Sevilla utazás, nevezetességek

Sevilla kalauz, látnivalók, időtöltés

Sevilla

A dél-spanyolországi Sevilla Andalúzia fővárosa, és Spanyolország negyedik legnagyobb városa. Lakosainak száma meghaladja a 700 ezer főt. Dél-Spanyolország kulturális és pénzügyi központjának tartják. Cordoba után, itt vannak Európában a 2. legmelegebb nyarak: nyáron az itteni hőség szinte elviselhetetlen, a napi maximum hőmérséklet számos alkalommal haladja meg a 40 fokot, a júliusi átlaghőmérséklet 35 0C felett van. 2003-ban 47,2 fokot mértek, amely az Európában valaha mért 2. legmagasabb hőmérséklet. Télen kellemes a klíma, a leghidegebb hónapban, januárban sem megy a napi maximum átlaghőmérséklet 16 fok alá.

A város több mint 2000 éves, számos civilizáció hagyta itt a lábnyomát és történelmi műemlékeit. A római időkben Hercules néven ismert várost az 5. 6. században a vizigótok és a vandálok hódították meg. A 8-13. század között mór uralom következett. A remek, hamisíthatatlanul mediterrán, szinte trópusi hangulat, a szép épületek mellett Sevilla remek, különösen pezsgő éjszakai élettel is büszkélkedhet, így a fiatalok számára is ideális városlátogatásra. Óvárosa Európában a 3. legnagyobb, mely három világörökségi emlékkel is büszkélkedhet. Sevilla Barcelona, Madrid, és a tengerparti nyaralóhelyek után hátrébb szorul, és kevésbé ismert, látogatott a magyarok körében, ugyanakkor egy gyönyörű, érdekes, színes város, szépséges látnivalókkal, és remek hangulattal, a narancsfák illatával, és emellett olcsó hely is. Andalúzia a flamenco szülőhazája, egy sevillai látogatás nem teljes egy flamenco-show megtekintése nélkül - a legjobb helyeket erre a leírás végén mutatjuk be.

Szállások | Katedrális és Giralda | Alcázar | Barrio Santa Cruz | Torre del Oro | Plaza de Espana | Maria Luisa Park | Museo des Bellas Artes | Iglesia Colegial del Salvador | Basilica de la Macarena | Metropol Parasol | Casa del Pilatos | Casa de la Memoria de Al-Andalus | Museo del Baile Flamenco | La Carboneria |Tömegközlekedés | Hozzászólások

Sevilla

Sevilla kép: Antonio Rull

Sevilla szállás

Sevilla szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Sevillában | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Katedrális és Giralda

A sevillai a világ legnagyobb gótikus katedrálisa, és egyben a világ 3. legnagyobb temploma, 1987 óta a Világörökség része. Építését 1402-ben kezdték meg, 1511-es átadásánál a világ legnagyobb katedrálisának számított, az isztambuli Hagia Sophiat megelőzve. Az arannyal gazdagon díszített belső térben Spanyolország legnagyobb templomhajója található. A katedrálisban nyugszik Kolumbusz Kristóf. Nyitvatartás: hétfő 11:00-15:30, kedd-szombat 11:00-17:00, vasárnap 14:30-18:00. Zárva: január 1.., 6., december 25. Csak 11:00-13:00-ig nyitva: január 5., december 24., 31.

A katedrális harangtornya a 105 m magas Giralda Sevilla szimbóluma. 1184-1198 között épült, akkor még egy mecset minaretjének. Könnyű megmászni, tetejéről fantasztikus panorámakilátás tárul a városra.

Kombinált belépőjegy 2018-ban a katedrálisba és a Giraldába 9 EUR, 25 éven aluli diákoknak és nyugdíjasoknak 4 EUR, 14 év alatt ingyenes.

Sevilla katedrális

Sevilla katedrális

Giralda, Sevilla

Giralda, kilátás

Katedrális képek: mike_nl, J.A. Alcaide. Giralda kép: Sanderovski. Kilátás a Giraldából, kép: Matteo De Felice.

Alcázar

Az Alcázar, amely eredetileg egy mór erőd volt, majd Európa legrégebbi királyi kastélya, 1987 óta a világörökség része. Az Alcázar gyakorlatilag egy hatalmas, gyönyörű palotanegyed, udvarokkal, kertekkel és sétányokkal. Szépsége a granadai Alhambrához, vagy a versailles-i kastélyhoz mérhető, kötelező látványosság Sevillában járva, az Alcázar egész Spanyolország egyik top-nevezetessége. Itt forgatták a Trónok harca több jelenetét is.

Belépő 2018-ban 11,50 EUR, 17-25 éveseknek 3 EUR, 17 éven alul ingyenes. Hétfőnként mindenkinek ingyenes október-március között 16:00-tól, április-szeptember között 18:00-tól. A nagy sorok miatt érdemes online jegyet venni. Nyitvatartás: október-március minden nap 9:30-18:00. Április-szeptember minden nap 9:30-19:00. Zárva: január 1., 6., Nagypéntek, december 25.

Alcazar

Alcazar, Sevilla

Alcázar képek: mike_nl, Harry Wagner

Barrio Santa Cruz

Az Alcazar környékén elhelyezkedő Barrio a város középkori zsidónegyede volt. A hangulatos, szűk, labirintusszerű utcákon könnyű eltévedni. A hangulatot a jázminvirágok és a narancsfák illata is fokozza. Szép palotákban is lehet gyönyörködni a városrészt járva. Ez Sevilla egyik legérdekesebb, legjobb atmoszférájú része, ahol sose tudhatjuk, a következő sarkon milyen szépségbe, milyen érdekes kis boltba, jó étterembe, szép térbe, vagy élő zenébe botlunk.

Barrio Santa Cruz, Sevilla

Torre del Oro

A Torre del Oro egy 13. századi katonai őrtorony, amely jelenleg kilátóként funkcionál, és a tengerészeti múzeum működik benne. A középkorban börtönként is működött. Harmadik szintjét 1769-ben építették hozzá.

Belépőjegy 2018-ban 3 EUR, 6-14 éveseknek 1,50 EUR, ezért az árért megnézhető a múzeum, és élvezhető a kilátás is. Hétfőnként ingyenes!

Nyitvatartás: hétfő-péntek 9:30-18:45, szombat, vasárnap 10:30-18:45. Ünnepnapokon zárva.

Torre del oro

Torre del Oro kép: R. Duran

Plaza de Espana

Az 1929-es világkiállításra épült teret a város legszebb részének tartják, és egyben vitathatatlanul Spanyolország és a világ egyik legszebb tere is. Gyakorlatilag a Maria Luisa Park része, ahol szintén érdemes sétálni, a Plaza de Espana a világkiállítás spanyol pavilonját jelenti.

A téren csónakot is lehet bérelni, és a Plaza Espana mentén lévő, hidakkal övezett csatornán csónakázni (ára 5 EUR 45 percre). Ma főleg kormányépületek találhatók itt. A téren lévő mozaikokat is érdemes megfigyelni, melyek Spanyolország tájegységeit szimbolizálják. Itt játszódik a Star Wars Episode I és II. több jelenete, és más filmeket is forgattak a csodás kulisszák között. Érdemes nappal és sötétedés után is megnézni.

Plaza de Espana, Sevilla

Plaza de Espana, Sevilla

Plaza de Espana, Sevilla

Plaza de Espana képek: Calvo Pastor, SantiMB Photos, TLand74/Flickr/Creative Commons

Maria Luisa Park

Sevilla legnagyobb, és egyben Európa egyik legszebb parkja a Guadalquivir folyó mentén terül el. Csodás épületek, szobrok és szökőkutak színesítik.

Maria Luisa Park

Maria Luisa Park, Sevilla

Maria Luisa Park képek: Foxspain Fotografia, Chu

Museo de Bellas Artes

A sevillai szépművészeti múzeumot a madridi Prado után Spanyolország második legfontosabb szépművészeti múzeumának tartják. Az 1839-ben alapított múzeumban a középkortól a 20. század elejéig alkotott spanyol művészek remekművei kerültek kiállításra. A múzeum épülete 1594-ben épült.

A múzeumba EU-s állampolgároknak ingyenes a belépés! Hétfőnként zárva tart. Zárva továbbá: január 1., 6., május 1., december 24., 25. 31. Nyitva kedd-szombat 9:00-20:00.

Museo de Bellas Artes, Sevilla

Sevillai szépművészeti múzeum fotó: Martin Beek

Iglesia Colegial del Salvador

Az 1674-1712 között barokk stílusban épült az Iglesia del Salvador, több korábbi templom alapjaira. Harangtornya egy korábbi minaret. A katedrális után ez Sevilla második legfontosabb temploma. Sokan a katedrálisnál is szebbnek tartják, annál csendesebb, kevésbé zsúfolt. Belső tere rendkívül gazdagon díszített, ezüstözött és aranyozott. A katedrális belépőjegy ide is érvényes, ha még aznap az Iglesia Colegia del Salvadorba is ellátogatunk.

Iglesia del Salvador

Iglesia del Salvador fotó: Vallausa/Flickr/Creative Commons

Basilica de la Macarena

Sevilla központjától északra terül el Sevilla, a katedrálison és az El Salvadoron kívül egy másik szép, érdekes és híres temploma, a Basilica de la Macarena. Békés, csendes templom, távol a turistáktól. A neobarokk bazilika 1936-1941 között épült. Fő látványossága a gyönyörű 17. századi La Macarena szobor. Ingyenes a belépés, a bazilika kincstára belépőjegy köteles. A városközpontból C3-as busszal lehet ide jutni.

Basilica Macarena

Basilica Macarena

Basilica Macarena képek: Trevor Huxham, Holly Hayes/Flickr/Creative Commons

Metropol Parasol

A La Encarnación téren, Sevilla óvárosa mellett található fából készült modern látványosságot 2011. áprilisában avatták fel. Formáját a sevillai katedrális inspirálta. A Metropol Parasol a világ legnagyobb fából készült építménye: 150x70 cm-es, és 26 méter magas. A helyieket, és a turistákat megosztja: sokaknak tetszik, de vannak, akik nem kedvelik. A helyiek egyébként "gomba" néven emlegetik. Mindenesetre érdemes ide is elsétálni, a Metropol Parasolról szép a kilátás is.

Belépő: felmenni 2018-as árakon 3 EUR-ért lehet, amiért egy italt is kapunk. Nyitva: hétfő-péntek 10:00-23:00. Az építmény terén boltok, éttermek találhatók.

Metropol Parasol

Metropol Parasol

Metropol Parasol

Metropol Parasol képek: Ana Guzzo, FedericoLukkini, Nathan Rupert/Flickr/Creative Commons

Casa de Pilatos

A sokkal nagyobb és ismertebb Alcázar elhomályosítja a Casa de Pilatost, ami ugyanakkor szintén egy érdekes és szép, 16. századi palota, látványos (de nem nagy) kerttel. Az olasz reneszánsz, és a spanyol mudéjar stílus keveredése figyelhető meg benne. A gyönyörű építészeti kincset kevesebben keresik fel, mint az Alcázart, itt nincs tömeg.

2018-as belépő 8 EUR - csak az alsó szintre, 10 EUR a felső szintre is (amit ugyancsak érdemes megnézni). Nyitva november-március között minden nap 9:00-18:00, április-október között pedig minden nap 9:00-19:00.

Casa de Pilatos

Casa de Pilatos, Sevilla

Casa de Pilatos. Képek: Nirgal Ksi, Sandra Vallaure/Flickr/Creative Commons

Casa de la Memoria de Al-Andalus

A Casa de la Memoria de Al-Andalusban minden nap 19:30-as és 21:00-s kezdéssel igazi autentikus, remek flamenco zene- és táncshowt lehet megtekinteni, 2018-as árakon 18 EUR-ért (6-11 éveseknek 10 EUR), amely az arra fogékonyak számára életre szóló élményt jelenthet. Mivel csak 80 ülőhely van, érdemes korán érkezni, vagy pedig előre jegyet foglalni. A kevés hely miatt ugyanakkor az élmény bensőséges, intim.

Casa de la Memoria de Al-Andalus

Museo del Baile Flamenco

Egy másik rendkívül magasan értékelt és elismert sevillai flamenco-show a Museo del Baile Flamencóban működik, ahol a flamenco-shown kívül flamenco múzeum is megtekinthető. Az 1 órás flamenco-show 20 EUR, Diákoknak 14, gyermekeknek 12 EUR, míg a múzeumba, ilyen sorrendben 10, 8, és 6 EUR a belépő 2018-ban. A flamenco-showra ide is szükséges a jegyelővétel, és érdemes korán érkezni, hogy jó helyünk legyen.

Museo del Baile Flamenco

Museo del Baile Flamenco kép: ecodallaluna/Flickr/Creative Commons

La Carboneria

Ebben a bárban ingyenes flamenco-show nézhető, persze italt szükséges fogyasztani. Annak ellenére, hogy ingyenes, itt is csodálatos, lebilincselő előadást láthatunk, Sevillában egyedülálló módon ingyen. Remek az atmoszféra, és igazán szenvedélyes a flamenco-show. Mindezek miatt a bár mindig tele is van turistákkal. Esténként, kb. este 10-től kezdve (este 8 előtt ki se nyit még), a 25 perces flamenco-előadások között 20 perces szüneteket tartanak. A Calle Levies 18. cím alatt működő bárt kicsit nehéz megtalálni az óváros szűk utcáin keresztül.

La Carboneria, Sevilla

La Carboneria, Sevilla. Kép: ecodallaluna/Flickr/Creative Commons

Sevilla tömegközlekedés, éghajlat

 • Bejutás Sevilla repülőteréről a városba Airport Express (EA) busszal lehetséges. A jegyár 4 EUR, retúrjegy 6 EUR, de a retúrjegy csak aznap használható fel visszaútra is. A busz 35 perc alatt ér be a városközpontba, a Plaza de Armashoz, érintve a Santa Justa pályaudvart is. Menetrendje ITT kereshető le, az EA vonal kiválasztásával. Vagy be lehet utazni taxival: megszabott taxiár van Sevilla repülőtér és a város között, de naponként, időszakonként eltérő. Hétfő-péntek 7:00-21:00-ig: 22,20 EUR ; hétfő-péntek 21:00-7:00-ig, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapokon egész nap: 24,75 EUR ; húsvétkor, és a Feria de Abril ünnepség idején 21:00-07:00-ig: 30,93 EUR.
 • Sevillán belüli buszok útvonala ITT nézhető meg, a sevillai közlekedési vállalat (TUSSAM) oldalán. Tömegközlekedési útvonal tervezhető a Google Térkép útvonaltervezőjével.
 • Sevillai metrótérkép és metrós útvonaltervező ITT.
 • Sevillában, és Sevilla környékén közlekedő elővárosi vonatok menetrendje ITT kereshető le, a vonalak térképe pedig ITT látható.
 • Tömegközlekedési jegyárak Sevillában buszra és villamosra (Metrocentro) (2018): vonaljegy 1,40 EUR ; turistajegy (Tarjeta Turística) 1/3 napra 5/10 EUR + 1,50 EUR letéti díj, melyet a kártya visszaszolgáltatása esetén visszakapunk - érvényességi idején belül korlátlan számú utazás tehető vele ; Vagy vásárolható tarjeta multivaje kártya, mellyel olcsóbb az utazás, mint vonaljeggyel. Ára 1,50 EUR, melyet visszaszolgáltatása esetén visszakapunk. A kártyát fel lehet tölteni minimum 5, maximum 50 EUR-val, használatával egy út ára átszállás nélkül 0,69 EUR, átszállással 0,76 EUR
 • A metrójegyek ára attól függ, hány zónát érintünk, a fentebb linkelt térkép alapján. 1 zóna érintése esetén a jegyár 1,35 EUR, 2 zóna esetén 1,60 EUR, 3 zóna esetén 1,80 EUR. ; Napijegy a metróra (Bono de un Día) 4,50 EUR. ; Bonometro vagy Bono con Transbordo kártya feltölthető minimum 10, maximum 50 EUR-val, ezekkel olcsóbb a metrózás. A Bonometro csak metrón használható, a Bono con Transbordo metrón, sevillai buszokon és villamosokon is. 1 zóna érintése esetén így 0,82 EUR, 2 zóna érintése esetén 1,17 EUR, 3 zóna érintése esetén 1,37 EUR egy metróút. Ezeket egyszerre több személy is használhatja, de annyiszor kell érvényesíteni, ahány személy utazik, a bejáratnál és a kijáratnál is.
 • A RENFE elővárosi vonatokra érvényes jegyek ára attól függ, hány zónát érintünk, az előzőekben linkelt elővárosi vonat térkép alapján. Vonaljegy 1/2/3/4/5/6 zóna érintése esetén: 1,80/2/2,70/3,55/4,15/5,30 EUR.
 • Csomagmegőrző a Santa Justa vasútállomáson van.
 • Aki autóval járná be Sevilla környékét, Spanyolország ezen részét, az kedvező áron bérelhet autót ezen az oldalon, ahol összehasonlíthatók az autókölcsönzési cégek ajánlatai, és a legjobb áron kölcsönözhetők bérautók.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Sevilla éghajlat, időjárás: Sevilla éghajlata szubtrópusi-mediterrán, nagyon forró, száraz nyarakkal (Európa nagyvárosai közül az egyik legmelegebb nyárral, itt regisztrálták Európa valaha mért második legmagasabb hőmérsékletét, 47,2 °C-ot, 2003-ban), és nagyon enyhe, csapadékos telekkel (a havat hírből sem ismerik). A legcsapadékosabb hónapok: december majd november, a legszárazabbak: július majd augusztus. Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Sevillában melegebb): január: 16,0 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 18,1 °C (4,5 °C), március: 21,9 °C (10,2 °C), április: 23,4 °C (16,3 °C), május: 27,2 °C (21,4 °C), június: 32,2 °C (24,4 °C), július: 36,0 °C (26,5 °C), augusztus: 35,5 °C (26,0 °C), szeptember: 31,7 °C (22,1 °C), október: 26,0 °C (16,1 °C), november: 20,2 °C (8,1 °C), december: 16,6 °C (3,1 °C). A legjobb hónapok városnézésre, időjárás szempontjából: március, április, október közepétől, november, december eleje. Ezekben a hónapokban általában jó az idő, de nincs hőség. Várható időjárás: ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Spanyolország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Sevilla időjárás, mindenesetre a spanyol meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése ITT látható Sevillára. Időjárás történelem: ITT megnézhető a korábbi évek bizonyos napjain milyen idő volt Sevillában, így ebből is lehet következtetni, hogy a városlátogatás idején milyen idő várható.

Sevilla, MetroCentro

Sevilla, MetroCentro villamos. Kép: Nacho Palma - http://flickr.com/photos/torchondo/489927544/, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2207841

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Imádom Sevilla-át
#1 - anita - 2008.04.09. - 14:09
a Placa de Espana szerintem a leggyönyörűbb hely Sevillában, semmiképp ne felejtsétek ki!

Amúgy nagyon-nagyon hasznos és releváns a honlap tartalma!!
#2 - Réka - 2011.08.25. - 02:10
én már jártam itt
#3 - Emma - 2011.11.30. - 19:37
Félelmetes, proinciális hangulata van az andalúz fővárosnak! még a 70es években hozott a sevillai önkormányzat egy törvént, hogy nem lehet magasabb épületeket építeni Sevillában, mint Giralda magassága minusz "15 méter". Ez annyit tesz, hogy a város minden pontjára rávetül a Giralda árnyéka. 1992-ben EXPO Sevilla - ekkor Sevilla még Spo 3ik legnagyobb lélekszámú városa, viszont fokozatosan veszítette el ezen pozícióját a mediterrán Valenciával szemben. Ferias de Abril - leányvásár - flamenco:).Mozivásznon meg talán a Habitación en Roma hozza át Sevilla atmoszféráját számomra - lehet, hogy személyes élmény teszi ezt!
#4 - Pablo - 2012.02.29. - 12:37
Sevillához hol van legközelebb tengerpart?

Kösziii
#5 - Krisztike - 2014.08.12. - 11:12
Cadiz a legközelebbi tengerpart Sevillához.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 21:03
Kedves Tibcsi! Október 15.-21.-ig megyünk Sevillába. A reptérről hogy jutunk el a Pension Redeshez busszal? Szeretnénk vonattal Rondába v. Cordobába menni, de sajnos nem tudok a honlapokon eligazodni, mennek gyorsvonatok ezekbe a városokba? Október közepétől az időjárás milyen? Minden praktikus tanácsot köszönök. üdv. Marcsi.
#7 - Marcsi - 2014.08.25. - 13:26
Kedves Marcsi!

A reptérről EA jelzésű busz közlekedik a városközpontba, amelyről Torneo megállónál leszállva 550m a szálloda: https://goo.gl/maps/SAeCm
Sevillából Ronda busszal 2,5 óra alatt:
https://losamarillos.autobusing.com/
Sevillából Cordoba vonattal, 40-45 perc alatt, a Santa Justa pályaudvarról. www.renfe.com
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 01:40
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a segítséget, ha van 6 éjszakai Sevilla tartózkodásra ta nácsod szívesen veszem. üdv. Marcsi.
#9 - Marcsi - 2014.09.12. - 13:31
Kedves Marcsi!

Amilyen látnivalók itt az oldalon szerepelnek, ill. valóban jó kirándulás Cordoba és Ronda, ill. el lehet gondolkozni Granadán is, le lehet menni a tengerpartra (Cadiz).
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.12. - 23:33
Város látogatásra hogy jutok el a legjobb áron Sevillába köszi
#11 - J - 2014.10.21. - 07:04
Vagy összeállítod egyénileg: Wizz Air Sevilláig megy, onnan át kell menni Malagába, vagy lehet nézni skyscanneren más variációkat is, pl. Barcelonáig repülővel, majd belföldi repülővel Malagáig.. szállást pedig nézhetsz HotelsCombined-en, itt van keresőmező az oldalon.
Vagy utazási irodával, ahogy kedvezőbben jön ki: http://goo.gl/LInM0D
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.21. - 13:39
Kedves Tibcsi! :-)

Nagyon tetszett Barcelona és kitaláltam, hogy jövőre hosszabb (2 hét?) tripet szervezek Andalúziába. Repjegy, szállás, látnivalók stb...ügyben majd itt az oldalon böngészek, de egy kérdés indulásnak:

úgy gondoltam, hogy a 14-15 napból, a végén, kb. 5 nap tengerpart legyen. Hogy ajánlanád a szállást? Egy "bázis", mondjuk Sevilla és onnan ide-oda menni egy-két napokra (helyi utazási irodák szervezett útjaival?), vagy folyamatosan haladni, 2 nap Sevilla, 2 nap Malaga, 2 nap Cordoba, stb...? és mennyi időt szánnál egy-egy városra?

Köszi, üdv!
#13 - fogolydilemma - 2015.06.19. - 13:37
Kedves fogolydilemma!

Ez attól függ, pontosan hogy tervezitek, pontosan hova mentek ez idő alatt, így azt se tudom megmondani, mennyi időt szánnék egy városra. Azért Sevillából pl. Malagába ingázni nem túl jó ötlet, mint ahogy Cordoba sincs közel. én inkább haladnék, de én nem helyi utazási irodák szervezett útjaival mennék, de ha van arra jó ajánlat esetleg, és az a preferenciád, azt is lehet.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.20. - 01:28
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni, hogy tudok jegyet venni a szept. 20.-i Sevilla - Celta meccsre?
#15 - Szabolcs - 2015.08.22. - 20:50
Szia Tibcsi!
Segitséget szeretnék kérni. December 9-én érkezek Madridba a Terminal 1-re 20:15-kor. Sevillaba szeretnék eljutni még aznap, van-e erre lehetőség gyorsvasúttal ? Most fogom foglalni a szállást Sevillaba, attól függően, hogy eljutok-e 9-én vagy csak 10-én hajnalban, és majd 13-án este 20:50-kor indul vissza Budapestre a repülő, szintén a Terminál 1-ről. a visszaindulás napja vasárnap, estig csak eljutok vissza Sevillaból Madridba... :-) Segitenél ebben ? köszönöm szépen
Csilla
#16 - Csilla - 2015.11.27. - 16:51
Szia!

21:25-kor megy az Atocha pályaudvarról még egy vonat Sevillába. Ha szerencséd van: nem késik a gép, nem kell sokat várni a reptéri buszra, gyorsan jegyet tudsz venni a vonatra, akár elérheted, de én úgy készülnék, hogy lekésés esetére legyen talonban valami szállás, olyan, ahol nem feltétlenül kell előre foglalni. A reptérről az Atocha pályaudvarra a legegyszerűbben repülőtéri expresszbusszal juthatsz el.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.28. - 00:52
Köszönöm szépen Tibcsi.
A vonatjegyet meg tudom venni neten keresztül a Renfe oldalán ? Tegnap rápillantottam, és ugy látom, hogy mintha neten keresztül is meg lehetne venni. Bár azt hiszem, hogy csak a reggel induló első vonatok egyikével tudok majd csak átjutni Sevillaba...
Ha erre kell készülni, és a szállást is igy foglaltam le Sevillába, hogy csak 10-én érek oda, akkor a 9-i éjszakát Madridban kell tölteni, akkor erre pl a reptéren vagy a pályaudvaron van erre valahol lehetőség ?
Szóval azt nem tudom, hogy a reptér vagy a pályaudvar Madridban éjjel bezár-e, vagy lehet ott dekkolni éjszaka ... ?
#18 - Csilla - 2015.11.28. - 08:20
Igen, meg tudod venni, csak azért írtam, hogy jegyvételre legyen idő este, mert ha este próbálnád be, hogy eléred-e, akkor nem javasolnám, mert lekésheted simán a vonatot.
Az Atocha vasútállomáson nem lehet aludni. A reptéren lehet, de nem lesz kifejezetten kényelmes, vagy csendes.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.28. - 13:31
Kedves Tibcsi!
Az lenne a kérdésem, hogy terveznénk egy hosszab látigatást Sevilla és környéke felfedezésére!A gibraltári szoroshoz és Marokkóba való átjutáshoz van valami ötleted? Köszönöm. Rita.
#20 - Rita - 2016.02.16. - 12:30
Kedves Rita!

Busszal Gibraltár (La Linea) 4 órás út:
http://www.tgcomes.es/horarios_33_english.htm
Marokkóba lehet Gibraltárból is menni, de nem tudom, úgy terveznétek-e.

A legegyszerűbben Marokkóba úgy lehet, hogy először Tarifába menni Sevillából, a Prado de San Sebastian buszállomásról (ugyanaz a menetrend kell, mint Gibraltárba, de majd pontosan érdeklődd meg a menetrendet a buszállomáson), majd Tarifából komppal Tangier:
http://www.frs.es/en/
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.16. - 23:28
Kedves Tibi
Novemberben a te infoidat felhasználva utaztunk Barcelonába . Most abban kérnem a segitseged, hogy sevillabol eljutni malagara? gondolom vonat a legegyszerűbb... Ugy tervezzük Sevilla 3-4 nap utana Malaga 6-7.
Köszönöm
#22 - Erika - 2016.03.08. - 12:45
Kedves Erika!

Igen, vonattal, egyszerűen a Santa Justa pályaudvarról. Kétféle vonat van, vannak az MD típusúak, ezeknél 2 óra 35 perc óra az út. A gyorsabb, Avant típusúaknál drágább a jegy, de az út "csak" 1 óra 55 perc. Jegyárak, menetrendek: renfe.com (de a mai naptól számítva túl késői menetrend még nem lesz fenn).
Busszal pedig 2,5-3 óra: alsa.es
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.08. - 20:55
Szia Tibcsi újra hozzátok fordulok segítségért! :) 1.Malaga-Gibralár-Ronda (estére aludni ) megjárható egy nap alatt? mennyi időt szánjak Gibraltárra? Autónk lesz. Ha már ott vagyunk nem hagynám ki...
2. Az Alcazar jegyet megvenném előre, itt találtam linket, de valami olyat ír, hogy regisztrálni kellene, de azt meg nem találom hol...:( https://oberonsaas.com/realalcazarsevilla
3. Az Alhambrába van jegyem előre neten vett, akkor tutira bejutok akkor, ugye?
Köszönöm a segítséget előre is! üdv Kriszti
#24 - Krisztina - 2016.04.12. - 19:02
Szia!

Malaga-Gibraltár 2 óra autóval, Gibraltár-Ronda szintén 2 óra, de ha úgy mész hogy Malaga-Ronda-Gibraltár, úgy összesen csak 3 óra. A gibraltári határon akár több órás várakozásra is lehet számítani, tehát megfontolandó La Lineában parkolni, de ott meg állítólag kevésbé biztonságos.
Alcazar jegy: átállítod angolra, végigmész a lépéseken, a megadott oldalon lehet Alcazar jegyet venni, a regisztrációt, amit kiír, arra írja, hogy a rendszer regisztrálja a vásárlást, az utolsó lépésnél csak megadod az adatokat, és lehet jegyet venni.
Ha van Alhambra jegyed, nem kell sorban állni a jegyvételhez.
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.13. - 19:44
Szia Tibcsi
Segítségedet kérem, hogy Malaga-Cordoba és Marbella-Sevilla busszal (melyik buszjárattal) időben mennyi és az ára. Előre köszönöm, voltam már Malaga, Marbella, Gibraltár, de nekem nagyon zavaroznak tűnt a buszjárat, ill. jegy vétele. üdv. Montro
#26 - Montro - 2016.05.23. - 14:09
Szia!

Malagából Cordobába vonattal érdemes menni: renfe.com
Busszal hosszabb, de az alsa.es oldalon találsz jegyárakat, és menetrendi információkat.
Marbellából Sevillába itt kereshetsz menetrendet, és láthatsz jegyárakat, de az út 4 óra 45 perc: https://www.avanzabus.com/web/default.aspx
Kényelmesebb lehet inkább Marbellából Malagába busszal (szintén Avanzabus), és Malagából Sevillába vonattal (renfe.com).
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.23. - 23:18
Szia,
szeretnék érdeklődni, Sevillából érdemes e 1 napot Gibraltárra elutazni, ill. mi a legjobb megoldás erre (busz, vonat)? és utána ott hogy találni meg a nevezetességeket? Sajnos nem igazán találok sehol ezzel kapcsolatosan információkat a neten, ezért örülnék, ha segítenél. Augusztusban megyünk 4 napra és az összeáaacute;llított program alapján maradna egy teljes nap erre a kirándulásra, ha könnyen meg tudjuk oldani, mivel igen szeretném látni a szorost. Előre is köszi a választ. ági
#28 - ági - 2016.07.14. - 20:51
Szia Tibcsi!
2éjt, netto 1,5 napot leszünk Sevillaban. A szállásunk címe:ez lesz:San Roque, 26
Casco Antiguo negyed
41001 Sevilla, mivel érdemes/lehet megközelíteni az Alcazart? Mivel tudok leggyorsabban odajutni a szállásról? érdemes autóval, vagy tömegközlekedéssel inkább? Köszönöm előre is!
#29 - Kriszti - 2016.08.07. - 14:38
Szia!

A szállás negyed óra gyaloglásra van az Alcazartól, illetve a Plaza Nueva és az Archivo de Indias között használható a T1-es villamos is.
https://goo.gl/maps/m8ZiPHz3suu
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.07. - 17:00
Nagyon köszönöm!!!!
#31 - Kriszti - 2016.08.07. - 19:17
Szia Tibcsi!

A "Madrid - Közlekedés"- oldalon többen várunk aranyat érő infókra tőled! ;) Köszi, ha benézel. Bogi
#32 - Bogi - 2016.08.10. - 21:24
Szia,
Augusztusra tervezünk 10 napos pihenést Sevillába. érdeklődnék, hogy milyen 1 napos kirándulásokat javasolnál, ami kimozdít minket a városból. Lehet vonatos, buszos, hogy a helyiekkel mozogjunk. :-)
Köszönöm! Hajni
#33 - Hajni - 2017.01.27. - 07:33
Szia!

Például Cadíz, Ronda, Cordoba, Jerez de la Frontera.
Ott van még esetleg Malaga, ill. annak környékén is rengeteg érdekesség van, de azért annyira nincs közel, tehát azért minden nap nem lehet Malagába és környékére kirándulni, inkább áttenni a bázist néhány napra Malagába vagy környékére:
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/malaga.html
https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-del-sol.html
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.27. - 23:02
Kedves Tibcsi!
Online szeretnék jegyet foglalni Sevillába az Alcazarba, de nem igazán értem az jegyfoglalós oldalt. Két opciót ajánl fel a foglalásra: GENERAL TOUR + CUARTO REAL ALTO mindezt 4,5 EUR-ért. Mellette pedig egy General Tour-t 0 EUR-ért. Itt az oldalon azt írtátok, hogy 9,5 EUR a belépőjegy, 17 év alatt pedig ingyenes. Akkor most mennyi a jegy? Ha mi úgy mennénk, hogy két felnőtt, egy 10 év alatti gyerek, akkor hány jegyet kell foglalni? (Firenzébe jártunk úgy, hogy nem "vettünk" látogató jegyet a gyereknek, ami ingyenes volt, ezért újra sorba kellett állnunk.) Előre is köszi!
#35 - Márta - 2017.04.29. - 12:13
Szia!
Torremolinos-ból megyünk kirándulni bérelt autóval. Arra gondoltunk, hogy valahol a külvárosban letennénk az autót és gyalog vagyis tömegközlekedéssel járnánk be Sevilla-t. Tudsz adni tippet, hol tegyük le az autót?
Köszönöm,
Panka
#36 - Panka - 2017.08.10. - 20:06

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás