Spanyolország - Nyaralás, utazás infok

Utazás nyaralás info » Spanyolország » Nyaralási, utazási infok

Spanyolország üdülés, utazás - hasznos információk, tippek

Városok, nevezetességek, nyaralóhelyek | Szállás | Utazás Spanyolországba | Közlekedés | Autóbérlés | Hasznos telefonszámok | Nagykövetségek | Roaming | Pénzváltás | Nyitva tartások | Utasbiztosítás | Egészségügy | Árak | Időjárás | További utazási tippek | Hozzászólások

Spanyolország

Városok, nevezetességek, nyaralóhelyek

Hol nyaraljunk, mit nézzünk meg feltétlenül, melyek a legizgalmasabb időtöltések, melyik tengerpartot vagy szigetet válasszuk? Spanyolország városainak, szigeteinek, nyaralóhelyeinek bemutatása itt: Spanyolország látnivalók, nyaralóhelyek

Spanyol tengerpart

Szállás Spanyolországban

Szállások Spanyolországban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Utazás Spanyolországba

Magyarország 2007. decemberi schengeni övezethez történő csatlakozása óta a magyar állampolgárok útlevél, és határellenőrzés nélkül utazhatnak Spanyolországba. Ugyanakkor fényképes azonosítónak (amely lehet akár az útlevél is, vagy személyi igazolvány) mindenkinél kell lennie, egy esetleges igazoltatáskor. 14 éven aluli gyermekek nem rendelkeznek személyi igazolvánnyal, ezért számukra szükséges az útlevél kiváltása, és maguknál tartása. Kíséret nélkül utazó 18 éven aluliaknak kötelező a szülői hozzájáruló nyilatkozat megléte.

Ajánlott út egyénileg utazóknak:
Budapest - Graz - Klagenfurt - Tarvisio - Dél-Franciaország - Barcelona útvonal választása esetén:
Az autópályák a Rhone völgyén át (A7), a Golfe du Lion (A9) nyugati partja mentén visznek a határig és Le Perthusnál spanyol területen az A17 + A2 + A7 Barcelona - Tarragona - Valencia; La Junquera - Barcelona autópályákon folytatható az út. A francia határtól a spanyol autópályákon szakaszonként fizetni kell. Részletesebb információk az oldal autós útvonaltervezőjét használva kaphatók.

Spanyolországban a közlekedési bírságok rendkívül magasak, 250-900 EUR között vannak. Ha a külföldi állampolgárok a helyszínen nem tudják kifizetni a bírságot, az autójuk lefoglalásra kerülhet. Spanyolországban minden autóban kötelező a fényvisszaverő mellény megléte, utasonként egynek kell az autóban lennie. A vezetés közbeni mobiltelefonálásért 300 EUR a bírság. Tilosban parkolás 90-250 EUR. Vezetni 0,5 g/l véralkohol szintig lehet, kezdő vezetőknél ez az érték alacsonyabb. 1,2 g/l-t meghaladó véralkohol szint esetében az ittas vezetés már bűncselekmény. A sebességhatár lakott területen belüli 60 km/h-t, lakott területen kívüli 80 km/h-t meghaladó átlépése szintén bűncselekménynek számít.

A fizetős autópályák autópályadíjairól lásd részletesen külön oldalunkat: Spanyolországi autópályadíjak

Repülővel Spanyolországba: 2018-as menetrend szerint Wizz Air Alicantéba, Barcelonába, Fuerteventurára, Ibizára, Lanzarotéra, Madridba, Malagába, Mallorcára és Tenerifére közlekedtet fapados repülőjáratokat, a Ryanair Barcelona, Gran Canaria, Madrid, Malaga, Santander és Velencia repülőterére. Pozsonyból elérhető Girona és Mallorca repülőtere is, Ryanairrel, és Budapest mellett Pozsonyból is indítanak Madrid, Malaga és Valencia repülőterére is repülőgépeket. A szintén fapados Vueling pedig Budapestről Barcelonába indít gépeket. Bécsből Bilbao is elérhető a fapados Volotea légitársasággal, valamint Vuelinggel Barcelona Budapest mellett Bécsből is. Nem fapados, Magyarországról Spanyolországba közlekedő légitársaság az Iberia és az Iberia Express. Magyarországról közvetlenül csak a fentebb említett spanyolországi helyekre juthatunk el, máshova átszállás szükséges. Ennek lekereséséhez érdemes egy jó, több légitársaságos keresőt használni, lásd erről részletes, mindenre kiterjedő cikkünket, hasznos tippekkel: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet? Belföldi spanyolországi repülőjáratokról, valamint hajókról, buszokról és vonatokról a Közlekedés Spanyolországban oldalunkon lehet tájékozódni.

Tenerife

Közlekedés Spanyolországban

A Spanyolországon belüli közlekedésről, a belföldi buszokról, vonatokról, hajókról repülőkről a Közlekedés Spanyolország rovatban lehet tájékozódni, esetleges ott nem szereplő információkra választ a hozzászólások között lehet kapni.

A különböző városok, szigetek, nyaralóhelyek közlekedése (pl. bejutás a repterekről, közlekedés a különböző szigeteken) az adott városok oldalain, ill. hozzászólásai között olvashatók: Városok, nyaralóhelyek, látnivalók

Autós közlekedéshez hasznos lehet az oldal autós útvonaltervezője.

spanyolországi közlekedés

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Spanyolországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Hasznos telefonszámok

Segélyhívószám: 112
Rendőrség: 091
Mentők: 061 vagy 112
Tűzoltók: 080
Spanyolország előhívószáma: 0034..
Magyarország hívása: 0036.. majd a körzetszám 06 nélkül
Hungary direct szám - a hívott fél fizeti: 900 99 00 36
Autóklub: 91 593 33 33

Telefon Spanyolországban

Nagykövetségek

Madridi Magyar Nagykövetség
Konzul: Dr. Baller Barbara
Cím: c./ Angel de Diego Roldán, 21 (28036 Madrid)
Telefon: +34 91 413 98 50
Fax: +34 91 416 44 54
E-mail: consul@spanyol.com
Félfogadás: hétfő, szerda, péntek 10-12 óráig.
Munkaidőn túl ügyelet halaszthatatlan ügyekben: +34 619 22 19 29

Barcelonai főkonzulátus
Főkonzul: Szabó Ferenc
Konzul: Medveczky Iván
Cím: Avda Diagonal 477, Planta 19.B. 08036 Barcelona
Telefon: +34 34 93 405 19 50
Ügyelet: Mobil: 629-745-593
Fax: 419-46-08

Spanyol hegyek

Roaming Spanyolországban

2017. június 15.-től az Európai Unióban, köztük természetesen Spanyolországban, alapesetben nincsenek roaming többletdíjak. "Elvileg", illetve a méltányos használat erejéig, a belföldivel azonos díjakkal lehet telefonálni, sms-t küldeni, és internetezni mobilon, a hívásfogadás pedig természetesen ingyenes. "Elvileg", mivel hálózaton belüli kedvezmények, több egyéb kedvezmény, kiegészítő kedvezmény nem él. Valamint, több esetben (főleg feltöltőkártyásoknak, pláne Dominósoknak) a mobilnet nem használható, vagy nem minden esetben, és nem pontosan a hazai feltételekkel használható roaminghelyzetben. Tehát tájékozódjunk a szolgáltatónk weboldalán, ügyfélszolgálatán.

Telefonon beszélő lány Spanyolországban

Pénzváltás

Spanyolország hivatalos fizetőeszköze az Euró. Előnyösebb itthon pénzt váltani ugyanis Spanyolországban a bankok és pénzváltóhelyek a Magyarországon megszokottnál jóval nagyobb jutalékot számolnak fel.

Spanyol euró

Üzletek nyitva tartása:

Az üzletek általában reggel 9-10-től este 19-21 óráig vannak nyitva, de a déli óráktól 16 óráig terjedő időszakban valamikor sziesztát tarthatnak. A nagyobb áruházakban ugyanakkor nincs szieszta, azok 10-től 22 óráig vannak nyitva. A bankok 9-13 óra között fogadnak ügyfeleket, de a pénzváltóhelyeken, és a bankautomatákban éjjel-nappal pénzhez lehet jutni.

Piac Barcelonában

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Egészségügy

A Spanyolországba való beutazás előtt kormányhivataloknál, ingyenesen Európai Egészségbiztosítási Kártyát (ez az E 111 jelű nyomtatvány utódja) lehet, és érdemes kérni. Ehhez személyazonosságot igazoló okmány (személyi igazolvány bemutatása esetén lakcímkártya is), és TAJ-kártya szükséges, illetve az ügyintézés gyorsítása érdekében, jogosultságot bizonyító okmány (pl. munkáltatói igazolás, nyugdíjas igazolvány, hallgatói jogviszony-igazolás) is bemutatható. A kártyát Spanyolországban azok az egészségügyi intézmények fogadják el, amelyek a társadalombiztosítással szerződésben állnak.

Az Egészségbiztosítási Kártya ugyanazokat az ellátásokat teszi lehetővé, ugyanannyiért, mint egy adott országban, így mivel Spanyolországban az egészségügyi ellátás ingyenes, a kártyával a magyar állampolgárok számára is térítésmentes lesz. Ennek ellenére ajánlott utasbiztosítást kötni, hiszen az olyan költségeket, mint egy esetleges baleset esetén a hazaszállítás, vagy ha pl. a mentő magánkórházba szállít minket, a kártya nem fedezi.

Sziklák Spanyolországban, a tengerparton

Árak, megélhetés Spanyolországban

Spanyolország nem tartozik a drága országok közé, a megélhetési költségek csak Portugáliában és Görögországban alacsonyabbak a régi EU-s tagországok közül. Az árak a magyarországi áraknál magasabbak, de nem annyival mint több más EU-s tagországban. Az árak régiónként, és azon belül is üzletenként, városrészenként változhatnak. Az alábbi listában Barcelona átlagárait vesszük figyelembe (frissítve: 2015. január):

 • 0,5 kg kenyér: 1,06 Euro
 • 1 liter tej: 0,84 Euro
 • 1 kg cukor: 1 Euro
 • 1 kg rizs: 1 EUR
 • 1 kg krumpli: 1,08 EUR
 • 1 doboz tojás: 1,65 Euro
 • 1 liter benzin: 1,30-1,50 Euro - ahogy Magyarországon is, ez gyakran változik, tehát ez az érték hamar elavult lehet
 • 1,5 liter ásványvíz: 0,50 Euro
 • 1 doboz cigaretta: 4,80 Euro
 • 0,5 literes dobozos sör: 0,70-1,10 Euro
 • 1 csésze kávé: 1,60 Euro
 • menü a McDonald's-ban: 7 EUR
 • 1 belföldi / külföldi levél feladása: 0,3/0,58 Euro

Spanyol butik

Spanyolországi időjárás, éghajlat

Spanyolországban, Európa egyik legmelegebb országában, hatalmas kiterjedésének, és elhelyezkedésének a meleg kontinentális, az óceáni, a mediterrán, és a szubtrópusi éghajlat mind-mind megtalálhatók. Általánosságban azonban elmondható, hogy a turisták által meglátogatott helyek közelében a nyarak általában forrók, és sokszor szárazak, a telek pedig enyhék, ősszel, és tavasszal pedig igen kellemes klíma uralkodik. Ugyanakkor a Kanári-szigeteken egész évben kellemes, meleg hőmérsékletek tapasztalhatóak. A legjobb időpont ezért Spanyolországot meglátogatni május, június, vagy szeptember, ilyenkor elkerülhető a nagy hőség, és a tömeg se akkora, mint a főszezonban, szeptemberben pedig még a tenger is meleg. Városlátogatásokra pedig a kora őszi, vagy késő tavaszi időpontok a legmegfelelőbbek.

A különböző városok, nyaralóhelyek éghajlatáról az adott helyek leírásánál lehet olvasni.

További utazási tippek, tanácsok

Számos további, már nem csupán a spanyolországi nyaralással kapcsolatos, de mindenre kiterjedő, részletes, nagyon hasznos utazási utazási tippek és tanácsok itt.

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Jó napot!
Engem egy olcsóbb ibizai nyaralás érdekelne. Telefonszámot nem találtam ezért szeretném, ha emailba küldenének!
Köszönettel, Pálfi Tünde
#1 - Pálfi Tí¼nde - 2008.03.26. - 09:27
Kedves Tünde!

Ezzel nem foglalkozunk, a különböző helyeket mutatjuk be, ill. partnereinken keresztül szállást közvetí­tünk. Ha valaki komplett utazást keres, általában a startutazas.hu-t szoktam ajánlani, itt számos utazási iroda ajánlata megtalálható. Hogy mennyire olcsón, azt nem tudom, Ibiza nem a legolcsóbb, eleve ugye repülővel lehet odamenni, stb., a legolcsóbb nyaralások a 100 ezret közelí­tik, persze kifoghatók last minute akciók, stb.
#2 - utazas-nyaralas.info - 2008.03.27. - 01:59
Junius 20.-án utazunk két gyerekkel Costa Bravára Blanesba.érdeklődnék olyankor lehet e már fürdeni,milyen idő várható akkoriban.Köszönöm.
#3 - Pongráczné Tasnádi Rita - 2008.04.17. - 13:45
Június közepén/végén a Costa Braván nagyon szép nyári idő szokott lenni, 25-30 fok körüli, esetleg 30 fok feletti hőmérséklettel. A tenger viszont még nem olyan meleg, mint júliusban, és augusztusban, de fürdeni természetesen lehet.
#4 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.17. - 15:27
sziasztok,

igen, egyértelmű, de azért rákérdeznék. :)
Jól vettem ki a leí­rásból, hogy Spanyolországba elég (buszos utazás) egy (kártyás)személyigazolvány?, s nincs szükség útlevélre.

előre is köszönöm
#5 - Tarsoly Katalin - 2008.04.18. - 11:35
Hello!

Igen, mivel már nincs határellenőrzés (bár ez a busz útvonalától is függ). Személyi igazolvány kell viszont, egy esetleges igazoltatáshoz.
#6 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.18. - 12:33
üdvözlet. Július végén szeretnénk 1 hétre menni Mallorca-ra. Nyugodt nyaraláshoz melyik rész ajánlott? Szép, tiszta tenger, nem túl zsúfolt hely. Szállás ügyben is örömmel fogadok tanácsot. BB
#7 - bb - 2008.04.27. - 12:52
üdv! A https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/mallorca.html (város- és nyaralóhelykalauzok, látnivalók menü, aztán Mallorca) aloldalon informálódhatsz erről bővebben, és képeket is nézhetsz, de pl. Cala DOr, és Cala Sant Vicenc gyönyörű, és nyugodt hely.
#8 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.28. - 14:02
SOS kérdezném,- Andorrába kell-e útlevél. Látom, egy-két útnál, hogy irják az utazási irodában, hogy kell. Ma felhivtam a barcelonai főkonzulátust, ott azt mondták, elég a személyi igazolvány kártya. Lejárt az útlevelem, és nem is igényeltem újat, mivel életbe lépett a shengeni egyezmény, és sehol nem találtam utalást arra, hogy Andorrába, bár az egy miniállam, kellene. 10.-én már utazom!
#9 - Kutasi Gáborné - 2008.05.04. - 18:04
Andorra nem tagja az EU-nak, és a Schengeni övezetnek, ezért van határellenőrzés, de elég a személyi igazolvány is, nem kell útlevél!
#10 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.04. - 20:04
Köszönöm a választ!!
#11 - Kutasi Gáborné - 2008.05.05. - 18:36
üdv:aziránt érdeklődnék hogy spanyol országban szügséges e valamilyen engedély a tengerparti horgászathoz.kösz
#12 - laci - 2008.05.12. - 19:32
Sziasztok!

Augusztus közepén szeretnénk Tenerifére utazni. érdeklődnék, hogy augusztusban mennyi az átlaghőmérséklet, és hány fokos a tenger.
Köszönettel: Tóth Szilvia
#13 - Tóth Szilvia - 2008.05.13. - 12:43
Sziasztok!

A nyaralás időtartamára, hogy a környező településeket is bejárjuk robogót szeretnénk bérelni. Azt szeretném, megtudni, hogy 2 személy utazhat-e egy segédmotoron, vagy 50cm3 feletti motorkerékpár és "A" kat. jogosí­tvány szükséges ehhez. Ha igen, ki kell-e váltani az európai jogosí­tványt?

Előre is köszönöm a segí­tséget!
#14 - Sándor - 2008.05.15. - 11:22
Őszintén szólva nem ismerem a spanyol KRESZTt, de az biztos, hogy nem kell kiváltani európai jogosí­tványt, a magyar jogosí­tvány az egész EU-ban érvényes.
#15 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.16. - 21:36
Szilvia: A déli, és az északi rész éghajlata kicsit eltér, de augusztus közepén 20-25 fok szokott lenni, a hőmérséklet szinte sose megy e fölé, a sziget éghajlata télen-nyáron nagyon kellemes. Ilyenkor a tenger átlaghőmérséklete 23-24 fok.
#16 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.16. - 21:51
Sziasztok!
Teljesen elvesztem, hogy kell-e útlevél Spanyolországba vagy sem. Jún. közepén utaznánk 1 hétre Barcelonába repülővel (átszállás nélkül).
Köszönöm a választ!
B. Kriszti
#17 - Baja Krisztina - 2008.05.18. - 09:03
Nem kell útlevél, csak személyi. Le van í­rva feljebb is, és a hozzászólások között is.
#18 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.18. - 15:01
sziasztok!
Autóval mennénk spanyolországba, tudtok tengerpart közeli apartmant ajánlani?
3 gyerekkel szeretnénk nyaralni.Hová érdemes menni? A homokos tengerpart se lenne rossz!
köszi
B. Ida
#19 - iduka - 2008.05.18. - 21:29
Sziasztok!

Costa del solra utazunk a jövő hónapban.
Azt szeretném megtudni, hogy az angol vagy a német nyelvtudást részesí­tik ott előnyben.
köszönöm
#20 - Vargáné Görbe Nóra - 2008.05.22. - 18:12
Nóra: inkább angol, de a spanyolok nem a kiváló nyelvtudásokról hí­resek. :) Ennek ellenére azért nyaralóhelyeken beszélnek angolul.

iduka: A szállás rovatban keress. Hogy hova érdemes menni.. én nem emelnék ki egy helyet se Spanyolországban, és azt se tudom, hogy mit szerettek, javaslom, hogy nézd meg a város- és nyaralóhelykalauzok, látnivalók rovatot. Homokos tengerpart is rengeteg van.
#21 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.24. - 02:11
sziasztok!
én 2 hét múlva utazok Madridba repülővel. sietnem kell, hogy elérjem az utolsó buszt salamancaba, ezért a taxizáson gondolkodom. kb mennyibe kerülne a madridi reptéttől az autóbuszállomásra taxizni?
köszönöm
#22 - dorka - 2008.06.01. - 12:08
Szia dorka! 20-25 Euró körül lesz.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.06.05. - 01:51
Fontos kérdés. Mi a helyzet ha nem kártya formátumú (hanem a puha borí­tójú) személyivel rendelkezve utazom Spanyolba - repülővel. Hivatalosan ez is használható, de mindenhol a kártyásra hivatkoznak. Milyen kellemetlenségem lehet belőle?
#24 - Ági - 2008.06.05. - 17:42
Mennyi idő Budapestről Barcelonába utazni repülövel?
#25 - Erika - 2008.06.14. - 12:18
Ági: nem számí­t, mert nem kérik sehol, csak egy esetleges igazoltatáskor. Akkor a lényeg, hogy érvényes legyen.

Erika:
Budapestről közvetlenül (pl. Wizzairrel, amely Gironában száll le) kb. 2-2,5 óra. Ha átszállással, más légitársasággal mész, akkor pedig 4-7 óra. és persze bele kell számí­tani hogy előbb kell kimenni, a kicsekkolást, stb.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.06.14. - 22:54
Jó estét!

ha svájcban szállok át a Malagai úticélom eléréséhez, akkor kell útlevél?

köszönöm
#27 - Eszter - 2008.06.21. - 00:12
Eszter: Svájc 2008. novemberében lép be a Schengeni övezetbe, utána megszűnik a határellenőrzés. Addig, egy Magyarország és Svájc közötti megállapodásnak köszönhetően, a Svájcba való beutazáshoz elég a személyi igazolvány.
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.06.22. - 18:10


Sziasztok!

Júli 05-én mennénk 2 autóval fenőttek,
gyerekek, tud e valaki abban segí­teni, hogy
1 éjszakás szállást kb féuton hol található.
Temészetes hogy valami olcsóbbra gondoltam.
Köszönettel a segí­tséget.
#29 - Kuti József - 2008.06.22. - 23:45
Sziasztok!

Mi augusztus közepén utazunk Malgrat de marra, és azt hallottam, hogy ott hideg a tenger. Igaz ez?
#30 - Andi - 2008.06.24. - 14:05
Szisztok!
Az után érdeklődnék, hogy mennyi az autópályadí­j Spanyolországban?Augusztus elején indulnánk.
#31 - Adri - 2008.06.24. - 22:12
Sziasztok!

2 nap múlva indulunk Tossa de Mar-ba. Azt szeretném kérdezni, hogy ott vannak e jó szórakozóhely(disco) és mit érdesmes ott megnézni(látványosságok)??
#32 - Szandy - 2008.07.16. - 20:07
Szandy: Olvasd el a Város-és nyaralóhelykalauzok, látnivalók - Costa Brava oldalt ehhez. Tossa de Mar egy nagyon szép város, sok látványosság van, pl. a vár, de szórakozóhelyek azok nincsenek. Azok Lloret de Marban vannak, egyszerűen rengeteg, egymást érik a városban. Lloret Tossától kb. negyed óra, busszal, nagyon közel van.
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.07.16. - 20:16
Most szombaton megyünk Malagára!Szeretném kérdezni,hogy a következő 1 hétben lehet számí­tani esős,hideg időre?
#34 - Adrienn - 2008.07.18. - 16:09
Következő csütörtökig napos, és meleg (30 fokos, vagy még melegebb) idő valószí­nű a Weather Underground szerint, annál távolabbi időre nem szoktak jósolni, de gondolom marad ilyen.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.07.18. - 18:19
Tibcsi, csak gratulálni tudok a türelmedhez, amivel a kérdésekre válaszolsz :)
egyébként meg nagyon jó az oldal, ehhez külön...
#36 - royal jelly - 2008.07.20. - 13:03
Kedves Tibcsi!

én is szeretnék gartulálni az oldalhoz, már egy ideje olvasgatom és rengeteg infot kaptam, mert én is utazom Barcelona-ba jövő hét kedden.
Bár ismerőshöz megyünk, aki már ott él egy ideje, de biztosan nem fogunk állandóan rajta-nála lógni, í­gy nagy segí­tség ez az oldal..

nagyon köszönöm:-)
#37 - Andibaba - 2008.07.22. - 22:07
Köszi Andibaba, és royal jelly :)
#38 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.07.23. - 00:03
Szia Tibcsi.

én azt szeretném megkérdezni, hogy oktober közepén Morairaban (Valencia és Allicante között van atengerparton) körülbelül milyen idöre számí­thatunk?

Válaszodat elöre is köszönöm.

Dani
#39 - Dani - 2008.08.05. - 18:50
Sziasztok,
8 napra megyunk Lloret de Mar-ba, repulojegy, szallas megvan (reggeli, vacsora), ezen kivul mennyi koltopenzt vigyunk? Muzeum, fagyi, varosnezesek..
Elore is koszonom :)
#40 - Kati - 2008.08.08. - 17:00
Szia, igaz az hogy sok a robbantas mostanaban Spanyolorszagban??? (Costa Brava es kornyeke)
Koszonom
#41 - Kata - 2008.08.09. - 09:43
Dani:

Kata: Az ETA évtizedek óta robbantgat, de nem gyakran, nem a Costa Braván, nem pont akkor, és ott, ahol te leszel.. Nem kell ezt annyira komolyan venni, hogy emiatt nyaralást elhalasztani, általában előre bejelentik, sérülésekkel nem jár.

Kati: Annyit vigyél, amennyit máshova vinnél, erre nehéz válaszolni. Pontosabban költőpénzt ne vigyél, bankkártyát használj.

Dani: A Costa Blanca Európa legjobb klí­májú részei közé tartozik, október közepén még mindig 20-25 fok a napi középhőmérséklet, de az időjárást nehéz előre kiszámí­tani, bármikor ki lehet fogni egy olyan időszakot, hogy pont abban az évben hidegebb van.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.08.09. - 13:10
Koszonjuk :))
#43 - Kati es Kata :) - 2008.08.09. - 16:17
Szia Tibcsi

én az iránt érdeklődnék,hogy kb mennyibe kerül az autópálya dí­j Barcelónáig.

Köszönöm
#44 - Gábor - 2008.08.13. - 05:29
Szia, azt mar kideritettem, hogy Lloret de Marbol kozvetlenul nem megy vonat Barcelonaba, de azt meg tudnad mondani, hogy a buszok hova, melyik buszpu.-ra erkeznek Barcelonaban?
Koszonom
#45 - Kati - 2008.08.15. - 09:43
Köszönöm szépen az infot.
#46 - Dani - 2008.08.18. - 20:30
Sziasztok!Mi Október 17.-én megyünk Playa de las Américasra.Szerintetek elég egy hét a látnivalókra,és egy kis pihire,vagy kell a kettő?Mire lesz szükségünk kinn,amit mindenképpen ajánlotok kivinni?A lényeg!Milyen az időjárás és a ví­z ilyenkor október végéig?Ilyenkor nem esik sok eső?
#47 - Timea - 2008.08.21. - 11:58
Sziasztok!érdeklödni szeretnék,ha barcelonába igénybe veszem a turista buszt ami körbe visz a városon,milyen árra számoljak.S hogy honnan indul.Ha valaki tud,kérem informáljon.Köszi
#48 - keri007 - 2008.08.22. - 11:56
Sziasztok!

Tud vki nekem segí­teni, ha most szeretnék foglalni repjegyet Malaga-ra, hol találok olcsón? Bár ugye egy hónappal az utazás előtt csodát nem várhatok...
Köszönettel:
Klau
#49 - klau - 2008.09.08. - 11:45
Szia!

A családommal (párom, kislányom (6 éves))októberben költözünk ki Gran Canaria-ra. érdeklődnék az iránt, hogy milyen ott az óvoda rendszer? év közben (kb. január) vesznek be új gyereket? Tud valaki erről vmit?
Köszi a választ.
#50 - Teó - 2008.09.08. - 13:08
Szia Klau! Mi Las Palmas-ra vettük a jegyünket Budapestről, hármunknak volt összesen 200.000 Ft illetékkel együtt. Igaz kétszeri átszállással, de í­gy legalább 100.000 Ft-ot spóroltunk a többihez képest.
Ezt a Vista utazási iroda honlapján foglaltam.
#51 - Teó - 2008.09.08. - 21:28
Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogy oktober kozepen milyen Valencia idojarasa es hany fokos a tengerviz?

Teo! Irigyellek! En Angliaban elek, de itt folyton esik:) lepni kellene, mit fogtok kinn csinalni, ha nem titkos?:)
#52 - Adkri - 2008.09.09. - 15:30
Sziasztok!
Október végén Valenciában "normálisan" milyen időjárásra lehet számí­tani?
Lehet-e még fürödni az tengerben?
Kell-e pufajkát vinni, vagy elég lazán öltözködni?
Előre is köszönöm.
#53 - Fí¼löp Géza - 2008.09.16. - 16:58
Fülöp Géza, és Adkri: Azt mondanám, hogy ha magyar szemmel nézzük, olyankor kellemes tavaszi idő van, igaz az ott ősznek számí­t. 20-25 fokos napi maximumhőmérsékletek vannak olyankor, a tengerví­z pedig még 20 fok körüli lehet.
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.09.22. - 16:53
Szia Tibcsi!
Októberben utazom ki Valenciába egy évre.
Mikre lesz majd szükségem az ottani munkavállaláshoz?
Köszi!
#55 - Pammy - 2008.09.23. - 03:52
Szia!

Spanyolországi munkavállaláshoz főleg nyelvtudásra van szükséged, akkor jobb állásokat kaphatsz, remélem, van. :) EU-s állampolgárként ugyanolyan feltételekkel vállalhatsz munkát, mint a spanyolok.

A jelenlegi, jelentősen egyszerűsí­tett, 2008-as szabályozások szerint, legális munkavállaláshoz, ill. 3 hónapon túli tartózkodáshoz szükséged van egy úgynevezett "Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión"-ra, amely a NIE-számot is tartalmazza, ami mindenhez nagyon fontos. Ezt egy olyan helyi rendőrörsön kell igényelned, ahol van "Departamento de Extranjeros". Az igazolást egyből megkapod. Az igényléshez szükséged lesz az útleveledre, az útleveled fénymásolatára, és két, ott beszerezhető nyomtatvány beszerzésére, az egyiket ki kell töltened, a másik pedig azt igazolja, hogy befizetted a Certificado kiállí­tásának dí­ját, tehát el kell menned egy bankba ezek után. Ha jól tudom (ill. utána is kerestem) csak ez a Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión, ami kell a munkavállaláshoz, de nem vállalok felelőséget, nem vagyok ügyvéd. :) Lehetséges az is, hogy elküldenek elsőre, a rendőrségtől, mert előre időpontot kell kérned telefonon.
#56 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.09.23. - 23:29
Szia!
Két hét mulva megyek Gran Canari szigetekre és szeretném megtudni hogy ijenkor hány fokos a tenger.
#57 - SZIszi - 2008.09.26. - 23:45
Sziszi: most kb. 21 fokos ( http://www.wunderground.com/MAR/eum.html ), mikor mész, talán 20 fok körül lesz. Gran Canaria környékén télen se hidegebb a tengerví­z 18 foknál.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.10.03. - 02:58
Sziasztok!
A segí­tségeteket kérném.Okt.13.-án utazok a lányommal Fuengirolába,(Malagától délre 40km.) és érdeklődnék milyen az időjárás ott októberben,milyen a tenger hőmérséklete és van-e látnivaló arrafelé?
A lányom 10 éves és szeretném neki megmutatni Spanyolországot.
Válaszotokat előre is köszönöm.
#59 - Réka - 2008.10.08. - 14:31
Szia!

Most kb. 22-23 fokos a ví­z ( http://www.wunderground.com/MAR/ ), gondolom, ilyesmi lesz pár nap múlva is. A hőmérséklet arrafelé ősszel, és télen is nagyon kellemes, mondhatni meleg, októberben 20-25 fok környékén van. Itt egy táblázat az átlag maximum levegő- és ví­zhőmérsékletekről: http://www.propertysalespain.co.uk/fuengirola_weather.htm , ill. egy másik táblázat az átlagos havi hőmérsékletekről: http://www.costablancauncovered.com/Costa-del-Sol/Fuengirola/Fuengirola-weather-forecast.html
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.10.11. - 03:48
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy szükséges-e 8 éves kisfiamnak valamilyen védőoltást beadatni, mielőtt Tenerifére utazna? Köszönöm!
#61 - Ágota - 2008.10.26. - 14:12
Információt szeretnék kérni, hogy előreláthatólag milyen idő í­gérkezik egy hét múlva Madridban.
Nem találok hivatalos információt ez ügyben.
Előre is köszönöm a segí­tséget.
Anna
#62 - Szabó Józsefné - 2008.11.26. - 14:52
http://tinyurl.com/62n95q - itt látható egy 10 napos előrejelzés Madridra (ha fahrenheit-be í­rja ki, át kell állí­tani Metric-re a szürkéskék csí­k felett)
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.11.28. - 16:54
üdv!
Tud valaki segí­teni abban, hogy Minorca szigetére(Maó, Ciudarella) hogyan jutok el a legegyszerűbben, és a legolcsóbban? Szállást közvetlenül foglaljak, vagy irodán keresztül?
Köszi előre is!
Tono07
#64 - Tono07 - 2009.01.07. - 14:45
Sziasztok!

íprilisban megyek Valenciába! Azt szeretném megtudni, hogy vonattal, hogy lehet eljutni Valenciából Barcelonába? Mennyi idő? mennyibe kerül kb? A Barcelonai vasútállomásról pedig, hogy lehet eljutni a Nou Camp-ba?
Köszi előre is.
#65 - Bozso - 2009.01.22. - 10:08
Tono07: Olcsón Mallorcára pl. Londonból, Easyjet-tel lehet eljutni, londonig pedig Budapestről sok olcsó fapados járat van (pl. Wizzair). A Wizzair Lutonban érkezik, és onnan indul EasyJet is. Vagy pedig a London-Stanstedről megy Ryanair járat. Nem tudom a szállás olcsóbb-e utazási irodával, én neten is nagyon olcsókat találtam.

Bozso: Barcelona-Valencia vonatútakat itt lehet keresni: http://www.renfe.es/horarios/english/index.html
A Nou Camphoz a legközelebb a Collblanc metrómegálló van, az 5-ös vonalon. Nem tudom pontosan, melyik vasútállomásra gondolsz, de szinte mindegyikhez van metró, és el tudod érni az 5-ös metrót valamelyik átszállással.
#66 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.01.24. - 15:48
Köszi az infót Tibcsi, utána nézek!
üdv!
#67 - Tono07 - 2009.01.26. - 07:24
Köszi Tibcsi!
Megnézem
#68 - Bozso - 2009.01.27. - 08:06
Szia Tibcsi!

Június elején mennénk családdal (4 fő) Spanyolországba. Calpe a cél. Tudnál segí­teni, hogy mivel érdemes menni (autó, repülő, vagy busz)? - elsősorban költség és idő tekintetében.

Köszönöm előre is
Zsanett
#69 - Zsanett - 2009.02.08. - 11:33
Szia !Mi szeptemberben utazunk Tenerifére, egy ingyenes nyaralásra a Regency Club szervezésében. Tudtok nekem mondani erről valamit? Még annyi, oda sem kell ví­zum? Előre is köszi!
#70 - pipis - 2009.02.16. - 13:56
Arról nem tudok, de sokan mentek úgy, viszont Tenerifére Spanyolország része, nem kell ví­zum, se útlevél (ill. útlevél ahhoz kell, hogy a légitársaságnak igazold a kiléted, hogy a tied a jegy).
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.18. - 14:36
érdeklödnék!
Junius közepén utaznák Spanyolországba,de azt í­rják a tengerviz csak 19-20 C-os ,fürdésre alkalmas?
#72 - Kármán Katalin - 2009.03.03. - 15:57
Sziasztok!

Végre minden rendeződött és íprilis elején megyünk Valenciába! Tudna nekem segí­teni valaki, hogy autóval merre érdemes menni? Minél gyorsabban szeretnék lejutni. Ausztriának vagy Szlovéniának jobb menni?
Ha valaki járt már arra, kérem ossza meg tapasztalatait.
Előre is köszi a segí­tségeket.
#73 - Bozso - 2009.03.16. - 13:04
Szia Bozso!

Az "Autós útvonaltervező" menüpontot tudom ajánlani, a bal oldali menüben!

Katalin: ha valóban 19-20 fokos abban az időpontban azon a részen ahova megy, az mondható akár alkalmasnak is, ha valaki nem annyira fázós.. :)
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.03.17. - 00:07
Sziasztok!
Segí­tségetekre lenne szükségünk.
Spanyolországba szeretnénk költözni,
elsősorban egészségügyi problémák miatt.
(tüdőprobláma)A sós párás levegő nagyon jót tesz a tüdőnek,illetve fontos lenne aktí­v életet élni a szabadban,amit az ottani időjárás jobban enged.
2 kisgyermekünk van , ezért is probáljuk megtalálni a legideálisabb helyet az országban.
Costa Brava-ra gondoltunk,csak azon belül nem tudjuk még hogy merre.

úgy tudjuk,
Torrevieja-ban a levegő sótartalma a legmagasabb,a tavak miatt,de van itt valami lápos vidék is? mert az nem lenne nekünk jó.
L alfas de pi-ről is hallottuk,hogy jó helyen fekszik közel van 2 nagy város is, meg talán erdő is van a közelében.
A legideálisabb persze az volna ,ha lenne közelben egy nagy város,de erdő,zöld is ahol kirándulni lehet.

Illetve hallottuk,hogy területenként nagyon változó az éghajlat.
Melyik lehet az a rész ahol a nyár nem túl meleg?
(Mivel hogy fontos az orvosi ellátás is,ezért nem gondolhatunk a szigetekre,ahol nincs túl meleg).
Elnézést a sok kérdésért? (De attól a legjobb kérdezni aki ott él.)

Bármi féle információt,saját véleményt szí­vesen fogadnánk!
Segí­tségeteket előre is köszönjük!
#75 - gréta - 2009.04.04. - 02:06
Sziasztok!

Előző levelemben Costa Bravát í­rtam ,de Costa Blanka akartam.Bocsi.
Szóval minket a Costa Blankai rész érdekelne.
Köszönöm
#76 - gréta - 2009.04.04. - 13:39
Kedves Gréta! Sajnos ebben nem vagyok kompetens, mindenesetre a Costa Blancán igen meleg van néha nyaranta. Remélem, megoldódik a probléma, ill. talán más is válaszol! Torrevieja elég jónak tűnik, nagyon egészséges mikroklí­ma van ott, ráadásul a Costa Blancán önmagában is igen tiszta a levegő.
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.04.05. - 22:57
Kedves Tibcsi!

Köszönjük szépen a véleményedet!
Ahol nincs olyan meleg nyáron, ott a tél is hűvösebb,Igaz?
Mi a véleményed,hallotál-e vmit a szigetekről, pl.Teneriféről.
nagyon jó a klí­mája,(nincs az a nagy meleg)de
Milyen lehet ott élni szerinted,milyen lehet az infrastrukturája,nincs-e nagyon elzárva az ember?

Véleményedet előre is köszönöm!
üdvözlettel
Gréta
#78 - gréta - 2009.04.07. - 01:41
üdvözlöm!

Tudna nekem abban segí­teni, hogy Alicante-ból hogyan tudnék átjutni Casablancába és kb. mennyibe kerülne? Nem repülőre gondoltam, hanem hajó, komp stb.. úgy tudom Malagáról át lehet jutni komppal, Alicante-ből is?
Köszönöm elöre is segí­tségét/válaszát!
üdv
#79 - Lizzy - 2009.04.21. - 13:35
Májusi indulással mezőgazdasági munkavégzésre indulunk Balazote kisvárosba. Tud e valaki tanácsot adni arra vonatkozóan, mennyi az a minimális költőpénz amit vinni érdemes. Tényleg csak minimálisra gondolok.
Köszönöm
#80 - Fancsi - 2009.04.30. - 11:21
Sziasztok!
Június elején megyünk Barcelonába ill. Costa Bravara. Autót fogunk bérelni, í­gy szeretnénk bejárni a vidéket.
Tud valaki valamilyen infot arról, hogy ott helyben hogy lehet apartmant/szobát kivenni? Olcsóbb v. drágább mint előre foglalva? Vannak ilyen lehetőségek?
#81 - Feri&Barbi - 2009.05.12. - 12:15
Szia Tibi!
Júniusban megyünk Tossába. Spanyolországban még nem jártunk, szeretném megkérdezni, mennyibe kerülnek az alapvető élelmiszerek(kenyér, tej,átlag sajt), illetve átlagos éttermi menü?
A választ előre is köszönöm
#82 - Judit - 2009.05.13. - 21:29
Sziasztok!
Júl. végén utazom Benidormba.Repülővel megyek madridi átszállással Alicantéba.Még nem jártam Madridban a repülőtéren, úgy tudom hogy a 4-es terminál (ide érkezik a gép Budapestről, és innen indul Alicantéba) egy új, modern, hatalmas épület.Azt szeretném megkérdezni,ha valaki tudja,hogy a leszállástól a beszállás oldalra átmenni sok időbe tellik-e, bonyolult-e megtalálni.2óra 40 perc van az átszállás között, és nem szeretnék eltévedni.A választ előre is köszönöm.
#83 - Andrea - 2009.05.26. - 09:03
Sziasztok!Mi szeretnénk malagára utazni,de már a szállásunk meg van.érdeklődnék,hogy tud-e valaki olyan utazási irodát aki buszos utaztatást vállal szállás nélkül.Ugyanis nekünk már az nem kell mert rokonoknál szálnánk meg.
#84 - zsóka - 2009.06.01. - 13:02
Kedves Tibcsi!
Egyik válaszban azt javasoltad, hogy bankkártyát vigyen az illető kp. helyett. Ezt az esetleges lopások miatt javasoltad, vagy mert spanyolországban a kártyás fizetést részesí­tik előnyben?
Illetve az érdekelne még, hogy autóbérlés esetén melyiket szeretik jobban? Csak mert mindenfélét olvastam már. Amúgy Fuengirolába tartunk.
#85 - Tornyi Zsuzsa - 2009.06.01. - 15:22
Szerintem egyszerűen nem érdemes túl sok készpénzt vinni, vagy nem jó együtt tartani, inkább külön helyeken, egyszerű óvintézkedés. :) Szerintem mindenhol elfogadnak kártyát, és készpénzt is autóbérlésnél.
#86 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.02. - 01:00
Kedves Tibcsi!
Tudnál ajánlani olyan oldalt, ahol a madridi repülőtér 4-es termináljának térképe található? Ott kell átszállnom, és mivel hallottam hogy nagy modern épület, félek hogy eltévedek. Köszönet a segí­tségért. Andrea
#87 - Koncz Andrea - 2009.06.03. - 11:27
Szerintem minden ki lesz í­rva jól, és könnyű lesz tájékozódni. Térképet csak ilyet találtam (nem túl részletes): http://www.madrid-mad.com/maps.html
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.03. - 13:59
Kedves Tibcsi!

Szeretném megkérdezni, hogy összeségében véve ( az árak, időtartam, kényelem, biztonság, megbí­zhatóság ) tekintetében összességében Spanyolországon belüli utazásra a buszt, vagy a vonatot javasolnád? Utánajártam több helyen is, nekem a busz szimpatikusabbnak tűnt árában és a menetidőben mindenképp... De a lehető legköltséghatékonyabb szeretnék lenni.
Másik kérdésem szintén az utazással kapcsolatban, Valencia-Malaga útvonalon hihetetlen árakat és menetidőt találtam ( 12óra és 52euró vonat és busz is ), pedig nem egy hatalmas távolság és ahogy néztem, nem áll meg sok helyen, vagy nem tesz kerülőt... ennél nincs valami jobb lehetőség?
Utoljára pedig, az Interrail pass one country jegyeit nézegettem ( 1hónap időtartamon 3-4-6-8 napig lehet ezzel utazni ), egy példát hozva, 4napos jegy 90euró, de hozzáteszik, hogy sok vonaton felárat kell fizetni ( pótdí­jakat ), ám azt már nem í­rják le, hogy mennyit mégis... Van valamilyen információd ezzel kapcsolatban? Megéri í­gy ez a jegy?
Utolsó + 1kérdés :) : a déli részt: Malaga-Granada-Cordoba-Sevilla hogy érdemes megnézni? Vannak külön ilyen körút lehetőségek ott, vagy körbeutazva, egy-egy helyen megszállva... Nem tudom megí­télni sajnos, hány nap kellene egy-egy helyre, í­gy nehéz szállásokat foglalni, illetve összehangolni...

Előre is köszönöm!
#89 - Petra - 2009.07.08. - 15:58
Szia!

Ez konkrét útnál dönthető el, nézd meg a renfe.es-t, és egy busztársaság oldalát, hogy épp melyik az olcsóbb. Valencia és Malaga nincs olyan közel egymáshoz, autóval is 650 km, és 7 óra. Sajnos csak ezek a lehetőségek vannak. Repülővel gyorsabb, 20 ezer Ft környékén találhatsz: www.momondo.com.

Interraillel én is utaztam, megéri, ha 25 éven aluli vagy, a spanyolországi felárak itt találhatók: http://www.interrail.net/magyar/country_potdijak.php?country=Spanyolorsz%C3%A1g&countryid=es .

Dél-Spanyolországot mindenképp érdemes megnézni. :)
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.09. - 16:39
Kedves Tibcsi!

Kérdésem az hogy szeptemberi Mallorcai utazásomhoz helyben érdemes-e bérelni autót vagy itthonról online esetleg olcsóbb?

Köszönettel:K.Tamás
#91 - Köves Tamás - 2009.07.17. - 21:54
Szia!
Jó olvasni ezeket a jótanácsokat . Klassz ,hogy valaki ennyire segí­tőkész .
Nekem egy olyan gyakorlati kérdésem volna ,hogy mit javasolnál nekünk : már harmadszor kezdjük el szervezni a Barcelóna-i látogatásunkat ,de egyszerűen nem találunk jó megoldást . Az utazási irodák egytől egyig vagy tengerpari nyaralásokat hí­rdetnek 7 nap vagy városlátogatást 3-4 nap és ezt állt. nem nyárra . Mi nagyon szeretnénk egy 7-8 napot eltölteni Barcelónában =még az is kevés -mi nagy városnézők ,múzeumba járók vagyunk-a kultúra mindenek felett! Képesek vagyunk 20 km-et gyalogolni egy egy épület megtekintéséért stb....,de ez úgy ,hogy ott szállunk meg horribilis árra jönne ki + repülő .Gondoltunk arra is ,hogy befizetünk egy olyan seggáztatós nyaralásra pl.Santa Susannába és onnan ingázunk. Ettől kicsit félek ,hogy sok energiát venne el.Te mit javasolnál ? Ha kérhetem az e-mailemre válaszolj ,mert nem biztos ,hogy itt járok mostanában! Köszönettel: Ibolya
#92 - ibolya - 2009.07.23. - 12:13
Sziasztok!
Szeptember közepén megyek Costa Blancára (Alicante) 2 hétre. Milyen idő várható szeptember közepén arra???
Köszi szépen!
#93 - Bibi - 2009.08.03. - 19:20
Sziasztok!
A párommal 2-esben készülünk 1 hétre vagy 10 napra Spanyolországba október elején. Fapadossal tervezzük a repülést Madridba vagy Barcelonába, majd autót szeretnénk bérelni&uccu neki a rengeteg gyönyörű, gazdag látnivalókban teli városok! Mivel konkrétan nem terveztük el még, hogy mely városokat látogatjuk meg, í­gy szállást sem foglalunk előre. Ha esetleg valaki túl van egy hasonló túrán és megosztaná velünk élményeit, merre járt, mit nézett meg, mi finomakat evett, hol szállt meg, neg.+poz. élmények egyaránt érdekelnek! Kí­váncsi vagyok mi fér bele egy hétbe autóval Spanyolországba?! (Barcelónát tavasszal látogattuk meg azt most kihagynánk:))Jó lenne vegyí­teni a kultúrát a turistáktól mentes övezetekkel, ahol igazán ki tud kapcsolni az ember! írjatok! Köszönöm: Szandra
#94 - Szandra - 2009.08.06. - 20:50
Sziasztok!
Egy jó tanács mindenkinek aki autóval megy Spanyolországba, főként Barcelónába.
Ha lehet négyen menjetek mert nekünk idén kibökték motorosok az autóguminkat piros lámpánál állva:mert ki akartak rabolni, négy embernél ezt nem csinálják! Ha mégis kiböknék a gumit ne integető motorosoktól kérjetek segí­tséget. Gumis pedig mindig van a közelben hatalmas árukészlettel(lehet,hogy nem véretlenül!)Ennek ellenére gyönyörü a város, csak a pénzetekre vigyázzatok
#95 - andi - 2009.08.13. - 18:33
Sziasztok! November végén december elején mennék spanyolorszagba (madridba) egy hétre,egyedul a barátomhoz,körülbelül mennyi költőpénzt vigyek magammal? (mennyi az ideális?)
#96 - Samantha - 2009.08.26. - 18:50
Sziasztok !
Andi levelét olvasva kicsit aggasztó, hogy Barcelonába megyünk kocsival ketten. Remélem azért ez nem gyakran fordul elő.
Mi a javasolt útvonal ? Persze leginkább attól kérdezem aki már megjárta.
Legutóbb azt dobta ki az útvonaltervező, hogy az Ausztria-Németország-Svájc-Fr.o-Sp.o. a legrövidebb és legolcsóbb.
Köszi a gyors válaszokat előre
üdv.
#97 - Nóra - 2009.09.08. - 13:42
Sziasztok, Jó napot, üdv..!:)
A jövő héten Barcelonából Mallorcára kell átjutnom hajóval. egyedül vagyok, repülővel érkezem Barcelonába. először is hogyan jutok el a reptérről a kikötőbe, mennyibe kerül, aztán mennyibe kerül a hajójegy igy gyalogosan:)
esetleg, ha tudná valaki, hol találom meg a neten a hajótársaságot, az is kiváló lenne. mélcimem dennymeran@tvn.hu ha ide kapok választ, nagyon megköszönném. mindenkinek minden szépet és jót. üdv Deni
#98 - Szilágyi Natália - 2009.10.24. - 01:24
Sziasztok!
Gran Canári szigetre tervezünk menni 12.26.-i indulással.Horgászni,halászni is szeretnénk. Milyen idő van december végén?
Lehet fürdeni???
Várom válaszotokat!!

üdv.: Katalin
#99 - Varga Gáborné - 2009.10.30. - 08:18
Kellemes idő, 20-25 fok körüli átlaghőmérséklet van ilyenkor általában Gran Canaria szigetén.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.11.03. - 17:44
Hello!

mi az idén spanyolországi nyaralást tervezünk a párommal. Az lenne a kérdésem hogy milyen helyet ajánlanátok, ahol szép a látnivaló, bulizni is lehet de olyan romantikus tengerpartos is :D? repülővel mennénk all inclusive ellátással... köszi előre is a segí­tséget :D
#101 - Spanyol rajongó - 2010.01.03. - 16:09
Szia!

Számos ilyen hely van Spanyolországon belül, pl. Mallorca, Ibiza, a Costa Brava, lásd a Város- és nyaralóhelykalauzok, látnivalók rovatot.
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.01.03. - 18:30
Szia!
Azt szeretném megtudni hogy tényleg igaz-e hogy az éven cunami és szökőár veszély van Spanyolországba mert mi a barátaimmal mennénk Ibizára de azt javasolták hogy halasszuk el az utazást ezek miatt mert sokan menekülnek a szárazföldre emiatt.Pedig áprilisba indulnánk de tanácstalan vagyok.Tud nekem valaki valami infót mondani ezzel kapcsolatba?Előre is köszönöm.
#103 - melis - 2010.01.15. - 12:44
érdeklődnék, hogy autóval mennyi idő alatt lehet normális ütemben leérni Tosse de Mar környékére, illetve kb. mennyi lehet az autópálya dí­j oda-vissza?
#104 - dobaki - 2010.01.17. - 10:17
mellis: ezt hol olvastad?

dobaki: Az oldal autós útvonaltervezője szerint kb. 18 óra, elég sokféle út, autópálya van az úton, több országon keresztül mész, nem tudom a pontos útdí­jakat, 100 Euro felett lesz egy irányba.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.01.17. - 16:21
Nem olvastam hanem egy kint élő nő mondta hogy az éven sok ilyen veszély fenyegeti Spanyolországot.De nem tudom hogy higgyek-e neki.Ő is inkább a száraz földre költözik mert fél.
#106 - melis - 2010.01.17. - 19:43
A szökőár igen ritka, tenger alatti vulkánkitörések, vagy földrengések okozzák, és ezeket a tudomány mai állását tekintve lehetetlen előrejelezni. Ha ilyen történik, szökőár-riadót fújnak.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.01.17. - 20:03
Köszönöm szépen a választ.Ezek után azt hiszem bátrak leszünk és neki vágunk az útnak és remélem szerencsével is járunk hogy találunk olcsó lakást és munkát ami a legfontosabb.
#108 - melis - 2010.01.18. - 10:26
Sziasztok! Cadí­zból Las Palmasba utaznánk ketten.Szeretném megtudni, ha visszük a személygépkocsinkat, akkor mennyibe kerül a hajójegy? A választ előre is köszi...
#109 - zoltan - 2010.02.07. - 12:40
Szia!

én olyanokat találtam, hogy 40 órás út, és kb. 800-1000 Euró, ill. 1000 Euró felett 1 főre, 1 kocsival. http://www.trasmediterranea.es oldalon lehet nézelődni, foglalni.
#110 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.02.08. - 18:26
üdv!
Van infó arról, hogy a gyerek hány éves kortól számí­t fizetésnél?
5 éves gyerekkel mennénk, július 10-17 között 3 nap Salou, 4 nap Santa Susana. Egy napra beugranánk BArcelonába. A távolsági buszokon és a városi közlekedésben, illetve egyéb fizetős helyeken kell-e neki jegyet venni? Köszönöm.
#111 - Kátya - 2010.02.14. - 14:33
Spanyolországban a renfe vonatokon 4 éven aluliak ingyen, 4-11 évesek féláron, vagy 40% kedvezménnyel utazhatnak. Barcelonában a 4 éven aluliaknak ingyenes a tömegközlekedés. A nevezetességeknél változó, van, hogy 4, van, hogy 10 éven aluliaknak ingyenes, 12 éven aluliaknak kedvezményes, stb.
#112 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.02.14. - 22:59
Szia

íprilis végén mennénk autóval Spanyolországba,érdeklődni szeretnénk,hogy hova érdemes menni ha fürdeni is szeretnénk.
Van esély rá,hogy 25 fok körüli nappali hőmérséklet legyen valahol?
Köszi
#113 - Matus Zsolt - 2010.02.26. - 19:39
Mivel autóval mentek, a szigetek nem jöhetnek szóba, tehát minél délebbre menjetek :) A Costa del Solon már olyankor is viszonylag jó az idő, és magas a hőmérséklet, de az nagyon-nagyon messze van.
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.04. - 18:21
Sziasztok !
Május utolsó hetében megyünk hárman /középkorúak/ Barcelonába.Teljesen fakultatí­v !
Ebben az időpontban Barcelonában csatlakoznánk az esetleg ott tartózkodó, a várost már ismerő emberké/k/hez egy- egy rövidebb időre, programra. Mi most megyünk először Spanyolországba.
Milyen az idő május végén, lehet esetleg fürdeni a tengerben ?
#115 - Bertalan J - 2010.03.25. - 22:10
sziasztok.milyen spanyolorszagban az egeszsegugy; gyerekorvosi ugyelet stb. köszönöm a valaszt.
#116 - libardi mariann - 2010.03.28. - 20:48
Sziasztok!
Valakinek nem kell egy utitárs juliusban vagy augusztuban?Egyedül mennék ki Spanyolba nyaralni és olyan embert keresek aki autóval megy.e-mail cí­mem vnikita@citromail.hu
#117 - Niki - 2010.04.25. - 15:51
Szia Hajni! Személyi, vagy útlevél a schengeni zónán belül csak ahhoz kell, hogy a repülőtéren igazold, hogy ta te nevedre szól a repülőjegy, ill. ha igazoltatnának esetleg. A névváltozással akkor van gond, ha más névre veszel repülőjegyet/más néven csekkelsz be online, és a jegyvásárlás/online becsekkelés után változtatod meg a neved.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.04.26. - 02:57
Azt szeretnem megtudni hogy angliabol mennenk a Kanari szigetekre de lejart az utlevelem, kartyas szemelyivel ki tudunk utazni???
#119 - miki - 2010.05.10. - 18:36
Tudsz, nincs gond vele!
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.12. - 18:34
Kedves Tibcsi!
Szeretnénk átmenni Afrikába néhány órára. Megy-e komp, vagy hajó, és ha igen, kell-e ví­zum, védőoltás? Honnan és hová érdemes menni? Június 15-én indulunk.Köszönöm.
#121 - ágnes - 2010.06.08. - 19:31
Szia Tibcsi, vagy bárki, akinek van ötlete:)
Júliusban megyünk Barcelonába a kedvesemmel a születésnapján (meglepetés utazás lesz:)), és szeretnék lufit rendelni a nagy napra, de eddig bárhogyan kerestem nem találtam semmit. Gondolom héliumos palackot nem vihetek fel a repülőre, ott nem tudok elmenni venni, mert akkor oda a meglepetés. Bármilyen javaslatot szí­vesen vennék, ha van...
Előre is köszönöm!
#122 - Andrea - 2010.06.10. - 01:28
Kedves ígens!

Spanyolországból Afrikába: Algériába és Marokkóba megy komp. Marokkóba pl. nem kell ví­zum, de megfelelő anyagi fedezet felmutatására szükség lehet, és nem kötelező oltás se, ennyi időre nem is kell (Hepatitis A-, és B-t ajánlanak néha). Délről (Tarifa, Algeciras, Almeria, Malaga) mennek kompok Marokkóba, főleg Tangier-ba, de Melillába is. Bár megy Barcelonából is, de onnan igen hosszú út. Itt pedig az egyik hajótársaság pedig, menetrenddel, árakkal: http://www.trasmediterranea.es
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.10. - 19:09
Kedves Tibcsi! Köszönöm szépen! Ágnes
#124 - Ágnes - 2010.06.14. - 19:13
Sziasztok!
Tudja valaki, milyen az időjárás Madridban október vége felé? érdemes akkor odamenni városnézésre, vagy már nagyon esős, szeles az idő?
Köszi előre is.
#125 - Nagy Bogi - 2010.07.02. - 20:32
Sziasztok,
Október elején szeretnénk menni a férjemmel
Katalóniába (Barcelona és Costa Bravara.
Tudja valaki ,hogy milyen az időjárás olyankor ott?
Köszönöm előre is
#126 - Mária - 2010.07.12. - 14:58
Mária: Október eleje még kellemes, 20-22 fok körüli hőmérséklet van olyankor, viszont esős hónap (bár túl hosszú esők nincsenek). Gyakorlatban azonban 25 fok körüli nyári idő is lehet.

Bogi: Október még elég jó, a vége már hűvösebb lehet. 15 fok körül lehet akkor átlagban, eső előfordulhat.
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.13. - 22:27
Köszi szépen, Tibcsi!
Bogi
#128 - Nagy Bogi - 2010.07.22. - 09:46
sziasztok! erdeklodnek hogy milyen az idojaras oktober elejen mallorcan es hogy lehet e meg furodni a tengerben? valaszt elore is koszonom.
#129 - zerna - 2010.08.03. - 19:42
Sziasztok, Nóri vagyok. Azt szeretném megkérdezni, hogy gyógyszereket mennyire lehet Spanyolországba (Marbella) vinni, mert sajnos két éve tartós gyógyszerszedésre vagyok í­télve. Kell kérnem az orvosomtól valamilyen papí­rt ez ügyben? Főleg, hogy megbukott a reptéri biztonsági rendszerünk. Továbbá, az előzőleg leí­rt miatt mennyivel korábban érdemes kimenni a repülőtérre?
A választ előre is köszönöm.
Nagy Nóri
#130 - Nagy Nóra - 2010.08.09. - 10:42
zerna: 20-25 fok körüli az idő, ha nem vagy fázós lehet még fürödni (20-22 fokos a tenger).

Nóri: Gyógyszerek általában receptel, vagy ilyesmi orvosi igazolással vihetők fel, a visszaútra érdemes orvosi igazolást is kérni.
#131 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.12. - 18:40
a karácsonyt és a szilvesztert szeretnénk tenerifén tölteni, négycsillagos szállodában. kérdés, lehet-e akkor a tengerben is fürdeni, és hogy vajon vannak-e szervezett utak, egynapos kirándulások. hova érdemes menni
#132 - zsoka - 2010.08.29. - 11:36
Ott télen is nagyon kellemes idő van, a tengervíz pedig 20 fok körül van olyankor - tehát hűvös elsőre, de meg lehet szokni, és lehet talán fürödni benne, de semmiképp se mondható azért melegnek.
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.01. - 01:11
Tudna valaki segiteni a férjem 60. szülinapjára szeretém az utazást meglepetésként.Városnézés érdekelne,hová érdemes,ott szállás,és az utazás melyik a leggazdaságosabb, átszállással vagy direktbe.Minden segitség jól jön.Nem vagyok gyakorlott utazó.Október első hete lenne az időpont.
#134 - Kata - 2010.09.03. - 20:54
Kata!

Mindenképpen a repülőt ajánlom.
A párommal mi is okt. elején megyünk Marbella mellé barátokhoz.Rep.jegy párizsi átszállással kettőnknek 110.000Ft.
De Malévval van direkt járat is Malagára.
#135 - remo - 2010.09.05. - 11:07
Kata: Barcelona a legolcsóbb fapadossal, és gyönyörű szép is, ott lehetőség van városnézésre is, ill. közel vannak még Barcelonán kívül szép helyek, tengerpartok, vagy pl. a Montserrat.
#136 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.05. - 19:58
Szia

Julius végén mennénk Sevillába.Igaz,hogy 35 fok felett van a hómárséklet?
koszi.
#137 - Toth Peter - 2011.01.17. - 16:46
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, a Costa Bravaról ( Tossa de Mar) hogyan lehet Ibizára jutni? Vagy esetleg Barcelonából?
#138 - dycska - 2011.01.19. - 22:03
Sziasztok!

Péter: A július és az augusztus a legmelegebb hónapok Sevillában, az átlag maximumhőmérséklet 35 fok körül van, tehát lehet ennél több, de kevesebb is! A gyakorlatban 30 fok alatti napi maximumhőmérsékletek nagyon ritkák, és nem ritka, hogy 40 fok közelébe megy a hőmérséklet.

drycska: A Costa Braváról nem valószínű, hogy el lehet jutni Ibizára, de Barcelonából lehet komppal (Baleria vagy Transmediterrania társaságok). Pl. https://www.balearia.com/wps/portal/comercial
A Barcelonai kikötőhöz a Drassanes (3-as metróvonal) metrómegálló van a legközelebb, innen még gyalogolni kell, de transzferbuszok is közlekednek innen.
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.22. - 20:42
Sziasztok!

én augusztusban Tarifába szeretnék eljutni. Mi ennek a legegyszerűbb módja? úgy néztem Gibraltár van a legközelebb, ahová még repülővel el lehet jutni, de onnan hogyan, mivel tudok elmenni Tarifába? Vagy más nagyobb várost célozzak meg repülővel?
Aki tud, segítsen!
#140 - Anita - 2011.03.05. - 10:11
SZiasztok!

barátnőmmel azon filozunk mikor érdemesebb barcelonába utazni, szeptember vagy október a két lehetőség? október vége felé mennyire hűl le az idő, és a tenger?

és reptérről látom hgoy könnyen be lehet busszal utazni a városba, de vissza felé a városból a repülőtérre is ugyanilyen egyszerű a dolog?

foci meccs árakról valaki valamit tud?? hol a legolcsobb stb?

köszi a választ előre is!
#141 - Balázs - 2011.03.05. - 10:21
Anita: a közlekedés rovatban válaszoltam.

Balázs: Meccsjegyeket itt vehetsz, és nézhetsz: http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ (most nekem pont nem működött egyébként) Visszafele a reptérre ugyanaz a módszer :) Október végén Barcelonában még 20 fok körül van, de néha eshet, és a tenger hőmérséklete már 20 fok alá csökkenhet, kicsit hideg lehet.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.07. - 00:09
érdeklődni szeretnék, hogy 6 éves gyereknek is elég a személyi, vagy útlevél szükséges spanyolországba?
#143 - Buanka - 2011.04.04. - 15:16
Mindenhova elég az EU-ban a személyi, kivéve ha olyan úton mentek, hogy elhagyjátok az EU-t.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.06. - 02:00
Sziasztok!
Júniusban utazunk repülővel barcelonába, de a szállás Pineada de Mar-ban van.
Tudnátok-e segíteni olcsó transfer kapcsán?
#145 - Brigsi - 2011.04.13. - 13:53
Szia!

A barcelonai repülőtér RENFE-vonat megállójától Barcelona Santsig kell menni az R10-es vonalon, és ott átszállni a R1-es elővárosi vonatra, amelyről Pineda de Marban leszállni.
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.13. - 14:35
Sziasztok
Mi juniusban szeretnénk egy hetet eltölteni Barcelonában.Sok mindent szeretnénk látni és ehhez a metró lenne a legegyszerűbb közlekedés.Tudtok segíteni abban,hogy milyen Jegyek közül választhatunk? Van esetleg hetijegy? Köszi az infót
#147 - Beáta - 2011.05.12. - 14:06
Szia!

A Barcelonai tömegközlekedésről, tömegközlekedési jegyekről itt olvashatsz: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html (egyébként talán a T-10 gyűjtőjegy a legjobb)
#148 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.13. - 01:16
Sziasztok!
Júniusban mennénk gyerekekkel Calellara és 2 kérdésem lenne:
- Barcelonába a renfe R1-el ha bemegyünk mennyi lenne a jegyár (hol van info) ill. a gyereknek van-e kedvezmény?
- a neten láttam, hogy Blanes-Lloret között van a GNOMO PARK , de hogy tudunk oda eljutni? (busz, vonat?)
Köszi előre is!
#149 - dyna - 2011.05.14. - 18:06
Valaki tudna abban segíteni, hogy érdemes e kocsit bérelni egy hétre vagy busszal is jól lehet közlekedni? Milyen áron vannak a buszjegyek,taxik? Szeretnénk bejárnia szigetet egy hét alatt és az idő rövidsége miatt jó lenne tudni, hogy melyik a célszerűbb.
Köszi előre is!
#150 - dorka - 2011.05.15. - 16:37
Sziasztok!

Dyna: zónánként van megadva a jegyár, Barcelona-Calella között ha jól nézem, 5 zóna, a jegyár 3,65 Euró egy irányba. A Gnomo parkba talán a lloreti buszállomásról megy ingyenes busz, ha (már) nem, akkor valamilyen busz onnan megy. Lloretbe pedig Blanesből busszal lehet eljutni (az is lehet hogy ez a busz már elhalad a Gnomo Park mellett).

dorka: a gran canaria részben is feltetted a kérdést, ott válaszoltam.
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.18. - 20:38
Sziasztok
Alicante repülőteréről szeretnék eljutni Calpéba.Szeretném tudni, hogy busz,vagy vonat, esetleg autóbérlés, mennyibe kerülne?
Minden ezzel kapcsolatos infót előre is köszönök szépen!
#152 - Kosdi ági - 2011.05.22. - 21:26
Szia!

A legegyszerűbb a busz, 8 Euró egy irányba, közvetlenül a reptérről megy, menetrend: http://www.alsa.es/portal/site/Alsa (a kezdő állomásként ha elkezded beírni hogy Alicante, ne a sima Alicantét válaszd, hanem az Aeropuerto-sat). Elővárosi vonattal néhány Euróval talán olcsóbb lehet, lehet elhanyagolható mértékben, ehhez viszont először a reptérről a C6 busszal be kell menni Alicantéba, a busz "Puerta de Mar" állomásáig, és onnan indul Calpéba a vonat, vagy villamos, definíció kérdése. Autóbérlésről lehet a reptéren is lehet tájékozódni, vagy Google: alicante car hire
#153 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.23. - 02:00
Valóban felejthetetlen nyaralás Spanyolország déli részén a Costa del Solon. Már háromszor voltam, ott, mert a lányom ott él. Ha valaki sok szépet szeretne látni, az is jól érezheti magát, de az is, aki csak szórakozni, kikapcsolódni vágyik. Rengeteg program várja az ideérkezőket. Innen sok-sok emlékkel és fényképpel lehet haza térni. Amit mi bejártunk az Sevilla, Ronda, Malaga, Torrremolinos, Nerja, Granada, Gibraltár, Cabo de Gata, Almeria, Cordoba ...mind egy-egy gyöngyszeme a Costa del Solnak. Aki Nerjába készül, az a látványra is készüljön fel. A csepppkőbarlangot se hagyja ki, de nem fogja látni a reklámfogásként használt barlangrajzokat. Ugyanis nem engedik megnézni, mert elzárt terület. Mindegyik program megér egy egész napi látnivalót. Ronda a nevével ellentétben, gyönyörű. A Capo de Gata-nál sajnos egyszer sem láttunk fókát, max. a képen. De ez ne keserítsen el senkit, mert kárpótol a látvány. Almeriában érdemes megnézni a Mini Hollywood-ot. Kellemes emlékek ébrednek fel a western film rajongóiban. Egyszóval érdemes ellátogatni Spanyolország déli partjára. Pozsonyból indul a Ryanair légitársaság. kb.4 órás repülőút. Mindenkinek kellemes nyaralást kívánok. ágnes
#154 - ágnes - 2011.05.25. - 18:36
érdeklődöm,hogy milyen időjárás várható Vinarosban aug.20. és szept. 3. között. Köszönöm.
#155 - Tami - 2011.06.01. - 08:26
Szia. Napozó ágy ill. ernyo bérlése kb. 4€/darab naponta. Ha javasolhatom, gazdaságosabb az ernyot inkabb megvenni (a nyaraló helyeken található boltok kínálata óriási), még akkor is, ha a nyaralás végén ott is hagyod, mivel így max. 10 €/darab. Nem mindegy, hogy 1 hét használatért 28€ vagy max. 10€ fizetsz :)
#156 - Loreine - 2011.06.03. - 13:06
Sziasztok,

érdeklődöm, hogy személyivel be lehet-e lépni Gibraltár területére ?

köszi!
#157 - Dodó - 2011.06.05. - 12:27
Tami: Még szép idő, 26-27 fok körüli hőmérsékletek vannak akkor átlagban.

Dodó: Gibraltár az EU tagja, de a Schengeni övezeté nem, tehát a személyi is elég elvileg, viszont határellenőrzés van.
#158 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.05. - 15:17
Szia Tibcsi,
Köszi a gyors választ.én is így gondolom,de ha valaki személyes tapasztalat alapján ezt biztosra tudná mondani , nem kellene öt útlevet csináltatni.Jó lenne.
#159 - Dodó - 2011.06.05. - 17:53
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy Torremolinos-ban szeptember17-24 között milyen a hőmérséklet, a vízhőmérséklet ill. mennyire lehet számítani esőzésre?
Köszi!
#160 - Anita - 2011.06.15. - 20:20
Szia!

Torremolinos Európa egyik legdélebbi pontja, szubtrópusi éghajlattal, gyakorlatilag még nyári idő lesz szeptember végén, az esős napok száma egész szeptemberben átlagban 2. A víz is még 22-23 fokos! Szeptember 20.-as maximumhőmérsékletek a korábbi években: 2010: 24 2009: 26 2008: 24 2007: 23 2006: 25 fok.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.15. - 20:58
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyire biztonságos, ha interneten foglalok szállást ill. ha ott azt mondják, hogy erről nem is tudnak, akkor mi a teendő, kihez kell fordulni?
Mennyire biztonságos, ha kiadom a bankszámlaszámom? Le tudják az összes pénzt szedni?
Köszi!
#162 - Anita - 2011.06.16. - 18:09
Szia!

Nem szedik le az összes pénzt a bankszámládról, a szállodák nem is látnak rá, nem kerülnek kapcsolatba a bankkártyáddal, a tranzakciókat egy, a szállodáktól független, nagybiztonságú banki rendszer végzi. A bankkártyák adatait a rendszerek fizetés után nem tárolják. Ill. portáltól függ, ha az itt ajánlott booking.com vagy hotelscombined oldalakon foglalsz, baj nem lehet belőle, más nagy oldalakon sem. Csaló oldalaknál a fejlettebb böngészők, vírusölők pedig jeleznek. Ha nem tudnak a foglalásról: ilyen nagyon ritkán előfordulhat valamilyen kommunikációs probléma miatt, de általában míg meg nem jelensz a szállodában nem is vesznek le semmi pénzt, vagy max 10%-ot a kártyádról. Ilyenkor portáltól függ: a portálllal, vagy a szállodával kell kapcsolatba lépni. Egy biztonsági probléma lehet csupán internetes szállásfoglalásnál: ha internetes kávézóból, iskolából, vagy egyéb nyilvános helyről foglalsz, elméletben le tudják nézni a bankkártyaszámod, vagy személyesen, vagy valamilyen feltelepített programmal. Otthon akkor, ha tele van a géped vírusokkal, de ha, mint a legtöbbeknek, van fenn rendszeresen frissülő vírusölő, tűzfal (akár a beépített Windows-os) otthon ez a probléma nem fordulhat elő.
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.16. - 21:14
Szia!
Júliusban utazom az egyik barátnőmmel Barcelonába. Az lenne a kérdésem, hogy ott a strandokon milyen rendszer működik? :)
úgy, mint itthon - szabadstrandokkal, ingyenesen, vagy a többségük fizetős/belépős?
Mennyire lehet a strandokon magukra hagyni a holmikat? Inkább maradjon mindig egyikünk a ruhák mellett?
Köszi!
#164 - Gabi - 2011.06.18. - 11:19
Szia!

Barcelona strandjairól a Nyaralóhely- és városkalauzok látnivalók - Barcelona rovatban olvashatsz. Ingyenesek! Barcelonában semmiképp se hagyjatok értékeket a strandon felügyelet nélkül!
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.20. - 21:19
Sziasztok!

Szeptember 8-án utazok Mallorcára (Alcudia) és az lenne a kérdésem, hogy milyen időre számíthatok, illetve, hogy akkor milyen meleg a tenger?
Előre is köszönöm!
Gézu
#166 - Kitanics Géza - 2011.06.26. - 20:54
Szia!

Nagyon meleg, nyári idő lesz még, a szeptember gyakorlatilag még nyári hónap ott, a tenger is meleg lesz. Bár már előfordulhat valamennyi eső. Az elmúlt években szeptember 10.-én a napi maximumhőmérséklet 25, 31, 30, 29 fok volt.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.26. - 23:07
Sziasztok!

Szeptember 9-én utazunk Calellara, érdeklődnék, hogy akkortájt milyen meleg van és a tnegr hány fokos kb. Valamint egy olyan kérdésem lenne, hogy ami vonat beérkezik Calellaból Barcelonába, onnan milyen messze van a Nou Camp stadion? érdemes lenne taxival menni? Ha igen, kb. mennyibe lenne? Előre is köszönöm a választ!
#168 - Szabados Gábor - 2011.06.27. - 17:44
Szia!

Természetesen meleg, nyári idő van még ott olyankor, és a tenger is meleg. A vonatról Barcelona-Santsnél érdemes leszállni, ott van a 3-as metró állomása, a Nou Camp pedig a 3-as metró Maria Cristina vagy Les Corts megállójánál van, a vasútállomástól 1 vagy 2 megálló (majd kis gyaloglás), szerintem felesleges taxizni.
#169 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.03. - 20:57
Sziasztok!
Engem az érdekelne,hogy Spanyol országban a 3*-os szállodák éttermében milyen árak vannak, és hogy meddig vesznek fel rendelést.Köszi a választ)
#170 - Kati - 2011.07.09. - 17:35
Sziasztok!

Látom néhányan jól felkészültek Spanyolországból. Szeretnék segítséget kérni tőletek, és nem is tudom, hogy hol kezdjem. Augusztus 18 után egy hetet szeretnénk a férjemmel eltölteni Barcelona környékén. Barcelonát természetesen látni szeretnénk, s mivel a férjem Barca rajongó, így gondoltam, hogy a házassági évfordulónk alkalmából meglepném egy jeggyel. úgy néztem, hogy a Barca augusztus 28-án otthon játszik, talán ez volna a megfelelő időpont. Ezen kívül a Costa Brava-ra is kíváncsi lennénk, de még nem tudom hogy hozzam össze. Mindenképpen itthonról foglaljak szállást, esetleg megpróbálkozhatunk kint keresni valamit, vagy keressek egy utazási irodát? Mivel járok jobban (szervezésileg, időben, na és persze anyagilag stb.)
#171 - éva - 2011.07.17. - 17:48
Szia!

Ez örök kérdés, sok mindentől függ, mindenki egyéni körülményei, preferenciái, utazási szokásai, stb. alapján lehet eldönteni, általánosságban nehéz. Szerintem nézz szét itt: http://www.hotelscombined.com/City/Barcelona.htm?a_aid=9088 és http://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-372490&aid=338579 (illetve ugyanezen oldalak Costa Brava részén) szállások, ill. a Wizzair-nél, Malévnél és a Ryanairnél (Pozsonyból megy) repülőjegy árak iránt, és ezt hasonlítsd utazási irodák ajánlatához. Meccsjegyet próbáljatok mindenképp előre venni, a Város- és nyaralóhelykalauzok, látnivalók - Barcelona oldalon, az új hozzászólások között olvashatók erről információk. Ha kint keresnétek szállást, annak lehetnek előnyei is, de megérkezés után nem annyira jó elkezdeni szállást kutatni.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 19:36
Tibcsi!

Kösznöm szépen a segítséget.
#173 - éva - 2011.07.18. - 14:41
Szia!
Jövőhónapban utazunk Mallorcára egy hétre, és azt szeretném megtudni, hogy kell-e kérnünk egészségbiztosítási kártyát, vagy ez nem szükséges?Gyógyszereket (gondolok itt olyanokra, hogy Fenistil gél, fájdalomcsillapító, lázcsillapító,kalcium tabletta,stb.)lehet vinni magunkkal?Kisgyerekkel megyünk és minden nyaralásra vittem eddig gyógyszereket, de azt olvastam valahol, hogy Spanyolországba kell a gyógyszerek mellé orvosi igazolás is.Előre is köszi a válaszod!
üdv:Alexa
#174 - Alexa - 2011.07.23. - 15:13
Szia!

Ne a kézipoggyászba tedd őket, egyébként nem tudok ilyen előírásról, főleg EU-n belül furcsa, ki és milyen indokból és hol venné el? Egészségbiztosítási kártya hiánya "csupán" akkor gond, ha valami baj történik. Egyébként ilyen esetben olyan is előfordulhat, hogy egy kórház magánkézben van, ahova az egészségbiztosítási kártya nem érvényes, ezért utasbiztosításra szükség lehet ilyenkor.
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.27. - 23:05
Sziasztok!
Tud valaki infót arról,mi a legérdekesebb Ibizán?Hova érdemes ellátogatni?Lehet-e búvárkodni?Mivel két idősebb pasival megyek szerintem a Discó kizárva.Az idő augusztus végén,szeptember elején mennyire meleg?Köszönöm a választ.
#176 - éva - 2011.08.09. - 13:02
Szia!

Ibizáról itt olvashatsz részletesen az oldalon belül: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/ibiza.html - a hozzászólások között is lehetnek hasznos tanácsok. Búvárkodni lehet. Az idő természetesen nagyon jó még olyankor, 29-30 fokos maximális átlaghőmérséklet van még, a csapadékmennyiség azonban már több mint mondjuk júliusban.
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.09. - 16:26
érdeklödni szeretnék ,Spanyolorszagban van olyan All inclisiv kártya amellyel tobb vendéglöben ehetünk ? tehát nem helyhezkötött A neten olvastam egy helyen.
#178 - Kata - 2011.08.22. - 06:53
Szia!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy Barcelona reptérről (BCN) Salouba buszjárat van-e? (Este 8-kor érkezik a repülőnk.)Ha igen, honnan indul, esetleg a reptér közeléből? (menetrendet valahol meg tudom-e nézni?)
Autókölcsönzőből megnéztem már az Easy Terra ajánlatait, jónak tűnnek az árak. Vagy esetleg ismertebb kölcsönző céget ajánlasz? Az Easy Terra vajon megbízható?
Előre is köszönet a válaszért!
#179 - Márti - 2011.08.22. - 08:46
Szia!

Van, részletek a Közlekedés Spanyolországon belül rovat 67-es és 96-os (ott nagyjából ugyanaz van leírva) hozzászólásában.
#180 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.23. - 00:05
Szia!

November 18-25. között mennénk Tenerife déli részére. Kérdezném, hogy milyen időre számíthatunk, illetve, hogy akkor milyen meleg a tenger? Autóbérlést is tervezünk, jön a 2,5 éves gyermekünk, vajon lesz az autóban gyermekülés? Van annak felára?
Előre is köszönöm!
Bea
#181 - Bea - 2011.09.07. - 23:06
Hazafelé jövet, a barcelonai reptérre mennyivel az indulás előtt kell kiérni? Ott is 2 óra az ajánlott?
#182 - zizu - 2011.09.08. - 14:27
sziasztok!Jön valaki okt.21 környékén Barcába?
#183 - akaikaaa - 2011.09.09. - 08:48
Sziasztok!

BEA: Biztosan lehet kapni gyereküléses autót, csak előre kell szólni, pl. az Avist néztem, ott is említik, hogy adnak. Tenerife déli része a melegebb, november végén 22-24 fokos maximumhőmérsékletek vannak átlagban, a víz 20-22 fokos.


ZIZU: általában mindenhol azt ajánlják, és általában mindenhol túl korán is van az :)
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.10. - 11:58
Egy útikönyv azt írja, hogy késes rablóknak azonnal adjuk oda az összes értékünket. Tényleg ennyire gázos a közbintonság BCN-ban?
és, hogy a fényképezőgépet ne hordjuk látható módon. Akkor vajon hogyan lehet fényképezni? és hogy csináljunk úgy, mintha nem turisták lennénk? Hogyan nézzünk meg egy térképet, egy útikönyvet? Hogy csináljunk fotót és hogyan érdeklődjünk, ha elkavarodtunk??? Nektek is ilyen rossz tapasztalatotok van?
#185 - zizu - 2011.09.19. - 10:34
Szia!

Ezt lehet hogy csak általánosságban írták, minden városban vannak késes rablók. Azért nagyrészt sötétedés után, kihalt helyeken lehet beléjük akadni, de tényleg nem olyan jó Barcelonában a közbiztonság, de főleg a zsebesekre kell vigyázni. Valóban jó nem elveszettnek viselkedni, és nem mutogatni az értékeket. De mégis csak Európába mész, tehát annyi, hogy jobban kell figyelni, mint pl. Budapesten, még így is kicsi az esélye normál körülmények között, a turistalátványosságok, népes helyek környékén, nappal, hogy valami baj legyen.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.21. - 21:05
Sziasztok, nov.3-tól egy hétre mennék Barcelonába..nem jönne valaki akkortájt? :-)
#187 - Honey - 2011.09.29. - 10:45
Szia Tibcsi!
Van-e infód arról, hogy valenciában hány euróért visz be a taxi a belvárosba a repülőtérről ill. a 2012 április 29.-i érkezésemkor milyen hőmérsékletre számíthatok.
#188 - Tóth Tibor - 2011.11.17. - 18:13
Szia!

15-20 Euróért visz be a belvárosba a taxi Valencia repülőteréről. Ugyanakkor a 3-as és az 5-ös metró közvetlenül bevisz a reptérről a belvárosba, 1,90 Euróért, pl. Xatvia állomáson kell leszállni

Május elején kellemes idő, 23 fok körüli maximum hőmérsékletek szoktak lenni, és sok napsütés. április 29.-én az elmúlt 5 évben 22, 24, 21, 21, 25 fok volt a napi maximum hőmérséklet.
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.19. - 15:23
Köszönöm szépen az információt!
#190 - Tóth Tibor - 2011.11.21. - 08:41
Szia!
Február 16-án utazom két hétre Dél-Spanyolországba, Islantillába. Szeretnék tájékozódni, hogy kb. milyen időre, milyen hőmérsékletre számíthatok.
Válaszod előre is nagyon köszönöm.

üdv.

Tünde
#191 - Tünde - 2012.01.29. - 08:09
Hasznos és jó infók. én Madridban élek és alkalomdatán szívesen segítek odalátogató magyaroknak. www.spanyolkonyha.blogspot.com
#192 - oscaroni - 2012.01.29. - 14:23
Szia TüNDE!

15-18 fok körüli átlagos napi maximális, és 8-9 fok körüli átlagos napi minimális hőmérsékletek szoktak akkor lenni.
#193 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.01.30. - 22:47
Szia Oscaroni!
hogyan lehet Veled felvenni a kapcsolatot? ha lesz még malév, akkor március 16-án megyünk a barátnőmmel madridba.
köszi, csilla
#194 - csilla - 2012.02.01. - 13:53
Valaki jön esetleg a Ryanair-el 18-án hajnalban Barcelonába?
#195 - M.Anikó - 2012.04.12. - 12:02
Sziasztok!

Tudna valaki abban segíteni, hogy hogy kell érvényesíteni az Alhambra jegyet. Annak rendje, módja szerint a ticketmasterrel megvásároltuk, a díjat levonták, a visszaigazolás megjött. Ebben az e-mailben elnavigálnak egy oldalra, ami szerint itthon is tudom érvényesíteni a jegyet, de valamilyen jelszót kér, ami nem azonos a küldött foglalási kóddal. Jövő héten utazunk, sürgős lenne.
Előre is köszi: Zsuzsa
#196 - zsuzsa - 2012.05.08. - 17:21
Szia!

én csak annyit tudok mondani, mivel még nem vásároltam ilyen jegyet, hogy az e-mailben kapott leírást kell követni, ill. ha, mint azt írtad, nem működik, akkor az ügyfélszolgálattal kell kapcsolatba lépni.
#197 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.05.08. - 23:41
Szia!

Köszi a gyors választ. Azt hiszem jobb hílyán a helyszínen fogjuk érvényesíteni a jegyet, csak a sorban állást akartam elkerülni. Lenne még egy kérdésem: a jegy 3 órára szól. Ha jól tudom ez azt jelenti, hogy az Alhambra területére egész délután bemehetünk, csupán a Naszrid paloták körzete az ahová 3 óra és fél négy között mehetünk. Itt van plusz kapu? Az útikönyv nem tünteti fel, pedig külön Alhambra térkép is van. Köszi a segítséget: Zsuzsa
#198 - zsuzsa - 2012.05.09. - 12:28
Jó napot!
Lehet, hogy már felmerült ez a kérdés.
én azt szeretném megkérdezni, hogy június első hetében utazunk egy kisebb csoporttal, ha jól emlékszem Costa Brava, Tossa de Mar-ba. Milyen időre lehet számítani? A tenger körül belül hány fokos lesz?
#199 - Zsófi - 2012.05.13. - 16:20
Szia!

Június elején már természetesen kellemes a hőmérséklet, de a tenger még csak 20 fok körül van.
#200 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.05.18. - 20:42
Köszönöm szépen. :)
#201 - Zsófi - 2012.05.19. - 21:24
üdv!
Párommal 2 éve voltunk október közepén Andalúziában,barátoknál akik ott dolgoztak.Azóta sajnos hazajöttek.Szállás náluk volt,Bp.ről mentünk repülővel Párizson keresztül Malagába.Ment simán minden,igaz a francia reptéren bunkók a bevándorló alkalmazottak!
Barátaink béreltek nekünk egy kis Seatot,azzal (egy tank benzinnel)elmentünk Marbellára,Gibraltárra,Tarifára,Rondára,persze 5 nap alatt!A tenger 22 fokos volt,nincs annyira drágaság,gyönyörű minden főleg Ronda.Sajna több időnk nem volt,ráadásul 1 napig szakadt az eső!Bármikor visszamennék,de a legjobb akkor is Barcelona!!
Viva Espana!!
#202 - Ramiz - 2012.05.27. - 16:51
Szia!
Oktober vegen november elejen leszek Malagan. Szerinted akkor meg lehet napozni, furdeni? Szeretnenk elmenni Gabraltarra es Marokkobe is. Ha tudod, kerlek ird meg ezen kirandulasok arait?
koszonom
#203 - evikely - 2012.07.21. - 13:36
A napozáshoz kiváló az idő akkor, a fürdős a széltől és az aktuális napi hőmérséklettől függ.

Marokkó? Hajóval gyakran drágább lehet, mint fapados repülővel.

Gibraltár bérelt autóval a legkényelmesebb.
#204 - Rubin G. - 2012.07.21. - 23:24
Sziasztok!
érdeklődöm ki tudja, a múzeumi és egyéb belépőknél a nyugdíjas kedvezményt Barcelonában mi magyarok is kaphatjuk vagy nem ? Ha igen akkor melyek a feltételek?
#205 - Ferib. - 2012.08.24. - 16:41
Szia!

Nem tudom pontosan ezt, egy helyen azt találtam, hogy Barcelonában nyugdíjasnak 65 éven felüliek számítanak, és ezt valamilyen igazolvánnyal (pl. személyi) kell igazolni.
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.25. - 04:46
Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy lejárt sajnos az útlevelem, és elég későn vettem észre, Barcelonába mennék egy hét múlva, és hogy elegendő lenne e a személyi igazolvány???

Köszönöm szépen előre is!!
#207 - Kriszti - 2012.09.02. - 11:48
Természetesen elég.
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.09.07. - 03:00
Sziasztok!
Október közepén megyünk Barcelonába Ryanairrel. Azt tudom, hogy elég a személyi, de ha nincs érvényes útlevelem, nem kérnek vízumot?
Október 15 körül hány fokos a tenger általában?
#209 - Babci - 2012.09.21. - 14:01
Szia!

Gondolom a kérdés első fele csak vicc. A második felére: októberben 20 fok körül van a tenger Barcelonában.
#210 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.09.24. - 04:55
Őőő..akkor vicc :D Nem is foglalkoztatott sokáig a dolog, gondolván EU-s ország, nem kell semmi (személyin kívül). Csak aztán drága munkatársam jól beijesztett ezzel, hogy ő úgy tudja kell, és hiába olvastam utána, nem találtam egyértelmű infokat.
De akkor elnézést a buta kérdésért.
#211 - Szia Tibcsi! - 2012.09.24. - 11:45
Szia Tibcsi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy Minorcara hogyan lehet a legegyszerűbben és a legolcsóbban eljutni.átszállásos verzió is érdekel.Előre is köszi
#212 - Margó - 2012.11.20. - 18:54
Szia!

Ezt az oldalt ajánlom, ez kiadja az összes ajánlatot Budapest és Menorca között: skyscanner.hu. (de ha már a következő nyárra keresel, akkor még nem biztos).
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.11.21. - 22:38
Segiséget szeretnék kérni. Junius második felében Spanyoloszágba szeretnénk 7-10 napra menni nyaralni.A két fiam családjával mennénk.az egyik család 2 fenőtt és 1 gyrek, a másik 2 felnőtt és 2 gyerek., és 1 fő a nagymama/ ez vagyok én/.A család nagyon szereti a fürdőzést ,ezért olyan szállást szeretnénk , ami a tengerhez közel van, s lehetőleg saját medencéje is van. Repülővel szeretnénk menni, félpanziós ellátással szeretnénk a szállást elfogadható áron.Javaslatát várom, kőszőnettel a Nagymama.
#214 - Nagymama - 2012.11.27. - 14:02
Kedves Nagyamama!

Ilyen kérdés esetén nehezebben tudok segíteni, utazási irodát javaslok, ők a legjobb csomagot össze tudják állítani önöknek, a legizgalmasabb, vagy a legjobb árú helyen.
Amennyiben saját maguk szeretnék szervezni, úgy sokszor olcsóbbra jöhet ki, a skyscanner.hu oldalon lehet repülőjegyet nézni (csak előtte kitalálni, hogy pontosan Spanyolország melyik részébe menni, ebben segítség itt az oldalon, a bal menüben a Város- és Nyaralóhelykalauzok, látnivalók menüpont), szállást pedig a Szállás rovatban ajánlott oldalon lehet találni az adott helyre.
#215 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.11.27. - 21:02
Szia!
Barcelona-Mallorca-Andalúzia körútra megyünk májusban. Barcelonából hogy érdemes Mallorcára menni, kb. mennyi a költsége? és onnan van Malagába repülő- vagy hajójárat? A Malaga-Barcelona visszaútra már kinéztük a vonatot 60 euróért, ha jól láttam, 5-6 óra alatt megjárja. Köszi előre is!
#216 - Endre - 2013.01.31. - 11:09
Szia!

Az szép út lesz, jó utat, jó döntés! :)
Barcelona-Mallorca: nehéz kérdés nektek mi a legjobb, és a költség függ a dátumtól, és hogy mikor vesztek vegyek.
Repülő olcsó lehet: skyscanner.hu -n érdemes nézelődni.
Hajók a következő társaságoknál vannak, az oldalakon lehet árakra, időpontokra keresni:
http://www.trasmediterranea.es/
http://www.balearia.com/
Mallorca-Malaga: van repülő (skyscanner), hajó sajnos nincs közvetlen.
#217 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.31. - 15:08
Köszi szépen az infót! Közben valamelyest redukálódott a program, Andalúzia mellett döntöttünk. Egy oldalon azt láttam, hogy Barcelonából Malagába 60 euróért elvisz a szupervonat 5 óra 50 perc alatt, ami nagyon klassz lenne. Másutt viszont 110 eurót láttam, így most nem tudom, mivel menjünk. Van esetleg tipped? Köszönöm...
#218 - Endre - 2013.02.16. - 12:46
A renfe.com-on 117 EUR az ára a leggyorsabb vonatnak, 63 EUR az, ami 12 óra alatt ér oda. De én is láttam már, hogy nem a hivatalos renfe oldalon foglalva, máshol olcsóbb árakat ír, de foglalásig még nem jutottam azokon, amennyiben nagy, megbízható oldal, és a foglaláskor is olcsó az ár a leggyorsabb vonatra, akkor nem lesz gond. Elvileg vannak olcsó web árak a renfe oldalán is, de jó előre foglalva, lehet a többi oldal azokat a jegyeket "szerezte meg".
Viszont mindegyiknél sokkal olcsóbb lehet a repülő: skyscanner.hu, 6000 Forint környékén találtam Ryanairnél, de függ dátumtól.
#219 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.18. - 00:28
Köszi szépen a tájékoztatást!
#220 - Endre - 2013.02.18. - 11:26
Illetve még egy kérdés: a renfe.com oldalt angolra állítva és úgy kitöltve 117 euró az ár, spanyol nyelven hagyva viszont "Turista" és "Turista Plus" kategóriában is 5 verziót ad ki, közte azt is, hogy ha jól értem, oda-vissza (tarifa ida y vuelta) 93.50 euró. Hogy van ez?
#221 - Endre - 2013.02.19. - 13:04
Erre nem nagyon tudok mit mondani sajnos, a renfe oldalán nem kell semmin csodálkozni, ha online szeretnél venni, nem is biztos, hogy sikerülni fog. Pl. ha kiválasztanám a legolcsóbb jegyet, egyből errort is ad. Ha a legolcsóbb jegyet vennéd, azért majd olvasd el annak a feltételeit.
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.21. - 10:27
Sziasztok.
Erdeklodnek,hogy Londonbol a Kanari szigetre be lehet utazni szemelyivel vagy kell az utlevel?
Elore is koszi a valaszt
#223 - roberto - 2013.05.09. - 22:29
Szia!

Elég a személyi.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.16. - 00:58
Sziasztok! útitársa(ka)t keresek aug. 21-27. között Barcelonába. Városnézés, strandolás, buli, Montserrat (talán még Costa Brava vmelyik strandja is belefér)lenne a program. Az is jó lenne, ha csak egy pár napra tudna velem tartani valaki. Várom a jelentkezőket! üdv :)
#225 - Emese509 - 2013.05.26. - 17:33
Sziasztok!
útitársat keresek Costa Brava-i nyaraláshoz,
az egyágyas felár elkerülése végett.
A szállás és a busz már le van foglalva 2 főre.
A nyaralás július 26-tól Augusztus 4-ig tart.
Várom a jelentkezőket, akik szintén egyedül vannak.
üdv.: Jani
#226 - János - 2013.06.08. - 18:35
Szia Tibcsi!

Szeptemberben megyünk Benidormba,fapados járattal. Szeretném megkérdezni, hogy tudunk eljutni Alicante repülőteréről Benidormba, a Gran Hotel Baliba.
úgy hallottam, hogy van valamilyen busz járat, de milyen jelzésű, honnan indul, mennyibe kerül, és hol kell beszerezni a jegyet. Várom válaszodat előre is köszönöm. Brigi
#227 - Brigi - 2013.07.23. - 21:22
Szia!

Alicante repülőtérről Benidormba óránként közeledik busz: www.alsa.es
#228 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.23. - 21:41
Szia Tibcsi!
Saját szervezésben Calellá-ba utazunk szeptemberben. Szeretnék segítséget kérni, hogyan jutunk el a szállodába (Hotel H-Top Amaika)a barceloniai reptérről, szeptember 18-án 9.40-kor érkezik a repülőgép.Busszal vagy vonattal érdemesebb menni melyik mennyibe kerül, melyik megállója van közelebb a szállodához. (Helyijáratot kell igénybe venni? Annak mennyi a díja?)) Visszafelé szept 25-én 10.15-kor indul a repülő. (én már próbáltam az ajánlott oldalakon menetrendet nézni, de nem sikerült kiigazodnom.)
Ha lehetséges az email címre válaszolj, mert nem biztos, hogy itt eltudom olvasni a válasz. Gratulálok az oldalhoz, nagyon sok hasznos infót találtam rajta. Előre is köszönöm a segítséged. éva
#229 - éva - 2013.08.23. - 14:39
Szia!

Válasz itt, a 95-ös hozzászólásban:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.23. - 16:14
Szerernék érdeklődni hogy gibraltárba érvényes plasztik személyivel be lehet e lépni.
köszi
#231 - marton.k@met.hu - 2013.08.26. - 13:03
Természetesen igen, mivel az Egyesült Királyság révén az EU tagja.
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.26. - 18:49
Mi is szeretnénk a jövőben Spanyolországba elutazni, de egyelőre nem igazán tudjuk még, hogy hová, leginkább az anyagiak félretétele most az elsődleges feladat. :) Szerintetek mennyiből lehetne kihozni egy jó spanyol utat, mondjuk egy egyhetes nyaralást, különösebb luxus nélkül? Hárman mennénk, a feleségem, a 12 éves fiam és én. Eddig rendszerint csak itthon nyaraltunk - nemrég jöttünk haza Zalakrosról (http://www.arthotel.hu/art-blog/hetvegi-kirandulasok-zalakaroson/), ott semmi különösebb extra nélkül kihoztuk a túrát 50-60 ezer forintból -, de jövőre változtatni akarunk ezen és Spanyolország lesz az úticél, de nem tudom mennyi pénzzel készüljek. Szerintetek?
#233 - Rőth Krisztián - 2013.11.13. - 17:33
Szia!

Erre sajnos így egyelőre nem tudok válaszolni, mert sok függ attól pl., hogy melyik részére mentek az országnak, vagy esetleg valamelyik (akár Afrika melletti) szigetére-e. Pl. az útiköltség az ár egy része: olcsó low-cost repülők (Ryanair vagy Wizz Air) pl. Barcelonába vannak (melynek környékén jó nyaralóhelyek vannak), valamint még déli helyekre, és szigetekre is, de ez utóbbikat nem tudom előre megmondani, mert a Wizz és a Ryanair minden szezon előtt változtatják az úticéljaikat.
Attól is függ, hogy milyen szállást akartok, hogy szeretnétek étkezni. Egy helyen lennétek-e végig, vagy megnéznétek 2-3 egymáshoz közeli, vagy akár távolabbi helyet Spanyolországon belül.
útmutatásként utazási irodák ajánlatait megnézhetitek, bár annál sok esetben olcsóbban ki lehet hozni egyénileg szervezve.
#234 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.11.15. - 05:03
Szia!

Május második felében mennénk Barcelonába és Blanes-ba.érdeklődni szeretnék,hogy milyen az idő és meleg-e a tenger?köszi
#235 - Miklós - 2014.02.15. - 19:50
Szia!

Természetesen szép idő van már akkor, bár nem kánikula, átlag 24 fok körüli maximum hőmérsékletekkel. A tenger ugyanakkor még elég hűvös, kb. 20 fokos, vagy az alatti, aki nem annyira fázós, azért megmártozhat. Itt visszanézheted, hogy az utóbbi években milyen időpont volt május bizonyos napjain Barcelonában: http://goo.gl/ftb9y6
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.15. - 23:33
Szia!érdeklődni szeretnék,hogy júniusba milyen idő van Benidormba és milyen a víz hőmérséklete?Előre is köszönöm!
#237 - Anita - 2014.04.26. - 11:17
Szia!

Természetesen szép idő van, a tenger még nem olyan meleg, de nem rossz, átlagban 21 fokos olyankor.
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 20:46
üdvözlöm! Valenciában szeretnék 1-2 hónapot tartózkodni és közben nyelviskolában spanyolul tanulni, most a nyáron. Van javaslata, melyik iskolát érdemes választani? Köszönöm!
#239 - Laci - 2014.05.02. - 12:32
Kedves Laci!

Ebben sajnos nem tudok segíteni.
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.02. - 13:47
üdvözlöm. Szeptember legvégén vagy október első hetében tudnánk menni nyaralni londonból. Elsősorban spanyol dolgok ( mint Costa bravo) érdekelnének. A kérdés hogy az említett időszakban milyen az időjàràs vagu hova érdemes menni ahol még lehet fürödni is. Előre is köszönöm
#241 - Gellén Krisztiàn - 2014.09.05. - 00:15
Szia!

Délebbre nyilván jobb az idő (Costa del Sol, Costa Blanca Kanári-szigetek). De október első hetében még a Costa Braván is általában kellemesen meleg az idő, és a tenger még nem hűlt le. Itt visszanézheted, hogy a korábbi években milyen idő volt a Costa Braván október elején: http://goo.gl/wEZuJx
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 19:26
Sziasztok !
Angliából mennék Lanzarot-ba nekem csak személyim van felvettem a konzulátussal a kapcsolatot és válaszként kaptam ,hogy Angliából utazóknak kell útlevél ! Hát elvagyok kicsit keseredve ,de nem adom fel. Esetleg ,ha van köztetek aki már utazott Angliából és személyit is elfogadták kérem írjon . Köszönöm szépen ! Egyébként ezt nem értem miért ? Több helyre is eljutottam már személyivel miért kivétel ,ha Angliából utazom ?
#243 - Kriszti - 2014.12.14. - 16:21
Szia!

Nem hiszem, hogy erre túl sokan fognak tudni válaszolni, sokan mennének Angliából Spanyolországba, és pont itt olvassák, de ha a konzulátuson ezt mondták, akkor valószínű így lehet, és ahogy rákerestem, ez azért lehet így, mert Angliában nem létezik személyi igazolvány, onnan csak útlevéllel lehet utazni EU-tagoknak is (valamint Anglia nem tagja a schengeni övezetnek). Bár máshol meg azt írják, hogy elég a személyi is, én nem tudok ebben segíteni.
#244 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.15. - 07:10
Köszönöm szépen válaszod !
Bár írtam ismét a tiszteletbeli konzulátus hölgynek ,de még nem kaptam választ. Mi is böngészünk több helyen. Lehet félre érthető voltam számára nem írtam ,hogy magyar állampolgárként utaznék. Arra találtam utalást ,hogy az Angol állampolgárok utazhatnak csak útlevéllel ez érthető is.
Köszi szépen !
#245 - Kriszti - 2014.12.15. - 10:53
Szia !
Közben megérkezett a válasz és továbbítanám ,ha esetleg mást is érdekelne . Kicsit félreértettük egymást én nem adtam elég információt . Tehát ,ha Angliában élsz és ezért utazol innen akkor elég a személyi igazolvány is ! Viszont ,ha Magyarországról utazol Anglián keresztül akkor kell útlevél ! Remélem lesz akinek segíthet a válasz !
#246 - Kriszti - 2014.12.15. - 13:19
Szia! Tudnal abban segiteni, hogy Angliabol Mallorcara utazashoz eleg a szemelyi igazolvany vagy utlevel szukseges?
#247 - Csilla - 2015.02.25. - 15:32
Szia!

Az EU-ban mindig, mindenhova elég a személyi, ill. pont feletted is van a válasz.
#248 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.25. - 16:29
Szia.
Van-e bármilyen ötleted, tapasztalatod arra vonatkozóan, hogy milyen ár-érték arányú mobil internetet érdemes vásárolni BCN környékén? Nem feltétlenül kell 4G, inkább, a nagyobb adatforgalom (kb, napi 1 gb) ami fontos.
Valami ilyesmi:
http://www.jazztelprepago.com/bonos.aspx
Köszi
#249 - tuypi - 2015.09.29. - 22:52
Szia!

Ilyenben sajnos nem tudok segíteni, én is csak utána tudnék nézni, hogy ilyen nagy adatforgalomra mi a legjobb, amit turisták is használhatnak, csak megvehető.
#250 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.30. - 00:59
üdvözlet!
érdeklődni szeretnék, hogy Barcelonából indul-e komp Menorcára? Ha igen mennyi ideig tart az út és mennyibe kerül?
Köszönöm szépen.
#251 - Teca - 2016.02.25. - 22:12
Szia!

Igen, mennek. Az árak attól függnek, melyik hajótársaságnál, mikor, kocsival-e, vagy anélkül. Az árakat, menetrendet a hajótársaságok oldalán nézheted.
A Balearia a sziget nyugati oldalára megy:
https://goo.gl/J7mcM0
A Transmediterranea pedig a keleti oldalára:
http://www.trasmediterranea.es/en
#252 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.26. - 01:32
Szia!
Június elején utazunk a Costa Bravara és kicsit aggódom az időjárás miatt :( mennyire van jó idő ilyenkor?fürödni lehet?
Köszi!!
#253 - Nóri - 2016.05.07. - 11:17
Szia!

Természetesen jó idő van ennyivel délebbre Magyarországtól. Az átlag legmagasabb hőmérséklet Magyarországgal összehasonlítva 2,2 fokkal magasabb. Persze az átlagtól való jelentős eltérések mindig előfordulhatnak. Itt visszanézheted, milyen idő volt a korábbi évek júniusi napjain:
https://goo.gl/JHiwjI
A tenger ugyanakkor még elég hideg, akár 20 fok alatti, 20 fok körüli csak.
#254 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.08. - 09:37
Szia! Júliusban repülök München-ből Teneriffe-re. Magyar szemèlyi igazolvànyom van. Szüksèges útlevelet csinàltatnom vagy elegendő a szemèlyi? Gondolok itt a repülőtèri ellenőrzèsre. Köszönöm előre is vàlaszod.
#255 - Erika - 2016.05.26. - 08:28
Szia!

EU-n belül nagyon régóta elég a személyi.
#256 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.26. - 13:41
Szia, az én kérdésem, hogy juthatok el legegszerubben Malgrat de Marbol Andorraba és viszza. Nem találtam rá semmi kozvetlen utazásra. Kosz a választ.
#257 - Magdi B - 2016.06.19. - 07:30
Szia!

Egyrészt szerveznek oda utazási irodák, cégek, kirándulásokat.
Másrészt, tömegközlekedéssel: először be kell menni Barcelonába, pl. vonattal, Sants állomásig, ahonnan indul busz: http://www.andorradirectbus.es/en/
Illetve, egy másik busztársaság, az Alsa is közlekedtet buszokat, ők a Barcelona Nord buszállomásról, menetrend itt lekereshető: https://www.alsa.es/en/home
#258 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.20. - 04:01
üdv!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy a Barcelonai reptérről hogy jutunk el a legegyszerűbben Salou-ba és onnan kb.mennyi sétára van a tengerpart?A Hostal Tahitiben foglaltunk szállást 2 napra,ahogy elnéztem a képeket,az eléggé a tengerpart közelében van.Milyen ott a strand és hány fokos lehet a tenger mostanában?Pénteken megyünk.
#259 - Krisz - 2016.06.27. - 07:34
Szia!

A reptérről Salouba a legegyszerűbb közvetlenül busszal, az 1-es terminálról (ha a 2-esre érkezel, át kell menni az ingyenes buszokkal először az 1-esre):
http://www.empresaplana.cat/Documento.asp?w=1&idc=4398&tipo=HORARIOS

Vagy pedig vonattal: először a reptérről reptéri vonattal be kell menni Sants állomásig, ahonnan a vonatok indulnak Salouba.

22 fok körül van jelenleg a vízhőmérséklet. Salouban a strand homokos. Igen, a szállás elég közel van a strandhoz.
#260 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 16:21
Szia!
Köszönöm a gyors választ.Azt hiszem,mégis a vonatot választanánk.Akkor tehát bemegyünk a Renfével Sants-ig és onnan úgy látom a legolcsóbb az R.Expres,8 euro.A Renfére jó a sima T10-es jegy?A másiknál nem látom az oldalon,hogy lenne diákjegy is.Salou-ból vasárnap reggel jönnénk vissza,akkor is lehet majd jegyet venni ott az állomáson vajon?Illetve még 1 kérdés.Az állomástól hány perc séta lehet az út a szállásig?A cím:Avinguda Carlos Buigas, 9
#261 - Krisz - 2016.06.27. - 17:33
Szia!

Vonattal a Santsig jó a T-10 jegy. Diákjegy nincs, Salou vasútállomáson is lehet jegyet venni majd.
A vasútállomástól 20 perc a szállás:
https://goo.gl/maps/XNGmCHxfwxo
Ugyanakkor akár kisvonattal is eljuthattok a vasútállomástól a szállásig:
http://www.visitsalou.eu/files/trenet-23-juny-al-4-setembre
#262 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 18:04
Szuper!Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!
#263 - Krisz - 2016.06.27. - 18:17
Bocsánat,még valami.Most nézem a visszafelé vonatokat.Létezik,hogy Salou-ból 11óra után indul leghamarabb vonat Barcelona felé vasárnap?Vagy valamit nem jól nézek...
#264 - Krisz - 2016.06.28. - 19:45
11:41 előtt már megy 2 vonat. Csak ha a renfe főoldalán keresel rá, akkor csak azokat a vonatokat adja ki, ahova online jegyet lehet venni, elég rossz ötlet ez így, rosszul van megcsinálva. A menetrend itt kereshető le:
http://www.renfe.com/viajeros/index.html
A ver todas les estaciones-re kattinva, ott kell kiválasztani a listából hogy Salou, majd utána hogy Barcelona.
#265 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.28. - 22:31
Reméltem,hogy így van!Köszönöm még egyszer a segítségedet!: )
#266 - Krisz - 2016.06.29. - 12:14
Szia Tibcsi!
Szeretném megkérdezni Tőled, hogy hogyan rendelhetek a malagai bikaviadalra jegyet a neten, mivel jelenleg La Lineában vagyok.
Köszönöm a válaszod.
#267 - Budavári Judit - 2016.09.13. - 14:34
Szia!

Online őszre nem látok most rendelhető jegyet, a malagai bikaviadal arénában nézd meg, hogy van-e most bikaviadal, illetve ott tudsz jegyet is venni, ha van.
#268 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.14. - 00:12
Köszönöm szépen a választ Tibcsi. Még jó hogy írtad hogy 5 zónás jegy kell a T10-ből, mert azt hittem hogy a Barcelonai T10 -es is jó, de persze az 1 zónás. Most már csak az aggaszt, hogy tudok jegyet venni ha Tossában nem.
#269 - Dévi - 2017.01.26. - 11:06
Blanes vasútállomásán valószínűleg vehetsz, ha megéri az 5 zónás T-10, utaztok be annyiszor/vagytok annyian, hogy jobb mint a vonatjegyek.
#270 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 17:39
Szia,

Szeretnék érdeklődni személyin kívül kell bármilyen okmányt magammal vinni?
Van spanyol tartózkodási engedély vagy bármi hasonló?
Köszönöm
#271 - János - 2017.02.28. - 15:29
Szia!

Az EU-n belül személyivel lehet utazni.
#272 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.28. - 21:06
Kedves Tibi!
Szeptember elején utazunk a párommal Costa Brava-ra, még sosem voltunk. Barcelonába érkezünk T2 terminálra este
11-kor, állítólag lesz transzfer, mely elvisz minket Malgrat Marba, de hol lehet felszállni a transzferre. köszönöm válaszodat
#273 - Lucsik Péterné - 2017.05.13. - 18:33
Kedves Lukács Péterné!

Nyári menetrend szerint 22:45-kor van egy közvetlen busz a reptérről, az gondolom még korán van, a szeptember eleji menetrend még nincs fenn. Ezután, ill. 11 után tömegközlekedéssel nem lehet eljutni. 23:25-kor még van egy busz a Barcelona Nord buszállomásról (a jelenlegi menetrend szerint), de nehéz odaérni a 11-es gépérkezéshez. De érdemes visszatérni a kérdésre augusztus végén az akkori menetrendek alapján, de nem valószínű, hogy akkor lenne busz.
#274 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.14. - 13:09
Szia!
Október 8-13 utazunk Barcelonába.

Segítséget kérek, nyári, őszi ruhákat vigyek? :O Fürdőruha, naptej kellhet szerintetek?

Válaszotokat előre is köszönöm!
Adrienn
#275 - Adrienn Szabadi-Bernáth - 2017.07.19. - 18:31
Szia!

Itt mindent megtalálsz az éghajlatról, a várható hőmérsékletről: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#idojaras
illetve mondjuk ha 1 nappal utazás előtt megnézed az előrejelzést, akkor fogod tudni mit érdemes vinni. De a fürdőruha, és egy kis, 100 ml-es naptej nem foglal túl nagy helyet.
#276 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.20. - 00:02
Szia. Az lenne a kerdesem hogy mennyire ajanlott az autoberles Costa Bravan? Girona repuloterere erkezunk majd es arra gondoltunk egyszerubb lenne autoval eljutni a szallodaig valamint majd Barcelonaba es a kornyeken levo partokhoz.
Valaszod elore is koszonom.
#277 - Andi - 2017.08.28. - 22:45
Szia!

Barcelonába nem olyan jó ha autóval mentek, én oda vonatoznék, de a Costa Braván jó autózni.
#278 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.29. - 17:10

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás