Tenerife utazás, időtöltés, látnivalók

Tenerife

Tenerife az örök tavasz szigete, ahol csodálatos természeti környezetben akár télen is nyaralhatunk. De sokkal többet nyújt mint "csak" nyaralást: fantasztikus, izgalmas látnivalók, kirándulási-, és programlehetőségek, és természeti szépségek várják az utazókat. Az alábbiakban a sziget általános bemutatása, és Tenerife közlekedésének információi után részletesen bemutatjuk Tenerife településeit, üdülőhelyeit, látnivalóit, a kirándulási- és programlehetőségeket, és a legjobb strandokat, hasznos tippekkel, és tanácsokkal. Az oldalon szállások keresésére is lehetőség van, nagy választékban, jó árakon.

A 900 ezres lakosú Tenerife Spanyolország legdélebbi tartományának, a Kanári-szigeteknek a legnagyobbika. A szigeten három hegység is magasodik, és a legutóbb 1909-ben kitört Pico de Teide tűzhányó áll fenyegetően. Tenerife szigete rendkívül népszerű turistacélpont, évente 5 millióan keresik fel, ezzel a Kanári-szigetek leglátogatottabb tagja. Európa egyik utolsó paradicsomának tartják. A sziget népszerűsége nem véletlen - az ide látogatókat talán az egyedülálló kettősség nyűgözi le: a hatalmas hegyek, és a hegyek lábánál elterülő kristálytiszta vizű, (eredetileg) feketehomokos strandok. Tenerife sokkal többet nyújt, mint csak lustálkodást a strandon - a gyönyörű környezet például fantasztikus túrákra csábít, és a sziget elsőrangú búvárkodási célpont is, Tenerifén számos lenyűgöző szépségű, egyedülálló természeti képződmény található. Rendkívül sok látnivaló, és kirándulási lehetőség van tehát Tenerifén, strandjai ugyanakkor nem mindenki tetszését nyerik el, pusztán fürdésre sok jobb hely is van.

A legtöbben a sziget délnyugati részére látogatnak, Playa de Las Americas, Los Cristianos és Costa Adeje üdülőhelyekre. Délen kellemesebb az idő, de az északi részek autentikusabbak, nyugodtabbak.

Tenerife egy szélességi fokon fekszik a Szaharával. A sziget déli részen még decemberben és januárban is kellemesen melengető napsütés télen is alkalmat ad nyaralásra. A leghidegebb hónap, január átlagos napi legmagasabb hőmérséklete délen 22, az északi Santa Cruz városban 21, más északi részeken 17 fok (összehasonlításképp a 21 fok Budapest májusi legmagasabb átlaghőmérsékleti értéke). Télen az északi rész sokkal esősebb és szelesebb mint a déli. Júliusban és augusztusban délen 28, Santa Cruzban 29 fokos legmagasabb átlag napi hőmérsékletet mérnek (ami 3 fokkal magasabb mint Budapesten), eső pedig ezekben a nyári hónapokban szinte sose fordul elő se délen, se északon. A fentiek miatt hívják Tenerifét az örök tavasz szigetének. És amiatt is, hogy a Kanári-szigetek többi tagjához képest sokkal zöldebb, nem kopár. A Tenerifére jellemző kettősség itt is megmutatkozik: míg télen napozunk a tengerparton, néhány km-el távolabbra, a Teidén eshet a hó.

Minden év februárban Santa Cruz de Tenerife ad otthont az érdekes és látványos Santa Cruz de Tenerife karneválnak. Ez a riói karnevál után a világ második legismertebb és legnépszerűbb karneválja.

Tenerife strand

Tenerife strand. Fotó: John6536/Flickr/Creative Commons

Fontos Tenerifével kapcsolatos, nem kifejezetten a turizmushoz, a látnivalókhoz kapcsolódó információ, hogy semmiképp se vásároljunk ott a lépten-nyomon ránktukmált műszaki cikkekből! Az akciós áru termékekről kiderülhet, hogy hamisítvány, hogy nem működik, vagy használt, vagy jobb esetben csak az, hogy itthon jóval olcsóbban megvehettük volna. Valamint, figyeljünk a zsebtolvajokra is!

Teneriféről egy másik szép és különleges sziget, Gran Canaria 80 perces hajókázás után elérhető. valamint a kis La Gomera is, 50 perc alatt.

Az alábbiakban bemutatjuk Tenerife üdülőhelyeit, valamint legszebb, legérdekesebb nevezetességeit, a legjobb kirándulási lehetőségeket és strandokat. Mindezek térképen is feltüntetésre kerültek, ez Tenerife térkép oldalunkon látszik, így áttekinthető mi mihez van közel, és aki be szeretné járni a sziget érdekes részeit láthatja, hogy azt milyen útvonalon teheti meg a legoptimálisabban.

Szállások | Tenerife közlekedés | Costa Adeje | Garachico | Icod de los Vinos | La Laguna | La Orotava | Los Cristianos | Los Gigantes | Los Realejos | Masca | Playa de las Americas | Playa Paraiso | Puerto de la Cruz | Santa Cruz de Tenerife | Vilaflor | Teide | Siam Park | Loro Parque | Strandok | További települések | Hozzászólások

Tenerife szállás

Szállások Tenerifén: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Tenerife szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Tenerife közlekedés, reptéri bejutás

Tenerifére Budapestről a Wizz Air közlekedtet fapados repülőjáratot. Ezek oda és vissza is hétfőnként és péntekenként közlekednek. Akinek Bécs lenne közelebb: Bécsből is közvetlenül elérhető Tenerife az Eurowings fapadosaival, továbbá 2018. november 27.-től Wizz Airrel is. A közvetlen járatokon kívül a szigetre eljutni pl. az EasyJet, és a Ryanair fapados járataival lehet, amelyek Londonból indulnak. Londonig pedig Budapestről is olcsón el lehet repülni, a Wizz Air, a Ryanair és az EasyJet gépeivel. Vagy lehet menni barcelonai vagy madridi átszállással is pl. Ryanairrel, Vuelinggel, vagy Iberia Express repülőkkel. Más variációk is elképzelhetők, az átszállásos eljutásra érdemes egy jó, több légitársaságos keresőt használni, lásd részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírásunkat erről, itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

A Tenerife Sur repülőtérről busszal is el lehet jutni a különböző üdülőhelyekre, bár ezek nem járnak túl gyakran. Például, a 343-as busszal Puerto de La Cruz, Los Cristianos és Costa Adeje településekre, a 111-essel Los Cristianosba, a Costa Adejére és Santa Cruzba (gyakorlatilag végig megy a teljes déli partszakaszon), míg a 450-essel Los Cristianosba, Playa de las Ámericasba, és Granadillába. Menetrendek a repülőtérről: 343, 111, 450. A megnyílt menetrendeknél a Pasos por Aerouperto Sur részt kell nézni a táblázatok közül, a megfelelő irányba (hacia).

A szigeten belüli közlekedéshez érdemes lehet autót bérelni - EZEN az oldalon összehasonlíthatók az autókölcsönzők ajánlatai, és a legkedvezőbb áron foglalhatók autók, vagy igénybe lehet venni a tömegközlekedési hálózat autóbuszait.

Az autóbuszok vonalai, menetrendjei ITT érhetők el, INNEN pedig letölthető egy PDF az autóbuszvonalak, menetrendek összefoglalásával (Tenerife lines). ITT térképen látható áttekintve, hogy a sziget különböző részein mely buszok közlekednek, mely busz menetrendjét nézzük, mi lesz szükséges a különböző helyekre eljutáshoz. De lejjebb, a leírásban, az egyes nevezetességek, városok, üdülőhelyek bemutatásánál is leírjuk, hogy oda honnan milyen busz közlekedik.

A buszjegyek ára távolság függvényében van meghatározva. Minimum ár 1,45 EUR. ITT lekereshetők a pontos árak egyes útvonalakon.

Aki úgy tervezi, hogy sokat buszozik Tenerifén, annak megéri Bono Bus kártyát venni. Ezzel 50% kedvezményt kaphatunk a 20 km-nél hosszabb busz utakon, és 30% kedvezményt a 20 km-nél rövidebb utakon, ráadásul az átszállás is olcsóbb, akár ingyenes. Bono kártyával a minimális vonaljegy ár 1,15 EUR. Érvényes a városokon belüli, és a távolsági autóbuszokra, valamint a villamosra is (de a Teide irányába nem, a Teide felé tartó buszokon nem használható!). 15 EUR-s és 25 EUR-s kártyák vehetők, melyek meg is oszthatók több ember között. A vezetőnek csak meg kell mondani, hova megyünk, aki ennek alapján levonja a viteldíjat a kártyáról. Ha nincs már rajta elég pénz, a különbözet készpénzben kifizethető a sofőrnek. Ha pedig marad még rajta mielőtt elutazunk, megpróbálhatjuk eladni. A Bono Bus kártya 12 hónapig érvényes. A kártyák buszokon nem kaphatók, keressük a Bono Bus elárusítóhelyeket.

Van egy villamos is, ami Santa Cruz de Tenerifét San Cristóbal de La Lagunával köti össze, ennek menetrendje, megállói ITT.

Tömegközlekedési útvonalat a Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezőjével lehet tervezni.

Vannak gyakrabban járó, de vannak ritkább, és lassabb buszvonalak is. A sziget legjobb bejárásához érdemes lehet autót bérelni. Tenerifét északon és délen is átszeli egy autópálya, így gyorsan el tudunk jutni szinte mindenhova. A TF-1 autópálya a sziget déli és nyugati részén fut, Tijoco Bajo - Costa Adeje - Los Cristianos - Playa de las Américas - Tenerife Sur repülőtér - Santa Cruz de Tenerife között, a TF-5 pedig az északkeleti részen, Santa Cruz de Tenerife - San Crisóbal de La Laguna - Tenerife Norte repülőtér - Puerto de la Cruz - Los Realejos útvonalon. Autópályadíj nincs, Tenerifén az autópályák ingyenesek.

Teneriféről át lehet hajózni a Kanári-szigetek többi tagjára is, így egy nyaralás alkalmával több szigetet is meg lehet tekinteni. Útvonalak, menetrendek, árak, információk a hajótársaságok oldalán: Naviera Armas, Fred Olsen és Transmediterranea.

Ugyanakkor bizonyos szigetek között túl hosszú az út komppal, sokkal gyorsabb, egyszerűbb (sokszor olcsóbb is) repülővel közlekedni, a Binter Canarias és a Canaryfly légitársaságok közlekedtetnek repülőket a szigetek között. Mindkét légitársaságnál figyeljünk arra, hogy lekeresésnél, a személyek számánál a no residente/non resident lehetőséget válasszuk, tehát hogy nem vagyunk Kanári-szigetek lakosok.

Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Tenerife busz

Busz Tenerifén. Kép: Martin Addison/Flickr/Creative Commons

Costa Adeje

Costa Adeje délnyugati nyaralóhely, Las Americas és Los Cristianos mellett, azokkal teljesen egybeépülve. Turistaváros, apartmanházakkal, szállodákkal, kávézókkal és éttermekkel. "Felső kategóriás" nyaralóhely, négy és öt csillagos szállodákkal, drága üzletekkel. Csendes, tiszta rész, de kevésbé autentikus, vagy Tenerifés, eléggé jellegtelen. Családok számára ideális, kifejezetten "nekik szánt" üdülőhely (de figyeljünk arra, hogy mivel már teljesen egybeépült Playa de las Americas-szal, az éjszakai élet központjával, és a szállások hol ide, hol oda sorolják magukat, sokszor Costa Adejétől jóval távolabbi, kieső, kevésbé fejlett részeken lévők is még Costa Adeje-hez, pontosan hol a szállás, családi, vagy bulizós nyaralást szeretnénk-e).

Számos, jól felszerelt, családoknak ideális homokos strand található Costa Adején, és itt van a fantasztikus Siam Park nevű aquapark (bővebben lásd a cikk végén). Az aquaparkon kívül is megszámlálhatatlan vízi sportolási és szórakozási lehetőség várja a nyaralókat, az éttermi választék is elég nagy. Szombatonként és vasárnaponként 8:00-13:30 között a Calle Archajara címen lévő piaccsarnokban termelői piacot (Agromercado Adeje) tartanak, ahol finom zöldség, gyümölcs, tojás, sajt, virág, méz, bor kapható a helyi parasztoktól.

Costa Adeje-t a következő buszok kötik össze Tenerife többi részével: 110, 111, 343, 450, 467 és 477.

Costa Adeje, Tenerife

Costa Adeje

Costa Adeje. Képek: John6536, The Brit_2/Flickr/Creative Commons

Garachico

A sziget északi részén, Santa Cruz de Tenerifétől 52 km-re található Garachico az egyik legnépszerűbb kirándulási célpont a szigeten. Szép, békés, hangulatos hely, szemet gyönyörködtető házakkal, templomokkal, hamisíthatatlan spanyol hangulattal. De leginkább arról nevezetes, hogy egy 1706-os vulkánkitörés elpusztította a falut, azonban ennek köszönhetően természetes sziklamedencék jöttek létre, a vulkanikus sziklák feltöltődtek tengervízzel. Ezekben a medencékben úszkálni igazán különleges élmény. A helyiek a lávára építették újra falujukat. Ezeken kívül strand itt nincs.

Garachico útba ejthető akár Masca felé. Elérhető busszal is: Santa Cruz de Tenerifétől és San Cristóbal de la Lagunától 107-es busszal, vagy Puerto de la Cruztól 363-assal.

Garachico, Tenerife

Garachico kép: The Brit_2/Flickr/Creative Commons

Icod de los Vinos

Az északnyugati Icod de los Vinos falu a kiváló borokról, a 18 méter magas "ezeréves" (valójában 5-600 évre tehető a kora), fokozottan védett sárkányfáról, és a 15. században épült San Marcos templomról híres. Pusztán a Drago Milenario nevű sárkányfa miatt sokan látogatnak ide, mely a Föld legöregebb sárkányfája lehet. Egy nagyon kedvelt, és színvonalas múzeumnak is otthona a város, az Artlandya babamúzeumé (nyitvatartás hétfő kivételével minden nap 10:00-18:00, zárva december 24., 25., 31., január 1., belépő 2018-ban 10 EUR, 6-14 éveseknek 4,50 EUR). Az Icod de los Vinostól északra lévő, San Marcosban, szélvédett öbölben elhelyezkedő strand főleg a helyiek körében látogatott.

Icod de los Vinosba eljutás Santa Cruzból a 106-os, Puerto de la Cruzból a 325-ös és a 363-as, Costa Adeje-től a 460-as busszal.

Icod de los Vinostól mindössze 3 km-re (a Camino los Piquetes, 27, 38438 címen) helyezkedik el a Cueva del Viento, az EU legnagyobb, és a világ egyik legnagyobb vulkanikus, láva által létrehozott barlangja. Nagyon érdekes, látványos, egyedi program. Nyitvatartás: április-szeptember: hétfő, szerda, csütörtök, péntek 9:00-19:00, kedd, szombat, vasárnap 9:00-16:30. Október-március: Csütörtök 9:00-18:00, a többi napon 9:00-17:00. Belépő 2018-ban 20 EUR, 5-12 éveseknek 8,50 EUR. 5 éven alul nem lehet bemenni. A helyszínen csak bankkártyával lehet fizetni, de vehető online is jegy.

Icod de los Vinos sárkányfa

Icod de los Vinos

Icod de los Vinos sárkányfa. Kép: futureshape/Flickr/Creative Commons

La Laguna

La Laguna (teljes nevén San Cristóbal de la Laguna) 1999 óta a Világörökség része. Tenerife második legnépesebb városa, annak régi fővárosa, hangulatos kis utcákkal, és házacskákkal. La Lagunában egymást érik a szobrok, a paloták, és a 17.-18. századi házak. Nagyvárosként az éttermekből, tapasbárokból sincs hiány, művészeti galériák, szép kertek is felfedezhetők. Nyaralásra ugyanakkor nem alkalmas. San Cristóbal de la Laguna egyetemi város, a 130.000 lakosán kívül 30.000, rendkívül szerencsés diák ideiglenes otthona. A várost a 15. században alapították, míg az egyetem 1701-ben létesült. 1723-ban La Laguna elvesztette a fővárosi rangot, azóta Santa Cruz számít Tenerife fővárosának.

La Lagunát Santa Cruzzal a 015-ös expresszbusz köti össze, és a 102-es busz is közlekedik a két város között, illetve a Metro Tenerife nevű villamos is összeköti a két várost.

La Laguna

La Laguna kép: Miguel Ángel García/Flickr/Creative Commons

La Orotava

Egy újabb fantasztikus kirándulási célpont Tenerife szigetének északi részén. La Orotava 400 m magasan, az Orotova-völgyben fekvő régi város. Szép óváros, sok templom, és monostor, elegáns régi házak és szép kertek otthona. A város megtartotta régi stílusát, egyedi atmoszférája, és építészeti megoldásai vannak.

La Orotava leghíresebb nevezetességei a Casas de los Balcones, a Calle San Fransiscón álló 17. századi faerkélyes házak. La Orotava központja a Plaza de la Constitución, ahonnan szép a kilátás is a városra. A központban érdemes sétálni a teraszosan kialakított, gyönyörű Jardines Victoria parkban is, ahonnan a kilátás is remek. Aki be szeretné járni a várost, annak meredek emelkedőkön való gyaloglásra kell készülnie.

Eljutás: Santa Cruz de Tenerifétől és San Cristóbal de la Lagunától 107-es és a 108-as, Puerto de la Cruzból a 345-ös busszal.

La Orotava

La Orotava

La Orotava képek: Doctor Foto, Svedek/Flickr/Creative Commons

Los Cristianos

A népszerű üdülő-település Tenerife délnyugati csücskében, két impozáns hegy között, egy védett öbölben fekszik. A csendes halászfaluból mára rendkívül népszerű turistacélpont lett. Los Cristianosban csendesebb pihenésre van lehetőség mint a szomszédos Playa de las Americasban, a modern szállodák építése ellenére sikerült megtartania tradicionális hangulatát, a hagyományos építészetét, és valamennyit a régi halászfalu légköréből. Néhány éjszakai szórakozóhely is van itt, de az éjszakai élet össze sem hasonlítható Playa de Las Americassal. A nappali szórakozási lehetőségekből sincs hiány: Los Cristianos két aranyhomokos, igen színvonalas strandján szinte minden létező vízisport kipróbálható.

A Los Cristianoshoz közel, 3 km-re északra, a főút mellett elhelyezkedő, taxival Los Cristianosból 7 EUR-ért elérhető Monkey Park egy remek, kis, mindenki által kedvelt állatkert, ahol lehetőség van bemenni a majmok ketrecébe, és etetni is őket. A majmok mellett madarak és hüllők is láthatók. Minden nap nyitva tart, 9:30-17:00-ig, a 2018-as belépő 10 EUR felnőtteknek, 5 EUR 5-12 év közöttieknek. Ugyan kicsi az állatkert, de a belépő megéri az árát.

Buszok Los Cristianosból és Los Cristianosba a következők: 110, 111, 343, 450, 467 és 477.

Los Cristianos

Los Cristianos kép: Dubas

Los Gigantes

Tenerife nyugati részén található kis üdülőfalu az öblöt körülölelő varázslatos, 5-800 méter magas sziklákról kapta a nevét. Los Gigantesnél bálnák, és delfinek is nagy számban vannak jelen, így jó esély van rá, hogy az itt nyaraló turisták találkoznak e kedves állatokkal, ha a kikötőből delfinnéző túrákra indulnak. A nyugalom, a csend, és a gyönyörű környezet miatt Los Gigantes a családi üdülés jó színhelye lehet. A sziklákhoz a legközelebb hajóval lehet jutni, és így közelről még világosabb képet lehet kapni arról, hogy mennyire monumentálisak, és gyönyörűek. A sziklák mellett a szomszédos La Gomera sziget is feltűnik a horizonton.

Los Gigantes elérhető autóval vagy busszal is (Puerto de la Cruzból a 325-ös, míg Los Cristianostól, Playa de las Americasból és Costa Adeje-től a 473-as és a 477-es busszal), érdemes egy kirándulás keretében felkeresni. Közel található Mascához, így egy nap két csodálatos hely is megtekinthető.

Los Gigantes

Los Gigantes

Los Gigantes kép: Perico82, Joachim S. Müller

Los Realejos

A 36 ezres város a Teide lábánál található. Minden felől a természet csodái veszik körül. Gyönyörű, fekete-homokos tengerpartja van, az El Socorro.

Los Realejos buszok: 330, 347, 352, 353, 354, 391

Los Realejos

Los Realejos, Tenerife

Los Realejos képek: palestrina55, maturum/Flickr/Creative Commons

Masca

Masca, az "elfelejtett falu" egy hangulatos hegyi kisváros mindössze 150 lakossal. Garachicótól 21 km-re fekszik. Masca az 1960-as évekig csak gyalog volt elérhető, út csak később épült hozzá. Ma már elérhető autóval, de egy igen hátborzongató, ugyanakkor csodálatos panorámát nyújtó úton (lehetőség van busszal, vagy szervezett túra keretében is ide jönni). A falu évszázadokkal ezelőtt a kalózok tanyája volt, ugyanis fekvésének köszönhetően rendkívül jól belátható az óceán, és a megtámadandó hajók. A hegy lejtőire épült fehér házak nagyon jellegzetesek, és hozzátesznek a falu összehasonlíthatatlan hangulatához. No, meg az is, hogy több ház is elhagyatott - sok lakó Tenerife vagy Spanyolország más részeire költözött. Masca faluban gyönyörű látvány fogadja az utazót: a sziklák, a szakadékok, az óceán, a hegyvidéki táj, a jellegzetes épületek, és a pálmafák leírhatatlan és felejthetetlen látványt nyújtanak.

Mascából érdemes tovább kirándulni, onnan egy 8 km-es gyalogút vezet a mascai völgybe: felejthetetlen kirándulási lehetőség, egyedi, gyönyörű látvánnyal.

Eljutás busszal Mascába: 355-ös vagy 365-ös busszal a Buenavista(Estación) - El Palmar - Las Portelas - El Carrizal - Masca - (Santiago del Teide - csak 355-ös esetében) útvonalon.

Masca

Masca, Tenerife

Masca, Tenerife

Masca képek: marti84, Andrea Baldassarri, omnia_mutantur/Flickr/Creative Commons

Playa de las Americas

A Tenerife déli partján elhelyezkedő Playa de las Americas a sziget nyaralási központja, az éjszakai élet első számú helye, a fiatalok mekkája. Kifejezetten a turizmus számára felépített, szállodákkal teli település, ahol mindennel igyekeznek a nyaralók kegyeiben járni. Az 1960-ban épült városban számos söröző, bár, diszkó, egy kaszinó és pezsgő éjszakai élet várja az ide utazókat, (nem csak) a fiatalokat.

Las Americasból nem hiányozhatnak a teniszpályák, a bowling, és a gokartozási lehetőségek sem, golfozni is lehet 18 lyukú Golf Las Americas golfpályán, a tengerparton pedig szinte minden létező vízisport kipróbálható. Tiszta, szép hely. A családok számára is ideális, csendesebb részek is találhatók itt, és számos gyerekprogram lehetőség. A kisgyerekes családok, és a csendet, nyugalmat keresők mindenesetre ne a város központjában keressenek szállást. Playa de las Americas tehát minden korosztály számára ideális, strandja is nagyon jó.

Playa de las Américast érintő buszok: 342, 418, 450, 471, 473, 477.

Playa de las Americas

Playa de las Americas, Tenerife

Playa de Las Americas képek: hrkaspar, Brian Mullender/Flickr/Creative Commons

Playa Paraiso

Playa Paraiso egy kis, teljes mértékben csendes hely, egy utcával. Gyakorlatilag csak szállodák vannak itt, valamint néhány étterem, bolt, és bár. Ugyanakkor közel (14 km-re) van Playa de las Americashoz, és annak szórakozási és programlehetőségeihez. Magán a nyaralóhelyen időtöltési lehetőség a strandoláson kívül tehát nincs, ahhoz buszra kell ülni, vagy még inkább bérelt autóba szállni, mivel a buszok innen nem túl gyakoriak, és korán visszajönnek, és egy nagyobb hely felé venni az irányt. Playa Paraiso strandja sziklás, gyerekes családok számára nem megfelelő, és az előzőekből kiindulva fiataloknak sem igazán.

Playa Paraisóba közlekedő busz a 471-es, Los Cristianosból, Playa de las Americasból és Costa Adeje-ből.

Playa Paraiso, Tenerife

Playa Paraiso fotó: José Luis Antúnez/Flickr/Creative Commons

Puerto de la Cruz

A 29 ezres lakosú Puerto de la Cruz Tenerife északi részének fő üdülőhelye. Modern köztéri alkotásai egyedi megjelenést kölcsönöznek a volt halászfalunak. Tenerife több más városától eltérően Puerto de la Cruz sikeresen megtartotta eredeti építészeti stílusát, és báját. Pálmafás promenádok, a sok zöld, a bevásárlóutcák, kis utcácskák, sok szép, régi templom mind-mind Puerto de la Cruz sármjának részei. Ebben a hangulatos, igen szép városban található a Loro Parque (lásd később), és egy gyönyörű botanikus kert (Jardín Botaníco) is. Szép a fennsíkon található, csodás kilátást kínáló Parque Taoro park is, ahol vízesések, kutak, és éttermek is vannak, valamint egy 4 Eurós belépőért megtekinthető, tavakkal teli vízikert (Jardín Aquático).

Így Puerto de la Cruz ideális azoknak, akik elegáns, tartalmas tenerifei nyaralásra vágynak. A déli nyaralóhelyeknél sokkal csendesebb, nyugodtabb üdülőhely. Autentikus, tipikus spanyol rész, Playa de las Americasszal ellentétben. Itt részesei lehetünk a spanyol kultúrának, a spanyol ételeknek, ez nem egy homogenizált, teljes mértékig csak nyaralásra kihegyezett város. A strandok feketehomokosak. Gyerekes családok számára ideális, ugyanakkor hűvösebb, szelesebb mint a déli részek, és délen jobbak a strandok.

Puerto de la Cruz buszok: 102, 103, 325, 343, 381.

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz képek: palestrina55

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife a sziget fővárosa, valamint Las Palmassal megosztva a Kanári-szigetek fővárosa. 206 ezren lakják, az elővárosi területekkel együtt 503 ezer a lakossága - a sziget lakóinak több mint fele ezen a részen él. Itt tartják a látványos karnevált, innen indulnak és ide érkeznek a kompok La Palma, Gran Canaria, Fuerteventura, La Gomera, El Hierro szigeteiről, valamint Spanyolország szárazföldi részeiről (Huelva, Cádiz). Santa Cruz a sziget egyetlen nagyvárosi hangulatú helye, nyüzsgő, pezsgő város, remek éjszakai élettel. Santa Cruz de Tenerife remek hely vásárlásra, nagy bevásárlóközpontok vannak a buszállomás környékén.

A városhoz közel található a sziget legszebb strandja is, a lejjebb bemutatott Playa de las Teresitas. Maga Santa Cruz de Tenerife ugyanakkor nem egy kifejezett nyaralóhely. A szép strandon kívül, más innen viszonylag gyorsan elérhető, az oldalon bemutatott nevezetesség Puerto de la Cruz és a Loro Parque.

Santa Cruz de Tenerife nevezetességei, többek között: a barokk Iglesia de San Fransisco templom, a 2004-2006 között épült, 102 méter magas Torres de Santa Cruz ikertornyok (sok felhőkarcolótól eltérően nem irodaház, hanem lakások vannak benne), és a modern, expresszionista stílusban, 1997-2003-ig épült Auditorio de Tenerife koncertterem.

A város értékes, érdekes múzeuma a Museo de la Naturaleza y el Hombre, múmiákkal, történelmi emlékekkel (belépő 2018-ban 5 EUR, pénteken és szombaton 16:00-20:00 között ingyenes). A modern művészet kedvelőinek tetszését pedig a Tenerife Espacio de las Artes (TEA) múzeum műalkotásai fogják elnyerni (belépőjegy 2018-ban 7 EUR, hétfőnként zárva). Érdemes megnézni valamelyik reggel a színes és autentikus Mercado de Nuestra Senore de Africa piacot is, ahol mindenféle finomság kapható. Vasárnaponként körülötte bolhapiac is működik.

Buszok Santa Cruz de Tenerifére: 015, 102, 103, 107, 108, 110, 111.

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife képek: Jaume Escofet/Flickr/Creative Commons

Vilaflor

Az 1500 méteres magasságba épült Vilaflor Spanyolország legmagasabban fekvő települése. Az 1800 lakosú kis falu szinte állandó felhőben van. Klímája és kristálytiszta levegője rendkívül jót tesz az asztmás betegeknek. A falu neve, azaz Vilaflor spanyolul azt jelenti, hogy "a virágok városa", ezt gyönyörű flórájának köszönheti - tavasszal a vadvirágok az egész falut beborítják. Mivel a hegyekben, a Teide lábánál található, itt Tenerife egy más arcát ismerhetjük meg. Itt nem szubtrópusi növényekkel, és éghajlattal találkozunk már, hanem fenyőfákkal. Gyönyörű, békés hely.

Eljutás Vilaflorba: Los Cristianosból a 482-es busszal.

Vilaflor

Vilaflor kép: ahisgett

Teide

A Teide 3718 méteres magasságával Spanyolország legmagasabb hegye, amelyről lélegzetelállító kilátás nyílik az egész szigetre. A csúcsra való látogatás, vagy más túra a nemzeti parkban a tenerifei nyaralás egyik legmaradandóbb élménye lehet. Ez Spanyolország leglátogatottabb természeti látnivalója. A Pico de Teide tűzhányó pedig a föld harmadik legnagyobb vulkánjának is számít két hawaii vulkán után. A tűzhányó utoljára 1909-ben tőrt ki, de a jövőben újabb kitörésekre számítanak. A Teide vulkán, és a környező részei nemzeti parki védelem alatt állnak, valamint 1998 óta jelölve vannak UNESCO Világörökségi címre is.

A Teide csúcs megmászásához nem kell profi hegymászónak lennünk: libegővel juthatunk fel a csúcshoz. A "lenti" (2350 méter magasan lévő) libegőállomás autó mellett tömegközlekedéssel is elérhető: Costa Adejétől, Playa de Las Americasból, és Los Cristianosból a 342-s, míg Puerto de La Cruzból 348-as busszal. Azonban a buszok csak napi egyszer közlekednek: reggel oda, és délután vissza. A libegővel felfelé haladva, az egyre szebb panoráma mellet, figyelhetjük a változó vegetációt, valamint a fekete lávafolyamokat. Kb. 10 perces utazás után, 3500 méter magasra, a La Rambletta fennsíkra érkezünk, ahonnan mintegy fél órás, oxigénszegény levegőben megtett gyaloglás után a csúcsra érkezhetnek a vállalkozó kedvű turisták.

Jegyár a libegőre egy irányba 13,50 EUR, oda-vissza 27 EUR 2018-ban (több, mint valószínű, hogy retúrjegyre lesz szükségünk, lefelé 4 órás gyaloglás egyébként) . A libegő 9:00-16:00 között közlekedik, utoljára 16:50-kor jön le.

Nem szabad lebecsülni a libegőtől a csúcsig tartó rövid utat: a nagy magasság, és a kevés oxigén megnehezíti. Meleg ruhákra is szüksége lesz annak, aki tovább akar menni, ill. már a libegő végállomásán is hideg van. Megfelelő, a sziklás környezethez ideális cipőre is szükség van, és napszemüveg sem árt. Nem ajánlott a libegőre szállni terhes nőknek, vagy 2 éven aluliaknak. A csúcsra tartó utolsó 200 méter megtételéhez engedélyt kell kérnünk, amely beszerezhető online, ingyenesen, de általában legalább 1 hónappal előre kell foglalni, hogy legyen szabad hely. Egyébként a Teidén, az Altaviste nevű szálláson ott is lehet aludni. A csúcstámadáson kívül más túraútvonalak,is vannak (melyekhez már nem kell engedély) más látványos kilátópontok is vannak a Teidén. A felső libegőállomástól el lehet jutni a La Fortaleza (25 perces út) és a Pico Viejo (3104 m, 30 perces gyaloglás) nevű kilátóhelyekhez, a túra folyamán látványos rálátással a vulkánra. A különböző útvonalak jól ki vannak táblázva.

A csúcson terjengő sárgás-kénes füstöt, és a kellemetlen szagot kompenzálja a gyönyörű látvány - szép időben Tenerife egész szigetét, és még a többi Kanári szigetet is láthatjuk, míg felhős időben az áthatolhatatlan felhőket csodálhatjuk.

Teide

Teide

Teide képek: ALF, dmytrok/Flickr/Creative Commons

Siam Park

Sokak véleménye szerint, illetve több lista alapján is a világ legjobb aquaparkja, és az biztos hogy Európa legszebb vízi vidámparkja a 2008. szeptemberében megnyitott, Adeje településen található Siam Park. Az aquaparkot, a különösen izgalmas csúszdák és vízi attrakciók mellett igen hangulatossá teszi remek, ízléses tervezése, a "thai téma": az építészet, a trópusi növények, a szemet gyönyörködtető díszítés, a hangulat.

A belépőjegy 2018-ban 35 EUR, 3-11 éveseknek 24 EUR. Nyitva tartás május és október között 10:00-18:00, míg november és április között 10:00-17:00 között. Los Cristianosból, Playa de las Americasból és Costa Adejéből ingyenes busszal ide lehet jutni.

Siam Park, Tenerife

Siam Park, Tenerife

Siam Park, Tenerife. Fotók: KWPB_91í, steve p2008/Flickr/Creative Commons

Loro Parque

Az 1972-ben megnyitott, világhírű, Puerto de la Cruz közelében, Tenerife északi részén található Loro Parque (Loro Park) sokkal több, mint egy állatkert. Az intézmény botanikus kert, parkok, állatkert, akváriumok, és showműsorok fantasztikus, gyönyörű környezetben lévő egyvelege. Ez Európa egyik legjobb, legizgalmasabb állatkertje az utazók beszámolói alapján. Ahogy a Siam Park a világ (egyik) legjobb aquaparkja, a Loro Parque pedig a legjobb állatkertje. A botanikus kert rengeteg pálmafával, orchideával, és sárkányfával rendelkezik. És az állatokról szólva: a park területén több mint 300 papagájfaj több, mint 3000 példánya csodálható meg. Ezzel a számmal a Loro Parkban található a világ legnagyobb papagájpopulációja. A pingvinek számában szintén első helyen áll a Loro Park a világ állatkertjeinek sorában. Vannak még delfinek, gorillák, csimpánzok, és számos más állatfaj is. A Loro Park delfinjei rendszeres delfinshow-kal szórakoztatják a látogatókat, valamint fóka-, és papagájshowt is csodálhatunk. A park méreteire jellemző, hogy ha mindent meg szeretnénk nézni, az legalább 6 órát vesz igénybe.

A Loro Park egész évben, minden nap nyitva tart 8:30-18:45-ig. Belépőjegy 2018-ban 35 EUR, 6-11 éveseknek 24 EUR, 6 év alatt ingyenes.

Eljutás autó nélkül: ingyenes, 9:00-16:00 között (vissza 12:00-18:45 között) közlekedő kisvonattal Puerto de la Cruzból (a Reyes Católicostól), mely kisvonat 20 percenként jár. A Loro Parque-ba délről, Costa Adeje, Playa de la Américas és Los Cristianos üdülőhelyekről, busz is közlekedik, naponta egyszer oda, és egyszer vissza, melyre a retúrjegy 13,50 EUR. A busz menetrendje ITT megtekinthető (a PDF 2. oldalán). A PDF-fájlban megadott telefonszámon ugyanakkor legalább 48 órával az utazás előtt le kell foglalni a helyet.

Loro park

Loro Park, Tenerife

Loro Parque képek: extranoise, Quim Pagans/Flickr/Creative Commons

Tenerife strandjai

Az Európai Unió felmérése szerint Tenerifén találhatók Európa legtisztább strandjai. A szigeten a strandok természetes formájukban vulkanikus eredetű fekete homokosak, az aranyhomokos strandokra a Szaharából szállítottak homokot. Sárga homokos strandok főleg a főváros, Santa Cruz környékén találhatóak.

Érdekes strand a Puerto de la Cruzban lévő Costa Martianez, amely az egyik legnépszerűbb komplexum. Ez egy mesterségesen kialakított strandrész, több medencével, melyek közül néhány elég nagy. A Kanári-szigeteki építészet jellegzetes jegyeit viseli magán, szobrokkal, és a szigeten található flóra néhány szép példájával.

A Los Cristianos és Las Americas között található Playa de las Vistas a sziget egyik legjobb strandja. Kisgyermekes családok számára is ideális hosszú fehérhomokos (tehát nem természetes) strand.

Playa de las Vistas

Playa de las Vistas fotó: vasile23/Flickr/Creative Commons

Északon pedig a legszebb strand a Santa Cruz de Tenerifétől 8 km-re elterülő, autóval 15 perc alatt, valamint tömegközlekedéssel is elérhető (a santa cruzi buszpályaudvarról 910-es busszal) Playa de las Teresitas. Ez egy képeslapokra kívánkozó, Tenerife strandjaitól gyökeresen különböző, gyönyörű, aranyhomokos (szaharai homokkal feltöltött), pálmafákkal övezett part. Szintén hosszú, gyerekbarát, nyugodt vízű part.

Playa de las Teresitas

Playa de las Teresitas, Tenerife

Playa de las Teresitas képek: benoit_d, /Flickr/Creative Commons

Romantikus, kis, szép, fehérhomokos, csendes, nem zsúfolt strand, szintén Tenerife egyik legjobbja a Playa de Abama, Tenerife nyugati részén, Playa San Juantól délre. A Ritz-Carlton luxusszálloda vendégeinek privát strandja, ugyanakkor nem ott megszálló turisták is bemehetnek, csak nekik hosszú, 20 perces lépcsőzés szükséges hozzá.

Playa de Abama

További települések, üdülőhelyek, röviden

Alcala csendes halászfalu Tenerife nyugati részén. Csupán két szálloda, és néhány apartman van itt. Pihentető, nyugodt nyaralást tesz lehetővé, de a programlehetőség (a szállodák által szervezetteken kívül) magában Alcalában kevés van.

Bajamar és a mellette lévő Punta del Hidalgo szintén kevésbé ismert, nyugodt üdülőhelyek, sziklás stranddal (és szállodakomplexumok által kialakított homokos partokkal). '60-as, '70-es években épült, nem túl vonzó épületek jellemzik a helyeket, mely időben az egyik legfelkapottabb tenerifei nyaralási célpontok voltak. Természeti környezetük azonban szép, egy hegy lábánál vannak, és a Teidére is szép tőlük a kilátás, valamint sok egzotikus növény látható erre. Nagyon kiesnek mindentől, a sziget északkeleti csücskében helyezkednek el.

Buenavista del Norte Tenerife északi részén, és egyik legnyugatibb pontján helyezkedik el, így szintén nagyon kiesik az érdekességektől. Elsősorban golfparadicsomként ismert. Ezen kívül itt még mindig virágzik a mezőgazdaság, megismerhetjük a helyi földművesek életét. A csendes, nyugodt falu megtartotta a Kanári-szigetek tradicionális értékeit.

Calvao Salvaje is egy csendes hely, de elhelyezkedése már központibb, Costa Adejétől északra található. Párok és családok körében népszerű nyaralóhely. Strandja kicsi, programlehetőség nincs sok. Az utóbbi időben alakítottak ki egy új strandot, a Playa de Abajót, mely kavicsos, valamennyire (fekete)homokos is. Csendes, kevésbé zsúfolt, napernyő és napágy bérlési lehetőség, étterem is van, így már maga Calvao Savaje is kínál megfelelő fürdési lehetőséget.

A kis, nyugodt, csendes Costa del Silencióban igazi strand nincs (csak az üdülőkomplexumok medencéi), partszakasza sziklás. De viszonylag közel van nagyobb helyekhez, így itt megszállva könnyen elérhetők jobb strandok, és programlehetőségek (a legközelebb Las Galletas).

El Doque Costa Adejétől rögtön északra elhelyezkedő (vagy annak részeként is tekinthetjük) felkapott, exkluzív, dizájnos, drágább hely.

El Medano Tenerife déli részén van, a reptérhez közel. Menő szörfparadicsom, erős a szél, nagyok a hullámok erre. A szörfösök mellett a nudisták körében is kedvelt hely. Mindezek mellett egy autentikus tenerifei helyszín.

Golf de Sur Tenerife fő golfközpontja. A 27 lyukas golfpályája a sziget talán legjobbja. A Tenerife Sur reptértől közvetlenül nyugatra helyezkedik el.

La Caleta Costa Adéjétől északra, Calvao Salvajétől délre fekvő csendes, családoknak, nyugalomra vágyóknak megfelelő halászfalu (jelenleg még, mivel komoly fejlesztések történnek az utóbbi időben). Strandja kavicsos-sziklás. Éjszakai élet itt nincs, ahhoz Playa de las Américasba kell utazni.

Las Caletillas mindössze 1 szállodával rendelkező, nyugodt üdülőhely Tenerife északkeleti partján. Bárokkal, éttermekkel, kavicsos stranddal várja a nyaralókat.

Los Abrigos a Tenerife Sur reptértől közvetlenül nyugatra, Golf de Surtól keletre van. Kis halászfalu, remek haléttermekkel, a sziget egyik rejtett kincse, igazán autentikus hely.

Los Silos idősebbek számára megfelelő nyaralófalu Tenerife északnyugati partján, a Teno hegy lábánál. A sziget egy rejtett kincse, kevesen látogatnak ide napi túrák keretében, átélhető az autentikus falusi élet ezen a szép helyen. Strandja nem a legjobb, az úszómedence-komplexumban lehet fürdeni.

Playa San Juan is egy szép, autentikus, spanyolos halászfalu, családi kikapcsolódásra tökéletes. Hosszú, feketehomokos, lassan mélyülő partját is kedvelik a kisgyerekes családok. Családbarát, barátságos hely. Kifejezetten vonzó település. Playa San Juan Alcala déli szomszédja.

Playa de la Arena is a csendes, pároknak, kigyerekes családoknak ideális, csendes pihenésre alkalmas helyek számát gyarapítja. Az északnyugaton, Los Gigantestől délre elhelyezkedő település partja feketehomokos.

Puerto de Santiago Playa de la Arenától közvetlenül északra van, elmondható róla is, hogy olyan családoknak, és pároknak ideális, akik csendesebb nyaralást képzelnek el. Ugyanakkor nem tartozik a legszebb helyek közé, kis, feketehomokos strandjánál is vannak jobbak.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Nagyon gyönyörü ez a hely, csak az tudja igazán értékelni, aki mindezeket élőben, a maga valóságában is látja. én 1 hetet töltöttem a párommal a szigeten, de nem tudtunk a szépségével betelni.
#1 - asztalos sándorne - 2008.04.21. - 21:27
Mi 2005-ben voltunk és az idén megint megyünk.Rájöttünk,hogy a negyedét se láttuk a sok csodának ami ezen a szigeten van.Fantasztikus hely.Aki teheti menjen el.
üdv
#2 - szántai tibor - 2008.06.29. - 19:33
Mi most voltunk juniusban 1 hetet de a felét se láttuk a sok érdekes dolognak.
Aki teheti menjen el.
#3 - Erdei Zsolt - 2008.07.05. - 21:47
Sziasztok!
Mi most fogunk ide utazni, ha tudnátok í­rni egy pár érdekességet azt megköszönném!
Pl.:Kell-e valamilyen védőoltás?Milyen gyógyszereket vigyünk?Mennyire drága ott az élet?Lehet-e alkudni?Mit érdemes megnézni?Mire vigyázzunk?Előre is köszi a segí­tséget!Sziasztok!
#4 - Halász Edit - 2008.07.15. - 18:29
Sziasztok.
én nagyon wágyom Spanyol országba , vannak ott igazi spanyol rokonaim is! :)
Szeretnék elmenni oda nyaralni.Fantasztikus lenne ha 13 évesen láthatnám Spanyol országot.
Nem tudja valaki mennyibe kerülne az utazással és szállással együtt az út? Hát biztos nem lenne olcsó...mivel velem együtt 5-en vagyunk a családban..:)...de valahogy nagyon szeretnék elmenni oda..gyönyörű az egész ország , és a városai !! Imádom :D
Előre is köszi , Ashley
#5 - Ashley - 2008.08.02. - 15:17
Sziasztok!

December 25-ei indulással és január 4-ei érkezéssel mennénk a nászutunkra a párommal. Tenerife-n ebben, a nálunk téli időőszakban is jó az idő? Lehet élvezni a strandolást napozással, fürdéssel együtt?

Tud nekem ebben a kérdésekben valaki segí­teni? Melyik helyet ajánlanátok?

Köszi, Ildi
#6 - R. Ildi - 2008.08.06. - 13:36
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hátha tud valaki válaszolni: Costa Adeje-ből hogyan lehet busszal eljutni a Loro Parque-ba?
Esetleg a Reine Sofia reptérről lehetséges ?
Január 2-től szeretnénk menni, ilyenkor nincs " téli szünet ebben a parkban ?
Előre is köszi a választ, Erika
#7 - Erika - 2008.08.13. - 18:30
Sziasztok szí­ves figyelmetekbe ajánlanaám ezt az oldalt. Megéri:D
www.1ingyenhettenerifen.hu
#8 - Doroty - 2008.08.24. - 19:51
Erika: bocs a késői válaszért, de ha télen mentek, talán még nem késő. A Loro Parque-ban nincs szünet. Costa Adeje-ből 24 eurós jegyárért lehet ide eljutni.

R. Ildi: Tenerifén nem sokkal van hidegebb télen, mint nyáron, januárban 15-20 fok lehet, Tenerife déli részén még ennél is melegebb, 18 fok körüli ví­zhőmérséklettel.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.09.24. - 00:20
Mindenki! ajánljatok egy tuti utazási irodát középáron, hogy kihez forduljak egy hetesre!
#10 - Fehér Rózsa - 2008.09.26. - 16:14
Sziasztok!

Valóban csodás sziget, de ezt minek is ragozni, látni kell!
Rózsa! Charter járatot a Neckermann indí­tja a TUI-val közösen. így tehát választási lehetőség sem sok akad, mert a jegyet mindenképp náluk kell megvenni, és ez azért jelentős része az utazásnak.
#11 - Brigi - 2008.09.30. - 05:16
Fehér Rózsa:
Mi Fapadossal mentünk, a szállást és a kocsi bérlést is interneten intéztük. kb 80.000 ft/fő/hétre jött ki kocsival eggyütt félpanzióval!

Szóval én az egyéni szervezést ajánlom nem az utazási irodákat!

üdv.:
Utazó
#12 - Utazó - 2008.09.30. - 15:54
Fehér Rózsa

mi egy szenzációs lehetőséggel megyünk 3.-án
a Neckermann-nál repcsi ára 29900Ft meg a járulékok összesen 60000t/fő
a 1ingyenhettenerifen.hu oldalon pedig adnak egy hét szuper szállást Teneriffen
,ha olvasod és holnap reggel berohansz a Neckermann bármely irodájába ezen az áron lesz repcsi és itt: Nagy Emese Telefonszám: 06 20 9 175 545 talán még ingyen szállást szuper appartmanban IS kaphatsz 1 hétre
üdv
E.
#13 - Edvard - 2008.10.01. - 22:26
Szia Rózsa!

Várnám az élménybeszámolót! Mi jövőre szeretnénk menni.
Köszi
#14 - Ági - 2008.10.23. - 08:41
Amennyiben bárki odautazik,s elkerüli a "Regency Club"-t,nyálas hiénáit (felkapaszkodott porszí­vóügynökök,kik a tukmálás során képesek a ócskapiaci kofa szintje alá süllyedni),feledhetetlen nyaralásban lesz része.Csodálatos látnivalók,egész évben.én idén két hetet töltöttem ott,jövőre ismételni szeretném.Mindenkinek a magán szervezést ajánlom,lényegesen olcsóbb,a kocsibérlés,szállás,programok,stb.
#15 - László - 2008.11.05. - 17:24
Mi több alkalommal voltunk már Tenerifén, hála egy kedves barátnőmnek, kinek révén szállást nem kell fizetnünk. Csodálatos hely, teljesen otthon érzem magam ott. Sajnos a "porszí­vóügynök" karmaiba mi is belefutottunk, de miután nem tudtak vásárlásra rábeszélni, sikerült megszöknünk. Szó szerint! A sziget fantasztikus hely, csodálatos a klí­ma és szerintem az árak teljesen megfizethetőek kisebbpénzü embereknek is.
#16 - Szabó Zsóka - 2008.11.22. - 19:22
Sziasztok!
én ma fizettem be egy tenerifei utra. ha bementek egy olyan utazási irodába ahol értékesitenek osztrák neckermannos utakat, januárban nagyon jo áron lehet utazni. Amit én befizettem az 123000.-/fő egy 3 csillagos szállodában félpanziós ellátással. Ami biztos inditanak utat január 10, 14, 17, 21 vagy valahogy igy és februárban is. Egyetlen hátulűtő a repülő bécsből indul de mivelén győri vagyok nekem tök mindegy hogy pestig avagy bécsig autozok el.Ha valaki nek kell még több info szoljatok!
#17 - Dávid - 2008.12.03. - 21:52
Szia Rózsa!

Nagyon érdekelne ez a viszonylag olcsó fapados utazási lehetőség.
Várom válaszodat.
#18 - Orbén Ferenc - 2008.12.21. - 09:30
szisztok!2005 november ben voltam 2 hetet
nagyon jovolt rengeteget voltam a tengerbe fürdeni nagyon jo idö volt sajnos hamar el telt 2hét
#19 - Rudolf - 2008.12.24. - 09:19
Mi itt élünk már öt éve és alighanem itt is halunk meg! Hová mennénk!
#20 - Dodo - 2009.03.10. - 19:12
sziasztok!

mi most jöttünk haza teneriféről. gyönyörű!! olvastam itt a hiénákról a regencyben, mi is ott voltunk és nem volt velük gondunk. tényleg megpróbálták eladni az üdülőjogot, de megértették, hogy nem veszünk, és utána egész jól elbeszélgettünk. mi a hajninál voltunk.
az egész utat az emese intézte. korrekt volt és segí­tett a repjegyben is, a szállás ingyen volt teljesen. mi a googleban talátuk meg őt a www.1ingyenhettenerifen.hu oldalon. ha jelentkezel nála és megadod a számod fel is hí­v és elmond mindent.
ja
a piramisokat mi kihagytuk, azt mondátk nem túl látványos, de már bánom.

üdv
utazzatok megéri
#21 - Dénes - 2009.04.17. - 12:18
Sziasztok!

Segí­tségeteket szeretném kérni. A családommal július elején utazunk Tenerifére és az én feladatom megszervezni a programokat.Tud nekem valaki ,,pontos,, árakat mondani a következő helyszí­nekkel kapcsolatban: LORO PARK, TEIDE, AQULAND, JUNGLE PARK, BíLNALES-HAJóVAL,MEGFIZETHETŐ AUTóBéRLéS.Szí­vesen fogadok bármilyen jótanácsot. Köszönöm előre is : Zsuzsa
#22 - Horváth Zsuzsa - 2009.05.15. - 08:37
Szia!

Loro Parque (online árak, lehet, hogy a helyszí­ni ár más): 31,50 €, 6-11 éveseknek 20,50 €;
Aqualand: 24,50 €, 4-12 éveseknek: 17 €
Jungle Park: 24 ill. 17 €
Aqualand+Jungle Park kombinált: 35 ill. 25 €;
Teide: engedélyt kell kérni a fent megadott cí­men (talán ez ingyenes), a libegő oda-vissza 25 €, 14 év alattiaknak 12,50 €;
autóbérlés: 7 napra 80 €-tól (a legolcsóbbnak ezt találtam: http://www.tenerife-hire-a-car.com )
Bálnales: http://www.whattenerife.com/whale-watching-in-tenerife.html
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.05.15. - 11:31
Sziasztok.
4 hét múlva indulok Teneriffere.6 éves kisfiammal, mit ajánlotok a Loro Parkon kí­vül, amit érdemes megnézni? Az árak milyenek a forinthoz viszonyí­tva?
Helyi buszjárat van -e ott, és érdemes -e azt igénybe venni? Mi az olcsó közlekedés a szigeten?
Nagyon szépen köszönöm ,aki segí­tene:P.Timi.
#24 - Petyus Tí­mea - 2009.06.18. - 22:45
Szia!

Az Aqualandot, és a Jungle Parkot is biztos élvezni fogja, vagy bálnalest pl.
Igen, vannak helyi buszok (Guaguas, a TITSA busztársaság üzemelteti a legtöbbet), minden nagyobb városban vannak buszpályaudvarok, és szinte mindenhova el lehet jutni velük. Bővebben: http://www.titsa.com/
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.19. - 22:52
sziasztok,
Abban kernek segitseget,hogy kozeleg az indulas idopontja tenerifere,es olyan lehetoseget keresek,vagyis olyan helyszint a deli parton,ami nem tomeg-strand.
van valakinek otlete?(vmi varoshoz legyen kozel,motorral megkozelitheto legyen)
KöSZöNöM
#26 - r.j. - 2009.08.11. - 19:06
Sziasztok

Mi most megyünk szept. 25-én teneriffére és érdeklődni szeretnék,hogy mivel apartmanba megyünk az árak(élelmiszer) illetve az éttermek milyen áron vannak?
Segí­tségeteket elöre is köszönöm.
#27 - Mészáros-Varga Zsuzsanna - 2009.09.14. - 20:00
Sziasztok!

Mi is szeptember 25-én repülünk Tenerifére.
Nemcsak egy út, a nászútunk lesz. Esetleg van olyan, aki még "hasonló cipőben jár":-)?
én úgy tudom, hogy vizet azt nem szabad inni, még fogmosásra sem ajánlott használni. Első dolog: a szupermarketben egy nagy gallon ví­zre szert tenni. Szerintem jó lenne többen összefogni és úgy elmenni kirándulni pl a loro park-ba vagy a Teide hegyre libegővel. No de majd meglátjuk. Jó készülődést mindenkinek! A legközelebbi viszontlátásra csütörtök éjjel!
#28 - Renocska - 2009.09.17. - 15:02
Sziasztok !
Novemberben indulok Teneriffére itt töltök 1 hetet és szeretnék hajóval innen eljutni Gran Canáriára.Ha valaki már bejárta ezt az utat kérnék segí­tséget.Honnan indul, esetleg hajókomp web lap cim, ár stb

köszönettel
#29 - uwallah - 2009.09.20. - 23:06
üdv!
Mindenki figyelmébe ajánlok egy nagyon kedves és kellemes éttermet.Nem utolsó sorban fenséges étkekkel.Családias kiszolgálás.Szinte biztos,hogy vissza megy az ember még egyszer enni.Kí­tűnő tengeri ételek.AGOSTINO a tulajdonos profi vendéglátó.Mindenki aki teheti mennyen el.
étterem neve: Atlandina Internacional
Cí­m: Las Galates.Tenerife-sur
Tel:+36-666.269-758
#30 - Janku Mihály - 2009.10.02. - 20:41
üdv ismét!
Aki bulizni szeret az maradjon a nagy városokban.Ellenben ha valaki szeret nyaralni,pihenni minden képpen kissebb halászfalvakban keresse meg a látnivalókat.éRDEMES!
kOMOLY GASZTRONóMIAI TúRíT TETTEM MEG!A legjobb ételek és vendéglátás falvakban van.és fele annyiba kerül szinte minden,mint a városokban.
#31 - Janku Mihály - 2009.10.02. - 20:45
Sziasztok !! Tanácsot szeretnék kérni 2010 májusára van foglalásunk 6 felnőtt 2 gyerek fapadossal szeretnénk menni tudnátok ajánlani egy jó légitársaságot ? Előre is köszönöm !! Ági !
#32 - pulai ágnes - 2009.10.09. - 17:46
wizzair + ryanair Luton átszállással januárban összesen oda-vissza 40.000 Ft-ból.

Péter
#33 - Péter - 2009.10.28. - 17:17
Köszi szépen !! Ági
#34 - pulai ágnes - 2009.10.30. - 10:20

tenerifei kepes utibeszamolonk (2007) http://demeterrobert.blogspot.com/search/label/Tenerife
#35 - robi - 2009.11.03. - 01:08
Sziasztok!
Mi a Déli repülőtérre érkezünk,ha valaki tud esetleg autóbérlési elérhetőséget ott helyben,vagy legalábbis a repülőtértől nem messze az í­rja meg legyenszí­ves.
Köszönjük
#36 - Tomy - 2009.11.10. - 00:43
Szia !gondolom a Reina sofia reptérre érkeztek nekem 1 éve ez volt a legolcsóbb ORCAR CANARIAS RENT A CAR !!
#37 - pulai ágnes - 2009.11.10. - 13:06
lací­ anna keresűnk las galletaszon a magyar barataí­nkat dodot katat akí­ túd rolúk kérem hí­vjon vagy értesí­tse őket sűrgősen 01 00 2009 11 18 telefon 0630 478 77 63 budapestre kerjűk sos
#38 - Szí»cs László - 2009.11.18. - 16:03
Sziasztok a fenébe ezt nekem is meg kell néznem igy képekről gyönyörű.Igaz magam is egy szigeten élek Venezuelában, majd találkozunk.Szép ünnepeket.Juan
#39 - Juan Raba - 2009.12.16. - 06:14
Sziasztok!
Jan.16-án megyünk Madridi átszállásal az északi reptérre.Jön valaki ebben az időpontban?
#40 - István - 2009.12.19. - 20:13
Sziasztok.
Mi idén nyáron szeretnénk menni Tenerifére,és érdeklődnéjk,hogy mi a legjobb időpont???(nekem inkább utószetzon lenne jó időpontban a vizsgáim miatt)
Mire figyeljünk oda az utazás során???
Mit érdemes megnézni,mert mi már voltunk pár éve,de akkor csak sajnos szinte pihentünk,és fürödtünk,most inkább minden gyönyörűséget szeretnék megnézni ami itthon nincs,és megfizethető!!!
Az egész nyaralást magunk szeretnénk szervezni,az apartman már megvan,csak az utazás és az ételt,hogy tudnánk a legolcsóbban megszervezni???
Köszönöm mielöbbi válaszotokat!!!
üdv:Anita
#41 - aphfrodite - 2010.01.17. - 18:22
Bocsi, megpróbálom újra, olvashatóbban feltenni a kérdésemet. Ha nem sikerül, az a technika ördögének hibája:
Február 23án indulunk Tenerifére. Tegnap hallottam, hogy özönví­zszerű eső és áradás van ott. Van valakinek információja, mi a helyzet? Bevállalható az út? Köszi előre is.
#42 - Gabi - 2010.02.05. - 09:53
Gabi: ahogy olvastam, most elég rossz a helyzet most Tenerifén, de meg nem mondom, hogy február 23-ra mi változik, talán nem tart addig az esőzés.
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.02.08. - 18:49
RE#39 Juan Raba
én viszont azt a szigetet is megnézném képekről,ahol te laksz Venezuelában!
Biztos szép az is!
#44 - Gábor - 2010.02.09. - 13:10
Szuper volt, bár kifogtuk a déli részen az évi 3-4 esős napból kétszer is. Meglepően le tudni hűlni akkor az idő, bár ez relatí­v. Sajnos a Teide-hez vezető utak (északi is, déli is) sziklaomlás miatt le volt zárva, szóval vissza kell még mennünk! :)
#45 - Gabi - 2010.03.05. - 17:03
Sziasztok! Mi nemsokára megyünk Tenerifére.
Egy ismerős ajánlotta ezt az oldalt:
http://www.free-tenerife.hu
Szerintem nagyon jó. Mi is rajtuk keresztül utazunk. Ha megjöttünk, majd mesélek.
üdv!
Kati
#46 - Horváth Katalin - 2010.04.14. - 19:12
Sziasztok!

Mi május 7.-én indulunk a párommal Tenerifére, amolyan előnászútra, augusztusban lesz az esküvőnk :-)
én az interneten intéztem mindent. last minute út, tegnap foglaltam le, 4*-os szálloda, félpanzió, közvetlen charter járat, mi kell még?

írok majd néhány sort ha hazajöttünk! :-)

üdv, Andi
#47 - Andi - 2010.04.28. - 14:31
Július végén megyünk a párommal Tenerifére.
A szállásunk ingyen lesz a
www.kanari-szigetek-utazas.hu oldalnak hála.
Nagyon kivéncsi vagyok milyen lesz. Bár az egyik ismerősöm volt már ott, de hiszem, ha látom...:)

üdv, Ritus
#48 - Nagy Rita - 2010.07.03. - 21:40
Sziasztok!
December 24.-én utazunk Tenerifére. Szállásunk Costa Adeje, Flamingo Club. Kérdésem, milyen az idő és milyen a szállás.
Köszönöm.
üdv,
Timea
#49 - timea - 2010.09.25. - 13:52
Sziasztok!

én a családommal december 17.-én indulunk Tenerifére,szintén a Regency Club lehetőségével. Engem is nagyon érdekelne,hogy milyen ott ilyenkor az idő.Szállás a Regency Beach Club apartmanokban lesz,igy ha tud erről valaki,kérem irjon bővebb tájékoztatót az ellátottságáról,helyről,meg mégis mit vigyünk magunkkal.
Még sosem voltunk tengernél a családdal.
üdv. Gabi
#50 - Gabi - 2010.10.19. - 10:13
Most érkeztem haza Teneriféről 1 hetet töltöttünk Los Cristianos-ban, sosem volt 20 C alatt a hőmérséklet. Nagyon szuper az idő. Fürödtünk is az óceánban. Sok ruhát nem érdemes vinni. :)
#51 - peer - 2010.12.19. - 23:11
én is tudok nektek intézni ingyen szállást a Regency Clubban, és olykor, akcióban félpanziót is adnak. érdemes elmenni a szigetre, én most fogok odautazni májusban, azelőtt már 3szor voltam. Ha egyszer elmész oda, többet nem tudsz onnan szabadulni, és mindig visszavágysz!!!! Van buli, van pihenés, mindig tavasz van, gyönyörű, egzotikus, ugyanakkor, ha a hegyekbe vágysz arra is van lehetőség, ezen a szigeten minden van, minden ami kell egy igazán kellemes üdüléshez!!!! Ősszel a legmelegebb az óceán, viszont tavasszal a legszebb a sok különleges virág miatt, bár a látvány egyszerűen olyan már a repülőtéren, mintha egy álomba csöppentem volna bele. Pálmafák, kedves emberek, szép épületek, Las Vegas-i fények este.
Elérhetőségem: szamika24@freemail.hu
#52 - Anett - 2011.03.07. - 10:45
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ez az ingyen 1 hét Tenerifén nem átverés az egész mert elszeretnénk utazni mi is csak kicsit furcsa hogy ingyenes.
#53 - Agi282 - 2011.04.04. - 10:01
sziasztok decemberben milyen ido van tenerifen sajnos csak akkor tudunk nyaralni menni ma paromal koszi a valaszokat.
#54 - halmos krisztian - 2011.06.27. - 07:51
Az ingyen szállás ügyében nézzetek jól körül, kitől veszitek. Tényleg ingyenes, ha bárkinek fizettek érte, az már átvert - sajnos mindig vannak balekok. Igaz, cserébe rá fog menni egy egész napotok és tényleg a leggusztustalanabb ügynökök fognak benneteket fűzni.
Több ilyen üdülő is van, ahova van ingyen hét. A regncy a legszarabb. Fenn van a domboldalban, és csak a fotókon csillog, villog. Van egy Costa Silencióban, és egy Adejében a kikötőnél.
A buszozást nyugodt szívvel ajánlom, mindenhova elvisz, tiszta, kényelmes és nagyon olcsó. Bono tickettet a reptéren a butiksor végén lehet venni, illetve a buszpályaudvarokon. Ezzel rengeteg kedvezményt lehet igénybe venni. 12 euró darabja.
Odajutáshoz ajánlott kifele wizzair + ryanar kombinációt használni barcelónán át, hazafele ugyanezt madridon keresztül.
Ritka nagy baléeknek kell lenned, ha nem hozod ki 40 ezerből, de november - február között, amikor a legklasszabb a klíma, akár 16 - 18 ezerből is kihozható az út.
üdv
#55 - üdv - 2011.07.01. - 12:23
krisztián: télen Tenerifén tipikus tavaszi idő van, 18-25 fok között változik a hőmérséklet. Pl. december 15.-i maximum hőmérsékletek az utóbbi évekből: 22, 21, 13, 17 fok.
#56 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.03. - 20:50
Hát nekem sehogyan sem sikerül 60ezer alá vinni a repjegyet, bárhogy próbálom!!!
Aug 19-30 között mennénk!

Please HELP!

Laci
#57 - Laci - 2011.07.17. - 16:09
Sziasztok,

én februárban mennék. Milyen az idő ott akkor? Akkor is nyár van?
Köszi a válaszokat.
#58 - Bee - 2011.07.21. - 21:41
Szia!

Pont előtted kettővel a hozzászólásban a válasz :) Tenerife inkább az örök tavasz, mint az örök nyár szigete, februárban inkább tavaszi, mint nyári idő van, 20-22 fok körüli hőmérsékletek vannak olyankor (ez átlag, lehet 17 és 24 fok is).
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.22. - 13:22
Sziasztok
Igaz az, hogy június-júliusban nincs igazi nyaraló idő. Hűvös van.
#60 - albert - 2011.08.01. - 13:02
Most augusztus van, ez már nem hűvös :) Június még valóban hűvösebb, mint a július ott, de ezt a hűvöst úgy kell érteni, hogy 25 fok körüli az átlagos maximumhőmérséklet. Viszont nincs tél.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.01. - 20:25
értem.
Azért kérdeztem, mert jövőre oda akarunk menni, június második felében. A szó szoros értelmében nyaralni.
De akkor elképzelhető, hogy ahhoz még korán van.
#62 - albert - 2011.08.02. - 11:23
25-26-28 fokok vannak akkor, azért nem annyira hűvös, hőség nincs, de ott július, augusztusban sincs olyan nagyon. Tény, hogy június valamivel hűvösebb.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.02. - 11:42

Sziasztok!

éRDEKLŐDNéK HOGY MENNYIéRT LEHET NOVEMBERTŐL 2-3HONAPRA 1 SZOBáS APARTMANT BéRELNI TENERIFEN?
KöSZI OLGA.
#64 - Olga - 2011.08.27. - 09:13
Hello!

Las Americasban Studiót 1 hálófülkével, óceánra néző terasszal, medencehasználattal 2 főnek berendezve kiadnék 450(+rezsi, ami 40~60) euróért, 1 havi kaúcióért. Amennyiben érdekel, írj egy mailt és küldök át képeket: b.kagylo@gmail.com

üdv.: Brigi
#65 - Brigi - 2011.09.24. - 18:19
Sziasztok!
Mi 2011.12.03-10-ig voltunk Las Americasban. 2 főnek 480 fontba került (repülő,szállás,transzfer)
A táj a tengerpart nagyon szép,jó érzés decemberben bikiniben karácsonyi számokat hallgatni. a benzin nagyon olcsó 1 euró/ liter.
DE!! Mikor lementünk a partra pihenni 8-9 kínai masszőr járkál aki képes a pihenő embereket felébreszteni, csak azért, hogy rád beszélje magát.másik 2-3 ember banánt és dinnyét árulnak csillagászati áron, 2-3 ember pedig undorító erőszakos módon kínálgatja a félliteres vízét 2 eurós áron! (pizzázóban 1,10 eu!) Tanúja voltam mikor egy német turista vissza adta neki az árút , mondván, hogy nagyon drága. Na erre a kedves árus amit levágott azt már mise hagytuk szó nélkül! UNDORíTóAK!! én egész idő alatt azt éreztem, hogy nem egy turista vagyok, csak egy két lábon járó pénztárca! Lehet, hogy én voltam rossz időben rossz helyen, de az tuti, hogy SOHA NEM MEGYEK VISSZA!
#66 - Gabriella - 2011.12.11. - 16:36
Sziasztok . A legutóbbi Gabriella reagalas eltúlzott.vannak arusok a parton de azon kívül hogy megkérdezték akarsz e szemüveget nem voltak erőszakosak én most megyek harmadszorra mindig masik szigetre persze de szerintem nagyon szép kellemes és sok érdekesség van Az időjaras mindig szép kb 25 c de mivel a Nap magasabban all ezért többnek érzed hozzateszem én januarban voltam Elnézést az írasért de a gépem meghalt nincsennek írasjeleim Robi Ja és bérelj autót ha latni akarod a szigeteket
#67 - Robi77 - 2011.12.15. - 20:35
Nekem kicsit sok volt, hogy étterem étterem hátán és mindegyikbe be akarnak rángatni! Meg álltunk megnézni az árakat és a pincér már húzta ki a széket, hogy hova ülhetek stb. A szemüveg árusnak nem elég annyit mondani, hogy nem hisz képesek utána még métereken át követni, hogy hát miért nem veszem meg? (jelzem, hogy volt rajtam szemüveg) Egyik alkalommal egy fekete nő szabályosan elkapta a csuklóm és rám akart rakni egy fonott karkötőt hiába mondtam, hogy ne!!én még nem jártam olyan országba ahol a napon pihenő embert egy masszázsért felébresszék! azon kívül ,hogy jó az idő minden más ........
#68 - Gabriella - 2011.12.19. - 21:27
sziasztok
tudja valaki hogy most melyik jarattal a legolcsobb magyarba menni..2hetre mennenk a lanyommal..itt elunk tenerifen tehat oda vissza kell a jegy...
kosszi...
udv mindenkinek Ceila.
#69 - ceila - 2012.07.02. - 17:35
Szia!

Londonból megy Easyjet, és Ryanair, Budapest és London között pedig Ryanair, Wizzair és Easyjet, ill. a érdemes még a skyscanner.hu-n keresni, csak arra kell figyelni, hogy a keresés után rá kell arra kattintani, hogy az összes eredményt mutassa, valamint figyelni rá, hogy lesz-e elég idő az átszállásra.
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.07.02. - 20:06
Koszonom a valaszt
szep napot....
Ceila
#71 - ceila - 2012.07.05. - 15:04
Sziasztok!
A repülőtérről (Sofia Reina) hogyan tudok eljutni Puerto de Santiago-ba busszal? Milyen gyakran járnak a buszok? Előre is köszi a válaszokat!!
#72 - Calla - 2012.07.07. - 20:42
Sziasztok, segítsetek ha tudtok kérlek, mert keresem azt a helyet, ahol barátaim voltak:Tenerifen Los Abrigosban egy PUB a tengerparton, ahol Carlos a főnök, és ott rock zenét is játszanak. Weboldalcím, vagy facebook elérhetőség kellene, meg a Pub-étterem neve. Köszi a tippeket előre is.
#73 - kaktusz - 2012.08.11. - 17:08
Sziasztok,február 13.án érkezek Tenerife tfs reptérre.Valaki megtudná mondani hogy melyik busszal jutok el Santa Cruzba?Itt 2 napot szeretnék eltölteni aztán 5 napot pedig Playa de las americason.Santa Cruzban megnézem a karnevált de hogy lent délen a zsibbadáson kivül mit fogok csinálni fogalmam sincs!Valakinek valami ötlete?Mit érdemes megnézni?Előre is köszi az infokat!
#74 - Olasz Gabi - 2013.01.29. - 18:23
Szia!

111-es busszal lehet eljutni a Tenerife South reptérről Santa Cruzba. A busz fél óránként jár 6:20-22:20 között, de megy éjszaka is, csak ritkábban.
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-111

Jó program lehet a napozáson kívül (erre februárban is van ott lehetőség) a sziget bejárása, valamint felmenni a Teide csúcsára, és mivel Santa Cruzba kell engedélyt kérni a csúcshoz, így a legtöbb emberrel ellentétben neked lehet esélyed rá, hogy valóban teljesen a csúcsig feljuss.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.29. - 19:35
Köszi Tibcsi az infokat!
#76 - Olasz Gabi - 2013.01.30. - 14:32
Sziasztok,

autóbérléssel kapcsolatban kinek van tapasztalata? most jöttünk haza Mallorcáról és szívesen megosztok tapasztalatatot ha vkit érdekel :))) Köszönöm!
#77 - ax - 2013.05.14. - 11:19
Sziasztok.
holnap azaz 18.án indulunk Tenerifére ha van esetleg valaki aki szintén oda jönne szoljon!!
pickszgd@gmail.com
#78 - Attilaszeged - 2013.10.17. - 14:59
Sziasztok!
A párommal 2014.02.14,-én utazunk Tenerife-re.
Az érkezés este 10:00-körül lesz.Valaki tud segíteni abban,hogy tudunk e autót bérelni ilyen késői órákban?
Előre is köszönöm!
#79 - bp80 - 2014.01.18. - 16:48
Szia!

Szerintem lehet autót bérelni akkor is, le is foglalhatod akár a lenti linken, így biztosabb lehet, és ott az összes autóbérlő cég ajánlatai között lehet keresni, és meg lehet adni hogy 10:00 után vennétek fel az autót: http://goo.gl/oyfLs9
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.19. - 01:06
Köszönöm szépen a segítséget!
De itt 260.000ft-tól indulnak az árak!
én azt hallottam,hogy 100euro körül vannak egy héter.
#81 - bp80 - 2014.01.20. - 16:31
Szerintem akkor rosszul választottad ki a dátumokat, vagy nem tudom az hogy jött ki, mert én ha egy hétre keresek, 33 ezertől indulnak az árak Tenerifén, és még a legdrágább Mercedes kisbusz is csak 158 ezer :)
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.20. - 19:00
Júj tényleg!Mekkora pancser vagyok!!!Rosszul adtam meg a dátumot!
Februártól-márciusig :)
Most már minden ok!
Köszi még egyszer!

#83 - bp80 - 2014.01.21. - 17:16
Még egy kérdés!
Csak régebbi véleményeket találok("hideget-meleget)a Regecy Resorts-ról!Mi a neckermannál fizettük az utat,de a Regecy adja a szállást(ingyen)!
Valakinek van friss infoja a társaságról?
Kell tartanom valamitől...
#84 - bp80 - 2014.01.22. - 12:37
Sziasztok!

Mi 2013. július-augusztusában voltunk Tenerifén.
Valaki kérdezte az autóbérlést:
Mi az Autoreisen-nél béreltünk egy csotrogányt neten, de sokkal jobb kocsit adtak, mint amire befizettünk. Ez az északi reptér Autoreisen irodájában volt. (keressetek rá bátran) Visszavételkor meg se nézték az autót. átadtuk a kulcsot és a papírokat, és ennyi.

Nekünk nagyon kellett az autó a szigeten, mivel az apartmanunk délen, Los Cristianos-ban volt, plusz még kirándulgattunk is (Teide, Loro Park...) így nem kellett szervezett utakhoz alkalmazkodni.
Egyébként az apartmanunknál is lett volna lehetőség autóbérlésre, de csillagászati áron. úgyhogy érdemes még itthonról intézkedni.
#85 - Anna - 2014.02.04. - 11:16
Sziasztok,
érdeklődnék a Regecy Resort-ról, mert most fizettünk be Május 17-24 között 1 hétre. Mit kell tudni a helyi dolgokról? Milyenek az árak? A párom 7 hónapos terhes lesz akkor? Hogy lehet közlekedni a szigeten? Van esetleg valaki, aki ott lakik és tudna nekünk ott segiteni?
Köszi: Krisztián
#86 - kapucnyi - 2014.03.10. - 21:59
Sziasztok!
új fejlesztésű motoros vizi sporteszközöket forgalmazó cégem van. Tenerifére készülünk, hogy ott kiadjuk, és népszerüsítsük a termékeinket.
A segítségeteket kérem, van-e kinnt túrista a nyári szezonhoz képest, mondjuk összel, télen, és tavasszal? és hogy a túristák összetétele inkább az idősebb korosztályból tevődik-e össze, vagy ez teljesen vegyes?
Köszi:

Zsolt
#87 - Zsolt - 2014.05.22. - 14:33
Szia Zsolt!

Amit én tudok, hogy az apartmanház, ahova mi szoktunk menni tele van egész évben. Nálunk elsősorban angolok vannak. Téli szezonban főleg idősebbek (van aki 3x jön egy évben), meg kisgyerekesek. De vannak abból a korosztályból is, akik neekd leginkább célcsoportnak számítanak. Télen annak ellenére, hogy a klíma tavaszias, az óceán nem túl meleg. Egyébként nagyon szeretnek a tripadvisoron kommentelgetni. abból hátha leszűrsz valami számodra hasznosat.
Anna
#88 - anna - 2014.06.04. - 11:29
Sziasztok !
érdekes,vulkáni sziget.én a családommal 2009-ben voltunk ott , nagyon érdekes volt a fekete homok az óceán partján.A szálloda (Iberostar) elég lepukkant volt és mi elég messze voltunk az óceántól, de ennek ellenére naponta 2x tettük meg az utat,kis utca le, kis utca fel.Kb. már akkor 4x árak voltak ott,mint itthol(M.o.-on).Elmentünk egy pár fakultatív programra, nem mindre, azokat élveztük, főleg a Teide hegységet.A vulkáni eredetű sziget és kopársága ellenére sok volt a látnivaló és nagyon kedves, értelmes, bőbeszédű idegenvezetőt kaptunk, aki mindenben a segítségünkre állt, és egy út alatt rengeteget beszélt a látnivalókról.(Karvaly Zsófia)
én kétszer nem szoktam nyaralni menni ugyan oda, láttam és voltam már szebb helyen a Kanári szigetektől.Egy élmény volt ez is, egyszer elmegy.
Timi-2014.07.07.
#89 - Timi74 - 2014.07.07. - 14:48
Sziasztok!
Nem olvastam végig minden hozzászólást, előre is elnézést, ha olyat kérdeznék, ami már volt. Hétvégén indulunk Tenerifére, már eléggé be vagyunk sózva...

Azt szeretném tudni, hogy milyen engedélyt kell kérni, ha a Teidén fel szeretnénk menni a kráterhez, és mennyire előre kell megigényelni.
A másik, hogy a szigeten lévő csapvíz ivásra azért alkalmatlan, mert betegséget okoz, vagy egyszerűen csak rossz ízű?
Csak a Playa de la Arena strand fekete homokos, vagy vannak más ilyen strandok is?
érdemes a vízividámparkba előre jegyet venni, vagy ugyanannyi a helyszínen is?
Egyelőre ennyi jutott eszembe,
üdvözlettel:
Melinda
#90 - Melinda - 2014.07.09. - 20:49
Mégegy kérdés: :-)
Ha át szeretnénk menni Gomerára, melyik hajótársasággal érdemes? úgy hallottam, Fred Olsen drága...
Mégis milyen árakra lehet számítani? érdemes átmenni?
Köszönöm
#91 - Melinda - 2014.07.09. - 20:59
Szia!

Csak az utolsó 200m-re kell engedélyt kérni a Teidére, az alá fel lehet menni libegővel engedély nélkül. Engedélyt lehet online is kérni itt: http://goo.gl/Uf68Ah úgy látom, jó előre kell, mert az online felületen már nincs szabad hely egy jó ideig, de azt nem tudom, hogy a nemzeti park irodájában ezen kívül adnak-e még ki, így, hogy már online is lehet, de ha nincs szabad hely online, akkor a helyszínen még érdemes megpróbálni.
A csapvíz elvileg iható, csak nagyon sós, és nagyon magas az ásványi anyag tartalma, nem mindenki gyomra bírja. A legtöbben nem javasolják a fogyasztását.
A Siam Park weboldalán nem említi, hogy online olcsóbb lenne a jegy.
Tenerife és La Gomera között a Fred Olsen mellett a Naviera Armas is közlekedik. árak, stb.
http://www.fredolsen.es/en
http://www.navieraarmas.com/en/home
#92 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.10. - 01:41
Kedves Tibcsi!

Nagyon köszönöm hogy ilyen gyorsan utánanéztél és válaszoltál!
üdvözlettel:
Melinda
#93 - Melinda - 2014.07.10. - 20:47
Kedves Mindenki!
2003-ban voltunk a párommal 2 hétig a Borinquen apartman hotelben, önellátó ugyan, de így ott ettünk ittunk ahol akartunk magunk is készíthettünk ételt az apartman konyharészén, így ugyanannyiba került a két hét, mint sok nászutasnak a 4 csillagosban 1 hét kötött étkezési idővel. Béreltünk autót, azzal bejártuk a szigetet. Igazán klassz szabad nyaralás volt. Idén tervezzük a visszatérést gyermekünkkel, mivel szeretném egy felejthetetlen delfin showra elvinni és Európában a Loro park tűnik a legjobb választásnak. Javaslom az önálló szállás foglalást közvetlen a szállásadónál, minden hotelnek apartman hotelnek van saját honlapja, így sokkal kedvezőbb és a repülőjegyet is le lehet neten foglalni nem kell utazási iroda.
Jó utazást mindenkinek!
Erika
http://borinquentenerife.com/
#94 - Erika - 2015.02.03. - 11:19
A reptèrről,hogy lehet eljutni puerto de santiagòba?:-)
#95 - Melinda - 2015.02.11. - 21:32
A Tenerife dél reptérről 111-es busz Los Cristianosig vagy Costa Adeje-ig, és ahol leszállsz, LC vagy CA, ott pedig 473-as vagy 477-es buszra kell átszállni ami Puerto de Santiagóba megy. Ez így tömegközlekedéssel egy min. másfél órás út.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.11. - 22:50
Szia! A 477-es busszal jobban jársz, mert az nem áll meg minden görbe fánál, mondhatjuk úgy is, hogy ez a gyorsjárat, viszont ritkábban jár, mint a 473-as. Minden jót neked!
#97 - Virag - 2015.02.16. - 18:27
Tenerifén szeretnék független tabletbe legalább 2 gigás kártyát esetleg független telefonba telefonálásra-netezésre alkalmas kártyát venni. Costa adeje környékén tudtok-e szolgáltatót/üzletet ajánlani?

Nagyon köszönöm,
Stella
#98 - Stella - 2015.06.19. - 13:19
Erről kinn tudsz érdeklődni majd a szállodában/szállás tulajdonostól.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.20. - 01:08
Sziasztok!
Szeptember elején szeretnénk nászútra menni párommal Tenerifére. Szeretném a segítségetek kérni. Olyan városba- faluba szeretnénk menni, ahol nyugalom van, de jó a tömegközlekedés, a strandon van lehetőség ki próbálni vizi sportokat. Ha tudtok apartmant az is érdekelne. Mi kirándulós fajták vagyunk aludni, fürödni járunk vissza az apartmanba, ezáltal nem drágába szeretnénk menni. Milyen tapasztalatotok van a légutas társaságokkal ( melyik éri meg a legjobban) ? érdekel még az autóbérlés ára is. Illetve ha bármi tanácsotok, tapasztalatotok van szívesen fogadom. Előre is köszönöm a válaszokat!
#100 - Gina - 2015.07.14. - 09:33
4 éve lakom itt a barátnőmel.
Kirándulás szervezésel kocsi kiadásban tudunk segíteni.
További szép napot!
#101 - Szabadi Attila - 2015.10.23. - 08:13
Sziasztok! Január közepe-vége felé szeretnénk a déli részre utazni. Főként pihenés, napozás esetleg fürdőzés céljából. Mit gondoltok érdemes ebben az időpontban ilyen célból a szigetre utazni? A kirándulós programok annyira nem vonzanak, így nem szeretnénk hoppon maradni :) Előre is köszi
#102 - kicsilány - 2015.10.31. - 22:26
Szia!

A fürdés akadálya, hogy a víz 20-21 fok között van, tehát elég hideg, de aki nem fázós, azért fürödhet.
Az idő kellemes lehet, de nem kifejezetten meleg, itt vissza tudod nézni hogy az elmúlt évek januári napjain milyen idő volt Tenerifén:
http://goo.gl/EObmb4
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.02. - 12:15
Kedves Tibcsi!
szeretném a segítséged kérni.
a szállásunk a cordiela golf plaza san miguel abonaban lesz. A közelben van valamilyen strand? Vagy busszal kell eljutni valahova ahhoz,hogy fürödni tudjunk?
Köszönöma válaszod,Párizzsal is sokat segítettél!
#104 - Zsuzsi - 2015.11.03. - 06:15
Kedves Zsuzsi!

A szálloda weboldala szerint 500 m-re van egy strand. Szerintem az nem lehet annyira komoly strand, de a szálloda előtt megálló busszal eljuthattok több jobb strandra is.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.03. - 11:58
Kedves Tibcsi!
Februárban lesz a párom 60.szülinapja és neki szervezek Tenerifére utat,de nem tudom eldönteni ,hogy melyiket válasszam. 3 hotelt lefoglaltam,Puerto de la Cruzban.Santa Cruz,Las Americas-ban és nem tudom eldönteni hová menjünk.Azért vannak aggájaim mert nem tudom,hogy a déli reptérröl hogy juthatok el Puerto de la cruzba tömegközlekedéssel.Van -e kikötője mert szeretnék más szigetekre átmenni.Márciusban Barcelonában voltunk és akkor is nagyon sok okos dolgot irtál nagy segítség vagy!

Gabcsika
#106 - Szalainé F. Gabriella - 2015.11.13. - 11:32
Kedves Gabcsika!

A reptérről 343-as busszal közvetlenül eljuthatsz Puerto de la Cruzba. Ugyanakkor a reptér nem a végállomása, tehát figyelj, melyik irányba szállsz fel.
A 343-as busz csak kb. óránként jár (vagy bizonyos időközökben még ritkábban), tehát ha sokat kéne várni, lehet menni úgy is, hogy a reptérről 111-es busszal Santa Cruzig, és onnan 102-es vagy 103-as busszal Puerto de la Cruzig.
Hajózni Santa Cruz de Teneriféről tudsz Gran Canáriára, valamint Los Cristianostól La Gomerára, La Palmára és El Hierróra.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.14. - 17:54
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a segitséged.Megtudnàd mondani hogy mennyibe kerülne a taxi?
#108 - Gabcsika - 2015.11.15. - 17:01
Kedves Tibcsi!
Megtudná mondani hogy mikor lesz Santa Cruzban a karnevál?Nem kaphatnék egy email cimet?Elöre is köszönöm.
#109 - Gabcsika - 2015.11.15. - 18:00
Kedves Gabcsika!

Taxi 100-120 EUR körül, vagy felett.
Taxiknál olcsóbbak a transzferek, pl.:
https://www.hoppa.com/en/info/resorthoppa
http://www.shuttledirect.com/en/transfers/Puerto%20de%20la%20Cruz/
vagy ők, de ők úgy látom már drágábbak az előző 2-nél, 92 EUR:
http://www.tenerifebesttransfers.com/
#110 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.15. - 18:08
A 2016-os karnevál pontos menetrendjét még nem látom, de itt lesz fenn, ill. egy visszaszámláló is van itt:
http://carnavaldetenerife.com/en/
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.15. - 18:10
Kedves Tibcsi!
Köszönöm válaszod,majd figyelem a menetrendet.Szerintem Santa Cruzt fogom választani és majd onnan kirándulunk. Febr.28.-án Las Palmasban lesz Barcelona meccs éjjel haza tudunk onnan jönni Santa Cruzba?Mert oda is szeretnék elmenni.Szerinted jó választás Santa Cruz?
#112 - Gabcsika - 2015.11.16. - 08:52
Kedves Gabcsika!

Nem tudom hánykor lesz a meccs, ha délután, nem este, akkor szerencsétek van. Ha este, akkor másnap tudtok csak visszamenni Tenerifére, az utolsó komp jelenlegi menetrend 19:45-kor indul a Naviera Armesnál, nem hiszem hogy február végén indul éjszaka is, ill. a Fred Olsennél 20:00-kor (már most is fenn van a február végi menetrend náluk, de náluk nem Las Palmasból, hanem Agaete kikötőjéből)

Hogy jó választás-e Santa Cruz: attól függ, milyen szempontból. Ez Tenerife egyetlen nagy városa, ki is egészítettem a leírást vele most. A tenerifei nevezetességektől kiesik, de a környékén van a sziget legszebb strandja, a Playa de las Teresitas, de maga Santa Cruz de Tenerife nem egy tipikus nyaralóhely.
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.16. - 10:07
Kedves Tibcsi!
Sajnos akkor a meccs kilőve.Igazából Puerto.. Tetszene csak messze van a reptértől meg azt olvastam ott nincs olyan jó idő.
#114 - Gabcsika - 2015.11.16. - 16:04
Kedves Tibcsi!

Koszonom szepen a segitseget! :)
#115 - kicsilany - 2015.11.24. - 23:28
Kedves Tibcsi!
Szalai Attila írta, hogy tud segíteni autóbérlésben és programok ajánlásában. Hogyan tudnék kapcsolatba lépni vele? Köszönöm, ha segítesz: Manyi
#116 - Rejtő Manyi - 2015.11.25. - 13:58
Kedves Tibcsi!
Azt szeretném megkérdezni,hogy Santa Cruzban hol kell leszállni a buszról ha a Viera y Clavijon (49) lesz a szállásunk.
Válaszodat elöre is köszönöm.
üdv.Gabcsika
#117 - Gabcsika - 2015.12.07. - 12:37
Kedves Tibcsi!
Az elöbb elfelejtettem megkérdezni hogy helyi közlekedéssel hogy tudok eljutni Santa Cruzból-- Puerto de la Cruzba a Lago Martiánezhez.Bocsi hogy ilyeneket kérdezek.
üdv.Gabcsika
#118 - Gabcsika - 2015.12.07. - 13:04
Sziasztok!

MANYI: Nem tudom, mert e-mail címet se adott meg. Tehát ha látja, majd remélhetőleg újra ír, elérhetőségekkel.


GABCSIKA: A végállomáson, Santa Cruzban. Ha a Calle Viera y Cavijon utcára gondolsz, akkor onnan 912-es vagy 914-es busszal Capitania megállóig.
Vagy gyalog a 111-es busz végállomásától 1,7 km: https://goo.gl/maps/Mfirxz3Matt

Santa Cruzból Puerto de la Cruzba 101-es vagy 102-es vagy 103-as vagy 104-es busszal juthatsz a santa cruzi végállomásról.
Ezek közül a 103-as a leggyorsabb, az egy expresszjárat:
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-103
Az El Risco megállónál, tehát ne a végállomáson szállj le róluk, onnan a Lago Martiánez:
https://goo.gl/maps/mgxxsztqZkP2
#119 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.08. - 17:46
Kedves Tibcsi!
Köszönöm válaszod nagyon sokat segítettél!
#120 - Gabcsika - 2015.12.09. - 13:53
Kedves Tibcsi!
Abba kérem még a segítségedet, hogy a Teresitas strandra hogy lehet eljutni tömegközlekedéssel.Vettem már egy útikönyvet is de részletesen nem foglalkozik a szigeteken való közlekedéssel.
üdv.Gabcsika
#121 - Gabcsika - 2015.12.09. - 14:21
Kedves Gabcsika!

A 910-es busszal lehet eljutni oda, a buszpályaudvarról (kiegészítettem ezzel az infóval a leírást is)
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-910
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.10. - 08:55
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen!
üdv.Szalainé
#123 - Gabcsika - 2015.12.11. - 11:07
Attila, milyen autót tudtok adni és mennyiért? 4 főnek kellene, előreláthatólag márciusban. Köszi
#124 - Juju - 2015.12.20. - 08:43
Kedves Tibcsi!
Van esetleg egy "nyári" (májusi) Tenerifei buszmenetrended? Főképpen a 342-es busz menetrendje érdekelne. Jelenleg az, ami fent van a TITSA honlapján nagyon kevés járatot tartalmaz (Googlemaps-nek májusi dátumra nincs információja). Őszintén kétlem (és egyben remélem:) ), hogy májusban több busz közlekedik.
Válaszodat előre is köszönöm!
#125 - ági - 2016.01.06. - 17:15
Kedves ági!

Azon a TITSA oldalon láthatod majd a májusi menetrendet, ha változna, illetve az idő közeledtével már a Google is ki fog tudni adni májusi menetrendet, most én se tudok sajnos ilyet prezentálni.
Ellenben lehet, hogy más járatokkal, átszállással is megoldható az utad, amik gyakrabban járnak, nem tudom honnan hova mennél.
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.06. - 22:37
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors válaszod. Akkor megtanulok türelmes lenni :) Playa de las Americas-ból vagy Los Cristianos-ból a Teide-re. és úgy látom ez az egyetlen járat a Nemzeti Parkig. Kocsibérléssel nincs jó tapasztalatom, de a spanyol (mallorcai) buszokkal meg voltam elégedve, ezért is próbálom (próbálnám) ezt kb. megtervezni. Kirándulni szeretünk, de azért nem szeretnénk ott aludni :)
üdv: ági
#127 - ági - 2016.01.07. - 14:14
Kedves ági!

Hát, a 342-es sajnos májusban sem hiszem, hogy gyakrabban járna, visszafele is figyelni kell, hogy ne késd le.
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.07. - 17:25
Kedves Tibcsi!
Azt szeretném megkérdezni , hogy Puerto de la Cruzban,hogy jutok el a helyi közlekedéssel a Parque Toro-hoz és a Jardin Botanico-hoz.Lehet kapni olyan többnapos jegyet,bérletet amivel 7 napig lehet korlátlanul utazni?

üdv.Gabcsi
#129 - Gabcsika - 2016.01.21. - 09:55
Kedves Gabcsi!

A Parque Taoróba gyalog lehet eljuni, mászni kell:
https://goo.gl/maps/AkwNjd7q9Tt
Illetve ahonnan fel kell menni, oda 101-es busszal Taoro megállóig:
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-101

A botanikus kertnél megáll a 102-es busz, Jardin Botanico megálló:
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-102

7 napos jegy nincs, de 15 vagy 25 EUR-s Bono kártyát lehet venni, amivel olcsóbbak a jegyárak, és egyszerre több ember is használhatja.
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.21. - 12:34
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen a válaszodat!
üdv.Gabcsika
#131 - SZALAINé - 2016.01.28. - 14:11
Tisztelt Tibcsi!
érdeklődni szeretnék, tudjátok-e esetleg, hol lehet online jegyet vásárolni a Siam parkba ? Kerestem, de csak egy oldalt találtam:http://www.attractiontix.co.uk/basket/basket

Köszönet a segítségért
Feri
#132 - Feri - 2016.01.29. - 11:42
Kedves Feri!

Itt lehet jegyet venni a Siam Parkba, a non-residente jegy kell:
http://tickets.siampark.net/gb/17-one-day-tickets
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.29. - 13:30
Tisztelt Tibcsi!
Nagyon köszönöm a fáradozásod, de sajna azt írja mikor rákeresek, hogy a kiszolgáló nem található :-(
Majd megpróbálom többször is.

Mégegyszer köszi.
Feri
#134 - Feri - 2016.01.29. - 17:01
Kedves Feri!

Ha rákattintasz a linkre, működik, az internettel lehet esetleg átmenetileg baj nálad.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.29. - 17:04
Kedves utazók és szervezők!
Van néhány kérdésem a májusra tervezett utazásunkkal kapcsolatban, hátha valaki tud segíteni:
- Los Cristianosban mennyire elhasznált a Check In Bungalows Atlantida, ill. a Royal Palm Holiday Appartment szobái?
- Valóban magasan van ez a szállás?
- Mennyire megbízható a CICAR? Elegendő az általa kínált "100% full comprehensive insurance"? Vagy kell valamivel kiegészíteni?
Várom a válaszokat, Gábor
#136 - Gábor - 2016.02.08. - 22:20
Kedves Gábor!

A Royal Palm Apartmentsről sokkal jobbak a vélemények szállásfoglalási oldalakon, mint a Check In Bungalowsról.
A Check in Bungalows nincs magasan, de a Royal Palm Holiday Aparments esetében valóban gyaloglás fel a dombra.
A CICAR-ról nincs információm.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.10. - 15:11
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a választ!
Melyik autókölcsönzőt érdemes megkeresni kis kocsi bérléssel? Megbízható és nem túl drága érdekel. és persze az, hogy milyen kiegészítő biztosítást célszerű kötni?
#138 - Gábor - 2016.02.12. - 15:18
Kedves Gábor!

Sajnos autókölcsönzésben nem tudok információt adni, de itt nagy autókölcsönzők ajánlatai összehasonlíthatók, lefoglalhatók:
http://goo.gl/8R0gfq
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.12. - 23:57
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen!
Valóban nagyon jó összehasonlító oldal!
Gábor
#140 - Gábor - 2016.02.13. - 20:41
Kedves Tibcsi!
Azt szeretném megkérdezni,hogyha leszálltunk a repülőröl merre kell mennünk hogy megtaláljuk a 343 busz megálloját? 17 -18 óra körül mikor indul busz Puerto de la Cruzba mert úgy tudom elég ritkán jár.
Tisztelettel:Gabcsika
#141 - Gabcsika - 2016.02.17. - 12:20
Kedves Gabcsika!

A közlekedési vállalat weboldala alapján a Tenerife Sur reptérről Puerto de la Cruz felé abban az időszakban 16:48-kor, 18:29-kor, majd 19:34-kor indul busz (hétvégén és ünnepnapon nincs a 16:48-as, a következő kettő pedig 1 perccel korábban).
A buszmegálló az érkezési rész 0. szintjén van.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.17. - 21:57
Köszönöm szépen a sok segítséget kedves Tibcsi!
üdv.Gabcsika
#143 - Gabcsika - 2016.02.18. - 14:14
Kedves Tibcsi!
Segíts légy szíves! Jól látom, hogy a 342-es busz egy nap csak egyszer megy a Teide felé? és nem találtam meg, hogy Playa de Las Americasból mennyibe kerül a menetjegy..
#144 - Zsuzsi - 2016.03.08. - 16:52
Kedves Zsuzsi!

Sajnos jól látod, csak egy busz van, reggel, 9:15-9:30 körül ér a ti megállótokba.
Playa de las Americas, El Camison megállóból 7,60 EUR a jegy.
#145 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.08. - 19:56
Köszönöm szépen a válaszod! :)
#146 - Zsuzsi - 2016.03.09. - 07:07
Kedves Tibcsi!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a végállomásig kell menni a Teidére? El Portilloig?
Köszönöm szépen!
#147 - Zsuzsi - 2016.03.10. - 08:38
Kedves Tibcsi!
Az lemaradt, hogy a libegőig szeretnénk eljutni...
#148 - Zsuzsi - 2016.03.10. - 08:43
és még megírnád nekem, hogyha Bono Bus kártyát veszünk, akkor jár-e kedvezmény, ha Playa de Las Americasból a Teidére mennénk busszal? Köszönöm szépen!
#149 - Zsuzsi - 2016.03.10. - 09:38
Kedves Zsuzsi!

Nem, csak Teleférico del Teide megállóig, látni fogod a libegőt. A Bono kártya nem érvényes a Teidéhez!
#150 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.10. - 20:56
Kedves Tibcsi!
A Primecomfort California lesz a szállásunk, szerinted foglaljunk transzfert vagy mehetünk busszal is? Talán nem olyan nehéz odatalálni..
és még azt szeretném kérdezni, hogy megnéznéd-e a busz menetrendet, hogy biztosan tudjuk mikor indul busz a reptértől Columbus megállóig? Du 17:10 kor ér oda a repülő és vissza 17:45-kor indulunk majd haza. Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokat segítesz! A shuttledirect.com oldalon elfogadható áron lenne transzfer, de csak szállodáig lehet foglalni. A közelben van egy szálloda, de ezt ellenőrizhetik, nem ?
#151 - Zsuzsi - 2016.03.18. - 13:17
Kedves Zsuzsi!

Ha a 450-esről leszálltok igen, Colombus állomáson, az közvetlenül a szállás közelében van, nem lesz nehéz megtalálni.
Korábban volt a leírásban linkelve egy PDF a reptérről induló menetrendekkel. 2 napja viszont megújult a közlekedési vállalat oldala, és az összes link használhatatlan lett (így a hozzászólásokban lévők se vittek sehova már, de javítottam azokat is). Tehát jelenleg a 450-es busz menetrendje itt látható, én azt gondolom, hogy hogy a Pasos Aeroupuerto Sur rész kell, azon belül a laborables a munkanap, a laborables nélküli pedig nem munkanap:
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-450
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.19. - 09:45
Nagyon szépen köszönöm Tibcsi! :)
#153 - Zsuzsi - 2016.03.19. - 13:35
Kedves Tibcsi!
Mi május 27-én érkezünk Tenerife Sur repülőtérre 17.10-kor. Palma de las Americanosban a Royal apartmanhoz szeretnénk eljutni busszal. Tudnál segíteni melyikkel kell mennünk és mikor indul? Előre is köszönöm!
#154 - Gabesz - 2016.04.07. - 17:34
Kedves Gabesz!

Ha a Royal Gardens apartmanra gondolsz, Playa de las Americasban, akkor: a 450-es busz megy a reptérről Playa de las Americasba, Costa Adeje irányába, melyről a Zentral Center állomáson kell leszállni, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/YJvsqi3HoJ82

A busz menetrendje itt, óránként-fél óránként jár:
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-450
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.09. - 19:31
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm!
#156 - Gabesz - 2016.04.20. - 11:46
Kedves Tibcsi! Látom mindenkinek segítessz, légyszi nekünk is. Május 6-án érkezünk 17.10-kor a déli reptérre, jó megoldás-e, ha a 343-assal megyünk Puerto de la Cruz-ig, és onnan már csak nem olyan drága a taxi Los Realejos-ba a Hotel Panoramico Garden-be megyünk. Vagy tudsz-e valamilyen jobb megoldást odajutni? és ha a busz pályaudvaron ezt a bono-t kiváltjuk, máris olcsóbb lesz az utazás, ugye? Mennyibe kerül a buszjegy, melyik bono-t érdemes megvenni a 12 eurósat, vagy a 30 eurosat? Egy ilyen bonoval ketten is utazhatunk? egyelőre ennyi. köszi előre is a választ. Zsuzsa
#157 - Pappné Gál Zsuzsanna - 2016.04.21. - 17:12
Kedves Zsuzsanna!

Miután a 343-assal elmentetek Puerto de la Cruzig, felszállhattok a 354-esre, ami Los Realejosba megy. Más kérdés, hogy sokat kell lehet várni a 354-esre (indulási idők abban az időpontban Puerto de la Cruzból 18:30, 19:30, 20:30, kérdés hogy ér a gépetek, eleve a 343-asra is lehet már majd sokat kell várni).
De úgy látom a szálloda címe alaptján, hogy azért nem Los Realejosban kell leszállni erről a 354-esről, hanem a La Longuera megállóban, El Toscalban.
Igen, ahogy a leírásban szerepel, a Bono Bus kártyát egyszerre több ember is használhatja. Hogy 12 EUR-s, vagy 30 EUR-s az attól függ, mennyit fogtok utazni Tenerifén belül, a buszjegy árak az adott útvonalakon itt: http://titsa.com/index.php/en/your-buses/current-fares
Ez az út mindenestre: Repülőtér-Puerto de la Cruz 13.55€ (Bonobusszal 9,55 EUR), utána a 354-esre pedig kb. 1,85€
(Bonobus-szal 1.50€).
#158 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.23. - 02:18
Kedves Tibcsi!
Légyszíves még írd meg,hogy Playa de las Americas,columbus megállótól hogyan tudunk elmenni a Loro parkba.
Köszönöm szépen, hogy ennyit segítesz,05.09-én indulunk és már nagyon várjuk.. :-)
#159 - Zsuzsi - 2016.04.29. - 22:35
és még szeretném kérdezni, hogy a Loro parknál hogy lehet parkolni. Fizetős-e, apró kell hozzá?Ha mégis autót bérelünk..
#160 - Zsuzsi - 2016.04.30. - 09:33
Kedves Zsuzsi!

A Hotel Best Tenerife elől minden nap indul egy busz 8:30-kor, az lenne a legegyszerűbb megoldás:
https://goo.gl/maps/G6r1t7bgeAn
http://www.loroparque.com/media/pdf/busservice.pdf
(a 2. oldalon a pdf-fájlban látszik)
Ugyanakkor a megadott telefonszámon le kell foglalni a buszt minimum 48 órával előtte (esetleg a szállodában is tudnak segíteni a foglalásban).
Parkolni lehet ingyenesen, is ha van hely az ingyenes részen, vagy pedig 4 EUR/24 óra.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.30. - 23:29
Köszönöm szépen Tibcsi! Ez nagyon jó ötletnek tűnik.. :)
#162 - Zsuzsi - 2016.05.01. - 16:53
Kedves Tibcsi!
Szerinted éeacute;rdemes online jegyet és a buszra helyet foglalni a Loro parkba?
#163 - Zsuzsi - 2016.05.01. - 17:20
Kedves Zsuzsi!

A buszt kötelező lefoglalni azon a telefonszámon. Online jegyet vehetsz, ha mindenképp mentek. Ha online jegy választásnál választod a plusz busszolgáltatást, azt akkor is le kell foglalni telefonon.
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.01. - 19:58
Igen Tibcsi,olvastam!
Csak a sorbanállás miatt kérdeztem.bár akkor rászánja az ember azt a napot. :-)
Köszönöm a segítséget!
#165 - Zsuzsi - 2016.05.01. - 20:57
Hello erdeklodnek 2 dologrol. Bereltunk autot a szalloda hinlapjan (isla bonita costa adeje) azt irjak 10 euro naponta. Mit gondolsz erdemes illetve lehet e ingyenes parkolasilehetoseget talalni nem tul messze a szallodatol? 2 ik kerdesem az lenne hog a 34 euros bo residence ticket ervenyes e mindenre ami a siam parkba van ? Koszonom elore is. Udv david
#166 - David - 2016.05.18. - 00:35
Szia!

10 EUR/nap általában véve jó ár, össze tudod hasonlítani az itt az oldalon ajánlott autóbérléssel a ti dátumaitok alapján, mert dátumtól, hossztól függően is változik. Nem tudom hogy ez szállodai autó-e, vagy valami autóbérlési céggel vannak kapcsolatban, utóbbi esetben, mint mindig, kaució jelentkezhet.
A szálloda úgy látom napi 10 EUR-ért biztosít parkolást. Lehet, azt érdemes igénybe venni, mert nem könnyű parkolni Costa Adejében, de nincs konkrét parkolási tapasztalatom.
Igen, 34 EUR a belépőjegy a Siam Parkba, ez mindenhova érvényes.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.19. - 00:23
Kedves Tibcsi! Augusztus 15-én érkezünk Tenerifére, Los Silenciora az Amarilla Bay apartmanban lesz szállásunk. Szeretném megkérdezni mi a véleményed a helyről és a szállásról, milyen bevásárlási lehetőségeik vannak és természetesen a strandolás is fontos. Két éves gyermekkel utazunk így a homokos part nagyon jó lenne, van ebben az üdülőfaluban?Válaszodat előre is köszönöm! üdv.: Ildikó
#168 - Verébné Márton Ildikó - 2016.05.22. - 09:14
Kedves Tibcsi!
Azt szeretném kérdezni, hogy Tenerife Sur repülőtéren merre kell majd keresni a 450-es buszt? üdv.: Gabesz
#169 - Gabesz - 2016.05.23. - 22:27
Kedves Ildikó!

Csak néhány vélemény található a szállásról, de azok jók, a közelben van bolt.
Costa del Silencio azonban sajnos maga strandok szempontjából nem a legjobb, klasszikus strand nincs, sziklás partszakaszok vannak. Jó strandokhoz tehát valamerre el kell utazni.


Kedves Gabesz!

Az érkezési terminál előtt vannak a buszmegállók.
#170 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.25. - 15:58
Kedves Tibcsi!
Itt vagyunk playa de las americasban a royal gardens appartmanban. A Siam parkba szeretnénk eljutni. Ha jól láttam oda van ingyenes busz járat. Hol tudunk arra felszállni? és mikor közlekedik? Köszönöm!
#171 - Gabesz - 2016.05.28. - 10:05
Kedves Tibcsi!

Június közepén 13-15 óra közöttre van engedélyünk a Teidére. Milyen időjárással számoljunk odafent?? Esetleg valaki volt ezidőtájf? Sok ellentétes infot olvastam. Rövidgatya+pulóver vagy gatya is inkàbb hosszú?
Köszi
#172 - Nikol - 2016.05.29. - 08:35
Szerintetek ez megbízható szolgáltató?
http://www.tenerifeinfo.hu/

Arra gondoltunk, hogy befizetünk egy-kettő programjukra, ha már másnak volt pozitív tapasztalata velük.
#173 - likor - 2016.06.06. - 12:26
Sziasztok!

NIKOL: Júniusban, nap közepén, azért inkább meleg van fenn is, úgy tudom. Sok ellentétes info lehet, mert pl. télen viszont van, hogy akár hó is van a csúcson, illetve változó lehet az időjárás.


LIKOR: Nem ismerem sajnos őket, de ha írsz nekik, biztos eloszlatják kétségeidet.
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.07. - 00:04
Sziasztok...mi augusztusban mennénk Tenerifére... tud e valaki abban segíteni, ha autót bérlünk kb. mennyi kauciót zárolnak a kártyán, csak, hogy ne érjen meglepetés...valószínű, hogy a holtelban bérelnénk autót.... válaszotokat előre is köszönöm...
#175 - Szabi - 2016.07.02. - 17:35
Szia!

Ez autóbérlő cégtől függ, általában 800-1500 EUR közötti a letét, és ki fog derülni pontosan, meglepetés nem érhet, de szállodánál bérlés esetében ez változhat.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 02:05
Köszi Tibcsi....kb. erre számítottunk...de hallottam olyat is, ahol 2000-et is zárolnak...
#177 - Szabi - 2016.07.04. - 21:11
Sziasztok! A Siam Park belépőinket nem tudtuk felhasználni. 2 felnőtt és 2 gyerek részére szólnak, 2016. július 19-ig érvényesek. 40 euro voucher is van mellé, amit a büfékben lehet elkölteni. Twin ticket volt, a Loro Parkban vettük át 5-én és sajnos máshogy alakult a következő nap, mint korábban terveztük. Ha valakit érdekel, írjon nyugodtan.

#178 - Andrea - 2016.07.10. - 20:31
Autóbérlés: Rentalcars.com-on béreltünk, Hertz-Thrifty átvevőhöz mentünk a kocsiért. Teljeskörű biztosítással vettük, 1265 euro-t zároltak volna, plusz, ha valami történik nagyon hosszú a zárolás feloldása. Az ügyintéző rábeszélt egy 68 euro-s Hertz biztosításra. Emiatt csak 250 euro-t zároltak, a teljes tankos visszaadás miatt. így az online kifizetett biztosítás díját elbuktuk, viszont nem lett volna gond, ha megtörjük a kocsit. Az ügyintéző ajánlotta, hogy máskor biztosítás nélkül foglaljunk, jobban járunk, ha azt mindig helyben, az adott cégnél intézzük. Többször béreltünk már máshol, a korábban megszokott módon, sosem volt gond.
#179 - Andrea - 2016.07.10. - 20:54
Szia Tibcsi!
Október végén milyen időre lehet számítani, lehet gyerekekkel strandolni? Gyerekekkel érdemes Puerto de la Cruz-ban szállást keresni és onnan bejárni a szigetet vagy inkább valamelyik délnyugati tengerparti településen megszállni és onnan kirándulni Puerto de la Cruz-ba és a többi helyre?
#180 - Sanyi - 2016.07.19. - 16:48
Kedves Tibi!
érdeklődni szeretnék, hogy hol tudok online twin ticketet venni a Loro Parkba, illetve a Siamba? A hivatalos oldalon, ha jól értemeztem, csak UK, illetve Ireland lakóknak lehet?!
Továbbá érdeklődnék, hogy egy hétre szeretnénk kocsit bérelni és az autoreisennel, illetve az auto plussal szemezgetünk. Van esetleg tapasztalatod ezekkel az autókölcsönzőkkel kapcsolatban?
Előre is köszönöm!
Bernadett
#181 - Bernadett - 2016.08.11. - 13:37
üdv Tibor!
Kérdés ami még nem volt de talán hasznos lehet mindenki számára...Kerékpár kölcsönzőket nézegettem neten Tenerife-ben de még a legolcsóbb is heti 110-130€-ba kerül. Tényleg annyira drága vagy jobban jár az ember ha az adott szállodájában kölcsönöz ha erre van lehetőség?
Előre is köszi a választ!
#182 - Oláh Péter - 2016.09.07. - 22:02
Szia Tibi!
Mi szeptember 30-án utazunk Tenerifére..Több programot néztem.,azután érdeklődnék,hogy a ticketteket érdemes előre a neten megvenni vagy ott helyben?A Teidere néztem kirándulást,de a csúcshoz az engedély elfogyott,de a szervezett programba biztosítják..ott is befizethetek vagy egyszerűbb előre foglalni?A hajóutakat is néztem,de nem tudom melyik jobb itthon foglalni vagy inkább ott...A kocsibérlésről azt olvastam ott a szállodába egyszerű..autót max 1-2 napra gondoltam bérelni.az olyan kirándulásokhoz,ahol nem jönnek értünk a szállodához.A Loro parkba is kocsival szeretnénk menni,hogy útközbe megállhassunk pár helyen,csak az utaktól tartok kicsit(egyedüli nőként megyek a gyerekekkel )
Köszönöm a segítséget
#183 - Kalinkó Evelin - 2016.09.09. - 16:37
Erdeklődnék, hogy Los Amercanosba érdemes transzerfer venni, vagy ott csak egyszerüen felszállni a buszra?
#184 - Zsolt - 2016.10.02. - 11:46
A reptérről 450-es busszal eljuthatsz Playa de las Americasba:
http://titsa.com/index.php/tus-guaguas/lineas-y-horarios/linea-450
De a transzfer nyilván kényelmesebb.
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.02. - 18:54
Kedves Tibcsi!

Szeretném a segítséget kérni.
Az lenne a kérdésem, hogy a szálloda ahol lakni fogunk, ott autóval em tudunk parkolni. érdeklődnék, hogy milyen parkolási díjak vannak?
Köszönöm a segítséget!
Andi
#186 - andi - 2016.10.20. - 13:06
Kedves Andi!

Vannak ingyenes parkolási övezetek is, de nem írtad, melyik városról lenne szó Tenerifén. érdemes a szállodával kapcsolatba lépni, hol javasolják a parkolást.
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.26. - 14:19
Kedves Tibcsi,

a szálásunk Playa De Las Americas-ban lesz, ott is a Adva. Arquitecto Gomez Cuesta 7. itt esetleg tudsz a közelben ingyenes parkolót? Köszönöm a segítséget
Andi
#188 - andi - 2016.11.03. - 14:30
Szia, segítséget vagy információt szeretnék kérni! A Teidére az adott oldalon (https://www.reservasparquesnacionales.es) dec.15-re 15.00-17.00 ig sikerült foglalni. Amit nem igazán értek, hogy ez most az az időpont, amikor a felvonóhoz oda kell érni, és 15.00-kor indul, vagy ez az az időpont, amikor a felső szinten a felvonóból kiszállva megtehetjük a kb. 40 perces utat fel, majd le a felvonóhoz. Amennyiben ez utóbbi, akkor tudnál infot adni, hogy a felvonóra is kell e külön jelentkezni, és hol? Köszönettel várom!
#189 - Monika - 2016.11.08. - 09:45
Szia!

Ez az az időpont, amikor a csúcsra felmehetsz. A felvonóra nem kell időpontot foglalni, az csak egy "tömegközlekedési eszköz". Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy az utolsó felvonó 16:50-kor jön le a Teidéről! (lehet decemberben majd még korábban, majd az aktuális működési idejét mindenképp nézd meg)
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.18. - 21:10
Sziasztok,

januar vegere tervezek foglalni, de nem tudok donteni Lanzarote es Tenerife kozott. Legszivesebben osszekotnem a kettot, de ferry-vel borzalmasan hosszu utat ir a google. Melyiket ajanlanatok egyedul utazonak, aki nem a tengerparton szeret hevereszni, de ertekeli a szep varoskakat, vulkanturakat es a latvanyos tengerpartokat, plusz utal kocsit vezetni? :)
#191 - Kata - 2016.12.19. - 02:05
Szia!

Tenerifén sokkal több a látnivaló, az érdekesség, a kirándulási lehetőség, a város, a természeti szépség, mint Lanzarotén, ilyen szempontból egyértelműen Tenerifét ajánlanám. Mondjuk vannak távolságok is (2,5x akkora, mint Lanzarote, 4x akkora, mint Budapest), tehát autó nélkül akár sokat kell buszozni. A strandok Lanzarotén ugyanakkor jobbak, és az egy természetközelibb, kevésbé turizmusra épülő, valamivel "felsőbb kategóriás" sziget.
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.19. - 03:58
Sziasztok!

Februárban megyek 8 napra La Gomerára. Tenerife Nortén szállunk át, de lesz ott 8 óránk (reggel 9kor száll le a repulo, 17:00kor megy tovább) . Van otletetek valami jo program, mit lehetne csinálni? Nincs jogsim kocsibérlés nem oké. Koszonom.
#193 - fogolydilemma - 2017.01.04. - 07:29
Szia!

A Tenerife Norte repülőtérhez La Laguna nagyon közel van, ahol el lehet sétálgatni, 102-es, vagy 107-es vagy 108-as busszal mindössze 5 perc alatt ott is vagy. Másik lehetőség a kicsit messzebb lévő, de érdekes Santa Cruz de Tenerife, oda is a 102-es, 107-es, 108-as busz megy, 20 perc alatt.
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.05. - 13:16
és a 102-es busz Tenerife Nortén is megáll? Szóval egy busz és ott vagyok La Lagunán és/vagy Santa Cruzban? Köszönöm.
#195 - fogolydilemma - 2017.01.05. - 15:15
Igen, mindhárom busz megáll Tenerife Nortén, valamint La Lagunán és Santa Cruzban is:
http://www.titsa.com/index.php/en/tenerife-by-bus/getting-to-the-airport/tenerife-north-airport/linea-102
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.05. - 15:20
Tibcsi, nagyon koszonom. :) Ma foglaltam Tenerifere, mar most sok hasznos infot szereztem az oldalrol, igy mar a Teide-re is foglaltam helyet. Azt tudja valaki, hogy meddig mennek a cable car-ok lefele telen es mennyi ido kell minimalisan a szetnezeshez odafent? A 15-17 oras slotra volt csak hely mar februarra is, de azt irtak, hogy az utolso cable car 16.30kor megy, de telen mehet korabban is.
#197 - Kata - 2017.01.07. - 00:32
16:50-et írnak most, mint az utolsó libegő indulását lefele, de a helyszínen ellenőrizd majd februárban! A 10-es túraút, amihez engedély kell, 40 perc a libegő felső végállomásától (de vedd figyelembe azt is, hogy lehet a libegőre várni kell lent).
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.07. - 13:25
Ok, mindenkeppen megnezem, koszonom! Szallast hol erdemes nezni? Playa de las Americas vagy Santa Cruz? Egyedul utazom es foleg tomegkozlekedest hasznalnam, ezert nagyvarosba akarok menni, ami hangulatos es ahol este is tudok menni valamerre ( nem feltetlenul az ejszakai eletre gondolok, inkabb kiulni egy kellemes etterembe a parton, maszkalni a varosban.)
#199 - Kata - 2017.01.15. - 22:24
Vagy meg az jutott eszembe, hogy mivel lesz cirka 11 napom, nem tudom, mennyi idobe telhet folyton atszelni a szigetet, es hogy esetleg erdemes lehet nehany napot eszakon, a tobbit meg delen tolteni, es onnan csillagturazni. Egyebkent Tibcsi, remek a honlap, mindig vegigolvasom, ha olyan helyre megyek, ami szerepel rajta. Koszonet az infokert. :)
#200 - Kata - 2017.01.15. - 22:36
Playa de las Americas és Santa Cruz teljesen más, tehát attól függ, milyen típusú hely érdekelne, Playa de las Americas inkább egy "nyaralóhely", sok programlehetőséggel, Santa Cruz pedig egy "város". és máshol is vannak a szigeten belül, Santa Cruz ki is esik a legtöbb érdekességtől.
De igen, az is jó ötlet lehet, hogy váltasz helyet, főleg ha ilyen sokáig leszel, és jól meg tudod szervezni a 2 szállás összehangolását. északon viszont jobb lehet Puerto de la Cruz mint Santa Cruz.
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 16:44
Mivel nem vagyok az a napon aszalódos-fajta, szívesebben szállok meg hangulatos városokban, ahonnan lehet csillagtúrázni - a "resort"-októl a hideg kiráz. Csak azért megyek pár napot délre is, mert van, amihez az közelebb esik (plusz ha északon kifogok némi rossz időt, akkor kárpótoljam magam :)) úgyhogy északon Puerto de la Cruz a nyerő, délen meg Los Cristianos - de több időt fogok tölteni északon. :)
#202 - Kata - 2017.01.22. - 23:47
üdv Tibor!
Kérdés ami még nem volt de talán hasznos lehet mindenki számára...Kerékpár kölcsönzőket nézegettem neten Tenerife-ben de még a legolcsóbb is heti 110-130€-ba kerül. Tényleg annyira drága vagy jobban jár az ember ha az adott szállodájában kölcsönöz ha erre van lehetőség?
Előre is köszi a választ!
#203 - Oláh Péter - 2017.01.26. - 12:07
Kedves Péter!

Sajnos kerékpárkölcsönzésről nincs információm, érdemes igen, mindenképp a szállodában megérdeklődni, ők tudnak-e intézni, van-e nekik, ill. mit ajánlanak.
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 17:40
Tibcsi, köszi a sok segítséget, Tenerife tényleg csodaszép, bár ennyi idős embert egy rakáson még az életben nem láttam - az egyik szuvenírshopban még botokat is árultak. :)
De szépen rendben tartott városkái vannak, nekem mondjuk Puerto de la Cruz jött be jobban, hiába hűvösebb, de sokkal hangulatosabb mint a déli városok. és valóban nem lett volna érdemes Santa Cruzban megszállni, azt még nagyvárosnak se mondanám, legalábbis nem abban az értelemben ahogy Pest vagy Madrid egy nagyváros - és nagyon nem szép egy hely.
Ami hasznos infó lehet a tömegközlekedéssel utazóknak, hogy a reptéren csak egy helyen, egy kis szuvenírshopban lehet a Bono bus cardot megvenni, de az már zárva van, mire a Wizzair gépe leszáll, így legközelebb csak valamelyik városban megvásárolható. és tömegközlekedéssel is tényleg be lehet járni a szigetet, bár kocsival nyilván kényelmesebb. Ami a Loro parque-ot illeti, valóban estig jár a kisvonat - de csak visszafele. Odafele du. 4kor van az utolsó. én visszafele sétáltam, igaz, vagy 3 km, de nagyon szép partszakaszon visz az út, és hangulatos kis utcácskákat fedezhet fel az ember, nagyon jó kis kiülős éttermekkel.
#205 - Kata - 2017.02.08. - 23:09
Kedves Kata!

Köszi a hasznos és érdekes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.09. - 02:54
Kössz az infót Tibcsi! Bár 100€-ért itthon már egy kerékpárt is veszek az auchanba ☺
Egyébként hogy lehet zárva már délután 5 kor egy reptéri souvenir bolt???
#207 - Oláh Péter - 2017.02.26. - 09:09
Kedves Tibcsi!
Március 31-én érkezünk 1 hétre Costa Adejébe a Regency Resorts-ba.
Kirándulós turisták vagyunk, szeretnénk minél többet látni ebből a csodálatos szigetből. Férjemmel és 10 éves kislányunkkal utazunk. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e esetleg 1 hetes útiterved, ill. javaslatod, hogyan lehet legésszerűbben beosztani ezt a néhány napot.
Autót még nem béreltünk, ezzel kapcsolatban mi a véleményed, hol érdemes leginkább?
Előre is köszönöm a segítségedet.
üdv,
Zsuzska
#208 - Zsuzska - 2017.03.05. - 23:08
Kedves Zsuzska!

1 hét alatt sok mindent meg lehet azért nézni, de konkrét útvonaltervem nincs, attól is függ, mik érdekelnek, rengeteg minden van Tenerifén.
Costa Adejében eleve ott a Siam Park, a kislánynak érdekes lehet még a közeli Monkey Park állatkert, közel a szép Playa de las Vistas strand is. A sziget többi érdekességéhez már azért többet kell utazni, pl. a kislánynak a Loro Parque is érdekes lehet, Masca és a Teide egy jó kirándulási célpont, de hosszabb, fárasztóbb út.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 19:28
Sziasztok!
Mi tavaly nagy családdal Gran Canarián voltunk, most egy hónap múlva megyünk Tenerifére.
Kocsit szerintem érdemes online bérelni, mert sokkal olcsóbb mint a helyszinen. Mi a Plus Car választottuk mert nincs kártya zárlat meg kaució, de csak kártyával lehet fizetni. Gran Canárián is így volt. Nem zároltak semmit a kártyán. A reptéren várt a fószer a kulcsokkal, tehát nincs irodájuk ott. Gondolom Tenerifén is igy lesz. Azt még elárulom, hogy akinek van mozgáskorlátozott kártyája azzal természetesen bárhol ingyen parkolhat az utcán, mivel a magyar kártya úniós. A mostani üzemanyag árakra kiváncsi lennék ha tudja valaki! Köszi
#210 - Zsolt - 2017.03.16. - 11:26
Kedves Tibcsi!
Kérlek segíts, vettem transzfert, de nem olvastam el figyelmesen, hogy csak Costa Adeje-be visz, nem adják vissza a pénzt, átmódosíttatnám, hogy akkor vigyen Costa Adejébe, de milyen címet jelöljek meg, meddig vigyen, és onnan még hogy jutok el a Blue Sea Apartamentos Callao Garden El Jable 39, Callao Salvaje 38678-ba? Esetleg taxi drága oda? köszi.
#211 - Pappné Gál Zsuzsanna - 2017.04.07. - 13:16
Kedves Zsuzsanna!

Vigyen a Costa Adeje autóbuszállomásra (Estación Costa Adeje). Onnan 473-as busszal, Los Gigantes irányába, Callao Garden állomásig kell menni, ami a szállás közvetlen közelében van.
#212 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 23:15
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm.
#213 - Pappné Gál Zsuzsanna - 2017.04.11. - 16:18
Kedves Tibcsi!
Ne haragudj, de még egy kis segítség kellene, nem fogadják így el, csak szállodacímet fogadnak el, de nem tudom megállapítani melyik szálloda lenne a buszpályaudvarhoz közel Costa Adeje-ben, légyszi segíts. köszi
#214 - Pappné Gál Zsuzsanna - 2017.04.11. - 18:02
Kedves Zsuzsanna!

A Coral Ocean View nevű szálloda közvetlenül a buszpályaudvar mögött van.
#215 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.12. - 01:23
Kedves Tibcsi! Köszönöm szépen. Pné Zsuzsa
#216 - Pappné Gál Zsuzsanna - 2017.04.12. - 13:10
Kedves Tibcsi!

Információt szeretnék kérni. Május közepén utazunk a párommal Tenerifére. Motor bérlésére van lehetőség? Köszönöm
#217 - Andi - 2017.04.20. - 07:25
Kedves Andi!

Igen, lehet bérelni!
Például:
http://tenerife-moto-rent.com/#
http://motorcyclehire-tenerife.com/
Illetve érdemes lehet érdeklődni a szálláson, ők mit ajánlanak, lehet tudnak jobb áron, mint ezek a cégek.
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 01:56
Kedves Tibcsi!

Köszönöm az információt!
Szerinted a sziget mely részére érdemes motorral elmenni?
Andi
#219 - Pohánka Andrea - 2017.04.24. - 18:02
Kedves Andrea!

Ami érdekel a leírtak közül, de nem ismerem a sziget motoros bejárhatóságát, hogy kell-e valamire figyelni ha motorral mész. Mindenesetre én biztos elmotorznék a Teidéhez, szép, de talán veszélyes út vezet Mascához is.
#220 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.27. - 00:42
Kedves Tibcsi! Néztem a korábbi infókat, de nem találok ilyet. ésszerű időn belül van értelme annak, hogy Teneriféről (La Caleta szállás - kocsi bérelve) átmenjünk Fuerteventurára. Ha igen hogyan, honnan? Köszönöm előre is! üdv
#221 - Mónika - 2017.08.21. - 12:38
Kedves Mónika!

A 2 sziget között minimum 5 óra a komp ( https://www.navieraarmas.com vagy: https://www.fredolsen.es/en-US , Gran Canaria átszállással ), tehát inkább repülővel érdemes, ami olcsóbb is lehet, vagy legalábbis hasonló árban, de egyszerűbben, a leírásban szereplő légitársaságok közlekednek:
https://www.canaryfly.es/
https://www.bintercanarias.com/eng
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.22. - 21:13
Kedves Tibcsi!

December 14-24-e között leszünk Tenerifén, 15 hónapos kisfiúnkkal megyünk nyaralni, ez lesz neki az első ilyen élménye. Déli részre megyünk, tudnál ajánlani családbarát, csendesebb, autentikusabb várost, viszonylag közel a családos program helyszínekhez, ahol foglalhatnék szállást? Akár megosztva is el tudjuk képzelni, 5 nap az egyik városban, 5 nap egy másikban. Autót mindenképp bérelünk majd.

Nagyon szépen köszönöm előre is!

üdv:
Heni
#223 - Henriett - 2017.10.02. - 14:29
Szia!

A Loro Parque mint családi program nem lesz közel semmilyen déli részhez, de pl. a Siam Park és Monkey park igen. Playa San Juan, Alcala pedig olyan helyek, amiket kerestek, de azért nem "városok", hanem kisebb helyek. Ami nagyobb az Costa Adeje, így nagyon közel vagytok a programlehetőségekhez, de nem annyira autentikus, és annak vannak kifejezetten családi, és nem családi részei is.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.03. - 17:41
Kedves Tibcsi!
A repjegykereső rovatba senki sem írt, így inkább itt kérek segítséget.
A Kiwi.com-on keresztül vettem repülőjegyet Tenerifére (Ryanair, milánói átszállás). A helyjegyet is kifizettem. De prioritást nem tudok az oldalon kérni. Pedig enélkül nem engedik felvinni a 10kg-os bőröndöt kézipoggyászként. Telefonos elérhetőség csak angolul. (annyira nem vagyok erős benne). Kerestem a Ryanair oldalán a jegyemet rendelési szám alapján, de visszautasított. Valószínűleg az a Kiwi.com-i rendelés. Mit tanácsolsz, mit tegyek ill, van-e már valaki, akinek hasonló a problémája.
Válaszodat előre is köszönöm!
Ancs
#225 - Ancs - 2018.01.13. - 19:19
Kedves Ancs!

Az vadonatúj oldal, még nincs komment :) Ahogy ott is le van írva, ha nincs szörnyen nagy különbség árban, érdemes a légitársaság oldalán foglalni mindig.
A problémádról ezt írják oldalukon:
https://www.kiwi.com/en/helpcenter/article/baggage/how-will-i-be-affected-by-ryanair's-new-baggage-policy
Tehát ha neked nem adtak hozzá elsőbbségi beszállást, vagy nincs lehetőség a kiwi.com-on belül választani, az egyetlen lehetőség hogy kapcsolatba lépj velük, maximum kérj meg valakit, aki jobban beszél angolul (live chat is van, nem muszáj telefonálni).
#226 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.14. - 06:34
Kedves Tibcsi!
Köszönet a gyors válaszért.
Addig írogattam a kiwi.com oldalán, míg elunták és küldtek egy e-mail címet, amin a visszafelé útra már tudtam helyet és elsőbbségi beszállást is kérni/venni. Már csak az odafelé út hiányzik. Buta voltam és nem a Ryanair oldalán intéztem a foglalásokat. Csak megijedtem, hogy nincs péntekre közvetlen járat Tenerifére.
üdvözlettel
Ancs
#227 - Ancs - 2018.01.14. - 09:37

Kedves Tibcsi!
Tenerife és Madeira között repülő vagy hajó megy?
Köszönöm, Lídia
Lídia - 2018.02.22. - 21:27
Kedves Lídia!

Hajó nincs.
Repülő a két sziget között: https://www.bintercanarias.com/eng
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.26. - 03:32
Nagyon köszönöm, Lídia
Lídia - 2018.02.27. - 13:33
Üdvözlet!!
Autóbérlésre lenne szükségünk 9 napra,tudnátok benne segíteni hol lenne a korrekt??Sima alap kis kecske kéne semmi extra!!Letét az egy érdekes kérdés viszont,ha van olyan bizti ami ezt fedezi és nem kell adni az lenne a legjobb.
Hálás köszönet.
K.László - 2018.03.11. - 17:36
Szia, László!
Vannak nálam tapasztaltabb utazók is, de úgy látom, most szótlanok.
-Auto Reisen car hire, vagy Cabrera Medina-ezeket nézd meg.
Mi 2016.-ban voltunk egy hetet Tenerifén, sok tapasztalatom nincs, de ha még is tudok valamiben segíteni, írj akár privátban is.
Balu
balufamily13@gmail.com
balu - 2018.03.18. - 12:14
Üdv!
Most jöttem(tünk)meg Teneriféről.Autót mi is béreltünk.Az Autoreisent választottuk.Neten foglalhatod,lemondhatod.Mi egy Citroen c3 tipusú verdát béreltünk 7 napra.Kinyomtattam a papírokat amiket küldtek.A déli reptérre foglaltam a kocsit.Az irodájuk itt az érkezési részen a csomagkiadó résztől balra van.Itt bent is lehet intézni a dolgokat.De ha kilépsz az érkezési zónából véletlen(nem jöhetsz vissza)akkor az irodájuknak kint is van része.Semmi rejtett kaució,egyébb.Fizetni készpénzel nem lehet csak hitel vagy normál kártyával.Én Mastercardal fizettem.De az oldalukon minden le van írva.Csak a kerekekre ill.gumikra meg az alvázra nem szól a biztosítás.Második sofőr is ingyenes.Csak személyi és vezetői kell.Hamar végeztek a papír munkával.Lényeg 118,80 euró volt egy hétre.Öt főnek kellett,igaz a pakokkal bemenni a szállásra kissé nehéz volt.Masca emelkedőt is birta 1-be.Simán felvitt.Teidére Gigantes felől 3-ba bírta.Pályán semmi gond.És 65447 km volt benne.Ahogy néztem jó verdáik vannak.Összesen 960 km-t mentem.Tankolás 60 euró volt összesen.Autót úgy kell visszavinni olyan üzemanyagszintel amivel elhoztad.Nincs más kikötés.Pár harci sérülés volt rajta,ezeket lefotóztuk.Leadáskor a kulcsot leadni kint parkolóba és megmondani hányas helyre álltál azt csá.A kocsiállásuk a Cicar felett van.Innét viszed ,ide hozod vissza a kocsit.Még régebben emlegették a Cicart meg a Goldcar-t is.De itt van kaució.Majd ha lesz elég erőm írok ide a nyaralásról.Meg nem mindegy ugye mit milyen irányból közelítesz meg a kis szerpentinek miatt.
tamas - 2018.03.20. - 20:17
Szia!

Köszi a beszámolót, írj a nyaralásról is, ha bírsz :)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.22. - 02:41
Üdv!
Akkor Palermo ill.Szicília irásom után rászabadulok a Tenerife fórumra is.A legfontosabb elsőként eldönteni,hogy felszeretnénk menni a Teide csúcsára vagy nem.A foglalási linken amit Tibcsi megadott inkább hónapokkal előre foglaljunk A foglalás ingyenes.DE ugye libegő is kell felfelé.Ráadásul ha sokan vannak lekésheted a fentre kapott idősávot.Azt tanácsolják érkezz időben vagy foglalj előre neten jegyet.De ha nem megy a libegő a rossz idő miatt csinálhatsz átfoglalást.Vagy törölteted a jegyeket.De törlés esetén egyes útra 3 eurót,retúrnra 6 eurót vesznek le.Én így jártam töröltetni kellett.Majd megírom mennyit utaltak vissza.Tehát érdemes úgy foglalni,hogy sakkozhass az időpontokkal már ha lehetséges.Vagy fentlehet tölteni az éjszakát a turistaházban és akkor engedély nélkül lehet a csúcsra menni.De mire a legelső felvónóval felér az őr addigra le kell jönni a csúcsról.Ezt sokan csinálják. AZ oldal a https://www.volcanoteide.com/en/teide_cable_car .Itt nézelődj.Hogy én hogy jártam arról majd később.Másik.A babérerdő egyes részei is engedélykötelesek túrázáshoz.Na,de vissza Teneriféhez. Általában Wizz -zel érkezünk Tenerife Sur-ra.Innét busszal,taxival vagy bérelt kocsival megyünk tovább.Autóbérlésről fentebb írtam.Ja,de az utak.Egyedül szerintem "kicsit"a Mascai a húzos,szerpentines.A többi helyre is vezetnek persze szerpentines utak,de két autó elfér egymás mellett.Óvatosan ,ésszel kell hajtani.Meg ha pl.La Orotava-ba vagy a Loro-ba mész Las Americasból és a pályán mész körbe ugyanannyi idő csak a távolság több ugye.De nem a kacskaringós TF-82-őn mész.A KÖRFORGALMAKBA vigyázni,én mindig a külsőbe mentem.Néha megha a terepviszonyok indokolják a körforgalomba lévőnek kell a beérkező,behajtó autónak számára elsőbbséget adni.De ezt jelzik.
Indulás a reptérről,bázis:Las Americas Palm Beach hotel.Tf-1 autópálya lejáró salida 73.Lenyomok pár körforgalmat és megérkezem(23.5km).Saját parkoló van napi 17 euró.De tudom a heti bérlet 60 euró.Behatolunk,mindenki kap mágneskártyát 5 db.Készpénzel fizetünk,de kérnek egy hitelkártyát is biztosítéknak.???Gondolom pár vendég néha átrendezi a szobát.A lift szupergyors,minden szoba az Oceánra néz(12emelet).Igaz a földszint a 3.szint itt a recepció.Kaja,medence 1 szint.0 szint a kaja meg egy medence bár.A reggeli meg a vacsi nem változatos ,de bőven lehetett találni ennivalót.A szálló alatt boltok,kávézók,éttermek.Az éjszakák hálisten csendesek voltak.Erkélyajtó nyitva kellemes meleg idő március 12-én.Az Oceán morajlása hallatszik.Na,ez a rész meg Costa Adeje lényegébe egybe van.Az utcákon éttermek,souvenír stb.
Ha nincs kocsid a kikötő irányába sétálgatva kínálják a különböző utakat.Pl.Masca-Garachico-Icod.Fromm 22 euró.Itt A FROM -on a hangsúly.Van egy konkrét füzetem abba Teide(Vilaflor-sziklák)-Icod(fa)-Garachico-Masca felnőtt 36 euró,gyerek 18euró.Gyerek 2-11 év. https://viajesteide.es/De persze sokan vannak szolgáltatók.
A kikötő 22 perc gyalog.Itt rengeteg hajóutat,egyébb programot árulnak.From 22 euró :))
Persze itt is van bazár,éttermek és strand is.De strand mindenhol van.Google mapson érdemes előre lefigyelni a dolgokat főleg ha kocsival közlekedünk.Én is hosszú időn át tervezgettem.Persze Titsa busszal is lehet menni,de az a kilátóknál nem áll meg.A NAPÁGYAK drágák itt 1db 6 euró egy napra.De bőven van törölközős hely.
tamas - 2018.03.22. - 19:23
2.nap
Korai ébresztő 06.45,reggeli 07.30-tól.TF-1-en irány felfelé északnak(kis északnyugat).Végig a pályán ami folyamatosan emelkedik körforgóba 2. kijárat TF-385-re,ezen majd jobbra ami becsatlakozik TF-82-be.LÉNYEG irány Santiago del Teide.Itt majd ha feltűnik elöttünk a templom akkor lassan balra kell kanyarodni a mascai útra (TF-436).Na itt kezdődik a szerpentines emelkedős út.Kanyarokba óvatosan,én dudálni is szoktam a nem belátható kanyarokba.A de Cherfe kilátónál(ez az első)OKVETLEN ÁLLJ MEG! A következö kilátó a de Masca.Itt is megállhatsz,de itt sokszor állnak meg kisbuszok és nincs hely.Innét aztán szépen fokozatosan ereszkedünk Masca völgyébe.Azért érdemes Mascába menni korán mert kevés a parkoló.A nagy rész után lejebb is van hely ,de ott inkább buszokkal állnak meg.Persze autóval sem tiltott.Sokan itt túráznak ugye a völgybe le a tengerig és vissza.Vagy inkább le és a óceánon vissza Los Gigantesbe.Vannak variációk busszal,taxival ide Gigantesböl,S.del Teidéből.Aztán óceán és valahogy vissza a parkolóba.Az óceános bulit vagy foglalod előre,de láttam videót ahol a csajszi ül ernyő alatt és szól a hajónak.Mascába is láttam hajós plakátot.De erről nincs konkrét tapasztalatom.Mascába kicsit sétálgattunk aztán irány tovább a Cruz de Hilda kilátóig.Innét is fotó ugye meg itt is van vendéglátó egység.Irány Buenavista felé.Útközben megállás a kilátóknál.Na,ezen az úton, az egészen is közlekednek nagy buszok.Ha ilyet látsz húzodj le a kis kiállókba.Néha személykocsiknál sem árt. Aki az anyósülésen ül annak is figyelnie kell.Elhaladunk a Victoria Pie mellett már rég a" lapon "vagyunk.Irány Punta de Teno.Buenavista del Norte-be érve balra kanyarodva ráhajtunk aTF- 42-esre.Majd megint balra és egyenesen.Mi ez a punta izé?Ez egy természetvédelmi terület a végén egy csodálatos panorámával.Sajna itt is kevés a parkoló.Az útra nem hajthatunk be bármikor.Most május 31-ig Hétfő,kedd ,szerda bármikor.Csütörtöktől vasárnapig 10-17 között nem mehetsz be.Csak Titsa busszal Buenavistából.És ünnepnapokon se.Június 1-től szeptember 30-ig 9-18-ig tilos.Ha ezen időpontok elött mész be mondjuk 8-kor és 9-kor jössz ki akkor az állítólag jó.Én nem feszegetném inkább a húrt.Ha mész az úton (TF-445)OLVASHATOD IS A TILTÁSOKAT.Az út amúgy nem rossz hitványabbra számítottam.Elég széles.Igaz egyszer egy része leomlott.Képzelhetedd akik bent ragadtak.Itt inkább a leeső kövek (szélvédő)miatt kell aggódni.Ja ,meg ha bérelsz kocsit Puntát ne kérdezd szerintem:)De mondom amúgy nagyon normális út.Sajna, ahogy felérsz a nagy kanyarnál lévő kilátóhoz ott már tilos megállni autóval.Tehát kommandós fényképezés kell!!(Sity -suty)Amúgy Puntába fürödni is lehet.Parkoló itt és Mascába is ingyenes.Aztán irány Buenavistába a világítótorony,tengerpart és El Rayo/lyuk a földbe:)/ .Menetközbe meglestük a banánültetvényeket is.Los Silos, a parton bálnacsontváz./Buenavista felőli első körforgalmnál a part felé/.
Garachico,ingyenes parkolás a parton.Városnézés,a régi város egy maradványa(Juan González tér),Santa Anna(toronnyal együtt belépő+múzeum 2 euró ) .Ahogy mész a múzeumba fel,az udvaron a középső és jobb szélső ajtó a WC.iNGYENES.A torony sajnos nem nyitott,fel teljesen nem mehetsz.Csak a kissé khmm.tiszta ablakon át" fényképezhetsz."Tér mögötte,sajna más zárva.A természetes medencék zárva ,de beszöktünk fényképezni.Az erőd zárva.
Icod de los Vinos
Valaha ha a kertbe mentél a parkolás egy ideig ingyenes volt.Ez most nincs.A parkoló normális fedett,itt egy kiállítás is van.Nem drága.Itt a parkoló mellet vettük meg a jegyeket a fához.5 euró.Ha nem akarsz fizetni a templom parkjából is látod a fát.Sajna a templomot renoválták.Vissza TF 42-esen ,TF 5 majd TF-82 és TF-1 Las Americasba.A TF 82 kissé kanyargós.
Tehát Masca völgyből sokkal könnyebb szerintem Buenavista felé menni mind vissza "fel".Ha ezt a kört megcsinálod azt a részt már letudtad.
De még jó a TF-421 szerpentines része is lefelé fotózni :)Igaz ezt nem próbáltam csak mesélték..
tamas - 2018.03.22. - 20:55
3.nap
San Cristóbal de La Laguna.
Még előtte annyit ha kocsival mész érdekes tábla van.Alagutak előtt felhívja a figyelmet a lámpa felkapcsolására ,utána kimenve pedig a táblán egy autólámpa mellett egy kérdőjel.Miért nem kapcsolod le a lámpát már?Tenerifén nem kell a lámpa ez a dolog lényege,ahol kell tábla jelzi.Na,szálló,TF1 autópálya irány a főváros felé.De persze előtte megnéztük az El Arco de Tajao-t.Ez Tajao felé van egy érdekes képződmény.Úgynéztem mára kissé elhanyagolt a helyszín.Lehet nem sokáig húzza a képződmény.Irány tovább TF1.A főváros/SANTA CRUZ/ előtt aztán átváltani a TF-2 -re LA LAGUNA FELÉ.(Ez az ottani rövidítése.)GPS-ed ugye van mert minden telóba van ugye.Ha valami gond van mégis vele a 7-es kijáró(El Chorrillo,El Tablero)után tovább a pályán haladva jobbra tartani,négy sáv lesz és kék kerítés.Jobbra tarts(ne a főváros felé)majd balra mert jön egy lejáró és megint jobbra La Laguna felé.Átmész a TF1 felett a TF2-re.Haladj egyenesen,tarts majd balra /la laguna felé/bemész az alagútba (a nagy lyukat válaszd).Örült kagyarodás jön és már rajta is leszel a TF5 -ön La Laguna felé.Tarts jobbra La Laguna központ felé.Ez a 8A lejáró .Lemész a pályáról és jobbra mész TF13-as útra.Ezen mész egyenest majd jobbra lemész La Laguna központ felé.Lemenve balra menj a város felé.Itt van balra egy olcsó parkoló.Természetesen a városban is vannak parkoló házak.De ez olcsó.Lehet készpénzel és kártyával/ csak Mastercard /is fizetni.Fizettem kb.2,2 eurót 3 óráért.Kihajtás előtt kell fizetni egy autómatánál.A parkolóból a del Adelantado térre kell jutnod.Aztán irány a C.O Rey Redondo utca.A 7 szám alatt van a turista iroda ,itt szerezhetünk térképet és van wc is.Itt továbbhaladva van a katedrális (5 euró)márc-szept Hétfő-péntek 10-20-ig,szombat 10-12,30 és 14-17.Oct-szept H-P:10:30-18:30 szombat 10-12.30 és 14-17.
Feljebb jutva van a Señora de La Concepción.Templom toronnyal 2e,Koplett Laguna jegy 7e (templomok,muzeum).Közbe természetesen rengeteg érdekes szép ház.Ha ezek nem érdekelnek ne menj ide.
tamas - 2018.03.23. - 15:40
3.nap folytatás
Lektoraim szóltak ne szövegeljek annyit.Ezután irány az új főváros,mert ugye La Laguna volt a régi.Irány először a Palmetum (6euró).Ez egy gyönyörű kert a város szélén.Rengeteg féle pálmafafajtával is.https://palmetumtenerife.es/?lang=en Itt van egykét remek kilátóhely a városra is(Auditórium,városi strand).A parkolás ingyenes.Ezután a belváros következett.A
belváros Spanyol tér felöli részén álltam meg.Egy leányzó spanyol nyelven tudott csak ,integetett,hogy álljak be parkolni.Hogy kell e fizetni és mennyit csak spanyolul mondott valamit.Láttuk,hogy más is 2 euróval honorálja a segítséget,így mi is adtunk.A tér körüli részről olvashatsz bárhol.A híres Nelson Tigris ágyút ingyen megnézheted a Castilló de San Cristóbal ba H-Szo:10-18.Vasárnap zárva.Ezután vissza a hotelba és fürdés.Persze innét nagyon közel van a városi óceán strand a Las Teresitas.
tamas - 2018.03.23. - 20:58
4.nap
Teide vulkán túra.Jegyek a csúcsra lefoglalva előre(lásd fentebb)és a felvónóra is előre foglalva 10:00-ra.Indulás a szállóról 08:00-kor.TF1 autópálya, majd a Teide lejáró(Teide kitáblázva),egy kis TF 82-es majd TF 38-as.Először Vilaflor felé akartam menni a mamutfenyő miatt ,de ott most útépítés van azon a részen és láttam reggelente arra sokan mennek.Így egy kicsivel hosszabb úton mentem.Hál isten a TF 38-ast felújították jó út lett.Ez az út fokozatosan emelkedik nagyrészt.Nem kell parázni ha az elején esik az eső ,mert a kalderrába behajtva egész más idő van.Vigyázzunk csak a lekövezett kilátóknál álljunk meg,különbe a kocsi allja bánja.A LÁTVÁNY PAZAR.Majd balra fordulni TF21-RE.Ez visz a felvonóhoz és tovább a látogató központhoz.Menetközbe elrobogunk a Roques de García mellett(szikla csoport),jobbra a venndéglő.Sietünk.A felvonóhoz 9:25-kor érünk.Látom jön lefele.Juhéé!Ha telóra betesszük a felvonó oldalát az alsó részen jelzi az oldal ,hogy a felvonó megy e és fent az utak járhatóak e.Látom fent minden zárva,csúcs és fenti barangolás nyista.Aztán 9:31-kor jön az SMS.A felvonó mostantól leáll a fenti nagy szél miatt.Érdeklődünk,mondják igen stopp van.Nagyon örülök.Na erre irtam fentebb,hogy igy jártam.Adnak papírt,hogy QR Kóddal meg a manage your booking-gal átlehet foglalni vagy törölni.Persze megrendeléskor kapsz egy
kódot amivel beléphetsz és módosíthatsz.Szerintetek rajtam kívűl ezt hány ember tudta?Mondom egy úriembernek nézze meg a levelei között.Mert a jegy mellé előtte ezt is elküldték.Mondja nincs netje.Mondom neki itt a felvonónál olyan wifi van ami csak úgy hasít.Tényleg itt szuper az ingyenes wifi.Wc,kis kávézó,souvenír bolt van.Parkoló is ingyenes.Néztem a többi napon működött a felvonó én jó időpontot szúrtam ki.De irány a sziklák,be jobbra a parkoló.A parkoló végén lenne a körforgalomba a megfordulás,de én izgatott vagyok és záróvonal ide vagy oda megfordulok és gyorsan parkolok.Itt aztán néhol tényleg van szél.Fantasztikus sziklák.Benézünk a vendéglőbe.Egy souvenír bolton át lehet ki és bemenni bent szendó (from3,5e) és saláta is van .Ez 6,5 euró.És italok.Itt nem eszed magad halálra.WC 50 cent.Ha vendég vagy nem tudom kell e fizetni.Irány vissza az úton kis fotózásokkal megint.Irány Los Gigantes.Arra megyünk vissza amerre jöttünk,így a TF82 úton megyünk át aTF1 FELETT Tamaimo felé.Ez szerpentines út,de hálisten lefelé ereszkedünk.(Ezért mondom nem mindegy merről támadunk).Tamaimo-ba Los Gigantes felé TF 454-re.Na ez kissé kanyargós út,de lefelé megyünk.Figyelj balra itt lesz egy útkereszteződés amin majd visszafelé lehet menni Las Americasba(TF47)DE TE EGYENLŐRE Gigantes fele mész.MEG AZ ELÁGAZÓ UTÁNI KANYAR UTÁN lesz a kilátó.Ha az út szélén nincs helyed megállni lejebb szokott lenni hely.Megfordulni úgy tudsz hogy lemész és van egy körforgalom.Ha a városba akarsz menni a következő nagy kanyar utáni kereszteződésbe jobbra mész.
tamas - 2018.03.24. - 00:15
5.nap
Tenerifén ugye fürödni,túrázni vagy ezek keverékét érdemes csinálni.Itt ezen az oldalon kutakodhattok pl. https://www.webtenerife.co.uk/what-see/ .Hogy még mi lehet esetleg összehasonlítás végett https://www.visitacity.com/en/tenerife/activities/all-activities?sbn_sec=tour&campaignid=304800125&gclid=EAIaIQobChMIh9-K5P_a2AIVEeEbCh3b-wsYEAAYBCAAEgJ_afD_BwE .De még rengeteg oldal van persze.Irány ANAGA.Ez az erdő a sziget északkeleti-keleti részén van.Ha úgy vesszük a főváros fölött.Bizonyos részein csak engedéllyel lehet túrázni.Ilyen pl. El Pijaral-ban is van.De csak sorjában.Irány ugye a főváros felé,pontosabban arra a TF 13-as útra menni amin La Lagunába is mentünk.Csak annyi a különbség,hogy a parkolóba nem megyünk le,hanem haladunk a TF 13-on.Ezután a TF12-es útra kanyarodunk ami végigvisz az erdei részen.Ez kissé kanyargós út csak óvatosan.Itt van ugye a híres babérerdő.Először megállunk ugye De Jardina kilátónál.Aztán tovább a Cruz Del Carmen-hez.Ez egy ingyenes központ ahonnét három túraútvonal is megy,hogy lássunk egy kis babérerdőt.Ingyenes. https://www.webtenerife.com/que-hacer/naturaleza/senderismo/senderos/sendero-sentidos-1.htm .Itt lehet szimatolgatni.Az első út rövid ,de kerekesszékkel is bejárható.A többi úton vannak ugyan kövek (2,3),de ezért kis sárral is számolhatunk.Gyönyörű hely.A parkolóba tábla figyelmeztett,hogy lophatnak az autókból.Túra megvolt,irány El Pijaral.Előtte azonban érdemes elmenni( jobbra menni tábla jelzi)Pico del inglés kilátóhoz.Ha rákanyarodsz erre az útra figyelj mikor látsz egy zsákutca táblát,mert balra befelé lesz egy varászlatos zöld fal.Ezt érdemes lefényképezni.Tovább menve a kilátó zárva volt sajna.Vissza kifelé újra a TF12 -esre.Nos, nem egészen mondtam igazat mert a TF12-ES út egyszercsak jobbra kanyarodik lefele.San Andrés felé.Neked pedig hogyha elakarsz menni az engedélyes túrára vagy Chamorga-ba(itt nem voltunk) balra kell tartanod a TF123-ra.Elérünk a túra kiindulási helyére La Ensillada-ba.Itt nincs normális parkoló kevés autó számára van hely.Ez igazi babérerdős dzsungel terep.Ha valaki a itt bárhová megy vigyen pulóvert,kabátot,esőkabátot,megfelel ő lábbelit és vizet.Ha a parton 25 fok van,itt lehet eső és 15 fok./és volt is:)/
Aztán a túra után irány vissza San Andrés felé le A TF12-esen.La Teresitas megtekintése és irány a szálló.
tamas - 2018.03.24. - 13:46
6.nap
A hajókázásra reggel 9-től került sor.Igaz Tenerifén mindig sokan vannak,de szerintem a nyári időszak a csúcs a szabik miatt.A FONTOS az óceán reggel 11-kor meleg kellemes volt(Las Americas)Pedig higgyétek el én fázós vagyok.De,hajó.Mi a kikötőbe a Mola Mola 2 hajót választottuk.Mondták ha csak mi leszünk öten akkor is kimegy .Ez egy motoros vitorlás volt.2 órás úttal.Innivaló volt,igaz azt mondták kaja nincs,de a hajós srác mondta van gyümi.Ha más hajóval mentek vagy hosszabb időre( 3h;3,5h;5h) van kaja is.És korlátlan pia.Ezekbe ugye a delfin és bálnalesen kívül van fürdés is.Lemondtunk tehát a korlátlan Sangria vedelésről ,a reggeli víz meg talán kissé hideg.Az idő a kegyeibe fogadott ezért minket,szélcsendes idő,nyugodt óceán,jó napsütés fogadott minket.Már foglaláskor elmondták bálnák nem lesznek ahhoz korai az időpont(nyugi te sem látsz igazit azok Izlandnál vannak).Így egy nyugodt hajókázással megnéztük a delfineket.Csak mi voltunk a hajón öten.Beszálláskor a papucsot a kikötőbe kellett hagyni mert fenemód vigyáztak a hajóra.
Güimari piramisok.Ritkán mondon azt ,de a 18 eurót nem érte meg.Ok egy HDMI kábel 14-22 euró.Egy türcsi 18-20 a bazárba.Két része is levolt zárva felújítás miatt.A méregkert kicsit csalódás volt.Igaz rengeteg füvészkertet megnéztünk addigra.Erről lenne szó: http://www.piramidesdeguimar.es/es Ha azt mondják 10 euró,na mindegy.A piramisokhoz egy kicsit közelebb is lehetne menni.Mindegy menjetek el,nézzétek meg.Én se bántam meg.
Puerto de la Cruz Loro Park:Parkolás bent 4 euró.Belépő ismert.Ha szeretnéd,hogy a te gyereked üljön a gumicsónakba delfinshow-kor ,akkor ahogy bemész a helyszínre a foglalt részek mellé rögtön csücs az 1-3 sorba szélülre.Figyeld az irányító csajszit vagy urat és rögtön ajánld a gyerkőcöt meg az is magát.Először kiválasztottak két gyereket ,persze szegények rögtön visszaléptek.iLYENKOR IS VEN ESÉLYED!DE TUDD mivár szegény gyerekre.A delfin a szájába tett karika-kötél -csónak kombinációval húzza a gumicsónakot.DE,de gyorsan húzza mint a szél mert mögötte a többiek meg ugrálnak ki a vízből míg körbe nem ér.Szegény kislánynál is eltörött a mécses mikor kiszállt a csónakból.Na?
A bejárat után szerz térképet az időbeosztás miatt.Na,egye fene:Fóka:09.35-12.30-14.15-15.30-16.55
Delfin:11.00-13.15-14.45-16.00 Orca:11.45-14.00-16.45 Papagáj:10.25-11.50-13.30-15.00-16.00-17.30 3D Mozi:10.50-12.30-15.30 Az idők a kezdésre utalnak és igen a delfin show után pl.11.00 után rögtön mehetsz az Orca showra. Amúgy https://www.loroparquetenerife.com/ Aztán itt a városban nem kell megfeledkezni a tengerpartról(parkolás itt,loróból csak egyenest menj),város,nagy füvészkert(3euró ugye a fa!!)Kicsit megakarták itt kopogtatni a fejemet,de a sziget egyik híres fája kárpótolt mindenkit.
La Orotava:Kicsit majdnem zendülés lett ,de a kilátás és a város kárpótolt.Igaz egyik kert sajna zárva volt.A nagy ingyenes parkolót nem találtam meg szégyenszemre,így a balkonos ház utcájában parkoltam le.
Güimar bocsesz a 7.napon volt.
A REPÜLŐÚT igen hosszú a szigetre.Az is igaz,hogy valaki nem bírja végigülni.Ok állj fel,járkálj kicsit,állj picit.Igaz ha kiszámolod mindenki ezt csinálná káosz lenne a gépen.DE,de hogy egyesek 1-1,5 órán keresztűl állnak.Nem törődve azzal,hogy a "kis hátsójuk" más szájába van és amúgyis "hatalmas személyes légtere"az embernek abszolute nem lesz.No,meg ha csoportosulnak.Szegény személyzet meg nem tudja normálisan végezni a munkáját,mert folyton-folyvást elnézést kell kérniük ha el szeretnének menni a széksorok között.Tom hogy írni meg fogalmazni nem tok ,de kicsit viselkedni azt igen.Sajna az én lábamat is operálták mégis nyugiba vagyok.Ezek a jó emberek meg nem veszik magukat észre.Sorry,de ez kikivánkozott.
tamas - 2018.03.24. - 14:55
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás