Valencia utazás, nevezetességek

Valencia kalauz, látnivalók, időtöltés

Valencia

Spanyolország 3. legfontosabb, és legnépesebb városának, a többek között a tekintélyes kulturális életéről nevezetes, mediterrán, tengerparti Valenciának kb. 810 ezer lakosa van. A város történelme már a Krisztus születése előtti időkre visszanyúlik, római kolónia létesült itt, később pedig a mórokhoz is tartozott a város. Valencia gazdag történelmi kincseit kiválóan harmonizálja az ultramodern, avant-garde épületekkel, talán ezért is hívják sokan "Új Barcelonának".

Minden van itt: a történelmi épületek, székesegyházak, és a modern építmények kedvelői, valamint a kulturális kikapcsolódásra vágyók sem csalódhatnak. Valencia éjszakai élete is jelentős. Tengerparti kikötővárosként, a homokos tengerpart, és a tenger is hozzájárul a város csodálatos atmoszférájához. Valenciában tehát van minden, amit csak egy város adhat: régi, és ultramodern épületek, számos szórakozási, és kulturális lehetőség, valamint több homokos tengerpart, és Spanyolország első számú kikötője. Valencia a paella szülőföldje, megkóstolhatjuk itt a tradicionális paellát is, melyben nem tenger gyümölcsei, hanem hús van (nyúl, csirke, vagy kacsa). Valencia Barcelonához és Madridhoz képest kevésbé ismert, de azoknál olcsóbb szállásokat is kínáló, sok szép, különleges látnivalót nyújtó, barátságos, kellemes város, jó közbiztonsággal. Meglepően jó hely, általában jobban tetszik a látogatóknak, mint várták volna.

Szállások | Selyembörze | Művészetek és tudományok városa | Valencia székesegyháza | Plaza de la Virgen | Torres de Serranos | Plaza del Ayuntamiento | Mercado Central | Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias | Jardín del Túria | Bioparc Valencia | Fallas | Valencia strandjai | Ajánlott szállások | Tömegközlekedés | Hozzászólások

Valencia szállás

Szállások Valenciában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Valenciában | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Selyembörze / Lonja de La Seda

Az 1482-1548 között épített valenciai Selyembörze, vagy Tőzsdepalota Valencia legismertebb látványossága. Európa egyik legszebb, legfontosabb, és legépebben megmaradt gótikus épületeként 1996 óta az UNESCO Világörökség része. Az épület külső, és belső része varázslatos: a középkori kastélyok monumentalizmusa a korabeli művészet szofisztikáltságával együtt lenyűgöző hatásúak. Az épület kereskedelmi központként, ill. a nevét látva nem meglepően, selyempiacként működött. Itt találkoztak, tárgyaltak, és egyeztek meg a kereskedők egymással.

A belépőjegy felnőtteknek 2 EUR, diákoknak 1 EUR 2018-ban. Vasárnap és ünnepnapokon ingyenes belépés! Nyitva hétfő-szombat 9:30-19:00, vasárnap és ünnepnapokon 9:30-15:00. A városközpontban, a Mercado Central közvetlen közelében található. Eljutás: 7, 27, 73 busszal, Mercat Central-Lotja megállóig.

Valencia, Selyempiac

Valencia selyempiac fotó: MacMANU

La Ciudad de las Artes y las Ciencias / A művészetek, és a tudományok városa

A tudomány és művészetek városában a múlt helyett a jövőben tehetnek látogatást a Valenciát meglátogatók. A híres spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett hatalmas, csodálatos, futurisztikus épületekből álló komplexum megtekintése kötelező. Ez egy valóságos modern építészeti mestermű. Az építkezés 1994 végén kezdődött, az első épületet, a L'Hemisferic-et 1997-ban adták át, a L'Oceanografic 2002-ben, az operaház pedig 2005-ben nyílt meg. Mára Spanyolország egyik leglátogatottabb nevezetessége lett. Ha csak kívülről tekintjük meg az épületeket, nem fizetjük ki a belépőket, akkor is nagy élményben lesz részünk, ez Valencia első számú látványossága. Nézzük sorban a épületeket:

A Palau de les Arts Reina Sofia Operaház Európa egyik legnagyobb presztízsű ilyen jellegű építménye, különleges kinézete, és hihetetlen akusztikája miatt. 3 föld alatti, és 14 föld feletti szintje, és 4 koncertterme van. 75 méteres magasságával ez Európa legmagasabb operaháza.

A L'Oceanografic Európa legnagyobb akváriuma - 110 ezer m2 területű -, és a kontinens jobb akváriumai közé tartozik. A tengeri flóra és fauna több ezer példáját lehet itt megtekinteni, köztük cápákat, és delfineket. Két víz alatti, 70 méter hosszú csatornájában lépve a cápák, és a különböző tengeri állatok szó szerint az ember körül úszkálnak. A halak mellett teknősök, krokodilok, madarak, lepkék, és szárazföldi állatok is csodálhatók itt. Belépőjegy 2018-ban 29,70 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 22,30 EUR. Nyitvatartás 10:00- 18:00-20:00-ig, évszaktól függően,de július 14.-augusztus 31. között minden nap 10:00-00:00-ig.

A L'Hemisferic egy fantasztikus 3D IMAX-mozi, planetárium és lézerszínház. Ide a belépő 2018-ban 8,80 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 6,85 EUR. L'Oceanografic, és a L'Hemisferic fantasztikus program családoknak is, a gyermekek számára is felejthetetlen, életre szóló élményt fog jelenteni, ill. az idősebb gyermekek, és az érdeklődőbbeket a következő épületek is le fogják nyűgözni.

A Museo de las Ciencias Principe Felipe, a Tudomány Múzeuma egy hatalmas, három emeletes interaktív tudományos múzeum, amely az elektromosság, a lézerek, az emberi test, a fizikai törvények, a sportok, hangok, és fények világába nyújt egyedülálló betekintést. Belépő 2018-ban 8 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 6,20 EUR. Nyitás 10:00-kor, zárás, évszaktól függően 18:00-21:00 között (június 30.-szeptember 9. között 21:00-kor).

A L'Umbracle, a komplexum egyetlen épülete, ahová ingyenes a belépés. A L'Umbracle 7000 négyzetméteren, különleges növényeket mutat be a világ minden tájáról.

A művészetek és tudományok városának része a L'Ágora rendezvénycsarnok, ahol koncerteket és sporteseményeket tartanak, és 6000 fő befogadására képes, valamint az Assut de l'Or híd is. A csodálatos híd 2008. decemberére készült el. 125 méteres magassága a város legmagasabb pontjává teszi.

Akik több épületet szeretnének megnézni, vehetnek kombinált jegyeket is, kedvezőbb áron. Mindhárom fizetős látványosságba (L'Oceanografic, L'Hemisferic, Museo de Ciencias), 3 napig, mindenhova egyszeri belépésre érvényes jegy 37,90 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 28,80 EUR. Két látványossághoz érvényes kombinált belépők pedig: Hemisferic + Museo de las Ciencias: 12,60 EUR / 9,60 EUR. L'Hemisferic + L'Oceanografic: 31,90 EUR / 24,10 EUR. Museo de las Ciencias + L'Oceanografic: 31,30 EUR / 23,70 EUR.

Eljutás: Busz: 1, 13, 14, 15, 19, 35, 40, 95.

Valencia, Művészetek és a tudományok városa

Valencia, La Ciudad de las Artes y las Ciencias

Művészetek és Tudományok városa

Valencia, La Ciudad de las Artes y las Ciencas képek: Dr. Jaus, Mexicanwave, tempoworld.net/Flickr/Creative Commons

Valencia székesegyháza

-->
A valenciai székesegyház a 13-15. század folyamán, egy régebbi mecset helyére épült, főként gótikus stílusban, de a barokk, és a román építészet elemei is felfedezhetők benne. Úgy tartják, hogy a Szent Grál (a pohár, amelyből Jézus az utolsó vacsorán ivott) 500 évig a valenciai Katedrálisban volt. A Szent Grál másolata (vagy több kutató szerint az eredeti?) ma is megtekinthető a katedrális egyik kápolnájában. Az eredeti Szent Grálról egy olasz tudós azt tartja, hogy valahol Rómában van. Érdemes megnézni a katedrálist, különösen szép.

Eljutás: a 4, 8, 9, 11, 16, 28, 70, 71 buszok Reina megállójának közvetlen közelében van, a 3-as, 5-ös és 9-es metró Colón állomásától 10 perc gyaloglásra, a 19-es busz Pl. de l'Ajuntament - Cotanda megállójától pedig 6 perc gyaloglásra van. Belépő: 7 EUR, 12 éves korig 5,50 EUR. Nyitvatartás: április-október: hétfő-szombat 10:00-18:30, vasárnap és ünnepnap 14:00-18:30. November-március: hétfő-szombat 10:00-17:30, vasárnap és ünnepnap 10:00-14:00. A székesegyház harangtornyának (ide a belépődíj további 2 Euró) 207 lépcsőjét megmászva csodálatos, 360 fokos kilátás nyílik Valenciára.

A székesegyház mellett található, a római fórum romjaira épült, 17. századi, ingyenesen megnézhető Basiclica de la Virgen de los Desamparados bazilikát is nagyon érdemes megtekinteni. A székesegyház környéke, Valencia óvárosa, a Casco Antiguo vagy Barrio del Carmen elnevezésű városrészek szintén megérnek egy sétát. A szűk, kanyargós, labirintus-szerű utcák mentén szép régi épületeket, templomokat, valamint remek múzeumokat, piacokat, éttermeket, bárokat lehet felfedezni. Ez Valencia éjszakai életének is a központja, így akik itt foglalnak szállást, könnyen bulizhatnak, de alváshoz egyben zajos rész is.

Valencia, Székesegyház

Valencia, katedrális

Valencia székesegyház képek: sancho_panza, Shankyslens/Flickr/Creative Commons

Plaza de la Virgen

Az óváros legszebb tere. A római időkből származik, itt állt a római Forum. A téren a székesegyházat és a Basilica de la Virgen de los Desamparadost találjuk. Attrakciója a közepén található, a Turia-folyót szimbolizáló, és Neptunt ábrázoló szobor is.

Plaza de la Virgen

Plaza de la Virgen. Kép: Tim Rawle/Flickr/Creative Commons

Torres de Serranos

Valencia két megmaradt városkapujának egyike a Torres de Serranos. 1392-1398 között, a város erődítményrendszerének részeként építették a Torres de Serranost, amely egyes források szerint Európa legnagyobb gótikus kapuja. A Torres de Serranos börtönnek adott helyet, és ünnepségeknél, fesztiváloknál diadalívként szolgált. Számos szintjét megmászva, 140 lépcső leküzdése után a tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Belépő: 2 EUR, vasárnap és ünnepnapokon ingyenes. Nyitva: hétfő-szombat 10:00-19:00 (de télen a naplementétől függően korábban zár), vasárnap és ünnepnapokon 10:00-14:00. Eljutás: 5, 28, 95 busz: Torres del Serrans - Comte de Trénor megálló.

Torres de Serranos

Torres de Serranos, kilátás

Torres de Serranos, és kilátás onnan. Kép: saturn es, Torgeir Hágensen/Flickr/Creative Commons

Plaza del Ayuntamiento

Valencia legnagyobb tere nem csak az Ayuntamiento (a Városháza), a csodálatos, bárki által látogatható épület miatt érdemes a megtekintésre. Valencia központi terén több másik figyelemre méltó modernista épülettel találkozhatunk a 19. század végéről, és a 20. század elejéről. Itt található Valencia egyik leglátványosabb épülete, a központi posta (Edificio de Correos y Telegrafos) is, éttermek, kávézók, és egy szép szökőkút is láthatók Valencia legnyüzsgőbb terén.

Valencia, Városháza

Plaza del Ayuntamiento

Valencia városháza és Plaza del Ayuntamiento. Képek: Jual, mikemac29/Flickr/Creative Commons

Mercado Central

Európa egyik legrégebbi ma is működő ételpiacán (bár maga az épület 1914-ben épült) bele lehet kóstolni az igazi valenciai életbe, átérezni egy kicsit a spanyol piacok sürgés-forgását, és persze helyi ételkülönlegességeket vásárolni a hihetetlenül élettel teli piacon. Vehető itt friss és remek minőségű hús, sonka, hal, sajt, zöldség, gyümölcs, kávé, pékárú. Éttermek is működnek a piac területén.

A piac hétfőtől szombatig 7:00-15:00-ig tart nyitva. A városközpontban, a Selyembörze közvetlen közelében található. Eljutás: 7, 27, 73 busszal, Mercat Central-Lotja megállóig.

Mercado Central

Mercado Central

Mercado Central képek: maclosky, Stijn Nieuwndijk/Flickr/Creative Commons

Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Martí

A Manuel González Marti kerámiáira épülő múzeum 1954-ben nyílt meg. A csodálatos 18. századi Palacio del Marqués de Dos Aguas palotában működik. A kívül-belül látványos épület, és a szép kerámiák miatt is érdemes ide látogatni, ez Valencia egyik legelismertebb nevezetessége.

A múzeum hétfőnként zárva (valamint zárva: január 1., május 1., december 24., 25,, 31.). Keddtől szombatig nyitva 10:00-14:00, és 16:00-20:00, vasárnaponként és ünnepnapokon 10:00-14:00. Belépőjegy 2018-ban 3 EUR, 18-25 éves diákoknak, 18 éven aluliaknak és 65 éven felülieknek 1,50 EUR. Ingyenes belépés szombatonként 16:00 után, vasárnaponként, továbbá április 18.-án, május 18.-án, október 12.-én, és december 6.-án. Eljutás: 3-as 5-ös, 7-es és 9-es metróvonal: Colón állomás. Busz: 31, 70, 6, 8, 9, 10, 11, 27, 70, 71.

Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Marti, Valencia

Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias González Marti. Kép: pedrosimoes7/Flickr/Creative Commons

Jardín del Túria

Európa egyik legszebb, nagyvárosban található parkja, valamint, 110 hektáros területével, Spanyolország legnagyobb városi parkja. Érdemes végigsétálni vagy végigkerékpározni rajta. A park helyén korábban a Túria folyó folyt. Az 1957 októberi, többszáz halálos áldozatot, és jelentős, a városban még néhol ma is észrevehető anyagi károkat követelő nagy valenciai árvíz után úgy határoztak, hogy a folyót kivezetik Valencia központjából, hogy elkerüljék az újabb árvizeket. A helyén először egy utat építettek, a helyieknek azonban ez nem tetszett, hiszen a város rengeteg zöldterületet vesztett így. A döntés így az lett, hogy egy parkot hoznak létre a folyó medrében, amely végül 1986-ra készült el.

A hidak természetesen megmaradtak - csodálatos 14-17. századi hidak ívelnek át a volt folyón - és ez is különlegessé teszi a látványt. A 15 hídból az egyik konkrétan víz felett is megy át: a 14. századi, de a különböző árvizeknek köszönhetően többször is leomlott Puente del Mar alá kialakítottak egy mesterséges tavat. A parkban tavacskák, szökőkutak, sportpályák, kávézók, mászófalak, játszóterek vannak. Nagyon jó hely, nagy élmény például kerékpárt bérelni, és az egész medret végigbiciklizni 8 km hosszan.

Akik gyerekkel utaznak, azoknak érdemes ellátogatni a Jardin Del Túria déli részén, a Pont de L'Angel Custodi közvetlen közelében lévő Parc Gulliverbe is, mely egy igazán kiváló, izgalmas, hangulatos (bár egyesek szerint nem teljesen biztonságos), ingyenesen használható játszótér.

A Jardin del Túria, és a Pont dei Real közelében találunk egy szép kis romantikus, békés, ingyenes parkot, a Jardin de Monforte-t, ahova érdemes letérni a Jardin del Túriában sétálva. A 19. században kialakított, neoklasszikus stílusú, gyönyörű, angol / francia stílusú kertben márványszobrokat, tavakat, pihenőpavilonokat is láthatunk.

A Jardin del Túria a Művészetek és Tudományok városától a Bioparcig húzódik. A Bioparc Valencia különleges, színvonalas, és érdekes állatkertje, melyek megtekintése szintén ajánlott.

Eljutás például (de rendkívül nagy területet fog át a Jardin del Túria): 3-as, 5-ös, 7-es és 9-es metróvonal: Alameda állomás.

Jardin del Turia, Valencia

Parc Gulliver

Jardín de Monforte

Jardín del Túria, Parc Gulliver, és Jardín de Monforte. Képek: budgetplaces.com, gibbix1, Antonio Marín Segovia,/Flickr/Creative Commons

Bioparc Valencia

A 25 hektár területű állatkert 2008-ban nyílt. "Új generációs" állatkert, a kerítések, akadályok, állatkerti épületek láthatatlanok, így a Bioparc azt az érzést nyújtja, mintha az állatok természetes élőhelyére látogatnánk el. Ilyet nagyon kevés helyen látni máshol, Európában csak 5 másik hasonló, erre az elvre épülő állatkert létezik. A ketrecek, korlátok helyett folyók, tavak, sziklák választják el az állatokat a látogatóktól, az állatok más állatkertekben látottakhoz képest sokkal nagyobb helyen mozoghatnak, és itt sokkal közelebb lehet hozzájuk kerülni, mint máshol, olyan érzés, mintha szafarin lennénk. Kötelező program gyerekekkel, és az állatok kedvelőinek is. Európa egyik legjobb, legszebb állatkertje.

2018-as belépő 23,80 EUR, 4-12 éves gyerekeknek 18 EUR, 65 éven felülieknek 17,50 EUR. 4 év alatt ingyenes. Nyitvatartás változó, ITT megtekinthető. Eljutás: Busz: 3, 29, 67, 81, 95. Vagy metró: a 3-as és 5-ös metróvonal Nou d'Octubre állomásától 10 perc gyaloglásra van.

Bioparc Valencia

Bioparc Valencia

Bioparc Valencia. Képek: rafa_castillo, Alberto-g-rovi/Flickr/Creative Commons

Fallas

Spanyolország egyik leghíresebb fesztiválját minden évben március 15.-19. között tartják Valenciában, ezzel köszöntve a tavaszt. A tradicionális fiestára minden városnegyed papírból-kartonból-fából szobrokat készít. Ezek az utóbbi időkben viccesek, és aktuálisak. A szobrokat a fesztivál végén, az 5 napos őrület csúcspontjaként, március 19., éjfél után, tehát március 20.-ra virradó éjjel, elégetik, miután a győztest, a legjobb kompozíciót kiválasztották. A fallas része még, többek között, a látványos L'Ofrena de flors, azaz a virágok felajánlása Szűz Máriának: március 17.-én és 18.-án Szűz Mária szobra virágokkal lesz elborítva, miután minden városnegyed, tradicionális kosztümben elhozza virágait a Plaza de la Virgenre.

A ritkán láthatóan jó tűzijátékokkal színesített fesztivál mindenkit megmozgat Valenciában. És nem csak ott, Spanyolországból, és mostanában már szerte Európából is nagyon sokat utaznak ebben az időszakban ide - a 800 ezres városban a becslések szerint 3 millióan nézik a lángokat. Az atmoszféra ilyenkor fergeteges: rengeteg ember van, mindenki vidám, a város nagyon szépen fel van díszítve. Persze a fallas idején nagyon nehéz és drága szállást találni, és már hónapokkal korábban szükséges foglalni, de ha éppen mégis ekkor tartózkodnánk itt, nagyon nagy élmény a forgatagot átélni.

Fallas, Valencia

Fallas

Fallas, Valencia. Képek: Antonio Marín Segovia, keith ellwood/Flickr/Creative Commons

Valencia strandjai

A városközponthoz legközelebbi strand a homokos Las Arenas, a kikötő szomszédságában. A strand 1,2 km hosszú, és 135 méter széles.

Las Arenas strand, Valencia

Las Arenas, Valencia. Kép: jovike/Flickr/Creative Commons

A strand mentén északra sétálva Valencia másik városi strandjára, a homokos Malvarrosa strandra jutunk. Ez Valencia fő, legnépszerűbb strandja, a helyiek körében nagyon kedvelt. Szintén nagyon hosszú és széles partszakasz: 1 km hosszú, 135 méter széles. A strand igen zsúfolt, akik a csendes magányt szeretik, azoknak nem fog tetszeni, de akik az élettel teli strandokat, azoknak igen. A Las Arenas és Malvarrosa strandra a 4-es és 6-os villamossal, a 2, 19, 31, 32 buszokkal, nyáron továbbá a 20, 21, 22-es busszal is eljuthatunk. A Las Arenas és Malvarrosa strandok mellett széles, pálmafás tengerparti promenádon sétálhatunk.

Malvarrosa strand, Valencia

Malvarrosa strand. Kép: Juanedc/Flickr/Creative Commons

Még a városhoz közeli, de már csendesebb, nyugodtabb, tisztább strand a Malvarrosa strandtól egy forrással elválasztott, a Malvarrosától tovább északra lévő Patacona. Lassan mélyülő, gyerekekkel is ideális strand.

A következő két strand már kicsit messzebb van, de megéri a hosszabb utat. A Saler, és a Devesa strandok az Albufera természeti park közelében találhatóak. A Salernek közel 6 km-es, jó minőségű aranyhomokos tengerpartja van, de a gyönyörű strandot sokan szeretik, így a tömeg is nagyobb. 13 km-re, délre található Valenciától. Ez a valenciai strandok királynője, egy kékzászlós, a lehető legjobb minőségű strand. Fehérhomokos part, dűnék, azúrkék tengervíz, és kellemes szellő jellemzi.

Valencia, Saler strand

Valencia, Saler strand kép: @ngie costa

A Devesa kevésbé zsúfolt. Ez szintén kékzászlós, homokos, dűnékkel rendelkező strand, de teljes mértékben kiépítetlen. Nincsenek éttermek, de még toilet sem, így fontos ételt, és italt hozni. A bejárattól jobbra nudista strand található, míg a baloldali részen fürdőruhában napoznak az emberek. Akik nem autóval jönnek, azoknak a Salerhez képest még 10 percet kell buszozniuk, majd fél órát gyalogolniuk.

Port Saplaya csendes, 1 km hosszú, nagyon széles) strandját Valencia belvárosától 8 km-re, északra találjuk. Valenciából a 112-es busszal juthatunk ide. A kevésbé zsúfolt, tiszta homokos strand mellett, Port Saplayában egy "kis Velencét" is láthatunk. Port Saplaya egy 70-es években épített, békés üdülőváros, színes házakkal, szép kikötővel, csatornákkal, rengeteg bárral és étteremmel.

Port Saplaya

Port Saplaya

Port Saplaya. Képek: Luciaperodismo, jose31190/Flickr/Creative Commons

A környék valószínűleg legjobb strandja a Playa del Gandia, melyet sokan egész Spanyolország legjobb strandjai között tartanak számon. Valenciától 70 km-re délre van, de egyszerűen elérhető C1 elővárosi vonattal, melyről Platja I Grau De Gandía állomáson kell leszállni, a menetrend ITT lekereshető. Valencia Nord állomástól kb. 1 órás út. Hosszú, széles, gyönyörű, kifogástalanul tiszta aranyhomokos part. Emellett jól felszerelt: zuhanyzók, éttermek, bárok, sportolási lehetőségek, játszóterek vannak a strand területén, napernyők és napágyak is bérelhetők. Sőt, 4 széles strand közül is választhatunk Gandiában.

Gandia strand

Playa del Gandia. Kép: Laura Cuttier/Flickr/Creative Commons

Alicante és a Costa Blanca: Alicante 2 óra alatt elérhető vonattal Valenciából. Vonatjegyet a renfe oldalán előre megvéve akár csak 14-20 EUR-ért odajuthatunk. Alicantéban szép látnivalók, és a Costa Blancán, melynek Alicante a központja, remek strandok találhatók. Részletek, látnivalók, közlekedési információk a Costa Blanca nyaralóhelyeire Alicantéból: Alicante és a Costa Blanca.

Calpe

Calpe, a Costa Blancán, Alicantétől 65 km-re. Kép: Nicolas Clairembault/Flickr/Creative Commons

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően)

 • Olcsó: Colors Rooms- Hihetetlenül kedvező áron kapunk központi, szinte tökéletes értékelésekkel rendelkező, saját fürdőszobás szobát a városközpont szívében. Nem is könnyű szabad szobát találni, ha nem foglalunk jó előre, kb. 5-6 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Pensión Universal - A legolcsóbb valenciai szállások közül az egyik legjobb: központban van, tiszta, és viszonylag tágas szobái vannak. De nincs privát, csak közös fürdőszoba, és zajos lehet, kb. 5-7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Pensión Alicante - Ebben, a központban lévő olcsó panzióban a legolcsóbb szobákhoz már saját zuhanyzó van (de a wc közös), és vannak saját fürdőszobás szobáik is, még mindig kiváló áron. A szobák persze itt se túl modernek, vagy felszereltek, kb. 5-7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Quart Youth Hostel - Valencia egyik legjobb hostelében, a városközpontban elhelyezkedő Quart Youth Hostelben a hálótermi ágyak mellett közös fürdőszobás, privát szobákat is találunk (modernebbeket mint az előző 2 panzióban). Privát szoba árak: kb. 5-7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Ibis Budget Valencia Aeropuerto - Budget hotel a reptér, és a Rosas metróállomás közelében (metróval 20 perc a városközpont). Kis, egyszerű szobák jellemzik, hosszabb tartózkodásra már nem olyan jó, de a budget hotelekhez képest minőségibb, és jobb értékelései vannak, kb. 6-7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Valencia City Host - Nagyon jó helyen, a városközpont közelében lévő, olcsó, nagy, felszerelt, tiszta, ugyanakkor közös fürdőszobás, és nem annyira csendes szobákat nyújt ez a szállás. Ilyen olcsón az egyik legjobb, kb. 6-7,5 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Sohotel Ruzafa - Csendes, szép, kényelmes, kiválóan felszerelt, belvároshoz közeli, tetőtéri apartmant (akár 4 főre), és stúdiólakást bérelhetünk itt, nagyon jó ár/érték arány, kb. 7-13 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Ad Hoc Carmen - Belvárosi, csendes, tiszta, ízlésesen berendezett, mégis olcsó szálláshely, 8-12 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Malcom and Barret - Kiváló áron szállhatunk meg a város egyik legjobb ár/érték arányú 3*-os szállodájában, csendes, szép, modern, de nem túl nagy szobákban. Hátránya, hogy a városközpontba jutáshoz 20 percet kell buszozni, kb. 10-15 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Jardín Botánico Hotel Boutique - Elképesztően jó ár/érték arányú, stílusos, szépen berendezett, új, 3*-os szálloda, kényelmes, tágas szobákkal, a belvárostól negyed órás gyaloglásra, kb. 12-15 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: NH Valencia Las Artes - 4*-os szállodákhoz, és minőségéhez képest a legtöbb időpontban nagyon olcsón lehet itt szállást foglalni. A szálloda a művészetek és tudományok városa közelében (de nem a belváros közelében) várja vendégeit, edzőteremmel, szaunával, medencével, tiszta, szép szobákkal, kb. 13-19 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: NH Valencia Center - .. és ugyanez, de központibb helyen, a város szivétől 10 perc gyaloglásra, ugyanakkor szauna nélkül, kb. 13-21 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Aparthotel Valencia Rental - Toronyházban lévő apartmanhotel (az utca zajától zajos lehet). Mindennel felszerelt szobákat kínál, és jó környéken, metrómegálló közelében van. A belváros mindössze 4 megálló, kb. 13-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Sorolla Centro - A Valencia kellős közepén, a Plaza del Ayuntamiento közelében, egy sétálóutcában elhelyezkedő 3*-os szállodában modern, szép szobák vannak, kategóriájának egyik legjobbja, kb. 16-17 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hotel Boutique Balandret - Gyönyörű, stílusos, modern, tökéletes értékelésekkel rendelkező, 3*-os butikhotel a tengerpart közvetlen közelében, kb. 16-19 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: B&B Almirante - Központi, kényelmes, tiszta, stílusos, autentikus szálás, kb. 18 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: L'Esplai Valencia Bed & Breakfast - Ritkán látható tökéletes értékelésekkel büszkélkedhet ez a szálláshely, mely a belvárosban, a Katedrálistól 250 méterre van. Stílusos, szép szobák, tökéletes tisztaság jellemzi, kb. 18-24 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Kozépkategória: El Coso - Nagyon jó ár/érték arányú, újonnan kialakított 3*-os szálloda a tengerparton, kb. 21-25 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Cathedral Suites Hotel - A székesegyháztól 50 m-re lévő fantasztikus 4*-os apartmanhotel tetőteraszon lévő medencét, modern, konyhával is felszerelt szobákat, és tökéletes élményt kínál kb, 29-34 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Caro Hotel - Az 5*-os gyönyörű, stílusos szálloda Valencia egyik legjobbja. Egy 19. századi palotában, a Katedrálistól 200 méterre, Valencia szívében helyezkedik el, kb. 30-40 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Las Arenas Balneario Resort - Tengerparti, és medencével is rendelkező, minden igényt kielégítő, csodálatos 5*-os hotel, kb. 32-45 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Valencia

Kép: Mark Chinnick/Flickr/Creative Commons

Valencia tömegközlekedés, éghajlat

 • Valencia 2017. október 30.-től közvetlenül elérhető a Ryanair járataival. Ryanair járat Pozsonyból is közlekedik. 2018. június 14.-től Bécsből, Wizz Airrel is el lehet jutni, akinek az lenne közelebb.
 • Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?
 • Valencia repülőteréről busszal vagy metróval lehet a városközpontba jutni. A városi 150-es busz közlekedik a repülőtér és Valencia között, a jegyár 2,50 EUR. A jegyek a buszon megvehetők. A busz 26-35 percenként közlekedik, a menetidő 45 perc. Vasárnap és ünnepnapokon nem közlekedik! Menetrendje ITT lekereshető, a vonal kiválasztásával. A másik lehetőség a metró, melyre a jegyár 3,90 EUR (ABCD vonaljegy 3,90 EUR + 1 EUR a kártyáért, melyre a továbbiakban tölthetők jegyek, bérletek). A menetidő a városközpontba 25 perc. A repülőteret a 3-as és az 5-ös metróvonal érinti. Menetrendje különböző állomásokhoz, illetve különböző állomásokról a reptérre ITT lekereshető. Taxi a reptérről Valenciába kb. 20 EUR, meghatározott minimum ár 12 EUR.
 • Tömegközlekedési jegyárak Valenciában (2018): vonaljegy (átszállás nem megengedett) 1,50 EUR ; 10 alkalmas gyűjtőjegy, kizárólag buszra (1 órán belül átszállás megengedett) (Bonobús): 8,50 EUR ; 10 alkalmas gyűjtőjegy, mely buszra, villamosra és metróra is érvényes, az "A" zónában (50 percen belül az átszállás megengedett) (Bono Transbordo): 9 EUR ; T1/T2/T3, 1/2/3 napra, korlátlan utazásra érvényes kártyák, érvényesek buszra, villamosra, és metróra, az "A" zónában: 4/6,70/9,70 EUR. További 1 EUR-t (karton) vagy 2 EUR-t (műanyag) kell fizetni első esetben a Mobilis kártyáért, melyre a továbbiakban tölthetünk vonaljegyeket, bérleteket.
 • Tömegközlekedési útvonaltervező ITT. Használható a Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is.
 • Valenciai metrótérkép, állomások ITT. Metrómenetrend ITT lekereshető.
 • Valencia buszmenetrend ITT.
 • A VLC (Valencia Tourist Card) ingyenes tömegközlekedést biztosít az "A", "B", "C", és "D" zónában is (tehát a reptérre/reptérről is), ezen kívül ingyenes belépőket, és kedvezményeket kapunk vele. A kedvezmények, ingyenességek listájának áttekintésével, mely itt megtehető, és a tömegközlekedési jegyárak figyelembe vételével lehet eldönteni mindenkinek maga számára, hogy programja függvényében megérné-e megvenni. Ára 2018-ban 24 órára 15 EUR, 48 órára 20 EUR, míg 72 órára 25 EUR, de online 10% kedvezménnyel vehető meg, és átvehető Valenciában egy turisztikai irodában.
 • Csomagmegőrző az Estacio del Nord (Carrer d'Alacant, 25, 46004) és a Joaquin Sorolla (San Vicente Martir 171, 46007 Valencia) vasútállomásokon is van.
 • Aki autóval járná be Valencia környékét, Spanyolország ezen részét, ill. Valenciában autóval közlekedne, az kedvező áron bérelhet autót ezen az oldalon, ahol összehasonlíthatók az autókölcsönzési cégek ajánlatai, és a legjobb áron kölcsönözhetők bérautók.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Valencia éghajlat, időjárás: Valencia éghajlata száraz mediterrán, forró, száraz nyarakkal, és nagyon enyhe telekkel. A legcsapadékosabb hónapok: október majd szeptember, a legszárazabbak: július majd augusztus. Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Valenciában melegebb): január: 16,4 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 17,1 °C (4,5 °C), március: 19,3 °C (10,2 °C), április: 20,8 °C (16,3 °C), május: 23,4 °C (21,4 °C), június: 27,1 °C (24,4 °C), július: 29,7 °C (26,5 °C), augusztus: 30,2 °C (26,0 °C), szeptember: 27,9 °C (22,1 °C), október: 24,4 °C (16,1 °C), november: 19,8 °C (8,1 °C), december: 17,0 °C (3,1 °C). A legjobb hónapok városnézésre, időjárás szempontjából: március közepétől, április, május eleje, október közepétől, november. Ezekben a hónapokban általában jó az idő, de nincs hőség. Várható időjárás: ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Spanyolország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Valencia időjárás, mindenesetre a spanyol meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése ITT látható Valenciára. Időjárás történelem: ITT megnézhető a korábbi évek bizonyos napjain milyen idő volt Valenciában, így ebből is lehet következtetni, hogy a városlátogatás idején milyen idő várható.

Valencia metró

Valencia metró. Kép: Yasuhiro Chatani/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Amikor először láttam a képeket egyből arra gondoltam, hogy el kel mennem oda. és elmentem. Nagyon jó volt
#1 - Rafaella - 2008.06.15. - 09:26
Valencia az a város, ahol semmi sem működik igazán. A város tele van szép helyekkel, de ezeket sem tudják rendesen propagálni, turisták által fogyaszthatóvá tenni. Az emberek egyébként kedvesek, viszont szarnak mindenre, nem beszélnek angolul, és folyton cigit kunyerálnak. Az utcák nagy része nagyon büdös. A tengerpart pedig úgy néz ki, mint egy ipartelep, egy kórházzal megfejelve. Az óceonográfiában 30 euró a belépő. Ja, és 1 millióval több lakás van, mint amennyire szükség lenne, mégis 4-5 év mire egyet is felépí­tenek. Parkolni nagyon nehéz, mert nagyon kevés a parkoló, sok az autó és a rendőrök egyetlen foglalatossága, hogy a tilosban parkolókat elvontatják, egyébként meg a szemük előtt verhetnek agyon téged, az sem izgatná őket.
#2 - Bene János - 2008.08.16. - 18:57
Nekem csak pozití­v tapasztalatom van Valenciával, a város gyönyörű és nekem a tengerpart is nagyon tetszett. Az ott lakók nagyon kedvesek, segí­tőkészek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogasson el ebbe a városba, nem fogja megbánni, én is újra és újra visszatérek.
#3 - Wanda - 2008.12.21. - 01:52
1 hónap múlva utazom. :) Kár,h nem lesz időm körbenézni, mert dolgozni megyünk kiállí­átsra :(
Már várom nagyon.:):)
Ami a cigi-kunyizást,meg az érdektelenséget illeti, Pesten sem jobb a helyzet. Pofátlan hajléktalanok,cigányok és senki nem tesz ellenük semmit.
#4 - briggancs - 2009.01.17. - 13:37
ja, és mellesleg itt is csúnyán hoppon marad a külföldiek nagy része, ha segí­tségre szorul angolul....
#5 - briggancs - 2009.01.17. - 13:44
1 hónapja voltam Valenciában és azt tudom mondani,hogy aki szereti az életet és igazán élvezni is szeretné azt,menjen el Valenciába.én,ha tehetném,nemis jönnék haza soha.
#6 - ati - 2009.03.21. - 15:17
Februárban 2 hetet töltöttem Spanyolországban, sikerült Valenciába is ellátogatnom. Teljesen lenyűgözött a város, gyönyörű a történelmi városrész, szépek a modern létesí­tmények is. Ezt látni kell, nem lehet szavakkal kifejezni. Sajnos az idő kevés volt, már szervezem a következő utazásomat, Valenciára is több napot hagyva. Szí­vesen laknék és dolgoznék itt.
#7 - gabesz - 2009.04.27. - 22:35
én 2 éve voltam Valenciában, igaz nem ez volt a fő uticélom hanem Mallorca és Ibiza de hajóval ellátogattunk Vaelnciába is és két napot töltöttünk ott ismerősünknél, ők egy nagyon tiszta, szép helyen laknak az igaz hogy ennek a városnak is van kevésbé tetszetős része de az kit érdekel az távol van a tengerparttól, a part az gyönyörű, hibátlan, de Mallorca szebb :P
ja és ami azt illeti augisuztusban ismét megyek de ezúttal egyedül, nem jön a családon
#8 - Ádám - 2009.06.25. - 15:20
én 2009 augusztus 9-én megyek Valenciába két hétre egy nyelvtanfolyamra. Még sosem voltam egyedül külföldön :S Most olvastam Ádám üzenetét, hogy ő is augusztusban megy Valenciába, esetleg felvehetjük a kapcsolatot? Ha gondolod í­rj: zsazsanyh@freemail.hu
#9 - Fruzsi - 2009.07.29. - 21:03
Szeptember 8-én utazom Kolozsvárról induló géppel. Nem jártam még Spanyolországban, de egyetértek azzal, hogy BP-n aztán...na attól csak különb lehet. A mi fővárosunk bűzlik az ammóniától :S sajnos... és a magyarok ráadásul nem is igazán kedvesek, vagy vendégszeretőek, a spanyolok legalább azok.
#10 - cinnabarite - 2009.08.21. - 21:15
én idén júliusban voltam Valenciában egy hétig, majd augusztusban visszamentem még 12 napra. Gyönyörű város, a tengerpart tiszta és szép, rengeteg a látnivaló, érdemes ellátogatni oda. én személy szerint novemberben költözöm ki Valenciába (ha minden jól megy) :-)
#11 - beatrixnagy77 - 2009.09.06. - 22:40
én éppen most vagyok Valenciában, sajnos 10-én tovább kell állnom, pedig szí­vesen maradnék. Gyönyörű a város, minden megtalálható benne: óváros, modern városrészek, tengerpart, normális infrastruktúra, sok zöldfelület, jó ételek, vásárlási lehetőségek.

Azt nem értem, miért probléma, ha egy város nem hirdeti magát úton-útfélen. Kifejezetten örülök, hogy Valenciát még nem árasztották el a vágott szemű turisták, nincs az a nyomasztó turistaáradat, ami sok európai várost már élvezhetetlenné tett.
Persze a tisztaság itt-ott némi kí­vánnivalót hagy maga után, de ha Bp-en csak ennyi kutyaszar lenne az utcán, meg lennék elégedve.

Aki a kötelező kűrökön túl egy kis ósdi romantikára vágyik, menjen el az "El Carmen" városrészbe, lepusztultságában is csodálatos bóklászni a régi, girbe-gurba szűk és elhagyatott kis utcákban.

Amúgy a város nagyon jó doppingszer a spanyolul tanulóknak, mert itt aztán az angollal tényleg nem lehet sokra jutni... Ebből is látszik, hogy autentikus helyen járunk, nem a külföldi tömegturizmusra épí­tenek.
#12 - bunor - 2009.09.07. - 21:44
Kedvesek, meg vendégszeretőek? Ez valami tévedés, jól elvannak ők magukkal és szarnak a túristára. Az egyik legkivagyibb nép nyugaton, ez csak egy monda, hogy jó fejek meg minden.
#13 - xy - 2009.09.23. - 20:35
xy: "jól elvannak ők magukkal és szarnak a túristára" -> tulajdonképpen igazad van, nem nyalnak be a turistáknak, de ha valaki segí­tséget kér a spanyoloktól, mindig nagyon segí­tőkészek. Tekintettel azonban arra, hogy az ország élen áll a turisták által leginkább látogatott országok listáján, szerintem nem is kellene elvárni, hogy foglalkozzanak velük, hidd el, mi itt hozzá vagyunk már szokva a "guirik"-hez.
Az pedig, hogy elvannak magukkal, turistaként talán zavar egyeseket, de ha itt élsz, örülsz neki, mert ez egyben tolerancia is. Másrészt pedig tudod, hogy ha megszólí­tod az embert (nyilván nem angolul... azt a többség nem beszéli, legalábbis nem valami jól, még itt, Madridban sem), akkor egy derűs választ kapsz és látszik, hogy tényleg szeretne segí­teni. én bunkó spanyollal még nem találkoztam. De a madridi reptérről hazafelé tartó bunkó magyar turistával igen. Vajon miért...?
#14 - Orsi - 2009.11.30. - 09:40
Sziasztok!
A férjemmel és a kisfiunkkal jövőre szeretnénk Valenciába költözni. Van valaki aki kint él közületek és el tudna némi információval látni a kinti élettel kapcsolatban?
Előre is köszi!
Alexa
#15 - Alexa - 2010.01.06. - 11:49
Sziasztok! Mi is Valenciát néztük ki a családdal, ha minden jól sikerül maradnánk is. Milyen a spanyolok viszonya a bevándorlókkal kapcsolatosan? Mi is köszönünk minden infót!!:)
#16 - BJ - 2010.01.07. - 13:39
Az idén nyáron szeretnék kijutni Spanyolországba diákmunkát vállalni,hogy fejlesszem nyelvtudásomat.4 éve tanulom a nyelvet majdnem felsőfokon beszélek.Esetleg aki tudna valamit az érdekem szóljon!e-mail:dorisz2@vipmail.hu
#17 - Dóri19 - 2010.01.07. - 13:42
Valenciából, hogyan tudnék eljutni Madridba??
nem találtam közvetlen vonatot.
#18 - Viki - 2010.03.01. - 15:00
Valenciából Madridba Alaris nagysebességű vonatok közlekednek szinte óránként Valencia Nord állomásról, közvetlenül, de busz is megy.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.03. - 17:34
Nekem nagyon tetszenek a képek a városról! Valoszinü 2011-ben odaköltözünk a fiammal meg a párommal. Most Németben lakunk, elkezdtük tanulni a nyelvet is és örülnénk neki ,ha ott élö magyarokkal megismerkedhetnénk! EMAIL CIMEM:piroska-0221@email.de
#20 - Piros - 2010.03.08. - 13:58
Köszi
#21 - Viki - 2010.04.11. - 12:56
Sziasztok jun22-26 közt leszek ott, ha valakinek van kedve megnézhetünk ezt-azt közösen, én a tengert, meg a szalsza bulikat preferálom a vendéglők mellett.
csao
#22 - Tamás - 2010.06.03. - 19:28
Ma:2010.Június 16.02:58 kor Valenciában megszületett Nyolcadik Unokám! Fiú! ...a négy Kislányomból az Elsőszülött;Monika Kislányomtól... 14 éve laknak ott, ott ismerkedtek meg,és az első közös Gyermek í­m megjött... dolgoznak,élnek... a Tengerpart pedig GYöNYöRÅ°... Adjon az öreg Isten a Szeretteimnek -és Neked,ki olvasod most e sorokat- egész életükre Egészséget,Boldogságot,Szeretni tudó Szí­vet... RaSu TündérAnya...
#23 - RaSu Tí¼ndérAnya - 2010.06.16. - 12:32
RaSu TündérAnya!

Köszönöm a hozzászólásod, boldoggá tesz, hogy vannak még ilyen emberek, mint Te! Nagyon sok boldogságot Neked és a családodnak!
#24 - ílmodozó - 2010.06.27. - 14:28
Június 5.-9. között jártam Valenciában üzleti illetve felfedező jelleggel. Előtte természetesen elolvastam a hozzászólásokat és ezek alapján vártam sőt kerestem a negatí­v oldalait a városnak("jó magyar módjára"). Meglepetésemre nem,hogy rossz tapasztalatot nem szereztem,hanem ellenkezőleg. Vártam,hogy "ugató olasz" módjára hangoskodó,önző mediterrán népséggel találkozom,de nem. Az első perctől kezdve segí­tőkészek voltak még akkor is,ha nem értették az angol nyelvet,de nem voltak tolakodóak.(pl.:a villamos vezető külön kiszállt,hogy az ő vonalán is mehetünk,mert ugyanarra visz) Az első olyan nyaraló és túrisztikai hely volt ahol nem néztek ki,vagy le valamiért. Még nyí­ltan a német futball válogatottnak szurkolva is barátságban és nem egymást ölve tudtunk a spanyol keménymaggal(Barcelona,Madrid)izgulni a meccset nézve. Nem támadtak kolduló fekete vagy szürke bevándorló pajtások úton-útfélen. Az előttem szólónak igaza volt a cigaretta kunyerálással kapcsolatban,de csak egyszer és nem volt kellemetlen. Akkora a tér minden irányban,hogy ha sokan is vannak,akár a városban,akár a strandon nem érezhető,hogy ráborul az emberre és nem kap levegőt. A csodálatos parkok és lélegzetelállí­tó új és régi épületekről nem is beszélve,amiből annyi van mindenfelé,hogy még keresni sem kell őket. Az idő mint olyan egy kicsit érezhetően eltorzul,mert elaludni nehezen lehet és "csak" reggel kilenc-tí­z óra körül kezdődik a napi rutin. Családbarát,kellemes,nyugodt,vagy akár pörgős hely ez a Valencia. Köszönöm a lehetőséget,hogy ott lehettem,amiért szokásomtól eltérően időt és energiát fordí­tok ennek a gyöngyszemnek a bemutatására,mert megérdemli. Augusztusban családostól ott a helyem,csak még legyen helyem!
#25 - Balázs - 2010.07.13. - 09:05
Július 5.-9.-én voltam,bocsánat. Követhetetlen az idő...
#26 - Balázs - 2010.07.13. - 09:11
Július 19-én jöttünk haza Spanyolországból. 2 hétre utaztunk, ebből 8 napot Valenciában töltöttünk. Mióta itthon vagyok csendes mélabúban telnek a napjaim... :-)
Ebben a városban mindent megtaláltam ezalatt a rövid idő alatt, amit egy városban keresek: piac, ahol indulhat a reggel egy kávéval, látnivalók tömkelege, tiszta és kevésbé zsúfolt tengerpart(Saler), finom ételek,szép terek és parkok, mediterrán esték. Nem mellesleg Spanyolország éppen akkor lett világbajnok, amikor ott jártunk, a meccset egy kocsmában néztük végig. :-)
Kedvesek, barátságosak, akár holnap indulnék vissza. Nem visz el valaki? :-)
#27 - évi - 2010.07.24. - 18:00
mi már 3-szor voltunk a nejemmel,most ismét megyünk jul.28-án,aki azt mondja hogy szar,az költözzön az ózdi Cigány telepre VIVA ESPANA VIVA VALENCIA Sovy
#28 - sovy - 2010.07.24. - 20:08
Szeptember 3-án repülünk Madridba, onnét kocsival megyünk Valenciába kempingezni egy hétre.
Tavaly már megtapasztaltam a madridiak vendég szeretetét. Nagyon segí­tőkészek voltak. én akkor azt mondtam, hogy szí­vesen laknák ott. Remélem a Valenciában töltött egy hét után is ilyen élményekkel jövünk haza.
#29 - Ili - 2010.07.25. - 12:49
7eve Valencia mellet lakom.Ismerem a varost es kornyeket.Spanyolorszag egyik legjobb lakohelye.Az emberek baratsagosak es segitokeszek.Szeretnek jol elni,szorakozni. A meditteran eghajlat es eletszemlelet nagyon kulonbozik a Karpat-medenceben levotol.Orulok,hogy sikerult itt megtelepedni.Most a gazdasagi krizis miatt nehezebb lett ,reszben erzodik a varoson.Remeljuk rovidesen visszaternek a regi szep idok. Minden rendes embert szivesen fogad Valencia.
#30 - DANIEL - 2010.08.08. - 23:43
Augusztus 20-25ig megyunk Valenciaba baratokkal, reszben a paradicsomfesztival miatt. Mar nagyon varom!
#31 - Nora - 2010.08.14. - 11:34
Sziasztok! Szeptember elején megyek Valenciába a fiammal.szeretnék tanácsot kapni, mivel nem tudom eldönteni a 2 hetünket töltsük ott vagy elég 2-3nap a városnézésre és menjünk Benidrom felé? hmm...érdemes autot bérelni és szétnézni vagy maradni a városban ? Ha valakainek van kedve 1-2 ötlettel megdobni :) szivesen venném. Köszönöm! :) további szép nyarat mindenkinek!
#32 - gyöngyi - 2010.08.18. - 19:44
Szia!

Szerintem 2 hetet nem érdemes kizárólag Valenciában tölteni, ha már Spanyolországban vagytok, és ilyen sokáig, akkor érdemesebb végigjárni a tengerparti településeket, megnézni a Costa Blancát (van a különböző látnivalókról, településekről leírás itt az oldalon is), esetleg még délebbre elmenni, hajókázni, stb. De még pl. Barcelona sincs messze, korán elindulva, egy napos kirándulásba belefér, szóval én a 2 hetet kihasználnám. De ezeket úgy is ott érzitek, hogy mihez van kedvetek, mi mennyire tetszik, hol érzitek a legjobban magatokat, stb.
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.20. - 20:52
Szia!
Köszi, én is ugy gondoltam, hogy 2-3 nap elég és megyünk tovább. Képzeld, kb 1 honapja keresem a szállást :) Őrület! Azt hittem könnyebb lesz :)Tibcsi, hamár ilyen kedves vagy és válaszoltál még kérdezhetek ? :) mivel azon dilemmázok, hogy a reptér közelében foglaljak szobát vagy a városban ? hmmm az egyik azért jo, mert ha leszállunk, mindjárt ott a szállás, a másik meg, hogy talán nem kell sokat utazni a látványosságért..aztán valencia után cullerat néztem ki..hmm lehet nem jol írtam a nevet.. esküszöm..már ugy megbántam, a spontán reakciomat :) Tibcsi, lehet jobb lenne nem lefoglalni szállást előre csak ha már ott vagyunk ? Vagy jobb a biztos és onnan tudunk tovább menni ? Igazábol az a baj, hogy mindent szeretnék látni a környéken! :) és pihenni sem lenne rossz. Nagyon köszönöm mégegyszer, hogy írtál! Olyan rendes tőled!Minden jot neked! szia
#34 - gyongyi - 2010.08.22. - 16:09
Szia!

Lefoglalva általában olcsóbb a szállás, és biztosabb. Ez helytől függ egyébként, van, ahol felesleges, mert biztos lesznek szabad szobák, néhány helyen, pl. népszerűbb üdülőhelyeknél, főszezonban, nagyon nehéz találni a helyszínen.

De kényelmesebb is lefoglalni, mint a városban bandukolni, ráadásul ha meglátsz egy szállodát, nem tudhatod, hogy ott milyenek a körülmények, és az árak, lehet sok idő elmenne a megfelelő szállás megtalálásával. Interneten láthatod az árakat, hozzászólásokat a szállodákhoz, stb. Tehát a te döntésed. 1 hónap alatt szerintem kellett volna, hogy találj, ajánlom pl. a szállás rovatot. Köztes megoldás: előre kinézni a szállásokat, de nem lefoglalni, így nem vagytok időhöz kötve, de lapul pár cím a zsebben. De általában helyben is le lehet mondani, ha pl. kevesebb éjszakát szeretnétek maradni, vagy pont hogy lehet hosszabbítani. Szerintem jobb a városban foglalni, bár a valenciai reptér sincs olyan nagyon messze a várostól. De megérkezés után már nem gond pár megállót metrózni, így nem kell ezt minden nap megtenni, vissza a reptéri szállásig.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.25. - 21:22
Szia Tibcsi!
Nagyon köszönöm! Egyetértek :) Lefoglaltam a hotel olympia valenciában, igaz sak 3 napot, mivel ugy gondoltam az elég a városnézéshez, aztán bérelünk autot és lemegyünk a parton ...ott most keresek szállást. Aztán onnan tudunk menni mindenfelé:) Akárhogy is lesz a fiammal leszek egy szép helyen, biztos vagyok benne, hogy fantasztikus lesz!! Nagyon köszönöm a segítséged!! Mondanám viszek neked vmit Mo-ról :) de írországbol megyek..persze innen is szivesen!:)
Szia, minden jót! Ha visszajövünk, leírom az élményeket.
#36 - gyongyi - 2010.08.29. - 08:48
Szia!

Köszönöm szépen, szívesen olvasom/olvassuk majd a beszámolót, jó utat, és nagyon szép nyaralást kívánok! :)
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.01. - 01:14
Szia!
10 napos nyaralásból érkeztünk haza a párommal Valenciából vasárnap. Másodszor voltam Spanyolországban, és most sem csalódtam! Fantasztikus a spanyol emberek hozzáállása a külföldi túristákhoz! Tényleg gyönyörű Valencia úgy ahogyan az előttem szólók elmondták. Cullérán, Valenciától 50 km-re gyönyörű homokos tengerparton campingban laktunk, amit szívesen ajánlok mindenkinek!
#38 - Ili - 2010.09.13. - 20:01
Sziasztok!
július végén voltunk a családdal Spanyolországban, Cabo Roigon. Már másodszor mentünk vissza és már most reménykedünk a jövő évet illetően... :)
Tavaly Gibraltár felé kirándultunk, azonban idén Valencia felé vettük az irányt, 4 napot töltöttünk itt. Teljesen lenyűgözött, hihetetlen város. Nekem nem volt rossz élményem az emberekkel kapcsolatosan,egy kéregetővel találkoztam a négy nap alatt,kedvesek, segítőkészek.
A booking.com - on foglaltam szállást, nagyon szuper volt, 7. emeleti, igazi kis modern lakás egy aparthotelban. Szerintem nem drága a város, már ha a szupermarketeket és plázákat nézzük. Tök jó kis leárazásokat találtunk néhány plázában - és bár a férjem nem egy vásárolgatós tipus - még ő is elcsábult... A L'Oceanografic csodálatos, lenyűgöző... tuti delfinshow-val, oda egy teljes napot számolni lehet, igazából a gyerek miatt mentünk, de azt hiszem én is élveztem annyira, mint ő. Az óváros könnyen megtalálható, mi béreautóval mentünk, nehéz parkolni, de ügyesen lehet találni mélygarázst, szerintem megéri a pár eurot, biztonságban van az autó (az Ocenáriumi mélyparkoló viszont nem olcsó!!!). JóTANáCS!!!! Ne száguldozzatok az autópályán, ma kaptuk kézhez a két darab gyorshajtós büntetésünket,kétszer100 euro :(

Amit nem érdemes kihagyni és még nem túl messze van, az Benidorm... különleges, bár a fiamnak kizárólag a csúszdaparkja tetszik, tavaly is, idén is elvittük...

Mindkét alkalommal én szerveztem az utat, kalandos volt mindkét évben... Idén Kolozsvárról repültünk Alicantéba (ez elég macerás volt, a román reptér brrrr....)
Jövőre, ha jól megy, inkább Budapestről Madridba repülünk és autózunk inkább Spanyolországban az autópályán, mint Kolozsvár felé a Király-Hágón, én nehezen bírtam a kanyarokat.
Mindenesetre bármilyen kalandok is történtek velünk, nekem már örökre Cabo Roig felé húz a szívem és visszavágyom...
#39 - Katyuska - 2010.09.14. - 13:19
Sziasztok!
Mi negy napot toltottunk Valenciaban most szeptember elejen. Gyonyoru volt, ez volt az egyik legjobban sikerult kirandulasunk. A tobbiek hozzaszolasait csak annyival szeretnem kiegesziteni, hogy jo aron es sok helyen lehet biciklit berelni. A kerekparutak nagyon jok es biztonsagosak. Nekunk nagyon nagy elmeny volt biciklivel is vegigjarni a varost. Mindenkinek ajanlom.
#40 - Reka - 2010.09.18. - 17:34
Sziasztok! Nos, mi is pár napja tértünk vissza Valenciából, Calpe-bol...
Egyetértek az előttem írókkal, Valencia csodálatos!! Mi is nagyon élveztük a delfinshowt :)Nekem 3 nap nem volt elég a városhoz, igy jövöre egyedül több napra tervezek.
Costa Blanca nagyon szép! Imádtam Calpe-t!! Mindenkinek ajánlom! Mi egy apartmant béreltünk, nagyon szép, teljesen felszerelt konyhával és csodálatos kilátással!! ( 15.emelet ) 2 erkéllyel, az egyik hatalmas, a másikon volt a mosógép...Esmeralda Apartment..imádtam! Altea tényleg szép! Mi végignéztünk mindent Costa Blancan.. Gyors volt :) de csodás! Nem bántam meg! See you Costa Blanca in the next year! :)
Jah4 Semmiféle rossz tapasztalatom nem volt Valenciában! Hacsak az nem, hogy angolul nehezen értettem meg magam....és tényleg nem annyira kedvelik, ha nem beszélsz spanyolul...de nem volt nagy probléma.
Tibicsi mégegyszer köszönöm a segítséged, igazán hasznunkra volt! Minden jót Neked és Mindenkinek, aki olvassa e sorokat.
Sziasztok :)
#41 - gyöngyi - 2010.09.29. - 11:12
Ha tudna valaki egy olcsó,jó szállást ajánlani Valenciában,hálás lennék.Hostel,diákszállás is érdekelne.Elöre is köszönöm
#42 - Dóri - 2010.10.10. - 18:13
November 1-jén indulunk 3 hétre Valenciába. Elolvastam a tapasztalatokat, de a kajáról nem sokat írtatok:). Valakinek van jó ötlete, hogy mit érdemes kivinni(gyógyszerek,tisztálkodásieszközökön kivül)? Köszi
#43 - Moncsy - 2010.10.26. - 21:43
Sziasztok!

én tavaly november óta (kisebb-nagyobb kihagyásokkal ) kint élek Valenciában.
Bárkinek szívesen segítek. csak kérdezzetek!

Moncsy: nem kell ide kihozni semmit sem. van itt minden -tejfölön, meggyen, túrón,mákon kívül, de gondolom,hogy nem magyar ételeket szeretnél enni.

szinte minden étteremnek van menüje ebédre és vacsorára. tudni kell,hogy itt az ebéd és vacsora kicsit később van, pár étteremben 4-ig lehet ebédelni és csak 8 után lehet vacsorázni.
a menü elég drága, 10-20 euro között van, de általában megéri, több fogás van, jár mellé desszert, innivaló és kávé is.
én a tenger gyümölcseit imádom,étteremben mindig ezt eszem, vagy halat. isteni.

Ha van rajtam kívül még magyar, aki itt lakik Valenciában, szívesen felvenném a kapcsolatot vele, mert még eddig egy magyarral sem találkoztam.

sajnos munkám még nincs, tényleg érződik a válság itt is, de remélem hamarosan találok valamit,mert itt szeretnék élni.

Köszi. emailcímem: beatrixnagy77@freemail.hu
#44 - Bea - 2010.11.13. - 17:26
Sziasztok!

én március 2-9 közt megyek, aki repülővel megy annak ajánlom h wizzair Bp-milano, Ryanair: Milano-Valencia a legolcsóbb megoldás!
én már 3 éve terveztem h kimegyek mert kint él 3 nagyon jó spanyol barátom és most végre összejön :)
Majd írok én is beszámolót!
Van olyan véletlen h valaki pont akkor jön hasonló átszállással :) ?
#45 - Molnár Balázs - 2011.02.12. - 09:50
Balázsnak!én is a wizzairal megyek igaz temesvári indulással és 2 főre 1 feladott csomaggal 44ezer volt.Nagyon értékes hozzászolásokat olvastam.Lehet én is beszámolok hogy milyen volt.üdv. mindenkinek
#46 - andrasi miklos - 2011.02.16. - 10:56
Milyen Valenciában az időjárás nyáron? éjjel-nappal forróság vagy éjjelre a tenger közelsége miatt szépen lehűl?

A nyári időszakban milyen nyitvatartási idők jellemzőek az üzletekben? A látványosságok, középületek légkondicionáltak?
#47 - Joz - 2011.02.28. - 16:30
Valamennyire hűti, de azért mediterrán az éghajlat, nem óceáni, meleg van nyáron, de nincs akkora forróság mint pl. Malagában, és az extrém magas értékek sem olyan jellemzők: átlagban jellemzően 2-3 fokkal van melegebb nyáron Valenciában mint Dél-Magyarországon. Jellemző napi maxhőmérsékletek pl. tavalyról jún. 15. 21 fok, júl. 1. 32 fok, júl. 15. 30 fok aug. 1. 30 fok aug. 15. 26 fok. Az éjszakák nem hűlnek le különösen.

Valenciában a nyitva tartások sziesztások, tehát hétfőtől szombatig kb. 10:00-13:30 majd 16:30-17:00-17:30-tól 19:00-20:00-20:30-ig, de a nagyon nagy üzletek, bevásárlóközpontok, és a turistalátványosságok közelében lévő helyek már ott is nyitva vannak egész nap szünet nélkül, estig, akár 9-10-ig.
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.28. - 19:09
Sziasztok,

én jelenleg Valenciában élek. Nagyon megszerettem ezt a várost, szeretnék itt is maradni. Majd meglátjuk...
Itt jókat lehet kerékpározni, nagyon jól kiépített kerékpárút hálózat van, figyelmetekbe ajánlom a http://www.valenbisi.es/ lehetőséget, mint kerékpár kölcsönzést. 18EUR az éves díj, ennek fejében fél óráig ingyen lehet használni a kerékpárokat. Nos ha messzebbre mennél az sem gond, mert valamelyik kölcsönző állomáson leadod a kerékpárt és utána rögtön ki is vehetsz (akár ugyanazt) megint egy fél órára. :))
Most kezdődik a Fallas (valenciai farsang) őrület. Itt imádják a petárdákat, minél hangosabban durrognak annál jobb. Márc 19-ig mindennap 14-kor a Plaza del Ajuntamiento-n lehet megnézni, a neve Mascletá és mindennap egyre hangosabb lesz! A füleket nem szabad befogni, mert beszakadhat a dobhárgyád, legalábbis nekünk ezt mesélte a spanyol tanárunk. Délutánonként és esténként felvonulások láthatók nagy és kicsi figurákkal (cabalgata del ninot)a város szinte minden főbb pontján éjszakánként meg a "kötelező" utcabálok zavarják az aludni vágyók nyugalmát. Az ünnepség tetőpontja és egyben az utolsó nap is, március 19. lesz, amikor is a leghangosabb Mascletá után este elégetik az öszes bábút kivéve a közönség által megszavazott kettőt, ami múzeumba kerül.
Nos, ha van itt valenciában magyar, szívesen várom a jeletkezését egy kis kerékpározásra, sétálgatásra a csodálatos belvárosban vagy ünnepelgetésre. : ))
#49 - Beus - 2011.03.05. - 19:36
Sziasztok!
Mi szeptembertől szeretnék menni tanulni Erasmussal. Sok kérdés felmerült bennünk.
Milyenek az árak? milyenek az emberek? könnyen lehet e lakást bérelni? milyen áron? egyéb szolgáltatások, pl internet mennyibe kerül? esteleg ha ismeri vki a következő iskolákat, s tud róla mesélni nagyon megköszönnénk http://www.upv.es/ http://www.uco.es/ . előre is köszönjük a válaszokat
#50 - Orsi s Dóri - 2011.03.10. - 00:54
Sziasztok!

én és két társam a július hónapot tervezzük eltölteni Valenciában. Ha esetleg valaki tud kiadó lakásról, szobákról kedvezményes áron ;), szóljon nyugodtan! :)
Ezen felül is persze bármilyen segítséget szívesen veszünk: mely környéken nem érdemes lakni, merre van a legjobb piac, ilyesmik..
Köszönöm a válaszokat
#51 - Bébé - 2011.05.03. - 20:06
Sziasztok!én is a város felől szeretnék érdeklődni,mivel mi már éltünk 4 évet az országban,a spanyolokat már ismerem.A télen viszont eljöttünk Angliába ugyanis a válság miatt nem találtam munkát,de nagyon visszavágyunk.Mivel mi egy kis faluban éltünk,szinte csak nyáron tudtunk dolgozni,viszont Valencia nagyon érdekelne,ott most milyen a helyzet????Ha nekivágunk,mennyi az esélye,hogy csekély nyelvtudással(sajnos magyarokkal dolgoztunk végig)munkát találjunk.érdemes belevágni?Köszönöm a válaszokat!üdv minden ott élőnek,akiket nagyon irigylek!!!
#52 - Erka - 2011.06.03. - 17:38
Sziasztok!
Remélem, valaki tud segíteni!
Szilveszterkor fogunk utazni Valenciába, csak 5 napra...
Azt szeretném tudni,hogy ilyenkor (olyankor) az Ocenárium működik-e teljes kapacitással... mármint pl. van-e delfin show? (lehet, hogy hülye kérdés, nem tudom, hogy milyen a hőmérséklet Valenciában január elején)
Előre köszi!!!

éééééés Hurrá!!! Mindjárt indulunk Cabo Roigra megint!!!
#53 - Katyuska - 2011.06.12. - 14:02
Szia!

Az Ocenárium fedett, nyitva van ebben az időszakban is, 10:00-18:00-ig (de lehet 31.-én és 1.-én zárva, vagy 31.-én csak 16:00-ig) Nincs rá utalás, hogy ne lenne delfinshow is (januárban kb. 15 fok körüli maxhőmérsékletek vannak egyébként ott).
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.13. - 22:37
Szia Tibcsi!
Köszi a választ. Azt gondoltam, hogy újévkor zárva lesz :)
Már voltunk az Ocenáriumba, csak újrázni szeretnénk, mert nagyon tetszett.
#55 - Katyuska - 2011.06.14. - 06:31
sziasztok!
segítséget szeretnék kérni!
barcelonából szeretnénk elmenni 1 napra valenciába.
- mivel érdemes menni? vonat vagy busz?
- kb mennyi az útidő?
- mennyibe kerül oda-vissza a jegy?
- hol kell jegyet venni és felszállni a buszra/vonatra barcelonában ill. valenciában?
- mikor indulnak az legkorábbi és legkésőbbi járatok? vagy a neten hol lehet elérni a menetrendet? (azért fontos mert csak 1 napunk van)
előre is nagyon köszönöm!
#56 - Candy - 2011.06.29. - 15:11
Szia!

Barcelona-Santstől mennek vonatok, egy irányba 25, 38, 40 és 44 Euróért is vannak (a 25-ösből csak napi 1), vonattípustól, indulási időtől, menetidőtől függően, a www.renfe.com oldalon keresve láthatók részletesen, menetidővel együtt. Buszok Barcelona Nord buszállomásoktól mennek, hosszabb idővel, a legolcsóbb 26 Euró: www.movelia.es
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.03. - 20:44
nagyon szépen köszönöm!
még egy rövid kérdés:
a calatrava által tervezett kulturális központba be lehet menni ingyen is? (mármint a különböző épületeket kívülről közelebbről megnézni, sétálni egyet a komplexumban)
#58 - Candy - 2011.07.03. - 22:06
Szia!

Természetesen nincs megtiltva, hogy arra sétálj, nézelődj, de ami múzeumként, akváriumként, stb. működik, az fizetős, de a pénztárig ott is elmehetsz, ill. a L'Umbrace ingyenes.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.04. - 19:45
Sziasztok!

Mi szeptemberben megyünk ki 3 hétre szétnézni, mert ki akarunk költözni, és vállalkozni szeretnénk.A párom beszéli a nyelvet, én angolos vagyok,de szerintem simán megtanulom egy év alatt.Első körben Valencia és környékét néztük ki. Szóval, minden infónak nagyon örülnénk a kinti élettel kapcsolatban!Előre is köszi szépen.

Béla
#60 - Béééé - 2011.08.05. - 08:41
Sziasztok!

Mi szeptemberben megyünk ki 3 hétre szétnézni, mert ki szeretnénk költözni és vállalkozni.A feleségem beszéli a nyelvet, én angolos vagyok de majd megtanulom.:) Minden infónak NAGYON öRüLNéNK a kinti élettel kapcsolatban, ha bárki tud segíteni szívesen vesszük.
Első körben Valencia-t és környékét néztük ki, de mindenképp tengerparti övezetben gondolkodunk.
Előre is Köszi Szépen!
(Mail címet adok ha kell,de ide MOST nem írnám ki.Majd kiírom.)

Béla
#61 - Bééééé - 2011.08.05. - 08:52
én most voltam kint spanyolba 11 napot Valenciába száltunk le a repülőröl,nem néztük túlzottan szét de azért amennyire szétnéztünk azalatt rájöttem h szép valencia.
#62 - Nándi - 2011.08.29. - 21:29
Valencia nagyszerű hely. Tisztább, kulturáltabb, áttekinthetőbb, mint mondjuk Barcelona. A közlekedési hálózata jól használható. A tengerpart gondozott, a sűrűn lakott belváros sem szemetes. Elég sok játszótér van, változatos módon felszerelve. Sok a park. A modern városrésze lenyűgöző, futurisztikus.
Nagyon jó döntés volt, hogy ott töltöttem a nyaralásom idején 4 napot. Másoknak is nagyon szívesen ajánlom.
#63 - Nagy Sugár - 2011.09.08. - 15:54
Sziasztok!
Jelenleg Valenciban elek,es ha valaki raerne es megmutatna nekem a varost,azt nagyon megkoszonnem.
#64 - Zsani - 2011.11.15. - 10:18
sziasztok!
márciusban megyünk 1 hétre Valenciába, már egyszer voltam pár napot ott és imádtam ( a barátaimnak inkább ezt a várost mutatom idén meg, mint Barcelonát :) ) márc 15-19-ig lesz a Las Fallas, inkább az első napjait, vagy a végét iktassuk be az utazásba?? azért az egész hetet nem szeretnénk fesztivál hangulatban eltölteni:) már nagyon várom:)
#65 - edna - 2012.01.12. - 14:29
Igazábol nem tudom miért kell lekicsinyelni más országok kulturáját épitészeti stilusát müvészetetét nyelvét, Az illető (remélem magára ismer)soha nem hallottGaudirol Dalirol Almodovarrol Carmen motarol és még sorolhatnám igaz az itthoni világot sem ismeri csak él bele a vakvilágba, Nem tudnak angolul a spanyolok nálunk hányan beszélik?Még Pesten Hagyján de pécsett vagy kőszegen és még sorolhatnám, Piszok gyere ki a római partra200m tiszta továbbiakhoz képest a hajdani cséri telep üdülő kőzpont volt,Ezért nem szabad leszolni más országok kulturáját szokásait polgárait.Előbb a kőrnyezetedben kell kőrülnézni és azután véleményt mondani
#66 - bagoly32 @gmail.com - 2012.01.17. - 15:24
sziasztok, szeptemberben kiköt a hajónk Valenciában( reggel 8 kiszállás este 6 beszállás).Segítene valaki?8 és 19 éves fiammal szeretnénk megnézni a tudományok városát.hogyan jutunk el legolcsóbban és mennyibe kerül a belépő, van-e családi?belefér-e még valami és mi lenne az?esetleg egy gyönyörű öbölben egy csobbanás?(nem a tömegstrand)
köszönöm szépen
#67 - ági - 2012.07.27. - 11:49
Sziasztok!
2 hét múlva költözök Valenciába,senkit és semmit nem ismerek ott. Szívesen megismerkednék kint élő magyarokkal, sokkal könnyebb lenne!
Köszi előre is:szunamerci@gmail.com
#68 - Mercus - 2012.07.28. - 22:28
Szia áGI!

Attól függ, mit szeretnétek megnézni a tudományok városán belül. A tudományos múzeum és a Hemisferic (3D IMAX mozi) pl. 7,85-7,85 EUR felnőtteknek (4-12 éveseknek 6,10 EUR), az akvárium 24,90 EUR (4-12 éveseknek 18,80 EUR). Kombinált jegyek: Hemisféric és múzeum 11,80 EUR (4-12 éveseknek: 8,95 EUR), Akvárium és Hemisferic vagy múzeum 27,05 EUR (4-12 éveseknek: 20,55 EUR).
Eljutás ide a következő buszokkal: 1, 13, 14,15, 19, 35, 95 vagy 40-es, a kikötőtől konkrétan 19-es busszal.
Szép strand pl. a Saler, és hasonlóan szép, de kevésbé zsúfolt a Devesa, de kérdés még belefér-e az egyik, utazással együtt, de ha nem sok időt töltötök a tudományok városában, akkor biztos.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.04. - 23:00
Kedves Tibcsi, nagyon szépen köszönöm .A 19 -es buszra a buszon tudok jegyet venni és mennyibe kerül?, vagy valahol jegypénztárban?
Meg lehet tudni előre, hogy aznap mikor van a delfin show, vagy egy nap többször is van?
köszönöm
#70 - ági - 2012.08.14. - 16:16
Szia!

1,50 Euro a vonaljegy, és meg lehet venni a buszon! Augusztus 31.-ig minden nap van delfin show, utána sajnos nem tudom egyelőre.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.15. - 23:54
Kedves Tibcsi köszönöm szépen az infot ha nem baj akkor szept elején jelentkeznék a show miatt hátha tudni lehet már akkor.
köszönöm
#72 - ági - 2012.08.16. - 23:21
Kedves Tibcsi.ígéretemhez híven jelantkezem, hogy lehet-e tudi már a szeptember 18-án mikor van delfin show?
köszönöm szépen
#73 - ági - 2012.09.03. - 23:43
Kedves ági!

Sajnos nem tudom megmondani, mert azt írják a weboldalukon, hogy főszezonban naponta többször van, de hogy a főszezon mikor ér véget, és főszezonon kívül mikor van delfin show, azt nem írják sehol.
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.09.07. - 02:48
Kis frissítés: a csodálatos Selyembörze épületébe egy kukkantás a küszöbről ingyenes. Ha szét akarsz nézni, az fizetős. De megéri! Feltétlenül menjetek fel az emeletre is, az alsó szintre is!
Nem írt senki a Palau de la Músicá-ról, pedig az is remek hely a kultúra kedvelőknek. Időnként - nem is nagyon ritkán - ingyenes koncerteket is ki lehet fogni, de azt nem tudom, hogyan lehet erről értesülni a plakátokon kívül. Szeptember 23-án vasárnap az Operát meg lehetett nézni, minden szintet az épületben - "nyílt nap" volt. A nagy Operán kívül még 4 előadó terem van, csodálatos nézőterekkel, lenyűgöző terekkel.
A város további vonzereje a sok km hosszú park, amit a korábbi folyómeder helyén telepítettek. (A folyó árvizei komoly károkat okoztak, így a folyót elvezették máshová.) A hidakat meghagyták, így különleges hangulata van a városnak. Ez a meder egy végtelen szabadidő park, kerékpárutakkal, játszóterekkel, gyönyörű focipályákkal (publikus, a város lakói által használhatók), szökőkutakkal, padokkal, szobrokkal, és gondozott, változatos, ápolt növényzettel.
Az új kikötő szintén egy csoda.
A tömegközlekedés kiváló. Több metro is van, de érdemesebb autóbusszal járni a városban, mert kár kihagyni a rengeteg gyönyörű épületet, a szép utcákat.
A kulináris élvezetek: hmmmmm :) A Gran Via-ról nyíló utcákban egymást érik a tapas-bárok, éttermek, (de tulajdonképpen mindenütt vannak). Megfizethető áron is lehet csoda finomakat enni! Finomak a helyi borok, könnyedebb italnak ajánlom a tinto verano-t, akár alkohol nélkül(sin).
#75 - zsokamama13 - 2012.09.28. - 22:42
Sziasztok!
Végigolvasva a hozzászólásokat egy olyat találtam, ami a Barcelona-Valencia megközelítésre vonatkozik, ezért ha kérhetném segítsetek. dec. 6.-án szeretnénk Barcelonából-Valenciába menni, úgy h még aznap vissza is megyünk. Az lenne, a kérdésem, mivel nincs sok pénzünk, ezért a legolcsóbban kellene megoldanunk. Busszal találtam egy olyat, h hétköznap oda-vissza jeggyel akciós? Vagy a vonat retur olcsóbb?Előre meg kell vennünk a jegyet v. ráér az indulás előtt? Előre is köszönöm a választ nagyon hasznos ez az oldal!Kati
#76 - Kati - 2012.10.29. - 15:53
Szia!

Az 57-es hozzászólásban leírtak ma is igazak, kicsit mások az árak már ahhoz képest, pl. a busz 27 EUR, azt általad említett akciót viszont hirtelen nem találtam meg az alsánál/movelián. Azzal egészíteném még ki, hogy lehet még nézni a skyscanner.hu-n repülőt is, esetleg olcsóra jöhet ki bizonyos időpontokban.
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.30. - 23:04
Szia Tibcsi!Köszönöm az infokat, megnéztem.
#78 - Kati - 2012.10.31. - 20:19
Szia Tibcsi!

December 28-án érkezünk hatan (40-esek vagyunk)Valenciába,ott fogunk szilveszterezni.
Szállásunk a Petit Palace Germenias Valencia hotelben lesz.A környékén szeretnénk egy vacsorával egybekötött táncos bulin részt venni egy étteremben.
Ebben szeretnénk a segítségedet kérni!
Előre is kösz
#79 - Anti - 2012.11.21. - 19:34
Sziasztok.
Engem kifosztottak rendesen Barcelonaba. Ugyhogy atjottem abol a bunbarlangbol ide Valenciaba.
Ugyhogy nagyon haza menni nem tudok. Valoszin itt toltom a karacsonyomat. Az utcan XD :D Fantasztikus lesz...
na mindegy. Valencia szep hely es sokkal nyugisabb mint Barca.
A rendorok meg a tobbi ember csak a szokasos magyar feelinget adja. Nincs mit meglepodni rajta ;)
#80 - Farago Gabor - 2012.12.19. - 12:33
Kedves Tibcsi!

Nagyon sok hasznos infót szolgáltatsz az érdeklődőknek, jelen esteben nekünk is a párommal.Mi Tarragonaban élünk, és "átugrunk" szétnézni Valenciaba. Már régi vágyunk . Szval köszi a tájékoztató jellegű hozzászólásaid!!! üdv!!:)
#81 - Erika - 2013.02.12. - 14:38
Kedves Tibcsi!
Az 57-s hozzászólás alapján szerettem volna Valencia-Barcelona vonalon vonatot találni a renfén, de állandóan azt mondja, hogy nincs. Szeretnék Benicarlóból Barcelonába ill valenciába vonattal eljutni jul utolsó hete. Köszönöm a választ Z
#82 - Zotyo58 - 2013.03.28. - 00:18
Kedves ZOTYO58!

Ennyivel az időpont előtt még valószínűleg nem adja ki a jegyeket (korábbi dátumok működnek, pl. április működnek), nézd majd júliusban, esetleg június végén. De max majd vehetsz személyesen is.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.28. - 02:55
Köszönöm a választ
#84 - zotyo58 - 2013.04.19. - 22:40
Kedves Tibcsi!
Novemberben fogunk hajóval menni Valenciába .Minden info érdekel.két tizenéves gyerekkel megyek.mit érdemes megnézni?hogy lehet oda eljutni?előre is köszi
#85 - Anita - 2013.04.30. - 16:40
Kedves Anita!

Gyerekeknek Valenciában érdekes lehet pl. a Bioparc állatkert, a művészetek és tudományok városa, ott pl. az akvárium, vagy a tudományos múzeum, vagy pl. a tengerpart.
Hogy azokon kívül mit érdemes megnézni, ill. ezekről info itt az oldalon.
#86 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.30. - 17:14
Sziasztok,
Barcelonából hogyan lehet legolcsóbban eljutni Valenciába?
Vagy esetleg Budapest-Valencia-Budapest járatra mit javasoltok? milyen átszállással?
Köszi
Niki
#87 - Niki - 2013.05.31. - 14:46
Szia!

Ez gyakorlatilag időponttól függ, hogy aznapra mi a legkedvezőbb ár, hogy jönnek ki az átszállási lehetőségek, stb. Ha Barcelonából mész mindenképp, akkor vonat, vagy repülő.
Vonatot itt lehet keresni:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html
Repülőt pedig (időben kell foglalni, hogy kedvező legyen az ár):
skyscanner.hu

Ha nem feltétlenül Barcelonából, akkor Budapest-Valencia pedig szintén dátumtól függ, hogy milyen átszállással a legkedvezőbb, a skyscanneren keresd le hogy Budapest-Valencia, én pl. június 6-ra 18 ezer Ft-os teljes árat is látok most brüsszeli átszállással (lekeresés után be kell kattintani, hogy mutassa az összes eredményt).
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.31. - 18:11
Kedves Tibcsi!
Október 18-25 között megyünk Valenciaba 3 gyerekkel. úgy láttuk, hogy Európában ott van a legmelegebb, ezért választottuk. Kérdés: lehet-e ott még fürdeni?
Köszi előre is.üdv.
ági
#89 - ági - 2013.10.12. - 23:49
Kedves ági!

Szép idő van ott még olyankor. A tengervíz most még 23 fokos, tehát lehet még fürödni, esetleg ha addig még 1-2 fokot hűl is, akkor is még ha valaki nem nagyon fázós, meg lehet mártózni.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.13. - 12:49
Hurrá!:)
Köszönöm a gyors választ!
#91 - ági - 2013.10.13. - 14:19
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy a kikötőből hogyan lehet bejutni a belvárosba? Hajóval érkezünk, 1 napot töltünk ott, ami bionyára kevés lesz, de azért körbe szeretnénk nézni!
Köszönöm!
#92 - Móni - 2013.10.15. - 15:21
Szia!

4-es busszal, kb. 35 perc alatt lehet a belvárosba érni. A vonaljegy ára 1,50 EUR.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.16. - 13:25
Szia Tibcsi!

Olvastam több segítő tanácsodat.Mi július 2. hetében tervezünk 1 napos kirándulást Salouból Valenciába renfe vonattal.A vonat estacio del nord állomásra érbe.Nem túl sok időnk lesz szeretnék tanácsot kérni tőled melyik helyi járattal menjünk(hány megállót vagy állomásig), hogy viszonylag minél több nevezetességet meg tudjunk nézni amelyek közel vannak egymáshoz.Előre is köszönettel! üdv.
Attila
#94 - Attila - 2013.12.20. - 19:07
Szia!

Onnan gyalog 650m a Plaza del Ayuntamiento, amitől szintén 650m a székesegyház, a székesegyháztól 400m a selyembörze, annak közvetlen közelében a Mercado Central, onnan 700m még a Torres de Serranos (ennél az utolsónál már azért távolodtok, kérdéses beleférne-e). Meg ezen a környéken, a Katedrális közelében csak úgy sétálni is érdemes.
Ezekről a helyekről itt van leírás az oldalon, és amiket mondtam, térképen itt láthatod: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/valencia-terkep.html
A vasútállomás nincs rajta ezen a térképen bejelölve kék tűkkel, de a térkép bal-közepén látod, be is van jelöle a vonat jelzés.
#95 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.12.21. - 15:13
Szia Tibcsi!
Köszönöm az infót és a térképet is.Azt szeretném még kérdezni,hogy ha gyalog megyünk az utcákon és tereken vannak kitéve a nevezetességeket mutató irány táblák vagy inkább legyen nálunk térkép? Valamint a vasútállomás előtt induló metróval lehet kb. 5 megállóval eljutni a tengerparthoz(az ajánlatokban szereplő különleges kagyló alakú növényházat megnézni)?Még egyszer köszönöm.
üdv.
#96 - Attila - 2013.12.27. - 11:53
Szia!

A művészetek és tudományok városára gondolsz? A vasútállomástól 35-ös busszal lehet oda inkább kijutni, ne metróval, mert azzal csak 20-30 perc gyaloglással lehet. Viszont az még nem a tengerparton van.
Az említett belvárosi nevezetességekig nagyon könnyű eljutni az állomásról, 1-2 utcán kell menni, de akkor már inkább legyen térképetek, mint ne.
#97 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.12.27. - 19:09
Kedves TibcsiAzt szeretném megkérdezni,hogy Valencia környékén kb 50 km-en belül van -e olyan természeti látnivaló vagy helység amit érdemes lenne megnézni.
Kószónóm
#98 - Tóth Péter - 2014.06.07. - 11:21
Kedves Péter!

Pl. Saguntum/Sagunto, Albufera (El Palmar), esetleg Requena vagy Monatajenos, attól függ mi érdekel, keress rá ezekre a helyekre Google-ba.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.12. - 21:12
Most értünk haza Valenciából, bámulatos... Tip-top kisvárosnak tűnik a csodálatos múzeumokkal, parkkal és tengerparttal rendelkező város. Hétköznapi emberek kocognak a parkokban, strandon, kutyákat sétáltatnak, és jól elférnek mellettük a turisták, akik még nem özönlötték el a várost. A legcsodálatosabb a park a folyó helyén 5 futurisztikus épülettel nappali és éjszakai fényekben egyaránt, mindenütt víz és növények. :)
#100 - Betti - 2014.07.30. - 13:58
Sziasztok
1 hét múlva utazok Valenciába. Ha valaki kint élővel felvehetném a kapcsolatot az jó lenne.
De a hasznos infókat is szívesen fogadom, valamint azok látnivalók listáját ami nincs feltétlen a prospektusokban. 1 hónapra megyek, úgyhogy jöhet sok tipp. Köszi.
#101 - Bence - 2014.10.13. - 19:33
Kedves mindenki!
Először is egy kérdés. Hol lehet Valencia külvárosában ingyen leparkolni az autót, aztán bemetrózni a központba?
Ehhez kapcsolódik egy Spanyol csoda. A Torrent Avinguda metróállomást néztem ki.
A google térkép azt írja, hogy az 1, 3, 7 metró jár innen.
A http://www.valencia-tourist-guide.com/en/maps/valencia-metro-map.html oldal szerint
az 1, 5 metró jár innen.
A http://www.turisvalencia.es/Datos/IdiomaNeutral/PDF/PlanoZonal.pdf oldal
viszont azt mutatja, hogy a 2, 7 metró megállója a Torrent Avinguda.

Aki magyarázatot tud erre a csodára , kérem válaszoljon.

Gábor
#102 - Bánky Gábor - 2015.03.29. - 13:16
Kedves Gábor!

Itt vannak ingyenes P+R parkolók: http://www.metrovalencia.es/metro_en/?page_id=233
A megoldás, hogy átnevezték a vonalakat 2015. márciusában. A hivatalos, metrovalencia.es szerint is a 2-es és a 7-es vonal megállója a Torrent Avinguda.
Ez most a jó metrótérkép: http://goo.gl/NUizgB
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.30. - 14:59
Szia! Valenciában az oceanográfiában lehet delfint simogatni felnőtteknek? és mennyiért? Valenciától nem messze van egy állatkert, ahol nincs kerítés csak sziklák, meg hasonló dolgok. Most nem találom az az oldalt, ahol ez volt. Tudsz segíteni hogy hol lehet?
Barcelonában van állítólag egy magyar csapat, aki elvisz kisbusszal a Montserrathoz. Tudsz erről valamit? köszi
#104 - Kati - 2015.06.14. - 14:52
Szia!

úgy látom ott nem lehet delfint simogatni, csak delfinshow van.
A Bioparc Valenciára gondolhatsz, ki is egészítem mindjárt vele a leírást: http://www.bioparcvalencia.es/en/
A Barcelona-Montserrat közlekedésről, és a kisbuszról olvashatsz itt: https://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.14. - 15:07
Szia! Megyek nyáron Barcelonàba és nagyon szeretnek egy napra àtmenni Venciàba. Esetleg tudsz ajànlani tömegközlekedést? Nem igazàn talàltam barcelona valencia kozott vonatot vagy buszt
#106 - anna - 2015.06.25. - 06:42
Szia!

Barcelona és Valencia között megy napi több vonat: www.renfe.com
és napi több busz is: www.alsa.es
Az említett oldalakon lekeresés után látod a menetrendeket, és a most aktuális árakat, a helyszínen magasabb lehet ezeknél az ár.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.25. - 16:53
és akkor ehhez a vonatjegyhez ha van nemzetközi diákigazolványom kedvezményes esetleg a jegy?
#108 - anna - 2015.06.25. - 17:08
Csak EYCA nemzetközi diákigazolványra van elméletben 20% kedvezmény.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.26. - 14:36
Szia! Spanyolországban milyen étel árak vannak? Kisebb étteremre gondoltam, vagy menüféle, pitza..stb. Mennyi napi költőpénzt számoljunk?
#110 - Kati - 2015.07.18. - 15:59
Szia!

Hát ez nagyon változó, országrésztől, és étteremtől is függ. Hasonló kategóriás étteremnél kb. másfél-kétszeres árakkal lehet számolni Budapesthez képest (Magyarországon nyugati viszonylatban elég olcsók az éttermek).
Ha valenciai éttermekre gondolsz, akkor itt áttekintheted hogy melyik a jók, olcsóbbak, és drágábbak, látszik a kb. árkategória is, így találhatsz jó helyeket, megfelelő áron:
http://goo.gl/J78DrS
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.18. - 16:29
köszi!
#112 - Kati - 2015.07.19. - 18:30
Kedves Tibcsi! átnéztem az eddigi hozzászólásokat, és rendkívül hasznosnak tűntek Tibcsi tanácsai, amit a többiek nevében is köszönök. Férjemmel MOST vagyunk Valenciában. Jó szívvel ajánljuk mi is ezt a várost. A legkisebb, 19 éves gyerekünk jött ide dolgozni 3 hónapra az iskoláján keresztül, Őt jöttünk el meglátogatni, 3 éjszakás madridi tartózkodás után, ha már egyszer muszáj volt átszállással megérkezni Valenciába. Sokkal különlegesebb város Valencia, mint Madrid. A kettő között kirándultunk Toledóba is, ami Madridtól kb. 70 km-re található. Azt a kirándulást érdemes betervezni, ha Madrid az egyik állomás Spanyolországon belül. Nekünk nagyon tetszik a mi helyi végállomásunk, Valencia, a folyómederben lévő park, a tiszta tengerpart, a mediterrán klíma, a rengeteg pálma, a papagájok, a spanyolok szolgálatkészsége (gyenge angoltudásuk ellenére). E héten szombaton este busszal szeretnénk átjutni Madridba, ahová már adott a repülőjegyünk, vasárnap kora reggelre. Találtunk buszjegyet a neten, de a kedvezményes árra azt mondták a spanyol busztársaságnál, ahová elmentünk személyesen, hogy az az ár a netes foglalásra érvényes. Lefoglalhatjuk online? Tényleg igaz, hogy félárra jön ki, ha online vesszük a buszjegyeket?
https://www.venta.avanzabus.com/web/seleccion-de-servicio.html
Nem mindegy, hogy 35 vagy 16,75 euró a buszjegy fejenként.
Előre is nagyon köszönjük a segítséget!
#113 - Andi - 2015.09.30. - 05:47
Kedves Andi!

Köszi a beszámolót! :)
Igen, jellemző hogy online buszjegyek/vonatjegyek olcsóbbak. Természetesen megvehetitek online, hiszen azért van a busztársaság oldala, az online lehetőség, hogy megvehessétek. A jegyet azután ki kell nyomtatni. Azt az oldalt felül át lehet állítani angolra, de sok minden spanyolul marad, illetve néha visszaugrik spanyolra, és megint át kell állítani.
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.30. - 15:23
"A L'Oceanografic Európa legnagyobb akváriuma - 110 ezer km2 területű". Itt valami tévedés lehet, az egész város 134,6 km2. Egyébként gratulálok, szivesen olvasom az utazás-nyaralás oldalaidat, sok hasznos infót találtam már, de ezt javítani kéne. Köszönöm.
#115 - Judit - 2016.03.17. - 18:44
Köszi, javítva, m2 lesz az :)
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.17. - 18:47
Szia! Valenciai közlekedéssel kapcsolatban lenne szükségem egy kis segìtségre..Májustòl kint leszek egy hònapot, de sajnos sehol nem találok közlekedésre vonatkozò infokat...:-( Jegy, ill. bérlet tìpusok, árak, mi a leggazdaságosabb, milyen tömegközlekedésre használhatò, stb.Nagyon megköszönném a segìtséget...
#117 - Niki - 2016.04.21. - 20:45
Szia!

Kiegészítettem most az oldalt a tömegközlekedési jegyárakkal a hozzászólásod hatására. Azonban lehet neked 1 hónapra nem azok, hanem az Abono Transporte kártya lesz jó, mellyel 45 EUR-ért 30 napot utazhatsz, de nem tudom, hogy nem helyiként mennyire lesz nehéz igényelned.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.24. - 00:18
Hű, de aranyos vagy- nagyon szépen köszönöm! Igen, leginkább én is valami bérlet féleségre gondoltam, mint gazdaságos megoldás...Mondjuk, a centrumhoz én elvileg közel leszek, mert a L'Eixample negyedben fogok lakni, csak két hétig nyelvsuliba járok majd (Enforex), oda viszont tömegközlekednem kell, azért érdekes inkább...köszi még egyszer, klassz az oldal nagyon! :-)
#119 - Niki - 2016.04.24. - 10:15
Szia Tibcsi!

Minden elismerésem a portálotoknak. Nagyon jó. Nekem is lenne kérdésem. Két hét múlva megyünk Valenciába, és onnan szeretnénk átlátogatni Benidormba. Tudsz esetleg nekem is egy linket küldeni, hogyan tudunk eljutni oda Valenciából? Köszi előre is.
#120 - Gábor - 2016.09.13. - 12:55
Szia!

Vagy mehetsz közvetlenül, busszal Valenciából Benidormba (2-4 óra, busztól függően):
https://www.alsa.es/
Másik lehetőség: vonattal Valenciából Alicantéba (1,5-2 óra, www.renfe.com ), utána kisvonattal Alicantéból Benidormba (további 1 óra út, http://www.tramalicante.es )
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.13. - 14:47
Kedves Tibcsi! 2017. júliusában megyünk Benindormba nyaralni. Olvasom, hogy angolul nem nagyon lehet kommunikálni, a spanyolul kivül milyen nyelvvel boldogulnánk?
#122 - Julianna - 2017.01.07. - 13:59
Kedves Julianna!

Benidormban, mint szinte a világon bárhol, de, lehet angolul kommunikálni, rengeteg a brit turista, beszélnek angolul.
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.08. - 19:44
Ibizára van lehetőség eljutni hajóval Valenciáról?
#124 - Tomi - 2017.02.14. - 15:12
Igen, ezek a társaságok közlekedtetnek hajókat:

https://www.balearia.com/en?lang=en

https://www.trasmediterranea.es/

Repülővel, előre lefoglalva olcsóbb lehet:

https://www.ryanair.com/hu/hu/

http://www.vueling.com/en
#125 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 01:02
Szia Tibcsi!
Valenciai belváros közeli parkolók érdekelnének.Nehéz a látványosságokhoz közel parkolót találni.Mennyibe kerül a parkolás, már ha van ilyen infód!?Előre is köszi
#126 - Csaba - 2017.05.08. - 20:23
Szia!

A parclick oldalon jó áron lehet parkolókat találni:
https://parclick.com/parking-valencia
Valamint vannak ingyenes P+R parkolók:
http://www.metrovalencia.es/metro_en/?page_id=233
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 18:40
3 napja jöttünk vissza Valenciaból. 5 napot töltöttünk a városban. Szállást a booking .com-on foglaltunk. Kocsit béreltünk, de ez nem feltétlen szükséges. (Metro és busz olcsó és sétálni is jól esik). A történelmi városrészben laktunk egy B&B-ben és a parkolás néha gondot okozott. A spanyolok nagy része kedves és segítőkész, de angolul csak töredékük beszél. A várost érdekes kettősség jellemzi: a régi és az új, a drágaság és a megfizethető, az Old Town és a futurisztikus épületek (Opera, Agora, Oceanografic). Finomak az ételek, jók a kávézók és az éttermek, de árakban nagy a szórás. Szuperül éreztük magunkat és tervezzük a visszatérést a közeljövőben. ⚽
#128 - Judit - 2017.05.28. - 10:11
Köszi a hasznos és érdekes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#129 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.28. - 21:17
Kedves Tibcsi!
Júliusban utazom Valenciába és Salouba. Szeretném megkérdezni, hogy hol tudom megnézni, meddig jár a metró Valenciában? Este 10 után érkezik a gép, valahogy be kell jutni a városba a reptérről. Vagy ez csak taxival lehetséges? Ha jól néztem, busz már akkor nem jár.
Valenciából busszal vagy inkább vonattal érdemes menni Salouba?
Előre is köszi a segítséget!
#130 - Anikó - 2017.06.05. - 11:24
Szia Anikó!

én most tanulmányoztam a bejutást a reptérről, szintén késő esti járattal megyünk majd. Ha jól láttam a 3-as metró 23:57-kor indul utoljára, az 5-ös 22:36-kor. Itt van egy link, ahol tudsz keresni!
http://www.metrovalencia.es/horarios.php?page=143
üdv: Edina
Ui: Köszönjük Tibcsi a szuper oldalt! :-)
#131 - Edina - 2017.06.06. - 13:57
Szia Edina!

Köszönöm a segítséget!
üdv.,
Anikó
#132 - Anikó - 2017.06.20. - 14:31
Szia!
Kérdésem, hogy milyen lehetőség van a (taxin kívül) reptérre való kijutáshoz a hajnali 4-5 órakor. Köszi! : )
#133 - István - 2017.07.15. - 16:54
Szia!

Az első metró hétköznapokon és szombaton 5:18-kor közlekedik Xatvia állomástól, és 5:38-ra a reptéren van.
Az első 150-es busz a reptérre hétköznap 5:50-kor, szombatonként 5:25-kor indul (vasárnap és ünnepnapokon nem közlekedik), és 25 perc alatt ér a reptérre. De a biztonság kedvéért majd indulás előtt keresd le a menetrendeket a leírásban most kiegészített linkeken keresztül.
Ha ezek túl későiek, akkor csak a taxi marad.
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 18:48
Szia! Szeretném kérdezni hogy december közepén is megéri kilátogatni, mert akkora találtam Ryanair társadágnál nem reggel 7 órakor hazajövő gépet?
#135 - Palló Nóra Palló - 2017.10.10. - 22:12
Szia!

Ott akkor sincs rossz idő, tavaszi idő van Magyarországhoz képest, a napsütés azért jóval kevesebb mint nyáron.
#136 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.15. - 16:50
Hamarosan egy hetes "nyaralásra" indulok Valenciába. érdeklődöm, milyen áron lehet két főnek megebédelni vacsorázni és hol érdemes ár-értékarányban jó éttermeket keresni? Köszi a segítséget!
#137 - Emese - 2017.10.22. - 15:47
Ha a T/3, 72 órás korlátlan ticketet vesszük meg, azzal mehetünk, jöhetünk-e a reptérre? Ugyanis a zónabeosztáson azt látom, hogy a reptér kívül esik az A zónán.
Előre is köszönöm a választ, üdv.
#138 - Szabó Márti - 2017.11.04. - 11:11
Sziasztok!
Most értünk haza egy 4 napos valenciai kiruccanásról. A város tényleg fantasztikus! Ha tehetném, már most indulnék is vissza! Leírok pár tapasztalatomat, melyek eltérnek az oldalon olvasottaktól.
A reptérről a bejutás nem 1,50 euros jeggyel sikerült, hanem több, mint 4 euroba került. Hiába próbáltam az automatánál ill. a jegyárusnál, nem lehetett se 10-es átszálló jegyet, se 1,50-es vonaljegyet venni. Gyűjtőjegyet végül egy Kiosknál( újságos) vettünk a belvárosban, 11 euroért.
A buszhálózat tényleg nagyon jó: rengeteg járat van és sűrűn járnak.
A menetjegyet a buszon is meg lehet váltani 1,50 euroért.
Van egy belvárosi Mercadona élelmiszer bolt, ahol nagyon jól tudtunk vásárolni: 2 percre az Ayuntamienta tértől keletre, a Roger de Lauria utcában( 2 szintes, megfizethető).
A Bioparcot ne hagyjátok ki, mert felnőtteknek is fantasztikus élmény!
Diákigazolványra 25 éves korig adnak sok helyen kedvezményt, amit nagyon érdemes kihasználni a Bioparcban és a Művészetek és Tudományok Városában.
Mindenkinek csodás időtöltést kívánok!
#139 - Krisztina - 2017.11.04. - 20:11
Sziasztok!

MáRTI: Nem, mert a reptér a "D" zóna, a reptérre, ha metróval mentek, akkor a 3,90+1 EUR-s ABCD vonaljeggyel mehettek.


KRISZTINA: Köszi a hasznos és részletes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.05. - 23:44
Kedves Utazók!
Nyáron, július közepén utaznánk családilag, két gyerekkel (9 és 16 évesek) Valenciába. Köszönöm a rengeteg hasznos információt, nagyon nagy segítség az utazáshoz. De most egy kis segítséget, tanácsot is kérnék. Nem tudjuk eldönteni, hogy Valenciában legyen a szállásunk a belvárosban és tömegközlekedjünk a környéken, vagy Benidormban lakjuk, béreljünk autót és azzal derítsük fel a környéket. Nem annyira strandolós a család, inkább kirándulós, felfedezős. Előre is köszönöm a válaszokat!
#141 - Noémi - 2018.01.11. - 10:29
Kedves Noémi!

Valencia és Benidorm 140 km-re van egymástól. Tehát egyátalán nem is ugyanaz az országrész.
Tehát amennyiben a Costa Blanca nevezetességeit járnátok be, akkor egyértelműen Benidorm, vagy Alicante, de akkor nem is feltétlenül Valenciába kéne menni repülővel. Ha Valencia környékét járnátok be, akkor Valenciában.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.11. - 16:44
Kedves Mindenki!
Két kisgyerekkel mennénk május közepén. Fürdőzni lehet már akkor? Nem az a fő cél, de ha már tengerpart? Köszönöm előre is, Enikő!
#143 - Eniko - 2018.01.28. - 10:26
Szia!

Bocs, javítottam a hozzászólásod, hogy másoknak is olvashatóbb legyen. Május közepén nagyon jó idő van, de a tenger még hideg (kb. 18-20 fokos).
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.30. - 00:25

Kedves Tibcsi!
Örömmel olvasgatom a kérdés-válaszokat.
Tervezném, ha lenne merszem részt venni egy egyéni utazáson. A szálloda neve: Hotel Malcom and Barret. Címe: Arenida Ausias March,59. Quatre carreres 46013 Valencia. nézegettem a térképen az útvonalat és a közlekedési lehetőséget.
Szeretném javaslatod, hogy a belvárosi látnivalókhoz hogy juthatok el és nincs e ez távol. Milyen a környék, hogy juthatok el esetleg a tengerparti strandra?
Üdvözlettel: István
Müller István - 2018.02.21. - 12:30
Kedves István!

A szálloda környékén lévő buszmegállókból 6-os, 7-es és 13-as busszal is be lehet jutni a központba (a megfelelő irányba felszállva).
Nincs annyira távol, gyalog is csak kb. fél óra a központ.
Strandra: a Mallvarosa strandra már átszállás szükséges. Például, a 99-es busszal Actor Anotnio Ferrandis megállótól (itt az a megálló a szállodához képet: https://goo.gl/maps/NQtnTCkGm492 ) Menorca-Eivissa megállóig, onnan, ugyanabból a megállóból, 19-es busszal Cavite-Vincent la Rodáig.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.21. - 16:26
Üdv mindenki! @Tibcsi! Egy hetet fogunk eltölteni Valenciában. A látnivalókat már programba tettük, de mivel autót bèrlünk ès apartmanban szállunk meg, pár dologban megköszönnénk a segitséget (az eddigieken felül is :) )

Az első: Ha a belvárosba és a tengerpartra autóval mennénk, mindenhol fizetősek az utcai parkolók? (Nem találtam rá egyértelmű infót)

A másik pedig. Mint ahogy az itthoni külvárosi "kifőzdék"-ben is piszkosul jókat lehet enni emberi áron, ilyen konkrét helyre kèrünk szèpen javaslatot.
(Ami a tripadvisoron fent van az már nem "autentikus" ;) )
Egyrészt gondolom a helyiek is esznek valahol ha nem akarnak flancolni és főzni, másrèszt az igy megspórolt pénzt inkább a fix belépőkre költenénk.

A válaszokat előre is köszönjük.
Apáék - 2018.03.17. - 09:55
Szia!

P+R parkolók ingyenesek Valenciában, amik ezeknél a metrómegállóknál vannak:
http://www.metrovalencia.es/metro_en/?page_id=233
Utcai parkolókból is vannak ingyenesek, de nem parkoltam Valenciában, ill. nem találok róla térképet, hogy pontosan melyik részeken. De például a Passeig de l´Alberedán elvileg ingyenes, ami közel van a belvároshoz, csak át kell sétálni valamelyik, már nem a folyó felett húzódó hídon.
Nem tudok olyan helyet ajánlani, ami még a Tripadvisorön sincs fenn :) De az ilyenek sokszor fenn is vannak.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.21. - 22:12
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás