Mallorca utazás, időtöltés, látnivalók

Mallorca

Mallorca sokkal több, mint csak egy nyaralósziget: a napfény, és a szép strandok mellett megszámlálhatatlan program-, kirándulási, és szórakozási lehetőséget, számos csodás látnivalót, és természeti szépséget tartogat. Az alábbiakban általános bevezető, majd Mallorca közlekedési információi után mindezeket részletesen bemutatjuk, tippekkel, tanácsokkal. Kitérünk Mallorca településeire, azok látnivalóira is. Oldalunkon szállások keresésére is lehetőség van, a legjobb árakon, a legnagyobb választékban.

Mallorca Spanyolország legnagyobb szigete, a Baleár-szigetek legnagyobb tagja, Menorca "szomszédja". Fővárosa Palma de Mallorca. A sziget területe 3640 km2, amely több magyarországi megye területét is meghaladja, állandó lakossága 869 ezer fő. Mallorca tengerpartjának hossza több, mint 550 km, legmagasabb pontja pedig az 1445 méteres Puig Major, amely azonban nem megmászható, így a legmagasabb elérhető csúcsnak az 1364 méter magas Puig de Massanella számít.

Kevés más szigettel összehasonlítható szépségének, illetve annak köszönhetően, hogy télen is kellemes hőmérséklet van, rendkívül kedvelt turistacélpont, sokan a tömegturizmus szinonimájának tekintik. Ugyanakkor vannak itt kevésbé zsúfolt, autentikus, romlatlan helyek is. A sziget nagy részét természeti parkká nyilvánították, és fokozottan védett, így természeti szépségeit sikerült megőrizni, és a tengervíz Európában itt az egyik legtisztább. Mallorca a napozáson, fürdésen, és bulizáson kívül még rengeteg mindent kínál, például túrázás lenyűgöző szépségű helyekre, biciklizés, golf, természetjárás, mélytengeri merülés, sziklamászás, kiváló éjszakai élet, változatos szórakozási lehetőségek, és persze a remek mediterrán gasztronómiai élvezetek. Mallorca rendkívül változatos, egyedi és szép állat- és növényvilággal rendelkezik, ezért a kirándulás, és a búvárkodás különösen nagy élményt nyújt. Tehát akik nyitottak a rendkívül sokféle természeti szépségre, a kirándulásokra, azoknak érdemes autót bérelni, és azzal bejárni a szigetet. Vannak széles utak, és tapasztalt autósoknak ajánlható szűk szerpentinek is. Vagy igénybe venni a helyi buszokat - ezekről részletesen lejjebb, a közlekedés részben.

Spanyolország legnagyobb szigetét már igen régóta lakják, régészeti leleteket tártak fel már a Paleotikum (a korszak Kr. e. 6000-4000-ig tartott) idejéből is. Kr. e. 123-ban Mallorca római uralom alá került, majd a Vandálok, és a Bizánci Birodalom fennhatósága alá tartozott a sziget. A mór uralom, és Aragónia uralma után független is volt, Mallorcai Királyság néven, Spanyolországhoz pedig a 18. század elején került.

Az alábbiakban bemutatjuk Mallorca legjobb üdülőhelyeit, strandjait, kirándulási célpontjait, természeti szépségeit, látnivalóit, és a legfelejthetetlenebb időtöltési lehetőségeket a szigeten. Mindezek térképen is feltüntetésre kerültek Mallorca térkép oldalunkon.

Mallorca

Mallorca (Cala Llombards). Kép: Tommie Hansen/Flickr/Creative Commons

Szállások | Mallorca közlekedés | Alcudia | Cala D'Or | Cala Millor | Cala Sant Vicenc | Deia | El Arenal | Magaluf | Palma de Mallorca | Palma katedrális | Bellver kastély | Arab fürdő | Palma Nova | Platja de Palma | Santa Ponca | Cala Figuera |Es Trenc | Playa de Muro | Sa Calobra | Castell d'Alaro | Sárkánybarlang | Palma-Soller vonatút | Formentor-félsziget | Marineland | Aqualand | További nyaralóhelyek | Hozzászólások

Mallorca szállás

Szállások Mallorcán: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Mallorca szigetén | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Mallorca közlekedés, repülőtéri bejutás

Mallorcára Budapestről a Wizz Air Palma de Mallorcára, 2018-ban június 16.-szeptember 16. között, oda és vissza is szerdánként, szombatonként és vasárnaponként közlekedő repülőjárataival lehet a legolcsóbban, legegyszerűbben eljutni. Vagy akinek közelebb van Pozsony, mint Budapest, onnan is, Ryanairrel. Továbbá, Bécsből is, az Eurowings és Vueling fapados légitársaságokkal. Vagy meg lehet nézni Barcelonából, Madridból, Londonból, Barcelonából induló Ryanair, Vueling, vagy egyéb járatokat is, hogy az átszállással olcsóbban jönne-e ki, illetve ha a Wizz Air időpontjai nem megfelelők. Érdemes egy több légitársaságos keresőt használni ezekhez, erről részletesen olcsó repülőjegy keresési tippek leírásunkban, itt lehet olvasni: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Palma de Mallorca repülőteréről busszal is be lehet utazni. Az 1-es busz Palma de Mallorca fővárosba közlekedik, megállva a város számos pontján. Róla a Placa d'Espanyán leszállva, a távolsági buszpályaudvaron átszállhatunk más buszokra, így eljuthatunk szinte minden településre (az egyes helyek alábbi bemutatásaiban odaírtuk, hogy hova milyen busz megy a buszpályaudvarról). A repülőtéri buszra a viteldíj 5 EUR, a busz 16 percenként jár. A 21-es busz pedig a másik irányba, a reptérről S'Arenalba megy. A jegyár erre is 5 EUR, a busz 30 percenként jár. Vehető retúrjegy is a reptéri buszokra, 8 EUR-ért.

A mallorcai buszok útvonala, menetrendje, és buszos útvonaltervező ITT található, buszos útvonal tervezésére a Google Térkép is használható. Innen letölthető Mallorca busztérképe is, az oldalon a Download pdf-re kattintva. Az alábbiakban, az egyes nyaralóhelyek, nevezetességek, érdekességek leírásánál feltüntetjük, hogy azokra a helyekre milyen buszok és honnan közlekednek. Vannak gyorsabb útvonalak, de vannak kifejezetten lassú, és ritkán járó buszok, több helyre hosszas busszal eljutni.

A Palma de Mallorcán belüli városi, nem pedig távolsági buszokról ugyanakkor ITT kapható információ.

A buszjegyek ára Palma de Mallorcán belül 1,50 EUR, a buszon vehetők. Vásárolható 10 útra gyűjtőjegy, 10 EUR-ért, ez a buszokon nem, hanem külön elárusítóhelyeken, dohányboltokban, EMT-irodákban vehető meg. 5 éven alul ingyenesek a buszok, szülői kísérettel.

A városon kívüli, távolsági buszok ára viszont nem egységes, távolság függvényében van meghatározva, és a sofőrtől vehetők. Egy konkrét út ára is az előző, távolsági buszos linken látható, a vonal számába belekattintva, majd a Fares and hops gombra kattintva. Néhány útvonalon kérhető retúrjegy, 20% kedvezménnyel.

Autóval remekül be lehet járni a szigetet. Palma de Mallorca központtal autóútak indulnak nyugati (Ma-1 út), keleti (Ma-19 és Ma-15 út), valamint északkeleti irányba (Ma-13 út). A sziget bejárásához érdemes autót bérelni - EZEN az oldalon összehasonlíthatók az autóbérlési szolgáltatók ajánlatai, és a legjobb áron lehet autót kölcsönözni.

Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Távolsági busz Mallorcán

Távolsági busz Mallorcán. Kép: pastitio/Flickr/Creative Commons

Alcudia

Alcudia Mallorca egyik fő turista-központja, amely igen jó hírnévnek örvend. Gyermekes családok számára is ideális. Az észak-mallorcai üdülőhely Palma de Mallorcától 40 km-re, a repülőtértől pedig 45 km-re található. A város üdülőterületének 8 km hosszú, fehérhomokos, kék zászlós, talán a sziget legjobbjának számító, bárokkal, éttermekkel, és üzletekkel körülvett, lassan mélyülő tengerpartja (Port d'Alcudia) mellett számos remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt Alcudia.

Az alcudiai Hidropark az aquaparkok szerelmeseit kényeztetheti el. A Hidroparkban a remek csúszdák mellett minigolf, és egyéb "száraz" szórakozási lehetőségek is kipróbálhatók. Belépőjegy 2018-ban 24,90 EUR, 3-11 éves gyermekeknek és 60 éven felülieknek 17,90 EUR, de a jegyet online vásárolva 2 EUR kedvezmény kapható a felnőtt árakból, és 1 EUR kedvezmény a kedvezményes árakból. Nyitva május és október között 10:00-17:00, ezen belül júliusban és augusztusban 18:00-ig. A gyermekek szórakoztatásáról a Playa de Muro strand közelében található El Laberinto, a különleges labirintus-park is gondoskodik.

Alcudia csodálatos óvárosát középkori falak fogják közre, melyek építése 1298-ban kezdődött, és a városfal két középkori kapuja is látható ma még. Az egyébként nagyon zsúfolt óvárosban sétálókat kedves, szűk utcák, és szép épületek varázsolják el, és a számos étterem egyikében remek fogások kóstolhatók. Vasárnaponként, és keddenként az óvárosban jó piac működik, ahol bevásárolhatunk friss olívabogyóból, sajtból, vagy sonkából. Az óvároson kívül római emlékek is vannak: a Pollentia a Kr. e. 70 környékén létesült régi római város maradványa, és egy kis amfiteátrum is látható a várostól 1,5 km-re, a kikötő felé.

Az idillikus, autentikus óváros hangulatával szöges ellentétben áll a nyaralórész, a 2 km-re lévő Port d'Alcudia, amely nyüzsgő és zsúfolt, Mallorca legnépszerűbb családi üdülőhelye.

Eljutás Alcudiába tömegközlekedéssel: 351-es busszal Palma de Mallorcából. További, Alcudiát érintő, a sziget különböző részeire közlekedő buszok: 352, 353, 354, 355, 356A, 356B, 356C, 445, 446, 447, 448, 449, 458. A 351-356A, 445-449 közötti számú, valamint a 458-as buszokkal Alcudia és a tengerparti rész, Platja d'Alcudia / Port d'Alcudia között is közlekedhetünk.

Alcudia, tengerpart

Alcudia strand<6p>

Alcudia, tengerpart. Képek: Fagerjord, Ben Kor/Flickr/Creative Commons

Alcudia

Alcudia óváros kép: mallorcaquality.com

Alcudia környéke

Alcudia remek kiindulópont túrázáshoz, vagy kerékpározáshoz is: például innen 12 km-re van és jól jelölt úton érhető el az S'Albufera Természeti Park. A mocsaras lápvidék több mint 200 madárfaj, kétéltűek, orchideák otthona. Szintén jó kirándulási célpont innen Mallorca egyik legszebb strandja, a Playa Coll Baix. A 3-as túraúton, 6,5 km gyaloglással juthatunk ide. Az út a végén némi hegymászást, ezért rendes cipőt igényel. Romlatlan strand, ahol nincs tömeg (vigyünk magunkkal ételt, és italt is).

Pollenca Alcudiától 12 km-re, északnyugatra található város a Serra de Tramuntana hegylánc lábánál. Vonzó, szépséges, autentikus, tradicionális, mallorcai város, messze a zsúfolt, egykori bájukból már vesztett nyaralóhelyektől. A városban 17-18. századi házak, középkori szűk utcák vannak. 365 lépcső megmászása után érhető el Pollenca temploma (Calvari), ahonnan nagyon szép a kilátás. Többet kell ennél gyalogolni, a Pollenca felett, 333 méter magasan található 14. századi Puig de Maria nevű ősi kolostorhoz. A kb. 45-60 perces túra ide fel az utolsó kilométeren viszonylag meredek, sziklás és csúszós, ne szandálban vagy papucsban induljunk neki. A gyalogút fáradalmait a csodálatos kilátás, és az itt érezhető csend és béke kárpótolja. A kápolna mögötti kávézóban meg is ebédelhetünk. Alcúdiából Pollencába busszal is el lehet jutni: 352-es busz Pollenca Park megállóig, onnan pedig 345-ös busz. Pollencához közel két szép és csendes nyaralóhely, Port de Pollenca, és a lejjebb külön bemutatott Cala Sant Vicenc fekszik.

A Serra de Tramunta hegység gyönyörű, érintetlen természeti kincsekkel, és elképesztő kilátással kápráztatja el az ide kirándulókat. A Serra de Tramuntára sokan csak egyszerűen a földi paradicsom kifejezést használják. Szervezett túrák keretében is bejárható. A nyaralóhelyek közül Alcudiához található legközelebb a Formentor-fok, valamint Mallorca egyik legszebb strandja, a Playa de Muro is (lásd ezeket lejjebb a cikkben, külön részben).

Playa Coll Baix

Playa Coll Baix fotó: a.froese/Flickr/Creative Commons

Cala D'Or

Aki Mallorca keleti partján nyugodtabb, csendesebb, családbarátabb nyaralásra vágyik, az Cala D'ort választhatja. A festői településnek hét öble van, melyekből hat saját stranddal rendelkezik, míg a 7. egy yacht-kikötő, remek éttermekkel. Cala D'Or egész évben csendes, bár a júliusi, és augusztusi hónapokban itt is megjelenhet a tömeg, akiket elvarázsol a strandok szépsége. A védett öblökben elhelyezkedő strandok itt szép fehérhomokosak, de igen kicsik. A legnagyobb strand a Cala D'Or központjában lévő Cala Gran: a kis, szép strand homokos, gyerekeseknek is megfelelő.

Cala D'Or különbözik sok mallorcai üdülőhelytől abban, hogy saját stílusa van. Túl magas épületek építése itt nem engedélyezett, és a legtöbb ház fehér, ibizai stílusban épült, ennek a stílusnak még az újonnan épülő szállodáknak is meg kell felelniük.

Cala D'Or eljutás tömegközlekedéssel: Palma de Mallorcából az 501-es busszal. További, Cala D'ort érintő, más irányokba közlekedő buszok: 425, 441, 448, 449, 453, 456, 507.

Cala D'Orból busszal, hajóval, autóval vagy akár kerékpárral elérhető a Mondrago Természeti Park, amely amellett hogy egy természetvédelmi terület, ahol remek sétákat lehet tenni, két gyönyörű, romlatlan strandja is van (Cala Mondrago, és S'Amador), fehér homokkal, gyönyörű kék tengervízzel. Mallorca egyik legszebb helye, Cala d'Orban nyaralva érdemes ide ellátogatni - de akár távolabbról is.

Cala D'Or

Cala D'Or, Mallorca

Cala d'Or képek: comyper, Gert Mewes

Cala Mondrago, Mallorca

Cala Mondrago kép: Random_fotos/Flickr/Creative Commons

Cala Millor

Cala Millor Mallorca keleti partjának legnagyobb, és első számú üdülőhelye, remek, szép homokos stranddal. Ez Mallorca egyik első üdülő-települése, de jellegtelen, és nem spanyolos. A repülőtértől 70 km-re van. Az első itteni szálloda 1933-ban épült, mára 61 szálloda, és 65 apartman létesült. Számos magas szálloda, üzlet, bár, és szórakozóhely található itt, a keleti parti települések közül Cala Millornak van a legpezsgőbb éjszakai élete. Ugyanakkor családok számára is kiváló hely. A vendégek szórakozásáról golfpályák, és egyéb sportpályák, és több más szórakoztatóipari egység gondoskodik. Cala Millort északról a csendesebb, és nyugodtabb Cala Bona, míg délről Sa Coma határolja.

Eljutás Cala Millorba: Palma de Mallorcából a 412-es busszal. További, Cala Millórt érintő buszok: 441, 445, 447, 448, 451.

Cala Millor

Cala Millor, Mallorca

Cala Millor. Képek: cgt, Giacinto Lo Meo/Flickr/Creative Commons

Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc (Cala San Vincente), Mallorca északkeleti csücskének egyik kisebb üdülőhelye főleg a partot határoló lélegzetelállító sziklák miatt kiemelendő. A tenger, és a napsütés mellett így itt a csodás környezet is élvezhető. Cala Sant Vicenc három kis stranddal, néhány bárral, és étteremmel rendelkezik. Azoknak ideális, akik kifejezetten csendes üdülőhelyet keresnek Mallorcán, gyönyörű természeti környezetben. Túrázóknak jó kiinduló célpont, és a búvárkodási lehetőségek is számottevőek itt. A település a dombvidéken, különböző szintekre épült, így felfelé, lefelé gyaloglás szükséges lehet.

Eljutás busszal: Palma de Mallorcából a 340-essel. Cala Sant Vicenct érintő további buszok: 345, 355

Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc. Képek: paulwoolrich, candi../Flickr/Creative Commons

Deia

A 840 fős lakossággal rendelkező Deia Mallorca egyik legkisebb, ugyanakkor egyik legismertebb települése, számos irodalmár, és zenész lakója miatt. Az idillikus, narancs-, és olajligetekkel határolt, macskaköves utcákkal és festői stranddal rendelkező hegyi falut olyan hírességek keresték fel, mint Laura Riding, Mike Oldfield, Kevin Ayers, Paul Hogarth, vagy Matti Klarwein, az angol költő Robert Gaves is ide költözött, kinek háza Deia egyik népszerű látványossága. A Virgin Records alapítójának, Anglia egyik leggazdagabb emberének, Richard Bransonnak luxusvillája is van Deiában. Deia különösen divatos a gazdagok körében.

Ha Deia környékén vagyunk, mindenképpen érdemes elmenni a tőle, Miramar felé tartva 5 km autózásra lévő Son Marroig kastélymúzeumhoz, és kilátóhoz, ahonnan gyönyörű a kilátás, ez a naplemente élvezetének egyik legjobb helye Európában, és látható innen Mallorca híres lyukas sziklája is.

Deiába Palma de Mallorcából, Platja de Palmából vagy Sóllerből a 210-es busszal lehet eljutni.

Deia

Deia, Mallorca

Deia képek: ekpatterson, michaeljohanbutton/Flickr/Creative Commons

Son Marroig

Deia, Mallorca

Son Marroig, Deiához közel. Képek: Dustpuppy72/Flickr/Creative Commons

El Arenal

El Arenal (vagy S'Arenal néven is látható), a következő bekezdésben bemutatott Magaluf mellett, az éjszakai élet másik központja. Ugyanakkor sokkal nyugodtabb és kevésbé hektikus mint Magaluf. Ahogy Magalufba britek járnak, El Arenal szinte egy "kis Németország", a brit Magaluf német, de valamivel rendezettebb változata, valamint sok holland is itt nyaral. Így főleg fiataloknak ajánlott, akiket nem zavar az erős német jelenlét. El Arenal a sziget nyugati részen, Palma de Mallorcától 13 km-re, a repülőtértől 8 km-re helyezkedik el. Platja de Palma mellett van, azzal már egybeépült. Itt található az Aqualand aquapark is. El Arenal strandja hosszú és széles, homokos.

Palma és S'Arenal között a következő buszok közlekednek: 500, 501, 502, 520, 530. A repülőteret és El Arenalt közvetlenül összeköti a 21-es busz.

El Arenal

El Arenal. Kép: Alf Igel/Flickr/Creative Commons

Magaluf

Magaluf Mallorca délnyugati partján, Palma de Mallorcától 18 km-re található. Vitathatatlanul Mallorca party-fővárosának számít. Rengeteg brit kedvenc nyaralási célpontja, a hírhedt éjszakai élet, mindennapos lerészegedés, a vad partyk, a fiatalok önmagukból kivetkőzésének színhelye - bár a magalufi önkormányzat szeretné ezt a hírnevet megváltoztatni, és Magalufot inkább más célközönség számára vonzóvá tenni. Egy nagy stranddal (Platja de Magaluf), és egy kisebbel (Cala Vinyes) rendelkezik. Fő strandja 900 méter hosszú, finomhomokos, kristálytiszta vizű, hangulatos promenáddal. A fiatalok éjszaka számos szórakozási lehetőség közül választhatnak, bárok, és klubok tucatjai fedezhetők fel, melyek közül sokakat Európa legjobb szórakozóhelyeinek tartanak. A legnagyobb magalufi klub a BCM, híresek még pl. a Banana vagy a Boomerang is. A legtöbb szórakozóhely a Punta Balena dombon, és a főutcán van. Nappali szórakozási lehetőségekben (go-kart, aquapark, (vízi)sportolási lehetőségek, lovaglás) sincs itt hiány.

A magalufi Katmandu Park Spanyolország egyik legjobb vidámparkja, mely egyszerre egy remek és izgalmas vidámpark, valamint egy kisebb aquapark is, a területén 3D és 4D mozi, és minigolf pálya is található. Belépő 2018-ban 27 EUR felnőtteknek, 20 EUR 4-12 éveseknek. Nyitva júliusban és augusztusban 10:00-22:00 (utolsó belépés: 21:00), április-június között, valamint szeptemberben és októberben pedig 10:00-18:00 (utolsó belépés: 17:00).

A Western Water Park Magaluf aquaparkja, kisgyerekeknek, és gyorsabb, és nagyobb, felnőtteknek is izgalmas csúszdákkal. Hétfő és péntek között Magalufból, Palmanovából, Santa Poncából és Paguerából ingyenes aquapark-buszok közlekednek ide, de el lehet jutni menetrend szerinti buszokkal is, Magalufból a 104, 105, 106-ossal, Palmából a 104-essel, 105-össel, Santa Poncából és Peguerából pedig a 104-essel. 2018-ban a belépő 28 EUR, 5-10 éveseknek és 65 éven felülieknek éveseknek 18 EUR, 3-4 éveseknek 10 EUR. Online vásárolva 4 EUR-val olcsóbbak a jegyek. Nyitva május 21. és szeptember között 10:00-17:00-ig, de ezen belül júliusban és augusztusban 18:00-ig. Gokartozni is lehet Magalufban (Karting Magaluf, 22 EUR / 15 perc)

Mindenképp megemlítendő a magalufi Kalóz-show (Pirates Adventure) is, amelyet sokan magalufi nyaralásuk csúcspontjának tartanak. 1980-as nyitása óta mintegy 3 millió látogatót szórakoztatott a gyermekek, és felnőttek számára is nagy élményt szerző, kiváló családi kikapcsolódást nyújtó előadás. A kalóz-show Magaluf egy nagy színházában van, amelyben egy életnagyságú kalózhajó van. A fedélzeten helyet foglalva megkezdődik az interaktív show. Morgan kapitány kalandjait tehetséges artisták, táncosok, és akrobaták mesélik el. Belépő 29,90 EUR-tól, gyerekeknek ingyenes. Szerda, és péntek esténként a felnőttek számára "vágatlan változatot" is előadnak (Pirates Reloaded), ahol csúnya szavak is elhangzanak, és a szereplők is alulöltözöttebbek. Erre 49 EUR-tól vásárolhatók belépők.

Eljutás Magalufba: A palma de mallorcai buszpályaudvarról a 106-os busszal. További, Magalufot érintő buszok: 104, 105, 107.

Magaluf

Magaluf, Mallorca

Magaluf fotók: Francisco Gomes, antoskabar/Flickr/Creative Commons

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca a sziget fővárosa, és egyben legnagyobb városa. 401 ezren lakják, de a közeli elővárosokkal együtt 600 ezres a lakossága. Mallorca lakóinak majdnem fele a városban, és kétharmada a városban és környéken él.

Palmának még két metróvonala is van, bár a metrók csak 2-3 kocsisak, és csak 15-30 percenként járnak, valamint a 2-es vonal inkább elővárosi vonat jellegű. A turisták a metrót nem valószínű, hogy használni fogják, ők könnyen bejárhatják gyalog a város érdekes részeit, vagy felszállhatnak az 50-es, városnéző buszra, amely a város attrakciói, bevásárlóközpontjai és a kikötő között közlekedik. A távolsági buszok végállomása és kiindulópontja a Placa d'Espanyán lévő buszpályaudvar (Estació Intermodal).

Palma de Mallorca izgalmas, pezsgő, ugyanakkor elegáns város, sok látnivalóval. A városban remek éjszakai élet, finom fogásokat kínáló éttermek várják az ide utazókat, számos üzlet, kávézó, és szép terek is vannak. Építészete nagyon érdekes, a régi és új kivételes keveréke, melyet sokan Barcelonához hasonlítanak.

Érdemes tehát egy sétát tenni az az óváros szűk utcáiban, a sétát lehet pl. a katedrálistól kezdeni. Érdemes végigsétálni a főutcán, a Passeig del Born bevásárló-sétálóutcán is. Aki megnézne egy remek, autentikus piacot is, ahol friss és jó minőségű halat, húst, zöldséget és gyümölcsöt szerezhet be, illetve meg akarja kóstolni az igazi helyi ízeket, az pedig a Placa del Olivaron működő Mercat de l'Olivar piac felé vegye az irányt (a piac vasárnaponként zárva, nyitva hétfő-csütörtök 7:00-14:30, péntek 14:30-20:00, szombat 7:00-15:00, vasárnap zárva). Strand az óváros közelében is van, csendesebb strandok viszont a városból kijjebb, Portixol felé, amely után Platja de Palma kezdődik már.

Palma de Mallorca három legismertebb látnivalója a lejjebb külön bemutatott katedrálisa, a Bellver kastély, és az arab fürdő. További érdekességek: a katedrális mellett jelentős egyházi épület az 1281-1317 között épített Sant Francesc bazilika is. Békés, csendes hely a nyüzsgő Palma de Mallorcában. A Sa Llotja is templomnak tűnik.. vagy egy erődnek.. de ebben az 1426-1447 között épült gótikus épületben a középkorban tőzsdeépület, ma kortárs múzeum működik, a belépés ingyenes. Főleg belülről látványos. A Fundació Pilar i Joan Miró a híres katalán művész, Joan Miró 1956-1983 közötti lakóházában és műtermében kialakított múzeum, a mester festményeivel, rajzaival, szobraival. Egész pontosan Cala Majorban, a várostól 4 km-re található, a 104-es busz közlekedik ide. A modern művészet iránt érdeklődőknek mindenképp érdemes megnézni. Egy másik kortárs múzeum az Es Baluard, melyet a kortárs festmények mellett a tetőteraszáról a kikötőre és a katedrálisra nyíló csodás kilátás miatt is nevezetes. És egy harmadik kortárs művészeti múzeum is van, a Museu Fundación Juan March, többek között Picasso, Miró, Gris és Dali munkáival. Ide a belépés ingyenes! A múzeum vasárnaponként zárva.

A Palma Aquarium gyerekekkel kötelező, és valószínűleg a felnőtteknek is tetszeni fognak cápái, valamint halai a Földközi-tenger környékéről, és a trópusi vidékekről. 55 akváriuma közül a 8,5 m mély, 33 m hosszú, 25 m széles cápaakvárium Európa legmélyebbike. Az akvárium nyitvatartása a nyári időszakban 9:30-18:30-ig (utolsó belépés: 17:00). Belépő 2018-ban 22 EUR, 4-12 éveseknek 14 EUR, 4 éven alul ingyenes. A 6 Eurós belépőjegyért igénybe vehető Poble Espanyolról, azaz a miniatűr Spanyolországról, mely Spanyolország építészetét mutatja be kicsiben, ugyanakkor megoszlanak a vélemények. Nyitva 10:00-18:00-ig.

Remek program Palma de Mallorcából a Palma - Soller vonatozás is, erről részletesebben lejjebb, külön részben lehet olvasni. Minden itt bemutatott nevezetesség, a sziget többi érdekes helyével együtt látható Mallorca térképünkön.

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca. Képek: Andrés Nieto Porras, Random_fotos/Flickr/Creative Commons

La Seu / Palma Katedrális - Palma de Mallorca

Palma de Mallorca fő turistalátványossága a hatalmas, gótikus stílusban épült Palma Katedrális, melynek építése 1229-ben kezdődött, de csak 1601-re fejeződött be. A katedrális felújításában Gaudi is részt vett, de csak néhány ötlete került megvalósításra, ugyanis a kivitelezővel való vitája miatt a híres építész kiszállt a felújítási munkálatokból.

Belépőjegy a katedrálisba 6 EUR, belülről az építészet, és a történelem iránt érdeklődőknek érdemes megnézni. A katedrálissal szemben a 14. századi, muszlim Almudaina-palota található.

Palma de Mallorca katedrális kép

Palma Katedrális kép: toomanybeers

Bellver Kastély - Palma de Mallorca

A Bellver Kastély a tengerszint felett 137 méterrel található, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a szigetre. Az egyik Palma de Mallorca melletti dombon álló kastély 1311-ben épült, a 18-19. században, és a 20. század közepén is börtönként működött. A Franco-diktatúra egyik hírhedt börtöne is volt. Remek állapotban van, ránézve nehéz elhinni, hogy már több mint 700 éves. Ma múzeum működik benne.

A Bellver Kastély Palma óvárosától kb. 3 km-re van, az 50-es busszal lehet ide feljutni (vagy aki nem venné igénybe ezt a városnéző buszt, ami teljesen felvisz, az jöhet a 3-as, 20-as, vagy 46-os busszal, Placa Gomila megállóig, ahonnan 20 perc gyaloglás fel a dombra). A belépőjegy 2017-ben 4 EUR, 14-18 éveseknek, és diákoknak 2 EUR, 14 év alatt ingyenes, ill. vasárnaponként mindenkinek ingyenes. Nyitva április-szeptember között hétfőnként 8:30-13:00, kedd-szombat: 8:30-20:00, vasárnap és ünnepnap 10:00-20:00. Október-március között 20:00 helyett 18:00-kor zár.

Bellver kastély

Bellver Kastély kép: mor..

Arab fürdő - Palma de Mallorca

A volt arab fürdő Mallorca fővárosának egyetlen építménye, amely megmaradt a muszlim építészet alkotásaiból. A XI. században, valószínűleg egy muszlim főnemes palotájának részeként épült. Az idők szelét mára csupán a főterem, ahol meleg fürdők voltak, és egy téglalap alakú mellékterem vészelte át, ma már túl sokat így nem lehet látni, negyed óra alatt megnézhető, a 2,5 EUR-s belépőjegy talán megéri. Csak ide nem érdemes eljönni, de a környéken sétálva meglátogatható. Az Arab fürdő a Cán Fontirroig kertjeiben, a Can Serra 7. szám alatt található.

Arab fürdő, Mallorca

Arab fürdő kép: yassetemadi

Palma Nova

Palma Nova (Palmanova) Mallorca egyik első tömegturizmus-célpontja, 15 km-re nyugatra található Palma de Mallorcától. Ma főleg a britek kedvenc helye. A település az 1960-as években épült, a csodálatos, fehérhomokos, kristálytiszta vizű tengerpart köré. Szépségéhez a közeli hegyek is hozzátesznek. Három strandja van, és a szórakozási, és időtöltési lehetőségek is megszámlálhatatlanok. Egy remek, gyönyörű 54 lyukas minigolfpályája is van (Golf Fantasia). Magaluf mellett található, amely Mallorca éjszakai életének a központjának számít, de Palma Novában is számos fiatal nyaral, ugyanakkor Magalufnál relatív csendesebb, kevésbé zsúfolt célpontnak számít. Így tehát jó célpont lehet olyanoknak, akik nem szeretnének Magalufban lakni, csendesebb helyre vágynak, de mégis közel szeretnének lennie egy bulis helyszínhez, esténként oda átruccanni.

Eljutás Palma Novába: Palma de Mallorcából a 106-os busszal. További, Palma Novát érintő buszok: 104, 105, 107.

Palma Nova

Palma Nova kép: mallorcaquality.com

Platja de Palma / Playa de Palma

Platja de Palma a palmai öböl nagy, és jól ismert üdülőhelye. Palma de Mallorcától 10 km-re, míg Mallorca nemzetközi repülőterétől csupán 2 kilométerre fekszik. Sok étterme, üzlete, és élettel teli éjszakai élete van. A tengerpart mentén számos sportolási, és szórakozási lehetőség van, de Palma de Mallorca is közel van, így a Platja de Palmán való nyaraláskor könnyen megtekinthetők a főváros nevezetességei. Playa de Palma rendkívül népszerű a fiatalok, és főleg a német fiatalok körében, akik szórakozását számos éjszakai üdülőhely is szolgálja. Igen sok ember üdül itt nyaranta, így ez a rész nem a családi üdülés színhelye, de a bulizásra, és tömegre vágyó fiatalok kedvenc helye lehet.

Platja de Palma eljutás: Közvetlenül a repülőtérről a 21-es busszal.

Playa de Palma

Playa de Palma fotó: mallorcaquality.com

Santa Ponca / Santa Ponsa

A Palma Nova, és Peguera között található Santa Ponsa a nagy öböl, a Platja de Santa Ponca köré épült, ezen felül két, stranddal rendelkező öböl található itt. Szép, lassan mélyülő homokos parttal rendelkezik. Fő strandja 1,3 km hosszú, és 100 méter széles, tehát nagyon sok hely van a törülközőknek. Palma Novához, és Magalufhoz hasonlóan igen népszerű mallorcai célpontnak számít, de családoknak ideális. Ugyan kiépült hely, de annyira magas épületek itt nincsenek.

Két golfpálya is van Santa Ponsán. A gyerekek, és az egész család számára pedig remek kikapcsolódást nyújt a Jungle Park zipline (drótkötélpálya). Három nehézségi szinttel rendelkezik, így kisebbek és nagyobbak, valamint adrenalinfüggő felnőttek számára is ideális (jegyár 2018-ban 18 EUR, nyitvatartás a nyári időszakban: hétfőnként zárva, kedd-vasárnap nyitva 10:00-18:30, utolsó belépés 17:00)

Eljutás: Palma de Mallorcából a 102-es (vagy inkább a 104-es, Santa Poncai címtől függően) busszal.

Santa Ponsa

Santa Ponsa kép: mallorcaquality.com

Cala Figuera

A Mallorca délkeleti részén, Cala d'Ortól 16 km-re nyugatra fekvő festői, tradicionális halászfalu csodálatos kirándulási célpontnak számít. Romantikus kikötőjébe ma is érkeznek a halászhajók, valamint luxusjachtok is állnak. Itt nincs strand (a legközelebbi a 4 km-re lévő Cala Santanyi), de a falu megkapó atmoszférája miatt érdemes lehet ide kirándulni. A strand hiánya miatt turizmus szempontjából szinte érintetlen hely.

Eljutás: Palma de Mallorcából vagy Cala D'Orból Santanyiig 501-es busszal, majd onnan az 503-as busszal.

Cala Figuera

Cala Figuera, Mallorca

Cala Figuera. Képek: PacoQT, nrenault/Flickr/Creative Commons

Es Trenc

Campostól 14 km-re délre, Cala D'Ortól 41 km-re nyugatra található Mallorca egyik legszebb strandja a 6 km hosszú Es Trenc. Nem kiépített, természetes, dűnés, lassan mélyülő, karibi hangulatú strand. A fehér homok és a kék különböző árnyalatiban pompázó tengervíz gyönyörű elegyet alkot. A kék és a fehér mellett a zöld szín is jelen van, a strandot körülvevő fenyőknek köszönhetően. A strand híres szépségéről, ezért a nyári főszezonban különösen zsúfolt is. Családok körében különösen népszerű, azonban ha aki gyerekkel jön, figyeljen rá, hogy a dűnék közötti rész szexuálisan aktív, valamint a strandon naturisták is vannak.

Érdemes korán érkezni, így lehet ingyen parkolóhelyet is találni a Ses Covetes oldalon, egyébként a fizetős részen a parkolás 6 EUR egy napra. Tömegközlekedéssel Palmából, az 530-as busszal lehet eljutni, de a nyári szezonban csak 2 busz van reggel, és egy vissza délután.

Es Trenc

Es Trenc, Mallorca

Es Trenc. Képek: Carlos Espejo, Joe Joe/Flickr/Creative Commons

Playa de Muro

A Playa de Muro az előbbi Es Trenc mellett, Mallorca egy másik gyönyörű strandja. Alcudia központjától 12 km-re található, az S'Albufera után, megközelíthető a 352-es busszal is Alcúdiából. A 6 km hosszú, fehérhomokos, tiszta, kék zászlós strandon meleg, kristálytiszta vízben fürödhetünk, és általában csendesebb, kevésbé zsúfolt mint Alcudia strandjai. A víz itt nagyon lassan mélyül, ezért gyerekekkel is ideális, és családok körében népszerű, ugyanakkor nagy hullámok lehetnek ezen a strandon. Többen Európa egyik legjobb strandjának tartják. A nyugati, Alcudiához közeli rész kiépítettebb, az Es Comu nevű rész, a strand keleti végében a leginkább háborítatlan, ahol homokdűnék is vannak.

Playa de Muro

Playa de Muro, Mallorca

Playa de Muro. Képek: Morfheos, topviajar/Flickr/Creative Commons

Sa Calobra

Sa Calobra egy népszerű, gyönyörű öböl, Mallorca egyik legszebb természeti képződménye. Félelmetes szerpentinen, vagy Port de Sollerből hajón érhető el. Az ide való utazás legalább olyan nagy élményt nyújt, mint maga a lenyűgöző szépségű Sa Calobra, az akár a lenyűgöző szerpentineken, akár hajón, csodálatos öblöket látva történik. A kristálytiszta tengervíz 3-400 méteres sziklákkal van körbevéve.

Sa Calobra

Sa Calobra

Sa Calobra

Sa Calobra képek: jacobo.portillo, qk_monga (3.)

Castell d'Alaro

A romos várhoz vezető népszerű túra után a tengerszint feletti 800 méteres magasságból fantasztikus 360°-os panoráma-kilátás nyílik a tengerre, és a hegyekre. Az ide való séta az egyik legnépszerűbb mallorcai kirándulásnak számít. A vár romjai a 15. századból származnak. A túra Alaro településéről kb. 2 órát vesz igénybe, de ez attól is függ, hogy ki hányszor pihen meg megcsodálni a csodás panorámát. Vagy el lehet menni az Es Verger étteremig, ahova Alarótól egy kissé hátborzongató autóúton lehet jutni. Onnan pedig egy óra gyalog a csúcs, és előtte a remek étteremben meg is ebédelhetünk.

Castell d'Alaro

Cuevas de Drach / Sárkánybarlang

Mallorcán számos szép cseppkőbarlang található, amelyek közül a Cuevas de Drach barlangot, azaz a Sárkánybarlangot emeltük ki. A Porto Cristotól 1,5 km-re, délre található híres barlangban megcsodálható a Martel tó, ami a világ egyik legnagyobb földalatti tava - 177 méter hosszú, és 40 méter széles. A tavon csónakázni is lehet, és közben nézni a cseppköveket, a természet egyedi csodáit. Az egész évben látogatható cseppkőbarlang szépségét még csodálatosabbá teszi a fantasztikus kivilágítás. A túra részeként élő klasszikus zene is szól, melyet a zenészek a földalatti tavon úszó csónakon adnak elő. A Sárkánybarlang hűvös levegője felüdülést jelenthet a forró nyári napokon.

A belépő ára 15 Euró, 3-12 éveseknek 8 Euró (2018-as árakon), de az élmény felbecsülhetetlen. Túrák óránként indulnak 10:00-17:00 között (még 17:00-kor is egy), de a sorbaállás miatt előbb érkezzünk. November 1. és március 15. között azonban csak 10:45, 12:00, 14:00 és 15:30 a túrák időpontja.

Van egy másik szép és érdekes cseppkőbarlang is Mallorcán, a Mallorca keleti részén, Cala Milortól 16 km-re északkeletre, Canyamelhez közel elhelyezkedő Cuevas de Arta. Hasonlóan szép mint a sárkánybarlang, de kevesebben látogatják, mivel jobban kiesik, és kevésbé híres. Ide a belépő 2018-ban 15 EUR, 7-12 éveseknek 7 EUR, 7 éven alul ingyenes. A belépőjegy egy 45 perces hajótúrát foglal magában a barlangban. Nyitva április-június és október 10:00-18:00, július-szeptember 10:00-19:00, november-március 10:00-17:00.

Sárkánybarlang, Mallorca

Mallorca, Sárkánybarlang

Sárkánybarlang. Képek: john worsley uk, harry-m/Flickr/Creative Commons

Cuevas de Arta

Cuevas de Arta. Kép: Fotero/Flickr/Creative Commons

Palma - Soller vonatút

Bár Soller önmagában is igen szép, a fő élmény az odajutás: a kis nosztalgiavonat hegyeken, völgyeken, és 13 alagúton megy át, gyönyörű kilátás, és nagy élmény várja az utazókat. A vonat (Ferrocarril de Sóller) a Placa de Espana állomásról indul, amely 10 perc gyaloglásra található Palma de Mallorca óvárosától. A jegyár 2018-ban 18 Euró, retúr 25 Euró (3-6 éveseknek féláron), a menetidő 1 óra, a menetrend itt megtekinthető.

Sollerben megcsodálhatjuk az igazi Mallorcát, távol a turisták nyüzsgésétől. A városkában járva fantasztikus élményben lehet része az utazónak, sok, ma is látható épület a 14. századból való. A művészet iránt érdeklődőknek érdemes ellátogatni a Can Prunera Museu Modernista múzeumba (Carrer de Sa Lluna, 86-90), melyben egy 20. század elején itt élt vagyonos család fényűző otthonát, valamint katalán modernista műalkotásokat lehet megtekinteni.

Sollerben megint vonatra (pontosabban villamosra) szállhatunk: a Soller-Port de Soller út szintén érdekes, és Port de Soller egy nagyon szép, hangulatos, meglehetősen franciás hangulatú üdülőhely, ha már Sollerben vagyunk, érdemes azt is megnézni (további 7 EUR a vonatjegy ára egy irányban, vehető kombinált jegy Palma-Soller-Port de Soller-Soller-Palma útvonalon 32 EUR-ért).

Soller felett fekszik Fornalutx, Mallorca, sőt, Spanyolország egyik legszebb falva. A falu lépcsős utcáin virágokkal díszített kőházak között sétálhatunk, és szép kilátásban gyönyörködhetünk a solleri öbölre.

Egy másik remek kirándulási lehetőség Sollerból Ecovinyassa, a békés és szép narancs- és citromültetvény, ahol meg is kóstolhatók a finom organikus gyümölcsök (foglalás kötelező).

A Port de Sollerből hajóval, vagy Escorcából egy kifejezetten nehéz és veszélyes túraútvonalon elérhető Torrent de Pareis, Európa második legnagyobb kanyonja is egy felejthetetlen kirándulás. A hajó- és gyalogút a Sa Calobra strandhoz érkezik (lásd feljebb).

Soller, Mallorca

Palma-Soller vonat

Palma-Soller vonat képek: Edgar Jansen/Flickr/Creative Commons

Port de Soller

Port de Soller. Kép: peve.de, Xoxe Garcia/Flickr/Creative Commons

Fornalutx

Fornalutx

Fornalutx. Képek: peve.de, Xoxe Garcia/Flickr/Creative Commons

Torrent de Palais

Torrent de Palais. Kép: Mikael F/Flickr/Creative Commons

Formentor-félsziget, Formentor-fok, Világítótorony

A Formentor-félsziget Mallorca északkeleti partjánál található. A világítótoronyhoz egy 20 km-es vadregényes, és egyben veszélyesnek mondható, nem túl könnyű, nem a tapasztatlan autósok számára ajánlható út vezet. Az út, és a kilátás innen lenyűgöző. Szervezett túra keretében is megtekinthető. A világítótoronytól is csodás a kilátás, de előtte a Mirador de Colomer kilátótól még lenyűgözőbb. Fontos információ, hogy többen is beszámoltak arról, hogy feltörték az autójukat miután leparkoltak valahol a Formentor-foknál.

Formentor, Mallorca

Formentor világítótorony

Formentor-fok

Formentor képek: rheinland1977, weesam2010, Vaidas M/Flickr/Creative Commons

Marineland

A mallorcai Marineland az első, és egyik legjobb delfinárium Spanyolországban. A park fő attrakciójának a delfinshowk számítanak, de rendkívül szórakoztató papagájshowkat is megtekinthetnek itt az érdeklődők. Cápák, pingvinek, és számos tengeri hal is van e csodálatos helyen. A hüllőházban pedig boákat, anakondákat, és pitonokat csodálhatunk.

Az odajutás nagyon könnyű: Palma de Mallorcából, Magalufból, Palma Novából a a 104-es, 106-os, és 107-es busz érinti a Marinelandot. 2018-as árakon a felnőtt jegy 25 EUR, 65 éven felül 16 EUR, 110-140 cm-es magasság között 15 EUR, 90-110 cm között 10 EUR, de online 4-5 EUR-val olcsóbb jegyek vehetők. Nyitvatartás március 19.-október 31.-ig minden nap 9:30-17:30 (júliusban és augusztusban 18:00-ig)

Marineland, Mallorca

Marineland kép: Virtual Dietmar

Aqualand / Aquacity

Európa egyik legnagyobb és legjobb aquaparkja, rengeteg, különböző nehézségű, gyorsaságú, és "félelemkeltési fokú" csúszdával, és 16 medencével, a gyerekek számára külön részekkel. Sajnos az attrakciókhoz sokat kell sorbaállni, ahogy az éttermekhez is.

A felnőtt jegy 28 EUR, 5-10 éves kor között, valamint 65 éven felülieknek 19 EUR, 3-4 éveseknek pedig 10 EUR (2018-as árak), azonban online 4 EUR-val olcsóbb jegyek vehetők. Az aquapark május 7.-szeptember vége között tart nyitva, 10:00-17:00 (júliusban és augusztusban 18:00-ig). Palma városából a 23-as busszal lehet eljutni ide. Az aquapark El Arenalhoz közel található.

Aqualand Mallorca

Aqualand kép: luz2000

További nyaralóhelyek, röviden

Cala Bona a nagyobb Cala Millor mellett helyezkedik el. De annál sokkal csendesebb, exkluzívabb hely, családoknak kifejezetten ideális kis halászfalu. Persze nem is kínál annyi programlehetőséget, mint a legnagyobb üdülési célpontok. Mindenesetre, ha egy nagyobb település szolgáltatásaira vágynánk, mindössze 15-20 perc átsétálni Cala Millorba.

Cala Major (Cala Mayor) Palma de Mallorcától nyugatra található, mára már azzal összeépült üdülőhely. Ez volt Mallorca első nyaralóhelye, ma már főleg csak a spanyolok körében kedvelt. Cala Major strandja van az egyik legközelebb a fővároshoz. A homokos, kék zászlós, jól felszerelt strand elég kicsi, és Palma de Mallorcához való közelségének köszönhetően zsúfolt.

Cala Ratjada Mallorca legkeletibb pontján, elég kieső helyen van. A németek körében kedvelt hely, itt szinte csak velük találkozhatunk. Vízisportolási lehetőségeket, szórakozóhelyeket, szépséges, de zsúfolt finomhomokos strandokat kínál. A legközelebbi kirándulási lehetőség a rövid gyaloglással elérhető Capdepera világítótorony, és érdemes ellátogatni a szép Capdepera és Arta településekre is innen.

Camp de Mar Palma de Mallorcától 26 km-re lévő, gyönyörű természeti környezetben lévő csendes, békés üdülőhely. Ide nem nagyon szerveznek utakat az utazási irodák, főleg egyéni utazók látogatják, és több hírességnek is van villája ezen a szép helyen. Kis, exkluzív, drágább nyaralótelepülés.

C'An Picafort Alcudiától délre lévő kis üdülőhely, a Playa de Muro strand mellett. Szép strandja mentén széles tengerparti sétány húzódik. C'an Picafort kikötőjéből pedig hajókirándulások indulnak. Több bár, és 1-2 szórakozóhely szolgálja az esti kikapcsolódást.

Ciudad Jardin a fővárostól keletre lévő kisebb, és az egyik első üdülőhely. A repülőtérhez nagyon közel található. Fehérhomokos, hosszú, lassan mélyülő strandja kevésbé zsúfolt, mint a szomszédos Playa de Palmáé. A tengerparti promenádon elérhető Palma de Mallorca és Platja de Palma. Ideális hely azoknak, akik a fővároshoz, és a repülőtérhez közel szeretnének nyaralni.

Colonia de Sant Pere Alcudától 30 km-re, C'An Picaforttól 17 km-re helyezkedik el, a környék egyik legautentikusabb, legháborítatlanabb, legcsendesebb, legbékésebb, legkevésbé kiépült nyaralórésze. Kis homokos strandja van, több étterem, bár, és boltok szolgálják az itt nyaralók kikapcsolódását.

Colonia de Sant Jordi a sziget déli részén, Campos településtől 14 km-re lévő hely, az egyik legközelebbi település a csodálatos Es Trenc strandhoz, és azon kívül is több romlatlan szépséges partszakaszhoz. A Cabrera Nemzeti Park közelsége miatt is kiemelendő, a gyönyörű természeti szépségeket nyújtó, romlatlan szigetre Colonia Sant Jordiból hajókirándulás keretében látogathatunk el. Colonia de Sant Jordi maga egy kisebb, csendesebb, nem túlépített település. Colonia Sant Jorditól délre gyönyörű a hosszú Platja d'es Carbo strand.

Platja d'Es Carbo

Platja d'es Carbo. Kép: moarplease/Flickr/Creative Commons

Illetes (Illetas) Palma de Mallorcától 9 km-re délnyugatra lévő, szépséges kis üdülőhely, az egyik legkellemesebb célpont a főváros közelében. Drágább, exkluzívabb hely. Strandja a környéken az egyik legszebb, egy védett öbölben lévő, sziklákkal határolt, kis, homokos part, 2 beach clubbal.

Peguera (Paguera) Mallorca délnyugati partján helyezkedik el, Camp de Martól 3 km-re, Palma de Mallorcától 23 km-re, keletre. Kis, viszonylag csendesebb, a németek körében kedvelt üdülőhely, homokos, nagyon széles stranddal.

Port d'Andratx, a gyönyörű halászfalu egy drágább, exkluzívabb, hírességek, milliomosok által is szívesen látogatott üdülőhely a sziget déli részén, annak egyik legnyugatibb öblében. Nagyobb saját strandja nincs, a jobb strandokhoz kicsit utazni kell.

Portals Nous Palma de Mallorcától 10 km-re nyugatra elhelyezkedő, főleg magánszállásokat, villákat, csak kevés hotelt kínáló üdülőrész, kis stranddal.

Portixol a fővárostól keletre lévő legközelebbi nyaralóhely, és fürdési lehetőség, a fővárosból akár gyalog is eljuthatunk ide a tengerparti sétányon keresztül. Strandja kevésbé zsúfolt, mint a Platja de Palma részen lévők. Nem a legszebb, de Palma de Mallorcához nagyon közeli partszakasz.

Porto Colom (Portocolom) máig egy kis, nyugodt halászfalu a Mallorca keleti partján, nem egy tömegturizmus célpont. Lassan mélyülő, gyerekes családok számára is ideális homokos strandon lehet napozni és strandolni.

Porto Cristo (Portocristo) a sziget keleti részének korábbi legjelentősebb nyaralóhelye volt, mára családi nyaralóhellyé vált. Otthona a sárkánybarlangnak, és a közelben, Sa Cománál egy állatkert is van (Safari-Zoo Mallorca).

Sa Coma népszerű családi üdülőhely, Mallorca északkeleti részén, Cala Millortól délre. A csendes, nyugodt Sa Comának gyönyörű homokos strandja van.

Sa Coma

Sa Coma. Kép: Reinhard Schuldt/Flickr/Creative Commons

Sant Elm (Sant Elmo) Mallorca nyugati pontján, a San Dragonera Nemzeti Park szigetével szemben, a Tamuntana hegy lábánál, gyönyörű természeti környezetben helyezkedik el. Egy másik lakatlan sziget, a Pantaleu nagyon közel található a parthoz. Csendes, nyugodt üdülőhely, szép stranddal, melynek egyik része homokos, másik része kavicsos.

Ses Covetes nagyon kicsi, békés üdülőhely a sziget délkeleti részén, nagyon közel az Es Trenc strandhoz.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

tök szuper
#1 - kitti - 2008.04.15. - 20:04
Nagyon szép, és nagyon jó helynek tűnik, én is ide fogok költözni 23-24 éves koromban. Nagyon nem tetszik magyarország.
#2 - Jansik Mihály - 2008.04.20. - 12:22
Nagyon szép hely Mallorca.
én nyáron ide megyek... már alig várom.
Magyarország nekem sem tetszik!
#3 - én - 2008.04.20. - 12:33
Tud nekem valaki abban segí­teni, hogy a magyarokat hogy fogadják, és milyen munkalehetőségek vannak? Meglehet kint élni, 1 gyerekkel?
#4 - Kellner Katalin - 2008.04.22. - 11:28
én voltam már Mallorcán, csodás, és a bulik is jók! :) Persze Spanyolország se a kánaán, és nem szép ilyet mondani, de ami itt felvetődött: sajnos én is egyre inkább nem szeretem Magyarországot. :( és nem azért, mert csúnya lenne, vagy nem érezném az otthonomnak, de egyre "viccesebb" dolgok történnek itt.. Katalin: fontos, hogy tudj spanyolul. Vendéglátóiparban úgy tudom, hogy van munka, sok lány csoporttársam dolgozott Spanyolországban (bár nem Mallorcán). Vannak ügynökségek, ahol lehet informálódni. Az iranyspanyolorszag.com pl. spanyolországi munkalehetőségekkel foglalkozik, régen én is gondolkoztam ilyenen, ott kérdezhetsz.
#5 - Ace - 2008.04.24. - 18:25
Valóban gyönyörű ez az ország, már ötször jártam különböző tájain, de mindig lenyűgözött.
Sajnos sok más európai országban jobb lehetőségek vannak, mint itthon.
#6 - Maksaeva - 2008.05.03. - 16:57
Tavaly nyáron volt szerencsém Mallorcán tölteni egy csodás hetet.Cala d or -ban voltunk egy 3 csillagos szállodában.Megnéztük a sziget nevezetes helyeit egy fantasztikusan kedves , okos intelligens magyar idegenvezető lány segitségével.Nagyon tetszett minden,ha lehetne minden évben ott nyaralnék.Nyugalom,béke szigete,és a kedves embereké.A táj gyönyörű ! Aki teheti menjen oda,mindenkinek olyan kellemes pihenést kivánok amilyenben nekem volt részem !
#7 - Zsuzsa - 2008.05.12. - 22:48
Figyeljetek!
Lehet hogy 14 vagyok de volt szerencsém hogy Mallorcán töltsek három hetet..:)A legszebb hetek voltak:)Ha tehetném(és én választanék)oda születnék..gyönyörű hely.bevallom magával ragadott:)Lehet gáz de már az indulás elött 3 nappal bőgtem:(
Szóval elhihetitek,aki odautazik nyáron az tuti nem csalódik majd!!:DKellemes pihenést,sok élményt:D
Ui.:Télleg vicc ami Magyarországon van!!:@
#8 - Liza - 2008.05.13. - 20:33
Mallorcára 1 hét nyaralás nem elég.De talán 2 hét se.én egy hétig voltam,de a negyedét se láttam Mallorcából.Ezt látni kell.Mallorcát látni és meghalni.:))
#9 - Sumák - 2008.06.26. - 14:38
A legszebb,a legnyugodtabb tengerparti helyet keresem Mallorcán.Ki tud ajánlani pontos Hotelt?
#10 - Ági - 2008.06.30. - 00:59
El Arenalba megyunk nyaron ket hetre. Aki volt ott nyaralni, tudna meselni hogy milyen volt? Nem tul zsufolt?
#11 - KCS - 2008.06.30. - 15:41
Mi szeptemberben megyünk Mallorcára, tud valaki ajánlani magyar idegenvezetőt? és mit érdemes feltétlenül megnézni?
Köszi előre is
#12 - Viol - 2008.07.01. - 11:52
Most jöttünk haza Mallrcáról!Csodálatosan szép minden,kár hogy nem oda születtünk.Egy dolog nem tetszett,hogy a magyar idegenvezető a fakultativ programokat,lényegesen drágábban adta,mint azt a programszervező irodákban.3 főnél ez igen jelentős összeg!!4 programért 3 személynek 540 eurot fizettem!!
#13 - Szabó Emese - 2008.07.04. - 14:35
én 1szer voltam ezen
a szigeten és sokkal szebb minden más
szigetnél.
Ha vissza mennék boldogan meg csókolhatna
Raffael Nadál.
#14 - Mészáros Szilvi - 2008.07.04. - 20:14
Mallorca a világ egyik legszebb szigete. Aki teheti látogasson el és tapasztalja meg ennek a helynek a természeti és nyugalmi szépségét. Ez az a hely, ahol lehet pihenni, nevetni, és boldognak lenni.Mindent amit látsz, megtapasztalsz, a szí­vedbe zárod, soha el nem tudod felejteni. Egyszerűen varázslatos.
#15 - Németh Piroska - 2008.07.14. - 21:30
Mallorcára megyek a nyaralómba....hehehe...:)
#16 - Kovács éva - 2008.07.24. - 15:41
Mi is ide megyunk nyaralni es biztos szep hely,de ne feledjuk,hogy Magyarorszag is gyonyoru es szivesen vitatkoznek azokkal,akik az ellenkezojet mondjak!
#17 - Gabor - 2008.07.27. - 14:03
Sziasztok !

#17-Gabor szerintem ne akarj vitatkozni,ha mész láttni fogod milyen sziget !

Mi tegnap jöttünk haza Mallorcaról sajnos ! Ez a sziget eszméletlen gyönyörü !
#18 - Miguel - 2008.08.01. - 11:41
Sziasztok! Nem voltam még Mallorca-n, de ha minden igaz hamarosan dolgozni fogok. Már alig várom. Rengeteg külföldi országot láttam már, de képekből í­télve egyszerűen meseszép. Ha bejön a munka tuti nem jövünk haza. FULL EXTRA. :)
#19 - Held Anita - 2008.08.07. - 21:23
Kedves éva!

Nem a te nyaralód ég? Hahaha...
#20 - éva Kovács - 2008.08.12. - 18:41
Sziasztok!Mallorca-Ibiza hajóútról szeretnék infokat kapni.Ha vki tud í­rjon. Köszi Z
#21 - Zoltán - 2008.08.15. - 14:57
üdv Mindenkinek.

Mi a párommal és a 4 hónapos kislányunkkal látogattuk meg Mallorcát....

Gyönyörű sziget,nekem elhihetitek!

...hiszen a lányom jövő héten lesz 8 hónapos, és még mindí­g itt vagyunk!!!
:))

nem is szándékozunk hazamenni.

üdv.
Gábor
#22 - danog - 2008.08.15. - 16:45
Szia Zoli.

Mallorcáról Ibizára van egy pár lehetőség hajózni.
Itt van egy-két itteni hajózási vállalat:
ACCIONA http://www.trasmediterranea.es
BALEARIA http://www.balearia.com/

van még egy az ISCOMAR,de nekik innen Palma-ról,csak Valencia irányába megy hajójuk.

ISCOMAR http://www.iscomar.com
#23 - danog - 2008.08.15. - 21:38
Cala D or-ba mennék a barátommal októberben.Milyen minőségű ott a strand?lehet onnan is fakuktativ programok keretében a sziget 1-2 helyére eljutni?köszi
#24 - vail - 2008.08.26. - 16:10
Most olvastam, az irásaitokat,mi ma este indulunk egy hétre,már nagyon izgulok milyen lesz!! ha visszajöttünk majd beszámolok!!Sziasztok!!!
#25 - fiixauto@invitel.hu - 2008.08.28. - 12:47
AZ en csaladom is most utzik mallorcara
es nagyon orulok neki hogy eljutnak erre a
gyonyoru szigetre


Margit esImre Ermihalyfalvarol
#26 - Csongradi Margit - 2008.09.11. - 15:56
Sziasztok!
Sok magyar él Mallorcán?Segí­tőkészek egymással? Ha egyedül megyek, meg lehet élni egy fizetésből a kislányommal együtt? Mennyibe kerül egy albérlet? Légyszi valaki válaszoljon aki többet tud!
Köszi!!
#27 - Kellner KAtalin - 2008.10.20. - 19:03
Szeretnek kimenni mallorcara dolgozni es jo lenne,ha valaki tudna nekem ebben egy-ket dolgot segiteni,persze nem ingyen kerem!
#28 - arni - 2008.10.28. - 22:20
Mindenkinek akit érdekel!
Most voltam kint először Mallorcán a lányommal és láttam a csodás tengert. Nekem minden ujdonság volt. Legszí­vesebben oda mennék lakni. Bejártuk a szigetet bérelt kocsival, de lehet, hogy jövőre is megyek a Barátnőmmel. Engem nagyon megfogott, bár az üdülőben csak a tömegekben érkező németek, helyiek stb. számí­tottak. Ez egy közös rendezvényből derült ki. Mivel én is emberekkel foglalkozom és többek között üdüléssel is, de én nem í­gy csinálnám a rendezvényeket. Ugyanis köszöntöttek mindenkit csak a magyarokat nem, ami igen rosszul esett. Ezen kí­vül más kifogásaim is voltak. Igaz mi csak kb. 7-en voltunk ott abban a szállodásban. üdvözlettel: Emily
#29 - Acs Lászlóné - 2008.11.26. - 16:21
sziasztok
mi a párommal nagyban szervezükk a júniusi esküvőnket és már most azon gondolkodunk, hogy hova mennjünk nászútra, Mallorca, Ibiza, és Ciprus van a kalapban még, de legfőképpen mallorca érdekel. valami jó utazási irodát tudnátok ajánlani? illetve melyik településre, szálllodába érdemes menni?
#30 - reni - 2009.01.16. - 10:37
Juniusban utazunk Mallorcára nyaralni. Sokat hallottam már a sziget szépségéről. Lehetőségem lesz megcsodálni. Most készüök fel, hogy mit nézzünk meg és milyen kirándulásokat tegyünk. A képeket látva nagyon szép sziget.
De - az előttem szólókhoz - a világon csodálatosabbnál csodálatosabb helyek vannak. Ebben hazánk is beletartózik. én bí­zok előbb-utóbb jobbá vállik a politikai helyzet és nem vágyodnak el fiatalaink....Itt is megtalálják a megfelelő és kiteljesedő álláslehetőséget.
Visszatérve, ha valaki javasolni tud olyan helyet, amit érdemes megnézni: kérem í­rja meg. (az elérhetőségét is.
Köszönettel Mária
#31 - H. Mária - 2009.02.11. - 20:32
Szerintetek március vége felé már lehet fürödni a tengerben Mallorkán, vagy ha valaki fürödni akar, akkor csak júniusban menjen legkorábban?
#32 - Márti - 2009.02.19. - 14:18
Kedves Márti és Többiek!

Márciusban még nem túl meleg a tenger, de ha bí­rod a hideget:)) Júniusban már simán. Mallorca valóban gyönyörű hely, csakúgy repül az idő ott.
Magyarország pedig szintén gyönyörű!Elnézést, ha kiábrándí­tok néhány embert, de máshol is történnek "vicces dolgok" , sőt, még viccesebbek is. Ajánlom a külpolitika részletes tanulmányozását!
Szép Napot!
#33 - Nonó - 2009.02.27. - 17:09
Nonó!
Köszönöm a válaszodat! Változott a menetrend 04.21-04.28-ig leszünk Mallorkán.
A Beverly Playa Hotelben lesz a szállásunk, ha valaki tud róla információt szí­vesen fogadom.
én is sok helyen jártam már, de Magyarország, az Magyarország, én végleg nem költöznék el sehová sem. Egy-két hétig jól érzem magam tulajdonképpen mindenhol, de utána már vágyom haza.
#34 - Márti - 2009.02.28. - 10:03
en itt lakom mallorcan,el arenalban mar 2 eve es semmi penzert nem mennek vissza magyarba.az ottani helyzet innen kintrol nezve is NAGYON siralmas,hat meg ha tt kene elni.miert van az hogy az orszag helyzete nemhogy javulna hanem jelentosen romlik??ez jo lesz igy az embereknek.csak azt latom a tvben hogy a partok egymassal hadakoznak mindenki a penzert es nagy ivbe tesznek arra hogy az orszaguk annyira el van adosodva hogy kolcsont sem kapnak mar.mi ez gyerekek.alljatok mar a labatokra odafent aztan vonuljon ki mindenki onkent a parlamentbol MERT EZ MAR CSAK BOHOCKODAS.
#35 - eszter - 2009.03.04. - 16:30
Gépkocsit szeretnénk bérelni nyáron Mallorcán, El Arenálba megyünk. Tudnátok tájékoztatni az árakról, hol érdemes bérelni, ill. kell-e valamire különöseben figyelnünk?!
Köszi: Kati
#36 - Bondár Katalin - 2009.03.05. - 15:15
Eszter!

Szerintem sehol sincs kolbászból a kerí­tés.
és az én tudomásom szerint világgazdasági válság van, tehát nemcsak Magyarországon (nem magyarban) van probléma. Más országok gazdasági helyzetét is figyelemmel kellene kí­sérni. Egyébként a magyar minden helyzetben magyar, nemcsak akkor, amikor jó helyzetben van. Az én férjem 5 évig dolgozott Németországban, de egy pillanatra sem jutott eszébe az, hogy ott telepedjen le. Ez a fórum nem a politikai helyzet megvitatásáról szól, hanem egy másik ország megismeréséről, információk szerzéséről, de nem tudtam figyelmenkí­vül hagyni a hozzászólásodat.
#37 - Márti - 2009.03.07. - 12:47
3 éve élek itt, imádom a tengert és a napfényt, nem vagyok az a kimondottan fagyos,de márciusban még igen hideg a tenger, legkorábban május elején merészkedtem még csak a vizbe, de szinte egyedül voltam akkor is. S akkor is csak azért mert piszok meleg volt a parton, s egy pöttyet le akartam hűteni magam, amire a hideg sör nem mindig elegendő.
Ha tutira élvezni akarod a vizet, várj juniusig!
#38 - Anikó - 2009.03.07. - 18:15
Sziasztok.Párommal tavaly voltunk Mallorcan,és idén is oda megyünk!Egyszerűen besz..ás az a sziget!Mi átmentünk Ibizára is és ajánlom mindenkinek,h ha már ott van,akkor ugorjanak át...:)Nem olcsó Ibiza(duplája a Mallorcainak),de azt vétek kihagyni.
Autóbérlés Mallorcan pofon egyszerű.vagy 500kölcsönző van:):)De a motor sokkal jobb!Iszonyat motoros kultúra van kinn.
#39 - Zoli - 2009.03.09. - 21:22
Szia Zoli!
Mi is nagyon szeretünk motorozni, milyen motort lehet bérelni, és kb.mennyibe kerül?
Melyik szállodában voltatok?
#40 - Márti - 2009.03.10. - 10:40
Kb. 8-szor voltam Mallorcán, volt hogy 1 hétre-volt hogy háromra, helyi lakosként ismerem a szigetet (egy kis túlzással:-)

Szép, nagyszerű hely,biztosan vissza fogok még menni TURISTAként. Nyáron tele élettel-kalanddal. DE... Látom sok itt az álmodozó, ezért azt is meg kell emlí­tsem, hogy oktobertől áprilisig szinte halott a sziget, és munkát nem igen találsz. A sziget harmada sem kap ilyenkor munkát. Akik a vendéglátásban dolgoznak többnyire 5 hónapot húznak szinte megállás nélkül, télen pedig állami segélyen kb. 80 százalékos pénzen vannak. Pénz nélkül, vagy 1000 EUR fizetéssel ott is csak napról napra élsz, idegenek közt. Ami pozití­v hogy januárban is sokszor 15-18 fok van :)
#41 - Laszlo - 2009.03.12. - 01:30
Sziasztok.

Családommal szeretnék elutazni Mallorcára, de igazábol nem tudom hova kellene menni 2 gyerekkel. Mivel fontos lenne az olcso de minőségi szállás is és a csendes környezet illetve a szép fokozatosan mélyülő tenger.
Mit javasoltok?
#42 - Miklós - 2009.03.12. - 22:37
Sziasztok!
Még mindig várom az információkat a Beverly Playa Hotelről (hajszárí­tó, fedett medence, ellátás, stb.). Köszönöm előre is.
#43 - Márti - 2009.03.13. - 06:53
Kedves Márti!
Bármilyen motort tudsz bérelni(amihez van jogsid,mert azt meg kell mutatni),az elektromos rollertől az 1100ccm-es gépcsodákig!De szerintem a 400ccm-es Burgmanok a legjobbak,ha mászkálni is akartok,mert autópályákon tudtok legkönyebben eljutni ide oda,és ugyanakkor kényelmes is a városi chicagozáshoz.
Mi Playa de Palma,és ElArenál között voltunk(a két rész gyaki-lag össze van olvadva)a Geminis hotelban.Ez egy egyszerű de tiszta szálloda,fasza büfé reggeli-vacsora-val.Nincs az az iszonyatos szeszturizmus ami ElArenalt jellemzi,de nem is az a latymatag hangulat,mint pl CanPastilla. Nekem nagyon bejött.(idén is oda megyek:):):):))
üdv Zoli
#44 - Zoli - 2009.03.20. - 14:44
Kedves Miklós!
Nézd meg ezt az oldalt(rem nem reklámkeltésnek fogja fel az üzemeltető:):)) ,www.kozair.hu Mi velük mentünk,és semmiféle negatí­vumot nem tudok felhozni ellenük.SŐT!Még a mallorca-ibiza komp menetrendjét is megszerezték nekem(2 napos utánjárást igényelt). Szóval csak bátran!
üdv,sok sikert Zoli
#45 - Zoli - 2009.03.20. - 14:49
Kedves Zoli!
Köszi az infot! Ha még abban tudnál segí­teni, hogy mennyibe kerül 1 napra a motor bérleti dí­ja (3-an megyünk és sajna a 3-ikat sem szeretnénk kirekeszteni, többi nap autó). Köszi.
#46 - Márti - 2009.03.20. - 16:58
nem is lehet leirni hogy milyen szep. csodalatos. kar hogy en dolgozni vagyok itt. de amenyit latok munka utan nekem az is szep
#47 - mimus - 2009.03.29. - 11:50
Szia Mimus!
Szerinted április végén (22-29) milyen idő várható? Azt nem is merem remélni, hogy a tengerben tudunk fürdeni, de talán kinti medencében igen, és jókat kirándulni. Mióta dolgozol Mallorcán, és hol?
#48 - Márti - 2009.03.29. - 13:27
Márti: ugyan nem tőlem kérdezted, de akkor kellemes, 20-22 fok körüli idő várható ott.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.04.05. - 23:59
Tibcsi! Köszi az infót.
#50 - Márti - 2009.04.06. - 06:54
sziasztok!
21 és 22 éves német-spanyol és angol-német nyelveken beszélő lányok vagyunk.szeretnénk nyáron mallorcán dolgozni.ha valaki tud valamilyen vendéglátós munkát(ezt tanuljuk),kérjük,í­rja meg e-mail cí­münkre:kurunczi.racz@gmail.com!köszönjük!
#51 - kurunczi.racz - 2009.05.10. - 13:49
Sziasztok!
Két csemeténkkel szeretnénk idén július-augusztusban valamikor egy hétre Mallorcára menni. Mikor kellemes az időjárás, hogy nincs már kánikula, de a tenger még meleg? Köszi!
#52 - moncsi - 2009.05.12. - 19:07
ááá ezz nagyon széép*_* remélem egyszer eljutok ide..gyönyörü hely..és majd beugrok Nadal hoz is ;)
#53 - Bubiee - 2009.05.17. - 20:38
hi.
idén mallorcára megyünk nyaralni. azt már tudom, hogy szép, meg jó. de valami hasznosabb infot irhatna valaki, (ahogy más topikokban én is tettem:))
pl., gasztro-ár,ötlet; robogó bérlés kb ára;strand szerviz ár van-e;party discok;strandok felszereltsége,WC!;ott élők szerint mi ahelyi spec kóstolni való;bevásárlás,élelmiszer....
ilyesmikre gondolok.köszönöm előre is...ha hazaértem jön a részletes infó:)
#54 - GABOR - 2009.05.18. - 22:04
... tavaly is Mallorcán nyaraltunk és az idei nyaralás is Mallorcán lesz... Aki családdal utazik ne El Arenalt válassza uticélként... bár ki tudja... nagyon nagy a nyüzsgés, tele van reggelig bulizó fiatalokkal... és Mallorcából tényleg nem elég 1 hét
#55 - Aladin - 2009.05.21. - 17:49
Szia Zoli!
tudnál segí­teni mennyi az autó bérlés, El Arénán? Köszi Erika
#56 - ERIKA - 2009.05.21. - 21:50
én is sokszor voltam külföldön,de Magyarországon is rengeteg szép hely van amit felfedeztünk eddig.Na jó persze egy gyönyörű hely ahol tengerpart van más:-)
#57 - ronci - 2009.07.03. - 23:32
gyónyürűek a tengerek és nagyon szetretnék eljutni egyszer valamejik helyre
#58 - dszenifer - 2009.07.11. - 13:13
én 3éve nyaraltam Mallorcán a családommal, azóta sem tudom elfelejteni, gyönyörű sziget :) így nem csoda, hogy idén nyáron ismét Mallorca lesz az úticélunk! El Arenalban nyaraltunk mikor legutóbb ott voltunk, jó kis bulis, pezsgős hely :) 1hétig voltunk ott, de majdnem az összes helyet bejártuk amik a fakultatí­v programokban találhatók(sárkánybarlang kivételével). De ha rám hallgattok akkor vegyetek egy útikönyvet, térképet, béreljetek autót vagy robogót,és azzal járjátok be a szigetet. Sokkal jobban jöttök ki anyagilag és meg lesz annak a varázsa, hogy Ti magatok fedeztétek fel a sziget varázslatos helyeit :)
#59 - Zsuzsi Nyuszi - 2009.07.28. - 14:31
Nem vitatkoznék Magyarországról, csodás hely sok jó és még több tetű emberrel. Ez van.
Mallorcán viszont az elmúlt 7 napban életem egyik legfelhőtlenebb, legszebb napjait töltöttem. Egyetértek az előttem szólóval kirándulás ügyben, csak annyit tennék hozzá, hogy egy hét kevés. Tudom, ilyenkor jön a pénzkérdés, a szabi beosztás, stb., én is ebben a cipőben járok, ettől még igaz. Azért, ha valakinek csak egy hete van, akkor is megéri ide eljönni, én is szeretnék majd újra. A szépséges sziget még a paraszt német tökrészeg fiatalok üvöltözését is feledteti, (nappal többnyire alszanak). Itt valóban mindent lehet:napozni,fücsizni, van látnivaló, hegyet mászni, bulizni, barátkozni, egyszóval mindent.
#60 - argo - 2009.08.06. - 22:25
Hát kedves előttem szólók Esztinek igaza van, de nagyon!! Itt sincs kolbászból a kerí­tés! Dolgozzatok itt fél éven keresztül (májustól - novemberig) minden nap szabadnap nélkül aztán beszélgessünk el újra arról, hogy milyen jó és szép is Mallorca. Nekem régebben fogalmam sem volt arról, hogy mi is az a honvágy! Itt megtanultam! Viszont az is igaz, hogy a pénz az nagy úr.
#61 - Brigcsi - 2009.08.15. - 03:56
Hát végigolvasgattam a hozzászólásokat.El vagyok képpedve, hogy mennyien nem szeretik kis hazánkat. Miért? Mert dolgozni kell? Igen, tudom nagyon sokan, nagyon keveset keresnek. én sem tartozom a gazdagok közé.Nekem mindig dolgoznom kellett akár ki volt hatalmon. Mindig és a mai napig megdolgozom a pénzért,de akkor sem hagynám el a hazámat.
Aki úgy gondolja, külföldön sok pénzért kevesebbet kell dolgozni, az próbálja ki!!!

Most készülök Mallorcára, szeptemberben/közepén/ tényleg gyönyörű hely.Voltam a tavasszal Mexikóba, ott is gyönyörű minden, de csak az üdülőhelyeken van munka, de az igen kemény és nehéz pénz kereset. én ott üdültem, tehát láttam mit dolgoznak - értünk.
Egyébként Magyarország is gyönyörű.Sokunknak ajánlanám, elösször talán ezt kellene megnéznünk.!!
#62 - Rmary - 2009.09.06. - 18:00
Sziasztok! Mi oktoberre tervezunk egy kiruccanast Mallorcara. Milyen ido van ilyenkor? Egyaltalan lehet olyankor furdeni? Minket nem erdekel hogy ilyenkor kihalt. Ezt a kiruccanast csak pihenesre szanjuk. Hosszu setak, kirandulasok es egyebek:D Koszi mindenkinek
#63 - Veronika - 2009.09.07. - 13:45
Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza Mallorcáról.El Arena Manaus szállodájában laktunk.Ez egy relatí­ve csendes helyen lévő,nem nagy szálloda,ezért az étkezéseknél a választék pl a reggelinél minden nap ua,a Karthago tours vendégei kapnak 2 személyre fél liter vörösbort és vizet vacsorához.Recepcios kisasszonyok csak angol vagy csak németül beszélnek,ez nehezí­ti az esetleges gondok megoldását.Ha többet szeretnél tudni í­rj.Novák Barna idegenvezető utikönyve nagy segí­tség a környék felfedezéséhez,valamint a Mgyar szemmel Mallorca c könyv.A fakultatí­v programok 38-50Euró.Ha nem fizetsz be magadra vagy utalva.Kocsibérlés 40-60 euró.Busz Palmara 1,10-1,25eu.
#64 - nagyne gizus - 2009.09.18. - 08:42
Palma Mallorca-ra érkezik a repülőnk, és onnan át kell mennünk Alcudia-ba. Mivel lenne a legolcsóbb? Gondolom busszal, tudnátok esetleg menetrendet vagy bármilyen infót ezzel kapcsolatban?
Köszönöm előre is!
#65 - Mazsi85 - 2010.03.05. - 11:53
A mallorcai repülőtérről csak transzferbuszok közlekednek Alcudiába, a resorthoppa.com a legolcsóbb, 10 euró alatt visz Alcudiába. Ami nem transzferbusz: Palma de Mallorcából 351-es busz visz Alcudiába (9 Euró), ahhoz viszont először be kell menned a repülőtérről Palma központjába 1-es busszal (2 Euró). Lehet, a transzfer jobban megéri, és egyszerűbb.
#66 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.07. - 23:40
Tibcsi! Köszi az infót! Azóta rájöttünk, lehet jobban járunk, ha bérlünk kocsit 6 napra, és legalább be tudjuk járni a sziget nagy részét.
#67 - Mazsi85 - 2010.03.08. - 18:14
Sziasztok!Nagyon megtetszett ez a hely!Még sosem jártam itt, de már tudom ,hogy 2 hétre szeretnénk menni párommal júliusban.Tudna valaki segí­teni abban aki hasonlóan ideig volt kint ,hogy mennyibe került milyen szervezéssel ment?utazási iroda vagy egyéni foglalás,repcsiut stb... A kocsibérlés 2 hétre mennyi kb? Előre is köszönöm!
#68 - Vivien - 2010.03.23. - 12:51
Sziasztok!

Parommal Menorcara tervezzuk a nyaralast juniusban.Tud valaki vm informaciot adni errol a szigetrol vagy volt mar ott valaki kozuletek?
#69 - Agi - 2010.04.14. - 09:40
Szia Ági! Van itt az oldalon is Menorca leí­rás: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/menorca.html , többet én sajnos nem tudok mondani, mert még nem jártam ott :)
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.04.26. - 02:06
Koszonom valaszod.
De ha valaki tud vmt, varom szivesen velemenyeteket.
#71 - Agi - 2010.04.26. - 22:16
Mi a nászutunkat töltöttük Mallorca-n, El Arenalban.
8 nap volt, és csodás 8 nap!!!!
Nem mondom, hogy olcsó és egy fillér nélkül jöttünk haza, mert mindent elköltöttünk, de nagyon megérte!
Visszavágyom! Nagyon!!!
#72 - M - 2010.05.18. - 14:14
Sziasztok én au pair leszek Mallorcán a nyáron, megtudná valki mondani, hogy milyen a helyi közlekedés? és mennyire drága?
#73 - Zsuzsó - 2010.06.09. - 23:44
Mi a szüleimmel ide megyünk nyáron.A repüléstöl még mindí­g félek,pedig már négyszer is repültem,de valahogy nem tudom megszokni.
#74 - Barbibaba - 2010.06.10. - 18:00
Zsuzsó: Szia!

Egy városon, vagy a szigeten belül? Pl. a Palma de Mallorcai helyi buszjáratok jegyárairól itt egy lista: http://www.emtpalma.es/EMTPalma/Front/tarifas.en.svr
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.10. - 18:08
Szisztok egy kis segí­tségre van szükségem információkra. Elöször is azt szeretném megkérdezni hogy oktoberben miélyen idő van Mallorcán? Tudtok e jó és olcsóbb szállásokat? és hogy van e helyik busz járat? Milyen a belváros? és hasonló információkat. Előre is köszönöm
#76 - Anika - 2010.07.02. - 14:05
Sziasztok!Azt szeretném megkéárdezni hogy a reptérről busszal mennyiért lehet bemenni a belvárosba? és hogy vannak e helyi járatok és azok mennyiért vissznek le a környező partokra? Ha tud valaki valamit annak nagyon örülnék és nagyon megköszönném:) előre is köszönöm sziasztok
#77 - Anika - 2010.07.04. - 23:05
Sziasztok!Néhány információra lenne szükségem.Mallorcai autóbérléssel kapcsolatban,szállással 4 felnőtt részére,lehetőleg a dél-nyugati részen.írakra lennék kiváncsi és helyben nem előre lefoglalva hogy érdemes keresgélni?Előre is köszi!
#78 - Racz Nelli - 2010.07.05. - 07:58
Anika!Ha még aktuális.
Most jöttem haza Mallorcáról úgy emlékszem a reptéri 1-es busz kb.2,5 EUR/fő.Ez a busz elvisz egészen Palma túlsó végére.Amúgy a sima városi busz 1,25 EUR/fő,10percenként járnak.Palma strandjai megközelí­thetőek vele.
A parti városok mentén TIB buszok járnak :
http://www.caib.es/sacmicrofront/contenido.do?idsite=330&cont=8689&lang=ca&campa=yes
Amúgy nagyon jó a tömegközlekedés a szigeten,este/éjjel is járnak a buszok nem csak a belvárosban.
#79 - Nóri - 2010.07.07. - 11:05
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy egy átlagos vacsora mennyibe kerül egy étteremben?

köszi
Hajni
#80 - Hajni - 2010.07.08. - 13:06
Sziasztok

Mi a hugommal július 24-én megyünk Mallorcára. Szlovákiában lakunk, és egy szlovák utazási irodával megyünk, remélem van rá lehetöség, hogy a a csoportos kirándulásokon magyar csoporthoz csatlakozzunk!
Mindenképp szeretnénk buvárkodni:)- hol lehet iylenre jelentkezni?
Teneriffe volt az eredeti célpont, de sokkal drágább mint Mallorca, remélem nem bánjuk meg, h oda megyünk:))

Krisztina
#81 - Krisztina... - 2010.07.13. - 15:11
Krisztina: a mallorcai búvárközpontok listája, itt lehet jelentkezni: http://www.mallorcadive.com/mallorcascubadiving-a2z.htm
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.13. - 22:24
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy Playa de Palma-n és El Arenalban milyen a tengerpart? Fehérhomokos? Mert nagyon szeretnénk fehérhomokos tengerpartot kifogni Mallorcán, állí­tólag van.

Köszönöm! éva
#83 - sz.eva - 2010.07.18. - 22:38
Sziasztok!
Márti,mi is a Beverly Playa hotelbe készulunk, leí­rnád, hogy milyen volt? Kaja, tengerpart?
Akik azt í­rták,hogy nem szeretnének Magyarországon lakni,uzenném,hogy szlovákiai magyarként nagyon szeretnék Magyarországon lakni, sajnálom, hogy nem oda szulettem, nagyon rossz, hogy nem tudja vagy meri valaki az anyanyelvét használni a hazájában, ahol szuletett. Gondoljatok csak bele! én irigyellek benneteket,hogy Magyarországon lakhattok.
#84 - Ági - 2010.08.07. - 17:24
Sziasztok!
Párommal Aug.12-19-ig leszünk Mallorcán El Arenal-ban,és persze mindenütt!Ha valaki ebben az időpontban utazik irjon ide!
Tibcsi milyen árban van az autóbérlés és a motor,hajókirándulás,Jet???Valaki í­rjon arról is valamit mit érdemes enni,inni???? Hallottam valami mandulatejről(kipróbáljuk)
Köszi!Gyula
#85 - Szántó Gyula - 2010.08.07. - 17:27
Hello!
Mi aug.13-20-ig leszunk Mallorcán Paguerán. Elobb néztem az idojárás elorejelzést,sajnos nem a legjobb,tobb napra is záporokat mondanak,remélem azért jó ido lesz.A hajókirándulás engem is érdekelne,mennyibe kerul és mit lehet megnézni?
#86 - Ági - 2010.08.11. - 14:36
Sziaszok!
Mi július-ban voltunk a hugommal Mallorcan. Santa Ponsában. nagyon jó volt. Fiatalok vagyunk, de örülünk nagyon, hogy nem valami bulizós helyre mentünk, Santa Ponsa inkább a kisgyerekes családosoknak való,de mi igy is nagyon élveztük. Bár eléte legroszabb döntése volt, hogy a szlovák utazási irodával mentünk, mivel rajtunk kivül 5szlovákiai magyar család volt, és ök sajnos nem a mi hotelünkbe voltak:(- és a többiek ahohogy meghallottk, hogy a hugommal magyarul beszélünk, hát ne is mondjam....
Volt olyan aki egész 1héten keressztül még a fejét is elforditotta...-pedig hát egész nyaralás alatt együtt voltunk!!
De minden bánatunkat feledtették velünk az olaszok, annyira kedvessek és barátságosak voltak, hogy inkább velük szórakoztunk:)
Az 1hetes tapasztalatom szerint az olasz és spanyol nemzet imádja a magyarokat, mindenhol rajongtak értünk, mikor megtudtak, hogy magyarok vagyunk:)
Santa Ponsaban 1hét alatt 1magyar családdal találkoztunk:(
Az árak szerintem elfogadhatóak. Van 1szuper jó hely : Havanna Clubb, mi minden este oda jártunk. Lehetett tanulni salsazni, stb.
A kirandulások nem olyan vészesen drágák. Hajó 20euró volt(4óra).
Formentor félsziget busszal kb. 40euró, ez egesz napos, Formentor gyönyörü!
Marinelandba 24euró volt azthiszem a belépö, és a delfinek nagyon édessek voltak, azt mindenképp látni kell!!:)
A fövárosban van 1nagyon jó busz, ilyen piros, mint Angliában van. Körbe visz a városban kb. 1órát mentünk 15euró volt.
A hotelünk szép volt, ellátás is fantasztikus.
Mi nagyyon nagyon jól éreztük magunkat, egyszer még biztosan vissza megyek Mallorcara:)))
#87 - Krisztina - 2010.08.30. - 15:40
Szervusztok! Szeretnék tudomást szerezni tőletek Palma de Mallorc-ával kapcsolatosan:kellemes e októberbeb a tenger vize, mennyibe kerül egy heti autókölcsönzés és kb. mennyi eurót készítsek 1o napi ott tartózkodásra, saját szervezésben? Köszi előre is a választ!
#88 - marizona - 2010.08.30. - 16:52
Sziasztok!
Jövő héten indulok Mallorca-ra a barátommal 1 hétre, és már alig várom! Biztos vagyok benne, hogy nekem is nagyon fog tetszeni, mint itt mindenkinek. Majd mesélek, ha visszajöttünk... Bár lehet, hogy ott kellene maradnunk...:)
#89 - ági - 2010.09.11. - 16:22
Szia Zsuzso,

ha még mindig itt vagy au pair jelentkezz, mivel nekem is van egy magyar au pair lanyom.
#90 - Gabi - 2010.09.17. - 23:07
Sziasztok!

En most jottem ki au pair-kent dolgozni.
Ha van valaki aki szinten itt dolgozik Mallorcan, akkor szivesen vennem, ha felvenne velem a kapcsolatot! Jo lenne beszelgetni valakivel. :)
#91 - Szani - 2010.10.14. - 13:12
Sziasztok!!!Mi 2011 nyarára tervezzük a Mallorcai nyaralásunkat.Szeretném kérdezni, hogy a marinelandban van -e csúzda és medence, mint Lloretben? KöSZI IBOLYA
#92 - Ibolya - 2010.11.06. - 17:42
Szia Ibolya!

Nem, ott nincs (azaz két pici gyerekcsúszda azért van), de az Aqualandban van!
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.07. - 22:08
Meg tudna nekem mondani valaki, hogy milyen az ido Mallorcan karacsonykor? Gondolom furdeni nem lehet de kellemes setalos ido van vagy inkabb mar hideg?? koszonom szepen elore is.
#94 - mse - 2010.11.08. - 13:06
Ugyan mediterrán sziget, de Mallorca nincs olyan délen, mint a másik spanyolországi szigetcsoport, a Kanári-szigetek szigetei: Mallorcán decemberben-januárban kb. 6 fok körüli minimum, és 16 fok körüli maximum átlaghőmérsékletek vannak, de napközben nem igazán megy 10 fok alá.
#95 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.08. - 13:34
Sziasztok!

Megtudná nekem mondani valaki, hogy Barcelonából mennyibe kerül kompal az út Júniusban?
#96 - Laci - 2011.01.02. - 21:53
Szia!

Júniusi Barcelona-Mallorca hajók még nincsenek fenn, a közeljövőre 50 Euró körül ad ki. A www.trasmediterranea.es és a
www.balearia.com/wps/portal/comercial oldalakon (ez két hajótársaság) nézelődhetsz most, vagy közelebb júniushoz, és akár foglalhatsz is.
#97 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.03. - 21:58
Szia!

Nagyon szépen köszönöm a választ,itt elnézelődök egy darabig.Te kint élsz?vagy csak nyaraltál kint?
#98 - Laci - 2011.01.03. - 23:27
Spanyolországban már voltam, de azon belül Mallorcán még nem, de ismerős már volt ott, tőle is vannak infok :)
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.06. - 23:33
Sziasztok!
Mi szeptemberben megyünk Mallorcára.
Milyen idő szokott lenni nyár végén?
előre is köszi a választ.
#100 - Andrea36 - 2011.02.01. - 11:16
Szia!

Szeptemberben Mallorcán az átlag max. hőmérséklet 27 fok, gyönyörű szép idő van, és meleg, a napsütéses órák száma ugyanakkor valamivel kevesebb már, mint a nyári hónapokban, de pl. júniusnál magasabbak a hőmérsékletek. Tavaly pl. szeptember 3.-án 30, szeptember 13.án 28, szeptember 23.-án 26 fok volt a napi max. hőmérséklet, 23.-án volt jelentéktelen csapadék.
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.03. - 00:21
Sziasztok,
Valaki megtudná mondani, hogy lehet -e két személlyel motorozni Mallorcán hazai "B" jogsival? Illetve 125ccm motorral?
Köszi
#102 - joe - 2011.02.07. - 19:13
Sziasztok,

én az utóbbi évben és ebben az évben is elég sokat leszek Mallorcán.Kint élő vagy dolgozó barátokat keresek akikkel lehetne programokat szervezni.
zsuzsiutazasa@blogspot.com
üdv.
Zsuzsi
#103 - Zsuzsi - 2011.02.15. - 21:23
Párommal most február 22-én indulunk egy hétre, elolvastam az összes hozzászólást:) Izgalommal várom már az élményeket, Sa Coma-ban leszünk az Orient Beach Club Hotelben. Bejártam Magyarország összes lankáit, és még sok kirándulás, túrázás vár ránk itthon is.

üdv.: Margit

#104 - Margit - 2011.02.17. - 21:49
Szani es Gabi!
Tavaly már dolgoztam au pairkent Mallorcan, és idén nyaron is megyek. Szivesen talalkoznek masik magyar vagy angolul beszelo au pairrel neha egy kavera vagy barmi. Palmatol kb 20 percre leszek, Santa Ponsaban. :)

sziasztok: vicky :)
#105 - vicky - 2011.03.26. - 15:13
Sziasztok!
Most nyáron, június 23-28 között tervezek menni haverommal Mallorcára. Mindketten 21évesek vagyunk szóval fiatalok. Azon vacilálunk, vajon Magalfuf=Palmanova, vagy Platja de Palma/Palma Mallorca környékére kéne inkább menni? Szeretünk bulizni strandolni, de azért nem árt ha van némi látnivaló is a környéken. Vagy esetleg van a 2 város között valamilyen összeköttetés? Egyébként június végén mekkora az élet és milyen az idő/a tenger? Előre is nagyon köszi az infókat! üdvözlet
#106 - Bérczes Dávid - 2011.04.08. - 13:34
Szia!

Mindkét helyen nagy az élet, Magalufban talán még jobb, mint Platja de Palma környékén (Magalufot Mallorca bulifővárosának mondják) de Platja is nagyon pezsgő. Még ami érdekes lehet, hogy Magaluf inkább a britek, és skandinávok, míg Platja de Palma a németek között népszerű. De igen, van összeköttetés, bárhonnan bárhova el lehet jutni, jó Mallorca tömegközlekedése:
http://www.consorcidetransports.org/web/ctm/autobus/seccio/100
Június végére azért már elkezd beindulni a szezon..
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.09. - 19:03
Hello!

Köszi a választ.Már döntöttünk, és Palma Novában fogunk megszállni a Don Bigote nevű hotelben.egyébként ismeri valaki ezt a hotelt? Nyugis kis üdülőhely közel a party központhoz, Magalufhoz :) Szerinted június végén már lesz tömeg? remélem nagy partyk lesznek :) mi a véleményed/véleményetek a magaluf-i aquparkhoz? megéri bemenni és rákölteni?
üdv: Dávid
#108 - Bérczes Dávid - 2011.04.11. - 18:47
http://www.emtpalma.es/EMTPalma/Front/lineas.en.svr?accion=entrada&cod_linea=1

Ez a "1" számú reptér-palma helyi járat busz transzfer.
A reptértől számított 4. megállónál a katedrális közelében van /porta del camp megálló/ ha itt leszálltok és átmentek a másik oldalra onnan indul a 15 busz Platja de Palmara. A /RIU Palace/ megállónál érdemes leszállni ez a partszakasz közepénél van.

ha megérinted a megálló nevét kiírja hogy:
locate on the street map - így a térképen is láthatóak a megállók pontos elhelyezkedése.

Ugyanígy van a távolsági buszoknál is...a térképen a kis busz ikonra lépve kiírja a megálló nevét! és a menetrend is látható.

Magalufra a 104,106-os a tengerparton megy, 105-ös az autópályán! minden busz megáll a buszpályaudvaron a Placa Espanja-n.

jó utat mindenkinek!!
#109 - Nagyné gyöngyi - 2011.04.20. - 18:53
Sziasztok!
Július elején megyünk 1 hétre nyaralni és most nézegetjük az autóbérlési oldalakat. Töben írtatok arról, hogy bérletetek és hogy kb. 500 lehetőség van, de van-e valakinek megbízható helyi ismerőse, aki autóbérléssel foglalkozik. Plusz még gyerekülésre is szükségünk lenne! A repülőnk kb. este 11 felé érkezik, ilyenkor nem jellemző, hogy bármilyen cég nyitva van a reptereken :(. Várnám válaszotokat és segítségeteket. Köszi. Rita
#110 - Rita - 2011.05.29. - 14:42
Sziasztok!
Július elején megyünk 1 hétre nyaralni és most nézegetjük az autóbérlési oldalakat. Többen írtatok arról, hogy bérletetek és hogy kb. 500 lehetőség van, de van-e valakinek megbízható helyi ismerőse, aki autóbérléssel foglalkozik. Plusz még gyerekülésre is szükségünk lenne! A repülőnk kb. este 11 felé érkezik, ilyenkor nem jellemző, hogy bármilyen cég nyitva van a reptereken :(. Várnám válaszotokat és segítségeteket. Köszi. Rita
#111 - Rita - 2011.05.29. - 14:42
Sziasztok!
Mi is Palma Novába megyünk június 23-tól..tud valaki konkrét bulihelyet ajánlani a környéken, ill, melyik bus visz be a fővárosba? Van valami kihagyhatatlan fakultatív program, ami látványos, kicsit kultúrális is?? :)
#112 - Kati - 2011.06.01. - 21:03
sziasztok

Mennyibe kerül 1 hétre kocsi vagy robogó bérlés ?
Sokan kérdezzük de választ senki nem írt

üdv
#113 - Gyula - 2011.06.02. - 22:59
Kedves Kati! én is június 23-án megyek haverommal Palma Nova-ba. Ti/Te hol fogtok megszállni? Jó tudni, hogy 1 magyar már biztosan lesz ott akkor :-)ami a bulihelyeket illeti a szomszédos Magalufban(Európa bulifővárosának is nevezik) állítólag elég nagy az élet.. pl. BCM (Európa egyik legnagyobb discoja)vagy ha Palma Novaban maradtok akkor Banana Joes. de inkább Magaluf-ot javaslom ;)
#114 - Dave - 2011.06.03. - 20:00
http://www.pachamallorca.es
ez is egy jó hely palma novan

http://www.seemallorca.com/videos/videos-of-mallorca-and-palma-de-majorca.html

ez is egy jó weblap, minden ami Mallorcáról szól rajta van, település bemutató videó, napi friss információk , bulihelyek stb.
#115 - Gyöngyi - 2011.06.04. - 09:25
http://www.europcar.com/car-rental-SPAIN-MALLORCA.html
autóbérléshez itt egy megbízható cég. Egyébbként rengeteg kisebb cég van minden településen. általában 40 eu/nap..változó minél több napra van kölcsönözve annál olcsóbb! a lényeg hogy full biztosítás legyen rajta, sérülések miatt...sok helyen tele tankkal kapjátok és üresen kell vissza adni.

http://www.resorthoppa.com/destinations/Spain-Balearics/Majorca/

ha valaki későn érkezik mikor már nincs busz ez egy megbízható és olcsó transzfer cég!

http://trancekedvencek.hu/mallorca/

ez egy szép beszámoló főleg a keleti part romantikus öbleiről...

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9090037&la=110610949

ezen a mallorca fórumon sok információ található érdemes minimum 1 évet vissza olvasni, hogy ne tegyük fel mindig ua a kérdéseket. belehet oldalt állítani, hogy 1 oldalon 500 hozzászólást hozzon

http://www.trendesoller.com/es/cms.php/tren

itt van a Palma-soller nosztalgia vonat honlapja és Soller-port de soller nosztalgia villamos indulási időpontjai stb..
Port de sollerből indulnak a hajók sa calobraba. innen van aki busszal megy vissza palmába a veszélyes de izgalmas szerpentin úton ha szervezett kirándulásként megy! Kocsival sem sok idő...nagyon megéri

szép útvonalak kocsival:

- valdemossa- deia-soller - Lluc kastély- sa calobra

- palma-alcudia óváros kedden-vasárnap nagy piac van- alcudia strand széles fehér homokos lassan mélyül- formentor kilátó /szervezett túraként a világító toronyhoz nem megy fel a busz csak a galamb szikláig visznek/ majd formentor playa=milliomosok strandja

- barlangtúra: Artai barlang canyamel településnél itt is szép a kilátás és a strand is, porto cristóban a sárkánybarlang /coves del drach/ majd a keleti parton is körül lehet nézni

- Es trenc strandja gyönyörű

#116 - gyöngyi - 2011.06.04. - 11:50
Kedves Kati!

http://www.consorcidetransports.org/en/web/ctm/autobus/linia/105

a 105-ös busz gyorsan Pálmába visz mert ez az autópályán megy!

oldalt a térképet ha nagyítod akkor láthatod a megállók nevét is ha a kis busz ikonra lépsz! a térképen a satelite-re lépve, láthatod a hoteleket is stb..

a 104 - 106 os is pálmába megy csak a tengerpart menti úton igy lassúbb egy kicsit.

(hibás link törölve - admin)

ez a palmai buszpályaudvar placa espanya , a mozgólépcsőnél lent van az állomás

http://www.manacornoticias.com/upload/fotos/autobuses_estacion_intermodal1.jpg

itt meg a buszpályaudvaron egy 106-os busz palma-palma nova-magaluf

104-es tovább megy santa ponsa és paguerara

http://www.consorcidetransports.org/en/web/ctm/autobus/linia/351

ez viszont alcudiába megy az óvárosba és végig tovább megy az egész alcudiai tengerpart szakaszon! a kikötőnél vagy a hotel astoria playa megállónál érdemes leszállni itt nagyon szép a tenger!

a 352-es busszal is el lehet jutni Alcudia óvárosától a tengerpartra..

szép nyarat kivánok mindenkinek!!!!
#117 - gyöngyi - 2011.06.04. - 13:41
biztonság kedvéért

104 és a 106-os busz késő estig közlekedik. és ezzel lehet leszállni a katedrálisnál a 105-ös az ellenkező irányba megy a buszpályaudvarra!

http://www.consorcidetransports.org/en/web/ctm/autobus/linia/104

http://www.consorcidetransports.org/en/web/ctm/autobus/linia/106

PDF-ben látható a menetrend is!
#118 - gyöngyi - 2011.06.04. - 13:50
Valaki meseljen mennyier lehet kajalni? Es milyen etelspecialitasokat ajanlotok. elore is koszi
#119 - Bea - 2011.06.12. - 11:47
Autóbérléshez javaslom az autoberlesonline.hu-t. Nagyon jó referenciáik és áraik vannak.
Nekem sikerült "cascoval" 40.000 forintért 8 napra!
#120 - Andris - 2011.06.15. - 15:11
http://www.rtlklub.hu/musorok/menetrend

ha beregisztráltok az RTL-klub MOST-online honlapján, akkor az RTL mentrend útazási videóit bármikor megtudjátok nézni. 2 mallorca videó is van, bemutatja a helyi étel specialitásokat is! szép nyaralást kivánok mindenkinek!
#121 - Gyöngyi - 2011.06.16. - 08:38
SZia Kati!

Mi a Don Bigote Hote-ben leszünk, de tényleg jó lesznek még magyarok a közelben :-) és meddig maradtok? Ti is Pozsonyból utaztok?
#122 - Dave - 2011.06.16. - 11:01
nyugi biztosan találkoztok magyarokkal, mert pl a best raisen szinte csak Palma Nova, Magaluf, illetes-re viszi az embereket, mert a német részt sokan nem szeretik. Ott a bulik is csak a sörröl és a német "Dáridóról" szól.kb 1 hete néztem, hogy a közelben lévő Sol Melia hotelekben a magyar irodák által foglalt limit már betelt júniusra- szóval egy repülőgépnyi magyar biztosan lesz.
#123 - gyöngyi - 2011.06.16. - 20:49
Hi Dave!
8napot,Pestről indulunk, dél körül már ott leszünk..:)
#124 - Kati - 2011.06.17. - 09:04
Sziasztok,

én is magyar vagyok és Magallufban dolgozok, itt olvasom, hogy elég sokan jöttök Palmanovára.
Mivel még nem nagyon találkoztam magyarokkal, ha van lehetőség én is csatlakoznék a bulikhoz, és tudok egy két helyet mutatni magallufon, hogy hova érdemes menni :)

üdvözlettel:

Peti
#125 - Drótár Péter - 2011.06.20. - 18:24
Szia Dave,

Nemrég voltam ott, de főleg engem a golf része érdekelt és azt néztem meg, szóval azt tudom hogy a legdrágább 36 lyukra szóló az 9 euró körül van, és szerintem az a pass a négydés mozira meg erre a golf pályára jó ami ott van közvetlenül mellette, de nem tudom pontosan mert ami prospektust szereztem azon nem írnak erről a passról:S
éS az internetem nem találtam, hogy hol lehet megvenni, csak annyit írtak hogy 30% kedvezményt ad ez a pass.

De jó szórakozást és tényleg menyetek el mert nagyon megéri.

További szép napot neked is :)
#126 - Drótár Péter - 2011.06.22. - 02:09
Sziasztok!Csatlakozok én is a Magaluf-i magyarokhoz.Barátnőmmel jun25-től leszünk ott de mi írországból megyünk...
#127 - Zoli - 2011.06.23. - 00:23
Na akkor remélem össze futok valahol a magyar csapattal, mert már eléggé hiányzik, hogy honiakkal bulizhassak :D

#128 - Drótár Péter - 2011.06.23. - 19:18
Sziasztok! én és a barátnőm Júl17-26-ig leszünk szintén Magalufon. Angliából utazom, már alig várom...sok az eső sajnos és hideg van!
Volt már valaki Palma Novan a Pacha Club-ban? A BCM-es tömegnyomor szerintem nem fog bejönni! A nővérem nagyon ajánlotta az Alcudiai strandot és Es Trenc-t is. Jó lenne közös autóbérlés, imádok vezetni de idegen helyen nem érzem magam biztonságban.
#129 - mariaaa - 2011.06.27. - 17:01
Szia Peti!
Kirándulásként el szeretnénk menni Alcudiába a 351-es busszal. Nem tudod véletlenül a jegy árát Pálmából indulva? Van aki 9 EU ír de olvastam már 4.5 Eu is?
Köszi előre is!
#130 - mariaaa - 2011.06.28. - 14:42
Sziasztok! Mint ahogy már írtam júli 22-től 29-ig nyaralunk mi is Mallorcán, Alcúdiában... ahogy elnézem oda senki nem jön, maximum kirándulni. De azért bízom benne, hogy akár valahol a környéken sikerül összefutnom pár magyarral. Mi azért már több programot is kinéztünk. Kint élő ismerőseim ajánlották, hogy mindenféleképpen nézzük meg a Formentor félszigetet (legfőképp a kilátót), Alcúdiában a kikötő részből állítólag indul egy gyors motorcsónak, ami nagyon izgalmas élményt nyújt az utasainak (kirándulós időben persze), valamint a delfin-, fóka- és papagáj show ami mindenképpen benne lesz a kollektív programok között. Ezeket már így előre is bátran ajánlom mindenkinek. NEm árt előre tervezni, ha valaki nem csak a buli kedvéért megy ki :) A neten nagyon sok infót megtaláltok róla, jegyáraktól kezdve bármit.

Ha bármilyen ötletetek támad kérlek osszátok meg velem is. Akik pedig már hazajöttek, várjuk szerintem többen is az élménybeszámolót :)
#131 - Hajnal - 2011.06.29. - 11:09
Szóval most kérdeztem meg a főnököm, mert ő nemrég volt arra felé palmából, és ő 6 eurót fizetett egy útra és 12 oda vissza.
Ha van valami kedvezményetek biztos olcsóbb, de én ezt az árat tudom :)

További szép napot és remélem segítettem :)
#132 - Drótár Péter - 2011.06.29. - 23:05
Pétér: köszi a busz infót! Pacha clubról nincs infód? oda is az angol idióta tinik járnak? Nem akarok a nyaralás alatt is csak velük találkozni, alig Angliában velük ..
Még a buszról jut eszembe EMT honlapján olvastam, hogy van valamilyen plasztik kártya és azzal kedvezményesebb a jegy ára...nem tudod sok idő az igénylése?
#133 - mariaaa - 2011.07.03. - 11:47
http://www.consorcidetransports.org/en/web/ctm/zonificacio

Szia!
Engem is érdekelne ez a kártya dolog, 2 hetet leszünk Santa Ponsaba.
ha jól értelmezem 1-es zóna Magaluf, Santa Ponsa, Soller, Valdemossa is?
Köszi!
Karesz
20 útat, hogyan kell értelmezni? Ha csak 3-4 megállót megyek akkor is 1 teljes út?
#134 - Karesz - 2011.07.05. - 20:10
Na a lényeg hogy palmán belül oda nem jó ez a kártya mert, oda valami különleges bérlet kell, de oda is lehet a buszon jegyeket venni.
Ez a kártya amit én írtam igen soller, santa ponca, magalluf, és stb ezekre jó amit ír ott az egyes körzetre!
Egy utazás azt jelenti hogy felszállsz egy buszra kérsz egy jegyet, de ha buszt váltasz akkor az már másik jegy.
éS az mindegy ha csak egy megállót mész az is egy megállónak számít.
De ha pl palmából - magallufra mész az is egy utazás, vagy ha közvetlenül santa poncára, de santa poncáról- magallufba is mehetsz és az is egy útnak számít, tehát az egyes körzetem belül mindent használhatsz ami busz:D a kisvonatot sollerbe nem! arra 10 euró csak az odaút, de ha lehet próbáljátok ki mert nagyon jó:D
Ha még van kérdésetek írjatok!
#135 - Drótár Péter - 2011.07.08. - 00:43
Ok! értem!
azt tudom, hogy Pálmán a helyijáratos buszokra nem vonatkozik, csak azt hittem, hogy pl a palmai buszpályudvarra sem mehetek vele, mivel Pálma már más színű zóna. De akkor pálmáig is lehet útazni a távolságival "1' zónás bérlettel. A T20 így elég gazdaságos. Vasárnap délelőtt lehet vásárolni bérletet a buszpályaudvaron.
Köszönjük a hasznos infókat!!
#136 - gyöngyi - 2011.07.08. - 09:37
Igen, a buszbérlettel pálmára is be lehet utazni, de nekem azt mondták hogy csak a buszvezetőknél tehetek a kártyára 20 utazást, és sehol máshol. De amúgy tényleg ez a legegyszerűbb módja ha fel akarjátok tölteni a kártyát utazással :)
Igazán nincs mit az információkért!
#137 - Drótár Péter - 2011.07.09. - 02:25
Sziasztok! Augusztus 18-án jön valaki? Mi Palma Novaba megyünk.
#138 - viqs - 2011.07.10. - 02:08
Sziasztok

én tavaly a hugommal voltam Mallorcan Santa Ponsaban...nagyon szuper volt, föleg a Havanna Club minden este:)))Sokkal jobb mint valami zsufolt disco...Idén ismet Mallorcara megyek a baratommal, mivel ö meg nem volt ott. Sajnos fogalmunk sincs merre felé mennyunk...A hugommal eleg sok mindent megneztunk igy a fövaros környékre nem szeretnek menni, esetleg majd kirandulni...Valaki tudja esetleg hogy lehet e valahol quad turat tenni-egyenileg...vagy valami vizi sport?

Köszönöm
#139 - Kristina - 2011.07.15. - 00:02
Sajnos nem kaptak a tesómék bérletet, mert a turistáknak nem járt...mondta a pultban lévő csaj a pályaudvaron. Az idő sem valami jó vasárnapra szintén eső + csak 25 fok..utána viszont kánikula és előtte is 30 feletti idő volt..nincs szerencséjük ezzel a héttel!
#140 - gyöngyi - 2011.07.19. - 08:28
Sziasztok,

Aug. 11-vel indulunk 1 hétre Mallorca-ra. Szeretnénk autót bérelni, olyan 3 napra.
állítólag nehezen lehet szabad autót találni, bérelni, így érdemes előre foglalni.
Tudtok erről esetleg valamit, és ajánlani jó, olcsó autóbérlő céget?

Köszi szépen előre is!
#141 - blazska - 2011.07.27. - 14:55
SZiasztok.
Láttam kérdezték már páran az októberi időjárást, én is csatlakoznék.
Október 1-7ig megyünk, azt hallottam a tenger még egész kellemes, kérdés hogy az idő jó lesz e.:)
Köszi előre is
#142 - peti - 2011.08.01. - 14:43
blazska

Mi tavaly a Goldcar-al mentünk, viszonylag korrektek, bár lehúzás szinte mindegyiknél van.
Tele tankkal kapod meg az autót, üresen kell visszavinned, viszont nekünk meg sem nézték hogy volt e rajta sérülés.
#143 - peti - 2011.08.01. - 14:58
Szia PETI: Mallorca azért nincs olyan délen, mint Tenerife, de október még nem olyan rossz, 23 fok körüli átlag maximumhőmérséklet van, a tenger víze 20-21 fokos.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.01. - 20:24
köszönöm:)
#145 - peti - 2011.08.02. - 08:55
Szia Peti,

Köszönöm a válaszod (autóbérlés kapcsán)!!

szia
blazska
#146 - blazska - 2011.08.03. - 16:35
Sziasztok! július 28-tól augusztus 4-ig voltam Mallorca, azt kell hogy mondjam, gyönyörű hely. Can Pastillan az Orleans Gardenben szálltunk meg félpanzióval, nem volt rossz, de kicsit zavaró volt hogy minden nap ugyanazok az ételek közül lehetett választani. Szinte az összes fakultatív programon részt vettem, nem bántam meg egyiket sem (szigettúra,sa calobra öböl hajóval, palmai városnézés, marineland, palma aquarium, formentor, milliomosok strandja hajóval). A tenger szép tiszta volt és meleg.:D Mindenkinek csak ajánlani tudom.
#147 - kriszti89 - 2011.08.07. - 22:29
mi szeptember8-15ig megyünk alcudiába tudna nekem valaki segíteni autóbérlésbe hogy működik ha online foglalok hogy kell biztosítást plussz kötni meg mennyi kaukciót kérnek kb meg ilyenek köszi előre is
#148 - tibor - 2011.08.15. - 21:36
Hello! Mi El Arenalba megyünk szept 8-15-ig a Mediodia hotelbe! én csak ara szeretnék kérni valakit ,hogy a négy legfontosabb és kihagyhatatlan helyet egész mallorcán irja le nekem, ahova feltétlen el kell mennünk akár a t&aacuaacute;j miatt akármi miatt! köszi
#149 - Franzy - 2011.08.15. - 23:05
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert "vészhelyzetben" vagyok és sürgős válaszokra lenne szükségem... A főnököm sajna csak október első hetében enged el szabira, így nagyrészt lemaradok a nyári forróságról és szeretnék elmenni valami szép, de még meleg helyre. Nagyon szerettem volna Mallorcára menni, de nem tudom mennyire van ott már hűvös ilyenkor, vagy azért le lehet még szépen barnulni és fürdeni a tengerben? :) Vagy mit gondoltok nézzem meg a többi görög szigetet, mert azok délebbre vannak? Mit gondoltok okt. első hétben Teneriffe-ről, vagy a Kanári-szigetekről? Arab, vagy távol-keleti országba nem szeretnék menni, uh. valami európai sziget kellene, de lényeg a jó idő. Nagyon húzok Mallorca felé, annyira gyönyörűek a képek, meg csak jókat hallok róla, de hamár x összeget kiadok okt-ben, akkor nem szeretnék napközben pulcsiban ülni a tengerparton. Előre is köszönöm a válaszotokat! üdv,Gina
#150 - JGina - 2011.08.16. - 21:03
én szeptember 13-21. közt leszek Palma Nova-ban, most rendezem az autóbérlést (depozitot kell most fizetni s a helyszínen a maradékot). én már hetekkel ezelőtt felépítettem egy programtervet, lesz benne sok pancsi, 2 napos autós túra, delfinárium, főváros nézés, barlangtúra, no és persze a 22. szülinapom megünneplése - pont úgy jött ki a foglalás, hogy a második napon lesz a szülinapom. :)
#151 - Szabina - 2011.08.20. - 16:11
Rengeteg kérdés és alig néhàny érvényes vàlasz. Ezidàig 5-ször nyaraltam Majorkàn,(legutobb Magaluf-on). Annyit mondhatok, hogy valoban nagyon szép hely, de ne felejtsük el, hogy Spanyolorszàgban a legnagyobb a munkanélküliség az EU orszàgaibol(kb 20%). Tehàt aki dolgozni ohajt menni, nagyon fel kell kötni a dolgokat, ugyanis a kontinens-beli spanyolokat nem lehet csak ugy kilakoltatni. Azok ott töltik a turistahonapokat, télre pedig hazamennek. Majustol oktoberig tart a szezon, de ebben a két honapban nem nagyon lehet fürödni a tengerben. A medencék pedig - érthetetlen modon még nyàron sem tul melegek. Az utolso elötti alkalommal oktoberben -Cala Millorban- egy egész héten àt esett az esö, borzalmas volt a gyerekekkel. Egyébként meg az egész szigetet a németek dominàljàk, körülöttük forog minden, ebböl csak Magaluf a kivétel, ott az angolok az urak. (Orditanak egész éjjel, hajnalban meg összehànyjàk az utcàkat hazafelé, erröl ennyit). Legözelebb augusztus 27.-én (màhor 1 hétre)megyek 8 napra, ha van valami kérdés vàlaszolok szivesen. Gàbor.
#152 - Gabor - 2011.08.20. - 19:22
Sziasztok,

egy dolog nem tiszta még nekem. Fizetősök a strandok? Ha igen, mindegyik az?
#153 - Kiss Attila - 2011.09.13. - 10:46
Sziasztok!
Egy hétig nyaraltunk El Areal-ban egy Bahamas nevű 3 csillagos hotelben,félpanzióval.A Booking.com -on foglaltuk a szállást,nem volt semmi problémánk.Az itt fentebb leírt linkekre kattintva kinéztem melyik busz megy ide,3.20 euróért simán beérkeztünk a reptérről egy átszállással. A szoba olyan volt amit ezen az áron el lehet várni,a kaja kicsit íztelenre lett főzve és mindenki a kedvére ízesítette mindenféle hozzávalóval.Mindig volt valami finom.A szobában volt klíma is ez nagyon jó volt.Béreltünk egy mocit is igaz nincs nagymotorra papírom ,de azt mondta a fickó hogy akinek van 3 éve B-s jogsija az vezethet 125 cm3-es motort is és adott is egyet 38 euró volt egy napra.Az utcában volt 3 autó kölcsönző is.A robogó (50-es) 36 euró volt egy napra.A strand nem fizetős de,a napozóágyak azok igen van 100 méter szabad strand utána 100 m napozóágyas és így tovább kílómétereken át. Szept1-től voltunk 8-ig.A tenger talán 27 fokos is volt 8.-ára hűlt vagy 2 fokot,volt pár felhősebb nap is (szerencsére), mert minden le van betonozva és minden csak nyomja vissza a forróságot.A 2. nap reggel volt egy nagyobb zápor ami elviselhető szintre hűtötte a betont.Jól éreztük magunkat,esténként bulik is mennek Areálba Német többség van,vödrökből szívószállal isszák az italokat.Van diszkó ahol 25- 80 euró a belépő(d.j sztártól függően),de a pia ingyen van.
#154 - crupie - 2011.09.15. - 23:39
2010 nyara. Egy felejthetetelen hét Mallorcán! Gyönyörű, örök emlék! Köszönet Mallorca!!! :)
#155 - Adri - 2011.09.20. - 14:07
Múlt héten voltunk Mallorcán. Néhány hasznos infó a sok megválaszolatlan kérdésre:

- Autót neten érdemes bérelni: goldcar 1 hét Vadi új Ford Fiesta - 111 Eur + 29 EUR full biztosítás + 60 EUR teletank. Az autó kulcsát a reptéri poggyászfelvevőnél lehet felvenni és a reptéri garázs alagsorában állnak az autók

- Minden jól ki van táblázva, a mellékutakra is érdemes rámenni, jó minőségűek az utak. GPS nélkül simán lehet boldogulni

- K-i parton Porto Colomban voltunk egy 4 csillagos szállodában. Mindennel megvoltunk elégedve. Az autót kihasználtuk, napközben, ha kirándultunk és este, ha nyüzsire vágytunk.

- Parkolási díjjak még a kis városokban is vannak, elég borsos 1-1,5 EUR árakon. érdemes kintebb megállni, vagy figyelni a fizetés nélküli órákat.

- Nekünk jó választás volt a keleti part, 10 HUF - al több volt a szálloda, de a színvonal 2x - ese volt az Arenali - nak. Hiába van egy nyugis helyen, egy ekkora szigeten nincsenek távolságok.

összeségében tudom ajánlani, ilyenkor szeptemberben, utószezoni árakon, de mégis nyüzsis, kellemes levegővel és tengerrel.

#156 - Péter - 2011.09.26. - 12:36
ok
#157 - zsolt - 2011.10.08. - 20:21
sziasztok,,,,,valaki tudna e ajánlani, munkát majorkán vagy infot hogy milyen esélyek vanak munkát talizni,,bármi érdekellne,,szivesen kiköltöznék,,,spanyolorzágba bár hova,,,,totya77@windowslive.com ,,vagy nyafi115@freemail.hu,,,,,elérhetöségeim...elöre is kösz ha valaki ir,,,,remélem egyszer sikerül kijutni
#158 - toth jános - 2011.12.23. - 08:35
sajnos nekem nem tetszik egyik üdülő sem, mert én a Tisza partját szeretem, különösen a csongrádi homokpartot.
#159 - Komlódi Zoltán - 2012.01.14. - 17:26
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy melyik helyre érdemes menni Mallorcán belul.. Mármint, hogy Magaluf vagy Alcudia stb.. atolvastam a leirásokat, de tapasztalatbol mégis jobb lenne olvasni valamit. Mi a párommal mennenk, 20as-ok vagyunk. a full nyüzsi sem jön be, sem a nagyon nyugi.. Vélemény???
#160 - Mona - 2012.01.24. - 12:08
Sziasztok!
2007-ben voltunk Mallorcán a családommal,egy hétig,ami kevés volt,de meg tudtunk nézni egy pár dolgot. Gyönyörű szép,aki oda megy,ne hagyja ki Palma fővárosban a 700 éves olajfát,a Katedrálist,Sollert,a Formentor félszigetet,a nyakkendőtű kanyart, a szerpentint,az egyetlen villamost Sollerben,Incát meg még sorolhatnám,de erre lehet,hogy egy élet is kevés... Mi a Manaus hotelben voltunk,nagyon szép,aranyosak a recepciósok,kedvesek voltak a étteremben is.A kaja jó volt,bár őszintén szólva már vágytam egy kis "hazaira",de találtunk Arenalban egy magyar éttermet (akkor az volt a neve:Paprika csárda),hát jól bekajáltunk.A tengerparton néha megjelent egy-egy "gyümölcsös",s azt mondogatta: áááááá de melone,melone,melone... Csak ajánlani tudom mindenkinek. Ha tehetitek NE hagyjátok ki!!!! Mindenkinek szép estét!
#161 - Böbesz - 2012.02.04. - 18:34
én most indulok ebbe a csodálatos világba,mert megismerkettem egy spanyol hölgyel,és hozzá költözöm.Kéne segitség,hogy milyen munkalehetőségek vannak,szakács vagy vendéglátósként.Talán a nyelvet megtanulom hamar.Csak nemtudom hova tudok fordulni,ha baj van.Jólenne felvennem a kapcsolatot valakivel aki hasonló cipőbe jár.Kicsit tartok az egésztől,de a szerelem nagy úr.Köszi előre is a segitséget
#162 - crazypopeye - 2012.02.08. - 12:21
A párommal nagyon gondolkodunk azon hogy mi is szeretnénk elhagyni m.o.-t,és én nagyon próbálom rábeszélni az uramat mallorca-ra.én is szívesen vennék pár információt a munkavállalásról,a kint maradás nehézségéről,ilyesmikről,annak tükrében hogy egy 15hónapos kislányunk is van(mire ez tényleg esedékes ovis korú lesz,mielőtt kimegyünk legalább középszinten megakarjuk tanulni a nyelvet),viszont azért még fiatalok vagyunk,úgy könnyebb?!?A párom hivatalosan informatikus,nekem viszont semmi kint használható szakmám nincs,de takarítástól kezdve bármit vállalnánk.Előre is köszi a segítséget :)
#163 - Anyuka - 2012.04.17. - 13:44
Sziasztok!

Kizárólag biztos nyelvtudással, szakmával érdemes Spanyolországba dolgozni menni, mivel nagy a munkanélküliség ott. De ezekre a kérdésekre elsősorban külföldi munkás oldalakon, fórumokon, blogokon fogtok választ kapni, mert itt inkább turisztikai dolgokról van szó, itt kisebb eséllyel fognak tudni tapasztalatokat írni kinn dolgozók.
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.04.25. - 19:38
Sziasztok!Júni. 19én megyünk,Cala Millorba.,egy hétre.Remélem az idő jó lesz,mert gyerekkel nehéz lenne ha nem.Valaki járt arra?ötletek?tippek?Delfinárium merre van a szigeten?érdemes megnézni?
Húgomék utánnunk jönnek,de csak repjegyük van,könnyű szállást találni helyben,vagy érdemes előre foglalni?
Köszi a segítséget!!!
#165 - Gabi - 2012.05.12. - 09:32
Most megyek nyaralni kis fiammal 2 hétre remélem szuper lesz, Ibizara is át ugrunk....
#166 - tunde - 2012.05.29. - 01:10
Sziasztok,

épp most állunk a célhelyszín kiválasztása előtt (természetesen Mallorcán).
Nyugis (de azért normál üdülői élet legyen)helyet keresünk, tehát a bulizós fiatalokat elkerülnénk. Tudnátok ajánlani városkákat, amelyek szerintetek ilyenek?

Illetve olvastam, hogy többen is említik az Ibizára történő átutazást. Az mennyi idő? Ha csak egy napra mennénk, megéri? Mennyi oda egy forduló (pénzben)?

Nagyon köszönöm a válaszotokat!
#167 - Kini - 2012.06.09. - 22:46
Hajnal!
Párommmal Alcudiába mennénk mi is és pont 07.22-07.29. között.Tudnál segíteni hol és hogy foglaltatok a transzferrel együtt?
#168 - Balázs - 2012.06.16. - 14:03
Sziasztok!

Augusztus 12.-én utazok (4fő)Mallorcára :) esetleg vki akkor e tájt utazik?
a NAGYOBB Jó magyar TáRSASáG MIATT ;)
#169 - Tamás - 2012.07.04. - 13:23
Kedves Tamás!
Mi augusztus 26-án megyünk a párommal... Kár, hogy akkor pont elkerüljük egymást :) Mert mi is benne lenénk a közös bulikban :))))
#170 - Magdi - 2012.07.14. - 23:53
Sziasztok!A párommal Mallorcára utazunk,Porto Cristo-ba.Voltatok már ott,hogy éreztétek magatokat?
#171 - Judit - 2012.07.18. - 20:35
Szia Magdi!

Mi augusztus 21-én megyünk Magallufra 10 napra:-)Ti melyik részre mentek??
#172 - Gabi - 2012.07.29. - 17:44
Sziasztok! En naszutra keszulnek a jovendobeli ferjemmel es erdeklodni szeretnek, hogy Magallufon milyen? rengeteg rossz kronikat olvastam a kulfoldi site-okon. van valaki aki mar volt? tippek? ja, amugy 27 evesek vagyunk es szeptember elejen mennenk. barmilyen tanacs jol jon:) koszonom elore is.
#173 - johanna - 2012.08.04. - 23:47
Gabi, Johanna, Magdi!

Sziasztok!

A párommal augusztus 23-30-ig ugyancsak nászúton nyomulunk Magallufon a Hotel Floridában:) Majd 3 éjszakát töltünk Cala Ratjada-n a Ses Rotges-ben.

összefuthatunk a magaluff-i éjszakában! :)

/nem csak a németeké, briteké a világ.../

#174 - Sandro - 2012.08.09. - 13:38
#169 - Tamás - 2012.07.04. - 13:23

mi is 12-én utazunk.. VizzAIR 15ó 40

cala d'oro
#175 - Edvard - 2012.08.11. - 17:39
Sziasztok!
aug. 26.-án megyünk Cala Millorba, autót szeretnénk bérelni, de olvastam, hogy hitelkártya szükséges hozzá, ez minden esetben szükséges?
Robogót drágább a helyszínen bérelni mint ha előre lefoglalom? Ahhoz nem kell hitelkártya?

Köszönöm!
#176 - Nóri - 2012.08.12. - 22:08
HELLO

INFO

-Robogóbérlés szerintem drága 30-40 eu. a kis 50 köbc. naponta...autót béreltünk ennyiért.kevés motorost látni..
-napozóágybérlés 2db ernyővel 15 eu. görögo.-ban 6 eu...
-buszjárat gyakori,jó árban,uj klimás mercik
-szállás: reptér közelében szörnyű lehet,mert 2 percenként indulnak a gépek!hazafelé pl. 8 órára 12 azaz 12 gép volt kiírva,hogy indul...komoly
-Mediodia 3 csillagos szálloda klimával,félpanzioval(30 féle -jo kaja,pia) jó ár-érték arány.52 eft-volt last min.juliusban. medence kicsi,panoráma épületek.
Kifogtunk 1 szenzácios recepciost 1 kubai szerencsétlent aki reggel 8 kor kész volt de teljesen..nem volt lassu ááááááá
-sziget felejthetetlen 1x látni kell!
#177 - akabika - 2012.09.02. - 13:01
Egyszerűen meseszép ez a sziget.Ennél szebbet nem teremthettek volna az égiek.Mi idén itt voltúnk nászúton.és nagyon hiányzik. Minden.
Az emberek nagyon kedvesek,az ételek finomak.Minden strand kulturált és tiszta.Kérem így kell ezt csinálni hogy utána az ember feladna mindent itthon csak hogy ott dolgozhasson és éljen....
#178 - Anett - 2012.12.12. - 13:40
Nyár elején indulok mallorkára,dolgozni és lakni.keresek valakit aki társulna az ötletehez,mert ami itthon megy az nevetséges.ha valakit érdekel a dolog jelezzen itt.sziasztok!
#179 - crazypopeye - 2013.02.07. - 11:04
Sziasztok!!

Ha tudna nekem valaki segíteni abban,hogy a reptérről,hogyan tudok eljutni Cala Pi-ba,nagyon megköszönném,Busszal be lehet járni a sziget látnivalóit,vagy inkább autót érdemes bérelni?köszi előre is az infót!!!
#180 - ANDI - 2013.02.07. - 21:41
Szia!

Normális buszközlekedés csak a 16 km-re lévő Tollerictől van. Cala Piből és -be csak naponta 2 busz megy, egy reggel, és egy este, de hogy kimenjen, azért is telefonálni kell (vagy ha nem beszéled a nyelvet, megkérni valakit): 617 365 365 8-18 óra között. A busz Palmába megy, onnan már mehetsz mindenhova.
A busz menetrendje, információk, az első oldalon Palmába, a második oldalon Palmából Cala Pibe, hétköznap hétvége külön rendezve:
http://www.tib.org/documents/10286/1572cc90-c795-4d01-8a62-f4a739c93f09

Tehát, ha ez megfelel, nem kell autót bérelni, ha így kényelmetlen, kell, autóval egyébként is jobban be lehet járni a szigetet.
A másik lehetőség a buszos kirándulások, ezekről érdeklődni kell ott.

Ez azt is jelenti, hogy a reptérről valószínűleg taxival kell menni, vagy autót bérelni. Vagy megteheted azt, hogy elmész a reptérről 1-es busszal Palmáig, sőt, akár onnan még Tolleric-ig, és így már közelebb leszel, és ha taxizni akarsz, olcsóbb (azt meg remélem, hogy Tollericből lesz taxi :)).
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.08. - 01:27
Köszönöm szépen az infót!!
#182 - Andi - 2013.02.10. - 11:30
...4x nyaraltam már Mallorcán, legutóbb tavaly júliusban, ha valakit érdekel, szívesen segítek...(ha tudok)
#183 - TapsiHapsi - 2013.02.13. - 23:30
Szia TapsiHapsi!

Júliusban szeretnénk utazni két kisgyerekkel, 7 és 9 évesek. A túl nyüzsi helyeket elkerülnénk, Alcudiát ill a keleti partot gondoltuk. Mi a véleményed, melyik szebb? Alcudia, mivel északon van nem hideg még a tenger júl. közepén? 1-2 napot kirándulni is szeretnénk.
Köszönöm a válaszod előre is!

Kriszti
#184 - Kriszti - 2013.03.06. - 13:16
Sziasztok!

Október elején mennénk Lucmajorba-Cala pi clubba.Járt már valaki itt a szállodában,vagy lucmajorban.
Milyen a hely,és legfőképp az idő,tenger?
Szívesen vennék mindenféle hasznos infót.
Köszi:A
#185 - Andi - 2013.03.15. - 15:34
Szia Kriszti!

...kicsit megkésve. Alcudia és a keleti part közül nem tudnék választani, mindkét rész gyönyörű. Ha a legnagyobb nyüzsit szeretnétek elkerülni, akkor csak a déli partot (Palma öböl) ne válasszátok, az a sziget "lüktető", azon kívül bárhol békésebb. A keleti parton szebbnél-szebb öblök találhatók, de ez szinte a sziget minden irányára jellemző. Mallorca annyira kicsi, hogy nem érezhető az északi és déli part különbsége a tenger hőmérsékleténél, (max.kb. 70-80 km az észak-déli átmérője) hidegnek semmiképp sem mondanám, mert a lassan mélyülő öblök júliusban már kellemesen felmelegszenek. Persze ez időjárás függő, de még sosem volt baj vele. Ha kirándulni szeretnétek, akkor bátran ajánlom, hogy 1-2-3 napra (amennyi belefér) béreljetek autót. Megfizethető az ára (35-40 EUR/nap) a közlekedés pedig rendezett. Az utak minősége nagyon jó, az autópálya ingyenes, minden tökéletesen ki van táblázva, egyszerűen meg lehet találni minden célállomást. Utazás közben érzékeli csak az ember, hogy kicsi a sziget, mert pl. Palmabol eljutni Formentorba alig egy óra út, miközben keresztbe átszeled a szigetet. Ez a legcsalókább Mallorcán:egy kis sziget annyi látnivalóval, hogy nem is tudom mennyi időt kellene ott tölteni, hogy mindent megnézzen az ember. Nem vagyok egy "reggeltől estig jövök-megyek" turista, aki check listával indul nyaralni és pipálja az útikönyv által említett látványosságokat, de Mallorcán annyira szép minden, hogy eddig még 4x7 nap sem volt elég ahhoz, hogy beteljek vele. Ha kirándultok a fővárost feltétlenül nézzétek meg, hangulatos az óvárosa, a Katedrális hatalmas, a Bellver kastélyból pedig a kilátás ragad magával… Szinte minden útikönyv említi Walldemossát, nem véletlenül. Egy gyönyörű kisváros, amiről mi először azt hittük, hogy fél óra alatt körbejárjuk, aztán 5 óra lett belőle, de napokat is el lehetne itt (is) tölteni. Ha pedig egy karibi hangulatú tengerpartra vágytok, akkor Es Trenc-et ne hagyjátok ki, türkizkék tenger, fehér homok, csodaszép… De sorolhatnám még a kedvenc helyeimet, amikkel nem tudok betelni. Tény, hogy nem tudok elfogultság nélkül írni Mallorcáról, engem elvarázsolt...
#186 - TapsiHapsi - 2013.03.23. - 17:05
Szia Tapsihapsi,

Köszi az infókat, az időpont már fix. a szállás még nem. Az éttermi árakról írnál még? Párom szerint csak reggelivel foglaljuk a szállást és akkor és ott étkezünk, ahol akarunk. én személy szerint szeretem a svédasztalos vacsikat. Még egy kérdés:A formentori túra nem veszélyes, mehetünk autóval?

üdv:
Kriszti
#187 - kriszti - 2013.03.23. - 23:08
Suiasztok!
Azt esetleg tudja valaki hogy Palma-ból hogy lehet tömegközlekeséssel eljutni Es Trenc-re? és hogy mennyibe kerülne?
Köszönöm!
#188 - Fanni - 2013.03.30. - 11:50
Szia Kriszti!

Az éttermi árakkal kapcsolatban nem vagyok nagyon jártas, mert mi mindig félpanziós ellátással voltunk, így a vacsora nem igényelt külön programot. Néha napközben ettünk 1 pizza szeletet, az 2 EUR volt, vagy gyrost kb. 4 EUR-ért. Szétnézek majd a képeim között, hátha látok valahol egy étlapot lefényképezve. A félpanzió nagyon jó Mallorcán, mindenki találhat kedvére valót, bár abban igaza van a férjednek, hogy nem vagytok a szállodához kötve sem időben, sem pedig helyileg, éttermet pedig bárhol lehet találni. A formentori út nem veszélyes, bár nem árt az óvatosság és az odafigyelés. Hm... a szerpentines út enyhe kifejezés, jócskán kanyarog felfelé és lefelé is (2 irányból is megközelíthető) és ott elég keskeny is az út, de leküzdhető. Nekünk egyszer volt egy kalandunk, "beszorultunk" egy kanyarban egy busz és a meredek sziklafal közé. Volt izgulás,némi pánik, füstölgött a gumi, ment a centizgetés és a sor is állt egy ideig, de megoldottuk. Ott mindenki óvatos vezető, a kanyarok előtt sokszor dudálnak, így is jelezve, hogy más is közlekedik. Es Trenc-kel kapcsolatban még egy gondolat, mert eszembe jutott, hogy gyerekekkel mentek. A nudisták nagyon kedvelik a strandot, sőt, ahogy észrevettem a meleg nudisták is előszeretettel látogatják a "karibi" partot. Ezt csak azért írtam, hogy ne legyen meglepetés...
#189 - TapsiHapsi - 2013.03.30. - 23:43
Sziasztok!
Azt már megtaláltam, hogy az 502-es busszal tudok menni Palmaból Es Trencre, de konkrét árat sehol se látok. :/ Csak zónákat, meg valami utazási kártyát, de nem értem. úgy nagy körülbelülre se tudná valaki megsaccolni? Hogy mégis 3 euro vagy 13?
Köszönöm!
#190 - Fanni - 2013.03.31. - 15:32
Szia Crazypopeye!

én is a nyár eleji indulást tervezem. Ha gondolod, egyeztessünk: nemeth.zsofia @ vipmail.hu
#191 - Zsófi - 2013.03.31. - 23:21
Szia FANNI!

Igen, 502-es busz, körülbelülre 3-5 EUR-t mondanék.
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.02. - 10:44
Köszönöm Tibcsi! Akkor az nem olyan veszélyes. :D
#193 - Fanni - 2013.04.02. - 11:34
Szia Tapsihapsi,

már nagyon vártam a válaszod, köszi.
Lefoglaltam egy szállást Can Picafort-ban, de még nézegetek, mert azt írják, hogy a strandja nem olyan szép. Egy honlapon, ahol osztályozzák a mallorcai strandokat, csak 3 csillagot kapott, szemben az alcúdiaival, ami 5-öt.
Nagyon nehéz a hely kiválasztása, mivel mi nem szeretjük a túlságosan nyüzsis helyeket.Can Picafortban jártatok? Még Paguerát és Porto Colom-ot nézegetem, ezek talán kevésbé hangos helyek. Jártál valamelyikben?

Kriszti
#194 - Kriszti - 2013.04.02. - 13:17
Szia Kriszti!

Can Picafortot csak képeken láttam, nekem kicsit "csupasznak" tűnik, Alcúdiaban volt rövid megállónk, nagyon szép volt. Paguera és Porto Colom is kimaradt még (te jó ég mennyi mindent nem láttam). Minden alkalommal gyűjtögettem infókat a szigetről, most azokban kutattam kicsit, ezeket találtam az általad említett helyekről: "Paguera kedvelt, csendes üdülőhely a sziget délnyugati részén, Santa Ponsa szomszédságában, Palmától 25 km-re. A város színvonalas szállodákkal, üzletekkel, bárokkal, éttermekkel teli sétálóutcával, valamint nyüzsgő éjszakai élettel várja a turistákat. Gyönyörű környezetben, fenyőerdők között található a fehérhomokos standja" Alcudiaról pedig ezt: "Alcudia Mallorca egyik fő turista-központja, amely igen jó hírnévnek örvend. Az észak-mallorcai üdülőhely Palma de Mallorcától 40 km-re, a repülőtértől pedig 45 km-re található. A város üdülőterületének 8 km hosszú, fehérhomokos, kék zászlós, talán a sziget legjobbjának számító, bárokkal, éttermekkel, és üzletekkel körülvett tengerpartja (Puerto Alcudia) mellett számos remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt Alcudia. Az alcudiai Hidropark az aquaparkok szerelmeseit kényeztetheti el. A Hidroparkban a remek csúszdák mellett bungee jumping, golf, és egyéb "száraz" szórakozási lehetőségek is kipróbálhatók. A gyermekek szórakoztatásáról a El Laberinto, a különleges labirintus-park is gondoskodik. Alcudia csodálatos óvárosát mór falak fogják közre. Római emlékek is vannak itt: a Pollentia a régi római város maradványa, és egy kis amfiteátrumnak is helyet ad az óváros. Vasárnaponként, és keddenként az óvárosban piac működik.Mallorca leghosszabb homokos tengerpartja a 8 km hosszú Playa Alcúdia. A fürdőzésen, a napozáson és a vízi sportolási lehetőségeken kívül a városban számos felfedezni való, a hangulatos kikötőben pedig kellemes éttermek és bárok várják az idelátogatókat. Alcúdiával szinte egybeépült Playa de Muro, amely az egész sziget legszebb tengerpartjával büszkélkedhet. Gyönyörű, homokos tengerpart, homokdűnék, kristálytiszta tenger és lélegzetelállító kilátás az öbölből a környező hegyekre.Kedvelt üdülőhely, melynek 10 km hosszú, homokos, kis dűnékkel határolt strandja egészen Puerto Alcudiáig nyúlik. A háttérben lévő píneafenyőerdők idilli hangulatot teremtenek. Az egykori halászfaluban éttermek, kávézók és üzletek várják a nyaralókat. A központban pálmákkal övezett sétány fogad bennünket. Esténként pedig a szórakozási lehetőségek színes palettájából választhatunk. A sportot kedvelő vendégeket squash, minigolf, tenisz, kerékpárkölcsönzés, szörf és vízibicikli várja. A repülőtérről a busztranszfer kb. 1,5 óra.
Alcudia, a kis kikötőváros az elmúlt években a Mallorcára utazók kedvenc úti céljává vált. Itt minden adott, hogy nyaralásunk kellemesen teljen. Puerto de Alcudia vadonatúj kikötői sétányán az utcai kávézók mindenkit elcsábítanak egy italra, és közben csodálatos kilátásban lehet részünk az egész öbölre. A hosszú, finom homokos strandon napágyakat és napernyőket is bérelhetünk. Ez a partszakasz kifejezetten ajánlott a gyermekes családoknak, hiszen itt a tengerpart széles és sekély.
A sport területén is változatos a kínálat: vitorlázás, szörf, röplabda vagy vízibicikli. A repülőtértől a busztranszfer kb. 1,5 óráig tart."
Ha a strandokat is figyelembe véve szeretnél kicsit közelebb kerülni a megoldáshoz,akkor ezeken az oldalakon szinte az összes öblöt, partot említik, találsz róluk képeket, rövid leírást is, hátha kicsit szűkítik a kört ahhoz, hogy megtaláld a számotokra legideálisabb helyszínt.

http://www.platgesdebalears.com/caplaibFront/portada_isla.en.jsp?cIsl=MA

http://www.porta-mallorquina.es/mallorca-guia-playa-n-4.html

Bármire is esik a választásotok csalódni nem fogtok, Mallorcára gondolva csak a nagyon szép és a még szebb jelzők jöhetnek szóba...#195 - TapsiHapsi - 2013.04.02. - 22:02
Csáó Zsófi! Már vártam,hogy visszajelezzen valaki.ok,e-mailben beszélünk.remete0512@freemail.hu üdv:popeye
#196 - Crazypopeye - 2013.04.10. - 09:12
Sziasztok! Mi július 4.-én megyünk Alcudiába, a Js Hotel Alcudi Mar-ba. Járt már valaki ott? Mi a véleményetek róla? Köszi a válaszotokat! :)
#197 - kiskato - 2013.04.13. - 21:39
Kedves Tapsihapsi!

Leveleidből ítélve tényleg sokat tudsz Mallorcáról,kérdeztem én is Lusmajorról,Calapi öbölről,de sajna senki nem válaszólt,hátha te jártál erre fele.Minden érdekel.
Október 5-én mennénk,milyen az idő,tenger,tudunk még esetleg fürdeni,
autót bérelnénk,látványosságok is érdekelnének.
Köszönöm válaszod előre is::-))
#198 - Andi - 2013.04.14. - 17:05
Szia Tapsihapsi (és többiek),

van májusi tapasztalatod? május elején-közepén megyünk, reméljük még nem nagy a tömeg de már van ereje a napnak. Autó Centauro-tól, szállás Cala'd Or és a Pirates Reloaded 18+ra is megyünk, ha van ezekről valakinek véleménye szívesen fogadom! Köszönöm!
#199 - Ax - 2013.04.24. - 14:00
Hello Zsófi és Popeye,én is most indulok májusban szigetlakónak:)felvenném a kapcsolatot,hátha tudunk egymásnak segiteni,vagy legalább kapcsolatot létesiteni a szigeten.
#200 - Pötty - 2013.04.26. - 21:01
Szia Ax,a tömeg nem nagy,igazábol május végén kezdödik a szezon,ugyhogy a legjobb időpontot választottátok,Cala'd Or gyönyörű,nekem amugy is a déli part a szivem csücske,Es trencet ne hagyjátok ki,az egyik legszebb strand :)nem lesz még tumultus a szigeten.Nagyon csodás nyaralást kivánok nektek,és amennyit tudtok járjatok be a szigetből érdemes:)
#201 - Pötty - 2013.04.26. - 21:16
Sziasztok én most májusban indulok ki Mallorcára szerencsét probálni... tavaly is kint éltem de akkor ügynökséggel mentem... mos egyedül szeretnk.... szerelmes lettem mallorcába és minden áron szeretnék kint élni! Egy évig voltam kint egy huzamban..Can picafortban éltem...mst alcudiát fogo probálni bevenni:) csodás az egész sziget:) mindenki megtalálja amit keress :)
#202 - Melissa - 2013.04.29. - 01:59
Heló Melissa.örülök érdeklődésednek,de kéne valami elérhetőséged,hogy tudjunk beszélni.Telefon,vagy e-mail.üdv:Popeye
#203 - Crazypopeye - 2013.04.29. - 11:00
Szia Pötty!Kéne az elérhetőséged,pl:tel.szám,e-mail.Mikor indulsz különben?Van társad is?Szia,Popeye
#204 - Crazypopeye - 2013.04.29. - 11:06
Sziasztok,
ma este jöttünk meg egy pár napos kiruccanásról, ha összekapom magam ide is írok de aki privátban szeretné dobjon egy levelet az axiotheus@gmail.com-ra. üdv! (ja és milyen volt ? visszamegyünk - az biztos :)))) kiskato: megköszönném ha üzennél, lenne egy kérésem!
#205 - ax - 2013.05.14. - 03:27
Sziasztok.

Autóbérlés miatt érdeklődöm. MI a menete, milyen áron van és ami legfontosabb, hogy minden esetben kell"kauciót" adni autóbérléskor? Van olyan eset,h csak az autóbérlés díját kell kifizetni, valamilyen biztosítást venni és nem kell letenni semmit? Vagy ha mindig kell mekkora öszeg?borsosdaniel@gmail.com kérlek ide válaszoljatok,ha tudtok segíteni :) Köszönöm
#206 - Borsi - 2013.06.05. - 19:27
Sziasztok!

A májusi tapasztalatok leírásáról lemaradtam, bár sajnos ez még hiányosság.
Az októberi időjárásról sem sokat tudok, én a nyári utazást támogatom, de szívesen megnézném az őszi (téli, tavaszi)Mallorcát is.örülök, hogy AX is a visszatérők közé sorolja magát, Őt is elvarázsolta a sziget ezek szerint...
Andi: Llucmajor csak átutazóban volt érintett, Cala Pi még úgy sem.. :-( Ha valakit érdekel a 2013-as Mallorca...akkor 07. 15. körül már lesznek egészen friss infóim is. írjál, hogy mire vagy kíváncsi, próbálok majd rá odafigyelni...
#207 - TapsiHapsi - 2013.06.27. - 22:12
Sziasztok!

Tibcsitől szeretnék kérdezni és segítséget kérni. Szeptember elején utazom Mallorcára, Magaluff-ban lesz a hotel, ahol lakom majd. Jártam többször utazási irodán keresztül a szigeten,akkor a reptérről transzfer busz vitt bennünket a hotelig. Most viszont magam foglaltam a szállást ( mert már voltam ott, tudom hova érdemes menni) és a repjegyet is magam intézemm, tehát nem iroda. Ezért nem vagyok tisztában azzal, hogy hogyan lehet eljutni a reptérről egyénileg Magaluf-ra. ( Van-e buszjárat vagy kb. mennyibe kerül a taxi? Kb. 17 km-re van a hotel Palmatól.)
Tibcsi, segits kérlek ebben, a párizsi utam alatt is a tájékoztatásod segített sok mindenben. :-)
Köszönöm szépen. :-)

U.i.: Vagy bárkitől szivesen elfogadok tippet, és előre is köszönöm.

A fenit hozzászólásokkal kapcsolatban annyit megjegyeznék, hogy nem kell attól félni, ha a szállása valakinek viszonylag közel van a reptérhez. Igen, sok repülő megy, de nem annyira zavaró a hangja. Magalluf picit távolabb van Palmatól, de az öböl csodálatos, az a környék exluzivabb,a hotelek is, a környékbeli üzletek is jók, és ajánlom a szigettúrát : 1 napos program, van benne kisvonatozás, buszos rész és hajózás is. én 3 éves gyerekkel végigmentem rajta anno, szép élmény volt, nem fárasztó a program kisgyereknek sem. Mallorca csodálatosan szép.
Magallufról annyit kell még tudni, hogy igen, sok ott a brit és a német turista, ez egy bulizósabb hely is, de bárhol a szigeten vannak hasonló esti programok, esetleg zajosabb turisták. :-) érdemes a hotelben olyan szobát kérni, aki gyerekkel utazik, ami nem arra az oldalra néz, ahol az esti programok zajlanak.
Nök figyelmébe ajánlom: hazafelé a reptéri becsekkolás után meglepően jók a reptéri üzletek, érdemes ott körülnézni. :-)
Szép időtöltést mindenkinek, klassz hely nagyon Mallorca. :-)
#208 - Csilla - 2013.07.04. - 06:11
Szia!

Palma buszpályaudvar és Magaluf között a 106-os busz közlekedik.
De a 104-es, 105-ös, és 107-es busz is jó, ha éppen azok előbb jönnek, egyes buszok lassabbak lehetnek.
http://www.tib.org/portal/en/web/ctm/autobus/seccio/100
A reptérről be kell menni Palmába először az 1-es busszal.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.04. - 15:58
Nagyon szépen köszönöm Tibcsi ! Szép napot ! :-)
#210 - Csilla - 2013.07.20. - 14:51
üdv. mindenkinek. Nagyon eltérö véleményeket olvastam és nem véletlenül. Hogy milyen itt az élet? Akik csak 1-2 hétre vagy hónapra jönnek ki azok nem látják meg a valóságot, ez a világ minden tájára igaz. Az biztos hogy már néhány éve nagyon nagy krízis van, sok nyelvet kell beszélni és magas szinten, natív emberekkel dolgozz és az számit, mert akkor szerzel tapasztalatot. Csodás ez a sziget, viszont a magyarok nem tartanak össze. Legalábbis akiket én az utóbbi 17 évben megismertem. Ha valaki recepciósként akar dolgozni most a nyáron akkor nekem üzenhet, éppen szelektálunk egy kisebb hotelbe Arenal-ba. Német-spanyol és egy kis angol tudás valamint jó megjelenés és megbízhatóság a minimális feltétel és mivel éjjeli turnus, férfi kell hogy legyen. üdvözlettel: moltd'feina
#211 - yomateixa - 2013.07.27. - 16:10
Sziasztok
5 nap múlva megyek Mallorcara! Meglepetés út a paromtól. Nagyon be vagyok sózva :)))))
#212 - Nicole - 2013.08.06. - 23:06
Sziasztok!

Valaki utazik vagy tartózkodik szeptember 11-18 között Mallorcán? én akkor megyek a párommal nászútra. A repülőjegy már fix, de a szállást még nem tudom... Szívesen alkalmazkodnék, ha akkor lesz vki a szigeten jelezze!
gcorni@freemail.hu

#213 - Gcorni - 2013.08.15. - 12:47
Szia Tibcsi!

Mi Arenalba leszünk, leginkább pihenünk, viszont pár helyet tömegközlekedéssel elérve szeretnénk megnézni(Formentor, Valdemossa...). Olvastam hogy lehet venni gyűjtőjegyeket, de mivel ezek különböző régiókba vannak, ezzel kapcsolatban szeretném kérni a segítségedet. Gyűjtőjegyet csak a városi buszokra lehet venni? Vagy létezik gyűjtőjegy a Palmából induló távolabbi buszokra is.
Előre is köszönöm!
#214 - Enikő - 2013.08.24. - 16:37
Sziasztok.

Mi 08.29 en megyunk Mallorcara.
Autot vagy robogot hol lehet berelni megbizhato helyrol?Hajokirandulas az van kint?
Jo kis fakultativ programot aki tudna megkoszonnem!
#215 - Zoli - 2013.08.27. - 19:14
Meg anyi S Arenal ba leszunk elszallasolva valamelyik nap majd elmennenk Es Trence starandra,hogy jutunk oda el....?
#216 - Zoli - 2013.08.27. - 19:42
Sziasztok!

én azt szeretném kérdezni, hogy Mallorcán meddig van jó idő? A jó idő alatt azt értem, hogy Olyan 30 körüli fokot érje el! és meddig tart ez a jó idő? Mallorca melyik része a legszebb(tengerpart) szempontjából? Van olyan rész ahol fehér homokos a part?
#217 - Attila - 2013.09.02. - 13:22
Sziasztok!

Az időjárásra én is nagyon kíváncsi lennék, bár az előrejelzésben én ilyen 28 fokokat láttam. Remélem ez reális. Mi szeptember 11-én indulunk Cala Millorban leszünk, van esetleg valakinek tapasztalata a helyről? 10 éve voltam Mallorcán utoljára, de akkor Can't Picafortban voltunk.
#218 - Huszár Anett - 2013.09.03. - 09:42
Sziasztok!

Elég sok helyen fehérhomokos a part, hogy melyik a legszebb, az relatív, más és más partok mást kínálnak. A cikkben le van írva elég sok mallorcai nyaralóhely.
Mallorcán mediterrán az éghajlat, de nincs annyira délre, mint a Kanári-szigetek. Szeptemberben még szép idő van. Itt vissza lehet nézni korábbi évek korábbi napjainak az időjárását:
http://www.wunderground.com/history/airport/LEPA/2013/9/3/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA
#219 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.04. - 00:22
Szia Molt'feina én is ki szeretnék kijutni dolgozni,mint sokan mások és tudom hogy nincs összetartás a kint élő magyarok között,de megköszönnék minden segítséget.Szakács vagyok németül beszélek.Akár csak a nyári szezonra is kimennék.Vagy ha címet tel,számot kaphatnék ahol elindulhatnék azis nagy segítség lenne.köszi előre :Popeye
#220 - Popeye - 2013.09.30. - 09:35
Sziasztok!
Párommal május utolsó, június első hetében utaznánk Mallorcára. Kicsit félünk az időjárástól, akinek van tapasztalata kérem írjon. :)
szóba jött még Korfu is. Mik a vélemények?

Előre is köszönöm.
#221 - Amanda - 2014.01.16. - 22:10
Szia!

Mallorcán mediterrán az éghajlat, tehát alapvetően azért szép idő van június elején, az más kérdés, hogy a tenger még nem annyira meleg, kb. 19-20 fokos. Itt visszanézheted, hogy a korábbi években pontosan milyen idő volt június 1.-én Mallorcán, és ha másik keresésre mész ott, akkor Korfun is: http://goo.gl/yZ56A6
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.19. - 01:14
Sziasztok,valaki esetleg tudna infot adni,hogy hova erdemes menni 1eves gyerekkel?Szeretnenk pihizni es autot berelni de semmikeppen nem egy buliparadicsomban akarnank a szallast:)Koszonom a valaszokat elore is!
#223 - holdika - 2014.03.15. - 03:08
Szia!

Pl. Puerto Pollensa és Puerto Soller, esetleg Cala Sant Vicenc csendes, családi nyaralásra ideális helyek Mallorcán.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.15. - 11:23
Sziasztok! Aki már jár Mallorcán, kérem töltse ki a kérdőívemet, a szakdolgozatomhoz lenne rá szükségem :) Nagyon szépen köszönöm!

http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/80eadf6c1a9322b5bc66a05ec85d390f
#225 - Anikó - 2014.03.26. - 12:36
Sziasztok!Társat keresek,aki kint szeretne dolgozni mallorcán.Együtt könnyebb lenne.kapcsolataim vannak kint.üdv
#226 - Popeye - 2014.04.10. - 09:02
Szia! én is szeretnék ott dolgozni, de félek az új kihivástól. irj magadról pár mondatot, hogyha megismernélek, talán ketten nekivághatnánk, kedves popeye!
#227 - fruzsi - 2014.04.10. - 18:23
Szia Fruzsi!örülök az érdeklődésednek.Ha f-en megkeresnélek,és felvennénk a kapcsolatot,ott mindent leírnék magamról és a terveimről.Milyen néven vagy fent?ott job lenne beszélgetni.Szép napot
#228 - Popeye - 2014.04.11. - 09:50
szia! Szeretnélek itt egy kicsit többet tudni rólad és a terveidröl. én nem vagyok biztos még benne, hogy mit akarok. Korod, mivel foglalkoztál eddig, igazi neved, mert nem popeye vagy ugye?
#229 - fruzsi - 2014.04.15. - 10:24
Szia Fruzsi!én nem szeretném itt a nagy nyilvánosság előtt a privát dolgaimat kibeszélni.
#230 - Popeye - 2014.04.15. - 13:27
Jó napot Fruzsi!Különben 26 éves vagyok.Pincér a szakmám,és Sárváron lakom.De többet tényleg a f-en
#231 - Popeye - 2014.04.16. - 10:21
Sziasztok!
érdeklődnék, hogy kinek milyen véleménye van Santa Ponsában a HOTEL GLOBALES PLAYA-ról?
#232 - Virág - 2014.04.24. - 14:36
Csodálatos sziget, mindenkinek ajánlom. én május végén voltam 4 napot kint 3 éve, de nagyon megfogott. Most tervezem visszamenni, mert nem láttam sok mindent. Igazából nem tudok dönteni, hogy Kanári-szigetek, vagy Mallorca. A Kanári-szigetek nagyon ráment a turistákra, Mallorcán vannak régi látnivalók is.
#233 - Máté - 2014.05.10. - 11:00
Sziasztok. Tudtok adni infot Cala Millor-rol? Jo volt ott, bulis hely, vagy esetleg nyugisabb ? Koszi
#234 - Jani - 2014.05.10. - 22:25
Sziasztok!
A párommal készülök augusztusban Mallorcára,és tervezünk egy napra átmenni Ibizára. Valaki tuda nekem ez ügyben segíteni. Hajómenetrend, esetleg oldal érdekelne,ahol olcsóbbak a jegyek! Köszönöm
#235 - Norbi - 2014.06.26. - 16:55
Szia!

Válasz a 28-s hozzászólásban.
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.27. - 10:16
Gyönyörű sziget, 2 x voltunk családdal, (El Arenal, Alcudia) és bármikor örömmel visszamennénk . (sajnos most nincs rá keret) Gyönyörű tengerpartok, öblök, kristálytiszta türkiz színű víz, dús növényzet, csodálatos barlangok, jó kaják, rengeteg lehetőség szabadidő eltöltéséhez. Mi kell még? és a helyiek kedvesek, kevésbé nyomulósak, és hangosak, mint a spanyol szárazföldön.
#237 - Noémi - 2014.08.23. - 12:09
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni,attól aki kinn él,hogy október végén a fővárosban milyen az élet? Vagy konkrétan Can Pastilla-n idő,tenger buli szempontjából?
#238 - Gerijózsi69 - 2014.10.01. - 16:13
Sziasztok!Nekünk nagyon tetszik itt minden!!!( 8 napra jöttünk a párommal,próbálunk mindent végignézni.Még van 2nap és megyünk haza.Palmanován lakunk,Magalluf mellett.Sok étterem bulihely bezárt,kevesebb turista van már.Jet ski-t akartunk bérelni de az is bezárt már.Az idő még nagyon szép (27-30)és a tenger is jó.(24-25kb.)Ezen kívül gyönyörű tiszta a víz,szépek a városok,hangulatosak.Jók az utak a közlekedés,a szerpentines hegyi utak is tökéletesek és gyönyörű kilátás van fentről(már aki le mer nézni).Aki minden fakultatív programot,bulihelyet kiakar próbálni az hamarabb jöjjön ne októberben de ha kirándulni szeretne valaki arra tökéletes.!!!!!! Adios
#239 - Mágika - 2014.10.21. - 00:37
Sziasztok!
Már kétszer voltunk Mallorcán én nagyon imádjuk. Szeretnénk ide költözni és munkát vállalni. Kereskedelemben és a vendéglátásban dolgozunk Magyarországon jelenleg.
Nagyon szeretnénk már ekindulni és ha valaki tudna munkát kettőnknek (házaspár) hálásak lennénk. :-)
#240 - Melinda & Zoli - 2015.04.25. - 17:15
Sziasztok!

Júlis 1-én utazunk 1 hétre nászútra párommal Paguerara. Lehet, hogy most nagy butaságot fogok kérdezni, de nem tudtok olyan helyi idegenvezetőről, aki el tudna minket vinni, hogy megmutasson néhány szép helyet? Olvastam, hogy a legérdemesebb autót bérelni, de egyikünk sem érzi magát elég rutinosnak egy mallorcai vezetéshez... :( Ha nem ismertek ilyet, van ötletetek, hogy mivel lehetne még igazán felfedezni a szigetet? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
#241 - goldfish - 2015.05.31. - 18:12
Szia!

Lehet csatlakozni túrákhoz, a szállodákban érdeklődjetek, mert nem tudom konkrétan Paguerában mi a helyzet, lehet az induláshoz át kell mennetek pl. Palmába.
Helyi tömegközlekedési információk, útvonalak itt, a tömegközlekedési vállalat oldalán: http://www.tib.org/portal/en/web/ctm/cerca-teva-linia
(ki is egészítettem ezzel a leírást)
Jó utat :)
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.01. - 00:37
Nagyon szépen köszönöm a linket! Még arra nem tudtam rájönni, hogy hol tudom megnézni, hogy mennyibe kerül 1-1 út. Ha rámegyek az árakra, odadob a z útvonaltervezőhöz, de mikor beírom az útvonalat, nem látom seholsem kiírva. Előre is nagyon köszönöm! :)
#243 - goldfish - 2015.06.09. - 06:06
Sziasztok.
parommal 10 napra megyunk mallorcara nyaralni a hotel heliosba.
tudnatok egy ket tanacsot adni azzal kapcsolatba hogy milyen arakra szamithatunk ott ? Van egy bizonyos osszegu koltopenz amit viszunk szeretnem naggyabol felmerni hogy mire is lehet az eleg. Elore is koszonom.
#244 - Mark Petrovics - 2015.06.09. - 12:25
Sziasztok!

GOLDFISH: úgy lehet megnézni egy út költségét, hogy belekattintasz egy adott buszvonalba a Routes menüponton belül, majd ezután a fares and hopsra kattintva ha beírod a kezdő- és végállomást, kiírja a költséget. A jobb oldalon található sima útvonaltervező valóban nem adja ki az árakat, de az ott megkapott autóbuszvonal(ak) alapján már nézhető az ár.


MARK: Kb. 30-50%-al magasabb árakra lehet számítani mint itthon, ha ételeket, italokat nézünk boltban, éttermekben viszont inkább dupla árakkal.
#245 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.10. - 15:38
Tibcsi: koszonom a valaszodat naggyjabol felmerheto akkor mire mennyit kell szanni. Oszinten szolva kicsit magasabb arakra szamitottam ugyhogy mindenkeppen pozitivum.
Azt szeretnem meg kerdezni hogy a parton hogy mukodnek a dolgok marmint a napagyakert kell fizetni napernyokert berelni kell oket ? Koszonom elore is.
#246 - Mark Petrovics - 2015.06.10. - 19:45
Igen, bérelni lehet napágyakat, napernyőket.
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.10. - 21:28
Koszonom a valaszaidat :)
#248 - Mark Petrovics - 2015.06.11. - 11:52
Szia! Köszönöm szépen az eddigi segítséget! :) Még olyan kérdésem lenne, hogy ha elmegyünk busszal, az gondolom letesz a buszpályaudvaron (?) és onnan gyalog be lehet járni a várost? Vagy venni kell tömegközlekedési jegyet? Jó lenne ha csak pl. akkor kell jegy, ha fel szeretnénk menni a Bellver Kastélyhoz, de nem igazán tudom belőni a távolságokat a térképen. Egyébként kb. mennyi idő alatt lehet bejárni Palmat? Előre is nagyon szépen köszönöm a választ! :)
#249 - goldfish - 2015.06.16. - 09:35
Szia!

Palma de Mallorca központja igen, bejárható gyalog. Nem tudom, mennyi idő alatt lehet bejárni, mert nem tudom merre mentek, hol és mennyi időre álltok meg, stb.
#250 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.17. - 18:15
Sziasztok!

én mostanában keresek alternative célpontokat szeptember közepére. A poszt alapján meg is találtam... :)

A kérdésem az lenne, hogy szeptember második felében strandolásra alkalmas-e az időjárás? Egy nagyon hajtós nyarat akarunk kipihenni (talán 1-2 nap felfedezéssel).

Előre is köszönöm segítséget! :D
#251 - Normo - 2015.06.26. - 12:20
Szia!

A tenger hőmérséklete alkalmas lesz még fürdésre. Az idő elvileg kellemesen meleg, de nem forró már, 22-28 fok lesz. Ez az átlag, átlagban jó, napos idő van, de nem lehet előre megjósolni, és mindig előfordulhatnak rosszabb időszakok. Itt visszanézheted, hogy a korábbi években milyen idő volt ebben az időszakban: http://goo.gl/kwRBMa
A szigeten sokkal kevesebben lesznek, mint nyáron.
#252 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.26. - 14:05
Sziasztok
másfél hónap múlva megyünk Mallorcára és 3 napos autóbérlésen gondolkozunk. érdemes előre itthon foglalni az interneten, vagy kint jobban megéri? Milyen "rejtett" költségekre lehet számítani a bérlés során?

Előre is nagyon köszönöm az információkat és a segítséget!
#253 - Anett - 2015.07.08. - 09:25
Tibcsi nem tudod véletlenül, hogy a Bellver Kastélyhoz mivel lehet fölmenni? Jól gondolom, hogy csak taxi és a Hop on busz? (és persze séta) Köszi!
#254 - tapsihapsi - 2015.07.30. - 20:15
Igen, az 50-es, városnéző busszal, melynek itt az útvonala:
http://www.emtpalma.es/EMTPalma/Front/lineas.de.svr?accion=entrada&cod_linea=50
#255 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.30. - 21:38
Köszönöm az infót! Ebből a túrából csak a kastély érdekelne, de ahhoz meg elég drága... marad a taxi/séta..
#256 - tapsihapsi - 2015.07.31. - 11:48
Ja, akkor a városközpontból azért nem kell sétálni, a 3-as, 20-as, és 46-os busz közelebb visz, a Placa Gomilla megállójuktól 20 perc gyalog (ki is egészítettem ezzel a leírást, hogyha valaki más se jönne az 50-essel).
#257 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.31. - 13:18
Kedves Tibcsi,

Szeptemberben szeretnék Mallorcára menni, de sajnos csak olyan repülőjáratokat találok, aminek a menetideje 8 és 20 óra közötti. Elvileg 2 óra 40 perc alatt is oda lehet érni. Tudnál tanácsot adni hol próbálkozzam? A Wizz air szeptember 18-tól nem is mutat időpontot. Nem tudom elképzelni, hogy ne lenne járatuk. Előre is köszönöm a segítséged.
#258 - Petra - 2015.08.07. - 23:04
Kedves Petra!

A Wizz Air szeptember 13.-ig közlekedik Mallorcára, utána valóban nincs már járatuk, majd csak jövő nyáron.
Ez időpont után tehát a skyscanner.hu -n nézd meg, hogy mik járnak, igen, már csak átszállással lesz repülő, emiatt több a menetidő, az átszállás, a reptéren várakozás miatt. Az ott kinézett kombinációkat viszont a légitársaságok hivatalos oldalán foglald le. Illetve ezen kívül nézhetsz még London Stansted reptérről Ryanairt, lehet, úgy lesz a legkedvezőbb (ha a skyscanner amúgy nem adná ki).
#259 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.09. - 16:27
Kedves Tibcsi,

Meg azt szeretnem megkerdezni, hogy melyik az az idöpont, amikor mar nem lehet talalkozni nemet es angol turistakkal Mallorcan. Szeptember 11 vagy 14-en van repjegy 7 napra, de csak akkor foglalnank es mennenk nyugodt szivvel (pl. a Formentor fokra) amikor nincs sorban allas, kocsisor, es csak par turistaval lehet mar talalkozni.
#260 - Petra - 2015.08.16. - 16:20
Kedves Petra!

Gondolom nem Wizz Airrel mennétek Budapestről, mert azok nem ezeken az időpontokon indulnak. Tehát kérdéses, akárhogy is mentek, ezek után az időpontok után el tudtok-e jutni kedvező áron, van-e még járat.
De mindenesetre: szeptember az egyik legjobb időpont a sziget meglátogatásához. Nekem nincs konkrét tapasztalatom szeptemberi Mallorcáról, de a leírások alapján a szezon szeptember közepéig tart (szeptember eleje még főszezon), szeptember középtől végéig még sokan vannak, de már közel sem annyian mint júliusban és augusztusban, vagy szeptember elején.
#261 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.17. - 04:33
SZIASZTOK :)
szeptember 2.án megyünk Santa Ponsa-ba. Tudna nekem valaki közeli látnivalókat megnevezni? Elore is koszonom!
#262 - Fruzsika - 2015.08.24. - 13:24
Petra! Mi is szeptember közepén szeretnénk utazni Mallorcára. Mi a Playa de Muro vagy Es Trenc strand közelében szeretnénk lenni. Viszont az utazási menetidő minket is ledöbbentett. úgyhogy mi átmegyünk Bécsbe, és onnan fogunk indulni. útiktg-ben is kevesebb, és van két és fél órás közvetlen járat.
#263 - Ginevraa - 2015.08.27. - 16:22
Szia Fruzsika!

Mallorca látnivalói az oldalon, és hogy mi mihez van közel azt a Mallorca térkép oldalon láthatod: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/mallorca-terkep.html

Kérdés, hogy mi van közel számotokra, mennyi utazást vállaltok be egy jó látnivalóért, autóval, vagy busszal közlekedtek-e. A legközelebbi látnivaló Palma de Mallorca, és ennek látnivalói, és az onnan elérhető helyek, de Santa Ponca sajnos eléggé kiesik a többi helytől, és a látnivalóktól, tehát hosszabb utazás igényelhetnek az érdekes helyek a szigeten.
#264 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.30. - 18:08
Szia Tibcsi, szervezem a fiamék meglepetés-nászútját Mallorcára jövő augusztusra. Palma de mallorcában néztem ki egy szállodát. Ő kerekesszékes. Akadálymentes a reptéri busz, amivel be tudnak jönni? Egyébként a helyijáratok akadálymentesek? Másik kérdésem: szeretnék nekik jegyet venni Ibizára egy kirándulásra. Augusztusban is működik ez? Milyen oldalon? Mert ahol próbálkoztam, csak nov. 15-febr 14-ig lehetett időpontot választani. Köszönöm, ha válaszolsz: ODM
#265 - Oszláncziné Dobos Mária - 2015.11.15. - 13:20
Szia!

Több busz is akadálymentes, a nevezetességekhez ugyanakkor már nehéz eljutni kerekesszékkel. Illetve olyan várost kell keresni, ami lapos, illetve akadálymentes szállást.
Itt angolul olvasható egy részletes leírás ezzel kapcsolatban:
http://mallorcaphotoblog.com/2010/07/28/wheelchair-access/
Ugyanakkor ilyen fontos, speciális kérdéssel a legbiztosabb, ha a hivatalos spanyol turinformhoz fordultok, akik remélhetőleg biztos válaszokat tudnak adni a különböző buszokkal, stb. kapcsolatban:
http://goo.gl/IA4hva

Mallorca-Ibiza járatok 2 cégnél:
http://www.trasmediterranea.es/en
https://www.balearia.com
Jövő augusztusra ha nem tudsz még foglalni, az azért lehet, mert korai az időpont.
#266 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.15. - 15:56
Köszönöm a gyors válaszod
#267 - ODM - 2015.11.18. - 10:29
Sziasztok!

A párommal jövőre megyünk nászútra Cala Millorba. Nézegettük az autóbérlést, és bár több magyar illetve külföldi oldalt is végignéztem, nem igazán derült ki számomra, hogy mennyi pénzt foglal le a dombornyomott kártyánkról fedezetként/kaucióként. Tudnátok ebben nekem segíteni? Illetve úgy általánosságban mi a menete a bérlésnek?

Előre is köszönöm!
Zsolti
#268 - Zagyva Imre Zsolt - 2015.12.02. - 07:49
Szia!

Mindig szükséges igen, fedezet, kaució, általában legalább 15%/150 EUR. Az ilyen információk autóbérlési oldalaktól függnek, különböznek, a jó weboldalakról ki kellene hogy derüljenek, ha máshogy nem, a foglalás folyamán, a fizetés előtt, illetve az adott oldallal kell kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal, ha nincs elég info magán az oldalon, mert általánosságban nem feltétlenül tudom megmondani. Nézd meg pl. ezt:

http://www.rentalcars.com/Home.do?affiliateCode=utazas_nyaralas&preflang=hu
#269 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.03. - 02:00
Szia!

Szuper! Köszönöm szépen az infókat! :) Hasznos volt nagyon az oldal is!
#270 - Zagyva Imre Zsolt - 2015.12.03. - 07:54
Sziasztok Melinda és Zoli!Sikerült kimennetek?Ha nem,én is csatlakoznék a tervetekhez.Van pár ötletem.Sziasztok
#271 - Gábor - 2015.12.30. - 10:15
Sziasztok!
Idén nyáron szeretnénk két kisgyerekkel (1,5éves és 4 éves) nyaralni menni Mallorcara. Több ismerősünk volt és sajnos panaszkodtak hogy a hotelban nem tudtak aludni, mert éjszaka sokan hangoskodtak. Ez gondolom a bulisabb városokra igaz csak, ugye?
Két kisgyerekkel hova érdemes menni? 1-2 nap esetleg kirándulni is mennénk.
Autó bérlésnél lehet gyerekülést is bérelni?
#272 - Beeea - 2016.01.16. - 06:32
Szia!

Bulis városokra, vagy egyes városok hangosabb részeire igaz ez inkább, ha valaki a legnagyobb városokba megy. De minden városban van csendesebb, és hangosabb rész. érdemes egy adott szállásnál a szállás értékeléseit elolvasni, hogy a korábbi vendégek említik-e a zajt, és a csendet, illetve a szállás leírásában ott van-e, hogy zajos, vagy csendes:
http://www.booking.com/searchresults.html?region=767&aid=338579

Mindenesetre lehetőleg ne Magaluf, Palma de Mallorca vagy Platja de Palma.
Hogy hova igen, azt meg megkönnyíti, hogy látom, hogy béreltek autót, így könnyebb eljutni különböző helyekre. Elég sok része csendes a szigetnek, amik nem bulis helyek. Például:
Cala Bona, Cambrils, Puerto Pollensa, Sa Coma

Gyerekülést általában lehet bérelni, érdemes előre érdeklődni az adott autókölcsönzőnél.
#273 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.16. - 09:50
Köszönöm szépen a gyors választ! :)
Pont Cala Bona-ban találtam egy szimpatikus szállást.
#274 - Beeea - 2016.01.16. - 14:02
Szia Tibcsi,szeretnék tanácsot kérni ,Mallorcára mennénk nyaralni júliusban,vagy augusztusban,esetleg szeptember elején.Sok fórumot elolvasva mindenképp a keleti részen szeretnénk szállást foglalni.pl.alcúdia,cala millor stb.7 napra szeretnénk menni.Amit mindenképp abszolválni szeretnénk,a sok tengeri fürdés mellett,az a 1.napMarineland,2.napPalma óvárosa,Sollerbe tartó vonat,onnan a port de Soller és ha jól olvastam onnan megy hajó a Sa Calobrára és ha még az idő engedi a 3.nap Formentor fok.Persze nagyon csábitó a képek alapján Es Trenc is.Ezeket szeretnénk megnézni az egy hét alatt.A kérdésem az lenne,hogy ezek teljesithetöek-e valamelyik keleti öböli szállásról mondjuk busszal és ha igen az nem kerülhet-e sokkal többe anyagilag,mintha közel lennénk a fővároshoz.Autót nem szeretnénk bérelni.Köszi elöre is a választ.
#275 - Laci - 2016.04.03. - 13:06
Sziasztok mi az idén megyünk Mallorcára-S'Illot-Playa Mar hotel, nem tudom jól választottunk e, két csillagos a szálloda , de eddig csak jót olvastam róla. Tudnátok infót adni hogy innen mit érdemes megnézni??
Köszönöm-Tünde és Laci
#276 - Tünde - 2016.04.03. - 17:22
Sziasztok!

LACI: Ha kirándulni szeretnétek, illetve ezekre a helyekre eljutni, akkor inkább Alcudia, mint Cala Milor.
Nézzük akkor az eljutásokat az általad említett helyekre Alcudiából busszal: Alcudiából Palma 1 órás út a 351-es busszal, ár 5,30 EUR:
http://www.tib.org/portal/en/web/ctm/autobus/linia/351
Palmából tudtok eljutni a Marinelandba is (104, 106-os, 107-es busz, kb. 40 perc, kb. 3,10 EUR).
Palma-Soller 1 óra.
Alcuida-Formentor-fok: Alcudiából először Puerto Pollencába kell menni, negyed órás út, 1,55 EUR: http://www.tib.org/portal/en/web/ctm/autobus/linia/353,
Puerto Pollencából hajó vagy busz megy a nyári szezonban a Formentor-fokhoz.
Es Trenc: Palmából lehet eljutni az 530-as busszal, de csak reggelente:
http://www.tib.org/portal/en/web/ctm/autobus/linia/530


TüNDE: Attól függ, mennyit utaznátok, tömegközlekedéssel-e, vagy autót béreltek, mi érdekel titeket. Mert ez a rész egy kicsit kiesik a legtöbb érdekességtől. De mindenesetre ami ehhez a részhez a legközelebb van: Cuevas de Drach és Cuevad da Arta barlangok.
#277 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.04. - 15:42
Nagyon szépen,köszönöm a gyors választ,akkor mindenképp Alcudia lesz a cél a szállás szempontjából.Esetleg ha valakinek lenne jó tapasztalata alcudiai szállásról,ami közel van a parthoz,azt megköszönném.üdv
#278 - Laci - 2016.04.04. - 18:07
Sziasztok!
Idén augusztusban tervezünk Mallorcára utazni. Esetleg van valakinek infóra arról, hogy ilyenkor milyen ott az időjárás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
ági
#279 - ági - 2016.04.07. - 14:20
Szia Tibcsi,Alcúdiába a reptérről nincs közvetlen járat,esetleg shuttle bus?Mindenképp be kell menni a palmai állomásra és csak onnan lehet Alcúdiába jutni?Ha esetleg lenne valamilyen busz,mikor indul az első?Ez főleg visszafelé okozhat gondot,mert a repülőnk 7kor indul vissza és ugye kb.2 órával előtte ott kellene lenni a reptéren,nem tudom hogy miképpen fogunk visszajutni a repülőtérre,?Gondolom taxi az van,dehát az nem lenne olcsó.Szóval még ebben kérném segitségedet.Előre is köszönöm.
#280 - Laci - 2016.04.07. - 16:49
Sziasztok!

áGI: Természetesen augusztusban Spanyolországban meleg, nyári idő van, augusztus a legforróbb hónap, de augusztus végén már általában kisebb a hőség, mint elején-közepén. Augusztusban a budapestivel összehasonlítva Mallorcán a napi átlagos maximumhőmérséklet 3,8 fokkal magasabb, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy 35 fok körüli, vagy feletti hőség lesz, inkább ott kisebb a kilengés, ritkábban vannak 30 fok alatti napok.


LACI: Nincs közvetlen járat, először 1-es buszra kell szállni a reptéren, majd átszállni a 351-esre. úgy látom, olyan korán nem tudok kiérni még busszal a reptérre Alcudiából, de esetleg taxinál olcsóbbak lehetnek különböző transzferszolgáltatók.
#281 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.09. - 19:36
Sziasztok,
Még sohasem repültem! :) Ha Budapestről indulunk, akkor miképp megoldható hogy a gépen ablak mellé kerüljünk? Nagyon köszi a segítséget! :)
#282 - MaiBrigi - 2016.05.27. - 13:29
Szia!

Ez légitársaságtól függ, Wizz Airnél pl. külön pénzért választhatsz helyet, így ablak melletti helyet a foglalásnál. Ha utazási irodával repülsz, chartergépen, akkor vagy kapsz előre ülőhelyet, ami vagy módosítható vagy nem, vagy a beszállásnál igyekezz elől lenni, hogy oda ülj, ahova akarsz.
#283 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.27. - 13:50
Szia Tibcsi,köszi az eddigi sok segitséget.Most már biztos hogy Alcúdiára megyünk 1 hétre augusztusban.Marinelandra Palmából a fő buszállomásról indul a busz?Ha megyünk a Formentor fokra,Pollencán át kell szállni egy másik buszra,ami felvisz minket a kilátóhoz?Egy nap Alcúdiáról szeretnénk egy olyan körutat tenni,hogy busszal Palma,onnan a vonat Sollerbe,le a Solleri kikötöbe a villamossal,onnan pedig a Sa calobra öböl hajóval.és hát onnan vissza busszal Alcúdiába.De az sem gond,ha forditott lenne a menetirány.Valahol találtam ilyen szervezett kirándulást,ami kb.ez amit leirtam 70 euró körül van.Nem tudom,hogy érdemesebb lenne privát menni,saját szervezéssel.Ebben kérem még segitségedet.Köszönöm.
#284 - Laci - 2016.05.29. - 21:28
Sziasztok! éppen Alcudiában vagyunk, de szeretnènk àtnézni Ibizàra! Van vki aki tudna abban segíteni, hogy-hogy kell jegyet venni a hajóra?? :) köszi előre is! :)
#285 - Andi34 - 2016.07.30. - 00:01
Szia,augusztus 8-án megyünk párommal Alcudiára.Régebbi hozzászólásban ajánlottad a hoppa oldalt.Ezek mennyire megbizhatóak?A reptér elött lehet a megállójuk vagy várakoznak a parkolóban:Köszi a segitséget.
#286 - Betti - 2016.07.31. - 19:10
Szia!

érkezési időtől függően, metrend szerinti busszal is eljuthatsz a reptérről Alcúdiába: 1-es, majd a palma de mallorcai buszállomásról a 351-es. A resorthoppa úgy tudom jó.
#287 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.31. - 21:01
Szia Tibcsi,fantasztikus ez az oldal.Nagy köszönet érte és a sok segitségért is.Ennek hála megint nagyon jól meg tudtam tervezni az egy hetes kirándulást.Csak egypár tipp,mi port Alcudiában szálltunk meg,ahol nagyon nyugamas volt a tenger,maga a kikötöi rész és maga Alcudia egy nagyon hangulatos rész.15 perc buszozással el lehetett jutni a playa murora,ahol tényleg csodálatos volt a tenger,óriási hullámok voltak itt.A marinelandban is voltunk,amit nem lehet kihagyni annak ,aki Mallorcán jár.Formentorra olyan busszal mentünk amire az volt irva hogy Formentor,igy nem kellett átszállni.A végállomásnál csak a Formentori strand van,a kilátó onnan még 11 km,ahová nem megy fel busz.Ugyhogy onnan visszafelé megálltunk a galamb kilátónál,ahol elképesztö kilátás tárult elénk.Alcudia óvárósa nagyon hangulatos,ahol nagyon jól be lehet vásárolni ajéndékokkal.Palmában is voltunk bent,ami szintén gyönyörü,de az utcákon óriási tömeg,nyüzsgés volt.Egy nap pedig voltunk ilyen fakultativ kiránduláson,ami igaz hogy 62 euró volt egy személyre,de nagyon meg&eacueacute;rte a sok szép élményért.Elöször mentünk busszal a Sa Calobrára,már maga az odaút is nagy élmény,onnan hajóval port Sollerbe,aztán a kikötöböl a városba hangulatos villamossal,onnan pedig Palmába nosztalgia vonattal,ami 13 alagúton megy keresztül és a végén ott várt minket a buszunk.Szóval tökéletesnek mondhatom a kirándulásunkat Mallorcán.Gyönyörü szép ez a sziget,még szerintem visszamegyünk,mert lenne még mit nézni.üdv
#288 - Laci - 2016.08.21. - 23:48
Kedves Akárki!
Nagyon kellene nekem 2017, jul-ban Ott élő Mallorcan ill Deia-n élő /vagy környékén/ magyarul beszélő, aki segitene tolmácsolni lányom esküvőjén! Természeresen költsegeit teritem! Vároma válaszolat, Szép napot: Nagy Jánosné
#289 - Nagy Jánosné - 2017.02.02. - 09:03
Jo napot,valaki tudna segiteni igenyes szallas keresni 2 gyerekes csalad reszere, csendes kornyezetben, kozel egy szep homokos strandhoz _
#290 - Lukacs Annamaria - 2017.02.07. - 14:25
Tud valaki világos információt adni a T20 buszbérletről.
Köszi
aladin
#291 - aladin - 2017.05.10. - 13:15
Ki kell hozzá váltani egy Tarjeta Intermodalt, a Palma távolsági buszpályaudvaron lévő infopontban, vagy valamelyik városházán, majd 20 útra érvényes kártya, mely a 20 út alatt kedvezményt ad a távolsági buszokra.
https://www.tib.org/portal/web/ctm/titols-de-transport/abonaments-t20-t40
https://www.tib.org/portal/en/web/ctm/targeta-intermodal/general
#292 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 17:42
Szia Tibcsi!
Szeretnék információt kérni.
2017.06. 29. - 2017. 07.07.ig leszek Mallorcan. A repjegyet már januárban megvettem. Egy ismerősömmel utaztam volna és egy kint élő magyar házaspárnál laktunk volna. Időközben az utitársam visszalépett és szállás nélkül maradtam. Szerencsére találtam egy másik hölgyet az utazáshoz, de nincs szállásunk. Szeretnék szállást találni mielőbb 2 fő részére. Milyen lehetőségeink vannak?
Remélem még időben vagyunk.
Várom válaszod
ági
#293 - Takács ágnes - 2017.05.17. - 09:32
Szia!

Körülbelül hol szeretnétek megszállni, vagy ha mindegy, csak valahol a szigeten, akkor kérdés, hogy béreltek-e autót, vagy fontos hogy tömegközlekedés jó legyen, illetve csendesebb, vagy bulisabb helyen?
#294 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.17. - 16:22
Szia!
Köszi a kérdéseket. úgy tűnik lesz szállásunk egy kint élő magyar hölgy segítségével Colonia de Sant Jordiban.
Mit tudnál javasolni nekünk? éjjel érkezünk, a reptérről taxival, busszal menjünk a célállomásra. Innen mennyire könnyedén tudunk busszal közlekedni vagy érdemesebb autót bérelni? Szeretnénk 1 nap Pálmát megnézni és valaki fentebb írta azt a Solleri vonatos-hajós kirándulást és 1 nap Es Trenc strand. Illetve mit javasolnál még?
Előre is köszi!
ági
#295 - T. ági - 2017.05.20. - 14:30
Szia!

éjjel már nem tudtok oda eljutni tömegközlekedéssel, illetve Colonia de Sant Jordiból sajnos nem tudtok túl könnyen közlekedni busszal, Palma de Mallorca pl. 1,5 órás út az 502-es busszal. Palma de Mallorcából tudtok aztán további helyekre eljutni, ha busszal mentek (kivéve Es Trenc, ami közel van). Soller, Es Trenc is jó, ill. még ami tetszik az oldalon leírtakból.
#296 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.21. - 21:10
Szia !
Köszi az infókat, ennyivel is tisztábban látunk. éjjeli taxizással kapcsolatban tudsz infót? Pl: van-e, megbízható-e, mennyibe kerül? A nem tudunk könnyen közlekedni, mit jelent? Kevés a járat, messze van a megálló? Milyen lehetőségeink vannak még, amit esetleg itthonról is tudunk intézni? Jár erre transzfer? Vagy éjszakai városnézés Pálmában? Vagy bármi más? Azt olvastam, hogy a legszebb strandok itt vannak. Ezek gyalog elérhetők vagy autót kell bérelni?
#297 - T. ági - 2017.05.22. - 11:52
Szia!

Nem túl gyakori a menetrend, és Palma de Mallorca 1,5 óra, ezért írtam, hogy nem annyira jó onnan a közlekedés, a busz menetrendjét innen megtekintheted (jelenleg, és június 1.-től más a menetrend):
https://www.tib.org/portal/en/web/ctm/autobus/linia/502
Az Es Trenc strandhoz egy darabig lehet busszal is menni, es Palmerig, de onnan fél óra gyaloglás szükséges. Illetve van az 530-as busz Palma felől Es Trencig melyre át tudtok szállni a másik irányból érkezve valahol, csak még nincs fenn a nyári menetrendje (csak júniustól közlekedik), tehát egyelőre nem tudom megmondani pontosan. Illetve ha magyar a szállásadó biztosan tud ezekben segíteni.
Taxi, transzfer: csak annyit tudok, hogy pl. a balearic transfer jó, megbízható: http://balearic-transfer.com/en/
#298 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 21:26
Szia!
Június 24.én utazunk a párommal Mallorcára.
Paguerán szálltunk meg és az érdekelne hogy tudunk eljutni a reptérről a városba? Van valami transzfer vagy távolsági busz ami nem áll meg minden sarkon ?
Köszi a választ. üdv: Laci
#299 - Laci - 2017.06.09. - 09:37
Szia!

Közvetlenül eljuthattok a reptérről A11-es busszal 70 perc alatt: https://www.tib.org/en/web/ctm/autobus/linia/a11
Ha úgy érkeztek, hogy a menetrend alapján, túl sokat kéne várni a buszra, akkor átszállással: be lehet menni a Palma autóbuszállomásig 1-es busszal, majd onnan 104-es busszal Peguera:
https://www.tib.org/en/web/ctm/autobus/linia/104
#300 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.09. - 15:51
Szervusz .
Szeptemberben megyek párommal , csak olyan kérdésem lenne hogy a wizzair oldanán azt írták . Helyszínen kell be check olni , interneten nem tudok .
Ez most azt takarja hogy a bőrönd leadáskor check olok be ?
#301 - Kovács Ferenc - 2017.06.13. - 09:03
Szia!

Igen, Palma de Mallorca esetén nincs lehetőség az online becsekkolásra, a Wizz Air check in pultjait kell keresni, igen, a bőrönd leadásánál.
#302 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 22:16
Szia!

Autóval szeretnénk leutazni Mallorca-ra azt szeretném kérdezni, hogy mennyibe kerül a komp oda vissza 2-fő re és egy személyautóra.
#303 - Szodin Lajos - 2017.06.21. - 23:19
Tud valaki egy elérhetőséget, ahol jelentkezhetnénk magyar nyelvű fakultatív programra? Július 1-én indulunk.
#304 - livan - 2017.06.27. - 13:03
Kedves Tibcsi,

szeretném a segítséged kérni. Szerdán utazunk Mallorcára, 1 hetet töltünk majd a szigeten. Szeretnénk egy nap átmenni Ibizára. Esetleg komp menetrendet tudnál küldeni? Vagy olyan hajótársaságot megadni akik mondjuk reggel mennek és még aznap este vissza is. Nagyon köszönöm a segítséget!

Andi
#305 - Halász Andrea - 2017.07.03. - 10:39
Kedves Andi!

https://www.balearia.com/
https://www.trasmediterranea.es/en
Az oldalakon láthatók a menetrendek.
#306 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.05. - 21:48
Sziasztok!
Akinek van tapasztalata, megírná, hogyan érdemes Mallorcan autót bérelni? Előre lefoglalni, vagy ott helyben? Melyik kölcsönző cég ajánlott, melyik kevésbé? stb...
Előre is köszönöm, András
#307 - András - 2017.07.10. - 16:13
Kedves András!
én tavaly a vanrell-nél foglaltam a reptéren, nagyon korrektek voltak, egyszerű volt a foglalás, nem kötekedtek, nem akartak rád sózni még külön biztosítást.
#308 - Tünde - 2017.07.24. - 08:52
Kedves Tibcsi!
Az lenne a kérdésem, hogy a mallorcai buszokra igénybe vehető-e kedvezmény? A tib.org oldalon láttam "Reduced ticket"-et 25 év alattiak számára. Ezt csak a helybéliek használhatják vagy a turisták is? Előre is köszönöm a választ
#309 - Nati - 2017.08.31. - 13:42
Kedves Nati!

Nem derül ki számomra, hogy ne használhatnák turisták, de kell hozzá egy kártya, amihez ki kell tölteni egy igénylő űrlapot egy városházán, vagy a Palma de Mallorcai buszállomáson, itt vannak a részletek:
https://www.tib.org/en/web/ctm/targeta-intermodal/jove
#310 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.01. - 03:36
Sziasztok!

Eloszor is nagyon kiraly az oldal. Rengeteg hasznos info van. Mar nem eloszor innen tajekozodunk nyaralas tervezesnel. A mostani utunk eleg spontan jott ugy egy kicsit last minute jellege van. Vasarnap ejfelkor erkezunk Mallorcara. A szallasunk Magalufon van. Autot szeretnenk berelni viszont ugy nezem h csak egy ceg (Hertz) mukodik non stop a repteren ami pedig 3-4 x dragabb a tobbinel. Erdekelne h van-e eselyunk ejfel utan tomegkozlekedessel eljutni Magalufra? Elore is koszonom

#311 - Tibor - 2017.09.05. - 00:26
Szia!

éjfél után sajnos már nincs busz, de autóbérlés mellett mehettek taxival, vagy valamilyen transzferszolgáltatóval, ők pl. jók: http://balearic-transfer.com/en/
20 EUR/főért látok transzfert.
#312 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.05. - 02:14
Sziasztok,
Júniusban fogunk a párommal utazni Mallorcára, Palmaban fogunk megszállni, és tudtok abban segíteni, hol vagy miként tudok majd bérelni autót olyan feltételek mellett, hogy nekem nem lesz hitelkártyám és szeretném depozit nélkül megúszni, ha lehetséges. Ott helyben tájékozódjunk, vagy esetleg ismertek olyan oldalt/helyeket ahol tudunk kp-ban(v. kártyával) fizetni a bérlési időszakra/kocsira?
Előre is köszönöm!
#313 - Roland - 2018.01.18. - 08:56

Kedves Roland, nekunk a Hiper Rent a Car-ral van jó tapasztalatunk. Tavaly voltunk Mallorcán. Az irodájuk a repulotéren kívul található, de ha elore megrendeled a bérletet, akkor vár a transzfér a repulotéren és elvisz az irodához. Kuldom az elérhetoséget: rentalcars.com vagy https://www.carflexi.com/en-us/qvg6dzkkxkzy15jn/hiper-car-rental-at-palma-de-mallorca-airport-(pmi)?c=SK
Depozit nélkul lehet náluk autót bérelni, viszont szukséges hozzá KREDIT kártya (nekunk sajnos csak DEBET kártyánk volt, ezért kellett depozitot fizetni). Elég kisméretu autót bérelni. Mi a rentalcars.com-on béreltuk az autot.
Ildikó - 2018.03.28. - 23:11
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás