak egy része), a Prado-nál pedig naponta 18-20 óráig. Be kell állni a sorba, de ha egy órával előtte kimész, jó helyet kaphatsz.

A Real Mardisd stadionja megér egy misét. Aki nem szereti a focit, az is látogasson ki egy meccsre, érdemes. A jegyárak 25-40 euró között mozognak a 3-4. karélyban, de a 4. és 5. karély már egy kicsit messze van a pályától, inkább a 3. és alattit ajánlom. Online megvehető a jegy hitelkártyával, ekkor kapsz egy email, amelyből elvileg letölthető egy online jegy, amely egy okostelós progival megjeníthető. Ezt elfogadják a helyszínen, nem kell nyomtatgatni. (ugyanígy egyébként a vonatjegyekkel is!) A stadionba általában egy órával a meccs előtt lehet bemenni, nem érdemes sokkal korábban odacsődülni, hacsak nem akarunk fotózkodni. Ősszel és télen hatalmas fűtőtestek nyomják a nézőkre felülről a meleget, így nem fagyoskodsz, jah és persze fedett a nézőtér. Felejthetetlen érzés, amikor 80e ember fütyül melletted egy rossz bírói döntés miatt.
A piros és a kék szektor a turistáknak a legjobb, ezek a felezővonalaknál vannak.#148 - Laci - 2013.11.03. - 21:02
további dolgok:

A retiro park madrid legismertebb parkja, közel az atocha pályaudvarhoz. érdemes kimenni, mindig rengeteg a látványos előadás, sok az árus, jó dolgokat lehet kapni.

A bikaviadalokról már volt szó itt az oldalon a hozzászólások között, kimentem a "Plaza del Toros"-ba, sajnos idén még tiltva van a viadal. Azaz csak a helyszín látogatható, viadal nélkül. Megkérdeztem a srácot, úgy néz ki, 2014-től valamilyen formában újra indul majd. Egyébként a híres épület mellett van egy kis utca, ahol nagyon jó boltok vannak, pl. van egy nagy elektronikai használtárú kereskedés, ahol nagyon jó áron lehet kapni (és eladni!) mindenféle ketyerét, telefont, fényképezőt, konzolt.
Ez a környék egyébként a legveszélyesebbek egyike madridban, sok az utcai leszólító és csúnya kinézetű ember.

#149 - Laci - 2013.11.03. - 21:11
A bulikról nem esik szó az eddigiek között, írok majd én erről:

Madridban rengeteg féle pub és bár van, ahol sokesetben énekelgetnek esténként, de ahol táncolni is szeretnétek, azok a "nightclub"-ok. Ajánlom a "Kapital" nevű klubbot, amely végül is egy disco. Hihetetlen élmény egyszer benne lenni, 6 vagy 7 szintes, több tánctérrel, a szintek között néhol van átlátás is! Sokan szidják, milyen durvák a beléptetőemberek, meg a csaposok, nekem nem volt ilyen tapasztalatom. éjfélkor nyit, addig más típusú programok vannak benne, előtte ne menjünk oda.
Van dance, funky, d_and_b, spanyolos zenél, leülő részek, stb. A fények fantasztikusak. 2 óra körül kezd feltelni, akkor indul az élet. rengeteg a külföldi, főleg a hétvégéken, lehet asztalt is foglalni, de jó előre. Kicsit drága a belépő, 22 euró, ebben egy ingyen ital van. Ha van klubkártyád madridban, akkor 15 euró + két ital ingyen. Reggel 6-7 óráig tolják a zenét, kicsit nagy a tömeg a tánctereken, de megéri. Az atocha pályaudvarnál van ez is, a meki mellett közvetlenül. Ha éjfélre odamész, lehet, hogy 20 percig sorban kell állni, de csinálhatod azt, ha nem akarsz fagyoskodni, bemész a szemben lévő sörözőbe, megiszol addig valamit.
Amire figyelni kell, hogy normálisan fel legyél öltözve, rövidgatyában, meg normál utcai viseletben - sportcipő - lehet, hogy nem engednek be.
Kell személyi is, ha jól emléxem 18 vagy 20 év alattiakat nem engednek be.
én nem használtam a ruhatárukat, az 2 euró, érdemes kisebb cuccokat vinni, ha nincs hideg az utcán (pullóver, stb.), és azokat nem kell leadni. Egyébként a legfelső szinten légkondi is van, hideg van, elfér a melegebb cucc.
Sajnos ha teli van a hely, a WCk egy rémálom, a férfiaknál még csak elmegy, a nőknél fél órát is kell várni. Egyébként koed WC-k vannak, azaz egy helyen vannak a csajok-fiúk, persze fülkékben, de valamelyik wc-knél a piszoárok is ott vannak, kicsit furcsállotam ezt, a csajok ha kijönnek, rálátnak a piszoárokra.

Ennyi, élmény, keressétek fel.
#150 - Ismeretlen - 2013.11.03. - 21:26
Szia Tibcsi !

újabb kérdésem:
a leírásokban az szerepel, hogy a repülőtéren, a 2-es és 4-es termináloktól elérhető a a repülőtér metrómegállója (8-as vonal). A Wizzair beszállókártyámon az szerepel, hogy érkezés Madridba a Terminal 1-be. és persze haza is a Terminal 1-ből fog indulni a gép Budapestre.
Hogyan jutok el innen a akkor metróhoz ? Pénteken indulunk, a készülődés már a csúcson van.

Köszi: Csabi
#151 - Csabi - 2013.11.05. - 12:53
Sziasztok!

LACI, ISMERETLEN: Köszi szépen a hasznos beszámolókat, tippeket, a látogatók nevében is!


CSABI: Csak a metró jelzéseket kell követned, kicsit gyalogolni kell, de az 1-es termináltól is elérhető a metró, igazából ugyan a 2-es terminál mellett van a metrómegálló, de ez az 1-2-3-as terminál megállója, kicsit pontatlanul volt itt is megfogalmazva, javítottam.
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.11.05. - 14:55
Kedves Laci!
Hol vettél jegyet Real Madrid meccsre 25-40 euróért?
#153 - Tibi - 2014.02.09. - 11:17
Sziasztok,

mi szerdától vasárnapig (feb. 12-16.) teszünk egy Madrid-Toledo-Segovia körutat, Madridban kb. másfél napot leszünk, kérdésem, hogy ennyi idő alatt mit érdemes mindenképp megnézni..?

üdv
Viktor
#154 - Viktor - 2014.02.09. - 18:49
Szia!

Erre nehéz válaszolni, mert mindenkit más érdekel, itt az oldalon olvashatsz a legjobb madridi látnivalókról, és kiválaszthatod azokat, amik leginkább tetszenének.
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.09. - 21:30
Sziasztok!

Két napot és egy estét töltöttem el Madridban, a tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek!
Fő attrakcióként az Atletico-Real kupavisszavágót néztem meg.
Két hete Barcelonában jártam, nagyon nem is tudnék választani, mindkét városnak megvan a maga szépsége, érdemes ellátogatni mindkettőbe.

Szállás: a Gran Víáról nyíló egyik kis utcában voltam a La Fontana Hostelben. Csak jókat tudok írni róla, egyágyas szobáért 39 €/2 éj nagyon korrekt ár. Reggeli is volt az árban, pirítós lekvárral és kávéval/kakaóval. Szolid, de tipikus reggeli. Ráadásul hiába a belváros, éjszaka alig hallatszott a kinti zaj.

Közlekedés: nem gondoltam, hogy a barcelonai tömegközlekedésnél van jobb, de a madridi felülmúlja. Főleg a metró az, amivel mindenhova el lehet jutni. Három napos turistajegyet vettem, amit a repülőtéren automatákból lehet vásárolni. Arra figyelni kell, hogy csak pontos összeget fogad el! A T1 termináltól 10 percnyi sétával a metró feliratot kell csak követni.

Látnivalók:

- Belváros: Gran Vía, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Opera, Királyi Palota, Katedrális, Plaza Cibeles. Ezek gyalog is bejárhatók, közel vannak egymáshoz, ráadásul sok közbeeső utca van, ahol rengeteg szép bolt van.

- Las Ventas bikaviadal aréna: 10 € a belépő, bár én nem mentem be, de kívülről is szép. A Ventas metrómegállónál található.

- Prado: 18 órától ingyenes, én negyed 7-kor mentem oda és szerencsére egyből bejutottam. Ilyenkor is kell kérni jegyet a pénztárban! Bár nem vagyok nagy művészlélek, de kihagyhatatlan. Rengeteg és szép alkotás van, 40 perc alatt jártam be úgy, hogy folyamatosan gyalogoltam.

- Bernabeu-stadiontúra: a 7-es kapunál lehet jegyet venni (stadionnal szemben állva jobbra). A stadion legfelsőbb szintjéről indul, szinte mindent bemutat. Nagy élmény szerintem egy nem focirajongónak is.

Közbiztonság: semmi negatívum nem volt, a főbb részek biztonságosak.

összegezve:
Barcelona az időjárás terén kellemesebb, talán ennek köszönhető (meg a tengernek), hogy többen inkább azt választanák. ám Madrid ettől függetlenül is szép, tiszta, világváros, ahol Barcelonához hasonlóan érdemes beiktatni egy focimeccset!
#156 - Péter - 2014.02.13. - 20:59
Szia!

Nagyon köszi a hasznos és érdekes beszámolót, a hozzászólásokat olvasók nevében is!
#157 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.13. - 22:20
Kedves Laci !
örömmel olvastam hozzászolásodat.Lenne egy kérdésen a real Madrid meccs jeggyel kapcsolatban.
Elöször is hol vettél ennyire olcso jegyet és hol lehet azt a tipusut rendelni amit a telefonodra elég letölteni és bemutatni.
nagy segitség lenne ha válaszolnál minnél elöbb.
Köszike Magdi
#158 - Magdi - 2014.02.24. - 12:34
Sziasztok!
Mi március 6-án mentünk 4 éjszakát Madridba.A La Latina metromegállótól nem messze szálltunk meg.Gyönyörű város,sok látnivalóval és rengeteg finom étellel.Jók a borok,sörök és tényleg átlagban nagyon kedvesek a spanyolok.Bulizni nagyon tudnak,de aki nyitott ablaknál alszik az nem sokat fog tudni.Sokáig buliznak,a szemetesautók sűrűn járnak.Ami még negatívum hogy 30 euro volt a bünti mert nem értük el időben a szállást,+ 70 euro takarítási pénzt számoltak fel.Amúgy szerethető város,mindenképpen ajánlom.
üdv: Imre
#159 - Imre - 2014.03.13. - 22:33
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy reggel hány órakorindul az elso metró? a reptérre való kijutás szempontjábóllenne fontos. Október 3-7 kozott megyyunk Madridba, fo cél a Real Madrid meccs lesz, de természetesen várost is fogunk nézni, de mivel két éve már jártam Madridban, ezért tudom melyik nevezetesség merre található.
Elore is koszonom a választ.
Erika
#160 - Erika - 2014.09.04. - 15:37
Szia!

A repülőtéri expresszbusz egész éjjel jár, lásd Madrid tanácsok, közlekedés menüpont. Az első metrók 6:05 körül indulnak.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 01:20
Erika megnéztem Neked, ha még nem késő: a metró reggel 6-kor indul és hajnal 1:30-ig jár
#162 - Zsolt - 2014.09.15. - 13:39
Sok hasznos hozzászólást találtam itt, amit utólag is köszönök mindenkinek. Tegnap jöttünk haza, kiválóan sikerült 4 nap után, ebbe simán belefért még egy Toledo látogatás is. A mi hotelünk nagyon a város szélén volt, ezért utolsó nap a check out után, az Atocha Renfe állomáson lévő automata csomagmegőrzőt használtuk. Beadtuk a két közepes bőröndöt (befért egy Medium tárolóba mindkettő) 3,6 Euro., aztán még irány a Prado. :-)
#163 - Attila - 2014.10.08. - 15:01
Szia Tibcsi!

Gratulálok az oldal(aid)hoz, nagyon hasznos infók vannak. Mindig innen szoktam összeállítani a programokat az utazásainkhoz.

Október 23-28-ig megyünk Madridba.
Ez lesz a szállásunk: Madrid, 28004, Calle del Barco 3, Hostal Laris
1, Az lenne a kérdésem, hogy le tudnád írni, hogy hogyan tudunk a legegyszerűbben eljutni a reptérről a szállásig?
2, Illetve a környékről, ahol a hotel van, tudsz valamit, hogy milyen?

3, Toledoba is szeretnénk menni egy napra. Azt ugye jól tudom, hogy Toledoba a vonat az Atocha pályaudvarról megy? Többször is néztem már a www.renfe.com -ot jegyár és menetrend miatt, de nem találom, valamiért nem írja ki az árat és a menetrendet sem.
Tudsz esetleg árat mondani, retúr jegyre, Madrid -Toledo, és menetrendet? Vagy egyéb ötlet, hogy hol vagy hogyan nézhetném meg (akár a renfe.com-on is)?

4, Valaki esetleg tudna olyanban segíteni, hogy Toledo látnivalókat (esetleg részletes leírással) és jegyárakat hol találhatok?

Köszönöm szépen a segítséget előre is és szép napot mindenkinek! :)
#164 - Adri - 2014.10.08. - 22:00
Szia!

1. A legegyszerűbb repülőtéri expresszbusszal Atocha végállomásig, majd onnan 1-s metró Gran Via állomásig.
2. Ez a Gran Via, természetesen jó hely, lásd a cikkben.
3. Igen, az Atochától. Nekem kiadja a menetrendet, és az árat is, ha a renfe főoldalán beírom hogy Madridból Atocha, és megadom a dátumot. Az út fél óra, az egyirányú jegyár 12,70 EUR. Esetleg ezen a részen a renfe oldalának egyszerűbb lehet keresni, mint a főoldalon: http://www.renfe.com/EN/viajeros/horarios.html
4. Pl. a Tripadvisoron.
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.08. - 23:37
Szia Tibcsi!

Köszönöm szépen a válaszodat!
Még annyi kérdésem lenne (mivel időközben megváltoztatták a repülőgépünk indulását Madridból), hogy hogyan jutunk ki a 06:50-kor induló madridi járathoz a szállásról (Gran Via metró megálló)? Jól tudom, hogy az első metró csak reggel 6-kor indul? A repülőtéri expressz busz ebben az időben az Atochától indul már vagy még a Plaza de Cibelestől? Köszönöm szépen a válaszod előre is, remélem több kérdés már nem merül fel. :)
#166 - Adri - 2014.10.13. - 18:23
Szia!

Akkor mondjuk ki kéne érni pl. 5:20-ra, tehát a 4:35-ös reptéri expresszbusszal kell menni Plaza de Cibelestől, ami a szállástól mindössze 1 km-re van.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.14. - 02:30
Sziasztok.
haverokkal mennénk Madridba február közepén. azt szeretném kérdezni, hogy nincs valaki aki tudna bevált, normális szállást, alacsony áron (3000-4000 ft/éj/fő) ahol megfordult és nyugodt szívvel tudja ajánlani?
köszi, Dani
#168 - Dani - 2014.10.16. - 15:58
Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani egy olyan megbízható személyt, aki egy napig - természetesen megfelelő térítés ellenében - kísérőnk lenne egy madridi városnéző sétán? Idegenvezető, vagy nagy helyismerettel rendelkező diák, háziasszony, stb. Sajnos csak egy szabad napunk lesz és szeretnénk ezt a kis időt a lehető legjobban kihasználni.
Időpont: 2014.12.06, vagy 07.

Köszönöm!
#169 - BS - 2014.10.18. - 14:48
Kedves Tibcsi
Azt szeretnem megkerdezni hogy augusztus elejen mennek Madridba tenyleg 40 -fok van-e általában ebben az idopontban?
#170 - Toth Peter - 2015.01.20. - 10:19
Kedves Péter!

Elég meleg van nyáron, abban az időszakban az átlagos napi maximumhőmérséklet 31 fok (míg Budapesten 26) de az átlagtól való jelentős eltérések mindig előfordulhatnak. A Madrid tanácsok, közlekedés menüpont végén olvashatsz az átlagos hőmérsékletekről, ill. van ott egy link, ahol visszanézheted, hogy korábbi években egy adott időpontban hány fok volt: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-tanacsok.html
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.20. - 10:48
Kedves Tibcsi,

Szeretném megkérdezni, hogy Madridban is van-e olyan szállásfoglalásra, mint Barcelonában a Barcelona Room, ahol magyarok üzemeltetik az apartmant?

Válaszodat előre is köszönöm!

üdv.:
Gábor
#172 - Gábor - 2015.01.24. - 20:49
Kedves Gábor!

én ilyenről nem tudok, ill. nem látok, nem találtam ilyet Madridban.
#173 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.24. - 23:13
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a turistajegy egy adott nap 24 óráig érvényes, vagy 24 órán keresztül az érvényesítéstől? Este 10kor érkezik a repülő, ezért kérdezem.
Köszönettel, Krisztián.
#174 - Krisztián - 2015.04.27. - 17:37
Szia!

Nem 24 órán keresztül érvényes, hanem a naptári nap végéig (ami üzemzárásig, másnap hajnali 1:30-ig tart).
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.27. - 18:34
Kedves Tibcsi!
Nagyon sok segítséget nyújt a rengeteg információ, melyet megosztasz a Spanyolországba látogatókkal. Ezúton is köszönöm! Májusban Madridba látogatunk, 6 napra. Nem igazodom ki sajnos, hogy hogyan jutunk a reptérről a szállásunkra a legegyszerűbben? A latin negyedben foglaltunk apartmant, a piac közelében (?). Los Mancebos 4. 28005.
Ahogy eddig olvastam, sajnos legalább 3x át kell szállni a reptértől idáig. Tudsz esetleg egyszerűbb útvonalat javasolni? Vagy menjünk taxival? Gyerekkel leszünk, szóval nem akarok nagyon nehézkesen odaérni. Ha taxival megyünk, kb. milyen költséggel számoljunk? Amúgy megbízható környék ez véleményed szerint?
Nagyon köszönöm a segítségedet!
üdv,
Andrea
#176 - Andrea - 2015.05.03. - 20:33
Kedves Andrea!

Lehet menni csak 1 átszállással is:
pl. 8-as metróval Nuevos Ministeriosig, majd onnan C-3 vagy C-4 vonat Puerta del Solig, és onnan még negyed óra gyaloglás: https://goo.gl/maps/KPmL9
Vagy egy másik egy átszállásos módszer: 200-as busszal Canillejas állomásig, én onnan 5-ös metróval La Latina állomásig, ahonnan 5 perc gyaloglás.
Vagy: reptéri vonattal Atocháig, onnan 1-es metró Tirso de Molináig, majd gyalog 10 perc.
Taxival 30 EUR körül lesz.
Ez a városközpont, jó környék.
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.03. - 23:11
Szia Tibcsi, nagyon köszönöm a gyors és hasznos választ!
Szorgalmasan gyűjtögetem a lehetséges látnivalókat, 6 nap talán sok mindenre elég lesz. Eddig nem találtam Madrid környékén sem, nem hogy Madridban Aquaparkot, vagy hasonlót. A kisfiunk miatt, (10 éves)fontos lenne a múzeumok, katedrálisok mellett vizes programot is találnom. Ahogy elnézem elég jó időnk lesz 05.21-27-ig. Ismersz esetleg valahol 40 km-es körzetben, vonattal elérhető helyet, ahol fürdeni is lehet? Azt tervezzük, hogy 1-2 napot Madrid környékén töltünk, Toledóba is szeretnénk elmenni, így ha megéri, szívesen utazunk a fürdési lehetőség miatt is. Véleményed szerint vonatjegyet érdemes lenne már itthonról online vennünk a kitűzött célpontokra? Valaki írta a neten, hogy a vasútállomáson mindig nagy tömeg van és nem biztos, hogy lesz jegyünk oda, ahová menni szeretnénk. így van ez tényleg?
Szép napot és köszönöm még egyszer!
Andrea
#178 - Andrea - 2015.05.04. - 11:37
Szia!

Aquaparkok Madrid környékén: http://aquopolis.es/english/
Tengerpart pedig 2,5 óra alatt elérhető (Malaga vagy Alicante), vagy 2 óránál kevesebb idő alatt (Valencia) - www.renfe.com
Ha távolsági vonatról van szó, akkor igen, olcsóbb előre venni a vonatjegyet, erről információk a Közlekedés Spanyolországban menüpontban.
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.06. - 16:57
Szia!

Köszönöm, és minden jót kívánok!

üdv,
Andrea
#180 - Andrea - 2015.05.07. - 15:43
Szia Tibcsi!

Visszajöttünk Madridból, nagyon szuper volt minden. A segítségeddel úgy közlekedtünk mindenhol, mintha már sokadszor jártunk volna arrafelé. óriási ez az oldal, az összes látnivaló könnyedén elérhető és és kiválasztható tetszés szerint az infók által, melyeket megadsz. Ugyanez igaz a közlekedéssel kapcsolatos oldalra is, pontos, precíz és a hozzászólásaid, a válaszaid még ehhez is hozzátesznek. Köszönjük szépen!
Amúgy a La Latina metró megállónál laktunk, szinte a város közepe, minden nagyon könnyen elérhető innen.
üdv,
Andrea
#181 - Andrea - 2015.05.28. - 19:44
Szia!

Köszi a visszajelzést, örülök, hogy jól sikerült az utazás, és hasznos információkat találtál!
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.29. - 17:15
Kedves Tibcsi!

Korábban már kérdeztelek Barcelonáról, most az lenne a kérdésem, hogy a késő esti órákban (21:00 óra után) hogyan tudunk eljutni Madrid T1-ről a Reál Madrid stadionhoz? Nekem Google a 8-as metrót ajánlotta, Nuevos Ministerios megállóig, viszont az árakkal nem vagyok tisztában. Melyik típusú jegyet érdemes megvennünk és mennyibe kerül? ( Szintén csak villámlátogatás lesz, máshová nem megyünk)
Köszönöm!!!
#183 - Nikolett - 2015.06.07. - 23:17
Kedves Nikolett!

Igen, az lesz a legegyszerűbb, metróval, de Nuevos Ministeriosnál még szálljatok át a 10-es metróra, mellyel 1 megálló Santiago Bernabeu megállóig.
Ha máshova nem mentek, akkor egyszerűen vegyetek vonaljegyet a metróra oda, majd vissza, ára egy irányba 1,50 EUR+3 EUR repülőtéri kiegészítő díj=4,50 EUR. Azonban ha már aznap visszamentek a reptérre, akkor megéri az 1 napos turistajegy (Abono Transporte Turístico), 8,40 EUR-ért.
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.08. - 00:34
Kedves Tibcsi!

Köszönöm válaszod. Időközben foglaltunk szállást a reptér közelében (Avenida General, 12 (bajo) ) így a Google szerint a Bajaras megállónál kell felszállnunk a 8-as metróra. Ide is kell a reptéri kiegészítő jegy? Ugye jól látom hogy a metró egész éjjel/ hajnalban közlekedik?

Köszönöm mégegyszer! :)
#185 - Nikolett - 2015.06.09. - 11:54
Kedves Nikolett!

Kell repülőtéri kiegészítő jegy a reptér-Barajas metrómegálló-reptér útvonalon, tehát amikor esetleg a szálláshoz mentek a reptérről. Illetve amennyiben egyből a stadionba mentek a reptérről. A Barajas metrómegálló-stadion, vagy bármi más a reptéren kívül-Barajas metrómegálló útvonalra ugyanakkor nem kell reptéri kiegészítő jegy, mert nem érintitek a repteret, a Barajas metrómegálló a két reptéri megálló között van. A turistajegyhez ugyanakkor soha nem kell kiegészítőjegy, az tartalmazza a reptéri utat is.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.10. - 15:48
Szia! Szeretném kérdezni, hogy van e lehetőség, hogy olcsobban vegyünk meccs jegyet a realra, mint itthon az utazási irodában? Köszi
#187 - kati - 2015.06.19. - 21:58
Szia!

Nem tudom, hogy itthon kik, milyen áron, milyen meccsre, milyen helyre adják, de mindenesetre a hivatalos oldalon érdemes megnézni az árakat, és ott lehet venni, bár most még nincs fenn egy se, mert még nincs meg az új szezon beosztása:
http://www.realmadrid.com/en/tickets
#188 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.20. - 01:04
Köszi szépen a sok segítséget!
#189 - kati - 2015.06.20. - 10:16
Szia! Nézem a reál madrid meccs jegyek árát, de csak VIP jegyet ad fel. Tudnál most segíteni, hogy szept. 20 és a 27.-i meccseken mennyi a jegy ? köszi
#190 - kati - 2015.07.17. - 10:58
Szia!

A meccs előtti hétig csak VIP-jegyek elérhetők, az árakat látod már azért előtte, ha egy korábbi bajnoki meccsre, ahol már elérhetők a jegyek majd, megnézed majd annyival előtte.
#191 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.17. - 20:45
Sziasztok! Pegazus.hu- n minden meccsre fent van a jegyar 75-215 eur,ha jol emlékszem. 09.20-an megyünk mi is!
#192 - andi - 2015.07.25. - 20:42
Sziasztok!én és a férjem,szeptember 9.-én megyünk Madridba.Tudnátok pár jó tanácsot adni?üdv:Adrienn
#193 - Adrienn - 2015.08.14. - 14:56
Szia!

Nem tudom pontosan mire gondolsz, itt az oldalon magán, a hozzászólások felett, meg a hozzászólásokba is vannak tanácsok, valamint a Madrid tanácsok, közlekedés menüpontban, konkrét kérdésekre tudok válaszolni.
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.16. - 22:46
Sziasztok! Aki volt meccsen, tudna mesélni, hogy milyen volt a szállás, meg minden? Mert majd mi is mennénk!
#195 - Kati - 2015.10.22. - 19:52
Szia Tibcsi ! Néhány éve a barcelonai oldalon már találkoztunk, akkor is nagy hasznodat vettük és most már látom itt is ez fog történni...már előre is köszönöm ! Rögtön a lényegre térek: a szilvesztert Madridban (az utcán) töltjük és azt szeretném tudni vannak e már programok vagy ez még túl korai ? Esetleg van e valamiféle tapasztalatod (esetleg másnak) hol érdemes szilveszterezni ? Hol a legjobb a hangulat? üdvözlettel:
#196 - Szabina Zoltán - 2015.10.29. - 15:56
Megint én ! A szilveszternél még fontosabb kérdés...a Madridban bérelt autóval átmehetek Liszabonba ??? üdv:
#197 - Szabina Zoltán - 2015.10.30. - 11:32
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy az 5 napos túristajegy csak az A zónába jo, vagy lehet vele menni a B1 zónába is?
#198 - Geri - 2015.10.30. - 23:20
Sziasztok!

ZOLTáN:
Ha utcai szilveszterre gondolsz, ahol sokan vannak, rendezvény van, stb., akkor Puerta de Sol.
A határátlépést (valódi határ nincs is ugye) általában megengedik, esetleg magasabb áron, külön díj ellenében, de ez az adott cégtől függ, tehát az ő weboldalukon érdemes érdeklődni, ill. informálódni, ill. attól is függ, hogy a másik országban adod-e le az autót, vagy csak egyszerűen elmész Lisszabonba, aztán vissza Madridba.


GERI: A B1 zónába a "T" zónás turistajegy jó, aminek az 5 napos ára 50,80 EUR.
#199 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.31. - 12:43
Köszönöm a választ, szilveszterkor a Puerta del Solon leszek...ha esetleg valaki arra jár szívesen meginnék vele egy pohár pezsgőt ! Az autóról pedig annyit, hogy úgy lesz: "egyszerűen " átmegyek Lisszabonba, majd Portóba és onnan újból vissza Madridba. Gondolom ezzel nem lesz gond. Most azt kérdezném tudsz-e valamilyen "zarándokhelyről" (a Bernabeun kívül) amely Puskáshoz köthető? Esetleg egy kocsma vagy valami...üdvözlettel:
#200 - Szabina Zoltán - 2015.11.03. - 09:21
Ilyenről sajnos nem tudok.
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.03. - 12:05
Szia Tibcsi,
segítséged kérném, h a reptérről hogyan jutunk a plaza mayor-hoz? (szombaton este érkezünk) Köszönöm!
#202 - imre judit - 2015.11.05. - 12:11
Szia!

Repülőtéri expresszbusszal Plaza de Cibelesig, onnan 2-es metróval Sol állomásig.
Vagy: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, onnan C3 vagy C4 vonattal Sol állomásig.
#203 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.07. - 15:01
Hali !Megint én ! érdeklődnék, hogy vajon az állatkertben januárban is van delfinshov vagy az csak a melegebb hónapokban látható? ( Az állatkert oldaláról ezt nem tudtam kiböngészni.) üdv:
#204 - Szabina Zoltán - 2015.11.11. - 07:38
Szia!

Nekem úgy tűnik, hogy decemberben is van, a delphinshow időpontoknál nem írják, hogy bizonyos hónapokban nem lenne.
#205 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.11. - 12:48
Szia Tibcsi, utazással, turista bérlettel kapcsolatban milyen javaslatod lenne? Milyen oldalon lehet utánanézni a tömegközlekedési lehetőségnek? Látványosságok belépőjegyéhez létezik valamilyen turista kártya? üdv Csaba
#206 - Csaba - 2015.12.22. - 00:36
Szia!

Turistakártyáról, tömegközlekedési jegyekről minden megtalálható a Madrid tanácsok, közlekedés menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-tanacsok.html
#207 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.22. - 00:51
Boldog Karácsonyt kedves Tibcsi! Köszönjük a sok segítséget!!
#208 - János bácsi - 2015.12.25. - 10:16
Köszönöm, jó utat kívánok, és szintén Boldog Karácsonyt!
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.25. - 16:12
Sziasztok!

Január végén megyek madridba 5 napra.kérdésem lenne hogy mennyibe kerülne egy vonarjegy segoviába és toledoba? Előre is köszi az infót.
#210 - Molnár Szabolcs - 2015.12.28. - 17:56
Szia!

Madridból Segoviába 12,90 EUR Avant és Intercity típusú vonatokra (Ave típusú vonatokra kétszer annyi), Toledóba pedig szintén 12,90 EUR.
#211 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.29. - 04:01
Sziasztok!

2016. február 24-től 2016. február 28-ig Madridba utazunk városlátogatásra, igazából a 24.-ei nap kiesik az utazás miatt, este fogunk Madridba érkezni. Szeretnék segítséget kérni abban, hogy az ott tartózkodás idejére érdemes-e a Madrid kártyát kiváltani, illetve közlekedéshez bérletet váltani? A főbb látnivalókat, a stadiont mindenképp szeretnénk megnézni. Repülőjegyünk már megvan, úgy néz ki a szállás is, bár még nem foglaltuk le. Osztok-szorzok, hogy hogy jövünk ki olcsóbban. Szívesen várom az tapasztalatokat, tanácsokat a szervezést illetően. Ez az első "városnézős-repülős" utunk, szeretnénk , ha jól sikerülne.

Előre is köszönöm a válaszokat.
#212 - Szabóné Pál Katalin - 2016.01.17. - 01:42
Szia!

Ez sajnos olyan, amit neked kell kiszámolni, hogy pontosan miket néznétek meg, és belefér-e az adott időben, és ez alapján megérné-e a 24 órás 47 EUR-s, 48 órás 60 EUR-s ár, elég magas ár. Az ingyenességek, kedvezmények listája itt van:
http://www.madridcard.com/en/madrid-card/servicios-incluidos
Közlekedéshez mindenképp kelleni fog valamilyen jegy vagy bérlet, szóba jöhet a gyűjtőjegy, vagy a turistajegy, attól függően, hol a szállás, és mennyit utaztok egy nap.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.18. - 17:08
Kedves Tibcsi!
Segítségedet szeretném kérni, jelenleg Atocha pályaudvarról nem közlekednek vonatok. Tudnál segíteni, hogy meddig fog tartani ez az állapot? Sehol nem találok infót. Fontos lenne, mivel júniusban Madridból Muxiába kell eljutnom. Nagyon köszönöm segítségedet!
üdv. Etus
#214 - Etelka - 2016.02.24. - 19:21
Kedves Etus!

A kérdésre már válaszoltam a Madrid tippek, tanácsok, közlekedés menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-tanacsok.html
#215 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.24. - 19:24
Sziasztok! Privát idegenvezetőt keresünk Madridba, 1-2 napra. Válaszokat előre is köszönjük
#216 - Dr. Fodorné Vidó Renáta - 2016.03.06. - 13:13
Szia!

én sajnos nem ismerek, és Google-ben rákeresve se találok. Ugyanakkor, egyet találtam, akik összefogják a Madridban élő magyarokat, és a holnapjukon lévő információk alapján tudnak ajánlani, írj nekik a hungarito (kukac) hungarito.com címre.
#217 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.06. - 16:21
Szia!

Azt szeretném kérdezni,hogy Madridban az Atletico Madrid Stadionhoz( Vicente Calderon) milyen metro megy es hol kell leszállnunk?:)
Előre is köszönöm a válaszodat!:)
#218 - Nóri - 2016.03.16. - 22:20
Szia!

5-ös metró, vagy C1 vagy C10 elővárosi vonat, Piramides megállóig.
#219 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.17. - 18:27
Szia Tibcsi!

Megint én vagyok,az lenne a kérdésem,hogy a terrortámadás mennyire érezhető Madridban? Illetve a szállásunk(Hotel Praga) környéke mennyire veszélyes?(Calle de Antonio López 65.)
Köszönöm:)
#220 - Nóri - 2016.03.23. - 17:58
Szia!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a Barnebau stadionig elvisz-e a taxi a reptértől? április 9-én utazunk 3-kor száll le a gép a meccs pedig 4-kor kezdődik. A másik meg az, hogy van-e csomagmegőrzési lehetőség a stadionnál, mivel így egyenesen oda kell mennünk!
#221 - évi - 2016.03.24. - 19:12
Sziasztok!

NóRI: Nem Madrid legszebb, legjobb helyén van a szállás, de csendes, átlagos lakónegyed, nem hiszem, hogy gond lenne.


éVI: Persze, oda megy a taxi, ahova szeretnéd.
Csomagmegőrző nincs a Bernabeuban, a reptéren viszont van, továbbá pl. az Atocha vasútállomáson, ahova eljuthatsz repülőtéri expresszbusszal, a stadionhoz legközelebb pedig a Chamartin vasútállomáson.
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.25. - 12:33
Tud valaki tanácsot adni , bevásárlókozpontot keresek Madridban
#223 - Lambert - 2016.04.12. - 09:23
Attól függ, merre Madridban.
A belvárosban van pl. a Principe Pio bevásárlóközpont (6-os, 10-es metró, Principe Pio állomás). Még a városban pl. a Moda, címe: Av. del General Perón, 38-40,28020 , a 10-es metró Santiago Bernabeu állomásánál.
Ezeknél nagyobb madridi bevásárlóközpontok a Plaza Norte 2, címe ,Plaza del Comercio, 11-12,28703 San Sebastián de los Reyes,Madrid, és pl. a Madrid Xanadú, Madridon kívül, címe: Autovía A-5, Km. 22,28939 Arroyomolinos,Madrid, de ezekhez tömegközlekedéssel nehezebb odajutni.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.12. - 14:35
Kedves Tibcsi!
Nyári utazást tervezünk Madridba. A Prado-ba megvennénk előre a jegyet, de a múzeum honlapján nem látunk arra opciót, hogy a két gyerekünknek, akik diákok, hogyan tudnák ingyenes jegyet igényelni. Vagy ha nekünk van jegyünk, akkor velünk őket is soron kívül beengedik? (Más országokban van online ingyenes jegy.) Másik kérdésem az, hogy valahol azt olvastam, hogy Toledóba érdemes előre venni vonatjegyet, mert nagyon népszerű célpont. Mi busszal mennénk, erre is érvényes, hogy előre vegyük meg? Köszönöm előre is a választ. Kati
#225 - Kati - 2016.04.25. - 10:05
Kedves Kati!

Nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban, de a tudomásom szerint ott be lehet menni egyszerűen gyerekkel, ha már megvan a jegy. Mindenképp érdemes mindenesetre megpróbálni. Toledóba buszra nem szükséges előre jegyet venni, ugyanakkor a biztonság kedvéért érdemes az indulás előtt legalább fél órával odaérni.
#226 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.25. - 19:27
Kedves Tibcsi!
3 napra készülök Madridba.
Az első nap este 9 körül lesz az 1-es Terminálon az érkezésem.
A szállás pedig a One Shot Prado.
Milyen közlekedést ajánlanál a szállásra?
A következő napon szeretném megnézni Madrid nevezetességeit. Ezt egy turistajeggyel szeretném megoldani. Azt jól láttam, hogy a szállásomról sok hely elérhető gyalog is?
A harmadik napon pedig Toledo-ba szeretnék elmenni és onnan vissza már egyenesen a reptérre. Erre a napra is vegyek turistajegyet? A szállásomról hogyan jutok ki a vasútállomásra, illetve a vasútállomásról hogyan jutok el közvetlenül a reptérre?
A csomagomat a vasútállomáson biztonságosan elhelyezhetem?
Válaszaidat előre is köszönöm.
üdv. Anikó
#227 - Anikó - 2016.05.16. - 18:52
Kedves Anikó!

Eljutás a szálláshoz: Repülőtéri expresszbusszal Plaza de Cibelesig, onnan 2-es metróval Sol állomásig.
Vagy: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, onnan C3 vagy C4 vonattal Sol állomásig.
Igen, a szállás abszolút a központban van, rengeteg minden elérhető gyalog. Harmadik nap tehát 1-t utaznál, a vasútállomásra. Erre az 1 útra nem éri meg a turistajegy.
A szállásról a vasútállomásra a közeli Antón Martin vasútállomástól 1-es metróval Atocha állomásig.
Az Atocha vasútállomástól a reptérre a legegyszerűbb repülőtéri expresszbusszal kimenni. Vagy mehetsz a C1-es elővárosi vonattal is, de az a 4-es terminálra megy csak, onnan még vissza kell menned az 1-esre, ez talán bonyolultabb (de valamivel olcsóbb) módszer.
Ezek a vasútállomásos csomagmegőrzők általában biztonságosak.
#228 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.19. - 00:38
Sziasztok!
2016. Junius 7. 8. -ra privat idegenvezetőt keresek Madridban. Délelőtt 10 órától délután 4 óráig!
#229 - Laci - 2016.05.25. - 23:06
Szia, szeretnénk, ha kint lenne internetünk a nyáron utazunk 9 napra, viszont a roaming elég drága (tmobile) érdemes lenne szerinted venni egy spanyol tmobile feltöltős simkártyát és kiválasztani az ottani csomagot vagy maradjunk az itthoni roamingnál? (mind 2 telefon hálózatfüggő, tmobile)
#230 - Soma - 2016.06.17. - 23:15
Kedves Tibi! Tudnál-e segíteni hol tudunk venni neten belépőt a Santiago Bernabéu Stadionba stadion látogatásra és milyen árban vannak? Illetőleg helyben ott is megvehető,amivel azonnal be lehet menni? Köszi!
#231 - Edina - 2016.07.02. - 23:52
Kedves Edina!

Itt vehető online:
http://www.realmadrid.com/en/tickets/bernabeu-tour
Helyben is megvehető a 7-es kapunál.
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 02:00
Köszi kedves Tibi!
Még egy olyan kérdésem lenne,hogyha legtöbbet metróval mennénk mindenhova akkor milyen csomagjegy vagy bérlet a legjobb? Hogy mégsem mindig az adott állomáson vegyük egyesével a jegyeket, meg sorban állva persze..
#233 - Edina - 2016.07.03. - 04:27
A Madrid tanácsok, közlekedés menüpontban olvashatsz jegyekről, vehettek Metrobus gyűjtőjegyet, vagy turistajegyet, attól függően, mennyit utaztok.
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-tanacsok.html
#234 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 23:57
Kedves Tibi!
A Bernabéu Stadionba stadion látogatásra egész nap megvehető a jegy bármikor, és ugyanannyi, mint online?
Ott sokan szoktak lenni délutáni órákban,vagy nem túlzottan,tehát azt vehetjük ott? Pénteken mennénk.
Köszi!
#235 - Edina - 2016.07.06. - 18:24
Kedves Tibi!
Szeptemberben 5napot töltök Madridban, és nem tucat látványosságot keresek, hanem mást. Tudsz erről nekem vmi oldalt, vagy saját tapasztalatot mondani? Köszönöm!
#236 - Zolka - 2016.07.10. - 15:41
Szia!
Hány nap szükséges Madrid megnézéséhez, ha keveset alszom és sokat megyek? A teljesség igénye nélkül, de a fontosabb helyeket érintve. Köszi :)
#237 - Krisztina - 2016.07.11. - 18:27
Kedves Tibi!
Abban kérném a segítséged,hogy vasárnap du a Plaza de Cibelles környékéről hogyan tudunk kijutni a repülőtérre legolcsóbban metró v buszos tömegközlekedéssel?
Köszi!
#238 - Edina - 2016.07.12. - 00:15
Sziasztok!

ZOLKA: Itt az oldalon feljebb olyanok is szerepelnek, pl.: Cerro del Tio Pio, Faro Moncloa és libegő, illetve, például ez az oldal pont olyan helyeket listáz (de azért érdemes válogatni, mert 1-2 azért nem is érdekes): https://www.likealocalguide.com/madrid/sights


KRISZTINA: Erre így nehéz válaszolni, attól is függ, hova mész be, mit csak kívülről, a múzeumok pl. mennyire érdekelnek, és melyikek, és pontosan mik érdekelnek, ill. a fontosabb helyek lehetnek 2, és 5 is, akár 1 nap alatt is végigrohanható, de lehet 3 is.


EDINA: Onnan a legegyszerűbb közvetlenül repülőtéri expresszbusszal lenne, de ha 1-2 EUR spórolás számít, de így sokkal bonyolultabb lesz az utad, akkor pl. lehet úgy menni, hogy 2-es metró Banco de Espanától Manuel Becerra állomásig, onnan 6-os metró Intercambiador de Avenida de América állomásig, majd onnan 200-as busz (így 5 EUR helyett 3,50 EUR, vagy ha van pl. turistajegyed, akkor ingyenes az út)
#239 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 03:32
Kedves Tibi!

Augusztusban utazunk Madridba. Terveink között szerepel, hogy megnéznénk Valenciát is. Mivel lehet a legkönnyebben és leggyorsabbal eljutni? Köszönöm segítséged Andi
#240 - andi - 2016.07.16. - 10:41
Kedves Andi!

Vonattal, a Puerta de Atocha állomásról. Menetrend, árak: renfe.com
Vagy esetleg busszal, az Estacion Sur állomástól, úgy olcsóbb, de azzal hosszú, 4 órás út: http://www.avanzabus.com
#241 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.16. - 17:38
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a segítséget :) még egy kérdésem lenne, a szállásunk a következö helyen lesz: HERMANOS GARCIA NOBLEJAS 190 BIS,
MADRID,este 9 korül érkezik meg a képünk, hogyan jutunk el a szállásra legkönnyebben? köszönöm Andi
#242 - Andi - 2016.07.16. - 18:32
Tisztelt Tibi!
Tökéletesen megfelel nekünk a reptérre a közvetlen repülőtéri expresszbusz! Cimet tudnál adni esetleg a Gran via vagy a Cibellesről hogy ott merről indul? Mi a Terminál 1-ről megyünk.
Köszi!!
#243 - Edina - 2016.07.16. - 22:46
Kedves Andi!

8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd onnan 6-os metróval Manuel Becerra állomásig, majd onnan 2-es metróval Alsacia állomásig, majd rövid gyaloglás: https://goo.gl/maps/5x9YZ3BBGxH2


Tisztelt Edina!

Egész pontosan innen indul, a piros tűvel jelzett megállótól:
https://goo.gl/hQHgR5
#244 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.17. - 01:17
Kedves Tibi!
Nagyon köszönjük!!
#245 - Edina - 2016.07.17. - 02:03
Tisztelt Tibi!
Augusztus 24én este 23:30 környékén érkezünk Madridba a ryanair gépével. A Sol mellett lesz a szállásunk, hogyan tudunk eljutni legegyszerűbben oda? 5 napos turista jegyet vennénk majd, ilyen későn lehet kapni a reptéren?
#246 - Gergő - 2016.07.17. - 21:30
Tisztelt Gergő!

A legegyszerűbb: repülőtéri expresszbusszal (Exprés Aeropuerto) Plaza de Cibeles megállóig, onnan 2-es metróval Sol állomásig. Ugyanakkor, 23:30 után 23:55-kor indul busz a reptérről, majd azután csak 35 percenként (a metró 2-ig jár, azzal nincs gond).
Vagy a másik lehetőség reptérről: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, onnan C3 vagy C4 vonattal Sol állomásig. Ez az eljutási mód akkor vehető igénybe, ha kb. 0:15-0:20-ra Nuevos Ministeriosra értek, hogy az utolsó, 0:28-as vonatot elérjétek. Nuevos Ministeriostól viszont a vonaton kívül van másik lehetőség is: 10-es metróval Tribunal állomásig, onnan pedig 1-es metróval Sol állomásig.
Igen, lehet még kapni jegyeket, ha más nem, automatából.
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.17. - 23:53
Köszönöm szépen! :)
#248 - Gergő - 2016.07.19. - 21:54
Kedves Tibi! Két hét múlva utazunk madridba viszonylag hosszabb időre, sok csomaggal, így a reptérről való bejutás a városba tömegközlekedéssel kicsit nehézkes lenne... Van valami javaslatod? Taxik esetleg? vagy transzferszolgáltatások? mert találtunk egy előre foglalós transzfert de jó lenne valami plusz vélemény akár róluk is. http://transfers2airports.com/madrid-airport
#249 - HoGabi - 2016.08.02. - 01:22
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a korábbi válaszaidat. Közeledik az indulásom napja és még lenne néhány kérdésem. C1,C3,C4-re kizárólag vonatjegy jó? hol tudok venni? Sol állomásról hol tudok átszállni a 10-es metrora? Gran Vian picit sétát tervezek melyik állomásnál szálljak le és aztán le a metroról, a Debot templom irányából érkezem. A Fő tér közeléből hogyan tudok felszállni a 4-es metrora? A metro térképen hogyan jelölik azokat az állomásokat, ahol át lehet szállni másik vonalra?
Válaszaidat előre is köszönöm.
Anikó
#250 - Aniko - 2016.08.03. - 19:57
Kedves Tibi!
Arra lennék kíváncsi, hogy ha megveszem a belépőjegyet a vidámparkba (pl. online 19,90-ért), akkor azzal ingyenesen lehet használni mindent? Vagy hogy van ez?
Zoli
#251 - Zoli - 2016.08.14. - 12:13
Kedves Tibi!
érdeklődnék, hogy Madridból Segoviába a nagysebességű vonat mennyibe kerül és a menetrend honnan tölthető le? A lányunk 16 éves, esetleg diákkedvezmény van a vonatjegyre? Válaszodat nagyon köszönöm!
üdvözlettel: Ildikó
#252 - Ildikó - 2016.09.29. - 17:13
Kedves Ildikó!

A jegyár 13 vagy 24 EUR, vonattól függően. Menetrend, árak, online jegyvásárlás:
http://www.renfe.com/viajeros/index.html
Diákkedvezmény nincs.
#253 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.01. - 21:29
Kedves Tibi!

Köszönöm szépen!

Ildikó
#254 - Ildikó - 2016.10.05. - 15:17
Kedves Tibai!

Ismét a segítségedet szeretném kérni. Október 30-án utazunk Madridba, és az lenne a kérdésem, hogy a repülőtérről a szálláshelyre legegyszerűbben hogyan juthatunk el. A szállás Hostal Los Alpes, Calle de Hortaleza én úgy néztem, hogy a Gran Via metrómegállóhoz van közel. Ezt a metróvonalat hogyan érjük el a repülőtérről? Kérdezném a programok szervezéséhez, hogy november 1 munkaszüneti nap Madridban? (esetleg előtte a hétfői nap is munkaszüneti nap)?
Köszönettel: Ildikó
#255 - Ildikó - 2016.10.12. - 14:42
Kedves Ildikó!

A reptérről 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd onnan 10-es metróval Tribunal állomásig, onnan gyalog 550 méter a szállás, vagy lehet még menni 1-es metróval Gran Via állomásig, és onnan gyalogolni a szálláshoz.
November 1. munkaszüneti nap, de a látnivalók nyitvatartását nem érinti.
#256 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.12. - 22:43
Kedves Tibi!
Köszönöm a választ! Még egy kis segítséget kérnék. A látnivalóknál írtad, hogy El Escorial-ba az Atocha megállótól, Toledo-ba pedig a Puerta de Atocha megállótól megy vonat. Ez a két megálló ugyanaz? Amennyiben kedden (november 1) mennénk El Escorial-ba, akkor a palota nyitva lesz? Köszönettel: Ildikó
#257 - Ildikó - 2016.10.13. - 18:59
Kedves Tibi!
A repülőtérről történő utazáshoz még egy kérdés, a reptérről a Gran Via állomásig milyen jegyet kell venni? A főbb nevezetességek körül (város központi része) Barcelonához hasonlóan gyűjtőjegy van? Köszönöm! Ildikó
#258 - Ildikó - 2016.10.13. - 19:10
Kedves Ildikó!

Ugyanaz a kettő, csak hívják Atochának, és Puerta de Atochának is.
Amennyiben metróval mész a reptérről, akkor két opció van: metrójegy, kiegészítő repülőtéri jeggyel, valamint turistabérlet (ez esetben nem kell kiegészítő jegy a metróra). Ezekről részletesen itt: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-tanacsok.html
#259 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.14. - 04:20
Kedves Tibcsi!
Jövő nyáron Madrid az úti cél. Szállásként tetszik a Hotel PAX Torrelodones, viszont nagyon messze (25 km) van a belvárostól. De gyönyörű helyen és a szálloda is kiválónak tűnik. Légyszíves adjál információt a megközelíthetőségéről. Néztem, hogy a C8 és C10 Cercamás (HéV ?) arra közlekedik, de a megállótól elég távol van a szálloda. Ki lehet oda menni madridi busszal is vagy más közlekedési eszközzel? érvényesek-e addig a madridi jegyek vagy bérletek (buszra és HéV-re), mennyibe kerülnének és van-e Madridban a londoni és párizsi heti fényképes bérlethez hasonló? (7 éjszakát tartózkodnánk kint).
Köszönettel, Karesz
#260 - Karesz - 2016.10.18. - 15:55
Kedves Tibi!
Nagyon köszönöm a választ!
üdvözlettel: Ildikó
#261 - Ildikó - 2016.10.20. - 17:24
Kedves Tibi!
A metro gyűjtőjeggyel kapcsolatban kérdezném, hogy többször is át lehet vele szállni, vagy csak egyszeri átszállásra használható? Esetleg van valami időkorlát? Nagyon köszönöm a választ! Ildikó
#262 - Ildikó - 2016.10.21. - 21:06
Kedves Ildikó!

Metrón át lehet szállni vele, nincs időkorlát, de buszon nem.
#263 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.27. - 14:54
Köszönöm a választ!
üdvözlettel: Ildikó
#264 - Ildikó - 2016.10.27. - 18:21
Kedves Tibi,

Szeretnék érdeklődni a következőkkel kapcsolatban:

- november 12-17-ig leszünk Madridban! Ryanairral utazunk és a Madrid (T1) terminálon landolunk és onnan is utazunk vissza Budapestre! Landolás: 13:44, indulás vissza: 06:50
A szállásunk a következő lesz: Flat5Madrid, San Bernardo, 55 - 5 izquierda, Madrid belvárosa
Tudnál tanácsot adni, hogy a megérkezés napján és a visszautazás napján (ez korán reggel van, lehet, hogy ekkor még nem megy minden járat, ami az érkezésünkkor már igen) hogy tudnánk eljutni a legkönnyebben/leggazdaságosabban eljutni a szállásra ill. visszafele a reptérre?

- véleményed szerint ez a szállás a turisztikai látványosságok megközelítése szempontjából és "biztonásg" szemponjátból jó helyen található?

- milyen tömegközlekedési eszközt és jegyet/bérletet javasolsz ha relatíve sok látványosságot szeretnénk megnézni az ott tartózkodásunk alatt?

Válaszodat előre is köszönöm!

Szép napot!

üdv.
#265 - Thomas - 2016.11.01. - 12:09
Szia,

Bocsánat, még egy dolgot szeretnék megkérdezni:
Madrid-Sevilla vasútvonalat néztük a http://www.renfe.com/ oldalon, de az árat nem találtuk meg hozzá! Meg tudnád mondani esetleg, hogy mennyibe kerülne a jegy egy felnőttnek? Illetve mi azt olvastuk, hogy 2,5 óra alatt ér oda a vonat, ez lehetséges?

Köszönöm!

üdv.
#266 - Thomas - 2016.11.01. - 16:01
Szia,

Még egy dolgot szeretnék kérdezni:
milyen árban lenne egy olyan sim kártya, amihez van internet lehetőség!

Köszönöm!

üdv.
#267 - Thomas - 2016.11.01. - 16:37
Szia!

Eljutás a reptérről: 8-as metró Nuevos Ministerios állomásig, majd 10-es metró Plaza de Espana állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/sYhCTb2xgiN2
Visszafele még tényleg nincs metró. A Gran Via-San Bernardo buszmegállótól: https://goo.gl/maps/JMPWqTNWm6D2 N20-as éjszakai busszal el lehet menni a Plaza de Cibeleshez. Onnan pedig indul az Exprés Aeropuerto repülőtéri expresszbusz, ami éjszaka is közlekedik.
Gyalog is csak 20 perc a Plaza de Cibeles a szállástól, de talán ez csomagokkal nem járható út:
https://goo.gl/maps/sbmaC1Ym7r22

Jó helyen van a szállás.

Sok utazás esetén az 5 napos turistajegy (Abono Transporte Turístico) lesz a jó, érvényes a reptérről is a metróra (visszafele a reptéri buszra ugyanakkor nem).

Ha a renfe.com főoldalán beírod a Madrid Sevilla utat (kiiindulás: Madrid (Todas), cél: Sevilla-Santa Justa), kiadja az árakat, a mai napra 48-75 EUR közötti árakat kapok. Igen, 2 óra 20 perc-3 óra között van az út.

Menj be az első mobilboltba (Vodafone vagy Orange vagy Movistar vagy Yoigo), vannak csomagok kifejezetten turistáknak is, de most nem tudom áttekinteni az összes szolgáltató ajánlatát.
#268 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.03. - 08:50
Szia Tibi,

Köszönöm a gyors válaszaidat!

Még azt szeretném megkérdezni, hogy a szállás melyik kerületben van, mi a neve a kerületnek?

Köszönöm!

üdv.
#269 - Thomas - 2016.11.03. - 20:41
Szia!

1. kerület, azon belül Universidad negyed.
#270 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.04. - 09:43
Szia Tibcsi,

Szeretném megkérdezni, hogy ezt a kombinált jegyet:

Kombinált belépőjegy (Paseo del Arte) a Prado, a Thyssen-Bornemisza és a Reina Sofia múzeumba: 25,60 EUR.

hol tudom megvenni?

Köszönöm!

üdv.
#271 - Thomas - 2016.11.05. - 10:50
Szia,

Bocsánat, még azt szeretném megkérdezni, hogy olyan élelmiszer boltot, ahol viszonylag jó áron lehet élelmiszert vásárolni tudsz ajánlani a városban? (esetleg a belvárosban, de más opció is érdekel)

Köszönöm!

Szép napot!

üdv.
#272 - Thomas - 2016.11.05. - 10:58
Szia Tibi,

Jövő héten utazunk Madridba a párommal!

A szállásunk a következő lesz:

Cruz, 26, 1 Izquierda, Madrid belvárosa, 28012 Madrid, Spanyolország

Tudnál tanácsot adni, hogy a megérkezés napján és a visszautazás napján (ez korán reggel van 6:50-kor, lehet, hogy ekkor még nem megy minden járat, ami az érkezésünkkor már igen) hogy tudnánk eljutni a legkönnyebben/leggazdaságosabban eljutni a szállásra ill. visszafele a reptérre?

Jó helyen van a szállás a turisztikai látványosságok szempontjából szerinted?

Köszönettel:
Renáta
#273 - Renata - 2016.11.06. - 11:58
Szia, mennyire akadálymentes Madrid tömegközlekedése? Buszok? Metro? Transzfer a reptérről a városközpontba? és még az Escorialba is kimennénk...
Köszönöm, Mari
#274 - Mari - 2016.11.14. - 13:39
Szia!

A metróban az állomások kb. fele akadálymentes. Ezek az alábbi oldalon látszanak: https://www.metromadrid.es/en/accesibilidad/estaciones_accesibles/index.html
A buszok közül mindegyik akadálymentes. A középső vagy a hátsó ajtónál lévő rámpán keresztül lehet felszállni. Egy időben csak egy kerekesszékes utas utazhat egy buszon.
Reptéri bejutás: maga a reptéri metróállomás akadálymentes, ugyanakkor attól függ, onnan melyik metróállomáshoz mennétek. A repülőtéri expresszbusz gondolom akadálymentes, azt nem tudom pontosan.
A legtöbb nevezetességnél megoldott a kerekesszékes bejutás.
El Escorial: arról viszont azt találtam, hogy nem igazán akadálymentes.
#275 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.15. - 23:11
Nagyon köszönöm az infókat! M.
#276 - Mari - 2016.11.21. - 12:34
Kedves Madridba utazók!
A királyi palotába valóban ingyenesen be lehet menni szerdai és csütörtöki napokon, de nem 15 és 18 óra között, hanem 16 és 17 óra között engedik be az érdeklődőket. Azért legyetek ott háromra, akkor a sor elején álltok, de egy órát várni kell!
Gyöngyi
#277 - Fülöp Gyöngyvér - 2016.12.30. - 09:21
Köszi a beszámolót, kiegészítettem a királyi palota leírását az ingyenes belépési időközökkel.
#278 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.30. - 13:56
üdv!
érdeklődnék, hogy a madridi túrista bérlet órában, vagy napban érvényes? értem itt, hogy ha péntek este veszem meg a kettő naposat, akkor az elméletileg vasárnap estig (48 óra) érvényes, vagy csak szombat estig?
Válaszát előre is köszönöm!
#279 - Profekt - 2017.01.13. - 15:02
Szia!

A turistajegy naptári napokra, nem pedig 24 órás időszakokra érvényes, ha péntek este veszed meg, akkor szombat éjfélig érvényes a két napos.
#280 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 19:35
Kedves Tibcsi!
1.Március 30-án megyünk 2 napra a barátnőmmel Madridba. A gépünk 23 óra 59-kor száll le.
Sajnos nem tudom melyik Terminálra érkezik. Szállásunk a Hostal Americaban a Hortaleza 19-n található.
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen éjszaka mivel a legolcsóbb és a legbiztonságosabb két hölgy számára az eljutás a Hostelbe.
Ha metróval mehetünk akkor a látványosságokat figyelembe véve, melyek a környéken vannak a gyűjtőjegy vagy a turistajegy a gazdaságosabb?
2 napra megyünk, mert visszafele már 6óra 30-kor indul a járat, vagyis fél 5-re kint kell lenni.
Ha turistajegyet veszünk akkor igaz, hogy
másnap 5 óráig az éjszakai buszokra még felhasználható?
Kicsit izgulunk a ki és bejutás miatt.
a 2. kérdés az lenne , hogy arab fürdők,spa tekintetében 2 órás intenzív felfrissülésre hol találunk információt van-e ezzel kapcsolatban tapasztalatod?
A 3. az lenne, hol van a szállásunkhoz közel vegetáriánus étterem, mert a barátnőm nagy vega.
Válaszaidat köszönöm.
Erzsike
#281 - ERZSIKE - 2017.02.26. - 15:56
Kedves Erzsike!

A metró 2-ig jár, tehát lehet metróval menni a szállásra még: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd 10-es metróval Tribunal állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Kh4zYMmXf452

Visszafele az éjszakai reptéri expresszbusszal tudtok kijutni a reptérre, ami a Plaza de Cibelestől indul. Oda egyszerűen kigyalogolhattok a szállástól: https://goo.gl/maps/7HcLgHhYrJ92
vegyétek figyelembe a reptéri busz éjszakai menetrendjét (jobb alsó sarokban):
http://www.emtmadrid.es/data/mapasLineas/linea203A.png

Attól függ mennyit utaztok, hogy a turistajegy vagy gyűjtőjegy jobb-e, de turistajegy jó a reptérről/reptérre is.

Fürdők, spák: https://goo.gl/2NwNex
mint fürdő, híres a Hammam Al Andalus.

Vegetáriánus éttermeket itt böngészhettek: https://goo.gl/9hTOZM
#282 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 19:18
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy megvettem a jegyeket online a vidámparkba és az állatkertbe, de nem kaptam emailt, csak ki lehetett nyomtatni az azonosító számot és hogy kifizettem.
Tudja esetleg valaki, hogy honnan lehet kinyomtatni a jegyet?
Köszönöm előre is!
#283 - Bori96 - 2017.03.07. - 23:14
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen a válaszodat.
érdeklődöm majd, a Hammam al Andalus oldalán , hogy be kell e jelentkezni előre.
Szeretném megkérdezni,hogy a királyi palota (Palacio REAL) valóban ingyenes az EU tagállamok állampolgárainak?
#284 - ERZSIKE - 2017.03.09. - 20:03
Kedves BORI!

Nem tudom nem elég-e az e-mail, de velük lépj kapcsolatba.


Kedves ERZSIKE!

Nem ingyenes, itt az oldalon is szereplő 11 EUR a belépő, illetve ahogy itt is valósan szerepel, október-március között hétfő-csütörtök 16-18 óra között, és április-szeptember között hétfő-csütörtök 18-20 óra között ingyenes.
#285 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.10. - 17:21
Kedves Tibcsi!
Szeretnék néhány információt kérni Tőled, amennyiben időd engedi.
1.) Március 22-én napközben érünk Madridba. (Ryanairrel). A reptérről szeretnénk eljutni a Montero Rooms szállásra, melynek címe: calle del Barco, 12, Bajo A,. Vissza március 26-án utazunk, nagyon korán (a gép 6:30-kor indul) Gondolom az éjszakai expressz busszal el tudunk jutni a reptérre. Esetleg abban tudsz segíteni, hogy a szállásunkhoz melyik megálló van közelebb. Szeretnék még arról információt kérni, hogy bikaviadal márciusban is van a Las Ventas arénában, vagy csak nyári időszakban. Köszönöm szépen, további szép hetet kívánok! Ria
#286 - Ria - 2017.03.15. - 13:34
Kedves Ria!

Eljutás a szálláshoz: 8-as metróval Nuevros Ministerios állomásig, majd 10-es metróval Tribunal álomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/S2w7hPCo8Hx
(vagy kevesebb gyaloglással még továbbá 1-es metróval Gran Via állomásig)
éjszaka az N19-es, vagy N20-as, vagy N21-es éjszakai busszal, Gran Via-Callao megállóitól ( https://goo.gl/maps/G9piEZmGLd72 ) kimehettek a Plaza de Cibelesre, ahonnan megy az éjszakai reptéri busz.
De gyalog is csak negyed óra: https://goo.gl/maps/wjB96Y3L1CG2
úgy látom március 26.-án lesz az első bikaviadal a szezonban: http://www.las-ventas.com/
#287 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 18:55
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors választ, sajnos a bikaviadal kimarad a programunkból, mert 26-án reggel jövünk haza. :)
#288 - Ria - 2017.03.16. - 02:48
szia,
madrid cardot szeretnék ajándékozni. lehetséges a kártyát előre megvenni, esetleg postai címre kérni?
#289 - Zizi - 2017.03.19. - 19:41
Szia!

Nem látom már sajnos sehol, hogy meg lehetne venni online.
#290 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.19. - 23:44
köszi a választ. érdemes venni? mert más városkártyák elég jól működnek (sok helyre ingyenes a belépő), bár konkrétan madrid card-ot nem is találtam, többfélét feldob a kereső. nagyon köszönöm a gyors választ!!
#291 - Zizi - 2017.03.20. - 21:05
Kedves TibcsI!
Csütörtök éjjel érkezünk Madridba. A repülőtérről jövő metróvonal működik a centrumba?
A Cibeles térről jár a repülőtérre április 2-án hajnalban az éjszakai busz?
Pár éve Malagában finom narancs likört vettem. Igaz nagy nehezen jutottam nyomára.Hol lehet Madridban kapni?
Köszönöm válaszod.
#292 - ERZSIKE - 2017.03.27. - 22:50
Kedves Erzsike!

éjjel Fél2-ig jár a metró a reptérről (de nem a centrumba közvetlenül, át kell szállni).
Minden nap jár az éjszakai reptéri busz a reptérre.
Nem tudom hogy konkrétan milyen likőr, és hol lehet kapni, szét lehet nézni italboltokban, nagyobb áruházakban, vagy akár a San Miguel piacon.
#293 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.28. - 01:45
Szia! Azt szeretném megkérdezni, ha a reptérről a központba szeretnék eljutni, a reptéren meg tudom venni az egész szakaszra a metrójegyet? Calle Calatrava-n van a szállás, oda, ha jól láttam kétszer is át kell szállni...Nagyon köszi!
#294 - Niki - 2017.05.15. - 12:56
Szia!

Igen, metrójegyet kell venni, amit ha a megfelelő távolságra veszel, addig mehetsz, ameddig el nem hagyod a metró területét, az automatában ki tudod választani, hogy meddig mész, és az alapján megkapod a megfelelő árú jegyet, elvileg a reptéri kiegészítéssel.
#295 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.16. - 16:33
Szia!!!Szeptemberben Madridba fogunk utazni pár napra!A hotel ahol lakni fogunk az B&B Hotel Fuenlabrada!Valparaiso12 Fuenlabrada 28944!A kérdéseim a következőek a reptértől metròval tudom megközelíteni !Gondolom Madridban is van Madrid card igy a legegyszerübb ha a reptérnél veszünk egy 4naposat?A metrò az éjszaka is jár mert azt hiszem éjstaka fogunk kiérni! Köszönöm a válaszod!
#296 - Gránicz Aliz - 2017.05.20. - 21:56
Szia!

A metró fél 2-ig jár, de ez a cím nem Madridban van, Madridtól 20 km-re, kicsit hosszú út, tehát a pontos eljutás, és hogy el tudtok-e jutni attól függ, pontosan mikor érkeztek éjszaka.
#297 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.21. - 21:14
Szia!!A gépünk 20:10percre ér be !A szállás amit írtam a közelbe van metrò??vagy mivel kellene közlekedni??Köszönöm
#298 - Gránicz Aliz - 2017.05.22. - 07:33
Szia!!Találltam egy másik szállást szerinted ez jobban központi helyen van???Goya 75!General pardinas 13 madrid 28001 Spanyolország!
#299 - Gránicz Aliz - 2017.05.22. - 07:45
Szia a 299számû üzenetenmel kérlek ne foglalkozz nagyon nem megbízhatò a hotel!!De a 297 választ várok ha időd engedi!!Köszönöm
#300 - Gránicz Aliz - 2017.05.22. - 20:23
Szia !Találtam egy normálisnak tűnő szállást!!Hogyan tudnánk eljutni a reptérről este??és van -e metrò a közelben??Köszönöm
#301 - Gránicz Aliz - 2017.05.22. - 20:44
Mc villa de pinto Del Barco 10Pinto 28320 Spanyolország!
#302 - Gránicz Aliz - 2017.05.22. - 20:49
Szia!

Nincs metró a közelben, mert ez a szállás sem Madridban van (gondolom akkor végül ezt a Pintosat mondjam). Eljutás a reptérről: 8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd onnan C3 elővárosi vonattal Pinto állomásig (23:42-kor indul az utolsó vonat, előtte pedig fél óránként, 33 perc onnan az út Pintóig), Pinto vasútállomástól 10 perc gyalog a szállás: https://goo.gl/maps/2RPxCJnpHKQ2
#303 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 17:48
Köszönöm!Akkor probálok vmi központi szállást nézni!Foglak még keresni!Köszönöm!!
#304 - Gránicz Aliz - 2017.05.23. - 19:52
Szia!!Ne haragudj...Találtam egy szállást ûgy látom központi helyen van!!Hogy fudunk eljutni este a reptérről?Marlasca cruz 14Madrid 28012Spanyolország!!Köszönöm
#305 - Granicz Aliz - 2017.05.23. - 20:45
Szia!

8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, onnan C3 vagy C4A vagy C4B vonattal Sol állomásig, majd rövid gyaloglás: https://goo.gl/maps/cWQFErV36NQ2
#306 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 21:06
Köszönöm!A következő kérdesem hogy milyen jegyet vegyünk erre a 4napra??Van Madridban is ami mindenre jò??Reptéren ezt tudok venni??
#307 - Granicz Aliz - 2017.05.24. - 07:18
Szia!

Vehettek pl turistajegyet, 3 napra 18,40 EUR, 5 napra 26,80 (4 napos nincs) a reptéren, igen, megvehető, és jó mindenre, itt olvashatsz a jegyekről:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/madrid-tanacsok.html
#308 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.24. - 14:15
Köszönöm a gyors választ!Azt szeretném nég kérdezni hogy esetleg busszal nem lenne egyszerübb a reptértől a szállásig menni??Az nem tiszta még hogy ,amikor leszállunk a metròròl a Nuevos ministerios állomásnál akkor ott rögtön ott lesz a vasût amire át kell szállnom hogy eljussak a Sol állomásig??A másik kérdésem az hogy a szállásròl ha a belvárosba akarunk bejutni akkor is mindig metròzni kell+vasût??Szeretnénk sokat csavarogni a királyi palotát megnézni a real madrid stadiont...!
#309 - Gránicz Aliz - 2017.05.24. - 21:18
Ha a buszt preferálod, lehet menni reptéri busszal Plaza de Cibelesig, majd 2-es metró Solig, de úgy lassabb és drágább lesz (turistajegy a buszra nem érvényes).
Igen, a Nuevos MInisterios metró és vasútállomás is.
A belvárosban van a szállás, amik nincsenek közel nevezetességek, oda metróval lehet eljutni.
#310 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.25. - 01:17
Szia!!Még annyit szeretnék megtudni,hogy amikor vrsszük az autòmatábòl az 5napos turisra jegyet akkor az hogy lesz feltüntetve???és azt egy nap hányszer lehet felhasználni???
#311 - Gránicz Aliz - 2017.05.25. - 21:21
Szia!

5 napig érvényes, korlátlan számban lehet felhasználni. Az other tickets-1 pass alatt lesz a tourist pass, azon belül zone A normal.
#312 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.25. - 23:54
Nagyon köszönöm a segítségedet!!
#313 - Gránicz Aliz - 2017.05.27. - 23:01
Szia. Èrdeklődnék ha Getaféban van a szállásunk a Dinastia hotelben hogyan tudunk a repülőtérről tömegközlekedéssel oda eljutni, és elég-e hozzá a turista jegy? Előre is köszi a választ.
#314 - Tamás Tibor - 2017.07.19. - 09:59
Szia!

8-as metróval Nuevos Ministerios állomásig, majd onnan C4 vonattal Getafe Centro állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Ln8AhUsDmnP2. Turistajegy nem jó, de abból a T zónás talán.
#315 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.20. - 00:52
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy ha egy 10-es gyűjtőjeggyel metróról buszra szállok át, akkor az csak egy útnak minősül? Vagy csak metróról metróra lehet vele átszállni?
Válaszod előre is köszönöm.
#316 - Gergő - 2017.07.29. - 11:42
Szia Tibcsi!

Július első hetében voltunk Madridban és a Faro de Moncloa sajnos ismét zárva volt technikai okok miatt. Azóta nem tudom újra nyitott-e, de nem is volt kiírva, hogy mikor várható az újranyitás.
#317 - alexa - 2017.08.15. - 10:28
Sziasztok!
A Madrid Card-rol szeretnek infokat kerni! Oktoberben megyünk, es a 3 napos kärtyän gondolkodunk. Milyen közlekedest lehet a kärtyäval igenybe venni? Köszi!!!
#318 - Szabolcs - 2017.08.17. - 09:28
Szia,

Segítséget szeretnék kérni, szeretnénk Madridból Toledoba, Segoviaba és az El Escorialhoz utazni. Kb. milyen vonat, vagy busz jegyárakra számíthatok? Márciusban lenne az utazás.
Köszönöm!
#319 - Nóri - 2017.12.20. - 15:07
Szia!

Kiegészítettem busz- és vonatjegy árakkal a leírást a Madrid környéke, kirándulási lehetőségek részen belül. :)
#320 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.20. - 18:40
Köszönöm szépen, nagy segítség! :-)
#321 - Nóri - 2017.12.21. - 09:38
Sziasztok!
Májusban utaznánk Madridba 4 napra turistaként. Tudna valaki olcsó szállást ajánlani?
#322 - Adri - 2018.02.03. - 13:15
Szia!

Az időpontotoktól függ, hogy van-e éppen az adott szállásokon szabad szoba, ill. ágy. Ill. hogy hányan mentek.
Ill. attól is függ, milyen szállást akarsz, és merre.
Ha abszolút a legolcsóbbat, akkor pl. hostelben, hálótermi ágy szóba jöhet-e. Ha nem, akkor mennyire lehet rossz a szállás, vagy milyen igényeitek vannak? Vagy inkább legyen kicsit drágább, és inkább jó ár/érték arányú?
#323 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.04. - 20:46
Szia Tibcsi!
Majus 19-22 között töltenénk 3 éjszakát ketten Madridban.
Az igényünk a következő:
- a szobához saját fürdőszoba tartozzon (ne közös fürdő)
- tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető legyen akár éjszaka is.
Köszönöm eddigi válaszodat is!
üdv.: Adri
#324 - Adri - 2018.02.05. - 21:58
Szia!

A saját fürdőszoba miatt a legolcsóbb kategória kiesik, de az alábbiak jók, mind metrómegálló közelében, vagy a központban vannak, saját fürdőszobával, és egyik sem "horror", csak 1-2 esetleg zajos lehet. 3 éjszakára 2 főre összesen 50 ezer Ft alatt vannak mind (+ a helyszínen idegenforgalmi adó):

Hotel Don Luis (kinn van a városból, de metrómegálló közelében, inkább a reptérhez van közel): https://goo.gl/6FJtc2

Hostal Los Andes: https://goo.gl/NdUcwg

Pensión Adeco (ez már központi): https://goo.gl/kpWLBh

Pensión Magdalena (szintén központi): https://goo.gl/q7DgMm

Hostal Internacional (központi): https://goo.gl/NtU4VU
#325 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.06. - 19:34
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a segítőkészséged, nagyon sokat segítettél!
üdv.: Adri
#326 - Adri - 2018.02.09. - 05:02

Szia,
Marciusban megyunk Madridba par napra, szeretnenk Toledot is megnezni.
A toledoi vonatmegallotol el lehet setalni a belvarosi reszbe vagy tomegkozlekedessel lehet csak?
Elore is koszi a valaszt.
Marcsi - 2018.02.23. - 11:07
Szia!

El lehet sétálni, ha nem gond 20 perc séta (felfele). Busszal eljuthattok a 61-es, 62-es és 94-es busszal a vasútállomástól.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.26. - 03:29
Kedves Tibcsi,

Jól látom,hogy a teleferico újfent közlekedik?
Valamint szeretnék online jegyet venni a Pradoba. A reduced ticket számít a 65éven felülieknek szóló jegynek?!

Köszönettel,Zsóki
Harkai Zsóka - 2018.04.21. - 20:51
Kedves Zsóka!

Igen, közlekedik megint, át is írtam a leírásban.
Igen, az a reduced ticket. Ugyanakkor, 2017-es beszámolók szerint ha reduced ticketet veszel, azzal ugyanúgy sorban kell állni, mivel csak a egy vouchert kapsz, nem a jegyet, mint a teljes árunál. A vouchert jegypénztárban kell jegyre cserélni, hogy így bizonyosodjanak meg az életkorról.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.21. - 23:31
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás