Malaga nyaralás, nevezetességek

Malaga utazás, kalauz, látnivalók, időtöltés

Malaga

Az 570 ezres lakosságú Malaga (Málaga) Andalúzia modern, csodaszép kikötővárosa. Spanyolország 6. legnépesebb városa. Malaga a Costa Del Sol , azaz a napos part központja, és egyik legkedveltebb turistacélpontja. Ami talán egészen kiváló gasztronómiájának és borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető. A strandolás, és a napsütés mellett Malaga építészeti nevezetességeket, érdekes múzeumokat, és kirándulási lehetőségeket is kínál, valamint éjszakai élete is jelentős.

Bár városnézésre nem nyújt annyi látnivalót, mint Barcelona vagy Madrid, ezeknél a városoknál csendesebb, nyugodtabb is, tengerpartja, valamint a Costa del Sol kirándulási lehetőségei izgalmas utazási célponttá teszik. Nyaralni ugyanakkor nem itt érdemes, a környéken arra vannak szebb helyek, jobb, tisztább strandokkal, tuti tipp pl. Nerja. A Malaga környéki nyaralóhelyekről, kirándulási lehetőségekről, közlekedési opciókról Costa del Sol oldalunkon lehet részletesen olvasni.

A város Afrika északi partjaitól 130 km-re fekszik. Itt a legmelegebb a tél Európa nagyvárosai közül: a december-február között tartó rövid tél alatt is 17-18 fok körül van a napi átlagos maximumhőmérséklet. Hó a 20. században egyszer, 1954. február 2.-n esett. Júliusban és augusztusban rendkívüli a forróság, a napi átlagos maximumhőmérséklet 31 fok, ami 5 fokkal haladja meg a budapesti értéket. Gyakoriak a nyári időszakban a 35 fok feletti, 40 fok közeli, nem egyszer 40 fok feletti hőmérsékleti értékek.

A gyönyörű vidéket már a Föníciaiak is felfedezték - Malaka néven már Kr. e. 770 táján várost alapítottak itt. Majd a rómaiak következtek, ezután a mórok tették tiszteletüket a városban, akik Malagát fontos kereskedelmi központtá tették. Emléküket számos építmény őrzi ma is. Malaga Picasso szülővárosa is, de a híres festő csak 10 éves koráig élt itt, de itt született Antonio Banderas is.

Az alábbiakban bemutatjuk Malaga legjobb látnivalóit, és szállások foglalására is lehetőség van, a legnagyobb választékban, a legjobb árakon. A leírás végén Malaga közlekedéséről, repülőtéri bejutásról is olvashatók információk, tippek, tanácsok.

Malaga

Malaga, kilátás a Gibralfaro vártól. Fotó: Sincretic/Flickr/Creative Commons

Szállások | Alcazaba | Gibralfaro vár | Katedrális | Plaza de la Merced | Calle Larios | Mercado de Atarazanas | Picasso szülőháza és múzeum | La Malagueta | Museo del Vidrio | Museo Automovilistico | CAC | Kelipe Centro de Arte Flamenco | Botanikus kert | Malaga Park | Malaga tengerpart | Malaga környéke | Ajánlott szállások | Közlekedés | Hozzászólások

Malaga szállás

Szállások Malagában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Malagában | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Alcazaba

A mór erődítmény a 8. században épült, bár számos része a 11. századból származtatható. A malagai Alcazaba a város kormányzóinak palotája volt. A malagai Spanyolország legépebben megmaradt Alcazabája (az Alcazaba szó mór erődöt jelent). Az erődítmény egykor több, mint 100 toronyból, valamint három palotából állt, és három fal védte (amelyekből kettő mai napig is áll). Nagy erőd, lenyűgöző építészettel, szép kertekkel, csodálatos kilátással a tengerre és a városra, Malaga egyik első számú látnivalója.

Az Alcazaba alatt, annak bejárata mellett egy, a Kr. e. 1. századra datált, ingyenesen megtekinthető római amfiteátrum maradványai találhatóak, amelynek néhány részét felhasználták az Alcazaba építéséhez.

Belépőjegy: 2,40 EUR. Vasárnaponként 14:00 után ingyenes. Kombinált jegy: Alcazaba-Gibralfaro: 3,60 EUR

Nyitvatartás: Április-október: 9:00-20:00, november-március: 9:00-18:00

Alcazaba

Alcazab, Malaga

Alcazaba és amfiteátrum képek: logicalrealist, Carlitos/Flickr/Creative Commons

Gibralfaro vár

Az Alcazaba fölött, 130 méter magas dombon magasodó, mór Gibralfaro várról csodálatos kilátás nyílik a bikaviadal arénára, a kikötőre, és a tengerre, illetve másik oldalra nézve a hegyekre. Főleg a környezet és a lenyűgöző kilátás miatt érdekes, Malagában járva kihagyhatatlan látnivaló. Nem szükséges kifizetni a belépőt, már alatta, több kilátóteraszról is láthatjuk a panorámát. Helyén korábban egy főnicaiak által épített világítótorony állt. A 929-ben épített vár arról is híres, hogy helyszíne volt egy 14. századi ostromnak, melyet Malaga lakói hajtottak végre a katolikus uralkodók ellen - a malagaiak bukásához végül az éhség vezetett.

Ide lehet jutni gyalog, meredek úton az Alcazabától 15-20 perc alatt, vagy a Plaza del General Torrijostól, vagy a 35-ös busszal (ami a kikötő közeléből indul) és turistabusszal is.

Belépőjegy: 2,40 EUR. Vasárnaponként 14:00 után ingyenes. Kombinált jegy: Alcazaba-Gibralfaro: 3,60 EUR

Nyitvatartás: Április-október: 9:00-20:00, november-március: 9:00-18:00

Gibralfaro

Gibralfaro vár, kilátás

Kilátás a Gibralfaro vár alatti kilátóteraszról. Fotó: utazas-nyaralas.info

Katedrális / La Manquita

Az óvárosban található, 1528-tól 1782-ig épült, hatalmas, és lenyűgöző szépségű katedrális 84 méter magas. Belülről és kívülről is szép. A barcelonai La Sagrada Familiához hasonlóan, a La Manquita is befejezetlen: két tornyot terveztek hozzá, de csak egy készült el. Erre utal a neve is, mely spanyolul egykezű hölgyet jelent. Vasárnaponként és ünnepnapokon zárva!

Belépő (2018): 5 EUR, ingyenes audioguide-al.

Malaga katedrális

Malagai katedrális kép: miguev

Plaza de la Merced

Ezen a szép téren található Picasso szülőháza. A (főleg éjszaka) igen hangulatos Plaza de la Merceden esténként fiatalok találkoznak, és iszogatnak, mielőtt táncolni mennek. Számos nemzetiséggel lehet itt összefutni. Azonban ha nem így képzeljük az esténket, a téren számos remek kávézó, étterem, és koktélbár is elhelyezkedik.

Plaza de la Merced

Plaza de la Merced kép: JMAB

Calle Larios

Malaga történelmi központjában található a város leghíresebb utcája, amely mindig tele van emberekkel, akik a számos étterem, kávézó, és üzlet mellett haladnak el. A sétálóutca üzleteiben remek termékeket lehet vásárolni, vagy csupán az egyik kávézóba beülni, és nézni az elhaladó embereket, és megízlelni valamit a hamisíthatatlan spanyol életstílusból. Ez Spanyolország egyik legdrágább bevásárlóutcája.

Calle Larios

Calle Larios fotó: Cyberfrancis

Mercado de Atarazanas

Egész Andalúzia egyik legjobb piacán hal, hús, sajt, zöldség, és gyümölcs kapható mindig fantasztikusan frissen, a legjobb minőségben, és a lehető legjobb árakon. A folyó mellett, Malaga főutcájához közel található ez a remek mediterrán piac. A piac régi mór épülete által inspirált 1868-ban épített piaccsarnok épülete is figyelemre méltó. Az Atarazanas hétfőtől szombatig, 9-15 óra között tart nyitva.

Mercado de Atarazanas

Mercado de Atarazanas kép: Cyberfrancis

Picasso szülőháza, és a Picasso múzeum

2018-as árakon 3 ill. 7 Eurós (16-26 éveseknek és 65 éven felülieknek 5,50 EUR) belépőért megtekinthető Picasso szülőháza (Plaza de la Merced 15), ill. Picasso múzeum (Palacio de Buenavista San Agustin 8), az utóbbi számos Picasso festménnyel, és rajzzal. A kettő közül ez az érdekesebb, értékesebb múzeum. A Picasso múzeum vasárnaponként a nyitva tartás utolsó két órájában ingyenes (illetve 16 év alattiaknak mindig), továbbá a következő napokon: február 28., május 18., szeptember 27. is. Picasso szülőháza pedig vasárnaponként 16:00-20:00 között ingyenes, valamint 18 éven aluli diákoknak minden időben, továbbá a következő napokon: február 28., május 18., szeptember 27., október 25.

A Picasso múzeum nyitvatartása: november-február: 10:00-18:00, március-június: 10:00-19:00, július-augusztus: 10:00-20:00, szeptember-október: 10:00-19:00. Zárva: december 25., január 1., 6. Picasso szülőháza: minden nap 9:30-20:00, zárva: január 1., december 25.

Picasso szülőháza

Picasso szülőháza kép: Gruban

La Malagueta bikaviadal aréna

A legnagyobb malagai bikaviadal aréna 1874-ben épült, és 14.000 néző befogadására alkalmas. Az első bikaviadalt 1876-ban tartották. Madonna egyik videoklipjét is itt forgatták. Bikaviadalokat más spanyol városokhoz hasonlóan, itt is vasárnap estenként tartanak, a bikaviadal szezon áprilistól szeptemberig tart. Az arénában egy múzeum is található, ahol egy matador vezeti be az érdeklődőket a bikaviadalok világába.

Malaga bikaviadal aréna

Plaza de Toros: ahisgett

Museo del Vidrio y Cristal

A malagai üveg és kristálymúzeum 2009. szeptemberi megnyitása óta, az egyik legkedveltebb malagai múzeummá vált. Széles körben dicsérik a látogatók, több helyen Malaga legjobb nevezetességeként listázzák. A múzeum 700 üveg, és kristálytárgyat mutat be az egyiptomi, római időktől napjainkig. Egy 18. századi, gyönyörűen restaurált kastélyban található. A múzeum különlegessé, hogy nem csupán bemutatja a kiállítási tárgyakat, hanem azok, eredeti, korabeli környezetükben tekinthetők meg, pl. egy 19. századi üvegtárgy mellett korabeli bútorok, tükrök, porcelánok, festmények, és lámpák láthatók.

A belépőjegy 2018-ban 6 EUR (12 év alatt és 65 év felett 4 EUR, 7 év alatt ingyenes), mely vezetést is tartalmaz. Az érdekes, történelemmel, érdekességekkel színesített tárlatvezetés (magyar nyelven nincs) szintén hozzáad a remek élményhez. A múzeum kedd-vasárnap között 11:00-19:00-ig van nyitva (zárva hétfőnként, január 1., január 6., december 25., valamint egész augusztusban), címe: Plazuela Santisimo Cristo de la Sangre, 2.

Malag, üvegmúzeum

Malaga, üvegmúzeum. Kép: Macreando

Museo Automovilistico De Malaga

Egy másik különösen kedvelt, érdekes és színvonalas múzeum Malagában a régi és újabb autókat is bemutató Museo Automovilistico. Több mint 90 gyönyörűen karbantartott kocsi tekinthető meg 1898-tól. Az autók történetéről informatív leírás is olvasható angolul és spanyolul. Az autók mellett az adott autók korában jellemző divat is bemutatásra kerül. Nem csak az autók iránt rajongóknak érdekes, ez egy nagyon jól kitalált és megvalósított múzeum, ami mindenkinek, férfiaknak és nőknek is szokott tetszeni.

Belépő 2018-ban 8,50 EUR, diákoknak és 65 éven felülieknek 6 EUR, 3 éven alul ingyenes. A múzeum a városközpontból a 15-ös és 16-os és 40-es busszal elérhető, az Avda. Sor Teresa Prat (Tabacalera) megállónál kell leszállni.

Nyivatartás: kedd-vasárnap 10:00-19:00. Zárva: minden hétfőn, január 1.-n, december 22.-n, és december 25.-n.

Museo Automovilistico

Museo Automovilistico kép: Jorbasa/Flickr/Creative Commons

Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (CAC)

Az ingyenesen megtekinthető múzeum egy korábbi nagybani piac épületében működik. Izgalmas modern és kortárs gyűjtemény nézhető itt végig. A 2400 m2-es kiállítási terület Spanyolország egyik legnagyobb modern múzeumát jelenti. Festmények, grafikák, szobrok láthatók. Az állandó gyűjtemény mellett időszaki kiállításokat is szoktak benne tartani. Érdemes mindenkinek eljönni ide, akit érdekelnek a modern művészetek, az 1950 utáni érdekes, néha meghökkentő és furcsa alkotások.

A múzeum címe: Calle Alemania. Belépőjegy tehát nincs, a múzeum hétfőnként zárva, a többi nap nyitva 10:00-20:00. Június 20.-szeptember 7. között nyitva 10:00-14:00 és 17:00-21:00.

CAC Malaga

CAC Malaga. Kép: caxocarne/Flickr/Creative Commons

Kelipe Centro de Arte Flamenco és Liceo Flamenco

A Calle Alamos 7. szám alatt található, 18. századi palotába érdemes ellátogatni egy igazán autentikus, és színvonalas flamenco-élményért. A remek zene, tánc, és tapas élvezete igazi, tradicionális spanyolországi élmény lehet. A show csütörtökönként, péntekenként és szombatonként 21:30-kor kezdődik (kapunyitás: 21:00), érdemes előre jegyet foglalni! Belépőjegy 25 EUR, 2 italt tartalmaz.

Egy másik remek flamenco-helyszín a Calle Beatas, 21 alatt található Liceo Flamenco. Csütörtök-vasárnapig 20:00-23:00 között tart nyitva, a flamenco-show kezdete 20:30. Mindkét helyről elmondható, hogy nem "gagyi", turistáknak összeállított műsort, hanem autentikus, színvonalas, tradicionális, igazi művészi, érzelmekkel teli spanyol flamencót láthatunk.

La Concepción botanikus kert

Gyönyörű, 1855-ben létrehozott botanikus kert, egzotikus növényekkel, pálmákkal, tavacskákkal, és római szobrokkal. A pontos címe: Camino del Jardin Botanico, 3., a városközpontból 2-es busszal, a buszmegállótól 15 perc gyaloglással vagy városnéző busszal lehet idejutni, utóbbi a bejáratig visz (de ritkábban jár).

Belépőjegy 2018-ban 5,20 EUR, 27 éven aluli diákoknak és nyugdíjasoknak 3,10 EUR, 6 év alatt ingyenes. A kert hétfőnként zárva! Nyitva április 1.-szeptember 30. között kedd-vasárnap 9:30-19:30, október 1.-március 31. között pedig 9:30-16:30. Zárva: december 25., január 1.

Malaga, botanikus kert

Malaga, botanikus kert. Kép: González-Alba.

Malaga Park

A kikötőhöz közel található szép és nyugodt parkban kellemes sétát tehetünk pálmafák és papagájok között, szinte trópusi környezetben. Forró nyári napokon árnyékot is biztosít, jó hűsölni a kellemes parkban.

Malaga Park

Malaga Park<6p>

Malaga Park. Képek: Alf Melin/Flickr/Creative Commons, utazas-nyaralas.info

Malaga tengerpartja

Malaga strandjai rendkívül jól felszereltek, és mindenféle vízisport kipróbálható rajtuk, a strandokat sokszor élő flamenco-zene teszi még jobbá, és tengerparti promenád köti őket össze. A többtucat strandból nehéz választani. Kavicsos-sziklás strandoktól a fehér, és sötéthomokos partokig, az elhagyatott strandoktól a zsúfoltakig minden megtalálható a városban, így mindenki az igényeinek megfelelő helyet találhatja a fürdéshez, és a barnuláshoz. Malaga két fő strandja a híres La Malagueta, és a Pedregalejo, vagy más néven Las Acacias. A városközponthoz közel található, homokos La Malagueta rendkívül népszerű a helyiek körében. 1200 méter hosszú, és 45 m széles, sötétedés után pedig a strand környéki szórakozóhelyeken beindul az éjszakai élet. A Paregalejo szintén 1200 m hosszú, de szélessége csak 20 m.

Malaga strand

Malagai strand kép: slada

Malaga környéki nyaralóhelyek, kirándulási lehetőségek

Remek tengerpartok, bulizós vagy épp nyugodt helyek, izgalmas, gyönyörű, tartalmas kirándulási lehetőségek várják az utazókat Malaga környékén. A legtöbb tömegközlekedéssel is elérhető, rövidebb, vagy hosszabb idő alatt. Fantasztikus, egyedülálló látványt nyújt Ronda, valamint a Caminito del Rey, remek strandot, és autentikus spanyol várost találunk Nerjában, bulizhatunk, drága yachtokat és sportautókat csodálhatunk Puerto Banusban, stb.

A Malaga környéki látnivalókról, a Costa del Sol strandjairól, és kirándulási célpontjairól, közlekedési, eljutási információkkal Costa del Sol oldalunkon lehet olvasni.

Ronda

Ronda. Kép: ospanacar/Flickr/Creative Commons

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően)

 • Olcsó: Malaga Lodge Guesthouse - Malaga egyik legolcsóbb megfelelő szállása tökéletes értékelésekkel rendelkezik. Csendes, szép helyen van, tágas, szép, stílusos, makulátlanul tiszta szobákban lehet megszállni, fantasztikus az ár/érték arány. Az olcsó szállást keresők egyik legjobb választása. Hátránya, hogy közös fürdőszobás szobák vannak, és nem teljesen belvárosi, 1-es busszal 20-25 perc alatt érünk a Maria Zambrano vasútállomáshoz, de a belvárosba csak 5 perc alatt, vagy 10-15 perc sétával. Kb. 6-8 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Pensión Juanita - központi, a tengerhez is közeli, hihetetlenül olcsó, de mégis kiváló szállás, egyszerű, de tiszta szobákkal, az egyik legjobb ár/érték arány Malagában, kb. 6-8 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: La Casa Mata Central - egy másik olcsó, központi, de az árához képest igencsak megfelelő, makulátlanul tiszta szállás, az előzőhöz hasonlóan választható saját, vagy közös fürdőszobás szoba is, nem nagy árkülönbséggel, kb. 7-8 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: kiváló központi apartmanok, jó áron, 8-10 ezer Ft / fő / éj: Apartamento Malagueta ; Apartamentos Marques De La Merced ; Apartamentos Coronado ; Apartamento Anaper ; és (kicsit már felsőbb árkategória, de fantasztikus): Apartmentos Pinar Malaga Centro
 • Olcsó: La Siesta Malaga Guesthouse - ritkán láthatóan kiváló, tökéletes értékeléssel rendelkező, légkondicionált vendégház a belvárosban, kb. 10-12 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hotel Monte Victoria - nagyon jó ár/érték arányú, kifogástalanul tiszta, családi szálloda, csendes, barátságos helyen, egy dombon. A strandtól 20 perces, a városközponttól negyed órás, míg a Centro Alameda vasútállomástól fél órás sétára van, de persze mindegyik helyre el lehet jutni busszal. A dombra való gyaloglás miatt esetleg nem mindenkinek megfelelő. kb. 12-15 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Malaga Premium Hotel - a városközpontban, kiváló helyen, a Maria Zambrano vasútállomástól negyed órás, Malaga székesegyházától 5 perces gyaloglásra elhelyezkedő 3*-os, stílusos, modern hotel nagyon kedvelt és tiszta. A személyzet barátságos, és van egy kiváló tetőterasza is, kb. 15-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Casual Malaga del Mar - a Centro Alameda vasútállomás közvetlen közelében, a belvároshoz nagyon közel lévő 3*-os szállodában új, modern, kényelmes, tiszta szobák vannak - és nagyon jó az ár, kb. 15-22 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Mariposa Hotel Malaga - központhoz közeli 4*-os szálloda, modern szobákkal, kategóriájában az egyik legjobb ár/érték arány, kb. 18 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Barceló Malaga - 4*-os, Malaga egyik legkiválóbbra értékelt szállodája, kb. 24 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Room Mate Valeria - Malaga egyik legjobb, ha nem "A" legjobb szállodájában, a 4*-os, parthoz közeli, szép, stílusos, modern Room Mate Valeriában senki sem fog csalódni, kb. 26-39 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Malaga

Kép: Nick Kenrick/Flickr/Creative Commons

Malaga közlekedés, repülőtéri bejutás

 • Budapestről Malagába közvetlenül a Wizz Air és a Ryanair repülőgépeivel lehet eljutni. Vagy akinek közelebb van Pozsony, mint Budapest, onnan is, Ryanairrel.
 • Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?
 • Bejutás Malaga repülőteréről: Elővárosi vonat (C1-es vonal) közlekedik a T3-as termináltól Malagáig (1,80 EUR, 8 perces út), valamint több üdülőhelyhez a Costa del Solon: Torremolinosig (1,80 EUR, 10 perces út), Benalmadénáig (2,05 EUR, 17 perces út) és Fuengiroláig (2,70 EUR, 34 perces út). A repülőtérről a város a 3 EUR-ért igénybe vehető, a T3-as termináltól induló "A" Express Airport busszal is elérhető, mely 15 perc alatt ér Malaga központjába. Jegy vehető a sofőrnél. Közvetlen busz megy a reptérről Marbellába és Estepónába is.
 • A Malaga repülőteréről közlekedő, Malagán belüli, valamint Malaga környéki, a Costa del Sol településeire induló vonatok menetrendjei ITT nézhetők.
 • A Malagából induló, ill. a környéken közlekedő távolsági buszok menetrendje ITT és ITT látható, valamint ITT egy másik menetrend is.
 • A Costa del Sol településeire való közlekedés, és a Costa del Sol nyaralóhelyeiről való kirándulási lehetőségekhez közlekedés Costa del Sol oldalunkon olvashatók, minden település leírásának végén.
 • A malagai Maria Zambrano vasútállomás, valamint a buszállomás egymás mellett van. Érintik őket a következő városi buszok: 1, 3, 5, 9, 10, 16, 27, A (reptéri busz), N1 (éjszakai busz).
 • Malaga városi tömegközlekedését az EMT biztosítja, a városon belül busszal, metróval, vagy vonattal közlekedhetünk. A Malagán belüli buszok, vonatok vonala megtekinthető, valamint tömegközlekedési útvonal tervezhető ITT. Útvonaltervezésre használható a Google Térkép is. Metrótérkép ITT.
 • Tömegközlekedési jegyek ára Malagában (2018): buszra vonaljegy 1,30 EUR (a reptérre / reptérről 3 EUR), 10 db-os gyűjtőjegy 8,30 EUR. Metróra vonaljegy 1,35 EUR. Elővárosi vonatra városon belül a vonaljegy 1,80 EUR (reptérre / reptérről is 1,80 EUR).
 • Városnéző busszal jól bejárhatók Malaga nevezetességei, érdekes helyei. Ára 24 órára 19,80 EUR, online 18 EUR, 4-12 éveseknek 10 EUR, a jeggyel 24 órán belül tetszőleges számban le- és felszállhatunk a buszról.
 • Csomagmegőrzési lehetőség a Maria Zambrano vasútállomáson van: automata csomagmegőrző (a bejáratnál csomagátvilágítással), miután bezártuk a szekrényt, és bedobtuk a pénzt, egy kódot kapunk, melynek beütésével majd a csomagunkat kivehetjük.
 • Aki autóval járná be Malaga környékét, a Costa del Solt, kedvező áron bérelhet autót ezen az oldalon, ahol az autóbérlési cégek ajánlatai hasonlíthatók össze, így garantáltan a legjobb ár kapható.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Malaga éghajlat, időjárás: Malaga éghajlata szubtrópusi-mediterrán, forró, száraz nyarakkal, és nagyon enyhe (Európa nagyvárosai közül a legmelegebb) telekkel. Hó a 20. században csak egyszer, 1954. február 2.-n esett. A legcsapadékosabb hónapok: november majd december, a legszárazabbak: július majd augusztus és június. Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Malagában melegebb): január: 16,8 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 17,7 °C (4,5 °C), március: 19,6 °C (10,2 °C), április: 21,4 °C (16,3 °C), május: 24,3 °C (21,4 °C), június: 28,1 °C (24,4 °C), július: 30,5 °C (26,5 °C), augusztus: 30,8 °C (26,0 °C), szeptember: 28,2 °C (22,1 °C), október: 24,1 °C (16,1 °C), november: 20,1 °C (8,1 °C), december: 17,5 °C (3,1 °C). A legjobb hónapok városnézésre, időjárás szempontjából: február közepétől, március, április, május eleje, október közepétől, november, december eleje. Ezekben a hónapokban általában jó az idő, de nincs hőség. Várható időjárás: ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Spanyolország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Malaga időjárás, mindenesetre a spanyol meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése ITT látható Malagára. Időjárás történelem: ITT megnézhető a korábbi évek bizonyos napjain milyen idő volt Malagában, így ebből is lehet következtetni, hogy a városlátogatás idején milyen idő várható.

Malaga repülőtér

Malaga repülőtér. Kép: Tony Evans/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Málaga az a hely ahova egyszer el kell jutnom :)
#1 - Nyerges Anna - 2008.04.21. - 10:03
Kedves Anna!
én is pont í­gy gondoltam ahogy Te, hogy nekem ezt a csodálatos világot látnom kell! Képzeld el, ahol dolgozom cég, ajándákba adott egy Malagai utat!!!!!! Ha érdekel, hogy ez hogyan lehet, í­rj nekem: antala1 (kukac) t-online.hu
#2 - Gombos Tí¼nde - 2008.06.02. - 11:00
meghaltam annyira gyönyörű hogy egyböl beleszerettem
#3 - georgina varadi - 2008.06.19. - 13:13
Malaga gyönyörű!!!Ha tehetném mindí­g meglátogatnám a várost és a környező kis városokat.Aki Spanyolországba tervez nyaralást annak csak ajánlani tudom!A város és az emberek magával ragadnak.Más életvitel,nyugottság,mediterrán hangulat.Egyszóval ezt látni és érezni kell!!
#4 - Adri - 2008.06.24. - 21:57
Sziasztok!4-5 napot fogunk eltölteni Malagán. A költségvetésünk szerény. Milyen kiándulásokat ajánlanátok a környéken?
#5 - eva - 2008.06.29. - 21:52
Sziasztok!
Málaga tényleg fantasztius hely, én 2007 szeptemberét töltöttem ott.de Málagából még 1 hónap is kevés.érdemes átutazni 1 napra Granadába 20 euró oda vissza az Alhambra gyönyörű.Málagában a calle Granadát érdemes felkeresni mert ebben az utcában vannak nagyon jó klubbok, mint az El Pimpi és a Sound.Előbbi egy beülős vacsorázós beszélgetős hely a második pedig egy táncos hely ahol éjjelenkét nagy élet van és Salsát si oktatnak.Az az életérzést meg kell tapsztalnni ami dél spanyolországban van.
#6 - ltina - 2008.07.05. - 19:08
Eva: Hát ha ennyi idő alatt megnézed Malagát, és kirándulni is akarsz, akkor, mivel Malaga a Costa del Solon van, valamelyik costa del soli helyet ajánlom, ezekről olvashatsz a Costa del Sol rovatban.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.07.18. - 21:59
Mi aug.2-án megyünk Malagára Saun Set beachre, ki járt már ott? Még van 2 helyünk, mert 4 fős az apartmanunk.
#8 - Katika - 2008.07.22. - 17:11
Sziaztok

mi szeptember 11. én indulunk malagába
aki már volt irjon hogy mizt érdemes megnézni! pls
#9 - bazsi - 2008.08.28. - 20:53
Februárban megyünk Malagára, INGYEN, a cégem fizeti!!!!
AKARSZ TE IS JöNNI???? :) Még vannak helyek :)
Hí­vj ha érdekel: 20/918-20-83
#10 - Agica - 2008.09.02. - 09:18
fel evet laktam malagí¤n haza jöttem es akkor talí¤lkoztam elöször azzal az erzessel hogy mi az a honví¤gy
#11 - imbrush - 2008.09.23. - 22:04
agica en szivesen tí¤rsulnek muszí¤j valahogy haza jutnom
#12 - imbrush - 2008.09.23. - 22:10
Egy hónapot töltöttem Malagán,de aki nem látta az el sem tudja képzelni, hogy milyen. GYöNYöRü!!!!!! Ott a spanyolok de a többi ember is éL!!! Mi magyarok ezt soha nem fogjuk megtapasztalni,mert ez az ország nem értünk van. Innen el kell menni!!! és ha elindusz köss!!! ki!! ott!! A klí­ma, az ország, az ott élők kedvessége E G Y M í S V I L í G!!!!
#13 - lemariann - 2008.10.30. - 18:24
én egy hetet töltöttem Barcelonában.Gyönyörű volt az is és remélhetőg elmegyünk Malagába de az jövő nyáron fog bekövetkezni.Spanyolország egy tisztára más világ.Nincsenek káromkodó sofőrök mint Pesten hanem ez a türelem világa!!!!!!!!!!!!!
#14 - danny - 2008.11.20. - 20:00
egész augusztust marbellán töltöttem. csodás .az összes stressz kiment belőlem. vidámak, felszabadultak az emberek, kedvesek. mi magyarok viszont mindig komorak. el kell ide menni, lelkileg kipihenni az itthoni életünket. a megélheteés nem lenne sok, csak a lakások drágák. hiába ez spanyolország legdrágább helye. visszavágyom. most gyüjtögetek rá. ilus 2008. november 29.
#15 - hofer ilona - 2008.11.29. - 19:08
sziasztok én már voltam és ott lakik egy éve a nagy bátyám vissza szeretnék menni nagyon szép hely
#16 - Bálint - 2009.01.06. - 18:55
Hello sziasztok..Nem is tudom hol kezdjem. addig nem latod amig nem vagy ott , hogy mennyire mas vilag. en 6-holnapot meloztam , hazajöttem azotais banom. nagyon komojan ajanlom mindenkinek aki nyugodtan akar pihenni. a Malagettat meg ne hadjatok ki , Lopas nem szokas.....Okosan..jo pihenest minden magyar testveremnek....
#17 - Lajosek - 2009.01.17. - 00:04
Az idén nyáron nagyon szeretnék eljutni a családommal Malagára, vagy Torremolinosba. Tudna valaki valamilyen jó, de nem túl drága szállást ajánlani? Az is érdekelne, hogy milyen légitársaság gépével érdemes utazni erre a vidékre!
Előre is köszönöm a segí­tséget!
#18 - Dávid Ildikó - 2009.01.22. - 11:24
Londonból, Ryanairrel, vagy EasyJet-tel lehet valószí­nüleg a legolcsóbban idejutni.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.01.24. - 16:38
Köszönöm a korrekt cikket és a hozzászólásokat is! akit érdekelnek képek hazautazás után szivesen küldök bárkinek. Hogy legyen mit rakni a célfüzetbe:)
képigény:flptibi@gmail.com
#20 - FLPTibi - 2009.02.02. - 22:41
Mi Február 26-án repülünk Malagára./costa del sol/
Marbellán lesz a szállásunk.
Tudtok ajánlani jó programokat?
1 kiirást teljesitettünk,a cégünk repit el Engem és a Párom!
#21 - Krisztián - 2009.02.07. - 22:48
Sziasztok!! Hát szerintem ha én egyszer kijutok odáig, haza sem jövök!! Nem értem a magyar embereket, abban, hogy csak pihenni mennének malagála...ara nem is gondoltok hogy mennyivel jobb az élet külföldön!?? én már voltam külföldön ( Jersey-ben ) nagyon jó volt az is,Szép hely, bár ott decemberben hideg van, de nem annyira mint pl. itthon! De még mindig jobb pl. malaga mert télen is legalább 25 °C-van!! jelenleg itthon vagyok, ha lehet ezt annak nevezni:-(, de tevezem a kiátazást malagára, de ha kijutok haza sem jövök...az bisztos!!
#22 - Nikkyke - 2009.02.19. - 14:58
Szia Nikkyke! Igen, van amiben egyetértünk. életem legszebb,legkedvesebb városa Málaga! Szí­vem szerint ott élném le az életem. De minden embernek,aki olyasmit tervez,hogy elmegy ebből az országból, van egy visszatartó erő. Na attól az erőtől nehéz elszakadni. én azért mennék, hogy a lányom egy szebb és boldogabb országban kezdje el a nagybetűs életet. Mégis... van egy mondás : A K I MER, A Z NYER!!!! :)
#23 - lemariann@freemail.hu - 2009.03.24. - 17:28
Sziasztok! Nagyon örvendek,hogy ennyi jót í­rtatok Malagáról mert oda szeretnék menni a lányaimmal élni, elégvolt ebből az országból,lehet,hogy ott se könnyeb de jobb.Remélem. Masszőrként remélem el tudok helyezkedni. Valaki segí­tene,hogy merre induljak,hogy hol kezdjem?
#24 - Eli - 2009.04.15. - 22:16
Gratulálok a sok egysejtű í­rástudatlannak! Persze, kimenni álmodozni könnyű, de dolgozni az már büdös. Tipikusan lusta balkáni magyar mentalitás ez, ahelyett, hogy magatokra figyelnétek és tennétek a környezetetekért a könnyebb megoldást választjátok. írni nem tudtok helyesen, de Málagara akar menni, szánalmas..
#25 - bika - 2009.05.19. - 22:35
Malaga szép van látnivaló bőven.Ha van rá lehetőségetek Esteponáig jussatok el autó motor mindegy.éttermeket ne a flancos szépet keresd,ahol a földre van dobálva a szalvéta csikk , minden ,na az a hazai izeket adja olcson jól kedvesen.Ibis hotel olcsó,és a belvárosban van.Malagán a tengerpart meletti kis utcákban kis kocsmában kérd a tapaszt a sör mellé.Ja és irástudatlanul is jobban fogod érezni magad ott mint sajnos Magyarországon.
#26 - nagy - 2009.05.24. - 19:49
üdvözlet!
Egy barátnőmmel szeretnénk kimenni nyár végén,munkavállalás céljából Malagára.
Tudnátok esetleg tippet adni,hogy milyen lehetőségek vannak kint,és mivel érdemes kezdenünk?Főleg az olcsó szállás,és munka az amiérdekelne,mert az utazásra már össze kuporgattuk a pénzt.Előre is hálásan köszönjük az infókat.
#27 - Flóra - 2009.05.26. - 19:14
Bikának üzenem!
A neved árulkodó! Dühös vagy mert valaki nem í­r helyesen. Azt hiszem ez nem a Te gondod.
Vannak akik segí­tséget kérnek és kapnak ezen információk alapján. Ne í­télkezz más felett, ha az talán végső elkeseredésében a távozás lehetőségét fontolgatja.

Konkrétan mire gondolsz a környezetünkben történő változtatáson?
én csak egy hétköznapi ember vagyok,tisztességesen élek,de ez az ország NEM értünk van.
#28 - kata - 2009.06.16. - 22:19
Mi augusztusban szeretnénk menni, jó ajánlatokat keresünk! Tud valaki segí­teni? Előre is köszi!
#29 - raymo - 2009.06.20. - 23:29
Sziasztok,

hétvégén utazunk Malagára, egy hetünk lesz mindenre, ezért szeretnék tanácsot kérni: mi a kihagyhatatlan? jó tanácsok... stb.

előre is köszi,
Anikó
#30 - Anikó - 2009.06.23. - 14:43
én egyszerűen irigyellek benneteket!
Egy hónapot töltöttem Malagán tavaly ősszel. Persze mi mindent bejártunk,sok helyre eljutottunk.Most mondhatnám Gibraltárt,Rondát,
Marbellát.....

én inkább azt mondom,járjatok nyitott szemmel,az érdeklődési körötöknek megfelelő helyeket úgyis megtaláljátok.

Ami a legfontosabb: nézzétek meg,hogy élnek
a spanyolok!!!! Nyugodtak, barátságosak, kedvesek,kiegyensúlyozottak.

A Gibralfaroról nézzetek le a városra!!!

Csodálatos!!!!!!!!!!!!
#31 - lemariann - 2009.06.23. - 21:55
Gyönyörű, imádom, úgy szeretnék eljutni oda:) ha valaki tud mesélni az í­rjon a szórakozóhelyekről meg bármiről:)
#32 - Viki - 2009.07.23. - 13:30
Sziasztok!
Mi szeptemberben megyünk Malagára és érdekelne,hogy mire számí­thatunk?Milyen árak vannak ott?Még sose voltam Spanyolországban.
#33 - Hajni - 2009.07.24. - 15:23
Sziasztok!!!En Londonbol szeretnek Spanyolorszagba eljutni meg sosem lattam Malagat,bar sok szepet hallottam rola.Ha valaki tudna valami olcso szallasi lehetoseget repjeggyel egyutt,meg koszonnem ha irna.Elore is koszi......
#34 - ANDIBABA - 2009.08.10. - 19:42
Malagáról csak annyit mondanék,hogy MI AMOR.... ezerszer voltam már ott és nem tudom megunni.
Nekem úgy szép ahogy van...a kissé koszmós utcáival együtt imádom.
Látnivaló van bőven....Buli hegyek/helyek....Látogass el a Sound el Bar ba a Calle Granadán van a belvárosban.Ha azt mondod,hogy én ajánlottam a helyet tutira befutó vagy :))
#35 - ORSI - 2009.09.13. - 20:08
Sziasztok!!!

Segitene valaki, hogy Malagabol hogyan lehet a legkonnyebben - es talan legolcsobban- eljutni Gibraltarra??
Elore is koszi!!
#36 - Rencsi - 2009.09.27. - 18:24
Szia!

Malagából Gibraltárra legegyszerűbben busszal lehet eljutni: a malagai buszállomásról La Linea de la Conception felé napi 4x közlekedik busz, az út három óra.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.10.04. - 23:41
én nem voltam még Malagán, de a bort jól ismerem. Nem lehet összehasonlí­tani semmivel, hozzátartozik egy másféle életérzéshez. Voltam viszont Barcelónában, Arany Huezben, Zumayán. Az érzés ugyanaz. Oda vissza kell menni, sőt ott kell maradni. Most már Malagára is vágyom. Sajnos egyetértek azoknak a honfitársaimnak a véleményével, akik el szeretnének menni innen. én is arról álmodom, hogy egyszer a spanyol partokon fogok élni valahol.
#38 - Rita - 2009.10.22. - 07:23
Köszi Tibcsi!!

Még egy kérdés, hátha tudsz róla valamit!!
Gibraltárról Afrikába hajóval? úgy hallottam van ilyen.
#39 - Rencsi - 2009.10.26. - 17:19
Tibcsi, ha tudsz erről valamit, légyszi í­rd meg!!!!
Köszi!
#40 - Rencsi - 2009.11.02. - 09:57
Csak annyit tudok róla mondani, amennyit a neten találtam: Gibraltárból nagyon ritkán megy hajó Afrikába (elvileg ők közlekedtetnek, de csak pénteken, szombatonként, és mostanában egyáltalán nem: http://www.frs.es ) , ami a legközelebb van Gibraltárhoz: Algecirasból megy Marokkóba (Tangier/Tanger-be) pl a Baleria hajótársaságnál: www.balearia.com
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.11.03. - 17:12
Nagyon köszönöm!!!
#42 - Rencsi - 2009.11.03. - 21:23
Sziasztok!
én idén, 2009-ben töltöttem három hónapot Malagában és környékén. Tele voltam már a mai magyar valósággal, kiégtem itthon ezért el kellett mennem valahova. Nem bántam meg, hogy Malagát választottam. Először egy nyelviskolába jártam, az ő apartmanjukban laktam. Aztán összeismerkedtem két magyar lánnyal, akik már ott éltek, és felajánlották, hogy költözzek hozzájuk, mert van egy üres szobájuk. 200 euróért béreltem a szobát.. együtt főztünk, buliztunk, sokat utaztunk, beszélgettünk. óriási volt, hogy a spanyolok lazák, kedvesek. A város fantasztikus, a bulik hihetetlenek. Ha éjjel 1-kor indulsz el bulizni, az a normális, és nyomják reggelig. Egyáltalán nem drágább az élet, mint itthon, sőt! Ha együtt laksz néhány jó fej emberrel, akkor ki lehet jönni elég olcsón. Mi minden nap magunknak főztünk és spóroltunk a bulikra. így ki tudtunk jönni fejenként 300-500 euróból, és jutott a bulizásra is. Rengeteg emberrel ismerkedtem meg, brazilokkal, dél-amerikaikkal, koreaiakkal, akik igazán megleptek, mert bulizósak nagyon. Spanyolokkal töltöttük még sokat az időt és szivélyesek, kedvesek, állandóan meghí­vtak magukhoz. Szóval, aki tervezi, hogy megy, annak csak annyit, hogy HAJRíÃ‚! és tessék elfelejteni az itthoni szokásokat, nyitottan, kedvesen kell hozzáállni mindenhez és akkor fantasztikus. Természetesen vannak ott is apróbb kellemetlenségek, de hát itthon ez napi, sőt óránként megesik az emberrel. összességében összehasonlí­thatlan! Sok sikert mindenkinek!
#43 - Bálint - 2009.11.27. - 11:37
Köszi a részletes beszámolót, jó lehetett, irigyellek :)
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.11.27. - 18:44
hello! tudnátok nekem segí­teni? hogy jutunk ki malagára könyen?? de azért anyira nem egyszerű a kérdés ....:D mert van egy kutyánk is ...:D .....:D remélem tud valaki segí­teni ..előre is köszönöm
#45 - Barbi - 2010.01.02. - 11:26
Sziasztok !

Nyáron júlis 18-tól szeretnénk legalább egy hetet eltölteni Malagában és környékén. Elsősorban kedvező árú szállásokat keresek 3 fő részére. Repülővel érkeznénk Pozsonyból.Segí­tséget kérnék még a szálláslehetőségen kí­vűl a környék látnivalóiról és a közlekedési lehetőségekről (beleértve az autóbérlést is).
Az információkat előre is köszönöm !
#46 - József - 2010.01.02. - 16:19
2009ben 5 napot nyaraltam Malagan....beleszerettem Spanyolorszagba....most marciusba megyunk vissza....Viva Espana!!!!
#47 - Otilia - 2010.02.23. - 14:44
Ha valaki szeretne két hetet a tavaszi szünetben Malagán tölteni, akkor van három eladó repjegyünk illetékkel+ csomagdí­jjal együtt 65 ezer Ft /db áron + 3 db lefoglalt Alhambra belépőjegy is gazdát keres.
Az időpont: márc 27-ápr 10, útvonal Bp-London-Malaga, Easy Jettel.
#48 - al andalíºz - 2010.03.02. - 21:04
Sziasztok!
Szeretnék hamarosan hosszabb időre Malagára kiutazni munkakeresés céljából.Ha valaki élt,már kint,akkor kérem í­rja meg tapasztalatait,mert nagyon érdekel.Előre is köszönöm.
#49 - Su - 2010.03.16. - 14:03
Málaga az a hely ahonnan soha nem akarsz eljönni.De ha már eljöttél akkor mindig vissza vágysz.
én csak tudom.
Ajánlom a Calle Granada 36 -n a Sound el bart illetve most más lett a neve.
Jó bulik szoktak ott lenni és néha salsa is van.De ha csak arra vágysz akoor az Azucar -ban lehet salsázni és bachatazni.Hmmmm és ott a pasik visznek táncolni.Nem szaroznak.
#50 - SalsaOrsi - 2010.05.10. - 21:57
Sziasztok!

Jún.7-én indulunk Torremolinosba.1hetet leszünk ott,érdekelne h.Gibraltárra h.lehet legkönnyebben eljutni?Hajóutak honnan indulnak Afrikába ha vannak?
Köszi a segí­tséget!
#51 - Pisti - 2010.05.21. - 16:15
Szia!

Torremolinos és La Linea között kb. napi 4x közlekedik busz (menetrend - Torremolinos-La Linea útat kell nézni: http://www.ctsa-portillo.com/ima/pdf/torremolinos.pdf ), de lehetőség van autóbérlésre is, és helyi utazási irodák is szerveznek útakat Gibraltárra.

Helyi utazási irodák Marokkóba is szerveznek útakat, valamint pl. a http://www.frs.es hajótársaságnak vannak menetrendszerű hajójáratai Tangerbe a Gibraltárról, és Andalúziából is.
#52 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.21. - 17:07
Létezik az, hogy novemberben már nincs hajó Marokkóba?
#53 - Tóth Bence - 2010.07.15. - 10:21
Most valóban nem adja ki semmi, de lehet, hogy azért, mert még időben távol van. Valahol olvastam, hogy mintha egész évben lenne.
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.15. - 19:43
sziasztok!
Nyaraltam Malagán 5 napot! De nem gondolkodom sokáig, jövő hét pénteken indulok 5 gyerekkel ,itthon albérletben lakunk, ezt ott is lehet... Persze nem a tengerparton, egy kis városban tudok bérelni egy egész házat 400 euróért! Munka is van, nyelv tudás meg lessz!
Ha nem jön be,haza jövünk. Pár hét mulva megí­rom hogy alakult!
#55 - angyalka - 2010.07.21. - 21:48
sziasztok 2010 08 21-én megyek a lányommal malagába, mit érdemes megnézni, segitsetek
aki már járt ott.
#56 - amigo - 2010.07.26. - 21:46
Sziasztok!

én minden évben Marbellán nyaralok 1-2 hetet, és természetesen mászkálunk a bérelt autóval Malagába, Torremolinosba, Sevillába is pl. Megijedtem, hogy idén nem megyünk, mert ugye válság van, és ez Spanyolországban is érezhető :-( De megyünk:-)

Nem olcsó ország, de pl. én az őszi ruhakollekcióimat kint veszem meg, ami ott olcsóbb, mint itt :-))

A strandjikat nem szeretem annyira, mert az Adriai tenger a szikláival sokkal szebb, viszont minden más Spanyolországban szebb:P

Imádom a halakat, tengeri herkentyűket az ő szájí­zeik szerint elkészí­tve, mivel igazi í­nyenc vagyok:-)

Imádom Torremolinosban a Pepe Lopez tavernában a Flamenco esteket, ide minden évben elmegyünk. De nekem az is elégcsak, ha minden nap más városban sétálunk a sétáló utcáin.

Idén szeptemberben is irány: Marbella:P
#57 - moni - 2010.07.28. - 13:47
Sziasztok.
Sajna a nyaralás most elmarad nálunk,viszont ugy tűnik,novemberben irány Malaga.Milyen ott az idő abban a hónapban?mire lehet készülni?Vagy már a fene se tudja ebben az időjárási zavarban?
előre is köszi bárki segí­t...
#58 - rencsopanza - 2010.08.10. - 23:16
Szia!

Novemberben is remek idő van ott, napközben 20 fok felett is lehet, de a reggelek, esték hidegebbek, ill. természetesen ki lehet fogni egy hidegebb, vagy egy melegebb időszakot is.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.12. - 20:06
Sziasztok!
szeptemberben megyünk Torremolinosba. Granadaba is szeretnénk menni, de még nem foglaltam jegyeket a neten. Igaz az hogy csak úgy tudunk bemenni ha előre foglalunk? Ott a helyszínen is tudunk venni belépőt?
Légyszi ha tudtok infot ezzel kapcsolatban írjátok meg.

Köszönöm
Andi
#60 - Andi - 2010.08.26. - 20:27
Sziasztok!
Megtaláltam a tökéletes helyet amire mindíg is vágytam.
Szeretnénk családdal kiköltözni,Malagára vagy környékére,kávézót szeretnénk nyitni.Ha van valaki aki kint él és üzletet nyitott vagy ha nem is,szívesen venném ha felvennénk a kapcsolatot.Ha nem lenne terhére és mesélne pár dolgot,mi hogyan működik.Szeretnénk olcsó kis házat bérelni egy ami nem kell hogy a tengerparton legyen.Fontos a jó ár.Vannak kutyáink,szeretnénk elvinni őket is.
mindenféle információt szívesen fogadok.
kovacshajnal8@freemail.hu
#61 - Hajni - 2010.09.01. - 18:32
Sziasztok!

Olvasgattam a hozzaszolasokat,hogy ki mennyire szereti Andaluziat. Vagy aki meg nem volt,szeretne oda eljutni.En jo magam,eveken keresztül,Olaszorszagba,es Franciaorszagba jartam nyaralni.De amiota kiprobaltam Spanyolorszagot,azota csak is odajarunk nyaralni a felesegemmel együtt.Es az valoban ugy van,aki egyszer elmegy Malagara,vagy annak környekere,annak szive oda mindig visszahuzza.Mi most jöttünk vissza oktober 02-an,es a nappali hömerseklet meg mindig 29 fok volt.Nagyon bevalt idöpont,a szeptember vege,es oktober eleje.Vegig a ket het alatt,30 fok volt az atlagos nappali hömerseklet.A tenger kivaloan alkalmas a fürdesre.Nincs nyüzsges seholsem,mint föszezonban.Nem beszelve az arakrol!!! En minden evben,februarban lefoglalom a szallodat,es kiberelem az autot,valamint megveszem a repülö jegyeket.Igy megsporolok kb 6-700 eurot. Es ugyan azt kapom mint föszezonban. Nagyon sok szep latnivalo van a környeken,es minden keppen az auto berlest ajanlom. Egyebkent en Estepona jarok,es nem is akarom megvaltoztatni a szallodat,mert rossz tapazstalatunk meg nincs,es minden evben csalad tagkent fogadnak bennünket.
üdv,Josef Becsböl.
#62 - Josef - 2010.10.15. - 14:05
Portrékat szoktam rajzolni nyaranta, és egy barátom most hívott ki Marbellára. Nagyon szívesen mennék, de szerintetek ott még most november közeledtével is vannak lerajzolható turisták? (Ő nagyon szeretné, ha mennék, úgyhogy kicsit elfogult a véleménye.. ) Köszönöm a válaszokat! :)
#63 - Orsi - 2010.10.17. - 20:03
Sziasztok,csak szeretnék érdeklődni,hogy április elején gondoltam kiutazni Malagára.Nyelviskolával mennék egy hónapra,és utána szeretnék ottmaradni dolgozni.Most kezdtem tanulni spanyolul,kb 1 hónapja.Szerintetek így lehet munkát találni,pl szállodai takarítás,stb..?Esetleg vki nem tart ugyanide?Köszi!Sziasztok!
#64 - lili - 2011.02.14. - 12:10
Sziasztok!

Malagán tud valaki jó szállást ajánlani?

Előre is köszönöm!
#65 - Anita - 2011.03.05. - 10:49
Sziasztok!

örömmel olvasomom ezt a sok pozitív tapasztalatot!

Szeretném kérdezni azokat, akik hivatalosan élnek kint, hogy milyen suliban kezdhet egy magyar kislány? Nyár elején helyez a cégem Malagára, s a 9 éves lányommal - aki most másodikos - szeretnénk kimenni, illetve az apukájával. A gyerek kicsit beszél angolul, kicsit spanyolul. Milyen suliba mehet? Talán egy évig csak nyelvet tanul? Vagy az állam biztosít a külföldieknek nyelvoktatással egybekökött iskolát? Vagy csak magániskolába mehet?

Kérem, aki tud, segítsen!

Köszönettel!

Bernadett
#66 - Bernadett - 2011.04.13. - 18:18
szép
#67 - abcd - 2011.08.03. - 20:22
Bikának üzenem, hogy az ilyen emberek miatt érzi az ember, h menne innen. Lehet, h helyesen írtál de igazi magyar paraszt vagy. Mi jogon szólsz bele abba, h ki hova akar menni, milyen céllal? Vérforraló!
#68 - salsera - 2011.09.10. - 20:58
Nem tudtok egy jó és viszonylag olcsó autóbérlést Malagán? Előre is köszönöm!
#69 - Salsera - 2011.09.26. - 15:02
sziasztok!mi most megyünk a párommal ebben a hónapban indulunk.gyönyörű szép minden!reméljük jól fogjuk magunkat érezni:)
#70 - Gabó - 2011.11.04. - 12:42
Sziasztok!

én egy vendéglátó suliba járok és kaptam egy olyan lehetőséget hogy jövő áprilisba kimehet 1 hónapra Malagába ilyen tanulmányi útra.Alegjobb az egészben ,hogy a hétvégék szabadok.Ja és tudnátok valami sórakozó helyet ajánlani ahol pezseg az élet?Elöre is kössz.
#71 - Butcher* - 2011.11.12. - 18:18
Szia!

Jó neked! :) Pl. a Liceo (cím: Calle Beatas 21) nagy, népszerű szórakozóhely, 2 szintes, 4 táncteres, de ha kint leszel úgyis meg fogsz még ismerni szórakozóhelyeket Malagán :)
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.13. - 22:40
Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata kempingezés terén Malagán vagy környékén?

#73 - Anita - 2012.06.19. - 23:39
Valaki jön Szeptember 14-én Malagára?
#74 - Gábor - 2012.07.25. - 20:08
Hol lehet olcsó repjegyet venni Malagára?
#75 - Gábor - 2012.07.27. - 17:59
Malaga valóban gyönyörű, mindenkinek jó szívvel ajánlom!
#76 - éva - 2012.07.30. - 03:48
GáBOR: A WizzAir és a Ryanair is indít járatokat Malagára, ill. repülőjegy kereséshez még a skyscanner.hu-t is ajánlom, csak keresés után fontos kijelölni, hogy minden járatot mutasson.
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.04. - 00:34
Helló Mindenki!
Fontolgatom az utat Malagára,de a helyzet az, hogy ez csak Januárban ,egészen az elején lehetséges.Picit félek hogy hideg van,bár fürdésről nem is álmodozom.Bár egy kis szint szeretnék magamra szedni.Nos,azt szeretném,hogy valaki aki járt arra januárban, megmondja milyen időre is számítsak.De ne grafikonokról egy átlagot, hanem valóban megtapasztalt, valós hőmérsékletre vagyok kíváncsi.Köszönöm előre is:
Booges
#78 - Monika Toth - 2012.08.23. - 21:57
Szia!

én ugyan nem jártam Malagán januárban, de az egyik oldalon vissza lehet nézni az aktuális, valóban mért hőmérsékleteket. Egyébként Malaga a legmelegebb nagyváros Európában, szubtrópusi-mediterrán klímával. Tehát, az említett oldal szerint, január 3.-án az utóbbi években a következőképpen alakult Malaga időjárása, a minimum és maximum hőmérsékletek aznap:
2012: 8/18 fok
2011: 10/17 fok
2010: 6/18 fok
2009: 11/16 fok
2008: 8/16 fok
átlag 6 napon esik januárban csapadék.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.25. - 04:53
Sziasztok!

Mi 2013-ban húsvét táján szeretnénk elutazni Malagára.Azaz március 27 és április 1 között.
Valaki meg tudná írni, milyen időjárásra lehet akkor számítani?Volt kint vaki ebben az időszakban?
#80 - Berni - 2012.09.14. - 17:21
Szia!

Az elmúlt években a hőmérsékletek, minimum, maximum március 29.-én:
2012: 18/14 fok
2011: 22/15 fok
2010: 22/8 fok
2009: 16/9 fok
tehát pl. Budapesthez képest átlagban 6-10 fokkal melegebb van, épp, hogy nem hűvös idő.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.09.14. - 19:38
13-án megyek Malagára remélem ennyi szép emlékel jövök haza.
#82 - Arhem - 2012.10.06. - 18:34
Sziasztok!

Melyik rep.társaságnál a legolcsóbbak a jegyek Malagára? Leherót budapesti, bécsi és pozsonyi indulással is.:)
#83 - Betti - 2012.10.09. - 18:42
Szia!

Időponttól függ, de Budapestről lesz a legolcsóbb Malagába, valószínűleg Wizzairrel, vagy Ryanairrel, de megnézheted a skyscanner.hu oldalt is (az kiadja a Ryanair és Wizzair árakat is).
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.10. - 14:44
Köszi az infót!!!!!
#85 - Betti - 2012.10.14. - 22:13
63-as hozzászólás : Orsi!
Küldenél egy privát elérhetőséget?
Köszönöm.
#86 - Jasmin - 2012.11.03. - 12:23
Sziasztok elöször megyek Malagára december 25-én indulok, igaz, hogy nagyon hideg van már akkor?
#87 - Eveline - 2012.11.14. - 02:58
Szia!

Nagyon hidegnek nem mondanám. Az átlag maximumhőmérséklet 16-17 fok olyankor Malagán, az éjszakák hűvösebbek, akár 5-6 fokra is lemehet olyankor, és csapadékosabb hónap. Az elmúlt években december 25.-én a következő időjárás volt, napi maximumhőmérsékletek: 2011: 16 fok 2010: 13 fok 2009: 19 fok 2008: 14 fok.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.11.14. - 13:00
Tibcsi köszönöm az infot.
#89 - eveline - 2012.11.14. - 16:42
sziasztok
en egy het mulva megyek malagara, haverokkal 3an
tutira be fog jonni, mert en mar eltem tengerparton, ez is ugyan olyannak nez ki
nem csaoda, hogy annyi turista megy oda
aki esetleg tudna vmit amit mindenkepp meg kell nezni a szokasosokon kivul az ijon, koszi
#90 - orbit - 2013.04.01. - 18:57
Sziasztok !
Ősszel voltam Malagán,de április 19.én vissza megyek,ami nem véletlen,hisz sok a látni való.Ha valakit érdekel,van még 2-3 főnek hely az apartmanban. ,baráti áron. A repjegyet 36000 ft-ért már megvettem,és tudok segíteni a foglalásban.Szívesen válaszolok minden kérdésre..üdv mindenkinek.
#91 - zolta csabáné - 2013.04.05. - 23:20
Sziasztok!Mi,2013Június 09.én indulunk Malagára.Nagyon nagy várakozással vagyunk!Gyönyörű lesz,az biztos!
Esetleg,hol tudom megnézni a vonat és busz indulásokat.Szállásunk Casaresben lesz,Estepona mellett,2 hétre.Tibcsi,küldenél email elérhetőséget,pár kérdés erejéig?Szállást is keresünk Malagán egy éjszakára és Torremolínosban is 1 éjszakára.Malagán 2013 06 9.én,Torremolínosban pedig 10.én.2 felnőtt részére,fürdőszobás szobát!Köszönjük a segítségeteket előre is!üdv és köszi!
#92 - kism - 2013.04.12. - 11:59
hali kism
ha van kérdésed, vagy nem tudsz vmit akkor dobj egy mailt (kerteszutca02@freemail.hu)
én a családommal minden évben lenn vagyok 3-4 hónapot, kb 8 éve
szivesen válaszolok
#93 - imre88 - 2013.05.02. - 21:20
Sziasztok!
Valaki tudna infót adni a parkolással kapcsolatban Malagán? Vannak ingyenes helyek is? Mennyibe kerül egy óra stb. Bármilyen segítségnek és értékes információnak örülök.
Köszönöm
#94 - Santa Monica - 2013.05.07. - 10:41
Sziasztok!
Spanyol tudas nelkul,(de perfekt angollal)
mennyire lehet talalni munkat Malagan vagy kornyeken?
Mik a legjobb helyek munkakereses szempontjabol?Esetleg ha van aki ott el es tudna pontos infot adni munka,iskola es altalaban ott elessel kapcsolatban azt nagyon megkoszonnem. :-)
Egy tapasztalt fodrasz Londonbol
#95 - honey - 2013.05.17. - 15:37
Szia!

Spanyolországban még a spanyoloknak is nehéz munkát találni, nagyon nagy a munkanélküliség, nyelvtudás nélkül nem ajánlanám, de remélem, valaki ott élő is segít.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.17. - 15:43
Sziasztok!Valaki ajanlotta Malagat, mert nagyon szep es ahogy olvasom tenyleg csodalatos. Eldontottuk,hogy naszutra oda megyunk(Szept. eskuvo)
Szeretnem, ha minel tobb infot adnatok,hogy tudjuk lefoglalni idoben. Milyen ceggel erdemes menni,stb
Elore is koszi
#97 - Zsombi - 2013.05.30. - 07:43
Sziasztok!
Mi októberben szeretnénk menni Malagára, ahonnan kicsit bejárnánk Andalúziát. Melyik rep.társaságot ajánljátok, amivel a legolcsóbb? Nekünk jó Pozsonyból, Bécsből és Budapestről is. Pozsonyból lenne a legolcsóbb rayanairrel, de csak szerde és vasárnapi indulás és érkezés van... Tudnátok vmi mást ajánlani?
köszi előre is!üdv.
#98 - Berni - 2013.06.01. - 17:02
Szia!

Ezt nehéz megmondani, hogy honnan és mi a legolcsóbb általánosságban, időponttól nagyon függ. Tehát a skyscanner.hu-t ajánlom, ott érdemes keresni (csak még korai, az olcsó jegyek még nincsenek meg általában ennyivel előtte, de most is meg lehet nézni, ha már biztos az időpont). A skyscannerhez még annyi, azt mindig elmondom, hogy lekeresés után be kell kattintani, hogy mutassa az összes eredményt, mert sokat ki szokott venni, ha úgy ítéli meg, hogy túl sok pl. a várakozás egy reptéren, stb.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.02. - 15:00
Sziasztok! Férjemmel szeptember elején utazunk torremonilosba.Mivel idősek vagyunk csak busz,vagy vonat közlekedés érdekelne Benalmádenbe és Malagára.Ha valaki tud segiteni megköszönöm.
#100 - #marika - 2013.06.11. - 12:44
Szia!

Nagyon nagyon gyakran jár busz és vonat is Torremolinos és Benalmadena és Malaga között.
A vonatmenetrend pl. itt nézhető:
http://www.renfe.com/viajeros/cercanias/malaga/
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.12. - 01:59
Sziasztok!

érdekelne ha Málaga repterén szálunk le és az iberostar malaga playa -ba szeretnénk eljutni van -e transzfer ..mert a hotel honlapján nem találtam rá utalást hogy a szállodának van-e transzfer járata az airpottól. Köszi előre is

Szép napokat
#102 - mb - 2013.07.19. - 00:07
Szia!

én se látok, tehát először be kell menni busszal Malagába, aztán onnan másik busszal Torrox (Costá)ig. Vagy taxival lehet még menni a reptérről.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.23. - 21:49
Sziasztok!
Október 17-23 között leszunk Malagán, milyen időre számíthatunk ilyenkor? Lehet még napozni és fürdeni a tengerben???
#104 - Filoména - 2013.08.25. - 18:55
Októberben az átlagos maximumhőmérséklet 23 fok körül van ott. Még kellemesen meleg, napsütéses idő van, de néha a napsütést viharok szakíthatják meg. A tenger 20 fok körül van.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.26. - 20:54
Most október 18 és 23 között voltunk Malagán. Gyönyörű időnk volt, 28-29 fok, a tenger kb. 20 fokos volt, de jólesett benne megfürödni. Andalúzia gyönyörű!!!! Gibraltárig megnéztuk a Costa del Sol-t, Gibraltárról gyönyörűen lehetett látni Afrika partjait. Az Alhambra Granadában csodálatos, érdemes megnézni néhány un. fehér falut is, nagyon érdekesek! Sok látnivaló van Malagában is és nagyon kellemes város, az emberek kedvesek és nagyon nyugodtak. Sajnos Sevillát nem sikerült az 5 nap alatt megnéznunk, de tuti, hogy elmegyunk még Andalúziába. Rengeteg látnivaló van, kulturális és természeti egyaránt! Mindenkinek csak ajánlani tudom, és októberben tényleg kellemes kirándulgatni, de még napozni is lehet!!
#106 - berni - 2013.10.25. - 21:44
Sziasztok!
Erre a kérdésre sajnos nem találtam a választ, pedig bennünket is érdekelne.

"Valaki tudna infót adni a parkolással kapcsolatban Malagán? Vannak ingyenes helyek is? Mennyibe kerül egy óra stb. Bármilyen segítségnek és értékes információnak örülök.
Köszönöm"

A kérdésem Malagán kívül Barcelonára is vonatkozik.
Tibcsi! Esetleg egy tipp? Tudnál segíteni?
Köszi.
#107 - Katalin - 2013.12.22. - 16:06
Sziasztok!

Elsősorban infoszerzés miatt olvasgattam a hozzászólásokat, mivel júliusban a barátommal szeretnénk Malaga-ba utazni, ott szállást találni. Elsősorban munkavállalási céllal hagyjuk a hátunk mögött korrupt országunkat! Terveink szerint útunkat folytatnánk tovább Gibraltarra!
Ha valaki hasonló kalandba vágna, vagy már ezt az útat végigjárta, szívesen venném, ha felvenné velem a kapcsolatot!
Köszönöm és szép napot!
molni82@gmail.com
#108 - Molni82 - 2014.02.10. - 15:09
Sziasztok!
Malagabol szeretnék hajoval Gibraltarig eljutni! Nem tudjátok véletlenül melyik honlapon lehet megnezni a menetrendet? Koszonom!
#109 - Lincsi - 2014.04.08. - 20:25
én most vagyok itt, és tényleg nagyon jó.
#110 - Jojo - 2014.05.12. - 19:25
én is :)
#111 - Gézu - 2014.07.05. - 22:41
Sziasztok,
Tervezi valaki, hogy kimegy 2014 novemberbe? Illetve, tudtok mondani vagy ajánlani egy olcsóbb szállást v. szobát 2 hétre? (persze neten már nézelődöm de háta tud valaki valami jó helyet)
#112 - malaga tourist - 2014.07.15. - 20:00
Hali! infót kérnék,hogy a vizísport Malagán milyen árban van?
#113 - levi - 2014.08.10. - 12:38
Sziasztok!
Malaga repülőtérről hogy juthatunk el Torremolinosba kedvező áron?Hárman vagyunk.
A segítséget előre is köszönöm.
Tibi
#114 - Tibi - 2014.10.23. - 12:07
Szia!

Vonattal (C1 elővárosi vonal) közvetlenül, 10 perc alatt, kedvező áron elérhető Torremolinos a malagai repülőtérről.
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.23. - 16:02
Mit szeretnétek csinálni Torremolinosba? Meg lehet érdeklődni , hogy mikor mentek?
#116 - malaga tourist - 2014.10.23. - 23:04
Szia!
Október végén megyünk,nejem és én továbbá a kislányunk.Terveink:pihenés az első napokban,utána a környék nevezetességeit szeretnénk megnézni,Malaga,Ronda,Marbella,Mijas stb.
üdv.Tibi
#117 - Tibi - 2014.10.24. - 17:20
üdv.
érdeklődnék,hogy Malagából hogyan tudok eljutni Rondába?.Tömegközlekedéssel.
Köszönettel:Roland
#118 - lroll - 2014.12.11. - 14:43
Szia!

Busszal a legjobb Malagából Rondába menni, max 2 órás út, 9 EUR: http://samar.es/horarios/nacional
#119 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.11. - 17:53
Tudja valaki, hogy Fuengirolából milyenek a közlekedési lehetőségek, kb milyen árak vannak átlagban és milyen sűrűn járnak, esetleg késő este is? - ha innen szeretném bejárni Malagát és Andalúzia és a környék összes szépségét? Biztonságos esetleg az autóstoppolás....?
#120 - Dorka - 2015.03.22. - 08:32
Itt lekeresheted a Fuengirolából induló helyi vonatok menetrendjét Malagába, és a Costa del Sol egyéb településeire:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/
Amik itt nem szerepelnek, oda buszozni kell (pl. Malagából), a Malagából induló buszok itt kereshetők le:
http://www.emtsam.org/estabus/consulta_lineas_estabus_tactil.php
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.22. - 14:11
Kedves Tibcsi! Köszönöm szépen a gyors válaszodat! üdv. Dorka
#122 - Dorka - 2015.03.23. - 10:30
Sziasztok!
én Németországból mennék. Tud vki ajánlani hogy tudok oda eljutni olcsón? Nürnberg, München -malaga marbella. Köszönöm!
#123 - Fanni - 2015.04.29. - 10:17
Szia!

Nürnbergből Ryanairrel, Münchenből pedig Vuelinggal eljuthatsz Malagába olcsó járatokkal (ha 1-2 hónappal az utazás előtt foglalsz, akkor vannak a legjobb árak).
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.29. - 21:58
Sziasztok segitenétek nekem???? Akik voltak már kint mennyi az élelmezés szupermárketek boltok árai? én 2 hetet leszek kint nyaralás céljából a szállás csodás és olcsó de ételt nem tartalmaz azt egyénileg kell megoldani ezért is kérem a segítségetek! :)
#125 - Patkós Cintia - 2015.05.22. - 19:56
Sziasztok!
én Malagából mennék Granadába.Ott hova érkezik a városon belül a busz?Onnan messze van az Alhambra?Köszönöm,Zoé
#126 - Zoé - 2015.07.06. - 21:48
Szia!

A térképen látható helyre érkezik a busz Malagából Granadába, és onnan a térképen látható útvonal, 4 km az Alhambra:
https://goo.gl/maps/VGFzr
Nem hiszem, hogy ezt legyaloglod majd, tehát lehet menni taxival/busszal, busszal ha jól látom, SN2 busz a buszállomástól, majd arról Cruz del Sur megállónál kell átszállni LAC-buszra, és azzal talán Gran Viáig menni, és ott lehet átszállni az Alhambrára felmenő buszra:
http://granadainfo.com/bus-map-eng.htm
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.07. - 03:40
Sziasztok!
Malagai repülőtérről szeretnénk eljutni Torremolinosba. Nem tudjuk mi lehet a legjobb megoldás. Taxi kb mennyiért visz el? Vagy milyen buszra szálljunk, esetleg vonat??
#128 - Berta Richárd - 2015.07.11. - 18:25
Szia!

A malagai repülőtérről Torremolinosba a legegyszerűbb a 20 percenként járó, mindössze 10 perc alatt odaérő vonatokkal, közvetlenül:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/
#129 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.12. - 19:39
Kedves Tibi!

Segítséget (infót) keresnék, hogy tömegközlekedve miként tudok eljutni Malagából Gibraltárba és vissza (1 napos kirándulás lenne)?

Köszönöm

Kriszta
#130 - Csutorka Márta Krisztina - 2015.07.12. - 20:45
Kedves Krisztina!

A malagai buszállomástól La Lineáig kell menni. A menetrendet itt lehet lekeresni (3 órás út), pontosan úgy fogja kiadni, ha a cél mezőbe ezt írod:
Linea de la Concepcion, la
http://www.avanzabus.com
onnan 10 perc gyaloglás a határ. A határtól a városközpontig piros busszal, a Gibraltáron belüli kék busz pedig ingyenes.
#131 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.12. - 21:17
Kedves Tibor.

Köszönöm a gyors válasz, segítségemre lesz az infó.
#132 - Csutorka Márta Krisztina - 2015.07.15. - 20:42
Kedves Tibor.

Egy kérdésem lenne még: péntek délután érkezem Granadába és hétfőn de utazom tovább. Pár ötlet amit a városban és a környéken érdemes lenne felkeresni??

Előre is köszönöm: Krisztina
#133 - Krisztina - 2015.07.15. - 21:40
Kedves Krisztina!

Granada fő látnivalóit a Granada menüpontban láthatod:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/granada.html
A kirándulási lehetőségek onnan, amiket mondanék, azok sokkal közelebb vannak Malagához, ahova egyébként is mész, ill. esetleg a Sierra Nevadát tudom mondani, ha kirándulás is beleférne.
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.15. - 22:36
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A reptérről hogyan jutok be Malaga központjába tömegközlekedéssel?
Előre is köszönöm.
#135 - Kemenes Attila - 2015.08.02. - 18:49
Vagy vonattal, vagy AirportExpress busszal, erről bővebben a leírás 4. bekezdésében.
#136 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.02. - 18:53
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy Malaga reptérről vonattal el tudunk-e jutni Sevillába, vagy be kell ehhez mennünk a városba s az ottani vonatpályaudvarról tudunk menni tovább Sevillába. Ill. Sevillából Rondába hogyan tudunk eljutni ill. Sevillából vagy inkább Malagából érdemesebb Rondába utazni.
#137 - Berbás Bea - 2016.02.21. - 06:06
Szia!

Először be kell menni vonattal Malagába, a Maria Zambrano vasútállomásra, de ez csak 8 perces út. és ott lehet felszállni a Sevillába közlekedő vonatra.
Sevillából Ronda 1 óra 45 perc - 3 óra közötti buszút, a Prado de San Sebastián autóbuszállomásról. Menetrend:
https://regular.autobusing.com/venta
Malagából Ronda ugyanennyi idő, és menetrend ugyanott.
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.22. - 00:59
Nagyon szépen köszönöm a választ!
#139 - Berbás Bea - 2016.02.22. - 07:07
Kedves Tibcsi!
Nem működik a link. Mi lehet a hiba?
#140 - Berbás Bea - 2016.02.23. - 17:33
Kedves Bea!

Nálam működik, próbáld újra.
#141 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.23. - 18:53
Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat. Málaga tényleg rabul ejti az ember szívét. En 2002-ben voltam ott 4 hónapot, de mindig visszahúz a szívem. Mindenkinek ajánlom. Kint voltam 5 évig Spanyolországban (másik nagyvárosban) de a krízis miatt eljöttem. Már megbántam, sok ismerösöm ott maradt és kibekkelték a nehéz éveket, most pedig irigy vagyok rájuk, hogy bárcsak én is ottmaradtam volna.
#142 - kismacska - 2016.03.06. - 11:02
üdv!

Olvastam, hogy a bikaviadalokat áprilistól rendezik. Pont áprilisban mennék, így érdekelne, hogy pontosan melyik vasárnap kezdődik, ha már ott vagyok, nem szeretnék lemaradni róla. Illetve a jegyvásárlás hogyan működik erre az eseményre.
Köszönöm
#143 - Andras - 2016.03.22. - 14:12
Szia!

Egyelőre még nem látok időpontokat, jegyeket, még nem árulják online. érdemes az alábbi weboldalakat később megnézni:
http://www.servitoro.com/en/1278-bullfight-ticket-malaga-feria-de-malaga-servitorocom.html
http://www.ticketstoros.com/

Illetve, a bikaviadal Arénában is lehet jegyet venni a helyszínen.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.22. - 14:46
Kedves Nyaralók, éttermet, tapasbart tudtok ajánlani, ami nem turistalehúzós? Köszönöm.
#145 - Mariann - 2016.04.24. - 18:47
Ennek pl. nagyon jók az értékelései:
http://eltapeodecervantes.com/en/#_=_
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.28. - 06:05
Köszönöm!
#147 - Mariann - 2016.04.28. - 21:57
Szeretném megkérdezni, ha átruccannánk Marokkóba, oda kell vízum? csak 2 napra.
Köszönöm előre is, ha tud valaki segíteni. Malagából természetesen.
#148 - fischer zsuzsanna - 2016.07.03. - 14:35
Magyar állampolgárok számára vízum nem szükséges Marokkóba, csak útlevél.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 23:47
Köszönöm szépen a választ.
#150 - fischer zsuzsanna - 2016.07.04. - 12:51
Sziasztok!
Október 30-nov 6-ig tervezzük a malagai utunkat. Milyen időre számítsunk? Lehet még napozni fürdeni? Van valakinek tapasztalata?
#151 - Dav - 2016.07.27. - 10:07
Szia!

általában elég jó idő van, és napsütés, fürdeni viszont már nem biztos hogy lehet. Itt visszanézheted, hogy az utóbbi években milyen idő volt Malagában november elején:
https://goo.gl/gpM6iC
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.01. - 01:04
Kedves Tibcsi!
A malagai reptérről szeretnénk bejutni busszal vagy vonattal a városba, a Calle álamos 6. sz. alá.
Melyik az ideálisabb megoldás? Ha nem gond írd le légyszi, hogy hol kell átszállnunk, mi a vonat vagy busz száma.
Előre is köszi: Ancsa
#153 - Ancsa - 2016.08.10. - 20:14
Kedves Ancsa!

A reptérről C1 elővárosi vonattal, Malaga irányába menj el Centro Alameda állomásig.
Onnan 1-es busszal (az 1-es busz Avda. de la Aurora (Correos megállójától), Victoria (Plaza de la Merced) megállóig (Parque del Sur irányába, 6 megálló). Onnan gyalog elérhető a Calle Alamos: https://goo.gl/maps/cnfJobXmTqm
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 22:48
Szuper,
köszi a gyors választ!
#155 - Ancsa - 2016.08.12. - 13:53
Ha esetleg tudja valaki:

van-e Malagában tömegközlekedésre napijegy, azaz amivel a busz / metró korlátlanul használható 24 óráig???

ha igen, akkor 0-24 óra között jó vagy pedig ha pl. 16 órakor utazok először, akkor másnap 16 óráig jó..???

köszönöm
#156 - varroneni - 2016.12.09. - 15:10
Bocs, az előbbi, közlekedéses kérdésemről lemaradt:

néhány napot Malagában töltök és ha lesz idő, elmennék busszal / vonattal néhány ""környékbeli ", 200km-en belüli helyre..

Nehezen boldogulok a vonat / busz cégek keresőivel, ezért kérdezem:

csak nagyjábóli árakra lennék kíváncsi, mennyi pl.egy RETúR vonat / buszjegy Malaga és Sevilla vagy Cordoba vagy Granada vagy Gibraltár útvonalon...
általánosságban a busz vagy a vonatozás az olcsóbb, ha nem IC, stb, hanem normál járattal megy az ember ??Van-e esetleg olyan buszcég, akinél neten olcsóbb jegyek vannak távolabbi időpontokra / csak példaként: legutóbb pl. Skóciában voltam és Glasgow-Edinburgh távolságra vettem 1 fontért buszjegyet, itt is ilyenre gondolok...


köszönöm ismét
#157 - varroneni - 2016.12.09. - 15:35
Szia!

Napijegy nincs, csak a leírásban szereplő gyűjtőjegy.
A buszok szinte mindig olcsóbbak, de nem mindenhova megy vonat és busz is. Malaga-Sevilla busszal 18-23 EUR, az út 2 óra 45 perc, árak időponttól függnek: https://www.alsa.es/rutas/malaga-sevilla.htm
Malaga-Sevilla vonattal 24-43 EUR, időponttól, vonattól függ, menetrend, árak: renfe.com. Az út 2-3 óra, vonattól függően.
Cordoba, Granada utakat ugyanezeken az oldalakon lehet lekeresni, és ugyanúgy olcsóbb, de lassabb a busz. Online busz és vonat esetében is olcsóbb lehet a jegy.
Gibraltár: csak busz megy: http://www.avanzabus.com/web/default.aspx (Linea de la Concepción-ig)
#158 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.10. - 17:58
Tibcsi,

köszönöm a hasznos , jól működő linkeket,

üdv,

varroneni
#159 - varroneni - 2016.12.13. - 10:33
Szia Tibcsi,
Tudnál segíteni h Torremolinosból honnan indul a busz Rondába? Térképen nem látom.
#160 - Kriszta - 2017.03.05. - 22:55
Szia!

Itt van a buszpályaudvar Torremolinosban: https://goo.gl/maps/ptEivf5cBA62

De úgy látom, csak nyáron megy, mostanában mintha nem közlekedne, ha mostanában gondolod: http://www.avanzabus.com/web/default.aspx?lang=en
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.06. - 12:29
Köszi. Igen márc.20án mennénk Rondába, és ugye jól értelmezem, h az avanzabus is onnan indul? Jegyet a buszvezetőnél vehetem meg. Aztán lehet, h a végén inkább vonatozunk Malagából.
#162 - Kriszta - 2017.03.07. - 21:48
Szia!

Ja jó, március 20.-án (már) ad ki buszokat Torremolinos-Ronda között. Igen, valószínűleg onnan indul az Avanzabus, de érdemes előtte már megnézni.
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.09. - 14:33
még egy kérdés: Castillo Monumento Colomares ide gyalog necces felmenni a C1 Estación De Torremuelle vasútállomásról? Vagy Benalmeádenából megy vhonnan busz? Köszi.
#164 - Kriszta - 2017.03.11. - 12:07
Nem ismerem, de azt találtam, hogy attól a vasútállomástól azért hosszú és meredek gyaloglás, de Benalmadenától el lehet menni 121-es busszal, Benalmadena Pueblo megállóig, ahonnan csak 15 perc gyaloglás:
http://www.ctmam.es/lineas/M-121
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.11. - 14:38
De jó h írtad, mert gyalog indultam volna neki, mondván csak 2km, az említett buszmegálló a Tivoli World környékén lehet? Tudsz olyan város térképet ahol látszódnak ezek a helyi számozott buszok útvonala? Köszi a sok-sok infót.
#166 - Kriszta - 2017.03.11. - 15:30
Már meg is vannak az útvonalak, köszi a linket, csak kár h nem nagyítható
#167 - Kriszta - 2017.03.11. - 15:42
Szia Tibcsi,
Köszi a linket még egyszer, lehet másnak is majd hasznos lehet, így jelzem, hogy a kis térkép, részleteket nagyít is, így látható hova esik a busz megálló. Sztem akkor a köv megálló jobb is a leszálláshoz, onnan csak 650m lesz a Castillo.
#168 - Kriszta - 2017.03.12. - 08:05
Sziasztok!
A Katedrális vasárnap akkor zárva van teljesen? Valahol azt olvastam zárva, valahol pedig, hogy csak ingyenes. Pont vasárnap tudnánk Malagában csavarogni.
Köszönöm!
Laci
#169 - Laci - 2017.03.19. - 20:15
Szia. Nem volt nyitva a katedrális, mi is vasárnap mentünk arra.
#170 - Kriszta - 2017.03.21. - 08:07
Köszi, frissítve a leírásban!
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.22. - 01:57
Szia Tibcsi!

Már segítettél Barcelonával, Madriddal kapcsolatban, most hamarosan Malagába utazunk ahol két napot töltünk majd és onnan átbuszozunk Gibraltárra, szintén két napra. Meg tudnád mondani kérlek, hogy mennyibe kerül kb a busz La Líneáig? Mennyibe kerül Gibraltáron a felvonó, és mennyibe kerül egy delfin safari? Illetve, hogy jutunk el Malagán a szállásig, a Pension Santa Paulához? :) Especerias, 5, Málaga belvárosa, 29005 Málaga, Spanyolország . illetve még azt is szeretném kérdezni, hogy szombaton későn este száll le a gépünk, vasárnap ugye minden zárva, hova szaladjunk érkezésünkkor vásárolni? :) köszönöm, előre is :)
#172 - Heni - 2017.04.04. - 13:42
Szia Heni!

13-16 EUR között van a Malaga - La Linea buszjegy.
A gibraltári felvonó ára 12,50 Font egy irányban, 14,50 Font oda-vissza.
Delfin szafarira olyan árat találtam, hogy 25 Font felnőtteknek, 15 Font gyerekeknek.
Gondolom a reptérről kérdezed az eljutást: vonattal Malaga Centro-Almeda állomásig, majd gyalog 10 perc: https://goo.gl/maps/91HYpjx3puz
#173 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 23:32
nagyon köszönöm :)
#174 - Heni - 2017.04.11. - 14:34
Kedves Tibor! (ha szabad)

Eredetileg 2017. október végén, november elején terveztem utat Malaga-ba, párom születésnapjára.
De mivel ő szívesen látna bikaviadalt, szívesen előre hoznám az utazás időpontját, hogy egy ilyen programon is részt tudjuk venni. A korábbi infók között találtam linket a bikaviadalokkal kapcsolatban. Októberben 2 időpontot találtam (még nem lehet jegyet venni rájuk). A kérdésem az lenne, hogy elsősorban Malagában, vagy előrhető közelségében melyik eseményt javaslod inkább, melyik város, melyik előadás? Malagában két időpontot találtam, de amennyire megértettem az angol leírást, az egyik egy fesztivál idején lesz. Nem tudom, hogy inkább akkor, vagy inkább egy másik időpontban érdemesebb bikaviadalra menni. Tudnál segíteni ez ügyben? Köszönöm, Edit
#175 - H. Edit - 2017.04.19. - 13:41
Kedves Edit!

Nem ismerem mikor milyen bikaviadalok vannak, vagy a torreádorokat, hogy kik a legjobbak, stb. Azt tudom mondani, hogy pl. van a Feria de Malaga, a malagai búcsú, 2017-ben augusztus 12.-19. között, amikor egész héten sok rendezvény van, ill. talán minden nap bikaviadal, nagynevű torreádorokkal, de nagyon nehéz is jegyet szerezni. De lehet az októberi események is teljesen jók.
Fontos még, hogy nagy a különbség a jegyárak között, hogy napon vagy árnyékban ülsz, ami több órás napon ülésnél egyáltalán nem mindegy.
Jegyet venni vagy a servitoro oldalon érdemes, amit láttál is, vagy utazási irodán keresztül: Carnaval Tour Costa del Sol (telefon: +34 952 38 81 00, Maria Angelest keressétek). Ők beszélnek angolul, tudnak venni jegyet, elküldik e-mailben, lehet online, kártyával fizetni, és tudnak bővebb felvilágosítást adni, mikor, hogy érdemes.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.20. - 00:38
Köszönöm!
#177 - H. Edit - 2017.04.20. - 08:22
Kedves Tibor!

Szeptemberben tervezek egy andalúziai körutat. Malagából indulnék, és oda is érkeznék vissza. A terv: 2, 5 nap Malaga, 2 nap Sevilla, 1 nap Cordoba, 2 nap Granada. Az utóbbi kettőben nem vagyok biztos. Szerinted melyikben érdemesebb 2 napot eltölteni?
A városok közt busszal tervezek közlekedni. Kell/megéri előre helyet foglalni, vagy elég, ha aznap veszem meg a jegyet? Esetleg valami jótanács az ilyen jellegű utakhoz? :)
Előre is köszönöm a választ.
#178 - Botond - 2017.06.14. - 22:34
Kedves Tibor !
Október 18-án indulok andalúziába,pontosabban Estepona arról szeretnék érdeklődni hogy eböl a városból hogyan jutok el busszal vagy vonattal Ronda illetve Sevilla -ba.
(jegyet hol tudok vásárolni buszon vagy elővételben?)
#179 - F.Rosa - 2017.07.26. - 10:50
Előre is köszönöm a választ.
#180 - F.Rosa - 2017.07.26. - 10:55
Szia!

Az októberi menetrendre még lehet még nem ad ki találatokat, de Estepona-Ronda: Esteponából el kell menni San Pedro Alcantarába, és onnan egy másik busszal Rondába. Mindkét útvonal itt kereshető le:
de külön külön, és csak akkor ad találatokat, ha csak a One way (tehát oda) van bejelölve:
http://www.avanzabus.com/web/default.aspx?lang=en
Sevillába ugyanígy, csak vigyázni kell, mert ritkán jár a San Pedro-Sevilla busz. Továbbá, Ronda érintésével, így fárasztó, hosszú út, de viszont esetleg össze lehet kötni elméletileg 1 napba a két várost.
Vagy a másik lehetőség: bemész Malagába, és onnan vonattal, az jobb lehet menetrendtől függően (vonatmenetrend: renfe.com).
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.30. - 23:20
Szia mindenkinek!
2017.08.12.-én este érkezünk Malagába. A szállásunk Benalmádenában lesz-Sunset Beach-.Tényleg nincs a reptéren semmilyen lehetőség, hogy buszjegyet vegyünk??-automata, turista információ...? Az M110-es busszal közlekednénk a két város között. Torremolinosban szállnánk át a C1-ről a buszra, de lehet, hogy be kell vonatoznunk a vasútállomásra? Ott van buszjegyautomata. Vagy C1+taxi Benalmádenában.
Balu (balufamily13@gmail.com)
#182 - balu - 2017.07.31. - 11:29
Szia mindenkinek!
Fenti kérdésemet én válaszolom meg, a helyszínen szerzett tapasztalásom alapján: az M jelzésű buszok "falujárók", a Google térképen nem is jelennek meg! Jegyet venni a buszsofőrnél is lehet, kivéve, ha az adott megállóban van lehetőség jegyvásárlásra-általában a végállomásokon. Ennek tudatában én is olcsóbban utaztam volna a reptérről a szállodáig-Benalmádena, Sunset Beach Hotel. így az történt, hogy a reptérről C-1 metróval Benalmádenáig, a megállótól taxi. 4 embernek 4x1,85 Eu+9,4 Eu a taxi.
Ez utóbbit váltotta volna ki a 4x1,6 Eu buszjegy Torremolinostól.-A 3 Eu-ért pld. vehettem volna 3 üveg ( 1 l-es!) jó sört: Cruzcampo, San Miguel. Ha valaki szintén ebbe a szállodába utazik, szívesen megosztom vele a tapasztalataimat, e-mail címem a fenti hozzászólásnál.
Balu
#183 - balu - 2017.08.21. - 23:16
Sziasztok.

Aug. 31-En megyünk 1 hétre Malagara.
Szeretnek majd elmenni Gibraltárt megnézni és Tarifát is. Van aki esetleg akkor jön?Hol lehetne olcsón autót bérelni,ha lehet kevés deposittal vagy deposit nélkül?
Gibraltárra meg ahogy látom el tudunk jutni busszal de szeretnénk megnézni Tarifát is és úgy gondoltuk hogy akkor érdemesebb inkább bérelni 1-2 napra autót.
Mallorcan sikerült deposit nélkül is. Aki tud segíteni hasznos infokkal,vagy csatlakozna.
macbookair766@gmail.com
#184 - Zoli830118 - 2017.08.22. - 16:45
Szia,

Tibi Barcelona helyett Torremolinosba megyünk szeptember végén.Hogyan jutunk el legegyszerűbben a reptérről.Jegy hol vehető?
Van.e tömb amit többen is használhatunk?
Olvastam,hogy vonat jár,mert szeretnénk bemenni a városba is néha.Városon belül a főbb nevezetességekhez busszal szeretünk menni.Térkép van-e mint Barcelonába?Itt mennyi az egy utazás időtartama (75perc ?)?
Kösz:Vali

#185 - vali - 2017.08.25. - 11:24
Szia!

El lehet jutni a reptérről közvetlenül vonattal, 10 perc alatt, Fuengirola, tehát nem Malaga irányába. Jegyek vehetők a reptéri vasútállomáson.
Vonatra vehető 10 alkalmas Bonotren gyűjtőjegy, zónák alapján, amennyiben annyit vonatoznátok. Malagán belüli buszokra is van külön gyűjtőjegy.
Malaga térkép a nevezetességekkel: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/malaga-terkep.html
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.29. - 20:45
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy a város és a környék megtekintésére melyik hónapot ajánlanád? Illetve, hogy érdemes-e, ajánlott-e autót bérelni? Köszönöm előre is!
#187 - Palló Nóra - 2017.10.03. - 13:36
Szia!

én most voltam szeptember közepén, nagyon jó volt, meleg volt, de már nem hőség, még lehetett fürödni, de már nem voltak annyira zsúfoltak a strandok, az iskolakezdés, stb. miatt az már nem főszezon azért. Igaz, ki lehet fogni akkor is hőséget, vagy pedig valamikor ritka hűvös időt, előre nem tudom megmondani. Gondolom a május-június is hasonló, csak akkor a víz még hidegebb lehet. Ha nyáron mentek, akkor a hőség miatt kirándulni nehezebb. Ha nem akartok fürdeni, csak kirándulni, akkor a tavaszi, téli hónapok közül még akár március és november is jó, ott mindig elé jó idő van. Szinte mindenhova el lehet jutni tömegközlekedéssel, a Costa del Sol oldalon írtak alapján, viszont ha autót béreltek, úgy nagyon könnyű az eljutás, mert szinte mindenhova (ingyenes) autópályák vezetnek a környéken.
#188 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.03. - 17:03
Szia! Szeretném kérdezni, hogy szerinted november vége felé is érdemes Malagába és a környékére ellátogatni?
#189 - Palló Nóra - 2017.10.25. - 16:51
Szia!

Hát strandolni nem tudsz, de azért kirándulni lehet jó helyekre, nincs általában rossz idő, meg le lehet menni 1-2 strandra.
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.25. - 19:53
Igen, számimra nem a strandolás lenne a cél. Ennek tükrében szerinted mikor érdemes odalátogatni? Illetve máshová hová érdemes menni ilyenkor?
#191 - Palló Nóra Palló - 2017.10.25. - 22:43
Szia!

A Costa del Sol oldalon olvasható sok jó hely, ahova el lehet menni, pl. Ronda, Nerja, Granada, El Caminito del Rey:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-del-sol.html
Az ezeken kívül ott felsorolt nyaralóhelyek viszont elég kihaltak ilyenkor.
Ha nem strandolni akartok, akkor november vége is jó, ha akkor mennétek, de akkor is én inkább azért tavasszal mennék.
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.25. - 23:48
Azt mondod inkább tavasszal mennél, Te miért? Ha nem Malaga novemberben, akkor mit javasolnál melyik városba érdemes ellátogatni olyankor?
#193 - Palló Nóra - 2017.10.26. - 15:31
Szerintem tavasszal, nyáron sokkal szebb és hangulatosabb a legtöbb város, napfényben. De ha valahova, akkor pont például Malagába és környékére lehetne télen is menni, mert ott akkor is szép az idő, és napsütés van, de ha télen vagy tavasszal, akkor inkább tavasszal mennék.
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.26. - 15:38

Itt vagyunk Málagában egy hete. Kisebb megszakításokkal egész héten esett, sőt Ronda-ban a hídnál függőlegesen felfelé, na az az igazi élmény, mert olyat ritkán látni. Az időjárást leszámítva tényleg szép és sok a látnivaló.
Csurrry - 2018.03.16. - 10:47
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás