Autós útvonaltervező

Az utazás nyaralás info autós útvonaltervezője

Indulás
Célállomás
(nem egyértelmű cím esetén szükséges lehet az országot vagy várost is hozzáírni, pl. Velence Magyarország vagy Széchenyi tér Szeged)
 Autópályák elkerülése  Fizetős utak elkerülése

Útvonalterv

Térkép

Használati utasítás

út

Az útvonaltervezőben tervezhető útvonal belföldre, és külföldre, városok, országok, címek, és városokon, településeken belüli címek között is. Az "indulás", és a "cél" mezőbe írható város, település, és pontos cím is.

Ha nem szeretnénk autópályadíjakat fizetni, vagy valamilyen más okból el szeretnénk kerülni az autópályákat, akkor az "Autópályák elkerülése" opciót kell bejelölni. Így az útvonaltervező olyan útvonaljavaslatot fog készíteni, mely nem érint autópályákat. Kivétel ez alól az olyan eset, amikor nincs más lehetőség, mint autópályán menni. Bejelölhető hasonlóképp a "Fizetős utak elkerülése" opció is.

Hibaüzenet esetén a következő lehetséges problémák adódhattak:

Nem írtál be semmit a kezdő vagy a cél mezőbe

A megadott cím, vagy település nem létezik, vagy el lett írva, esetleg egy nagyon új utcáról van szó, mely még nem került fel a térképre.

A program másképp "ismeri" az adott helyet, mint mi megadtuk: pl. Fiume helyett Rijeka, vagy Kosice helyett Kassa lett írva.

Nem elég egyértelmű a megadott cím, pl. az lett írva, hogy Széchenyi tér. Ekkor arra kell módosítani, hogy Széchenyi tér, Szeged. Lehetséges, hogy az adott település több országban is megtalálható. Ekkor pl. így kell módosítani: Pápa, Magyarország.

A megkapott útvonaljavaslat böngészhető: a lépések számára rákattintva az adott lépés megjelenik a térképen.

Az útvonaltervező mellett megtalálható térképen lehetséges nagyítani, és kicsinyíteni, a térkép bal oldalán lévő +, és - gombokkal, valamint balra, jobbra, fel, és lemenni, a térkép bal felső sarkában lévő nyilakra való kattintással, vagy egyszerűen a bal gomb nyomvatartásával, és közben az egér mozgatásával. A zoomolás felett a sárga figurára kattintva, az egeret nem elengedve, és azt a térkép egy adott pontjára húzva utcaképet nézhetünk az adott helyről (ahol az utcakép kész, ez nem minden esetben elérhető). Az utcaképre váltás előtt érdemes a térképre bezoomolni, hogy pontosan az adott helyre tehessük az utcakép figuráját. Lehetőség van váltani a térképes és a műholdas nézet között is a térkép jobb felső sarkában.

Mennyire megbízható ez az útvonaltervező?

A lehető legmegbízhatóbb, és legpontosabb, a Google Maps folyamatosan frissített, aktualizált, bővített útvonalkeresőjét használja, a legjobb, leggyorsabb útvonalat kínálja fel. Időjárási körülmények, útfelújítások, balesetek, építkezések, vagy egyéb körülmények miatt ugyanakkor előfordulhat, hogy a valósággal az útvonalterv nem egyezik. Fontos mindig figyelembe venni a jelzőtáblákat, és a tájékoztatókat is.